Fredagsgmys




Martin i sin nya frilla



 Fredagsmys i soffan

Nyfrissad

Nu har jag klippt Martin med en trimmer som är så totalt värdelös så jag förstår inte hur den kan få säljas!!! Jag var tvungen att ge upp och ta den gamla som saknar en del piggar, men resultatet blev ju strålande iaf;)

Inatt så vaknade jag och var kallsvettig, yr, illamående och hade magsmärtor, det går ju rätt ordentligt med magsjuka på jobbet så jag trodde det var det. Men det hände som inte något mer och sen när jag tänkte på gårdagens kost så tror jag nu att det bara var magen som protesterade mot allt mjöl som jag åt igår. När jag klev upp så skakade hela jag, men efter en kopp te med socker och grädde så blev det lite bättre, nu är jag nästan pigg igen bara lite ont i magen!

Tyckte förslaget om våran resa är lysande, kan ju bara bli bra det där. Jag ser verkligen fram emot 12 maj, guud va kul!!! Jag måste bara ta tag i mitt passfixande, kom ju på att det kanske är väldigt bra att ha. Har ni andra?

Nu så duschar Fredrik, Martin kollar på bolibompa och Jullan och Ems är på skidträning så man kan ju säga att jag har lite egentid:) Emma vill ju inte fara på träning, men när jag sa att hon skulle få vara hemma så tvärvände hon och ville absolut med. När vi fått på henne alla kläder i ilfart så kom hon på att hon glömt pjäxorna på skolan, men vi trängde på henne Martins pjäxor så vi får väl se om hon har skavsår när hon kommer hem..

Nää, nu är det spännande på bolibompa, så adjö för denna gång.

Blåser faran över!

Magnus är på benen igen och ingen annan i familjen har "kräääisch" - skönt! ...MEN det kommer nog tider när vi alla fyra blir magsjuka samtidigt...eller efter varandra! Huvva! Speciellt sen Kalle börjat på dagis - inskolningsfröken är hemma nu tex. Sån´t är livet! Just nu sover båda grabbarna i sina sängar. Jag orkade inte dra ut vagnen idag - oskottat på gårn och oskottat på vägarna utanför! Vi tar igen det en annan dag istället.

Vad ligger överst i min byrålåda idag? Ja, mina funderingar kretsar mycket kring föräldraskap som vanligt - och inskolning, inköp av diverse prylar och kläder - fix av hus och vuxentid...typ också som vanligt!!! Kan man kalla mig enkelspårig???

Axel fortsätter att vägra välling och han dricker inte heller bröstmjölk i flaska...men jag hade ju i princip släppt detta och accepterat att ge honom gröt istället. MEN då kom han på att gröt inte var nån höjdare heller!!! :) ...så vi får se vad som händer på matfronten den närmaste tiden. Han äter ju annan mat, så än så länge borde han få i sig det han behöver i näringsväg - men hur länge?? Nätterna är ju en historia för sig! Han sover nog mest bredvid mig i sängen - och ammar en till två gånger varje natt (lugnast så!!). Jag har liksom inte riktigt orkat ta tag i nätterna - skulle kännas bäst att göra det om Kalle sover borta en helg eller så...fast å andra sidan tror jag Kalle skulle klara några nätter med störd sömn - OCH vi andra också! :)

Jag känner mig fortfarande nöjd med att tagit beslutet att Kalle får börja dagis - det blir toppen med 15 timmar som start! Vi får lixom det bästa av allt på det viset! Han trivs redan bra - det märks. Sen tror jag det bästa är att JAG kommer att bli mer avslappnad när vi väl är hemma. Jag vet att han fått stimulans, social träning, massor av lek och frisk luft - och att det är okej att vi bara myser när vi är hemma.

Det kommer att bli en del fraktande av kläder fram och tillbaka innan vi lärt oss vad han behöver på dagis och vad han behöver hemma! (Varför beställde jag inte TVÅ overaller på en gång, Malle!!??) Det komplicerar ju saken när det inte är varje dag han är där...och inte varje dag han är hemma. Fast så länge jag har huvudet med mig så löser det sig (och det är ju VERKLIGEN varje dag) (NOT!).

