Till Lilian

Ville bara säga GRATTIS på födelsedagen världens bästa Lilian!!! Kram

Soffläge idag...

I går var det Lizzard-konsert på Medis, ett 20-års jubileum sen sist de spelade tillsammans. Det var fantastiskt kul! De var hur duktig som helst! Ronnie Åström inledde konserten med att spela några egna låtar, sen var det förband, KlottraH som är en tjejband här från Hammerdal. De är också väldigt duktiga! Sen var det dags för Lizzard att spela sina gamla låtar. Lät ungefär som för 20 år sen!!

Det var mest fullsatt i biosalongen på Medborgarhuset, var säkert 200 pers där. Helt otroligt! Jättekul! Sen gick vi vidare till Cafét och Blå huset, där var det fullt på båda ställen. Det händer nog inte så ofta...! Där var det också väldigt roligt, och det har man ju fått lida för idag.... har varit något trött och hängig..... känner mig fortfarande inte riktigt på topp! Men det får det väl va värt!


I veckan blir det lugnt, ska vila foten från gympan, och det blir ingen basket på onsdag. Får passa på att göra nå nyttigt här hemma i stället, kan behövas.

Kram

middagsmaten fixad

Har lagat potatis/morotsgratäng och helstekt oxfile till middag i dag och gjort en stek till middagen i morgon!
Julie är riktigt tussig, febern pendlar upp och ner hela tiden och hon har blåsor på läpparna och utslag runt munnen:( Martin är inte lika berörd av febern, man ser knappt att han är sjuk! Men även hans feber vill inte riktigt ge med sig utan pendlar mellan 38-39.5. Skulle ha varit väldigt skönt om Fredrik hade kunnat vara hemma men det passar ju aldrig riktigt bra! Det är nog bara Emma som är frisk i vårat hem, F har väl varit en blandning mellan bakis och snuvig idag och jag känner mig inte någe piggare, jobbigt att andas och allmänt slö, men ingen feber!

Nu ska jag montera såsen=)

Kram 

Magsjukerädd

Att känna så är vad jag ägnar mig åt idag! Hälsade på i Bälg igår kväll och när jag varit där i ett par timmar så kräktes Elin och Olle. Dom hade varit på öppna förskolan i en timme:-o Eftersom Elin inte varit i magsjuk i vuxen ålder så tror jag att risken är stor att jag oxå kommer bli sjuk:-( Det som gör att jag tror motsatsen är att Elin varit konstant sjuk hela vintern så hennes immunförsvar måste vara uselt! Dom andra blev sjuka ca ett dygn senare så ikväll nån gång vet jag om jag kan andas ut! Kommer inte gå utanför dörren förrän jag vet hur det blir... Fjantigt kanske några tycker men jag är rädd!

En vecka inomhus

Natten mot måndagen så blev J riktigt förkyld, med en otäck hosta, konstant rinnande näsa och feber. Det var längesedan han var så här tussig och så här länge. Han har haft feber sedan dess, men idag var den så pass mycket lägre att jag tror att vi törs hoppas på att han är feberfri imorgon. Han hostar avsevärt mycket mindre också, vilket är skönt eftersom han nästintill kräktes då det var som värst. Antagligen är det RS-virus, så det är skönt att han är så pass stor som han är så man slipper oroa sig för läskigheter.  

Idag ville J gå ut. Väldigt gärna ville han gå ut. Han blev så ledsen när jag sa att han fick leka inne nu när han är sjuk. Jag förstår honom. Jag har passat på att gå en liten promenad varje dag eller kväll då Mathias varit hemma och utan de promenaderna hade jag nog klättrat på väggarna vid det här laget. Förhoppningsvis är J feberfri imorgon, så kanske vi kan ta en liten luftpaus utomhus i af. 

Till veckan hoppas jag att alla barn är friska igen, så att vi kan ta nya tag och få igång rutinerna igen.

Annars då... Jo, jag har en ny last. Det är ett kaffe som är smaksatt med choklad och som är helt underbart gott - både doft och arom. Jag kan verkligen rekommendera det! Ikväll intogs årets första semla, hembakt, tillsammans med denna underbara dryck framför 'På spåret', som för övrigt är minst lika bra som det var tidigare (nu då jag, som har svårt för förändringar som jag inte har bestämt själv, har hämtat mig från chocken att det inte är Oldsberg som är programledare längre).

Nu ska jag kolla SVT play om de kanske har ngt Morden i Midsomer som jag kan titta på... Kram på er!

P.S Julian har lärt sig säga R nu :o) D.S




För det är torsdagkväll, trallallaalllllalalla

Har haft en väldigt intensiv, rolig och bra dag på jobbet! Med 13 st livliga krabater så går dagarna vädigt fort!
I med mat, ut med alla, in med alla, byta blöjor i med mera mat, sova...kort stund, alla upp samtidigt! I med mera mat och ut igen! Ja, så är det men mycket mys och skojsigt hinns med och fort går dagen!

Efter jobbet så hämtade jag en väldigt glad och trevlig Martin, betydligt trevligare än han jag lämnade i morse!

Bonusen idag var att vi fick hälsa på hos Madde♥!! Madde erbjöd Emma att komma nån helg och sova över och det ville Emma gärna, det hon önskade var att hon och Jenny skulle sova över där! Julie och Martin skulle inte få vara med!

Ikväll ska jag läsa 50 sidor tråkig bok....eller så skiter jag i det och löser korsord i min alldeles nya korsordstidning istället! JA!

Kram

Mycket förvirrad

Var nyss tvungen att ringa på adlibris och kolla om jag verkligen beställt böckerna som jag behöver:( Tyckte det var konstigt att de aldrig kom så jag tänkte, att då loggar jag in och kollar min beställning! Jovisst, jag mindes inte i vilket namn jag beställt, vilken e-post jag angett, ingenting visste jag!! På min vanliga inlogg fanns det iaf inget, men skolan ska betala så jag vet att jag gjorde det på nått annat sätt. När jag ringde kunde hon till sist hitta ordern för, jag hade iaf fyllt i mitt personnummer rätt=) .. och böckerna var på väg! Skönt!

