Åh ouh, here she comes...

Ja, de spelade den precis på någon reklam. Jag har ingen aning om vad det var reklam för, men jag gillar låten:o)

Jag har bakat biscotti ikväll. De blev inte lika fina som förra gången (jag glömde skära dem på snedden), men jag tror att de blev bättre i konsistens faktiskt. Jag skulle göra lemon curd också, men jag skjuter på det tills imorgon. Vi såg en film istället: Rescue Dawn. Den var rätt bra faktiskt! Christian Bale har huvudrollen och spelar en stridspilot som blir tillfångatagen i Vietnam, hans liv i fångenskap, hans rymning och ja... etc.

Efter att vi hade haft en rejäl dust efter middagen, Julian och jag, så plockade vi fram handdockorna och lekte dockteater. När vi gjorde Rödluvan och Vargen tyckte han att det var roligt, men Guldlock var ingen höjdare än så länge. Jag tyckte att det var ganska roligt och det tror jag faktiskt att Mathias också gjorde, fast han var lite skeptisk först - men vad gör man inte för sin son. Eller hur, älskling!?!;o)

Nej, jag tror att jag ska gå och lägga mig och läsa nu. Passar på att vara vaken lite längre ikväll, för det är min sovmorgon imorgon!:oD Yippi!!!:o) Sen imorgon är det ju brunchen. Ni kommer väl!?! ;o)

Stor suck..

Idag har ju varit en sån bra dag, jag har sett fram emot att Fredrik äntligen ska komma hem och vara hemma♥, så nu när han äntligen kommer hem så har dom förlängt i 1,5 månad till... visst är det jättebra och jag ska väl inte bli besviken, men det blev jag:(

Suck suck..

Blåbärsmonstret




Julian bara älskar blåbär! Får han blåbär till så äter han vad som helst; plättar, yoghurt, ugnspannkaka, gröt i alla dess former, fisk, kött, ja, you name it. Blåbär is the shit om du frågar honom!;o)

Frågar du hans mamma så kan det kännas lite trist när alla kläder som en gång var fina, blir lite mindre fina. Skickade nyss efter nya kläder till Julian och insåg precis att det nog kommit blåbär på varenda plagg. Tur att Vanish funkar ganska bra i af!;o)

Tänkte ha brunch här på söndag, så det är ju synd att ni bor så jädrans långt bort! Om ni vill komma så är ni bjudna i af ;o) Tänkte bland annat göra amerikanska pannkakor. Finns det ngn som inte gillar det? Och lönnsirap!:o) Ja, det finns säkert massor förresten...

Jag har två veckor utan kolhydrater nu, för på sjukhuset skulle det blivit väldigt lite näring om jag försökt följa GI och nu när jag äter pencillin är jag så sjukt sugen på saft hela tiden(???). Så jag kör två veckor med lite halvont i magen istället ;o) It's totally worth it!








Min första dag i Sinn...

... har varit väldigt bra! Nyss kommit hem efter ett biobesök med mina systrar. Vi såg Bröllopsfotografen, helt okej film. Lio och jag gav den 3,5 klappor och Gika gav den knappt 3. Så om ni är biosugna kan jag rekommendera den.

Annars har jag bränt en del pengar. Hittat en vinterjacka som jag blev rätt så snygg i, en tröja, en scarf, en fleece jacka och 2 hg av Brunkullans röda är det jag hade med mig påsarna hem. Åt lunch på mitt favorit cafe Tant Anci och Fröken Sara samt dricka en coff på Barista. Inte så dum dag va?!

I morse åkte jag och Gika på verkstaden med deras bil för den har varit lite lustig de senaste dagarna. Kickar liksom inte igång när man vrider på nyckeln. Så fick fick hjälp av en karl där som mätte batteriet och det var slut så vi fick rådet att köpa ett nytt. Iväg på OKQ8 och inhandlade ett nytt för 1200 kr efter att jag lyckades pluta ner det 200 kr. Haha, ibland är det tur att man kan charma medlemmar av det manliga könet ;) Ibbe bytte det och när vi skulle iväg på bion tog vi deras bil. MEN bilen startade knappt!! Samma fel som tidigare så nu tänker vi åka iväg på verkstaden och få någon rätsida på problemet...

Imorron ska vi åka ut till Birsta så man får väl se vad jag kommer hem med då. Skulle faktiskt haft mig ett par skor :)

Kram!

Lidig :)

Har jobbat mina dagar den här veckan så nu är jag helt lidig i fyra dagar! Känns bra!

Har suttit i Gikas och Ibbes soffa ett par timmar nu. Gick bra att köra hem, tog bara fyra timmar mellan Eskils och Sinn. Jag köpte fyra nya vinterdäck som byttes på OK-macken mittemot mig och när bytet var klart var det bara att sätta kurs norrut. Jag längtar redan tills jag får ta av dem för det viner ju så himla mycket när man kör med dubbdäck :( Måste ju ha det när jag ska köra hem :)

Vi har nyss hämtat Lillkatt i Birsta och höll som bäst på att planera vad vi ska göra dom här två dagarna. Men det blev ett avbrott i planerandet för mina två systrar äääälskar visst Grey's Anatomy. Jag har inte fastnat för den serien än så jag har ägnat mig åt lite surfande istället.

Vad ska ni göra i helgen?

Kram!

Lite trött

Idag har jag jobbat, slutade kl 13 och då åkte jag hem och gjorde lunch åt barnaskaran. Sen så åkte vi till stan och levererade hem systrarna Hallgren. Fick middag hos Eva och sen så åkte vi hem igen. Nu så skulle jag helst vilja gå och lägga mig, men Martin sov 3 timmar efter lunch idag så det dröjer nog innan jag får sova:) Inatt så ska Louise sova här, hon har inte kommit än för hon skulle först äta surströmming:) Men Julie får väl vara uppe och vänta in henne. Imorgon är det jobb igen och då ska tjejerna vara hemma själva, tänk att jag har så stora barn:)

Puss på er

Hemma idag

Åh, jag skriver så sällan. Jag sätter mig inte så ofta vid datorn på kvällen när jag suttit framför en dator mest hela dagen... Men i dag är jag ju hemma så då kan man ju passa på... Jesper har hostat så i natt, skällhosta, har låtit så jobbigt. Men så klart, som vanligt så e han ju hur pigg som helst på dagen..! Nja, han hostar lite grann, å e snorig, men de e inte så farligt. De fick ju va hemma en dag till och vila upp sig i af!! I går var Joel och Jesper hemma med faster Kajsa och kusinerna Tobbe och Bea. De hade haft en bra dag, fullt upp med att busa och leka med släktingarna!!

