Löjliga familjen



Jag vet inte hur ni brukar roa er, men vi brukar skratta åt oss själva...;o)

Kram på er!

Finväder

Idag har det varit riktigt fint väder här, ca 20 grader. Så när jag jobbat färdigt åkte jag till Bälgviken för att hälsa på Elin och Olle. Egentligen skulle jag varit barnvakt åt honom för Elin skulle jobba 15-00 men hon tyckte att han kändes så krasslig så hon VABade istället.

I helgen åkte jag på kryssning med det här projektet jag är med i. Konferensen var bra men jag fick stor avsmak på allt vad sprit och fulla människor heter! Fy fan vad äckligt fulla folk var redan kl. 15:30 när vi väntade på terminalen. Tror inte jag kommer åka på nån kryssning för att "ha kul" så att säga!

På torsdagkväll kommer Guns och Magda och hälsar på mig. Det ska bli kul att umgås med dem lite. Blir ju inte så ofta nu för tiden. De stannar tills på söndag så jag får se vad vi ska hitta på. Idag har vi spelat in en skiva med barna på skolan. Min klass ville sjunga Du gamla du fria + en egen rap som en av killarna i klassen hittat på. Får se, eller närmare bestämt höra vad resultatet blir om ett tag.

Nu ska jag ägna mig lite åt Olle :)
Kram

Stackars Malle...

..har en blodblåsa på min tumme som faktiskt gör väldigt ont, och eftersom Fredrik inte alls tycker synd om mig så försöker jag nu få lite medlidande av er;) Blåsan fick jag på fm idag när vi höll på att byta däck på Martins cykel, höll nästan på att gå bet men F kom ut och med gemensamma krafter så klarade vi att byta!! Har mest varit ute och poat på hela dagen, tagit fram utemöblerna, kan ju kännas lite tidigt men men det spelar väl inte så stor roll om dom står ute eller inne. Vi åt till och med ute och solen sken på oss hela tiden. Innan maten så spelade vi en innebandymatch ute på Bygdegårgen med ungarna, var väldigt skoj, det tror jag att vi alla tyckte=)
Vi tog oss en liten cykeltur på maten och så gick jag, Bitta och Jessica till Gissjöparkeringen och vände uppe på backen där så idag står stegis på 17 386=), känns fint!
Det som inte känns så fint är att Emma vickade ut en skål full med dip i soffan, att jag blev vansinnigt irriterad och hon blev mycket, mycket ledsen och soffan fick återigen en stor ful fläck:(

Gonatt på er alla

Jag är en snattare...

..och jag skäms, för det var verkligen inte meningen!! Största grejen(storleksmässigt) va det jag snattade oxå:(
Ja, nu vet alla det och så talar vi inge mer om det!!!!!

Idag ska jag och barnen åka med Maria till Flata och kolla vad som händer där! Ja, ni vet Helens, bolaget, Simon och så dollar=) Blir ju toppen bra det! Först måste jag ut å kolla vad som  ska inhandlas till Martinas cykel. Så tänkte jag köpa lite nya pajformar och så lite frön så jag kan så i landet i vår=) Något mer är det säkert som bara måste inhandlas!

Sista April är det Tacos på bugdegården, 100 kr per pers, alla barn äter gratis och dricka tar man med själv. Alla är välkomna och man måste anmäla till mig:)

Nu kan vi börja räkna ner til Kristiflygare...♥

Don´t fuck up!

Har tittat på Anna Anka söker assistent, vilket program! Men de e lite kul å se, men vilket skitjobb, rent ut sagt. Känns som att om man gör minsta lilla misstag, eller att det inte passar frun så blir man avskedad. Men vissa gör nog vad som helst för att få lite glamouröst. De e säkert kul å, men jag vet inte om det skulle va ett jobb för mig...

Idag tog vi fram grillen. Grillade kött och drack ett glas rött till det. Inte alls så dumt. Smakade väldigt gott! Längtar dock tills man kan sitta ute och njuta av solen och värmen och doften av grillat! Snart kanske?!

I morgon ska jag och mamma åka till stan och shoppa lite. Ska bli kul! Länge sen jag gick på stan faktiskt. Hoppas man hittar nå kul då!