Är det svårt att...

... lägga in hur många steg vi gått?? Vet inte hur en blogg funkar på det viset... Iaf har vi gått 1 192 881 steg i november och 1 193 736 steg i december. Uppdatering tack :)

Idag har jag haft en riktig slappardag. Vi kollade på Ronja Rövardotter i förmiddags och sedan har vi tid i gympahallen till kl. 12 då det är dags för lunch. Efter lunch har jag läst texter med tre av mina elever och pratat om svåra ord. Det gäller att inte ta deras förståelse för given, herregud vad barn blir duktiga på att inte visa att de inte förstår. Kan inte nån kompetensutveckla mig i Svenska A, snälla???!

Igår var det inte ev dag som alla andra. Jag gjorde en anmälan till socialtjänsten med påföljande aggression och gråt att ta hand om. Sedan mötte jag en kollega som nyss fått ett dödsbud av polisen på en familjemedlem som var helt chockad och förtvivlad. Hon hängde som en trasa i mina armar en stund innan hennes man kom och hämtade henne. Vad ska man säga???! Det jag kan konstatera är att jag har en väldig tur, att man ska inte ta saker för givna och att man ska tala om för folk runt omkring en att man tycker om dem lite oftare än vad man gör i vanliga fall. Så jag tänker ta tillfället i akt att säga: MARIKA, MADDE, LILIAN OCH MALLE - NI ÄR FANTASTISKA VÄNNER OCH JAG TYCKER OM ER SKITMYCKET!!!

Efter den pärsen träffade jag en hörselpedagog som informerade mig om vad jag ska tänka på nu när jag har en kille i klassen med hörselnedsättning. Sen åkte jag hem, hämtade ett paket från Ellos och åkte till Elin. Hon skulle ha hälften av grejerna!

Nu ska jag sticka iväg och träna på Friskis, sen blir det umgänge med Carro framför Sveriges match mot Danmark. Heja Tobias Karlsson!!!!
Kram!

Stackars Madde!

Ja, jag sitter här i soffan och tycker synd om mig själv... Nu kommer det nog inte bli så många steg framöver... i alla fall inte de närmsta dagarna. Inte för att jag har haft så många steg hittills i januari i alla fall, men ändå. Jag har nämligen stukat foten. Nä, det var inte värre än så. Men det känns fördjäkligt. Onödigt!! Det är ju då min gamla usla fot som inte hängde med riktigt på step-upen i kväll. Hoppade och klev snett eller nåt, och det kändes som det bara sprakade i foten, och jag ramlade ihop. Var inte så skönt alls, faktiskt. Men jag tror ändå att det gick ganska bra. I alla fall känns det så när jag sitter still och inte rör på foten. Jag gick upp till duschen för en stund sen, och då fick jag betydligt ondare. Jag hoppas dock att det kommer att gå över fort.

Nu ska jag iväg och köpa ett par nya skor, samt leta rätt på det gamla fotskyddet jag hade en gång för länge sen. Hittar jag det inte så ska jag köpa ett nytt!!

Steg

Igår var vi i slalombacke i 3,5 timme! Jag kanske åkte i en timme, enligt omvandligstabellen är en timmes slalom 11 000 steg! Så gissa om jag ska åka slalom ofta nu=) Idag så var vi ute och sparkade, så då tänkte jag omvandla det med, men hör och häpna: Sparkning fanns inte!! så det är väl bara att gå på då. Springa upp och ner till källaren många gånger för jag orkar inte gå ut nå mer idag=)=)=)

För övrigt kan jag upplysa om att det har regnat idag igen och varit plus hela dagen! Fy för den lede!

Imorgon ska jag till Ström och besikta bilen, ombesiktning blire men vi får ju iaf köra en månad då=) Sen så har vi persmöte på kvällen!

Allt från Görvik idag!

Emma har en fråga till Jenny!

Jenny, när kommer du till mig på skolan?

Paris :o)


Nu fick jag lite tid över att berätta om vår tripp till Paris så då passar jag på. Det tog lite tid att ladda upp bilderna...;o)

Vi hade en jättehärlig helg - när vi väl kom iväg ska väl tilläggas. Vi fick nämligen vänta ute på Säve i rätt många timmar. Vi skulle ju ha haft en hel fredagseftermiddag i Paris också, men vi kom dit först vi 21-tiden på kvällen, men det är väl sånt man får räkna med helt enkelt om man åker med Ryan Air. Det var inget problem med vädret eller så, utan de var tvungna att hämta in ett nytt flyplan. Själva flygresan gick jättebra och Julian tyckte att det var både spännande och roligt, så han var nöjd båda turerna som tur var.

Hotellet vi bodde på låg bra till, med gångavstånd till både centrum och Montmartre. Hotellet var det väl inget större fel på, förutom att rummet hade heltäckningsmatta och englasfönster. Jag ogillar heltäckningsmattor måste jag säga och bara tanken på en sådan i ett hotellrum gör att jag får allergiska utslag. Englasfönster gjorde att det var kallt i vårt rum, tyckte jag, men en annan resenär sa att vi ju kunde vara glada att det ändå var så pass varmt när vi var där (ca 15-16 + på lördagen t ex) för att det tydligen brukar kunna vara mycket kallare - och naturligtvis inomhus också då. Badrummet var nog rätt nykaklat, så om det hade varit varmare där hade det nog känts bättre - om man som jag är den gnälliga typen.

