Nu kör vi va?

Imorgon är det ju 1 juni så då antar jag att vi kör på med våra stegräknare igen efter denna månads frist?!

Idag har jag varit på anställningsintervju, tror det gick bra. På torsdag ska jag på en till så får se vart jag hamnar efter sommaren.

Annars mår jag bra i finvädret. Hoppas ni gör detsamma :)

Kram!

Riga som Malle minns det..

..var ju toppen!! Är så glad att ni andra hade kameran med för en bild säger ju mer än tusen ord har jag hört=)
Undrar om andra tycker att det är lika roligt som oss att se bilderna från vår weekend?! 
 

Mera bilder från Riga...

Ja har ju också några bilder att dela med mig av...
 på centralstationen i Stockholm väntade vi in Lilian och Jenny med en chailatte, som blev en favorit under resan, å så klart lite vin och öl!!   
Vi åkte med m/s Romantika, vilken vi inte var så där jätteimponerade av  När vi kom fram till Riga så var terminalen under ombyggnad så vi fick kliva av på bildäck! Å vilken skön värme som mötte oss där!!

Parkhänget har Ni ju sett lite bilder från, men jag har ju fler av dom vackra bilderna...



Marknad var vi på, men inte mycket fyndades där,  jag var nära att köpa ett par skor, men det blev ingen affär. Vi gick å åt lunch i stället, hittade ett japanskt ställe, med helt ok mat  å hälsodrinkar förstås!! Senare på kvällen var det ju lite mera av partystämningen  
Å hångelhörnan provsatte vi ju, men drog oss ganska snabbt därifrån....!

Ja, det var några bilder i alla fall. Se å njut!! ;)

Lilian var också i Riga


Hur jag än försöker så kommer Frihetsmonumentet i Riga bara upp åt fel håll...

En nyklippt och fin Malle vid en mysig å som rann igenom den gamla delen av Riga. Jag kan bara namnet Daugava, men jag tror att den är mycket större så det är nog inte den. 



Vi hittade oss en mysig plats i en av parkerna, med fin utsikt utöver ån (Daugava eller ngt annat???). Det hände både det ena och det andra där och vädret skiftade från strålande sol till mera mulet och tillbaka igen osv.


Jag kände det ungefär som att vi var ett gäng kor nyutsläppta på grönbete - lite trötta kor;o) Så otroligt skönt, så himla QL att bara vara och det dessutom med mina underbara vänner!:o)







Ja, det fanns mycket gott på Double Coffee! Det var ett ställe i min smak!:o) Snygg inredning och gott!:o) Jag kollade upp på nätet nu när vi kom hem, för jag tänkte att det kanske kunde finnas någonstans här i Sverige, men det finns tydligen bara i Lettland, Litauen, Ukraina, Kina och ett ställe till. Den där Rock Slide kukan var ju helt vansinnigt GOOOOOD!!! Kuka Rock Slide äter man ju inte varje dag direkt, eller vad säger ni brudar ;o)

Tyckte att det var lite skoj att gå på den där marknaden och kolla också, även om det var mycket samma och samma. Marika hittade ju en jättesnygg sjal som antagligen var handgjord i jättefint material. En gammal kvinna försökte verkligen få henne att köpa den och ville att hon skulle prova den. Tyvärr såg det ut som om Marika var ett får, alldeles vitluddig av sjalen när hon tog av den, så det bidde ingen försäljning för den lilla tanten. Jättefin var den iaf!:o) En del tittande på kartan blev det faktiskt, för man måste ju ha koll på vilket håll man ska gå åt. Vill ju inte hamna på villovägar i skumma områden.




Den äldre delen av Riga, den vi sett, är fantastiskt fin och jag gillar verkligen den vackra arkitekturen! Det var mysigt att det fanns flera små torg, för det bidrog till en lite mer personligare atmosfär tycker jag.

Ha ha ha, jag kan fortfarande börja skratta när jag tänker på den svenska översättningen som man kunde välja att lyssna på under den guidade turen :oD Ibland tappade jag fokus på det som de verkligen berättade bara för att jag började tänka på vilket ord det var hon kunde ha sagt...





(och helt plötsligt så började datorn/programmet/blogg.se registrera att jag vänta på bilderna som jag tagit på höjden?)