Marika Ottosson

Yes! Nu är jag iallafall här och har påbörjat ett inlägg - som jag självklart hoppas att jag kommer publicera om en stund. Kalle tittar på tv och Axel sover. Det är lugnt och skönt. Solen skiner och jag hoppas att vi ska masa oss ut under dagen.

Jag är ca 10 kg mindre Marika än vad jag var för en månad sen. Det är så skönt. Jag har börjat äta protein & grönt nu och avvaktar till nästa vecka innan jag lägger till kolhydrater. Vikten har varit konstant sen jag började äta igen. Jag hoppas att det är vätskedepån som fyllts på - för med tanke på att jag bara äter 100 g protein utöver mina soppor så vore det väl konstigt att jag inte skulle fortsätta gå ner!? Personligen tycker jag att det är lättare att BARA äta soppor/shakes. Jag får verkligen kämpa med att inte "stoppa i mig" nu när jag FÅR göra det. Det känns som att nästa steg för mig nu är att dricka alkohol! :) Anledningen till att jag gått från "ren kur" är ju resan i maj. För då vill jag verkligen njuta av mat och dryck (det var åratal sen jag och mina kära vänner kunde dricka på en och samma gång) (förbanne den som kläcker ur sig att hon är gravid nu!!).

Jag är också fri från mitt långa superslitna hår! Jag hade laddat för en kort frisyr - men min frisör ville inte klippa mig kort den här gången. Hon tyckte jag skulle vara realistisk och vänta till dess jag började jobba igen. Sant! Jag har inte mer tid för att fixa frisyren den här veckan än vad jag hade förra veckan! Så jag kan fortfarande sätta upp håret de dagar jag inte hinner göra något åt det. Hon berättade att när hon fick sitt första barn så bestämde hon sig för att passa på att gå på fotvård. Hon skulle verkligen lyxa till det och sköta om sig själv under sin föräldraledighet. Nu fyllde sonen 14 år och hon hade äntligen varit iväg på den där fotvården!! :) Härligt!

Nä, nu ska jag ta och ringa tandläkaren. Vid tandborstningen i morse så upptäckte jag att Kalle slagit ur en flisa på ena framtanden. Tanden har blivit vass och river honom på läppen. :( Jag har inte en aning om när det har hänt - men det är väl vid någon av hans alla hundra vurpor. Jag misstänker att jag måste göra en skadeanmälan till försäkringsbolaget också - det är väl bättre att anmäla en gång för mycket...


Jag är sjuk

Och det har jag varit i 3 dygn nu :-( Så det är väääldigt synd om mig som ni förstår! Jag är ju ALDRIG sjuk. Bara feber inga andra sjukdoms symptom. Så nu är jag less och tycker att det ska vända.

Vimsilivims

Igår så var vi ju till Sundsvall och jag handlade bara lite på ikea och ändå så gick det på en 1000-lapp, lite små förvaring till Julie och Emma, Lampa till Martin... ljus, ett litet skrivbord osv.. Det som var så kul sen när jag kom hem var att döttrarna självmant ville städa och få fint på sitt rum, sätta pennorna fint på bordet och lägga saker i asken som dom fick och så.
Till Martin köpte jag en vindoverall som är toppen att ha ute nu, nya jeans till mig som är för små men det ordnar sig nog...kanske=) Sen så fika vi ju och åt och det är väl nästan det roligaste av allt!
I morse sa Martin: Julian komma hit mej, å Kalle med, ja vill de!!!
Det var allt från Görvik i kväll, måste sova nu ska upp 5, skriver kanske nått mer en annan dag!
Kram

Härlig söndag :)

En härlig söndag är vad jag hittills haft! Vaknade tidigt i morse, har faktiskt blivit väckt strax före 7 hela veckan av en liten gosse som heter Olle Erik Danielsson och inte var det något undantag idag. Åt frukost ilag med familjen för sista gången på ett tag. Jag, Elin, Pekka och Gika hann nästan med en hel hjärter innan Minata sa ifrån. Så kl. 10 tog jag mitt pick och pack och lämnade Bälgviken för den här gången. När jag kom hem var tvättstugan ledig till min stora glädje. Har inte hunnit tvätta sen jag kom hem från Jämtland förra helgen. Jag hann tvätta två maskiner innan jag drog iväg till Ale.