Vi åt inga smalfrukostar direkt, utan det var croissanter, bröd, bullar, ostar, marmelader, sylter, chokladflingor etc., så det kändes ju lite som en chock att komma hem sedan ;o)

Vi gick naturligtvis till underbara Louvren. Helt otroligt stort och det fanns ju inte en chans att vi skulle hinna igenom allt tyvärr, så jag måste nog dit igen. Mycket fint att se och verkligen en häftig upplevelse! Själva byggnaden (byggnaderna) i sig är helt magnifik och roligt att se kända verk som man vet är målade för så längesedan.





Något som alltid är roligt med att åka utomlands är ju möjligheten att prova ett annat kök än det svenska. Både jag och Mathias prövade Escargots (sniglar för den som inte kan se vad det är) och det var väldigt gott! Det var kanske mest kryddningen som bidrog till det, men konsistensen gjorde nog sitt också. Sedan åt Mathias Coq au Vin och jag åt Canard Confit. Mycket gott! Julian fick kyckling med pompa och det var han nöjd med, särskilt som han fick ketchup till för första gången. Inga prickar fick han heller.


På restaurangen tyckte servitörerna att Julian var så duktig och vi hade ju läst i vår reseguidebok att fransmän inte gillar "l'enfants terribles", så det var ju tur - eller om det var deras smarta trick att få högre dricks;o)

När vi skulle till Eiffeltornet så regnade det som tusan och man fick inte gå upp för det var avstängt, men det var häftigt och snyggt att se i alla fall! Väldigt coolt med belysningen i mörkret - och STORT!!!


I Montmartre ligger Sacre Coeur, så dit gick vi också. Vacker byggnad och långa trappor;o) Julian tyckte att det var toppen, medan vi som hade vagnen att dra på kanske tyckte att det var lite mindre toppen. I anslutning till området låg det en liten lekplats där det även fanns en karusell, så lyckan var gjord. Mathias ser ju lika nöjd ut han, så det var nog en höjdare.




Montmartre är en vacker och mysig stadsdel med många mysiga caféer och en hel del restauranger, samt turistfällor. Vi hittade ett mysigt café där vi valde att sätta oss ute, så vi kunde njuta av det vackra vädret.





Moulin Rouge är ju välkänt, så det fick komma med på bild förstås;o)

Vi var upp i Triumfbågen på taket och där kan man snacka om utsikt! Jag blev inte så sugen på att titta rakt ner, men att titta ut över staden var helt ok!:o) Tyvärr kunde jag inte föra över någon bild på själva bågen, men utsikten kan ni ju se i alla fall...




Vi gick mycket när vi var i Paris och åkte också mycket tunnelbana, men man är väldigt bortskämd i Sverige med att så mycket är handikapp/barnvagnsanpassat. I Paris kunde det på sin höjd finnas en rulltrappa ner på vissa ställen, men det var mycket sällsynt. Fransmännen var dock mycket hjälpsamma och om jag eller Mathias inte direkt tog tag i vagnen för att hjälpas åt kom det direkt någon och bar utan att ens fråga om man behövde hjälp. 


När vi gick längs Champs Elysées var jag för första gången in i en riktig Louis Vutton-butik. Det var faktiskt ganska häftigt! Jag har aldrig känt ett behov av en sådan väska, men när jag var där inne dök det upp en spännande och främmande känsla att jag kanske ville ha en sådan väska någon gång. Jag blev nästan lite lycklig av att vara där inne. Sedan när vi kom ut på gatan och jag såg kvinnor och män som tiggde, så försvann den förstås...

Det man hört om att fransmän inte vill prata engelska upplevde vi bara en gång, då vi fick ett mycket kort och bestämt "NO!" som svar på frågan. Annars var de väldigt tillmötesgående, hjälpsamma och trevliga i Paris!:o)

Jag åker gärna dit igen och kan rekommendera er andra att åka dit. Jag vill nog åka på våren eller sommaren nästa gång, så att jag slipper fundera på varför de har englasfönster...;o)










Vi har oxå åkt slalom...

Vi har också haft slalompremiär i helgen. Vi åkte till Ålåsen i går, och stannande tills idag. I dag kom David, Nathalie och Wilma och hälsade på och åkte slalom med oss. Eller rättare sagt så var det David och Wilma och Jesper och Kalle som åkte slalom. Joel ville inte åka, för han fick skavsår på hälen i går när vi var ute och åkte längdskidor. Han var lite deppad, men det gick bra att titta på i stället. Jesper hade en sele på sig, och det gick jättebra! Han ramlade några gånger, men han höll balansen jättebra, och tyckte det var väldigt kul! Det var ju lite snöigt i dag, men det gjorde inget alls, det var ju varmt och skönt ändå. Det börjar äntligen komma lite töväder nu, det kan behövas att snön packas ihop lite...

Annars var vi ute och grillade mackor och korv, eller va inne och eldade och mös. En härlig helg! Nu kommer det bli Ålåsen mest varje helg skulle jag tro. Så de e bara å komma å hälsa på! :)

Årets första slalomtur

Idag så åker vi till Ramsele och åker lite, skulle tro att efter två åk så är jag helt död i mina ben och så står jag och tittar på sen=) Funderar på om jag ska köpa nya pjäxor, om det finns några som jag kan ha:( Snön vräker ner så det är kanske inte det allra bästa för en dag i backen men men man kan inte få allt här i världen!

Kram alla vännerna!

Glad

Ledig i flera dagar, ska försöka läsa en bok som är på engelska den här helgen bara:) Jag läste 1,5 sida och sen skulle Fredrik läsa dom på svenska för mig så jag på ett ungefär skulle se om jag va med alls i handlingen eller inte...men jag somnade när han läste högt för mig så den smarta ideen va inte så bra=)

Nu är popcornen poppade och näst så blir det let´s dance! I morse så sa jag till döttrarna, nu får ni välja!! Om ni ska se lets dance ikväll så måste erat rum vara städat innan kl 20.00! Inga problem att komma ihåg städningen när dom kom hem från skolan idag inte=)

Nu börjar det om en minut!!

