Fast i Tyskland!?

Det vill vi ju inte vara! Såg just att vi inte sammanställt hur många km vi gått i oktober än... ...kanske för att jag väntat på att Henke skulle lägga en proffsig hand på karta m.m. ...om vi dealar kanske? Någon av oss räknar ut antal km (jag har räknat 70 cm/steg)(tror jag) - och sen kanske Hank kan göra en sån där snitsig kartbild vid tillfälle. ?? Är vi överens om att vi har slutdestination Barcelona i maj? Vi kanske får irra runt lite här och var innan dess... 

Jullangull tittar på bolibompa

ja, vi har ju alla våra sätt att göra saker på

Pepparkaksbak


Brrrraaaaak!

När Kalle skulle sova lunch idag så lät sängen brrrraaaaak! Botten har knäckts på ett ställe...mitt i en kvist! Så nu väntar jag på samtal från Babyproffsen om det går på typ konsumentköplagen. Hoppas!

Vi har haft farmor på besök sedan igår - hon sov över så vi "vuxna" kunde få sitta och surra i lugn och ro sedan barna somnat. Det var mysigt. Vi fikade glögg, sprit och pepparkakor! ...fast jag fick bara lukta på spriten. Ser fram emot nästa fylla!!! :) Kanske den 28 december??? Hur sa vi om Lilljulkvällen - bara vuxna eller barna också? Jag har i min fantasi börjat planera för att vi (då eller en annan gång) ska sova över hela högen! Både barn och vuxna - alla får varsitt rum!! Finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Nu vill inte Axel (som sitter i mitt knä) att jag ska blogga mera...får väl rapportera mer en annan gång.

Ikväll ska jag räkna steg!!! Jag tror det har gått bättre än oktober iallafall!!! Puss på er!


Slut på helgen...

Helgen har varit kul, tre extrabarn i huset, barnen Blixt från Görvik har varit här hela helgen, men oj så skoj de haft! Joel och Jesper har i af haft superkul! Tror de andra oxå har haft det! Visst har det varit lite bråk och kiv men de hör ju till, de har ju alltid löst problemen, eller så jag eller Kalle... Vi har inte gjort så mycket egentligen, i går lördag var vi ute i skogen och skulle leta oss en gran att märka ut till jul, men hittade ingen fin. Grabbarna blev lej och förbannad så Kalle och tjejerna gick vidare och hittade nog en gran som får duga till oss till jul. Jag och grabbarna gick in igen och började fixa lunchen i stället! Efter lunch for vi till sporthallen en sväng och tittade på volleybollturneringen.

Men i helgen har vi haft både fredagsmys och lördagsmys, å så tyckte de att vi kunde kalla i dag för söndagsmys, inte för att det var direkt lugnt och mysigt så, men vi åt en massa godsaker igen, tårta och kakor. Hade ett litet barnkalas i dag igen för Jesper. Sen var det julskyltning som gällde. Joel, Jesper och Kalle åkte brandbil, sen gick vi till Hembygdsgården och träffade tomten. Joel önskade sig en racerbil av tomten och Jesper önskade sig en tomte...! En stor..!

Ja ja, helgen är slut och nu börjar en ny vecka, eller som vi sa på lördag kväll: "Nu måste vi varva ner för i morgon blir det en ny dag!" Då titta Emma helt förvånat på mig å sa: "É re??!" 

I morgon bitti åker Kalle iväg till Bydalen och jobbar, blir borta tills på torsdag, trist, för mig i af. Men det blir nog bara en vecka, ska nog stå ut, eller vad tror Du, Malle? Vi kanske kommer bortöver Görvik nån kväll, har ju inte träffat Twaila än.

Kram på Er och godnatt!

Min helg

Jaha, så var det söndag kväll igen. Helgerna går så fort. Inte bara helgerna faktiskt, tycker att veckorna oxå rinner iväg. Vet inte om det är bra eller dåligt, beror väl på hur man tänker :) Igår startade jag dagen med en promenad tillsammans med Jack som avslutades med en fika på Sylvia. Sen for jag till Hållsta och tittade på när Elin spelade innebandy. Dom förlorade med 3-2 så första segern närmar sig. Sen hängde jag med ut till Bälg. Idag har jag typ inte gjort nåt! Tittat på skidor och film. Var bjuden till en kompis åt Elin på adventsfika ikväll och det var trevligt. Vi skyndade oss hem till andra halvlek av El Classico så jag är fortfarande lite tagen av Zlatans mål:) Pappa var ju där och tittade och stämningen hade tydligen varit helt enorm! Hade gärna varit där men det kommer ju fler chanser som tur är :) Annars väntar jag väl mest på att bli moster, nu kan det ju faktiskt bli när som helst :) Kram

Sundsvall nästa:)

Imorgon mitt på dan så åker Jag och Fredrik till Sundsvall, där ska vi tillbringa helgen med Micke, Smulan, Lena Göran, Maria och Thomas:) Barna ska ju vara hos Madde och Kalle så det är ju bara toppen:)
Jag antar att vi kommer att traska runt i affärer tills man är toklej och sen så inser man att man inte har lyckats få till en enda julklapp, men vad gör väl det!! ,vi ska ska ju få bo på hotell, bara umgås med vuxna och slippa disk hela helgen:)

Ha det så bra alla, för det ska vi försöka ha♥

Nu är det nära :)

Om bara någon timme åker jag till Hovet i Södertälje för att kolla på SSK-Modo!!