Annars så...ser jag fram emot middag & bio nån helg, en öl på Bishops, en resa i maj och helkroppsmassage x 10! Ja - klippa mig! Mitt hår känns inte längre som hår!!! Jaa - och att vår nya diskmaskin kommer hem! Längtar!


få se nu

I onsdags så skrev jag sist, vad kan nu ha hänt sen dess?! Torsdagen så jobbade jag, hade persmöte på kvällen. Barna var på sin första skidträning, som dom tyckte var väldigt skojig, iaf Julie för Emma vägrade vara med:)

Fredag så jobbade jag, vad gjorde jag på kvällen då?? Minns inte, det är illa, såå himla gammal är jag väl inte!!

 Jaja, jag minns iaf vad jag gjorde igår. Vi var till stan och firade Erik Danielssons 30-års dag! Petra hade abbonerat Storsjöbadet, vi hade hela badet för oss själva. Det var en ganska supertrevlig tillställning och känskan att ha hela badet för sig själv var otroligt härlig. Vi fick en rundtur först sen så hade våran värd olika "Bastugrejer" med oss, vi fick pröva 4 olika varianter. Vi fick även göra en kaffepeeling. Ja det var så mycket så jag kan inte skriva det för då får jag hålla på så himla länge:) Vi fick även äte tacobuffe som skulle vara en lättare måltid, men det var hur mycket mat som helst. Till saken hör då att jag och Fredrik var på Captain Cook och åt en stadig måltid vid kl 17.30 så att vi inte skulle bli så hungrig, haha så det kan vara!!

Ja, sen när vi var klar på badet så åkte vi hem till Erik och Petra och där dukades det upp fika, tårta bål snacks godis ost kex mm, hur mycket som helst och hur gott som helst. Sen vi kl 01.30 så började vi på kännas oss nöjd så då åkte vi hem! Hade en otroligt trevlig kväll med mycket trevliga människor!!

Hoppas att Erik oxå hade det bra och blev nöjd med kvällen!!

Just det, vi lärde oss även varför man inte ska åka många samtidigt i rutchkanorna! En av tjejerna som var med bröt sin arm under en av åkturerna:(

Idag så sov vi till 10.30 åt en lugn och rogivande frulle och sen så satte vi igång och sorterade våra papper pärmar osv, så jag kan säga att jag ligger mycket risigt till på stegfronten idag. Kl är 20.30 och det står bra precis 3000 på räknaren, men det tar jag igen imorgon;)

Jag måste även få säga att Jenny sköter sig bra på inläggs fronten, vi borde ta efter henne:)

Kram

Sur!

Jag har glömt plånboken i mammas bil som åkte hem till Jämtland igår kväll :(

Lite besvärligt att kunna leva utan körkort, tankkort och bankkort...

Får se hur länge jag måste vara utan. Ska få stödlåna lite pengar av Gika och Ibbe tills jag har korten i min ägo igen. Tror bensinen ska räcka hela vägen hem.

Min dag

Minata var lite skrikig i natt så jag somnade nog inte förrän runt 02.00 tror jag. Vaknade runt 9 då hon och Gika klev upp och det var matdags igen. Så när hon väl somnar då sover hon himla lääääänge! Vi gjorde inget speciellt utan tydde ihop oss och väntade på mamma och Lio som oxå skulle hänga med oss idag. När dom kom åkte vi på Yamaha Center för att kolla på skoterkläder åt Lillkatten. Men det var inget som dög åt henne så det blev ett väldigt snabbt besök. Dom hade även båtar så jag upptäckte att det inte är så dyrt med båt som jag trodde. Ska börja spara, säger till när jag har lyckats få ihop 120 000 :)

Sen for vi ner på stan och åt jättegod lunch på Evolet. Kan verkligen rekommendera stället ifall ni ska hit nåt. Jag åt en jättegod tomatsoppa och dom andra tre åt pasta. Imorgon ska jag och Gika fika på Tant Anci och Fröken Sara vilket är mitt absoluta favoritcafé. Men efter dagens besök är Evolet en väldigt god tvåa. När vi ätit upp oss styrde jag kosan mot Sköna Under för jag fick en bh av mamma i julklapp. Prövade säkert 15 st men det var ingen som föll mig på läppen. Ska det läggas ut 1000 kr på en bh så ska den sitta som ett smäck enligt min åsikt. Fast jag är ganska kräsen... Det får inte bli struttuttar eller att bh: n trycker ut brösten för långt åt sidorna eller plattar ut dem för mycket upptill eller att axelbanden sitter för långt ut eller att skärningen inte är bra eller att det är för mycket spets osv osv. När jag ser det så här i skrift är det ett under att jag äger två st för tillfället som jag använder, haha!