Kram

Hola! Me llamo Madelene.

Har i kväll avslutat nybörjarkursen i spanska! Vi har träffats 10 gånger, och lärt oss enkla fraser på spanska. Kan inte påstå att jag kan mycket spanska, men det har varit jättekul! Det är ganska svårt, men samtidigt är grammatiken ganska lik engelska. Till viss del. Det är väl lite speciella grejer i det här språket också som har varit lite svårt. Bl a har vi ägnat 10 veckor åt att lära oss att böja orden att heta, att bo, att vara osv. Man böjer ordet beroende på vem som heter osv. Bla bla bla.

Men nu gäller det bara att underhålla kunskaperna genom att lyssna på skivan vi fick samt läsa vidare i boken, vi kom ju som bara till capitulo 4. Men det bästa vore ju om man kunde fara till ett spansktalande land och praktiskt få använda sig av språket! Men jag vet inte när det ska bli! Kanske vi kan ändra Stockholmsresan till Spanien?! Barcelona, som vi skulle till i fjol, när far vi dit då?! Jösses, vi har ju så många ställen vi planerar att åka till, när ska vi hinna?!

Sur:(

Jag brukar ju säga att jag aldrig blir sur, utan arg, ledsen eller helst vill jag ju bara vara glad...men nu är jag sur!!!! Ville så gärna göra klart min portfolio ikväll så jag bara kunde lägga den på postlådan i morgon! Hade bestämt att jag inte skulle läsa igenom något mer för att då skulle jag säkert se något fel (Madde hade nämligen varit snäll och skrivit ut allt)..men bara på ett ögonblick när jag håller på att sätta ihop det hela så ser jag att jag skrivit gjorden?! Grrr, va fan alla i den här världen kan väl stava till jorden, men inte jag tydligen:( SUUR! Sen så gick spiralen sönder som sak hålla ihop det hela, så inget gick som jag ville nu ikväll! Visst får jag vara sur?

10-årsfirande!

Idag firar jag 10 år som lärare! Karin upplyste mig om det idag, annars hade jag aldrig kommit ihåg det. Men det var bra för nu kan jag svara på frågan hur länge jag arbetat som lärare utan betänketid! Måste alltid räkna efter innan jag kan svara.

När jag tänker tillbaka på hur jag var för 10 år sen så kan jag bara konstatera att det hänt en del med mig de här åren. Tycker ju att jag är bra på det jag företar och föresätter mig för att göra men det som är så spännande med mitt yrke är att man hela tiden kan lära sig nya saker och utvecklas om man bara vill. Det jag är mest sugen på för tillfället är nog svenska A. Inom det ämnet är mina kunskaper inte så stora som jag skulle önska. Har börjat fundera på hur man lär sig språk och vad jag kan göra för att stimulera lärandet på bästa sätt. En väldigt spännande värld när man börjar sätta sig in i det.

Slutligen är det skönt att jag fortfarande tycker att jag har världens bästa jobb!! När jag inte tycker det längre ska jag göra något annat - bli rektor kanske!!

Kram på er!

Drivet efter 10

Mitt driv efter 10 000 steg har kommit tillbaka och det känns bra! I december och början på januari var jag en slöfock och struntade i vad det stod på stegräknaren när kvällen kom. Men sen jag kom hem är det annorlunda och jag tar en extrapromenad om det inte är uppe i 10. Hittills iaf, får väl se hur det är om nån vecka:-P I lördags jobbade jag i sekretariat på innefotboll, rätta namnet är futsal. Hammarbys damlag var representerat och Kicki Bengtsson spelade! Inte så ofta man får se en fd landslagsback! Igår kväll hade vi öppet hus på skolan, lektioner mellan 16.30 och 19. Väldigt lyckat! Många föräldrar och glada barn:-) Idag har jag varit hos sjukgymnast och han har nog fixat till mitt onda! Rasslade iaf till när han vred om min nacke. Sen gick jag på stan och köpte presskaffe åt mig själv och en present åt Gika. Hon fyller år imorron och jag ska till henne i helgen. Fick fredagen ledig pga öppet hus så jag drar dit redan på torsdag kväll. Jag ska vara med Minata medan dom andra renoverar! Bra uppgift tycker jag själv:-)

Smågrabbarna e pigga nu!!

Men idag har pappan i huset åkt dit. Han kom hem mitt i dan och mådde pyton. La sig och sov några timmar och är allmänt blek och klen. Nu är det bara Jesper som är kvar. Kanske han klarar sig!! Kanske inte....

Jag och smågrabbarna var ute en sväng idag och fick lite frisk luft. Har inte varit ute på några dagar nu. Det var väldigt skönt, jättefint väder! Vi drog in några kärror med ved, men sjukan tar på krafterna så det blev inte så mycket. Men vi klarar oss några dagar till i alla fall!!

Har även hunnit med att sortera en massa leksaker på ungarnas rum. Helt otroligt vad leksaker man kan samla på sig egentligen. Kastade en hel del trasiga saker, och plockade undan en massa också. Men ändå så är rummet fullt med sånt som de inte leker med så ofta. Just nu så har ALLA leksaksbilar hamnat nere i köket...