Fem riktigt bra vänner laddade för att ha en superQL kväll!!!-som alltid!!!:o) :o) :o)





TGI Friday var ju kanon! Supergod mat! - Madde och Marika skulle ju såklart vara värst och beställde in ett jättetorn var, så dem såg vi knappt förrän de ätit upp.  Jättegott att dricka! - och stort, för Malle försvann nästan bakom sin jättedrink. Lite för stort kanske, för efter ett tag kunde Jenny inte dricka mer.  Det var efter det som Madde och jag "gjorde stan" medan de andra gick hem. Min kamera fick åka hem med brudarna för säkerhets skull, men den hade visst haft lite äventyr utan mamma:

en snygging hade fastnat först...
...och sedan den ena med två andra.

Ja, det här blir ju mitt klart längsta bidrag hittills, så jag hoppas ni orkar kolla igenom bilderna!:oP







Bye bye Riga och tack för en underbar weekend!:o) Tack mina brudar också!!!:o) Tack Mathias för att du jobbade för mig så att jag kunde åka och Julian som lät mamma åka!!!:o) Love you all!!!:o)

Ha ha, började nästan låta som ett fylletack nu, men jag är spiknykter och menar det verkligen!:o)

Bamsekram!!!

Anställningsintervju

Nu börjar det hända grejer! På måndag ska jag på en anställningsintervju i Västerås. Minns inte om jag pratade om att jag sökt jobb men om jag gjorde det så är det här jobbet det jag inte vet något om. I annonsen stod det bara att de sökte en 1-7 lärare så jag har inte så stor koll på vilka arbetsuppgifterna är.

Gick till min rektor och talade om att jag skulle på intervju och då blev hon hemskt orolig och talade om hur bra jag var och att hon gärna såg att jag arbetade kvar hos dem. Jag sa att jag gärna gjorde det under förutsättning att det inte blev sämre än i år. Hon kan ju inte säga något än (vilket jag har förståelse för i dessa övertalighetstider) så hon var väldigt förstående när jag sa att jag måste ju ha ett jobb efter sommaren. Hur som helst känns allt väldigt spännande!

Paldies vänner!

...eller Balldisch om ni så vill! :) Det var så underbart att vårt enda och mycket tappra försök till lettiska kunde bli så fel. Det var nog meningen att servitören på DoubleCoffee skulle göra det han var bäst på - servera drinkar (läs sallad och bärkompott) och inte lära ut språk. Ingen vet vad han tjänar på en månad...men jag tror att de flesta som serverat "Stepsisters" känner sig rätt nöjda med drixen. Eller iallafall en tredjedel av de som serverat oss. Eller åtminstone två av dem. Eller var det bara lill-killen på T.G.I.F. som fick bra med dricks? Helt klart är att jag gillar att äta och dricka gott. Ju billigare destå godare. I Riga hade man faktiskt lyckats med att servera otroligt god mat. Allt vi såg av stan var snyggt, rent, nytt och fräscht (nästan överallt). Jag har absolut inget att klaga på. Drinkarna var tyvärr nästintill alkoholfria (vi hade tjänat 1 LVL per glas om vi hade följt Maddes exempel)...men det spelade ingen roll för det var bara så HÄRLIGT att sitta med mina underbara vänner och dricka drinkar och bara VARA.

Tiden går ju fort när man har roligt och vi hann säkert inte med vad man BÖR hinna med på semester i Riga - men jag känner inte att jag gick miste om någonting. Jag bara fick fick och fick. Härligt sällskap, underbart väder, avkoppling och skojj!

Jag gillade också att hinna slinka in på bio i Stockholm. Det var ju INTE igår precis. Jag minns faktiskt inte när jag var på bio sist. 2007? 2006? Ingen aning. "Familjen Jones" gav mig 1 och en halv timmes njutning. Kanske var det filmen - kanske var det bara ATT jag var på bio. Mysig stund!

...och alla klarade invägningen av väskorna på vägen hem! Tur att de inte bad OSS kliva på vågen. Eller vad säger ni? ;)

Ser fram emot nästa resa.

Min helg

Har haft en bra helg! Svårt att inte ha det iofs när det är sånt fint väder. Den började på fredagen med att jag åkte ut till Kvicksund på delegat uppdrag, tror inte det kommer bli några fler div. 5 matcher för damer faktiskt. Sen åkte jag och tvättade TYA utvändigt innan jag for hem till Carro och snackade bort lite tid med henne och Sofie.