I helgen var vi på halloween dans på Medis, de va kul! Tog tyvärr inte så många bilder då... God mat var det i alla fall, italiensk buffé. Dans till Mickeys sen, men jag tror många åkte hem efter pausen, så då fanns de inte så många å dansa me...!

I dag har jag och barnen småpysslat hemma. Fingerfärg...!   Strömmen for på förmiddagen, så man kände sig lite handi-kappad. Men nu är den tillbaka igen!!

Kram å hej!

Wawawawa wiwa

Jobbar bara en halv dag till och sen bär det norrut efter att jag har bytt däck. Hoppas att någon snäll verkstadskille kan hjälpa mig att byta däck illvasst så jag inte behöver vänta så länge. Ska stanna hos Gika i Sinn åtminstone torsdag och fredag. Lio ska oxå komma dit så vi ska hänga där innan jag åker hem till Färjis.

Har bestämt att jag ska umgås med morfar och farfar, sen får jag se vad som händer. Om någon av er har lust att komma och hälsa på kan ni väl höra av er får vi se om det går att sy ihop något. Jag har bestämt mig för att inte flänga runt så mycket så jag kommer inte att åka till er.

Ikväll ska jag ut och äta med några jobbar kompisar på en trevlig restaurang som heter Grappa. Det ska bli roligt! Igår kväll var jag gratulerade Olle på hans 1-årsdag. Han blev glad för sin present som han fick av mig, en Modo tandborste :) En stor händelse var att han började gå igår!! Han har stapplat sig ca 3 steg fram för ett par veckor sedan men igår gick han tvärs över köksgolvet flera gånger. Vet inte om det berodde på att han fick se grannpojken som är 1 vecka äldre gå runt eller om det var pga Gikas present - ett par halksockar. Hon är helt övertygad om att det berodde på det senare alternativet ;)

Vi hörs!
Kram

Höstlov

Igår så kom kusinerna mina hit och ska tillbringa några dagar med oss, det är så skoj. Dom är ju stora nu så man kan ju tro att dom hellre skulle vilja hänga med sina kompisar(och det kanske dom vill med) men dom offrar sig iaf och ska vara här tills på onsdag.

Idag så vaknade Martin vid kl sju, han ville inte alls vara tyst utan gjorde sitt bästa för att systrarna också skulle vakna, tillslut så slog jag på tv.n och vips så var dom vaken alla och satt där som små ljus. Vi klev upp och åt frukost sen så åkte vi in till Hammerdal och handlade och hämtade Julies kattunge hos fam Ekvist:) Den är så himla söt, vill ha sällskap hela tiden och piper och låter om vi försvinner ur sikte. Vi lämnade henne dock ensammen ett tag idag när vi gick runt i byn och hälsade på alla djur. Först så gick vi och tittade och klappade hästarna, sen så gick vi till oppat och kollade på alla grisar, stora som små. Dom hade en hel del små grisar, senaste kullen var inte ett dygn ens. Rosa, prickiga och svagt brunfärgade, såå söta så:) Sen så gick vi och kollade in fåren och sist men inte minst så var vi en tur till fjöset. När vi varit på sista anhalten så gick vi en efter en hem och duschde, jag och Martin var sist kvar i fjöse men Anders och Per, Martin var djupt imponerad och satt där på huk och kollade in när Anders tvättade juvren:) Han ville inte försöka mjölka för det tyckte han va läskigt men han tyckte det var väldigt spännande att vara där.

Nu ikväll så har vi haft "fredagsmys", ätit chips, ostkrokar och godis och tittat på Mama Mia. Nu har dom minsta gått och lagt sig och Sandra och Sofie tittar på Lady och Lufsen.

Vi har varit igång hela dan som det känns, jag är rätt trött nu och kommer nog att sova gott inatt:)

Natti natti



Tänkte lägga ut lite nya bilder, men....



...det får tyvärr vänta, eftersom jag måste tömma kameran först. De här bilderna är ca 1 månad gamla, så de är ju nästan up to date i af ;o)

Åsså lite bilder!


Nu...

...sover de små liven! Båda två! Dock lite i otakt så Axel vaknar nog om en liten stund. Äntligen är det fredag! Ha ha! Nu låter Axel i sig...vänta lite... bara mardröm! I förrgår-natt sov han 10 timmar i sträck! I natt blev det bara 8 timmar - men det får väl duga det också! Vi var på Me & I kläd-party igår så nu är jag en femhundring fattigare! Fast jag måste säga att om grabbarna kan använda de här plaggen lika länge som Kalle använt sin igelkottströja så lönar det sig! Han har haft den i över ett år nu - och den är långt ifrån för liten ännu!

Nu hade jag inte så mycket mer att säga! Tänkte försöka få något gjort nu när de sover - eller också inte! Har börjat med tredje boken nu. Jag tror att läsningen är en stor orsak till att jag inte promenerar så värst mycket. Sen måste jag ju erkänna att jag hade börjat få rejält ont i knät, höften och ischias(stavas??)nerven - OCH ryggen. Kände av samtliga när jag gick...så jag bestämde mig för att ligga lågt ett tag! Vad jag däremot inte lyckades med var att ligga mer än max en minut på spikmattan!!!! Fy helskotta vad obehagligt det var! Ska testa igen...men längtar inte! Kram på er!

Baby-massagen inställd nästa vecka pga brand i villa bredvid familjecentralen (lokalerna måste vädras) Säkert någon du Jenny känner till. Alla klarade sig - men huset totalförstördes. Fasen vad fort det kan gå!!!

Halloween

Nu har jag precis skickat iväg En liten häxa på fest:)

Frustrerad!!

Har gått med i Trygghetsgruppen även på denna skola eftersom jag brinner för att barn ska må bra! Är van ett visst arbetssätt och framför allt förhållningssätt och bemötande mot barn som INTE alls existerar i samma utsträckning som här :(

Det gör mig frustrerad! Idag har jag varit inblandad i ett mobbningsärende och hållit samtal och donat och grejat. Ena barnet berättade om hur han blir bemött av andra vuxna och det gör mig så förbannad! Men så försöker jag tänka att jag inte kan förutsätta att alla har samma värderingsgrund att stå på. Kanske skulle kunna göra något åt det, men just nu känns det inte som jag kommer orka bry mig! Det är en sån milsvid skillnad på hur vuxna tycker och tänker här jämfört vad jag är van vid från Lit.