Tentanerver

Sitter i studiegruppen och bara väntar på att vi ska få våra frågor inför tentan. Skönt att få sitta och prata om lite ditt och datt och inte sitta själv och vara nervös! Ni får nog höra sen hur det gick, jag är ju inte direkt den som håller tyst:)


Emma Hanna Yvonne Blixt-vilken tjej

helgerna bara rusar iväg, fredagkvällen tillbringade vi nog i soffan och tittade på Let´s Dance. Det är Emma favorit och det märks verkligen att hon tycker det är toppen. Den här helgen har nog varit Emmas helg. I fredags så åkte Julie m Stina Sundeqvist till stugan i storåbränna och har varit där hela långa helgen. I Lördags var Jonas och Kia hit och dom tog med sig Martin hem, Emma blev själv hemma=) Första timmarna på endabarnettiden så hade hon och Linnea kalas för alla tjejerna i klassen på bygdegården. Det åts tacos, fikades glass och chips. Lektes lekar och busades en hel del. Efter 2.5 timme så var kalaset över och då kom även Fredrik hem från en lång arbetsvecka(är det inte typiskt att han måste jobba över när jag behöver han som mest?!) Vi satt sen och titta på tv och mådde gott, Emma satt i mitten och mådde som en prinsessa. Hon är väldigt lättsam och duktig den här flickan. Leker för sig själv på rummet, sjungandes och hon tycker att det är toppen=) Men hon blev även väldigt glad när alla sysykon var hemma igen. Just nu känns det som om helgen var helt ok, men jag lovar att ni får höra om är av en annan åsikt i morgon när jag kuggat tentan! Nä, håll tummarna så går det säkert jättebra!
Kramili på er


Vabruari är här!!

Har varit så mallig över att grabbarna varit så friska så länge, har inte haft en vab-dag sen i oktober, tror jag de va. Men i måra blir jag hemma... Joel har fått magsjuka.... Jag känner mig inte så kry i magen heller, men jag har inte kräkts i alla fall.

Vi for till Ström en sväng i dag till Kalles brorsa, och där såklart så lyckades ju Joel kräkas lite här och där.... typiskt! Så det var bara att åka hem igen då! Å här hemma har det fortsatt. Jag hoppas att det går fort över... men då kommer väl nästas tur. Å jag kanske åker dit också.... Men men, nån gång ska det väl komma!!

Tittut!

Här kommer det ett inlägg från mig!! :) Jag har suttit och pluggat stött i åtta timmar - så jag kan väl lika gärna sitta en liten stund till! I morse åkte grabbarna iväg till Sundsjön och har umgåtts med farfar & Agneta. Det var meningen att jag också skulle följa - men i sista stund bangade jag ur och som tur var så fick jag ansökan om "ledighet" beviljad av Magnus (som för övrigt körde in på gården nu...med förhoppningsvis sovande pojkar!)

Skönt - båda somnade om i sina sängar. Hoppas de haft en härlig dag!

Min dag har varit lugn och skön - men det har väl inte gått sådär toppenbra med pluggandet...det tar en jävla tid utan att speciellt mycket fastnar i skallen. MEN någonting lär jag väl mig trots allt. Har inlämningsuppgifter och prov under nästa vecka. Huvva!

I lördags hade vi julgransplundring här hemma. Grabbarna hjälpte till och packade ner glitter och kulor. Sen var det självklart fiskdamm! :) ...och så fick de äta så mycket pepparkakor de ville. Det fick inte jag! :( Jag har börjat med Cambridge igen och har ju faktiskt klarat av snart en vecka och tappat 5-6 kg redan så jag måste ha bundit upp rejält med vatten och "skit" i kroppen. Går man upp 8 kg på ca en månad så kanske det inte sitter så hårt som när det är gammalt hederligt fett som ska förbrännas!! Känns skönt att få ett "bryt" och förhoppningsvis en kick i röven mot ett hälsosammare liv!

Om en timme ska jag på förberedelsemöte inför årsmötet för Nordanborg. Jag sitter ju med i valberedningen och vips var det visst bara jag (av 3 st) som kunde gå - så jag får väl köra på känn! :) Jag har ju en plan på att föreslå mig själv till någon post...men vi får väl se hur andan faller på. Det är ju inte riktigt så att jag har jättemycket energi över till annat än jobb och knappt familj som det är just nu. MEN jag tror ju att det kommer förändras nu i februari. Stressen på jobbet avtar iochmed att vi blir två på tjänsten - och barna somnar tidigare iochmed att de blir slutkörda på dagis. Tänk att få lägga ner dem vid 19 varje kväll! ...vi skulle ju få sitta och rulla tummarna både jag och Magnus - minst 2-3 timmar "egen-tid" varje kväll. Uj uj uj!

Det blev affär!!

Jo, vi kom hem med en TV idag! Och en liten ljudanläggning, inget surround, men lite bättre ljud än själva TVn i af! Vi åkte in till stan, gick in på en affär, sa att vi ville ha TV och ljud för ett visst pris, ta fram det bästa. Ok, sa försäljarn, de här blir bra. Ok, sa också vi och så betalade vi och var glada! Bara det att nu fick vi ju inte plats med grejerna i bilen hem. Men då la vi undan grejerna och skulle hämta det på måndag i stället. Utan barn, så sakerna fick plats. Men vi kände att vi ville inte vänta, utan ha hem grejerna på en gång! Så jag och barnen tog bussen hem, medan Kalle fick ta bilen och prylarna hem!! Det gick ju toppen!!

Sen har vi ju en toppenkille som brukar hjälpa oss med ditt och datt, han kom och hjälpte oss igen, denna gång med att få TVn på plats och installerad, samt även då ljudet. Tack snälla J!! Så ikväll har vi tittat på en stoor TV (större än den gamla åtminstone!) och det har varit toppen! Jag är helnöjd!!

Soffan får vänta ett tag, nu njuter vi av TVn en stund! :D

Slut på slöartider!

Igår kväll var jag och köpte årskort på Friskis så nu är det bara att ta tag i det man föresatt sig att göra ett tag framöver! I december var jag så jäkla slö att jag knappte ens ids beskriva det! Gjorde inte ett handtag, tog knappt en promenad.

I alla fall gick jag på Afro och det var ju som vanligt superkul! Tyvärr är båda passen nästa vecka inställda så därför måste jag hitta nåt annat jag kan gå på!