Vaknade på lördagsmorgon av att jag svettades för att solen lyste in i sovrummet! Klev upp och försökte montera bort bakdäcket på min cykel eftersom det är trasigt. Men efter en stunds svärande gav jag upp för jag fattade inte hur jag skulle få bort växlingsgrejen, GRR! Så imorron ska jag leta rätt på en cykelreparatör som kan hjälpa mig istället. Efter en snabbdusch drog jag ner på stan och kollade på en halvlek 7-manna fotboll. Mina grabbar har i flera helger upplyst mig om när och var de spelar så eftersom det passade åkte jag dit. De blev glada för att jag kom dit faktiskt :) Sen träffades jag, Sofie, Carro och hennes kompis Ida på Kaka för en långlunch. Trevligt och varmt i solen på uteserveringen, jag har bränt mig lite. Sedan hängde jag med dom tills de skulle på fest, det har varit Springpride här i Eskilstuna i helgen så de skulle ut. Jag for till Katta och Marcus och grillade istället, fick mig ett glas alkoholfritt rosévin så jag ska inte klaga :)

När jag vaknade i morse var planen att åka ut till Elin och klippa gräsmattan men det regnade så jag har storstädat lägenheten istället. Tittade på sport hela eftermiddagen innan jag åkte och tittade på en teaterföreställning som var riktigt bra faktiskt. Nu sitter jag hemma hos Carro och tittar på hockey och pratar om vad som hände igår kväll.
Kram

Riga ur Maddes minne

Jag håller med om att det bästa med resan var att bara få umgås med sina härligaste vänner i några dagar! Att få träffas tillsammans och glömma vardagen för ett tag, fnittra bort några timmar över några goda hälsodrinkar (jo, det var en massa grönt i, å någons drink blev visst även alkoholfri!!). Å som sagt minnas gamla goda tider!!

På natten mot lördag kollade jag och Lilian in nattlivet på stan, vi var nog in i varenda nattklubb som fanns! Nä, kanske inte alla, men vi var säkert in på en 7-8 st, eller? Vi minglade in till dansgolven, och dansade runt lite till både kända discodängor och helt okänd, förmodligen lettisk musik! Det som var bra var ju att det var ju inget inträde på nåt ställe! Inte vad vi såg i alla fall! Vi provsatt även hångelhörnan, dock utan hångel… Sen efter nära 22.000 discosteg, kröp vi ner i våra sköna hotellsängar vid 4.30.

Kl 7.30 lördag morgon knackar Malle på hotelldörren och jag flyger upp och öppnar, för att bara fundera på vad Malle egentligen pratar om. Jo, det var bastu och jacuzzi som gällde kl 08.00. Ok, skönt, vi åkte ner till spa-avdelningen, men bara för att möta en iskall bubbelpool… Vi satt i den 110-gradiga bastun i 5 minuter och sen gick vi och duschade.

Nu är det bara att börja om och trampa på, för nu har vi nästa resmål i sikte!! Jag längtar!! Kraam!


Riga ur Jennys synvinkel

Nu är det fyra dagar sen jag kom hem från Riga. Tänkte berätta lite om vad jag tycker var det bästa med vår resan.  

Det är svårt att välja, för det mesta var jätteroligt. Men om jag ska försöka plocka ut några saker så är min nummer ett att jag fick umgås med mina bästa vänner i 4 hela dagar! Det är skönt att veta att jag har er även fast ni bor långt bort. Våra samtal har ändrat karaktär under åren och jäklar vad kul det är att minnas tillbaka på saker vi upplevt tillsammans.

Nummer två är nog torsdagens parkhäng. Vi hade letat oss ner till gamla stan och hittat en affär där vi kunde handla lite alkoholhaltiga drycker, ost och salami. Sedan gick vi och satte oss i parken bredvid ån. Tiden gick fort när vi åt, drack och pratade. Kul med killarna som kom förbi och undrade om vi hade något vi kunde byta bort. Vad hände egentligen med lip glosset Marika? Har du kvar det?

Nummer tre är alla mysiga uteserveringar och restauranger vi besökte. Min godaste maträtt var nog ribsen på TGI och de frozen strawberry margarita som jag drack på första Double coffée stället vi var på. Timmen efter long island ice tea är också något som jag minns med lite extra glädje. Vi vet hur man förbereder sig bäst inför shopping, eller hur :)

Slutligen har jag bara en sak att säga och det är att jag ser fram emot nästa resa!!
Kram


Riga i maj, Jag har just drucki...