Har längtat som en tok i 3 veckor snart och nu är det alltså dags. Har ju bara sett dom en gång tidigare och det var när jag och Magda åkte till Karlstad.

Får se om det är en glad eller sur Jenny som åker hem senare ikväll...

Kram


En trött 3åring

Jesper somnade så fort han la huvudet på kudden ikväll. Tror han var väldigt nöjd med sin 3-års dag i dag. Många presenter fick han, lego, traktorer, smågubbar, spindelmannen-badskum, mm.

Jag skulle testa å göra en ny fyllning i tårtan som jag hittat recept på, såg supergott ut. Men som vanligt är jag ute i inte så god tid, samt att jag alltid ska krångla till saker. Fyllningen skulle fyllas på i en rund kakform med löstagbar botten och sen frysas i minst 6 timmar, sen ta fram tårtan när den ska serveras. Jag hann väl frysa den i kanske 1 timme, och sen garnerade jag den och den stod framme kanske i 20 minuter, sen hade all fyllning runnit ur... suck, skyndade så gott det gick att skära upp bitar till de som kommit, blev mest en gegga på tallriken. Kul att komma på kalas till oss... Ja ja, den var faktiskt ändå rätt god, men kanske inte så aptitlig att se på (Försökte gömma tårtan så ingen skulle se, men det var ju oundvikligt när de fick en klump på tallriken!!)

På söndag blir det kalas igen, då ska jag köra med nån tårta som jag vet funkar! Eller så beställer jag färdiga!!

Grattis Jesper!

Stora killen minsann! Hoppas det blir en super duper födelsedag med mycket tårta. Vi får uppvakta dig vid ett senare tillfälle. Kram från oss i Norderåsen.
                                                         Här får du lite tårta av oss Jesper.

Snö, och den ligger kvar

ja, säkert tills i morgon iaf:)

Imorse så skickade jag och Martin iväg tjejerna på skolan, sen så gick vi upp igen. Martin tittade på bolibompa och jag läste en stund, vi halv tio så kom Martin och kröp ner hos mig i sängen och så somnade vi om. Vi vaknade igen halv ett!!! Han är mycket bättre idag men jag skulle nog inte kalla honom helt återställd men iaf på bättringsvägen. Inatt så var febern upp i 40, så då kräktes han förstås, över hela mig och så soffan givetvis. Så det var bara att tvätta och duscha osv.. sen så va han vaken ganska länge så det va skönt att få sova idag ist.

 När Julie och Emma kom hem så stack dom bara in huvudet för att tala om att dom skulle åka skidor, och sen så har dom varit ute och åkt på det 2 cm tjocka snölagret:) Hade oxå tänkt ta lite julkort men vill inte ta ut M än så jag hoppas snön ligger kvar tills i morgon, jag tyckte det var svårt att ta kort på två barn samtidigt och tre är nästan omöjligt, men dom är ju lite äldre nu än förra julen så i år hoppas jag att det kan bli ett bra kort iaf:)

Väckarklocka!?

Att sätta sig och blogga när ungarna sover brukar vara ett säkert kort för att få dem att vakna. Klockan är kvart i två nu...vi får se hur många minuter det tar innan någon ropar. Ja, båda ungarna har feber idag - eller åtminstone förhöjd temp. Kalle ligger på 38,2 och Axel hade 37,8. Det verkar inte som om det blir något slut på detta. Igår verkade båda vara pigga och svala...så då åkte vi in till stan och bara promenerade runt lite. Vi började med en korv på språng till lunch - och hade tänkt leka lite i snön innan sovstunden - men i stan var det bara regn och blött...så det blev långpromenad istället.

Jag älskar att vara ute och gå. Om jag är ensam kan jag rensa skallen och komma med nya roliga idéer och lösningar på problem osv. Om jag har sällskap av Magnus så får vi äntligen möjlighet att prata med varandra. Vi PRATAR så sällan så sällan. Det blir oftast bara en massa praktiskt som ska avhandlas. Nu blev det väl mest jul-, dagis- och barnsnack ändå - men vi hann ändå med lite annat också.

Efter promenaden blev det middag på Victoria - och Kalle fick käka pizza (första gången - tror jag). Så skööönt att inte behöva ta undan efter oss - bara resa sig upp och gå! (förutom att det var 3 kg kläder som skulle kläs på vart och ett av barna)...