Imorron ska jag jobba i sekretariat på SM-kval i Futsal så det blir roligt! Hoppas att nåt av våra Sörmlandslag går vidare. På söndag ska jag umgås med Katta och hälsa på Linn eftersom hon bjuder på födelsedagsfika. I onsdags träffade jag, Elin, Linn, Carro och Sofie vilket var väldigt trevligt. Har inte umgåtts i det gänget sedan i början på november så det är ju ett tag sen.

Har även dragit igång en bokklubb med några på jobbet! Vi ska börja läsa Människa utan hund av Håkan Nesser, hoppas att den är bra. Det är väl inte så mycket för bokpratet som umgänget och förhoppningsvis vindrickningen som vi startat detta. Ska bli kul att göra något med några på jobbet!

Kram på er!

Äntligen helg

Har varit så seg hela veckan, men nu är det äntligen fredag, och jag sitter med lite glass och kaffe!! :) Ungarna har suttit framför TVn hela eftermiddagen, men det får de göra! De har också varit trötta, och vi behövde fixa med lite tekniska prylar med datorn, och då är det ganska bra med TVn!!

I morgon åker vi till stan och köper TV! Eller, vi tänkte titta på vad som finns, tror inte vi får med TVn hem om vi är hela familjen i bilen. Kanske det blir en bio i måra också, har pratat om det ett tag med ungarna att vi ska på bio snart igen. Så vi får se vad det blir då!!

När TV-köpet är klart så ska vi titta på en ny soffa också. Ja, man kan bli köpgalen ibland, men jag blir GALEN på den soffan vi har nu! Jag vill ha en NY!!

Ha en trevlig helg alla! KRAM


Vinterkräk eller parasit..

..vem vet, vidrigt som tusan är det då iallafall. Det kom så fort kl 15.00 så gick vi in, hade varit ute och pratat med Gertrud och skulle gå in och göra Emmas tårta. Kl 16 låg jag helt däckad! Kräktes några gånger och hade världens sprulla:( Idag så är jag helt slut, kan inte kliva ur sängen för då snurrar allt och jag mår dåligt igen. Suck! Och som pricken över i så har Stina pinkat inne 2 gånger idag och så ringde Fredrik å sa att dom löser in forden för den blir för dyr att laga:( men annars är allt bra...


Ihopräknade steg

Har för mig att Marika bad om hjälp att summera stegen för oktober så det har jag gjort nu. Totalsumman stannade på 1 402 348 steg.

November och december går inte räkna ihop än för alla har inte lämnat in sitt resultat. Ska genast ta mig i kragen och göra min del när jag kommer hem!


Första dagen...

... på jobbet efter nästan tre veckors ledigt är numera avklarad. Det har varit en bra dag. Dock inleddes den med att jag sov lite för länge så jag hann inte ta apostla till jobbet som jag bestämt mig för. Men det får bli nya tag imorron istället :)

Hann dit till kl. 8 och slog mig ner i matsalen tillsammans med mina kollegor samt en till skolas personal så vi var ganska många som lyssnade på Lars Andersson. Han föreläste om värdegrund i lite olika former. Helt okej föreläsning men det var lite väl länge att behöva sitta på röven och lyssna en hel förmiddag!! Till slut, kl. 11:00, fick vi äntligen sätta oss i arbetslagen och diskutera några punkter. Det gav mest på hela dagen, att höra hur mina kollegor resonerade kring olika dilemman.

Fick mig två nyheter till livs så här i starten på 2011. Den ena var att Dennis ska fortsätta fram till sommaren om han inte åker iväg på nån FN-tjänst innan dess. Det andra var att en av mina elever, som fick ledigt 2,5 veckor innan jullovet för att besöka sin syster i Malmö, var i Irak och ska bosätta sig där!! Lustigt avsked, jag sa ju hej då i tron att jag skulle få träffa honom igen. Men bara han får det bra är jag nöjd!

Ikväll har jag umgåtts med mamma och Elin samt lagat en massa kläder. Ett par jeans åt mig, ett par Lundhagsbyxor åt Pekka, två par mjukisbyxor och en tröja åt Elin. Innan symaskinen plockades undan sydde mamma klart min köksgardin som gäckat mig ett par månader. Nu ska jag hem och sätta upp den, för min mamma hon kan hon :)

Kram!

Hej hopp

Nu är jag jättetrött, vet inte riktigt vart denna dag har tagit vägen.

Skickade iväg barnen i morse, satt mig med datorn. Satt vid datorn till 11.30 då gjorde jag en pot.gratäng till lunch, när den var i ugnen gick jag ut och skottade en stund. Åt lunch och sen satt jag med datorn från 12.30 till 15, iväg och hämtade barnen på dagis.
Hem stekte 100 pannkakor som det kändes just då, Tobben va så nöjd för han åt fem st och de andra åt inte dåligt dom heller. När bolibompa började så satte jag mig och läste en text, gjorde en liten paus när det var dax för sagoläsningen, åter till texten och nu precis är jag klar med den.
Suck, vilken tid det tar! Det är nu det kommer surt efter att jag har bara latat mig hela jul:)

Jag är väldigt glad och stolt över mina duktiga barn med, som fixar kvällsfika och gör iordning Martin till natten♥

Min tentaångest skuggas just nu av det faktum att jag är tvungen att läsa 15 poäng matte innan denna utbildning är klar. Så fort nått känns jobbigt så ska jag tänka på de där 15 poängen, och vips så kommer alla bekymmer att kännas som en fis i rymden. Trösten min nuvarande lärare hade att ge, var att Dalarna Högskola har ett gott rykte och att det är ju ett litet plus i kanten att man går/gått där och då kanske det fick va en besvärligare mattekurs där än på andra ställen:) Gillar skarpt Kjell, han har ett positivt tänk i allt!

Innebandy e jobbigt...!