Åh, vad skönt det var att få vräka ur sig lite. Känns mycket bättre redan faktiskt. Kanske ska göra ett krafttag i den här frågan ändå, hihi!

Ska alldeles strax hem och fixa något att äta. Trodde att Gika och Ibbe skulle vara på väg redan men de har inte ens lämnat Sundsvall :( Så det blir nog bara för dem att gå och lägga sig när de kommer hit. Om inte annat så måste jag göra det eftersom jag ska upp på jobbet imorron. Tur de ska stanna längre :)

Kram

Back home!

Nu är jag äntligen hemma igen!:o) Det känns sååååå skönt!!! Obeskrivligt skönt!!!

I morse trodde jag nästan att jag var psykiskt sjuk. I natt vaknade jag och kunde inte somna om eftersom jag hade sådan extrem värk i ryggen. Fick stark värkmedicin och i morse så hade jag väldigt ont i huvudet och mådde illa. Några timmar senare hade ryggvärken minskat lite, men då hade jag börjat få ont i nacken i stället. En stund senare domnade jag av i vänster sida på nacken och hela vänstra armen. Ytteligare en stund senare hade jag inte särskilt ont i ryggen och jag hade slutat domna i armen. då började jag domna i området runt höger öra och så blev det mera illamående. Då tänkte jag för mig själv att jag kanske faktiskt höll på att bli psykiskt sjuk och inbillade mig alla krämpor. När sedan svaret kom att det var borrelia så sa läkaren till mig att det är just det som är så lurigt med borrelia- att krämporna kan skifta eftersom. Nu har jag mest ont i ryggen och nacken, samt är trött, men fast jag inte känner mig på topp så är jag otroligt glad över att ha fått ett svar och över att vara hemma hos mina älsklingar :o)

Det är tur att det iaf finns extramammor som ställer upp då vi inte kan/har möjlighet att vara föräldrar!:o)

Kram på er!


Axels kompisar!

Nu har jag och Axel varit på babymassage för första gången. Det var även första gången som det var Axel som fick vara "i centrum". Han har ju träffat lite kompisar på Öppna FK men idag fick han verkligen umgås och spana! Han var verkligen nyfiken och fascinerad av bäbisarna runtomkring. Peter & Marias Saga var en favorit! Hon hade så fina rosa blommiga byxor på sig. Hon klarade sig föressten med ca 2 cm från att bli pinkad på också!!! Axel är en "uppåt-pinkare". Så de gånger olyckan är framme lyckas han alltid pricka sig själv i ansiktet!!! Mysigt mysigt! Nä, det var roligt att träffa de andra barnen och deras mammor. Även om konversationerna är lite trevande så där första gången man träffas så är det kul att få prata med andra vuxna. Vi ska tydligen få gå i någon form av "föräldragrupp" vi som går massagen tillsammans. En gång i månaden i ungefär ett år. Det känns bra! Annars är man ju ganska bortglömd som andragångsförälder.

Jag fick lite ny energi iaf av att åka iväg på massagen. Jag har varit så jäkla låg och trög den senaste veckan! Inte gjort något vettigt och varit på gränsen till deppad! Jag har gått ca 3000 steg/dag och tyckt livet varit pest! Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att det varit pga den kära månatliga vännen!!! Axel har ätit jättedåligt också. Han har bara slamsat i sig lite åt gången - men oooofta!!! Jag har för mig att jag hört nånstans att de kan tycka mjölken smakar illa typ när man har mens - men jag kan ha drömt också! Det kanske är dax att börja komplettera med annat till natten iallafall - har inhandlat en burk Nutramigen eller vad det nu heter. Ska väl börja med smakportioner så snart andan faller på! Jag har liksom inte riktigt haft lust med det heller. Äsch ingen brådis!

Hoppas Lilian har fått komma hem idag!!!! Jag blir så arg på mig själv när jag klagar - jag har det ju faktiskt väldigt problemfritt!!! ...men jag är väl en sån person helt enkelt!! :) Puss på er!

Nöjd

Är så himla nöjd just nu! Har lyckats skruva ihop mitt nyinköpta köksbord från IKEA :) Utan att det jävlades tom! Var lite brådis för Gika å Ibbe kommer på torsdag. Även Tobbe med familj så jag längtar till helgen! Kram

Minnet är bra men ack så kort

Det va ju nån fundering jag hade som jag tänkte ta upp här, men va tusan var det? Man hinner ju glömma för det tar ju så förbaskat lång tid att logga in!

Vi tänker vara hemma imorgon med, så dom får en extra dag att ta igen sig på, tror att Julie skulle orka en dag på skolan, men då ligger vi väl igen snart. Idag så har vi bara tagit det lugnt, när vi skulle gå ut så börja Emma nästan att grina: Jag är sjuk, då får man ju inte vara ute! Och hur många gånger har man inte sagt just det, men så fort vi nådde till vattenpölen så kunde man då inte se några sjukdomssymtom:)

Jo, jag skulle ju berätta att jag har varit och smygit runt Peggys igen, lite på avstånd denna gången, men iaf. Blir så sugen, ligger ju så himla fint och så är man ju lite mer för sig själv:) Värmepump har hon ju med, ingen vedeldning!! Ja, vem vet, så småning om kanske...

stegfuskare

jag har varit skitlat, måste peppa upp det här med stegen nu, eller om någon måste piska mig så jag tar mig ut, i lördags hade jag 20 000 men de andra dagarna vill jag inte änns tänka på...

äntligen

Helgerna rusar iväg i en rackarns fart, det är knappt jag hiner blinka så är det söndagkväll igen.

I fredag så hade vi personalfest, det var himlarns så skoj, vi höll till på Medis och vi var 29 pers. 27 kvinns och 2 pöjke:) Anna G och Carina H var det som var festfixare och det lyckades dom med till 110%, exotisk planka och sen kaffe kladdkaka och likör, mums var det. Lekar och sång och stämningen var på topp måste jag säga. Privatchafför hade jag med så det finns faktiskt inget all beklaga sig över.

