På hemväg

Nu har min resa hem till Eskilstuna startat. Jobbigt att köra i snörök och en bil som man inte är van. Äntligen framme i Sundsvall i alla fall! Ska dricka lite coff med Gika och gosa lite med Minata innan jag kör vidare. Måste köpa nya torkarblad och spolarvätska till pappas bil. Det kommer bli ett satan att köra på en saltsträv väg utan riktiga grejer...

Kul att få träffa er en sväng. Det som gör livet värt att leva är att omge sig med människor man tycker om!! Hade tur och fick umgås med Madde en sväng till.

Nu är det coff-dags!
Kram

tyst i huset

Har haft en lugn och skön dag, sov länge... eller låg längre rättare sagt. Efter frukosten så följde jag Martin en bit på väg ner till Tobben å Sanna. Sen så skottade jag lite, tvättade, städade pysslade på med ditt å datt hann med riktigt mycket för att vara jag.
Bitta kom förbi och drack en kopp te och vi surrade en stund. Så kom Eva och Sandra och vi lagade kreolskgryta som vi ska äta i morgon nere hos farfar med släkten.
Jessica och barnen stack in huvudena och sa hej, och sen så var det vips kvällen och det var bara att ta och lägga Martin. Jag har inte hunnit så mycket som sakna de övriga i familjen, utan har bara tyckt att det har varit ganska så lugnt och skönt:)
Imorse så talade pappa om att Margits brorsson hade tagit livet av sig igår, så idag så har tankarna varit hos dom i Gimdalen♥

Andas i kör

Här sitter jag och lyssnar på mina små älsklingars andetag. Jag är bra lycklig jag. Även om de ger mig gråa hår och ibland får mig att fälla en tår - tänk att jag fick bli mamma åt dessa underbara tu. Lycka det är att få vara här med er i detta nu... God Natt!

En liten saga!

Det var en gång en familj som hade en mamma, och en pappa och två barn mamman hete Sara och pappan hete Sven och barnen hete Mikaela och Olof. Dom bode i en Villa med dubbelgarage. En dag sate pappa Sven vid datorn då såg han att dom hade ett datavirus. Då åkte pappa Sven på ikea med en moped. Det var blöt snö ute så pappa Sven tog på sig långkalsonger. Då vart han så blöt så han stannade mopeden då knackade han på en dör. Då öpna jultomten. Och tomomten var morgontrött. Han hade nyss ätit up sin lutfisk. Då sa tomten:Låna mina kläder och far hem och skriv en önskelista och ha det trevligt på luciadagen.

Slut/Karolina, Filip och Julie

Vill inte vara inspärrad längre,

Nu får det väl ändå vara nog!!??? Slutet av februari och temperaturer mellan 30 och 40 minus. Gaaaah! Nu vill jag börja med alla härliga "vinter-aktiviteter" och självklart vill jag också att hela familjen är friska resten av vintern. Resten av året!!! Resten av livet!!! Jag har sjunkit in i en passiv/lat/nära apatisk stämning...tar inte itu med ett skit känns det som. Inga steg som tickar på stegräknaren, inga kilon som rasar, inga busiga påhitt!

Det var juh iofs super super super att helt apropå få sitta med nästan hela familjen Jenny och äta middag häromdagen. Minata och Olle är ju så jättefina - och jag tror att det nästan alltid är underhållande att få umgås med systrarna "Danielsson". Det har jag alltid tyckt! Första gången jag satt på er kökssoffa (för 16 år sedan?!!) så minns jag hur jag kände den härligt varma stämningen vid middagsbordet - även om kommentarerna haglar och diskussionerna kan vara nog så hetsiga!

Det finns många köksbord som jag trivs vid - jag hoppas att jag får sitta vid dem många gånger till!! ...och framförallt hoppas jag att familjen Ottossons köksbord kommer att vara en plats för skratt, gråt och mycket mycket kärlek...