När vi kommit hem igen drog vi igång projekt "tomtebarn" för eventuellt eventuellt julkortsutskick! Det var ju lättare sagt än gjort! Vilka energiknippen! Apropå energi så har tyvärr både Kalle och Axel börjat dra ut på kvällarna rejält. Kalle har somnat vid 21 och tillochmed efter i några kvällar nu. Måste försöka att komma tillbaka till senast 20. Axel var vaken till 23 igår. Han var hur pigg som helst och hur HUNGRIG som helst. Undrar om det har börjat nu? Att inte mjölken räcker? Hoppas inte. Hur som helst - han sov till efter 7 i morse. Skönt! Kalle har ju sovit till 8:45 nu när han somnat senare på kvällarna. Fast jag tror jag föredrar tidiga kvällar än att sova på morgonen...hm? Jo, jag tror faktiskt det!


What's all the fuzz about!?

I går var jag och en kompis och såg "New Moon", del 2 av Twilight Saga. Jag hade ju inte sett den första filmen när vi bokade biljetterna, men i lördags tänkte jag att det nog kunde vara bra att se den före den andra filmen så då såg vi den. What's all the fuzz about säger jag bara!?! Den första filmen var inte alls sådär magisk som vad alla sagt! Den var oki, men inte så mycket mer. Som tur var så var New Moon lite bättre.

När de flesta verkar tycka att hon ska välja Edward så tycker jag att hon ska ta och bli kär i den där Jacob istället (jo, det är en typisk tonårsfilm, med en twist - att det finns vampyrer och varulvar...). Om jag utgår från tvåan så tycker jag att den är rätt charmig och dessutom är hon en ganska duktig skådespelerska, huvudrollsinnehaverskan. 

Nu hör jag att ngn pratar i ena barnsovrummet...

Kram på er!

Julmässa på Taxinge slott

Det har jag varit på idag. Taxinge slott är ett ställe ca 8 mil från Eskilstuna, det är där dom har den här super kakbuffén som jag berättat om. Idag var det som sagt julmässa där och eftersom jag har hållit på och charja om en julmarknad så slog vi till idag. Jag, Elin, Pekka, Olle, Jakmani, Ale, Karolina, Linn och David satte iväg. När vi klev ur bilen på parkeringen var vi tvungen att pulsa i djupsnö eftersom dom är så dåliga på att skotta här i Södermanland. Haha, eller så var det precis tvärtom! + 10 grader och dyngblöt gegga på marken. Jag skitar ner mina jeans på fem röda sekunder. Det är inte klokt! Var tvungen att fråga Pekka om det blir tjäle i marken här?! Tydligen blir det det, men jag börjar undra. Det är så himla tråkigt väder!!

Igår tittade jag på en bandymatch, Elin spelade sin första på många år. Såklart var hon bäst på plan :) Elin gjorde ett mål men tyvärr förlorade dom ändå. Nu hoppas jag på att hon ska börja spela fotboll istället. För om hon har tid med innebandy borde hon ju ha tid med fotboll också ;) Mycket roligare att titta på!

Kram!

gnällmasken

det är jag det, hade ju sett fram emot en helg med familjen, men riktigt så blev det ju inte. Har ju iof tillbringat all min tid med Fredrik och Martin men Jullan och Ems dom har ju inte riktigt tid med sina föräldrar längre, kompisar väger ju tyngre kan man ju säga, och eftersom Fredrik har varit sjuk så har dom ju inte varit här utan på bygdegården, hos Per å Linnea och hos Kurt och Yvonne med Y:s barnbarn Maja!
Igår så var vi ute en sväng på dan, jag bar in ved och Fredrik skruvade ner en presenning sen så va hans krafter slut:(, när vi kom in och hade ätit så slocknade Martin på soffan så jag förstod redan då att allt inte var riktigt ok, sen så tittade vi på dansbandskampen tillsammans hela familjen så det va ju grett:)
Martin var vaken ganska sent i går och sen så sov han nästan till 9 i morse, han tog en liten lur på dan idag med, mellan 12-14.30 och nu kl 8 så slocknade han igen, trött kille det där:)
Jag hade ju velat åka in till stan, gå på bio eller på badet eller något annat skoj, men det får vi ta en annan gång, kändes bara som om vi behövde göra nått kul när Fredrik kom hem och hoppa över sånt som man måste göra när han är hemma, bara ha kul hela familjen.... men men

Nu håller jag tummarna att alla är friska nästa helg när vi ska till Sundsvall.

Ikväll sa Emma: Du mamma, jag längtar tills Jenny får sin bäbis, då ska jag fråga om jag får hålla i den:)

Hoppas ni andra haft en härlig helg( det har ju jag med haft även om den inte riktigt blev som jag hade tänkt det)

Jag saknar er!!!

Städat!

Japp, äntligen har vi städat huset, känns som det var evigheter sen. Och det såg ut så när man tittade lite närmare... Men nu är det rent och luktar nystädat. Nu kan man åka bort i morgon och komma hem på söndag och inte må illa över hur skitigt det är hemma...