Igår så hämtade vi hem barnen från Siri, skjusade Wilma och Julie på kalas i Hallviken och sen så åkte vi hem och körde ved. Jag trodde nog att det skulle bli som vanligt att vi skulle jobba en halvtimme och sen hitta på vilken ursäkt som helst för att få göra något roligere... men vi körde faktiskt in hela högen som låg ute och fyllde upp ena halvan av vedboden så det känns såå skönt:)

På kvällen så var Fredrik och spelade pingis med Anders och sen så var han till Kim och badade i hans nya badtunna.( med Gertrud!! Ni förstår väl att man kan bli lite sur;) )

Idag så fick Fredrik hålla på med vårat bilbälte ända tills han skulle åka så jag tycker lite synd om honom, bara jobb hela helgen.. men han fick ju vara med sin familj iaf:)

När Maken åkt så kastade jag in barna i bilen och åkte till Fillsta en sväng, Eva fyller ju år på Tisdag så vi köpte en ganska så ful blomma som hon fick, men det gör väl inget för det bästa var väl att få träffa oss. Tiden går så himla fort när man är där, skulle vilja åka dit oftare men det blir aldrig så, det är så mycket både här och hos dom. Sandra, Sofie och Amanda kommer hit på lovet i några dagar så det ska bli så kul. JAg ska försöka få ledigt  Mån-Tis då så vi kanske kan hitta på och göra något skoj:)

Nu måste jag pussa upp Fredrik på chatten så go natt på er så hörs och ses vi!!

Kram kram

Baconinfluensa

På mitt jobb erbjuder de att en sköterska kommer direkt på jobbet och vaccinerar oss mot svininfluensan. De e ju jättebra, men jag vet inte om jag vill vaccinera mig?! Jag känner mig skeptisk till att spruta i mig något som framtagits ganska snabbt, och som inte har prövats så väldigt länge. Sen är ju inte jag i någon riskgrupp, jag är ju sällan sjuk mer än lite förkyld. Men samtidigt känner jag ju att kanske man borde göra det för barnens skull. Om jag får det så får ju troligen mina barn sjukan. Å det skulle ju inte förvåna mig om min lilla olycksfågel blir drabbad, som blir drabbad av det mesta annars. Hur ska man göra??!

Rela-la-laxar

Jag slappar framför datorn med fisk som tinar i micron, medan Mathias och Julian är ute och leker. Mina dagbarn får gå ut först efter "dagens slut" nu, för jag var till doktorn igår som inte tyckte att jag skulle bära på en vecka, vilket innebär att jag inte kan gå ut med dem. Jag har pratat med föräldrarna så får de avgöra själva. De har valt att ha barnen här och jag tror att de förstår läget. Idag gick vi ut på balkongen och lekte med klossar, för att vi iaf skulle få sol på oss. Det blev vädligt varmt när man satt så i lä. Skönt!:o)

Febern går upp och ner hela tiden och läkaren jag träffade igår kunde inte förklara, men *kanske* pga att jag har ont trodde hon??? Jag blir så trött! 

Någon som ska kolla på Lyxfällan ikväll? Ett mycket intressant program som får en att känna sig duktig. Fast förra veckan var det ett par med som jag vid vissa av deras uttalanden tänkte: "Borde du ha sagt det där i TV!". T ex att när de behövde pengar så tog de bara pengar ur kassan i hans kiosk, utan att göra några noteringar eller liknande någonstans. Mycket intressant uttalande som nog intresserade Skatteverket skulle jag gissa på...

Nej, nu är fisken tinad.

Puss på er!

Jo, just det... Vad hände idag? Julian vred om ugnen på snabben och max gradantal när pannkakan var där inne, så den blev kolsvart. Tur vi hade fler ägg ;o) Golvlampan blev demolerad och måste nu slängas. Jag fick en äcklig skurmopp rakt i ansiktet. Det har varit ganska lugnt idag ändå :o)

Solen skiner och jag sitter med datorn

Strålande väder ute, soligt varmt och skönt.... men jag vill inte gå ut!! Kändes himla skönt att bara sitta här en stund och vara lat.
Jag, Emma och Martin har varit till Strömsund i eftermiddag och köpt present till Tobben som fyller 4 år idag, tänkte köpa lego, men det är inte så himla lätt kan jag säga. Antingen så har dom rymdlego för 899kr eller nått annat konstigt som jag inte alls tror Tobben skulle uppskatta, inga byggsatser under 400kr... joo, tillsist hittade jag en liten fjant för en hundring och då är det nästan ingenting!! Så nu ska jag ut på tradera och se om jag kan hitta nått där, till nästa firande:)
Nu är det snart dags för middag och sen ska vi ner å gofika hos födelsedagsbarnet.

Norderåsens SPA. Årskort ja tack!

Igår när jag kom hem ifrån min kvällspromenad så hade Magnus tänt en massa stearinljus och spelade skön lugn musik. Jag fick lägga mig i soffan och bara slappna av ett tag och sen kom han in och masserade min onda kropp. Det var helt sagolikt skönt! Tänk vad något så "simpelt" kan göra underverk! Både för kropp och själ. Sen fick jag givetvis den obligatoriska frossan och illamåendet - så jag gick och la mig strax därefter. ...men jag är väldigt imponerad av hans "handlag". Jag har varit och fått massage av "proffs" som inte alls är lika bra - vissa har det bara!! När jag masserar har jag inte en aning om hur muskler funkar och vad det är jag håller på med! Magnus har koll på hur musklerna går och vet verkligen vad han gör! Synd att det finns annat att pyssla med på kvällarna - annars skulle jag lätt spendera varje kväll på detta vis.

Idag åkte jag och grabbsen in på öppna förskolan igen. Jag vill ju gärna att Kalle ska vara med på sångstunderna och lära sig rörelserna m.m. MEN det är han helt ointresserad av. Alla andra barn sitter någorlunda stilla och lyssnar - eller dansar osv. Inte Kalle! Han tar varje chans att smita ut genom dörren och springa iväg, eller pilla på cd-spelaren - eller försöka dra ner tyget med julkulorna som de hängt på väggen som dekoration! Men han applåderar mellan varje sång iallafall. Fast jag måste säga att jag tror att om vi tjurar på så kommer han att lära sig. Idag var vi med på två sångstunder och den sista så satt han faktiskt ner en stund (bredvid en annan mamma som han aldrig träffat förut) och gjorde någon enstaka rörelse då och då...så jag känner helt klart hopp!