Efter det for vi till Wallerstedtsgatan och hängde innan vi åkte ner på stan igen för att titta på bio. Vi hade köpt biljetter till Snabba Cash och den var helt okej. Får nog en 6: a i betyg av mig. Tyckte den var lite för rörig trots att jag läst boken. Det hade ingen av de andra gjort men de tyckte också att den var bra. Nästa biobesök för min del blir nog Sherlock Holmes. Han och dr Watson var mina idoler när jag var 12-13 år. Slukade alla böckerna på kort tid och tyckte att de var superspännande. Hoppas verkligen att filmen infriar mina förväntningar. Att Robert Downey Jr är med gör absolut inte saken sämre. Tycker att han är väldigt bra och väldigt snygg :)

Mamma och Lio åkte nyss hem, kul att dom kom hit så jag fick träffa dom. Nästa gång vi ses är nog v. 8 för då ska jag hemöver igen. Har sportlov och under den veckan fyller pappa 60 så det var ju himla precis. Hoppas ni också haft en bra dag.

Kram!

Dubbla efternamn??

Det här är mest till dig Lilian, Gika tyckte jag kunde ringa men då sa jag hon svarar ungefär var 15: e gång man ringer, hihi. 

Vi håller på att diskutera efternamn och Gika kom med den braskande nyheten att man inte kan heta dubbelt??! Jag hävdade att det kan man visst för visst heter Lilian Olofsson Söderman? Enligt Gika så heter man som det sista namnet och ett eventuellt barn kan inte få båda namnen. Så alltså valdes Söderman aktivt åt Julian för annars hade han fått heta Olofsson. För visst hette du Lilian det i början?

Gick bra att köra så nu sitter jag och hoppas på att Minata ska vakna någon gång. Hon sover som en gris :)

Kram igen!

Usch!

Trodde jag skulle komma iväg tidigt idag men sitter nu och väntar på ett par föräldrar. Var totalt kaos här efter lunchrasten eftersom en av mina elever mest troligt har snott en massa pengar från femmor och sexor. Lögner och oärlighet har gjort att jag inte är klar med den här historien ännu :(

Jobbiga saker att ta itu med...

Blodad tand

Jag var in på nätet i början på veckan för att leta reda på någon sida där man kunde omvandla skidåkning till steg eftersom jag kommit igång med det. Till min stora glädje (och förvåning) ger skidåkning hur mycket steg som helst :) Så jag har verkligen fått blodad tand och känner stor lust att både stega på och åka skidor. Vintern här i Eskilstuna är tydligen den bästa på mannaminne så jag ska skida på så länge det finns snö. Är nästan som hemma i Jämtland faktiskt, tro det eller ej!

Full rulle med nya klassen och mitt humör och tålamod sätts på prov många gånger om dagen. Men jag gillar mina grabbar trots allt. Ska snart sluta och då åker jag norrut i TYA. Ska hälsa på Gika och Minata i helgen. Så om det är någon av er som har vägarna för Sundsvall kan ni väl höra av er!!

Såg mailet om Barcelona. Jag har inte några synpunkter på vad som skulle kunna vara bättre eftersom jag inte är speciellt bra på det här med att hitta resor och boende på nätet. Så jag lägger min röst på att när du Marika tycker du hittat något bra så bestämmer och beställer du! Kan vara ledig på onsdagen om det gör det lättare att hitta resor...   

Kram!

Onsdagens äventyr

Idag har det inte hänt mycket, jobbade till 12.45, hämtade Martin och åkte hem. Väl hemma så gick jag och la mig i 2 timmar. När jag vaknade så gick jag och lånade mig en skruvdragare, körde lite skoter på lägda och sen så betsade jag 2 hyllor, satte konsoller på 4 hyllor, stekte pannkaka till middag och ja, det var allt:) Nu väntar jag på att Fredrik ska komma upp med gofika så ska vi fika framför tv:n å sen sova:) Livet e toppen!

Har satt in pengar på Maddes konto med:)

Kraaam

Svart!!!

Igår när jag tog av mig kläderna och skulle läsa av min stegräknare så var displayen helt svart!! Suck! Jag har bytt batterier en gång redan sen vi började gå...så nu har jag inget extra hemma. Hade det här varit för några månader sedan så hade jag blivit förtvivlad...men ambitionsnivån har ju rasat - så nu har jag min första dag på snart ett halvår utan stegräknare i BH´n. Jag tror jag ska se det som en möjlighet till nystart! Så snart displayen tänds igen så ska även jag och min lust till ALLT tändas igen! Min lust att promenera, min lust att laga mat, min lust att kamma mig på morgonen, min lust att byta sängkläder, min lust att ta med barnen ut och leka, min lust att sitta och prata med Magnus på kvällarna, min lust att blogga, min lust att läsa böcker, min lust att lyssna på musik, min lust att storhandla, min lust att skaffa fotoalbum och sortera in senaste bilderna, min lust att känna lust!!