Jag har världens träningsvärk idag, och jag tror inte att det kommer vara bättre i morgon...! I går var det företagscupen här i Hammerdal, och vi på Norrlands Trähus AB hade med ett lag. Tyvärr var det inte så många från själva jobbet som var med, och vi fick ragga spelare en kvart innan match.... det är väl typiskt, men inte ovanligt.

Det var 10 lag anmälda, 5 lag i två grupper. Vi spelade då 4 gruppspelsmatcher på 15 minuter vardera. Döjobbigt!! Första matchen var det lite stressigt då vi åkte och hämtade upp lite spelare innan, så jag sprang direkt från bilen in på planen där de väntade in en femte spelare innan matchen kunde blåsas igång. Två avbytare fick vi några minuter senare då de hunnit bytt om. Men vi vann första matchen!! Och fick blodsmak i munnen..! Det var ju inte tal om någon uppvärmning heller... konstigt att det inte blev några skador i vårt lag. Vi hade ju några vältränade själar med i vårt lag, så det var ju tur i af!! I vårt motståndarlag var det en kille som fick knäskålen ur led, det såg inte så skönt ut! I övrigt var det väl inte så många skador under dagen, en stukad fot och ryggskott var väl det jag såg då!!

Senare blev det två förluster och en oavgjord match i gruppspelet för oss, men vi gick vidare till kvartsfinal som fjärde lag i gruppen! I kvartsfinalen fick vi möta SCF betong, som vann hela cupen i fjol. Då tappade vi en hel del av våra spelare, så vi fick låna in några från det femte laget som åkte ur i gruppspelet!! Det var tydligen lyckat då vi lyckade spöa SCF på straffar efter oavgjort efter full tid.

I semin gick det inte lika bra, där vi förlorade mot GP som vann finalen mot Räddningstjänsten. Men lika nöjd var vi ändå! Det blev inget spel om tredje plats, utan den avgjordes på gjorda mål, eller vad det nu var, för vi lyckades bli 3:a i alla fall! Bra jobbat Norrlands Trähus AB!! Trots att vi bara var två från jobbet som spelade alla matcher!

Men himla kul är det i alla fall, och mycket folk är där och tittar så det är en lyckad tillställning! Men gärna mera träning inför nästa gång!! :)

Hemma

I morse for jag från Sollefteå kl 10:30 anlände Eskilstuna kl 22. Det var jätteroligt att träffa Karin och få se hennes hus. Ska ta mig dit fler gånger! Iaf gick det hyfsat att köra. Stannade hos Gika ett par timmar så vi hann äta lunch på Ankan och kolla tapeter till nya lgh:n. Drog iväg kl 16 och hamnade i snörök fram till Gävle. Där tog den slut men då började det regna istället! Fick köra försiktigt för det var nog lite halkigt, kände inte efter så noga. Har packat upp ungefär hälften av grejerna. Resten tar jag imorron. Har haft en bra vistelse i Jämtland även om jag inte hann träffa alla så mkt som jag ville. Bara att ta nya tag nästa gång och det blir väl v. 8 skulle jag tro!

Nu börjas det, den allra bästa tiden på året är här!! Vapåandrasidantiden

Idag så har Marian bjudit alla (barnen i byn m föräldrar)på hamburgare på andra sidan sjön=) Inte illa med en sån granne!

Jag och Kim skottade upp så att barnen kunde åka skridskor sen dom ätit, jag tyckte det var så varmt ute ända tills barnen började gnälla på att dom frös. Då var det någon som vänligt upplyste mig om att det var -15 ute! Kanske inte så konstigt att det var lite gnäll å gråt efter ett tag! Iaf så tror jag att alla uppskattade det hela.

Emma hon tolkade på slalomskidorna efter skotern över, Fredrik drog på regält och jag satt och var rädd!! Ni kan ju gissa på vad Emma tyckte, sken som en hel sol när vi var framme=)


Nu så har Julie följt med Wilma med fam på bio i Gåxsjö och Emma följde med Linnea och dom på samma bio!

Jag sitter här hemma och bloggar, dricker kaffe och väntar på att tårtbotten ska bli klar i ugnen. Uppe så leker Martin, Sanna och David det är väldigt tyst så jag ska nog gå och kolla vad dom gör.


Fredrik, Kim och Anders tog skotrarna och skulle åka och kolla på rally, Älgsjön var kanske inte så jättebra att köra på sa Kim när de skulle iväg, vakar på båda sidor om där de kört:( Men de va lugnt för han hade isdubbrna med sig sa han...jaja vad ska man göra, jag sa åt dom att hålla full gas!

Senare idag så blir det middag hos svärmor, ingen konst att fylla ut dagarna här inte=)

...



Den här veckan har ju  bara rusat iväg. Jobbade Mån-Ons, på onsdag efter jobbet så höll jag på att fundera om jag inte skulle kolla om Eva m fam var hemma på Tordagen för det va så längesen vi va dit. Lat som man e så hade det kanske inte blivit att jag åkt, men ni förstår att på onsdagkväll så kom Twaila in och va rätt så jel, hmmm hur stavas det tro?! Iaf så var det ju bara att åka med katten till Fillsta och alla barn ville ju följa! Julie,Emma,Martin,Wilma och Elias, ja Julie frågade om dom ville med och titta när Twaila skulle paras och givetvis ville dom det. När vi väl va framme i Fillsta så hade brunsten avtagit och det slutade med att vi lämnade både katt och Julie där över natten.
Idag så åkte jag å Fredrik för att hämta hem dom, vi hann även i på Kool och kolla på soffa. Sen hem och har nu ätit middag. Trött som bara den blev jag efter maten!

Nu tänkte jag få lite hjälp med mitt skolarbete av er, svara bara på min fråga och maila eller sms svaret, eller om ni skriver en kommentar bara! Busssigt å tack för hjälpen. Nu kommer frågan:

Vad är kunskap?