Han har ju matvägrat i en par tre dagar. Vi har bara fått i honom yoghurt, gröt och frukt typ morgon och kväll - men idag på öppna åt han som en häst! Skönt! Kanske för att de andra barnen distraherade - eller också är allt bra igen (jag tror det är tänder på gång igen). Vi var till kusinerna och åt middag - och då var det inte heller något problem. Det är ju så ovanligt att Kalle inte äter - men det verkar som sagt vara över nu. Vad som dessvärre börjar göra mig less och fundersam är att han har bajsat löst i ca 8 månader! Jag skulle så gärna vilja kunna skaka ur en hård knart ur blöjan - snälla snälla - någon enstaka gång!

Axel! Lilla Axel som nästan jämt hamnar i skuggan av sin storebror! Han satt en stund utan stöd igår! ...och så har han äntligen börjat ta sig ton! I kväll hos kusinerna så höjde han rösten rejält. Bra Axel! ...sen är han ju så otroligt söt med sina runda goa kinder och bruna snälla glada ögon. Kärlek!

Puss och god natt!


Scary mobil!

Min telefon tog ju och bröt ihop för ett tag sedan. Den lade av helt enkelt och inte ett ljud (eller ljus) gick att få från den. Den gick inte att trycka på överhuvudtaget och inte att ladda, så jag tog ur SIM-kortet och så har barnen fått ha den att leka med. Igår kväll när vi hade familjemys och läste saga för Julian hörde vi plötsligt något som lät som alarmet på den mobilen...? Jo, mycket riktigt så var det mitt medicinlarm som ringde - efter över en veckas tystnad...???

Värkande vecka

I måndags så var jag ute och busade med grabbarna på lekplatsen här utanför. De satt själva på gunghästarna så jag tänkte ta lite bilder och började backa, men kom inte ihåg att det fanns en till gunghäst bakom mig. Backade såklart rakt på den, ramlade över den och fastnade med knävecket, men för att inte ramla hela vägen till backen försökte jag fånga upp balansen med hjälp av att pressa ner benet (med hela min vikt) mot den där hårda smala jäkeln(!). Det gjorde jäkligt ont och det värkte i hela baksidan. När vi kom in så frågade jag Mathias om jag hade ngt blåmärke, men det hade jag inte. På kvällen var vi ute och åkte bil med mamma å´ pappa och jag satt med benet böjt och kände väl litegrann att det ömmade, men när vi klev ur kunde jag nästan inte räta ut benet och efter en timme knappt gå. Benet svullnade upp runt knät och jag fick ett litet blåmärke på knäskålen (fast den inte skadats), så då frågade jag Mathias igen om jag hade ngt blåmärke - JA! Ett stort fett mörklila som upptog hela baksidan av knävecket och en bit ovanför, samt nedanför. Jag hade alltså lyckats få en blödning. Duktig tjej! Ja´kan ja´ ;o) Dagen efter kunde jag inte böja knät, så då fick jag be föräldrarna att gå ut med sina barn när de kom hem istället ... (eftersom jag kunde ju inte gå i trappan).

I fredags började jag få ont i huvudet och känna mig lite yr, men tänkte inte så mycket på det. I går skulle Mathias och jag gå ut på tumanhand, medan Annie, Jenny och Lena såg efter Julian. Jag var inte riktigt bra på dagen och försökte sova innan kvällen. Vi åkte in på stan och gick en sväng för att kolla efter något ställe där vi kunde kolla fotboll, men det var så knökat och vi hade ingen lust att stå och titta så vi bestämde oss för bio istället. Köpte biljetter till Sommaren med Göran, men då började jag bli jätteyr och illamående. Kände det som om ryggen skulle gå av så det var bara att lösa in biljetterna och åka hem igen. Fick ju se fotbollen i af och det med trevligt sällskap ;o)

Idag har jag legat hela dagen och knappt kunnat röra huvudet, men om jag har ett halvlågt läge på kroppen funkar det.

Något positivt med dagen är att Mathias pysslat om mig jättemycket och att Julian busat med mig och hållit mig på bra humör :o) I love you!

Och nu när jag har fått beklaga mig och berätta allt så känns det också lite bättre ;o)

Bamsekram

Bunkrat i frysen

I helgen har vi varit duktiga å bunkrat inför vintern. I dag var det tunnbrödsbakning hos grannen. Jenny, Ditt recept funkade finfint! Stutarna blev faktiskt helt ok! För att vara bakade av oss vill säga. Vi hade även med tre små medhjälpare, som bakade några småkakor som snabbt blev uppätna! Därför är det nog ett bra betyg på degen!! ;) Men det kanske tog lite längre tid än vad det skulle kunna göra!! Men trots allt så fick vi med oss några stutpaket hem att stoppa i frysen!

I går rökte Kalle lite älgkött ute i röken. Det blev supergott! Har redan ätit upp några bitar...

Fredagen däremot var en riktig svullardag! (Kanske hela helgen egentligen men framför allt på fredagen!) Det började väl hyfsat, i några minuter, rörde ihop en äggröra till frukost, men ville ha lite kaffe också, men när jag hällt upp kaffet så såg jag att jag hade varken mjölk eller grädde. Jag vill ju gärna ha det i kaffet... Så då tog jag lite chokladsås istället... jaja, det blev gott i alla fall, kanske inte så nyttigt, men jag bryr mig inte så mycket längre... Sen mera kaffe på jobbet (där finns det med mjölk i af!!) och sen vid halvtolv hade vi ett litet möte på jobbet, och då blev vi bjudna på smörgåstårta. Guu va gott de va!! Dessutom kom en kille som slutat jobba hos oss med två gräddtårtor... Så de blev lite efterrätt då!! Smarr!! Så jag skippade matdosan jag hade med mig, och slutade lite tidigare än vanligt. Till middag for vi ner till svärmor och åt pizza...... för att fortsätta den näringsrika kosten för dagen. Till efterrätt blev det såklart glass och massor av hemmagjord chokladsås... Å sen chips framför TVn. Kunde det bli bättre? Ja kanske det, för man var ju inte riktigt hundra i magen kan jag tillägga...