"Ojj, Jäka!"

I helgen var vi ju som sagt till Skåne och hjälpte Anders och Maria med flyttstädningen. När de hade städat spisen sa Maria: "Oj, jäklar vad rent det blev! Knapparna blev som nya." Sen när jag hade städat ur torktumlaren sa hon: "Oj, jäklar! Sådär ren har den nog inte varit sen den var ny."  Det blev i af några "Oj, jäklar", så på söndagen hörde jag att Julian sa ngt nytt: "Ojjj, Jäka!"

Jag ville också lägga upp en liten filmsnutt, men det gick inte här. På Blogspot går det, så det borde ju gå här, vilket betyder att jag nog inte vet hur man gör... Någon som kan enlighten me plz!?!:o)

Veckan som gått..

Ja, jag måste ju i alla fall ha väldigt fullt upp på veckorna eftersom jag aldrig tar mig tid att sätta mig framför datorn... blir långt emellan inläggen... men det har väl varit fullt upp i veckan också! Har varit å gratulerat tre födelsedagsbarn under veckan, 3, 7 och 7 år, har försökt gå ihop lite steg som jag väldigt mycket halkat efter med... men det går trögt... jag försöker i alla fall!!

Sen har det ju varit jobb då, efter tre veckors ledighet. Men det är ju skönt att man trivs på jobbet så då är det ju inte så trist!! Jag har gått upp lite i tid nu ett tag framöver, från 75 % till 87,5 %. Blir 7 h varje dag. Tog dock en timmes ledighet varje dag första veckan! Men i måra blir det längre dagar. Få se hur man får till det då. Ska nog gå bra!!

I fredags kväll var vi och såg Garvsyras revy här på Medborgarhuset i Hammerdal. Den var helt ok, lite trög tyckte jag från början, men sen kom det igång bättre! Syrran med pojkvän var här och såg efter grabbarna. Sa till Joel och Jesper att barnvakterna var "kojexperter", så när vi kom hem så hade vi en jättekoja i hela vardagsrummet... Fick inte rivas!! Så det var bara att lämna kvar den tills nästa dag!! (Nu e den borta i af!!)

Kallt har det varit i veckan igen, i lördags morse när jag klev upp (6.15 vill jag bara tillägga..) så var det -26 grader. Tre timmar senare var det -10. Vilket omslag! Men då började det att storma i stället då. Vi var ute på förmiddagen i alla fall å bar in en massa ved... vi har som eldat på ganska bra i huset senaste veckorna...!

Var till Ålåsen en sväng i dag och kollade till så att inget har frusit sönder där, allt ok som tur var. Har även hunnit med att hjälpa syrran med att bära lite kartonger och dyl till hennes nya lägenhet.

Kram och godnatt

ojojoj

Vilken rolig kväll det var igår! Jag tyckte att det var en jättebra och genomtänkt fest vi var på. Det var god mat, underhållning, lekar och så dans på det! Det var 2 unga killar där och dansade och sjöng, jätte duktiga. Från Krokom. Sen så fick ju jag och Titti ta det vi ville i baren, och det är inte bra! Fredrik och jag gick hem till Siri och kände mig nykter när ja la mig kl 03.00 men när jag sovit klart 06.00!!!! så kändes det inte alls lika bra, ingen bra ide att blanda vin, likör och drinkar, men kul hade jag. Jag upplevde kvällen som att den bara susade förbi, kan bero på att vi jobbade lite. Carina var såå himla fin, hoppas nån har bilder som ni kan få se. Nu ska jag somna så fort mina döttrar behaga sova, hoppas det inte dröjer alltför länge!

Hmmm?

Julian kör med en bil fram och tillbaka över dockans ansikte, samtidigt som han upprepar:

"darsedod, darsedod" (varsågod, varsågod)


Min bubbla...