En kall Lördag i februari

Kallt ute, som vanligt kan man ju lägga till. Det har inte varit tö en enda gång denna vinter, regn var det en morgon när jag for på jobbet men -10 kanske mer... Vår ved kommer inte att räcka så vi får nog hålla oss varma på något annatvis på vårkanten, vem vet hur:)

Igår hade jag en riktigt trevlig eftermiddag. Skulle ner till Fyrån och hjälpa Eva plocka ihop och städa lite. Insåg ganska snabbt att skulle vi få nån ordning så skulle det nog vara en bra ide att elda lite skräp, såå kul att elda! Jag, Sandra och Julie bara ut grejer och eldade, Eva och Elsie plockade och städade, Kim eldade inne, för där var det inte så varmt. '
Jag var tvungen att skratta åt Sanna, för från det hon kom så satt hon nöjd och glad och åt, ett litet kex nått annat litet gott hon hittade ja så höll hon på tills dom skulle åka, har det varit mina ungar så har dom ju aldrig suttit så nöjt och snällt för att knapra på ett kex:)     
Jag har ju så himla bra släktingar och jag trivs ju så bra i deras sällskap, skulle vilja vara med dom mer.
Idag skulle Eva och Börje ner till Fyrån igen och bära ut lite skåp och montera upp ett köksbord och göra det lite mera mysigt. Sen så är det bara att hålla tummarna för att det blir sålt.

I eftermiddag så åkte vi till Ottsjön och hälsade på Lars och Maria, Lars fyller ju 30 år i morgon, men vi åkte redan idag så man var säker på att få nån tårta! Minns inte sist jag var dit, men skulle gissa på... ja för 3 är sen kanske! De är ju trevliga människor så det är alltid roligt att träffa dom.

Imorgon ska jag ju få träffa mera trvligt folk, och sen vet jag inte riktigt när jag ska få träffa de allra bästa folket!? Får ta och kolla upp det imorgon tror jag bestämt.

Nu ska jag lägga mig och lösa det sista korsordet i tidningen, sen ska jag skicka in och vinna nått riktigt fint, en triss eller så;)




OS, OS, OS :)

Gud vad jag tycker om när det pågår stora sportevenemang! Helt underbart att kunna slå på TV: n när som helst och titta på sport :)

Jobbigt att vara vaken så mycket på nätterna, men det är ju bara OS vart fjärde år! Eller rättare sagt vartannat år eftersom sommar-OS och vinter-OS inte går samtidigt längre!

Så jag mår prima för tillfället. Ett annat plus är ju att jag bara jobbar en dag till, sedan är det sportlov. Som det verkar nu så kommer jag att stanna lite längre vilket kanske gör att vi kan hitta andra tillfällen att ses än det senaste jag föreslog. Det är bara Marika som svarat att hon kunde på tisdagen så det kanske inte var så bra det heller?!

Nu ska jag hem och baka semmelbullar, har lovat grabbarna att vi ska fika imorron :)

Kram!

V A B

Tredje dagen hemma idag. Hämtade Jesper på dagis i måndags för att han hade feber. När vi kom hem var det full fart dock på båda grabbarna, i en timme ungefär. Sen sa Jesper "Jag är trött, jag vill sova!" Och sen somna han och sov i två timmar. Senare på kvällen var dock febern borta. I går fick Joel åka på dagis en sväng, han hade "barnens vasalopp", de åkte skidor nere på Svartviken. Det gick bra tydligen!

I morse gjorde vi oss redo för att åka på dagis igen, eftersom igår var Jesper helt feberfri, men när jag väckte Jesper så drack han lite vatten och strax efter kom allt vatten och lite annat upp igen.... Inte så mycket, men ändå. Vet inte om det är magsjuka eller om han bara satte i halsen eller vad det var. När det går magsjuka på dagis så vill man ju inte chansa. Så vi är hemma i dag också. Men det är verkligen full fart på båda två idag, och Jesper har ätit bra, och inte kräkts någe mer. Så jag vet inte vad det var. Men måste jag verkligen va hemma 48 timmar nu då eller vad??