Vi åker till Sundsvall i måra, jag och Kalle. Grabbarna får stanna hos Momma och Moffa, det har de längtat länge efter, har frågat hela veckan när de ska sova hos Momma och Moffa! Så jag och gubben ska shoppa lite, äta gott, njuta av att bo på hotell och ha trevligt!!

Hörs efter helgen! :)

Södermanlands manér

En sak som är väldigt annorlunda här i Södermanland jämfört med hemma är detta kramande! Var på fotbollsmöte härom kvällen med Lisa, Lenita, Lasse och Olof. Olof har jag träffat en gång förut. Döm om min förvåning när han fullkomligt kastade sig fram och gav mig en kram :-S Inte min tekopp precis, var helt oförberedd. Har börjat lära mig att man gör så här, dvs kramas när man träffas istället för att säga hej. Vissa kan jag gärna krama men inte alla. Och absolut inte dom jag träffat EN gång förut.

fortvaregjort

idag har jag tagit vaccinet

Nu sitter jag och kollar lite resor, tycker det är lite dyrt:( tror att ni måste leta lite för jag var inte alls så bra på detta. Tycker oxå att det ska bli såå kul när vi äntligen ska komma oss iväg att det spelar inte så stor roll vad det kostar, men ni kan väl leta lite mer så får vi se vart det hamnar. Resorna jag hittar är det  flygbyte på och jättelång restid ?!

kraam

Basket

Var på idrottskolan! När vi kommer dit så frågar Julie när tränaren kommer?! Ja, sa jag det är ju jag de!
Nähe, det är det ju inte säger hon och frågar samma sak igen.
Jo sa jag, att det är så!
Men var är Susanne, då?! Det var ju hon sist och det ska ju vara hon igen!!!

Så var det med det:) Men när vi väl kört igång så gick det nog ganska så bra iaf, fast det det var mamsen som va "fröken":)

Det var inte så många barn där så vi lånade in några av dom större, det var flera som kom och trodde det var pingisträning, dom såg lite besviken ut så jag frågade om dom inte kunde vara med och att dom fick tänka på att dom var ju stor och fick se till att vara hjälpsamma och passa och så till dom mindre, och dom va jättegulliga. Det blev så bra så. Att köra övningar är ju inte lika kul som att spela match, det vet man ju själv, men dom studsade, passade och tränade snällt på att skjuta sen när vi spelade på slutet då gav dom järnet, Himla kul:) Blommen skötte sig exemplariskt han med:) Bra att vara två när man ska försöka visa hur dom ska passa och skjuta osv..

Ja, vi får väl se om dom återkommer nästa vecka eller inte. Kan ju även säga att det var ju lite lättare när dom bara var 10 än när dom var 40 som det va sist jag hjälpte till:)

Ingen reaktion

Vi vaccinerade ju Julian igår och hittills har det inte gett någon reaktion överhuvudtaget. Idag när jag tryckte honom på benet där han fick sticket reagerade han inte ens... Jag vill inte ropa hej än, eftersom det inte har gått två hela dagar än, men det får gärna fortsätta så här :o)

Skulle han inte få en enda reaktion kan man dock inte låta bli att fundera på om det kanske var svinis han hade...?

Självspinn och euforisk lycka

Tänk att en liten nyhet kan få en att må så bra! Har inte varit lätt för oss Modoiter denna höst men dagens nyhet gjorde att livet helt plötsligt känns mkt lättare :) Foppa OCH Markus Näslund i Modo samtidigt! Otroligt skönt med första segern på bortaplan! Ja, som ni märker går jag nästan i självspinn igen :) Kram

Basket

Har varit och tränat lite basket ikväll. Vi var bara fem st på vår träning, men vi körde lite i af. Ungdomarna hade ju träning innan oss, och där var de många faktiskt, de e ju kul, att det kanske kommer bli lite basket framöver. Lokaltidningen var där och gjorde repotage om att basketen startat upp igen i Hammerdal, de stannade hela ungdomsträningen och även på vår träning en stund... tog massor med kort, och gjorde intervjuer med barnen, tränare och med oss. Så håll utkik i Strömsunds-bilagan i ÖP och LT framöver!! (Vet inte hur de gör om bilagan finns med på nätet??!)

Men tyvärr är vi ju inte så många på "vuxenträningen", behöver fler folk! Som det är nu så kan vi inte ta upp en hel sporthall på de få stackare som är där. Men vi ger det väl några chanser till så får vi se sen. Får väl börja me nå annat då... men vad?!

Förra veckan sjukling, denna veckan friskling ;o)

...eller mest friskling i af.