Det slog mig just att jag är otroligt omedveten om vad som händer utanför min lilla livs-bubbla. Någonstans i periferin cirkulerar Haiti, finanskris (eller är den över???) och ny säsong av Let´s Dance. Jag orkar inte bry mig! Jag HINNER inte bry mig! Visst är det valår i år också? Tänk att jag som var så otroligt kämparlysten vid förra valet faktiskt har fogat mig till min nuvarande politiska ledning...anpassat mig, accepterat och funnit mig själv nöjd med dess beslut. Jag lever ju i min bubbla! I min minibubbla är ingen sjukskriven, ingen arbetslös och ingen är i behov av försörjningsstöd. Jag lever mitt liv på fyrmanhand och kliver upp på morgonen och går och lägger mig på kvällen! Fast min bubbla skimrar förstås i regnbågens alla färger - jag har aldrig någonsin förut upplevt så mycket kärlek och lycka som jag gör nu!!! Jag har nog aldrig någonsin haft så få "ångest-attacker" som nu...MEN...riktigt nöjd är jag ju aldrig! Det är ju min natur att inte riktigt riktigt kunna känna fullständig tillfredställelse. Är jag här - vill jag vara där. Är jag ensam så vill jag umgås. Umgås jag så vill jag ha lugn och ro! Nu överdriver jag en aning...men idag är inte någon riktigt bra dag - jag känner mig låg...och jag har dragit med mig Magnus också! ...så därför har jag ingen som tar tag i mig och drar mig upp!! - måste fixxa det själv...och det är klart jag gör! Så fort ungarna sovit klart så finns ju inget annat alternativ! :)

Vilken vecka!

Första arbetsveckan gjord och det var inte tal om någon mjukstart inte, full fart på en gång! Hoppas att det här draget blir så positivt som vi hoppas. Många av grabbarna har bekymmer som vi kommer att få jobba hårt med men med vår positiva syn på livet så tror jag det kommer att bli bra. Hade ett väldigt jobbigt samtal med en av killarna och hans pappa idag, han började grina för att han kände sig så trängd. Får ont i hjärtat över att vissa barn är så trasiga...

Men skönt med helg :) Jag ska vara barnvakt åt Olle och så ska jag och Jakmani kolla på Vinterstudio för allt vad tygeln håller!! Ska även försöka åka lite skidor, gjorde en utflykt idag och HELVETE vad jobbigt det var. Har inte rört på mig med konditionsprägel på vääääldigt länge kändes det som. Men känns ändå skönt att man har gjort det, när det första är gjort kan det ju inte bli sämre precis :)

Utbjuden till Bälg ikväll, Pekka har lagat middag - tror det blir Flygande Jakob - smaskens!

Kram


Skaaune

Fick ett sms idag där det stod att M och A var på väg neröver för att åka till Skåne och städa ur A:s lägenhet. De kommer in här på vägen, så vi hakar nog på ner och hjälper till. QL att umgås med dem lite! :o)

Det känns som om min hjärna är helt tom idag. Jag vet egentligen inte varför jag började skriva ett inlägg nu, för jag har egentligen inget att skriva. Det var bara det att händerna styrde och då hamnade jag här. Killarna har somnat nu, så det passade ju egentligen bra ...om jag bara haft ett ämne.

Idag byggde jag en koja till killarna med köksstolarna och ett lakan. Sen hamnade det kuddar och ett täcke därinne, vilket man kunde se var en höjdare. De kastade sig in på kuddarna och skrattade i högan sky. Jättehärligt att se!:o) Ibland behövs det så lite för att det ska vara helt vansinnigt roligt!

Nej, nu ska jag äta frukost och tänka på er, mina kära vänner...:o)

Bamsekramar/ Lilian

en dikt

Min eviga vän.

I takt med att blomman som kallades jag blommade ut,
har min kärlek till dig växt sig mäktigare för var dag.
Kraften i mitt levende har genom dig fått en ny betydelse.
Med din skyddande hand håller du mig hårt när fallet är nära.
När tårarna inte gått att tygla har du alltid funnits nära att trösta.

Trots de olikheter som lever i likheterna,
har jag aldrig haft svårt att möta dig med min sorg.
Trots att jag byggt muren mer och mer om mig och slutit mig in i mitt skal,
trots att varit den svaga i vår relation allt för många gånger,
har styrkan i din kärlek alltid hållit mig kvar.

Jag har kommit till den punken då jag nu ofta läker mig själv,
och fått det mer besvisat vad kraften av vad du för mig innebär.
Du är ett ljus när mitt eget tunnas ut.
Ett hjärta när mitt eget andas tungt.
Du är de kraft jag avundas att jag inte själv bär
Du är den jag aldrig skulle tveka att stödja mig emot,
när mina egna ben inte bär.
Du är en stjärna på min himmel som aldrig kommer sluta lysa klart.
Du är my own superstar.