Riga i maj, Jag har just druckit ett glas öl och ätit raggmunk till lunch. Summa ca 60 kr. 23 grader varmt. Sommar. Skönt. Så nytt hotell att målarfärgen inte hunnit torka än. Hur fint och fräscht som helst. Hotell tallink Riga. Malle är och klipper sig för 150 kr. Bara priset gör ju att det blir snyggt. :-) Nu blir det jordgubbar och choklad i det gröna gräset.


Nu! ...har semestern börjat.

dsc01490 (MMS)

Nu! ...har semestern börjat.


Nu är vi äntligen på väg! Fru Ottosson upp...

dsc01486 (MMS)

Nu är vi äntligen på väg! Fru Ottosson upptäckte i Bollnäs att hon var fröken Nilsson i passet. Polisen tyckte att ett besök på Arlanda för provisoriskt pass var ett hett tips. Fru Ottosson ringde siljalajn och berättade om läget. Damen med den sjungande rösten la helt sonika till Nilsson i bokningen. Nu hoppas vi på det bästa. De har tydligen bara stickkontroller på passen. Ska vi slå vad om vem som kommer att bli stoppad?! Jag har hört att Stockholm kan vara trevligt i maj... /Stepsisters genom Marika


Om 13 timmar och 20 minuter...

...kommer Malle och Madde och hämtar mig. Det flyger fjärilar i min mage. Det ska bli så roligt att få åka iväg på äventyr. Samtidigt kommer jag att sakna grabbarna tre. Vi är framme i Stockholm kl 11:00 om allt går enligt plan. Sen väntar vi in tåg från E-tuna och G-borg. Jag tror det blir taxi till Frihamnen...för det verkar kunna bli snålt med tid annars. Om allt går som det ska så rockar vi fett på Siljaline i 18 timmar och anländer till Riga kl 11:00 (lokal tid) på torsdag. Pigga och glada! :) Det ska bli varmt men mulet. Hej hopp! 13 timmar och 12 minuter...

Hetsmaja!

Idag när vi vaknade så satt vi och pratade om att vi kanske skulle åka in på stan och fika, så när Mange ringde bestämde vi med dem att vi skulle åka in på en promenad i Slottskogen och sen fika i Haga.

Vi gick utanför entrén här nere och jag började gå mot spårvagnen, fast via den andra vägen som är lite längre, så Mathias frågade varför jag ville att vi skulle gå den. Jag ville gå den för att det var mysigare med träden och blommorna bredvid, men han tyckte att vi var sena och att den vägen skulle ta längre tid. Det gör den också, men kanske ca 1 minut så jag blev plötsligt jätteirriterad och sa till honom att han väl kunde få bestämma allt då och så vände jag tvärt på klacken. Mathias fortsatte på den "fina" stigen och jag gick den tråkiga vägen. När jag kom till hållplatsen hade min tvärilska gått över och jag kände mig glad igen där jag stod i solen. Efter ett tag kom 6:an som går till Linné, så jag hoppade på den och tänkte att Mathias och Julian skulle kliva på vid nästa hållplats. När vi kom under tunneln såg jag dem stå och vänta, så jag antog ju naturligtvis att spårvagnen skulle stanna då han såg dem eftersom de alltid gör det när någon väntar, så jag tryckte aldrig på stoppknappen. Dumt nog! Spårvagnschauffören saktade in lite och jag gick fram till dörren för att visa Mathias vilken ingång jag stod vid, men då började spårvagnen öka farten igen och jag insåg att den inte tänkte stanna. Började snurra runt där inne för att hitta en stoppknapp (sitter inte vid dörren i de nyaste vagnarna), men innan jag hittat en hann den förbi hållplatsen. Då kände jag bara hur tvärilsk jag plötsligt blev igen och gick fram till spårvagnschauffören och fräste åt honom att:"Såg du inte de som stod där och väntade!?!" Då säger han att Mathias hade vinkat förbi honom... Jag sa att det trodde jag inte på eftersom han stod och väntade på just den spårvagnen. Jag klev av vid nästa hållplats och när nästa spårvagn dök upp klev jag på den och tittade efter Mathias och Julian, som  hade klivit på den spårvagnen -som inte alls går till Linné. Jag gick bak till dem och berättade hur irriterad jag blev på spårvagnschauffören som inte stannade och Mathias bekräftade att han hade vinkat förbi den...