Julian blev ju sjuk där när jag kom hem. Han var inte riktigt på topp på söndagen då, men på måndagen efter att han sovit middag hade han feber och var supertussig verkligen. Jag fick inte ta i hans högra öra, så på tisdagen åkte vi till Barnmedicin med honom och han hade öroninflammation så han fick sin första penicillinkur. Läkaren sa också att det kunde vara svininfluensan...men vi vet inte. De lyssnade på honom och det var ingen fara med hans lungor.

På onsdagen var han bättre och på kvällen var han feberfri. På torsdagen var han lite hängig och på eftermiddagen var han riktigt tussig. Han bara låg i min famn eller på soffan bredvid mig. Han brukar aldrig få feber över 38.5, det tror jag han har haft en enda gång och det var när han hade tredagarsfeber. På natten mot fredag hade han 39,8 och det hade han efter att jag gett honom febernedsättande. Han var hostig, snorig och hade så ojämn och läskig andning på natten, så på fredagmorgon ringde jag barnmedicin och skulle fråga om råd, men då ville de att jag skulle komma in med honom så att de fick titta på honom. De sa att öroninflammationen blivit bättre och att han inte hade fått lunginflammation, men att det fortfarande skulle kunna vara svininfluensan...? De frågade om han hade haft några kräkningar och det hade han inte.

Mathias åkte ju till Berlin i torsdags med några kompisar, så det kändes lite extra trist att Julian blev sämre igen. Man är som starkare när man är två... På fredagskvällen var Julian helt utslagen och låg antingen och halvsov i min famn, eller klamrade sig fast i mig och ville vara supernära. Det kändes som om han försökte krypa innanför mitt skinn, fast det var rätt mysigt att han ville blir kramad hela tiden. Lilla go'klimpen! Jag var jätteorolig på natten och kunde inte sova så bra, för när jag vaknade av att hans andning inte var som den skulle låg jag på spänn sen.

På lördagen blev det lite bättre som tur var och på söndagen var han äntligen helt feberfri:o) Efter det har det varit en helt annan fart på honom, så det har varit väldigt skönt att se.

Skulle det ha varit svininfluensan han haft så är det skönt att han är frisk nu och isf så har han ju eventuellt ett litet skydd längre fram, men i vilket fall så vaccinerade vi honom idag. Mathias vaccinerade sig i går och jag i fredags, så nu har vi 65% skydd i af - om två veckor. Iofs ska ju Julian vaccineras en gång till. Ingen av oss har fått feber konstigt nog, men Mathias hade lite ont i armen och Julian är lite öm där de stack honom.

Oj, det blev ett långt inlägg...

Massor att fynda!

I går hade vi, Hammerdals Byggnadsförening, en loppis/bytardag på Medborgarhuset. Det var 18 bord med en massa fynd på! Många barnfamiljer hakade på med att försöka sälja bort saker som deras barn blivit för gamla/ stora för. Tyvärr kom det inte så många som vi hade hoppats på, kanske hade vi nog annonserat för dåligt. Men jag tror ändå att folk tyckte det var bra, även om de fick ta med sig mycket saker hem igen. Vi får väl ta nya tag och köra till våren igen. Kanske en bakluckeloppis då??!

I dag har vår nya skoter kommit!! Den e såå fin..! Nu väntar vi bara på snön... den lilla snö som kom i helgen har ju försvunnit..! Trist, nu är det ju lika bra att snön kommer så vi får nån riktig vinter.

Kräks igen...

Ja då var det en ny vecka då, så då börjar vi den med att vara hemma... Joel kräktes i går igen, och hade feber, 39,5, i går när vi la oss. Han klagar på ont i kroppen också. Usch, stackare, man tänker ju så klart på svininfluensan, men tror ändå inte att det är det. Men jag är ju ingen doktor. I morse hade han 38,5 och hur trött och hängig som helst. Han somnade runt 12 efter två festisar och lite alvedon. Nu har han piggnat på sig efter ännu en festis och en glass, och nu leker han med Jesper, å låter ganska pigg. Känns inte lika varm heller. Han har inte kräkts någe i dag heller. Vi får väl se vad som händer... fortsättning följer...

Ännu en semester!

I lördags åkte jag till Hammerdal och lämnade tillbaka "lite" kläder till Joel & Jesper - på vägen tillbaka till Norderåsen fick jag ett infall! Jag åkte hem och började packa som en vilde och ca 18:30 satt vi hela familjen i bilen till Sundsvall. Det var snöstorm i Norderåsen så det kändes lite vanskligt...men det lugnade sig sen vi passerat Häggenås typ. Vi är alltså och hälsar på dels mamma & pappa och dels min morbror Janne och hans fru Kerstin. Vi bor i ett mysigt hus några mil utanför stan. Jätte-härligt! I morse skjutsade vi Magnus på tåget så nu är bara jag och de små grabbarna kvar. Vi får se när vi kommer hem igen!! I kväll ska jag försöka få mig en långpromenad när grabbsen somnat. Det var länge sen sist!

Hoppas det gick bra med försäljningen i söndags - berätta Madde!