Hon har varit här i helgen och hälsat på. Jack jobbade till 14:30 så medan vi väntade på at hon skulle jobba klart åkte vi ut till Tunapark. Där köpte jag mig ett par nya promenadskor, fick pengar i present av mamma till det och min favoritparfym Emporio Armani för pengarna jag fick av Christin. Så nu luktar jag gott när jag är ute på promenad.

Vi hade bestämt att vi skulle grilla så vi har även handlat till grillning ikväll. Det blir karré, potatisgratäng, haloumi och majskolvar. Trots att jag nyss varit och fikat på Sylvia längtar jag till middagen. På Sylvia tog jag en chévretoast och Ale en laxmacka som vi delade på så jag fick faktiskt det bästa av två goda saker. Inne på caféet satt även en av de snyggaste Eskilstunaborna som finns, ni vet ju vem det är :) Kan inte skriva några namn, man vet ju aldrig vem som är inne och läser vår blogg ;)

Nu är jag hemma och Jack och Macke och hänger. Vi måste vänta lite innan vi börjar med middagen. Hoppas ni haft en lika bra söndag som mig!

Kram!!


Värsta veckan i mitt liv

Nej, inte i mitt, men jag såg en snutt av ett program som hette det (på 9:an) och jag skrattade så jag var rädd att Julian skulle vakna!:o)

Vi lever i ett fullständigt kaos med kartonger och halvuppsatta grejer, men vi ska antagligen (eventuellt) få tapetserat - när var en annan fråga; imorgon eller om sex månader ingen som vet - så vi har inte så stor lust att sätta upp ngt på väggen. Vi börjar dock känna lite frustration över att ha det såhär, så det lutar nog åt att vi kanske sätter upp grejerna i af... Jag trivs kanonbra i den här lägenheten redan och gillar också det faktum att vi har två kylar och två frysar, samt två toaletter!:o) Sådan lyx!:o)

Jag hittade en sida med några jättefina tapeter till barnrummet, så jag har beställt en. Vilken det blev får ni se när ni kommer!;o)

Att natta Julian nu har börjat kännas lite som ett vadslagningsspel; hur många ggr ska han klättra ur sängen ikväll/idag innan han lägger sig och somnar...? Igår gick det jättebra både på dagen för mig och på kvällen för Mathias, medan jag dagen innan bar in honom 14 ggr. Det rekordet togs dock lätt idag, då jag under 1,5 h gick ut och in ur sovrummet (utan att säga ett endaste ord efter de första tio minuterna) så många ggr att jag tappade räkningen efter 30. Ikväll behövde jag bara göra det under ca 40 minuter, men då fick jag hjälp av det faktum att jag (tyvärr först under sista minuten) upptäckte att han ville ha lampan tänd, så då sade jag till honom att han kunde få ha lampan tänd på ett villkor och det var att han låg ner., så sedan låg han i af.

Hade tänkt göra lite bokföring nyss, men bankens sida hade tekniska problem så jag tror jag går och nannar istället.

Bamsekram på er!:o)

Madde är tillbaka

Har just kommit in efter en promenad, dock en kort sådan, men ändå, kommer nog upp till 10.000 steg innan midnatt. I dag har det varit lite trist väder, blåst och regn. Vi satt ute och grillade kolbullar på jobbet idag vid lunch, men tyvärr var det inte så mysigt eftersom det precis då kom lite regn + att det blåste som bara den. Men det blev några kolbullar i af! Dessutom åt vi soppa till frukost kl 9. Det var utbildning för arbetarna i dag, de byggde med lego! Såg spännande ut!! Men jag va inte me.... bara när det vankades mat.....:)

Veckorna som varit har det varit fullt upp hela tiden, påskhelgen var vi i Inviken med min familj, sen for vi till Ålåsen då och var där veckan efter påsk. Och sen for jag och barna till Åre med mina föräldrar. Det har varit härligt. Nu är man tillbaka till verkligheten igen med jobb och en massa tvätt och måsten igen. Men det är inte så fy skam ändå! Ser fram emot nästa ledighet då, kristihimmelsfärdshelgen. Få se vart det bär iväg då!! :)


Grattis världens bästa Jenny!!