Helgen

Nu är helgen nästan slut. Har varit himla trevligt trots att allihop är sjuka. Elin, Pekka, Olle å Gika har insjuknat i nån långdragen sjuka. Hoppas jag klarar mig! Så det har varit väldigt lugnt och stillsamt. Gika har bott hos mig eftersom Pekka har fått sin hund. En väldigt livlig schäfer som heter Lupus. Nu ska jag spela Tribello:) Kram

bilder

Världens finaste SannaSanna♥Martin och Sanna i en stilla dans

Trötta grabbar!

Idag har vi gjort en heldag. Vi åt lunch redan halv elva och åkte sen in till Östersund. Där köpte jag två nya mössor till mig själv - en på rea och en dyr! Jag lånade pengar av Axel - har ju shoppat upp mina egna på Blocket och Tradera :). Har köpt en overall på Tradera som jag är helnöjd med än så länge. För de pengar jag "tjänade" på att köpa begagnat så fick Kalle ett par nya vinterskor istället! ...som på bilden fast svarta. Hoppas ni inte har en massa negativa erfarenheter av dessa. Jag kände att jag absolut inte hade råd/lust att köpa ett par skor för 699 kr - som han kan ha en säsong. Dessa var väl inte superbilliga men definitivt billigare än Kuoma t.ex.

Sen hälsade vi på gammel-farfar på Västervik. Han var pigg och glad. Han syttade Axel och sjöng gamla vaggvisor som jag önskade att jag kunde komma ihåg. Roligt iallafall! Kalle höll igång och underhöll som vanligt. Dagens ord var "tatt" (tack) och "pupp" (upp/komma upp).

Jag och grabbarna tog vagnen in till stan (från Frösön) och så fick Magnus hämta upp oss i båthamnen vid Maritée. När vi började prommisen var det strålande sol och härligt höstväder - och på slutet så snöade det och blåste kallt från sjön. Kalles ögon tårades. Medans vi väntade på Magnus hann det komma ett tåg. "Titti kahng-kahng" (Henke åker tåg)! I morgon kommer äääääntligen morbror Titti och hälsar på oss!!! Som vi har längtat! ...jag trooor att det är han som skickat ner oss till Tyskland - men det kan ju vara någon av er stepsisters också?!  Vem vet?

Efter en middag på MAX så begav vi oss till Coop för att handla. Där missade vi Bitta precis - eller rättare sagt så träffade vi Bitta men missade hennes demonstration! :( Kalle var helt uppihejsan. Han ville "pupp" ur vagnen hela tiden. Han fick ett utbrott och skrek rakt ut så det rungade i hela affären när han inte fick behålla de inlagda oliverna han plockat åt sig. Då fick Axel rycka in och dela med sig av sin napp - mmmmm resten av shoppingen blev en fröjd! Tack Axel!

Efter shoppingen var det dax för middag nr 2. Orrviken på middag och två födelsedagsbarn. Därför åt jag BÅDE hallonpaj och chokladtårta. En bit för Matilda och en för Tjalle! Gott gott! Kalle busade på och var väldigt fascinerad av Mysan - deras St. Bernhardshund. Inte så liten! Vi hann se nästan hela Idol. Axel var jätte-intresserad! ...men tyvärr hann vi inte hem till del två...så jag har ingen aning om vem som åkte ut. Jag har inte följt med så noga än så jag har inte skaffat mig någon favorit än. Nuuuuuu ska jag sova - go natt med er!

sy, sy, symaskin!

Mitt prokekt för dagen och kvällen är nu att fixa undan all tvätt, sen hämta symaskinen hos Jessica för att sedan sy nytt överdrag till soffan i köket.... ni vet ju hur mycket jag gillar att sy... har ju fortfarande inte sytt "gardinerna" till bron:( Sen så ska vi nog bara mysa, det är ju Idol ikväll som vi måste se, äta nått gott till oxå:) ja, det är väl bara att sätta igång då...
Kram

Helgplaner

I helgen har jag besök :)

Gika kom i onsdags och from ikväll kommer hon att bo hos mig eftersom Pekka får sin hund idag. Hon är inte säker på hur allergisk hon är numera, men tänker inte chansa och sover därför hos mig istället. Tur tycker jag!

Idag kommer även mamma sättande i DHL-bussen. Hon har med tvåsitssoffan som hör till min soffgrupp. Helt plötsligt får jag ju plats med den oxå :) Tror hon också ska bo hos mig. Vi har inte gjort några särskilda planer mer än att umgås. Det har pratats lite löst om att åka på chokladmässan i Tuk imorgon men inget är bestämt än.

Jag har dessutom lovat Elin och Pekka att jag ska se efter Olle för dom ska på 120-årsfest (4 st. 30-åringar). Nu är Pekka lite osäker hur det blir i och med att han får hunden idag så jag vet inte förrän imorron hur det blir med barnvaktandet.

Ett som är säkert är att jag ska kolla på Sverige-Danmark imorgon kl. 18:00. Kommer inte att missas för allt i världen. Jag håller tummarna väldigt hårt för att vi går vidare!!

Kram


Över en vecka sen...

...jag bloggade sist! Hädanefter ska jag skriva mitt inlägg först - och SEN kommentera era inlägg!!! Nu blir det inte mer än så här - men lovar bättring! Kram kram!

Sanna 2 år idag:)

Stora tjejen har hon blivit och ikväll så var vi dit och grattade henne lite! Hon är så otroligt söt och gullig, duktig och prata är hon med så det gör ju henne bara ännu charmigare♥ Tänkte lägga in en fin bild på henne men upptäckte att jag har bilderna i forden och den är ju på Smöla:(

Dagen har varit ganska som vanligt, på rasten gick jag och mötte Madde så det är väl det som var lite ovanligt, men dock väldigt trevligt, hade lite för kort rast bara tyckte jag.

Imorgon är det Fredag och då kommer Fredrik hem, hade gärna åkt till stan ihelgen men vet inte om vi vill slösa bort en dag när han då är hemma, vi får se vad som händer. Antagligen så ska vi bara ta det lugnt.

Kram

Tisdag kväll i oktober

Har varit å tränat basket i kväll, vi var 8 st, det var riktigt kul, men jobbigt!! Men det känns skönt efteråt att man rört sig lite i af. Synd bara att man valde tisdagar som basketkväll, då missar jag ju Desperate Housewives! Trist! Men jag får boka in söndag eftermiddagar i stället nu då så får man se reprisen! Har ju varken video eller nån inspelningsbar DVD. Kanske måste ta och införskaffa nå sånt då. Varken jag eller min käre sambo är ju så teknisk av oss eller vet va man egentligen ska ha...