Utvecklingssamtal

Eftersom jag var lite tussig i morse så fick Fredrik åka med Julie på utvecklingssamtal. När det var klart så pratade jag med honom på mobilen och han berättade lite kort och gott vad fröken Annie sagt, Julie behövde träna mer på att återberätta det hon läst för hon tappar tråden lite när hon berättar. Läsa mera kapitelböcker. Sen så behövde hon träna gångertabellerna lite mer... annars så var det så bra allting så, detta var då Fredriks verson........nu kommer Julies: Annie tyckte jag var nästan bäst i klassen på att läsa!! (jättelycklig) hon sa att jag var såå duktig på + och -. Jag var duktig på allting!!

Jag tycker det är alldeles lysande, att frökens ord betyder så mycket och att hon växer så av dom, sen så var hon medveten om att hon behövde träna lite på några saker men det var inte det viktiga. Och det kommer inte att blir några problem, för Julie gör så gärna sina läxor och hon tycker mycket om att läsa, det viktiga är att hon har hört att någon säger att hon är bra, för när vi säger det så väger det inte alls lika tungt.... och det där med att inte kunna hålla sig till det hon ska, det är ett morsarv:)

Vet ni om att snart så åker jag till Lilian♥

Missade bussen med ca 20 m

...så nu sitter jag här några hållplatser ifrån IKEA och väntar. julianJulian SOveR och jag andas in avgaser:-/
VI HAR HAFT EN JÄTTEHÄRLIG FÖRMIDDAG PÅ IKEA:-) JULIAN HAR NJUTIT AV ALLA ROLIGA SAKER SOM FINNS ATT TITTA PÅ OCH UTFORSKA. Något hängde sig på min telefon, så därför blev det bara versaler nyss...
buss

Happy Valentine´s Day!

Har varit å ätit en härlig alla hjärtans-middag i kväll, på Simon och Victor i Östersund. Bara jag å Kalle, myysigt! Åt en god grillad lammfilé, med ett supergott glas rött till. Man behöver lite egen-tid tillsammans ibland. Som att sen gå på en mataffär i lugn och ro, och strosa bland varenda varuhylla, utan barn. E de en typisk småbarnsförälders tanke? Vi var i affären säkert över en timme, och bara gick och tittade och fyllde lugnt en hel vagn med matvaror och annat smått och gott! Sen var det hem igen, å hämta kidsen hos barnvakten och hem och lägga dom.

Hoppas Ni alla haft en härlig alla hjärtans dag! Kram på Er!

Ume nästa

Nu kommer pappa hit om en liten stund och då drar vi upp till Marie. Martin och Fredrik lämnar vi hemma med katterna, och nån måste ju elda;)

Hoppas ni får en bra helg!

Kram

Söndag 21/2

Min vistelse i Jämtland börjar på söndagen den 21/2 och jag tänkte bara kolla om ni har lust att komma till pappa och äta middag och umgås med mig då?

På måndag ska jag hänga med Litsfolk och Challe, Guns och Magda, på tisdag med mamma och på onsdag fyller pappa 60 så då ska vi fira honom. Och på torsdag morgon åker jag hemåt igen. Ganska full agenda som ni märker...


Full rulle!

Är inne i en väldigt hektisk period för tillfället :) Måste säga att jag trivs ganska bra med det även om det ibland känns lite jobbigt och att jag inte hinner med såna där saker som att städa och diska. Prioriterar umgänge och träning istället, haha!