Vinter ute:)

Ja tänk att det snöar och att det ligger kvar=) Barnen har varit ute nästan hela dan, bara varit in och käkat!!
Bitta och jag har varit ute och gått och nu så är alla barnen här, alla vill sova här utom Elias för vi hade inge gotta som han sa=) Sanna har nyss berättat för för Fredrik att hon ska sova här, när vi pratat klart så går hon runt och säger: vat ä fledlik, vat ä Fledlik!? Gullungen!
Stor barna tittar på Barbie och Tobben leker med barbidockor, Sanna och Martin slåss, haha det är ju toppen:):)

Trött, tröttare och tröttast...

Det är jag det, efter den här veckan!! Men fy tusan vad bra jag har haft det ändå. Det är ju ingen som hållit mig vaken mot min vilja så man kan ju inte skylla på någon annan än sig själv. Enda smolket i glädjebägaren var att Modo förlorade igår. Fast det var ju tur att Magda fick vara glad iaf :p

Hetsstädade innan Magda kom på onsdag kväll så lite nytta har jag gjort. Ganska mycket på jobbet, barna är mer upp och ner än vanligt.

Imorgon ska jag hjälpa en kompis att flytta, Magda får haka på och hjälpa till att bära så går det fortare, hehe. Sen ska vi nog åka ut till Elin en sväng och så har Jakmani bjudit hem oss på ett glas vin och det tackar man ju inte nej till, haha! Måste ju fortsätta på trenden vi startade i helgen :)

Angående Idol så förstörde ju Eddie fullständigt Marikas låt så jag tycker det var helt rätt att han fick åka hem. Det borde han gjort för länge sen. Nu blir det svårare att säga vem som ska åka nästa vecka men jag lutar mest åt att Reza ska skickas hem. Gillar dom andra fyra för mycket.

Kram!

Nya tag!!

Tack för en toppen bra rolig och härlig helg!!!

Jag kände mig lite pepp nu när jag kom hem, att nu ska jag gå mina 10tusen och sen komma åka på semestern med gott samvete, och det gick jättebra igår, men... idag var kl 15.00 innan jag änns märkte att stegräknaren inte var på plats!!!!

 ok Nu ska Eddie sjunga, Curley sue....haha, nu har juryn sagt sitt: Julie - men det är ju falskt!!
Emma - alltså det där lät ju inte bra, hans röst e ju inte så bra men sången är ju väldigt bra!!
Jag tycker han va kass ända tills han fick ta i då var det riktigt bra, ja nu har ni familjen Blixt åsikter:)

Iaf så vill jag att du Lilian lämnar in på ett ungerfär vad du gått, bara så vi får se vart vi hamnar. Ni inser väl att vi måste gå ända till vår tänkta destination... så trampa på nu, annars så kommer vi kanske inte ända fram...

Nu ska jag kolla lite priser och flyg å så.

Kram

Blogg.se är lite lustigt...

Jag skrev ett inlägg igår, men när jag tryckte på publicera så försvann det... Trist!

Jag skrev i af att helgen var helt fantastisk! Såååå roligt och underbart att få träffa er!:o) Och lill-Axel!:o) Lillgoingen! Det här får vi göra om snart! Jättefin lägenhet du har också, Jenny!

Sen skrev jag att Julian är sjuk, vår lilla stackare. Han blev sjuk i måndagseftermiddag med hög feber, hosta, rossel och diarré - stackars lilltussen. Sen fick jag inte ta i hans vänstra öra och när vi var till doktorn igår så visade det sig att han har öroninflammation i båda öronen, så nu har han fått pencillin för första gången. Han är jätteduktig att ta pencillinet, fast det smakar urk. Man kan tro att han förstår när vi säger att det är för att han ska bli bättre. Doktorn sa att han också har virus och att det skulle kunna vara svininfluensan, men de tog inga prover. Nu tror jag dock inte att det är det, för han har mycket lägre feber idag redan - som tur är! :o)

Nej, nu ska jag och Mathias få i oss lite frukost också.

Bamsekram:o)

Nu ere nära♥

Nu är det bara timmar innan vi ska iväg, min hjärna går på högvarv, har jag fått med mig allt, har jag packat allt som barna behöver hos farmor och på skolan nästa vecka. Gympakläder, maskeradkläder, finns det blöjor på dagis så det räcker, ja ni vet ju hur det är. Tänk att det ska va ett stressmoment när man till och med ska åka iväg på semester..

Det ska iaf bli såå himla grett, jag tänker toknjuta av varje stund:)


Mammor...