Ja, det vräker ju ner snö här ute, men det är inte nå minusgrader direkt, tror att det låg runt 0 för ett tag sen. Så det är mest nå blötsnö som ligger. Tur att vi fått på våra sprillans nya vinterdäck då. Sen har ju ett nytt fordon med tillbehör parkerat sig i carporten så bilen får ju inte plats där. Hade varit ganska trevligt att slippa snön och kanske ett tjockt islager på rutorna i morgon bitti... Tror inte att denna snö kommer att ligga kvar så länge, men det lär väl komma mera snart. Det har ju varit ganska kallt några nätter nu också. Måste städa undan lite grejer till helgen, har inte plockat bort utemöbeln ännu, å en massa andra saker som ligger utspridda över gräsmattan... I helgen blir det nog en liten fixarhelg här hemma. Vi har ju varit borta flera helger nu, antingen tillsammans eller var för sig, Kalle och jag, men i helgen blir vi hemma så det ska faktiskt bli ganska skönt. Sen blir det några fullbokade helger igen. Men det är inte fel, ganska trevligt faktiskt att ha saker att göra!!

Faster

tycker jag att man kan få kallas när min man har blivit farbror, eller hur?! Jonas och Kia fick en liten dotter för en stund sedan:) Vet inte mycket mer än så, men jag får uppdatera er senare:)

Idag har det varit full rulle hela dagen. Jobb till halv 5, sen iväg och åt pizza hos Maria i Ede vidare på plaskis och sen tillbaka och grattade Siri på födelsedagen. Nu har jag fått barna i säng, lagt fram deras kläder tills i morgon eldat och nu passar jag på att skriva lite här medans det är reklam, kollar ju på House i kväll:) Kl 22 då ligger jag och 22.03 så tänker jag ha somnat;)
Hoppas att alla ni andra har haft en bra dag med!!

Kram kram

Tid över

Idag har barna i min klass fått sovmorgon pga en längre skoldag för ett par veckor sedan. Tyckte det kändes jätteskönt i morse att få en timme planering bara så där. Har dock inte gjort så mycket vettigt än och nu kom jag på att jag kan skriva ett inlägg här istället för att planera vikingatiden som jag egenligen borde göra :)

I morse var det skrapläge på rutorna igen, jag tycker faktiskt det är skönt med kyla i luften. Ett problem är dock att mina vinterdäck befinner sig i hägna i Färjsunne istället för nära mig här i Eskilstuna. Förhoppningsvis så får jag hit dem inom kort. Känns ju lite säkrare att köra med dom även om det inte lär bli samma väglag som jag är van hemifrån.

Igår hade jag slagit mig ner i soffan och skulle precis hugga in på middagen när Elin ringde och undrade om jag inte ville bjuda dom på middag. Hela Bälgviken var utan vatten! Hon hade varit ute och sprungit och de var alla tre väldigt hungriga. Så jag skyndade mig att ställa bort min ganska fattiga middag (omelett och korv) och gjorde kyckling filéer med dijonsenap inlindade i savoykål istället. Mycket roligare att laga mat till fler än sig själv. Vi åt och Olle fick sin välling men hade inte alls lust att sova. Mest troligt var det alldeles för mycket spännande att upptäcka :)

Ska vara barnvakt åt gullungen även ikväll för då ska Elin och Pekka gå på bio. Får se vad vi ska hitta på. För närvarande tycker han det är hilarious att öppna skåp och lådor och kasta ut alla saker som finns däri samt skruva på knappar. Har gjort misstaget ett par gånger att inte kontrollera volymknappen på stereon innan jag sätter på den, haha! Han gillar hög volym tydligen :)

Nu måste jag jobba!
Kram

Tänk om familjen var så stor

som den var i dag när Kalle å Madde bjöd på middag:) 4 vuxna och 7 barn, det vore väl nått att utfodra varje dag:) Blev så glad idag när Marika messade och sa att hon var på byn!! Hade ju förhoppningar igår om att få träffa dom, men det satte ju vädret stopp för. Men då blev det ju idag ist, och det var ju toppen. Marika tog med sig Julie till Momma å Moffa och sen så sammanstrålade vi hos Madde, så ni förstår ju att vi har haft en toppen eftermiddag:)
Nu ska här eldas så jag kan få ta mig en välförtjänt dusch eller var det välbehövlig den va;)

Kram alla

Julian blev glad

...när momma och moffa kom. Han kände igen dem trots att han inte sett dem sedan i juni och det lustigaste är att han verkar minnas vissa saker som de gjorde tillsammans. T ex så tar han dem i handen och vill gå ut på balkongen, för det gjorde de när de var här senast - ngt han aldrig gjort/gör med oss.

Verkligen jätteQL att ha dem här!:o) I morgon ska vi nog åka en tur och titta runt lite - där vi inte kommer åt med spårvagnen ;o) Sen har vi bjudit hit Lena & Mange också imorgon em på kvällen, så det bli mysig familjemiddag!:o)

Min mobiltelefon bestämde sig för att den hade gjort sitt igår, så tills jag har fått en ny så kan jag endast nås via Mathias mobil. Jo, jag beställde en ny, men det är tydligen runt 4 veckors beställningstid...

Var in på OP.se och såg att det inte blivit bättre. Man önskar så att man kunde göra något i en situation som denna! Man är allt bra maktlös!


Va ska man äta egentligen?

Nu har jag bara blivit förvirrad, jag vet inte vad eller hur jag ska äta längre?! Jag har ju ätit enligt LCHF-kosten ett tag nu, och jag kände att jag blev bättre i magen av det. Men jag kände mig så mycket tröttare. Orken försvann. Då tänkte jag att jag skulle gå över till GI istället. Men nu e man ju lite inkörd på att äta enligt LCHF, och då blir det konstigt att ställa om sig, även om det är mycket som är lika. Jag tror helt enkelt jag ska återgå till att äta allt igen, men att man kanske tänker till när det gäller "snabba" kolhydrater, att man kanske tar lite mindre av det, eller äter annat i stället. Man behöver ju inte ta mycket av allt, som man lätt gjorde förut...