Svar ja, jag skämdes lite och tyckte synd om spårvagnschauffören som fått ta smällen. Jag blev däremot mer irriterad på Mathias som vinkat förbi den spårvagn som vi skulle ha åkt med, men klev på den som inte gick dit, så nu kan jag reta honom för att inte ha ngn koll ;o)

Jag fattar verkligen inte varför jag blir så hetsig när jag har PMS!?! Jag får som ingen förvarning innan humöret rinner på, utan jag förstår det egentligen först när det är över, vilket gör det ganska pinsamt eftersom jag tycker att jag beter mig så barnsligt!

Resten av söndagen var  iaf toppen!:o) Vi fikade med Lena&Mange och Fanny och ett trevligt par med son från deras föräldragrupp innan vi allesammans gick en promenad i Slottsskogen. M, J och jag följde med L&M&F hem och grillade sen på kvällen - utan fler humörsvängningar som tur var!;o)

See ya soon!!!:o) Kraaaaaam!

En hård dag i Skarpås

Idag har det ju varit toppenhärligt väder. Lite blås kanske, men ändå var det jätteskönt. Stod mot husväggen hela dagen dessutom så där var det väldigt varmt. Har skrapat på huset både lördag och söndag, har bara varit på ena väggen än. Det tar sån himla tid!! Fattar inte. Men det är en nån knäpp plastfärg som lossnar  hyfsat lätt, men det gör ju bara att det är mer jobb, man måste ju ta bort det som är löst, och det mesta går skrapa löst! I går fick jag bra hjälp av min mor och far också, då Kalle var på roligheter, och då kom vi fram till att vi skulle riva bort läkten, och sätta dit ny istället. Så så blev det. Då blev det lite enklare att skrapa också.

I dag har vi också fått hjälp av mamma, så det är inte så mycket kvar. Smågrabbarna har också hjälpt till, en stund i alla fall, lite lek och vila måste man också hinna med....
Barnarbete i Skarpås, Joel hjälper till att skrapa huset, duktig kille!!Efter ett hårt arbete måste man få vila också...Skrapning inför målning av huset, sommaren 2010


Gävle

Jag har haft jättekul i helgen! Elin och jag drog iväg runt 15 i fredags, kändes som ett bra ställe att åka till eftersom vi alla fyra hade lika långt. Förutom Lio förstås, hon har ju faktiskt 20 mil till Sundsvall oxå! När vi anlände hade Gika och Lio redan kommit fram. Vi checkade in och jag bodde med Gika. Vi var skithungriga alla 4 så vi gick direkt ner till restaurangen.

Satt och pratade tills klockan var 1:00 innan vi gick och la oss. Jag och Gika fortsatte prata en timme till innan vi somnade. Jag vaknade av mig själv kl. 8 på lördagen och då vaknade även Gika så vi var relativt snabba ner till frukosten. Mätta, nöjda och glada drog vi sen ner på stan. Jag provade skor ända tills jag kom på att jag inte skulle handla några för jag tror jag kommer hitta ett par i Riga :) Elin köpte ett par skor, Gika ett par springtights och Lio kammar. Vi åt en jättegod lunch på ett café som hette Mingel och Bar. Därefter drog vi vidare på caféjakt och slog oss till slut ner på Coffeehouse by George. Satt där och pratade bra länge innan vi drog vidare till hotellet igen. Åt middag på hotellrestaurangen igen, Gika har ju 25% på allt. Vi försökte vara vakna länge men alla var ganska trötta så 1:00 gick vi och la oss.

Idag vaknade jag och Gika 8:45 av att Elin knackade på dörren, hon är den som är mest morgonpigg av oss. Gika tyckte det var fantastiskt att få sova en hel natt :) Vi åt frukost och sen drog vi ner på stan igen och letade reda på ett annat café som hette Coffeelounge där vi satt och surrade till kl. 15. Sen drog Minata för mycket så vi bröt upp och började köra hemåt. Jag och Elin var framme i Bälgviken kl. 17:20 och då hade Pekka lagat mat så vi fick slå oss ner vid dukat bord. Jag kan inte klaga på matintaget den här helgen, haha!

Nu har Elin just gått upp med Olle så jag får se om vi kan fortsätta på tribellon vi påbörjat.

Längtar tills vi ses!
Kram

Behandlad

Sitter i min ensamhet framför datorn... Kalle är i Sundsvall på nån fiskemässa eller nåt me sina fiskepolare... Tror han e på väg hem dock, som tur är, när de skulle åka hem så startade inte bilen.... men de fick tydligen igång den igen.