Göteborg

Nu hade vi ju kommit fram till att försöka åka ner den omkring 12-14.... men marika ska ju på bröllop,  kan vi tänka om några dagar. Kan alla komma med åsikter om hur och när, och hur vi ska bo och andra funderingar som kan dyka upp.
Vi hade ju tänkt att försöka fira Fredrik den 10:e och bröllopet är den 17:e?! Vi kanske ska senarelägga trippen?!
Först kanske Lilian måste tycka till?!
Vilket vimsigt inlägg, men ni förstår, eller hur!

Puss

Bloggtorkan,

Sjukdom, sjukdom och sjukdom har gjort att min tillvaro har känts lite inrutad och trist - jag har inte riktigt tyckt att det funnits något intressant att berätta. Det är ju inte riktigt sant! Varje dag händer det ju saker i livet. Ingen dag är den andra lik - men konsten är att vara medveten och lyckas sätta händelserna och upplevelserna på pränt. Den senaste tiden, kan jag väl lugnt påstå, så har jag bara levt det här livet - inte varit så bra på att dela med mig av det. ...och det är ju faktiskt inte helt fel det heller - MEN jag vet ju hur roligt jag tycker det är när det kommit ett nytt inlägg...

För er som inte vet det så har jag och Magnus börjat med CambridgeDiet. Jag har gjort 3veckor och Magnus har klarat av 2 veckor. Jag är fortfarande inne på såkallad "ren kur" medan maken har börjat att äta vanlig mat igen också - kombinerad kur. Om allt funkar som jag vill så kommer jag att börja med mat igen om ca 2 veckor. Det har ju gått otroligt bra hittills. Jag äter/dricker 3 soppor/shakes om dagen och så te/kaffe. Än så länge har det gjort ca 8 kg och många cm på midjemåttet - och brösten är putsväck!!! Såklart!!! Det sista kanske har lite att göra med att jag inte ammar längre också... :) Jag har en lång bit kvar innan jag når mitt mål - men känner mig väldigt nöjd med att kunna komma i byxor som jag inte haft på länge. Skönt!

Det är självklart tråkigt rent socialt att inte äta mat. Mycket av umgänget med andra människor och vardagen i allmänhet kretsar ju kring mat och måltider. MEN det här är ju något som jag gör under en kort period av mitt liv. Det får det vara värt!

Nu vill Kalle ha min uppmärksamhet. Vi är hos farmor men ska väl strax ta och packa oss hemöver. Axel är fortfarande snörvlig och hostig - men feberfri. Annars mår vi toppen! Hej hopp!

Min Jämtlandsvistelse...

...har precis tagit slut för nu är jag tillbaka i Bälgviken. Jag, Olle och Elin har nyss klivit innanför dörren så nu har jag fått träffa Qox. Han verkar vara mycket mer stillsam och kelen än deras förra hund så det här tror jag blir bra. Har inte några större planer för helgen mer än att jag ska byta till sommardäck på TYA och försöka fixa cykeln så jag kan cykla på jobbet på måndag :)

På skärtorsdagen åkte jag bil hela dagen, satt fast i ett helvete mellan Gävle och Tönnebro. Var väl hemma hos pappa ca. 23:00 så det gick väl bra att köra ändå.

På långfredagen gjorde vi inget speciellt, tog en långpromenad och spelade kort och spel hela eftermiddagen och kvällen.

På påskafton var jag barnvakt till Olle för Elin och Pekka for till Landsomberget och åkte slalom. Jag och Gika hann med en långpromenad innan vi allihop åkte till Ström och var hos mamma tills dom var klar. Mamma bjöd på middag och så spelade vi kort :) På påskdagen var det finväder så då for vi bara ut på isen bredvid pappa och grillade korv. Gika lånade Lios skoter och skulle köra en liten sväng men när hon varit borta ca 30 minuter började vi ana oråd. Mycket riktigt, när hon äntligen ringde fick vi veta att hon kört fast! En räddningspatrull med pappa och Lio åkte iväg för att hjälpa henne men de kom inte mer än halvvägs förrän pappas skoter la av. Så Lio gick till Gika istället. Väl framme tog hon ett stadigt tag i bakändan på skotern, lyfte upp den ur blötsöbbet på isen och gasade iväg. Gika skämdes som en hund ska jag tillägga, haha! Så dom åkte tillbaka till pappa där han stod med huvudet under huven på sin skoter. Han hade en lina med sig så Lio fick bogsera tillbaka honom. Det här har skrattats en hel del åt den här helgen som ni kanske förstår!! Även moffa kom med en sväng och så kom Malin Eriksson med Nova och hälsade på.