Nu ligger kon i frysen

Imorse så var vi vaken i ganska bra tid, låg och löste lite korsord innan jag klev upp:)
Vi åt frukost och sen så gick Fredrik ut och kolla vad som fanns i våran nybil, jag kokade tomatsoppa och fixade å donade i köket, sen så gick jag ut och hjälpte till att lyfta av takboxen av bilen. Runt 10 ringde Anders och sa att nu var det bara och komma och hämta kött. Ja, glad ihågen så åkte vi, lyfte in det i bilen och då kände jag: Hur farao ska jag få ner detta i så små bitar så det går in i frysen?! Efter en kraft ansträngning så lyckades vi lyfta in det i köket och upp på köksbordet, sen så ringde jag min pappa! Tack för att han finns:)
Pappa och Margit har alltså fått stycka, packa osv hela dagen idag, kul för dom toppen för oss. Nu har vi iaf mat så vi klarar oss ett bra tag.
Vi har även lyssnat på nyheterna idag, och hoppast varje gång att dom skulle säga att dom hittat Stefan och att han mår utmärkt, men tyvärr:( Det kändes så otroligt tungt igår, Stefan och så lite annat och jag bara kände det att jag har det så bra och jag skulle vilja att det inte fanns annat än lycka här i världen:(

Hörde ni, vi kanske ska ta och hyra ett hus i Göteborg till sommaren och åka ner alla tillsammans?? Fredrik hyrde ju en lägenhet ett år av en tjej där, så det finns säkert nått där vi ryms några!

Imorgon ska jag få träffa Madde å Marika, hoppas jag iaf:)

Puss å kram

Helgen

Kalle har åkt å fiskat i helgen så jag och grabbarna är själva. Har inga planer inför helgen och det känns jätteskönt. Annars brukar det ju vara fullt upp med en massa måsten och man ska åka hit och dit. Men jag tycker ju att de e lite roligt att ränna runt också, brukar passa på när Kalle är borta... Inte för att Kalle tycker det är tråkigt att hälsa på hos folk, men då brukar vi som göra saker här hemma eller åka till Ålåsen eller nåt. Visst har jag en del måsten i helgen också, men det är inte akuta grejer, så vi får se vad som händer! Vill ju gärna träffa lite vänner också. Mina vänner betyder mycket för mig.... Kram

15 253 steg

Idag har mina dagbarn haft besök av sina mormödrar, så de har varit lediga. Därför har jag och Julian haft en riktig mysdag bara vi -  hade verkligen supermysigt! :o) Vi gick längs vallgraven och tittade på ankorna, tittade och ibland klappade på trevliga hundar, plockade kastanjer, åt mellis ute, köpte en ny mössa och vantar till Julian och avslutade det hela med att gå upp till Slottsskogen för fika och mera lek. När vi fikade åt han en smörgås som var så god att han t o m bestämde sig att bjussa på att säga ordet "goh" flera gånger (gott). Vi åkte hemifrån vid 10 och kom hem till oss igen strax efter halvfem.

När han sov passade jag på att uträtta lite ärenden, så vi hann både nytta och nöje ;o)

I går kväll var Mathias på herrmiddag och jag tror de hade riktigt trevligt, så det var ju tur. Mitt problem är bara att när inte Mathias är hemma så finns det ingen som peppar mig att gå och lägga mig, så då är jag alltid vaken alldeles "för sent för mig". Jag satt vid datorn tills strax efter elva, men sen låg jag och läste såklart... Jag skickade ett sms till Mathias och skrev:"Jag hoppas Julian sover till halv åtta imorgon, för jag är uppe så sent att jag aldrig kommer att orka kliva upp 6.15.". Mathias svarade: "Ha ha, ja, du kan ju alltid hoppas". I morse sov Julian till 7.45!!! :o) Han ville vara snäll med mamma och pappa, men så har vi varit glada och nöjda också!

Sen fick jag en annan glad nyhet idag. När vi var där uppe i Slottsskogen så ringde min mobil och det var mamma. De var i Säffle! Gissa var de är nu!?! :o) Japps, i Gbg! JätteQL! De har ju sagt att de nog kanske skulle komma och hälsa på med husvagn, men jag har som halvtrott på dem kan jag väl säga...så nu blev jag jätteglad!

Ja, trevlig helg på er brudar!:o)

Bamsekram

Skrapat rutorna!

Tro det eller ej men i morse fick jag skrapa rutorna :) Kändes bara bra faktiskt! Nästan som man var hemma. Hur många gånger har ni fått skrapa hittills? Blir en lugn helg för mig. Bara middag hos Linn inplanerat. GI-ätandet går oxå bra. Ställde mig på vågen i morse å då blev jag ännu mer peppad!

Ljusparty

En härlig höstdag har det varit idag, har varit ute med M och sen så har jag gått på en promenad i min ensamhet:) Det är så skönt att man kan lämna barnen själv en stund och bara få rå om sig själv:)
På eftermiddagen så kom Kim och drog igång gräsklipparen så jag kunde klippa där det gräset var som längst. Rensat en sista gång i rabatten och plockat undan lite på gården har jag oxå hunnit med.
Julie har fortfarande feber men är inte så gråtig och mammig så det har funkat bra idag, känns bara skönt att få några extra dagar hemma. Emma är det ganska bra fart på igen så hon repade sig snabbt hon.
Ikväll så var det ljusparty hos Jessica. Köpte ett ljus i en konjakskupa och en förpackning t-ljus+ 2 t-ljus fpk till Jenny. Gott fika var det med, åt både en macka och en kaka:(
 Nu så tänker jag krypa ner i soffan och bara mysa med doften av ljuset som jag vann på partyt:)

Torsdag

Det är lustigt, men jag är alltid tröttare på torsdagar än fredagar. Detsamma gäller för killarna. Är det något allmänt som jag bara missat tidigare, eller?

I natt skulle nog Julian ha sovit hela natten - precis som i går - om det inte varit för hans käre far ...
"Men HELVETE!!! Varför har du inte sagt nåt???!" röt Mathias till i natt. Både jag och Julian vaknade, vilket ledde till att även Mathias vaknade. Vaknar Julian vaknar nämligen alla ;o) Sen vid tre-tiden började Mathias prata igen, men då var jag för trött för att fatta vad han sa. Vaknade till först när Julian hade vaknat av Mathias mumbo jumbo. Synd att inte småbarn också kan ha öronproppar ;o)

Nu vaknar en

RSS 2.0