Jag kände att jag, i mina kommentarer på bloggen, snackade mycket om mammor ikväll - och att vara en BRA mamma. Nu när jag egentligen var på väg i säng så kom jag ju på att jag helt enkelt måste skriva av mig lite!!! Jag och Magnus åkte till Lit idag och uträttade lite ärenden. Mmma och "finger i munnen" var barnvakt medans. Hur som helst - när vi kom ut ifrån affären så står det en bil utanför ingången. Motorn är på - ena blinkersen blinkar - stereon på OCH det sitter en liten liten liten bäbis i bilbarnstolen i framsätet. Jag tror att det är en liten tjej på kanske 1-2 månader. Hon är vaken men iallafall inte ledsen. Men hon sitter där ENSAM med musik skrålande i de små små öronen. Jag överväger att stå kvar vid bilen och bara titta till henne - men sätter mig i våran bil istället. Vi vill inte åka därifrån förrän vi har sett att mamman kommer tillbaka - och jag VILL verkligen fråga henne hur hon tänkte...men jag gör det såklart inte...jag bara blänger på henne med ett riktigt arrrrrgt öga! Mamman (som visar rumpan när hon sätter sig i bilen) åker vidare till Statoil - och ska visst uträtta ett viktigt ärende där också. Men den här gången lämnar hon sitt barn i bilen med BILDÖRREN ÖPPEN istället!! På en bensinmack! Med riktigt kalla höstvindar blåsande runtomkring! Jag blev så illa berörd!

Jag har många gånger haft behovet av att lämna ett eller två barn i bilen - men jag har valt att inte göra det! Jag kan förstå hur hon tänker: Jag ska ju bara...det går ju så snabbt....hon är ju så liten så hon kan ju inte hitta på något...hon sover ju... Men OM något skulle hända då???!! Nån backar på bilen på parkeringen, bilen rullar iväg - börjar brinna - rätt osannolika grejer - men något KAN hända! Jag vill inte leva med att jag inte fanns där NÄR det hände! Jag vet att vi inte alltid kan finnas hos våra barn - men jag vill göra de stunderna så få och korta som möjligt. Ju äldre barnen blir så kommer vi ju naturligtvis att "rent fysiskt" avlägsna oss - men jag vill att mina barn ska kunna lita på att jag finns där för dem! ...och när de är så små så små så SKA jag finnas där!!! Hur svårt är det att ta med sig en liten bäbis (i babyskydd) in på affären????

Jag kom att tänka på en av föräldrarna i Kalles föräldragrupp idag också. Hon som deklarerade att de skulle lämna sonen hos farmor och farfar här hemma för att åka till Stockholm och vara med på ett tredagars bröllop...och det var för SONENS skull som de skulle lämna honom hemma! Han skulle ju inte ha något utbyte av den resan och festerna! NÄÄÄÄ - men han är typ FEM månader - han kanske har ett visst utbyte av sina föräldrar!!!!

Ojj! Nu är det torsdag - då ska jag packa! ...men jag tror jag sover några timmar först! :)

Packar

Ja, Marika stressade mig lite när hon skulle till å börja packa!!! Så nu ikväll efter det obligatoriska mötet, så har jag nu packat!! Det är inte bra när jag packar, har aldrig varit och kommer förmodligen aldrig att bli det heller:) Men det jag inte har tagit med finns väl att köpa någonstans, och TANDBORSTEN är med denna gången;) Tror det blev 5 väskor till barna + vagn+kattsand, mat, låda och sen lite till som jag säkert glömt nu men minns imorgon:) Vet inte riktigt än hur jag löser barnfrågan på Fredag em, men det är sånt som alltid ordnar sig! Vill du Marika ha skjuts till tåget?

Ja men tack å hej för denna gången:)

Blää

Jo, inatt fick vi nog sova. Bara lite hosta, å inte förrän 5.30 kom kräkset över mig. Joel sov i vår säng och vaknade och sa: "Mamma, jag vill spy", och så kom det, över mig och täcket. Kalle tog med honom till badrummet så han fick fortsätta kräkas i toaletten. Jag duschade av mig. Byta sängkläder och tvätta och sen la Joel och jag oss i soffan, jag somna. Skönt. Sen har de båda varit lite hängiga, till och från. Just nu har de plockat fram verktygslådan och håller på mecka med trehjulingen...  Åh, hoppas jag inte får magsjuka till helgen...!

Tjoho:)

När Julie skulle till och fylla år så gjorde hon en lapp med dagarna som var kvar och sen så kryssade hon av eftersom, samma sak när hon skulle hämta kattungen. Nu ska jag gå och göra en likadan och så ska jag kryssa av en dag itaget ända tills på Fredag:) Jippi, det är nära nu!!!!

Tji fick jag!

Trodde att båda grabbarna snällt somnat - men så ringde Jenny och vi hann surra i två sekunder...sen deklarerade Kalle att han inte alls somnat. Det är ingen idé att säga emot honom när han vill komma upp. Han gör det bara när han verkligen inte är trött...så nu sitter han i soffan och tittar på "Kahng-Kahng" (Thomas och hans vänner...bara en massa tåg hela tiden). Så var det med det! Jag får mysa med Kalle en stund istället för med hans pappa! Kanske hinner med båda innan jag slocknar...