Vackert som tusan..

..men jag tycker ändå att kylan kan ta och ge med sig. Det blir så himla långa dagar på jobbet när man inte kan vara ute som vanligt. -25 idag igen, strålande sol men det biter ordentligt i kinden när man går ut.

Dagarna som varit har innehållit många besökare och mycket fika:) Jag tror både Emma och Martin har varit väldigt nöjda och glada efter sin födelsedagar. Igår när främmene åkt, så satte vi upp Emmas nya säng och det blev så bra så, hon har sovit gott hela natten:) Nu är det bara ett skrivbord och lite smågrejer som fattas så är rummet klart.

Kramen

Energi!

Har just kommit hem från Malle och gänget. Känner mig glad, nöjd och upprymd! Jag, grabbarna och Henke hämtade Martin på Mobacken och sen åkte vi hem till stortjejjerna i Görvik. Vi fixade middag (Henke hällde upp vatten i kastrullen och ordnade värme på plattan - jag hällde i makaroner och värmde köttfärssåsen i micron) (Martin åt TRE portioner). Sen lekte barna på egen hand och vi fick umgås med Malle och Fredrik sen de kommit hem från respektive jobb. Vi hann med att uppvakta både Martin och Emma också. Det är juh så underbart att ge dem presenter - de uppskattar i princip allt - eller så är de helt otroligt duktiga på att "spela" glada!! Martin fick en vattenkanna och en liter mjölk - och Emma fick äntligen äntligen sin barnmat (och en filt). En härlig kväll!

De senaste veckorna har jag fått tanka kompis-energi vid flera tillfällen. Hade en super-härlig dag-kväll-natt i Ålåsen förra veckan. Bastu och öl! ...dock inte i bastun...och dock inte starköl! :)

Sen att jag fick möjlighet att fira "lilljul" med mina allra käraste vänner (och familjer) var en av årets höjdpunkter. Jag är inte så bra på att vara "värdinna" - men i det gänget behöver jag inte känna någon press alls. Jag brukar annars känna att allt ska vara så perfekt och fixxat...men nu kunde jag bara njuta i fulla drag. Underbart!

Spårlöst

Sitter och tittar på Tv, jag som aldrig nästan gråter kommer nog att grina en svätt om en timme ungefär... det är väl då som tjejen på spårlöst kommer att få träffa sin bror, förhoppningsvis:) Till halvdåliga tv-serier och såna här "leta föräldrar " program så brukar jag ha svårt att låta bli att gråta:) Lustigt, men jag antar att någongång ska det grinas och mina tårar kommer då när jag tittar på tv!

I helgen så har det varit lite folk och hälsat på, i em så har Marika, Henke och pojkarna varit hit. Det kändes som om dom var hos oss i kvart ungefär, man hinner inte alls med.  Jag gillar att ha besök:):) Skulle vilja träffa alla mycket oftare och verkligen få tid att bara prata och vara tillsammans. Det är väl lite tokigt att man ska behöva jobba som man gör, 50% skulle gott och väl räcka till och sen så skulle man göra som mamma gjorde när jag var liten, gick in till grannen,  satt och drack kaffe och surrade bort en timme lite då och då, ja kanske till och med dagligen. Nu så jobbar man, åker hem, fixar mat, nattar barn, slöar framför tv:n och sen så sover man, nästa dag likadant... När helgen kommer ska det göras en massa som man inte orkar med under veckan, är det så det ska va?! Vänner och nära och kära är väl viktigare??!!! Vad hände?! Det kommer jag nog att fråga mig själv när jag sitter ensam som 80-åring och inte har en ända vän kvar för dom har man inte haft tid för....

Men det var iaf kul att jobba idag, dan har gått superfort och många steg har jag fått till:) 16 000!! Det mesta på riktigt riktigt länge. Jag satt och kolla flyg härom dagen till Barcelona, det fanns ganska billiga biljetter, runt 1500:- och inte så lång flyg tid, kollade inga hotell. Någon som har kollat?

Nu ska jag kolla hur det går för tjejen som letar sin bror!!

Kramen

Bilmekaniker nästa!