På annandag påsk åkte jag till familjen Lindberg-Svensson i Ålåsen och umgicks med dem och familjen Blixt hela dagen. Vi hade ganska fint väder och väldigt trevligt tillsammans. Det är så jäkla gott med varma mackor som man gör i mackjärnet!! Till middag fick vi en skitgod paj som jag tror Madde hade gjort. Jag spelade Finns i sjön med barna.

På tisdagen blåste vi upp till Ström och åt påsklunch hos mamma. Det var jättegott! Jag gick på Skroten och betalade reparationen av TYA. Det gick endast på 7760 kr... På kvällen åkte vi tillbaka till pappa och gjorde middag. Vi bjöd dit moffa också.

På onsdagen hängde vi bara i Färjis. Jag och pappa fixade problemen med lyset på TYA så nu fungerar allt utom extraljusen. Pappa förstod inte vad som var fel så jag måste kanske lämna in för det. För kännedom Fredrik så var det höger positionsljus bak som inte fungerade! Jag hade bjudit Magda, Challe och Gunsan på middag så dom kom runt 18. Vi spelade spel och fikade resten av kvällen.

På torsdagförmiddag blåste vi till Sundsvall. Gjorde inget speciellt mer än att gå på bageriet nedanför Gika och handla Budapeststubbar åt oss. Sen fick jag visserligen åka runt halva Sundsvall för att hitta en kortlek för den Gika hade saknade ett kort. Men till slut hittade jag en som föll mig i smaken så som ni kanske kan gissa ägnade vi kvällen åt kortspel :) Jag, Elin och Olle sov i vardagsrummet och som tur var sov Olle ända till 7:20!

Idag har vi mest suttit i bilen. Vi gjorde ett matstopp på Gävle Bro och så tankade  vi i Tierp. Annars har det varit raka spåret till Bälgviken. Så nu väntar jag på att maten ska bli klar!!

Hoppas ni mår bra!
Kram

Påsken

I Torsdags så har vi ju vår tradition här i Görvik, det började väl mest med att jag Gertrud Jenny och Sonja gick runt med småttingarna så dom fick vara påskkärringar, nu i år så var det 20 små påskkärringar och en massa föräldrar som åkte häst och släde runt i byn och Påskade:)

På Fredan så tog ví med skotern och for till Rickard och Mia och åkte ut och grillade med dom.

Lördagen så var det pimpeltävling här i byn och efter det så var vi på andra sidan och grillade och bara hade det grett!!

Söndan så kom Jonte, Kia, Mariana och Johan hit med alla barn och då var det ju strålande väder och vi var på andra sidan hela långa dagen, massor med folk och mycket gott att äta!

Måndagen så styrde vi ju kosan upp till Ålåsen och jag ångrar fortfarande att vi inte stannade kvar där! Vad tusan skulle vi hem å göra:(  Julie och Emma prövade slalombacken där och iaf Julie tyckte det var himla kul, vi kanske åker upp till Madde en dag till det här lovet=)

Nu ska vi gå och titta på Lasses dass=)

Stand up

Igår var jag på stand up på Raw. Tre relativt okända komiker först, varav en av dem var fantastiskt rolig. Redan där började mitt skrattande eskalera så när Soran Ismail, huvudnumret för kvällen, äntrade scenen var bara det jätteroligt!

Mitt under uppträdandet fick jag en skrattattack när ingen annan hade det och sen var det bara kört. Jag och Linn skrattade och skrattade och skrattade så våra skratt blev till slut en del i hans show. Träffade honom efteråt och då tackade han oss för att vi livat upp stämningen. Det kändes ju lite bra men mitt i showen tyckte jag det bara var pinsamt...

Vi drack ganska många vinglas så det var på lite vingliga steg jag gick hemåt. På vägen hem snettade jag in på en karaokebar, romernas favoritställe, och sjöng Fångad av en stormvind. Det gick tydligen hem för det blev ett himla jubel och dansande där inne. Därefter var det dags att gå hem och packa inför Jämtlandsresan, så det har inte blivit så många timmars sömn i natt!

Kommer minnas den här kvällen länge!
Kram

RSS 2.0