Mina elva grabbar ger mig mycket jobb och arbetsuppgifter som jag inte är så van vid. Polisanmälningar, kontakter med socialen samt dagliga möten med föräldrar är bara ett litet axplock. Att vara lärare och handleda och undervisa kommer ganska långt ner på stegen, mycket annat som upptar min tid. Vi har en rätt bra samhällsordning i Sverige men ibland skulle jag önska att det kunde gå snabbare. Hoppas det blir bra i slutändan!! Men de är världens underbaraste och efter dagens alla hjärtans-dag pyssel är jag uppfylld av kärlek till allt och alla. Underbart att se hur de satt och plitade med sina teckningar och kort. Jag fick minst 3 st Modo-teckningar som ska sättas upp :)

När jag jobbat färdigt är det dags att ta itu med fotbollsprojektet. Vi drar igång på måndag med första utbildningen och jag tror det kommer bli bra! Sedan ska man hinna med sina steg varje dag och det kan ju vara lite knivigt!! Går på jobbet varje dag och det gör susen på stegräknaren. Att jag sedan köpt träningskort på Friskis och går där ett par kvällar i veckan gör inte saken sämre. Och umgänge med Bälgvikarna och andra vänner är inget jag tänker prioritera bort så ni förstår säkert att det är full rulle och noggrann prioritering som gäller :)

Snart börjar OS också så då lär det väl bli ännu värre att hinna med, haha! Förhoppningsvis har det lugnat sig med fotbollen då så jag kan titta på det istället.

Nu måste jag skriva IUP: ar och dokumentera ett mobbningsärende innan jag sticker ner på stan för träning och en fika på Waynes med Jakmani :)

Kram


Vad händer?

Ja, jag vet inte vad som händer egentligen. Nånstans. Har inte uppdaterat mig så mycket framför datorn, eller hållit Er andra uppdaterade heller för den delen, men jag vet inte riktigt vad man gör som e så tidskrävande. Är dock involverad i en förening som tar mycket av min tid just nu, och det känns både roligt och jobbigt. Men jag hoppas att allt löser sig och att jag inte tappar stinget!!

Har i alla fall fått svar på varför jag har haft så ont i bröstkorgen på sistone, har förmodligen nå klatter med magmunnen så att magsyra tränger upp i matstrupen så att man får kramp. Det är inte skönt... sen kanske det är en förklaring till varför jag har så ont i magen så ofta... har fått medicin nu som jag ska äta i två veckor, sen så får vi se. Blir det inte bättre så blir det gastroskopi... känns inte alls så roligt!!

Jag har köpt en ny dator förresten, bärbar. nu slipper jag oljudet av golvfläkten som jag måste ha riktad mot den stationära jätte-datorn på golvet. (fläkten i datorn e trasig, onödigt att byta när man har en jättefläkt som låter jättehögt bredvid, eller?) Så nu kanske det känns lättare att gå in och hålla Er uppdaterade vad som händer innanför väggarna i Skarpås. Utanför också för den delen! Kram kram

Dags att krypa till korset...

Förlåt att det gått så lång tid utan att jag fått något gjort på de här sidan!

Jag har också ngt att bekänna... För drygt tre veckor sedan tappade jag bort min stegräknare och har därmed inte räknat några steg. Först glömde jag den hemma när vi åkte till jämtland och sen hann jag bara använda den ungefär en vecka innan jag tappade bort den /den försvann (???) efter att vi kommit hem. Jag tänkte dock göra en uppskattning, men kan säga att det nog är få dagar jag har kommit över 3000 steg - förutom igår då när jag fick springa fram och tillbaka med pulkorna som en tok. Till sist var jag så slut i benen och andningen att jag var tvungen att lägga mig i en snödriva :o)

Jag har inte kunnat gå och träna så mycket de senaste veckorna, så jag funderar på att frysa mitt kort en månad så jag inte förlorar tid/pengar. Jag vill jättegärna gå och träna, men det är ju lite grejer som ska stämma och det har de inte gjort.

Just nu hoppas jag på att vi ska få flytta till en större lägenhet med större kök (och hiss) så snart som möjligt. Att få en lägenhet här nere är dock inte det lättaste, så vi hoppas på ett byte istället!:o) Vore ju perfekt om vi kunde få en till den 5 mars!:oP Eller hur, Malle!? ;o)

Uppskattningsvis så tror jag, angående stegen, december: ca 190 000 och januari; ja, det är väl lika bra att ta 3000 * 31= 93 000 + de fem gånger jag var och tränade ca 55 000 steg = 148 000...