Idag har jag varit duktig, är väldigt nöjd över mig själv! Skulle byta en lampa till halvljuset på TYA eftersom det gick sönder under besiktningen i fredags (höjden av otur kan man tycka) Åkte sagt och gjort på OK och köpte lampor,dyrt för 267 kr. Bännigt är det att komma åt och när jag höll på som bäst i den bitande kylan så slet jag sönder själva kontakten som man ska fästa på lampan :s Trodde loppet var kört och att jag skulle bli tvungen att köra enögt tills jag fick tid på verkstan. Men så blev icke fallet för jag lyckades trixa på delarna av kontakten på nåt vis! Fråga mig inte hur och be mig inte göra det igen :) Men lyset fungerar och jag är som sagt jävligt nöjd! Har nyss kommit hem från Mariefred. Åkte dit och hälsade på Doris (eller Carro som hon egentligen heter, jag och mina smeknamn ni vet ;)) och hennes tjej. Vi har spelat spel och pratat, väldigt trevlig kväll. Imorron ska jag ut i längdspåret om det inte är för kallt! Kram på er :)

Här händer det grejer!

Hann knappt kliva upp och gå till jobbet igår förrän det hände grejer som jag inte alls förväntat mig! Som ni kanske vet har det varit ganska härjigt i mitt arbetslag med struliga och oroliga barn. Vi har pratat mycket om hur vi ska göra för att det ska bli bättre och ca 1 månad före jul så gjorde vi en nödlösning. Fyra av de stökigaste grabbarna fick ingå i en liten grupp.

Men det var ingen hållbar lösning i längden så vi har lagt ner mycket tid på att diskutera hur vi ska göra framöver. Igår hade vi planeringsdag och helt plötsligt var det som om alla pusselbitar föll på plats. Vi hade typ 5 förslag som vi diskuterade fram och tillbaka och till slut bestämde vi oss för att göra om klasserna! Så nu är jag inte längre lärare för de barn jag hade förra terminen utan 12 nya. Vi ska ha tre lite större klasser och en mindre vilken jag alltså ska ha tillsammans med Dennis som hade den lilla gruppen före jul. Han fick nämligen fortsätta fram till sommaren. Den mindre klassen som jag ska ha innehåller 12 mycket charmiga men trasiga barn på många sätt som vi ska jobba med. Naturligtvis ska vi ägna oss åt lärande men den större delen av tiden kommer att ägnas åt social träning och stärkande av självkänsla.

Känns otroligt spännande och jag tror mig vara rätt kvinna för uppdraget ;) Fick frågan av rektorn vilket måste betyda att hon tror på mig och det har gett en del råg i ryggen. Jag är ju bra på det här med att få barn att känna sig trygga och stärka dem i deras tro på sig själva. Tror på grabbarna (för det är bara killar i klassen) och ser mycket positivt i dem, vilket inte alla gör. I och med att de är få och vi är två vuxna kommer vi att kunna arbeta med deras svårigheter på ett helt annat sätt än vad vi kunde göra tidigare. Alla små framsteg som görs kommer att kännas så positiva eftersom man vet att det kommer göra skillnad i deras liv på lång sikt.

Samtidigt som det är spännande är jag även medveten om att det kommer bli tufft och jag ska försöka inte nedslås av eventuella motgångar. Många möten med föräldrar och socialen kommer det säkert att bli. Men eftersom jag är en positiv människa av naturen så tror jag att det här kommer att bli bra :)

Nu har jag fått bubbla ur mig lite så då känns det ju ännu bättre ;)
Kram!

Instängd i värmen

Just nu visar termometern på -37 grader. Känns inte toppen direkt... Det här jullovet skulle vi ju va ute och åka skidor, skridskor, skoter och ha roligt! Det har inte blivit så många av dom dagarna! När det "bara" var -15 till -20 grader så va inte smågrabbarna så sugen att va ute så länge, jag förstår dom faktiskt! Så nu sitter man inomhus och eldar i pannan så man svettas här inne i stället! Fast inte på morgonen då, värmen räcker inte hela natten, men ska väl inte klaga ändå, har runt 17 grader ändå. Det finns ju dom som har det kallare...

Vi var till Ålåsen i början av veckan, passade på innan den värsta kylan kom. Vi var inte ute så mycket ändå, men lite grillning och bobåkning hann vi med.
Grillning och skoteråkning i ÅlåsenGrillning och skoteråkning i Ålåsen

Kram å god natt!


Renare än någonsin

Kallt som attans ute men på något konstigt vis så gör det mig inte så mycket. Det har ju varit kallt så länge så man börjar ju på att vara van:)

Imorse så åkte jag och flickorna in på storsjöbadet och tillbringade dagen där med Petra och henns flickor!! Det gjorde vi i somras med och det är jättekul:) Det blir så sällan vi umgås, men dom är ju så himla lättsam och rolig att vara med så jag tror vi måste skapa en tradition av detta:)

Lite folk och varmt och skönt var det, stötte även på Christer från "gymnasietiden" och hans familj, det va lite skoj !

