Japanese

Jag laddade upp inför vår Japan-inspirerade helg för några veckor sedan, och var på Mikado och åt middag. Det var faktiskt väldigt trevligt, med god mat och vackert upplagt! Det var första gången jag var där, och jag blev väldigt imponerad. Vi åt en middagsmeny med en förrätt bestående av marinerad fjordlax med en jättegod sås, löjrom, omelett samt en soppa. Sen var varmrätten skivad entrecote som vi först marinerade i en jääättegod marinad, och sen stekte själva vid bordet. (Jag höll på äta upp själva marinaden innan vi började steka köttet!!) Grönsaker stekte vi oxå och åt med ris till. Till efterrätt fick vi glass m chokladsås och frukt, med 24 karats bladguld strösslat över. Väldigt gott!!!
 
Jag åker gärna dit någon fler gång, så kanske vi kan ta en av våra middagar där framöver? :)
 
Vi ses i en yukata på fredag eftermiddag då! :D

Ärtor

Ni ser väl vad det är! Gula ärtor som är sått på papper, växer som bara den. Detta ska jag redovisa om i dag på seminariet, plus växters fröspridning. Vi fick även intro om ett kemiskt experiment som ska genomföras och skrivas rapport om, i grupp. Plus en tenta om ekologi till veckan och inte att förglömma projektarbetet om kobajs som jag ska göra och skriva rapport om. Ja, nu höll jag på glömma, den nya delkursen börjar till veckan, innan vi skrivit tentan! Suck, varför kan vi inte bara få ta en sak i taget, jag blr så förvirrad och bara blandar ihop allt som ska göras. Vad ska jag läsa till när och vilken föreläsning hör till vilken delkurs och vad ska jag försöka ta in av allt.
Var till hagen idag och hämtade in bajs iaf, det var jättespännande en stund!!..ända tills en miljon olika sorters kryp började pluppa fram, kommer att ta hundra år för mig att hitta namn på alla dessa. Skulle behöva lite lugnade till de små krypen med för de kryper ju undan så jag hinner inte med att titta på dem i microskåpet, eller steroluppen som min lärare lite snusförnuftigt påpekade att det hette! Japp, här har ni en Malle som är på sitt allra soligaste humör, kom hit och gör mig glad är ni snälla ♥

Vila e bra!

Fast i dag har det varit full rörelse här i huset, ommöblering på hög nivå! Det började för nån vecka sen när vi rensade ur rätt bra nere i förrådet i källaren, och kastade en massa. Vi ställde i ordning där för att kunna göra en liten kontorshörna, så i dag har vi flyttat ner tre bokhyllor och alla grejer till dessa. Just nu är det en sabla röra där då allt bara ligger på golvet än så länge, men det blir nog bra, så småningom!! Men när bokhyllorna var borta ur lillrummet nere, så flyttade vi ner Joels säng och grejer dit, och sen flyttade vi in Jesper i vårt lilla sovrum. Och då kunde vi flytta vår säng och grejer till Joel och Jespers gamla rum. Så nu är vi tillbaka i vårt gamla sovrum igen!! Just nu är det väl lite rörigt i alla rum, då man inte fått ordning på smågrejer och sånt, men vi e på gång i alla fall!! :D Lejde in stor-Tobben som fick vara bärhjälp idag. Känner att jag inte fixar så mycket nu för tiden. Känner mig vek, men samtidigt försöker jag att inte tjura på å försöka va så duktig. Jag vet ju att jag får ont om jag gör nåt ansträngande eller bär något tungt. Så de e väl bara å inse att man får ta de lugnt och vila mycket! :)
 
 

Hett tips

I sista numret Buffe finns recept på Kolapaj med röda vinbär och flingsalt! Testa det, underbart gott! Sött, salt och surt bättre än en påse med Gott och Blandat:-)
I morgon är det dags för den årliga jägarmiddagen så idag förbereds pajer, och dukning på bygdegården. Imorgon ska jag baka bröd och laga maten! Det är det roligaste festen som vi har där uppe och jag och Sonja är bossar över den! Vi är ett riktigt bra team;)
Ni är alla välkomna!

Kram


Klockan är egentligen lite för...

...mycket för att jag ska vara vaken och skriva nu. Men jag gört ändå:) Min sista helg i Olsfors, iaf med säng! Ska väl hit en gång till och flyttstäda men då sover vi nog nån annanstans.

Vi har pratat om att testa hur det är att kliva upp väldigt tidigt, typ 3, för att få vara med varann några timmar till. Men det har alltid slutat med att jag åkt härifrån ca 20. Fast nu ska det testas! Jag tror det kommer gå hur bra som helst :) Om det går enligt planerna ska jag vara framme mellan 7 och halv 8 imorron bitti!

I helgen har vi packat lite grejer och funderat över vad som ska sparas och inte. Vi sparar nog alldeles för mycket men det får väl hivas sen när vi inte får plats med mer i förrådet, haha!

Nu ska jag lägga mig på Patriks arm och somna, finns faktiskt ingen bättre plats att somna på än där :)

Kram och god natt!


Titta här:-)

Nu börjar vår carport att vara klar, känns otroligt skönt och jag är så stolt över Fredrik som fått till den så fin!! Väldigt glad över all hjälp vi fått. Nu tänkte vi försöka ha en liten taklags fest... men om vädret fortsätter så här så bli den nog till våren:)
Kram


Vardagen är här!

Ja, vips så var det vardag igen! Efter drygt 7 veckors semester och vistelsen i Canada så är det nästan brutalt att bara slängas in i vardagen på det här viset. Jag landade på Arlanda vid middagstid på lördagen - och tog flygbussen in till city...hamnade på en buss med den mest otrevlige busschauffören jag någonsin mött. En tjej i 20 års-åldern talade om det för honom också! Bra gjort av henne! Hon gjorde det på ett bra sätt...men han bara snäste ifrån och skrek åt oss att kliva av bussen! Välkommen hem Marika! :) Jag åkte nattåg upp till Östersund och var framme kl 05:00 på morgonen. Snacka om tappra grabbar som kom och mötte mig en stund senare!! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH mina grabbar! Så härligt att se dem igen. Jag hade planerat att bara umgås och vara 100 % närvarande hela söndagen...men gissa om det var svårt! Så fort jag satte mig ner så somnade jag...så vid 14tiden så la jag mig och sov i några timmar. Sköööönt! Jag la grabbarna vid 19:30 på kvällen & gick direkt och la mig sen. Zzzzzzzzz! Sen har veckan bara susat förbi. Magnus har pendlat hela veckan pga hantverkare m.m. och annars vet jag inte riktigt hur jag skulle ha fått allt att gå ihop. Ska försöka få till lite rutiner inför nästa vecka - men hoppsan vad svårt det var!

Nu är alla grabbar ute på campingtur och jag har blivit bjuden på middag och vinhäng ikväll! Ska bli skönt! Jag har nallat på vinet redan - har blivit en riktig vinälskare måste jag säga. Puss på er alla! Återkommer!

RSS 2.0