Kram på er!

veckan och helgens fröjder

Veckan har ju bara rusat iväg, precis som vanligt.
Måndag: Jobb som vanligt, sen hem till de vanliga bestyren.
Tisdag: Jobb och plaskis sen hem till sängen.
Onsdag: Jobb, hämtade Martin, Tobben och Sanna på dagis, hem och skottade lite och körde in ved. Den dagens stora bonus var att fam Ottosson kom på besök.
Torsdag: Jobb, sen hem och vände. Hämtade barnen och åkte in på skidträning, när tjejerna tränade så tog jag och Martin en promenad så den dagen gick det bara fint med "stegen".
Fredag: Jobb, fick dessutom jobba över! Sen när jag kom hem så hade vi besök:) Jonte med fam. Så fort jag skulle försöka hålla Meja så skrek hon som en liten gris, inte nått litet smågnäll inte, utan gallskrik i högan sky!!
Nu så tittar Fredrik på någon ny serie och flickorna tittar på Isprinssesan, det är lite kris hemma hos fam Blixt ikväll, Fredriks serie och Let´s Dance går samtidigt och vi har bara en tv!!! Fredrik vann denna gång, men det ska vi ändra på till nästa Fredag;)

Imorgon så ska vi åka till stan och fira Leif som har fyllt 40, mer om detta får ni höra sen. Man vet ju aldrig Leif kanske är en fan av vår blogg:)

Söndag så är det dop, Meja ska få sina namn:) Hoppas ni får en toppenhelg, vi ska iaf göra vårat bästa!

Sex...

...karlar och jag på väg till Stockholm :) Tror det kommer bli roligt och lärorikt! Ska på en utbildning i tävlingsjuridik inom fotboll om jag inte berättat det tidigare. Ska bli spännande att se hur många kvinnliga deltagare det är förutom mig! Imorron väntar Modo på Hovet :)

Afrodans=the shit...

...för mig iaf :)

Har nu varit på två av dessa danspass på Friskis och fy tusan vad roligt det är. Nästan så att jag tror att jag kan dansa lika bra som Ibbe snart, haha! Samtidigt som det är roligt så är det jäkligt jobbigt oxå! Hade nästan glömt hur roligt jag tyckte att det var att gå på Friskis. Kommer att bli fler besök där när snön börjar tina bort. För när det ligger snö på backen så tänker jag passa på att åka skidor!

Har hittat en på jobbet som jag får köpa ägg av! Godare och så känns det bra att köpa hemägg :) Jag tokäter ju ägg så det är en himla bra affär för mig det här!

I helgen ska jag på utbildning i tävlingsjuridik och se Modo-Djurgården på Hovet. Hoppas dom vinner och att Foppa spelar!! Skulle tycka det var hilarious om jag fick se honom på isen :)

Om jag inte sagt det till alla så ska jag hem till Jämtland v. 8, vi måste ju försöka styra ihop en date på nåt vis.

Kram!

Burr!

Nog för att det är vackert ute - men nu får det väl snart ta och vara nog!!?? Ge mig 5 minus och solsken!!

Har lämnat Kalle på dagis idag...och än har de ju inte ringt! :) - Koooom mej mamma!!!! ...och tårar såklart! Jag tror dock att det gick över så snart jag stängt dörren. Så nu är vi igång!!

Magnus ringer Bosch om vår nya diskmaskin! Den lyckan varade ju länge! Vi fick ett måndagsexemplar tydligen - men hjälpen är nära. Det kommer en servicetekniker vilken dag som helst. Vi KAN diska - men den fortsätter att fylla på vatten när den är avstängd! :)

Näe - nu ska jag ta och ringa BVC. Lite klatter med Axel som vanligt! :)

RSS 2.0