Efter badet så blev det Jula, Rusta, Blomsterbutiken ( köpte orkideer till farfar) och Coop sen så åkte vi hem.

Vi åt tacos till middag och det var så himla gott och det var länge sen jag åt så mycket kan jag ju säga.

Pappa, Margit och Marie är hos oss med, skoj skoj!

Puss och Kram 

2010

...kommer att bli året då någon jag känner vinner högsta vinsten i ett lotteri
...kommer att bli året då någon jag känner åker med sina bästa vänner till ett fantastiskt ställe
...kommer att bli året då någon jag känner får barn
...kommer att bli året då någon jag känner träffar sitt livs kärlek
...kommer att bli året då någon jag känner får ett nytt jobb
...kommer att bli året då någon jag känner skaffar ett nytt hem
... ja, såhär skulle jag ju kunna fortsätta men vi stannar vid de positiva sakerna tycker jag!:o)


2009 "avslutades" ju helt fantastiskt i goda vänners lag!:o) Helt underbart att träffas brudar!:o)

Bamsekram!!!:o)

Gnällmask

Fy fan va jag e lej!! Jag hatar att slipa, spackla, renovera.... jag ska bo i lump och trasiga tapeter. Att lister fattas och delar av tapet och färg är borta ska jag aldrig reta mig på mer. Jag ska bara njuta av att slippa fixa med sån här skit, fy FAN säger jag bara!!! Jag tror hellre vi köper ett nytt hus när det ska renoveras...


Mitt dåliga humör kan även bero på att jag sovit som en skit inatt och sen varit och jobbat idag, men jag behöver bara titta in i flickornas rum så är min glöd för livet helt och håller död (och så är det när jag fått sova med), jag ångrar så fruktansvärt att jag påbörjade detta, detta som jag aldrig någonsin kommer att avsluta.

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Idag tog vi med oss våra söner till Djungelhuset. Äntligen! Efter alla sjukdagar och köldgrader var det dags att få leka av sig lite. Kalles dåliga humör var som bortblåst! Från första sekund innanför dörrarna så bara lyste han av lycka. -Mmmm, wow! Åååh! ...var det första han sa när vi kom dit - och sen var han fullkomligt uppslukad av lek. Ååååååh vad härligt det var att iaktta honom. Först utforskade han det "lilla" leklandet - och var ju nöjd med det. MEN plötsligt så lyfte han blicken och upptäckte att det fanns mer! Oj oj oj! Undra hur många åk det blev i rutchkanorna??? Inte tillräckligt många iallafall. När det var dags att åka hem (typ 3 timmar senare) så hade han kunnat stanna lääääänge till.

Det är såna här dagar som får mig att inse vad viktigt det är att "hitta på" roliga saker - få miljöombyte - utmanas - få springa av sig! Det är självklart jätte-roligt att åka och hälsa på folk, få besök, åka pulka osv osv...men det märks så väl att det är extra underbart med besök på t.ex. Storsjöbadet, Jamtli och nu även Djungelhuset.

En annan höjdpunkt idag var att vi gav Gammel-farfar en fotobok med bilder på grabbarna - han blev så otroligt glad och rörd! ...och vi också!

På väg hem från stan så svängde vi in i Häggenås för att springa in på affärn en snabbis! Jag tog med mig Kalle för att han skulle "vakna till" lite...han hade lite problem att hålla ögonen öppna efter en härjig dag! OCH ett år och nästan 11 månader tog det innan Kalle fick följa med in på en affär UTAN att behöva sitta i kundvagnen! Idag hade jag med mig en stoooor kille som skötte varukorgen medan jag plockade i varorna! Härligt!

Det är bara att inse...Kalle håller på att växa upp! Snart flyttar han hemifrån!

...ja och så till det tråkiga. Bakåtvolt från tripp-trapp stolen och ner i klinkersgolvet. Fy faaan! Det händer saker gång på gång - men vi kan verkligen inte finnas i närheten hela tiden. Vi kan inte förhindra alla "tillbud". Vi gör vårat bästa för att begränsa "farligheterna" - men det är inte lätt! Det är bara att tacka för att inget allvarligare har hänt hittills. Det verkar ju ha gått bra den här gången också!


RSS 2.0