I går var jag till stan med några från jobbet, vi var på Spakliniken och bubblade, bastade och så fick jag massage... sköönt! Men gjorde så j***a ont! Har en punkt som e lite lejsam. Men det kändes skönt efteråt. Sen var vi på Radisson och åt en god middag med lite god dryck till!! Men efter Spakliniken är man så att säga inte så jättepigg! Jag blir så himla seg och trött! Men maten gick ner och de mesta drickat också, inklusive ca 3 liter vatten. Jag gick på toa ungefär en gång i kvarten.....

Idag har jag oxå fått en behandling, av en kraniosakral terapeut. Det var lite annorlunda. Har haft så himla ont i svanskotan på senaste tiden, så jag tänkte att hon kanske kunde fixa det. Men vi kom in på min huvudvärk i stället, och min onda punkt i ryggen. Så svanskotan har jag ont i ändå, och känner mig öm i ryggen, men det kanske ska va så. Få se sen om det blir bättre!!

Kram

Kitchen make-over steg 2

dsc01465 (MMS)

Kitchen make-over steg 2


Mobilspunk

Idag fick min telefon spunk och bestämde sig för att låtsas vara död. Jag blev jätteorolig och ville ringa doktorn, men han gjorde ett hembesök på eftermiddagen (Mathias var doktorn) och visade sig ha magiska fingrar. Det jag prövat hela dagen, men inte gett resultat, funkade helt plötsligt när han tog i telefonen... Huvudsaken att den funkar nu iaf!:o)

Jag har luftrörskatarr och kan knappt prata. Min röst är inte riktigt sig lik och skulle nog egentligen behöva vila, men när man jobbar med barn är det ju inte så lätt. Jag har upptäckt att jag pratar precis hela dagarna. Ett evigt bekräftande, mycket uppmuntrande och även förmanande :o) Jag skulle önska att det kunde ge med sig tills vi åker till Riga, men hela den här veckan har varit helt oförändrad, så jag hoppas att jag inte är den enda som känner mig surrsugen!;o)

Jag var in och läste lite om Riga, så nu känner jag mig ännu mera sugen!:o)

Kraaaaaaaaam!!!

Naken, rädd och exposed!

...har ingen stegräknare på mig! Det känns hur konstigt som helst. Hur kan man bli beroende av en sån liten pryl?? Det ska bli roligt att promenera/planera en ny resa snart!! ...men först ska jag njuta av det äventyr som jag strax ska ge mig ut på med mina kära vänner. Det ska bli så skönt att få vara "Marika" i några dagar. Nu är det inte ens en vecka kvar. Oj Oj!

Kitchen make-over steg 1


Det blir ny bänkskiva på köksön, ny färg på väggarna,
nytt kakel och godare mat! :)


Snabbt inlägg...

...tänkte jag hinna med att göra nu! Ska ut och vara rastvärd om typ 3 minuter!

Längtar tills vi ska till Riga, vad kul det ska bli att få umgås med mina bästa vänner i flera dygn :)

I helgen hälsade Gunsan på mig. Det var jätteroligt! Vi gjorde inget speciellt men det var kul att få umgås med henne.

Igår var jag på mitt första matchdelegat uppdrag för Södermanlands fotbollsförbunds räkning. Det gick bra! Toppen att man kan få betalt för att åka och titta på fotboll, hihi!

I helgen ska jag åka till Gävle och bo på Scandic vilket innebär en systerhelg som ni kanske vet.

Har även sökt ett nytt jobb. I Åker. Ligger ca 5 mil öster om Eskilstuna.

Nu hinner jag inte skriva mer...

Kram

Bikini & nya skor,

Nu har jag plågat mig i ett provrum och prövat bikini efter bikini - men faktiskt slagit till på en också!!! Expediten hävdar att jag är en C-kupa. Ha ha! Det var dagens skämt tyckte jag! C-kupa var jag när jag ammade. Nu ammar jag inte längre! MEN det blev ändå en C-kupa på bikiniöverdelen. Mystiskt! Har de gjort om systemet på de år som jag inte ägnat någon tid till inköp av underkläder????

Bikinin ska med till Riga iallafall. Jag tror på bubbel!

Sen har jag ju lyckats med bedrift nummer två. Jag avskyr ju att köpa skor...men har nu inhandlat mitt första par "finskor" sen 90-talet. Fatta!!! På över 10 år!!!! Här har vi tjejen som inte unnar sig i onödan! Befängt!