Mera snö!

Har just kommit in från snöovädret ute. Nä, faktiskt var det jätteskönt ute, det har kommit ca 10 cm snö sen igår, så jag och smågrabbarna har varit ute och skottat. Eller J o J har inte skottat så mycket, de åkte lite skidor innan de tog fram cyklarna. Men de insåg nog att det inte skulle gå så bra att cykla så de parkerade dom lite fint i snön i stället...

Det är ca -3 grader och det snöar fortfarande. Det blåser lite också, men det var skönt ändå. Kalle har stuckit till fjälls, med Patrik och Jörgen. Känns inte så jättebra att de är i fjällen nu, när det ska snöa hela tiden och blåsa rejält. Det brukar ju ofta hända en massa saker när de är iväg, skotrar havererar, yxan slinter, isen brister, osv. Men hoppas det går bra den här gången.....

Nu måste jag gå och fixa lunch!!

Idag fyller min pappa 58 år=)

Så nu vet ni det! Och i vanlig ordning så åker vi inte dit för att fira hans dag, jag försökte säga att vi kommer gärna på onsdag ist, men det gick han inte med på, för då skulle dom till Åre! Vilket sätt, att ha föräldrar som lever ett eget liv!! Illa;)

Idag när jag lämnade Martin på dagis så bara gick han in utan att protestera eller göra sig till, Joel och Jeppe va ju där och jag tror att dom hade haft en härlig dag. Lekt och varit så nöjda, man märkte knappt av dom(sa Marie) och sen så hade de varit till Marie och fikat och hälsat på hunden=) Dagen avslutade dom hos oss på mitt jobb, snacka om service!! Inte alla som får barnen levererad efter arbetsdagens slut!!

Nu till middag har jag ätit en halv "Jennys favoritost" och salami, druckit en stor kopp te, nu är jag nästan redo för sängen men jag får nog försöka hålla mig uppe en liten stund till.

Tjejerna har ju varit hemma idag, jag hade sagt åt dem att de fick inte ringa för tidigt till Wilma för då kunde de väcka henne! Men, 11.55 ringer Julie till mig på jobbet och lät så konstig på rösten, så jag frågade ju givetvis vad det var och insåg i samma stund som jag frågade att hon va ju nyvaken!! Mycket riktigt, 11.45 hade de vaknat! Är det tonåringar man har i huset eller?! Så imorgon så tänker jag väcka dem innan jag drar iväg, för jag vill ju gärna få gå oc lägga mig någongång på kvällarna jag med=)

Skönt att va ute!!

Idag är ju sista dagen på vår julledighet, så då passade vi på att göra lite utelekar. Har blivit väldigt dåligt med sådana saker, dels för att det varit för kallt, och dels för att mest hela familjen har varit sjuk. Vi var till Sikås och åkte lite skridskor, och där var det fullt ös med bandymatch. Julie och Emma var också där så de fick som oss, smygåka lite efter sargkanten!! Men det gick himla bra, Joel och Jesper hittade balansen i alla fall, och Joel kunde nog åka lite grann själv också. De har ju knappt åkt förut så de e ju inte så lätt. Jag letade fram mina gamla taggiga konståkningsskridskor från mellanstadiet, och de gick ju också åka på!! :) Men som alltid så får jag ju så himla ont i fötterna!! Men de va kul!

Joel har också varit ute och åkt skidor, han tycker det är jättekul! Men samma där, han har hittat balansen och står upp i hela nedförsbacken! Duktig kille! Jesper åkte igår också, och han har också blivit jätteduktig! Så i vinter blir de mera slalom!

Sen för första gången i december, tror jag, så tog jag mig en promenad idag! Inte så lång, men dock en promenad. Har inte lyckats få till det tidigare, men idag var det riktigt skönt! Mina steg i januari ska bara bli mycket bättre än i december, men jag tror inte att det blir så svårt att klå de..... Välkommen januari och år 2011, stegen kommer bara att rulla in!! Eller......?! 

Ensam

Jag är jävligt less på att vara ensam!

Undra hur länge man ska behöva vara det?

Härliga vardag

Varje dag är ju vardag hemma hos oss - men trots att allt bara rullar på så är också varje dag helt unik! Det är så härligt att få vara hemma med grabbarna igen. Vi har alla en välförtjänt semester. Bara att få gå ut i ett vintervackert Norderåsen och ta en sparktur tillsammans är ju bara sååååå underbart! Axel har fått träna på att gå med skor i snö. Han har fått åka pulka och sparklåda. Han vet nu hur snö på kind och innanför halsduken känns. Kalle har tagit sin livs första skidtur - och sparkat sin lilla spark både i upp- och nerförsbacke. Tänk vad härligt! Vi har skottat snö och gjort en alldeles egen madrassbana i slänten ner till grannarna. Jag var helt enkelt TVUNGEN att testa den när Magnus och barna hade gått in. Wow vilket gliiiiid! - och just då kom grannen Torsten hem. Jag tror jag förgyllde även hans dag med min åktur a´la Anjas säl. :)

Vi har haft påhälsning av härliga vänner och familj. Vi har hälsat på härliga vänner och familj. Vi har njutit av att bara vara hemma och njutit av att vara borta! God mat god dryck - och mysiga kvällar i soffan. Idag har vi till och med börjat göra iordning i tvättstugan. Vi hade satt upp det som det enda hus-projektet vi skulle göra under julledigheten. Magnus har fått stå för den fysiska insatsen. Jag står som vanligt mer för "peppet" eller piskan - ja, det beror på hur man ser på det hela! :) Jag tycker att vi gjort det bra som inte gjort upp en massa planer utan vi använder den här ledigheten till att umgås. Även om jag var lite motsträvig i början...

...jag lär mig...även om det är svårt.  


RSS 2.0