Finskorna ska med till Riga iallafall. Jag tror på uppklätt!

...nu skulle jag ha fortsatt och skrivit om det inte var så att jag har några minuter kvar på batteriet bara...

Godnatt!

Bonde söker fru...

...tänker jag inte bry mig ett dyft om. Jag tänker inte heller bry mig om att den här kvällen inte blev som jag hade tänkt mig. Den stora kvällssabotören heter Kalle - han vägrar sova. Kväll efter kväll efter kväll. Nu i helgen har det ju varit mysigt att ha honom uppe. Som på Valborg tex. Vi/jag hade en helt underbar afton. Magnus kände sig inte upplagd för fest så vi avbokade barnvakten. Jag var däremot upplagd för fest och korkade upp en flaska vin till middagen. Jag var less efter några klunkar (blir aldrig någon vindrickare jag) men lyckades ändå dricka ett glas...och ytterligare ett medan jag duschade och fixade frisyren. Bra jobbat!

Vi trodde att Axel skulle somna direkt han kom ut. Men icke - han var med ett bra tag och var nyfiken på brasan och på byborna. Kalle var makalös! Han cyklade iväg till brasan på sin lilla trehjuling. Gungade och lekte med sina kompisar. Även nyfunna vänner. Det är ju så roligt att det faktiskt finns en hel hop med barn på byn som är relativt jämngamla med både Kalle och Axel. Nu droppade ju många av kompisarna av efterhand...men Kalle visade inte minsta tecken på att vilja avbryta kalasandet. Vi kvällsfikade en korv och bulle på Nordanborg och efter 22 någon gång så sa vi tillslut adjöss och cyklade hem igen i spöregnet...och mörkret. Lille Kalle trampade på och var sugen att stanna ute och leka en stund till när vi väl var hemma på gården. Nej sa mamman. När pyjamasen åkt på så hann vi knappt lägga ner honom i sängen förrän han sov. Partyprissen!

Jag smet iväg för rond 2 på Nordanborg. Det var så härligt att äntligen ha fått vara ut och träffa folk. Mer av sånt! Förhoppningsvis kommer det lite folk hem till oss i morgon på dan. Ska ha lite barn-föräldra-träff. Äntligen har jag tagit itu med det. Jag har ju tänkt på det så länge - att det är så onödigt att åka iväg för att träffa folk när det finns så många jämngamla barn på byn...

Nu ska jag njuta av att Kalle äntligen somnat. Klockan är 21:42. Snart sover jag också.

Riga nästa!

Äntligen är resan bokad!!! Känns jättespännande! iiiii det börjar närma sig, gäller bara att förbereda packning då. Vad behöver vi? Bäst att leta fram en stor väska.... :)

I går var jag och Kalle till Sundsvall och Birsta City, gick på IKEA och alla andra affärer där. Lämnade barnen hos momma och moffa, så det var skönt att bara få gå och shoppa själv. Grabbarna hade haft det toppen hos momma och moffa, de hade varit ute mest halva dagen, å åkt lite lill-lastbil med moffa, runt kvarteret typ! Jag och Kalle shoppade lite kläder till oss själva, lite småprylar på IKEA och så, inte så väldans mycket egentligen, men de e ju bra, då sparar jag pengar till resan i stället!!

Valborg firade vi hemma, barnen somnade tidigt, och jag och Kalle slappade framför TV:n. Kändes inte som det var nödvändigt att ge sig ut å titta på nån brasa och fyrverkeri när det regnade så. Vi satt så bra hemma!! :)

Hejs!

Valborg

Igår så hade vi tacomiddag på bygdegården, det var himla grett=) Jag och Fredrik jobbade så vi hann inte gå dit innan och hjälpa till, det var rätt så skönt att komma dit och allt var klart! Sen så blev det ju lite diskning och kaffekokning och så men det är ganska trivsamt när alla hjälper till och man småsurrar och har sig under tiden! Det var en rätt stor brasa i år, med mycket ris på så det sprakade och var mycket stämningsfullt, raketer är ju klart överskattat men barnen verkade ju uppskatta det helt klart.
Imorse när jag klev upp så var det vitt av snö ute, som tur är så har det redan tinat bort!
Nu så ska vi ta bilen och åka ut i skogen och kolla om vi ser lite djur=)

RSS 2.0