Aargh - i morgon måste jag börja packa!!!! Det lär ju kunna ta sin lilla tid innan jag lyckats få till den ultimata packningen som jag ska klara bära själv + att jag får med mig allt jag behöver...OCH AXEL. Önskar man kunde slänga ner honom i ryggan också! Vi kanske borde höras något innan fredag...

Host host

Förra veckan var inte grabbarna på dagis en enda dag. De hostade och det var nästan som krupp, inte roligt alls. Men ingen feber å på dagarna var de hyfsat pigga ändå. I helgen var vi i Ålåsen och tog det väldigt lugnt, gjorde egentligen inte så mycket, var ute på gården och fick lite frisk luft i af, men annars var vi bara inne och myste. Det var ju skitväder ändå. Så då fick de gå på dagis i går, måndag, för de var ju lite piggare. Men då klagade Joel på ont i halsen, och han var svullen om halsmandlarna. Ingen feber, men orkade inte riktigt vara med på allt.

Å i natt var det riktigt kaos här, kändes det som. Det började med Jesper, som vaknade precis när jag kom hem från möte vid 22.15 i går kväll, han grinade och skrek att han hade ont i både fötter och ben. Växtvärk antar jag. Jag tog med honom till min säng för att han inte skulle väcka Joel, men han skrek bara värre. "Mysa soffan!" Ja, så då gick vi ner till soffan och slog på TVn igen. Där somnade Jesper till slut, så jag bäddade ner mig där också efter att tittat på TV en stund. Vid ett vaknade jag av att Joel skrek och grinade på övervåningen, han hade visst hostat så mycket att han spydde upp en massa slem! Mysigt. Men han somnade om efter en stund, men då vaknade Jesper och skrek att han hade ont igen. Å så ville han inte sova i soffan längre. Han ville upp. Så då gick vi och la oss i Jespers säng, där han är ungefär som en elvisp på lägsta fart. Får man inte en armbåge på näsan så får man ju en spark mellan benen. Han är verkligen expert på att röra sig på natten, särskilt när han verkar ha växtvärk... Men vi lyckades nog somna till slut båda två. Efter i af en par timmar sömn kommer Kalle och väcker mig och säger att Joel skriker efter mamma. Så jag går och lägger mig i vår säng bredvid Joel. Han suger sig fast intill mig och somnar i alla fall. Klockan är fem och Kalle är irriterad för att han inte heller sovit, så han går ner och tänder upp i pannan för att få varmvatten till en dusch. Då kommer Jesper stapplandes och vill sova i vår säng. Visst, flytta lite på Joel så Jesper får plats. Klockan sju slår de upp ögonen båda två och är hur pigg som helst.... Inte jag kan jag säga.. 

Kalle for och jobbade, det är lite kaos på jobbet denna vecka, fullt ös för några leveranser på fredag. Sen nästa vecka blir det väldigt lugnt i stället. Jag borde vara på jobbet också, måste ha flera grejer färdiga innan jag åker på en härlig semester på fredag! Bl a tror jag det skulle vara uppskattat om lönen vore klar innan den ska betalas ut på måndag.

Vi har i alla fall fått en tid hos doktorn i dag till grabbarna, de ska få nån annan hostmedicin. Sen får jag väl leta nån som tar hand om sjuklingarna i morgon så jag kan jobba lite...

Kram


Hemma igen

Ikväll har jag tvättat, tagit en promenad och nu ligger jag bara i soffan. Skönt att vara hemma igen efter några dagars ledigt. Roligt att träffa barna igen även om det var väldigt tungt att kliva upp i morse. Undra när man ska lära sig att kliva upp direkt när klockan ringer istället för att snooza?! Kanske när man blivit vuxen, haha! Ser fram emot besök i helgen ska ni veta :) Kram

Helgen som var..

Helgen var som ni förstår toppen, tänk att jag och Fredrik faktiskt fick alldeles egen tid tillsammans:) Först när han kommer hem på Fredag kväll så blev det lite, ja nästan depp.. men sen så inser man ju att det är klart det är bra att han får jobba, det var ju bara det att nu visste vi ju att det blev inge mera jobb, men men..

På lördag morgon så körde vi barna till Siri och sen så åkte vi till stan, var på lillänge och shoppade lite och sen ner på stan. När affärerna stängde så åkte vi ut till campingen och "checkade" in.. Stugan var relativt ny, hade stort allrum med soffa och tv, matbord för 6 pers alldeles nytt. 2 sovrum ( med dubbelsäng i det ena!! man är ju van att det är våningssängar:)) och stort fint badrum. Hur fint som helst!!

Där slappade vi tills det var dags att gå på Robert Broberg, och han var jättebra, mycket bättre än jag hade förväntat mig. När showen var slut så åkte vi på ica maxi och köpte lite gotta och sen tillbaka till stugan och tittade på film, toppen tyckte jag:) Vi övervägde en kort stund att gå på O´learys, men valde bort det ganska direkt...

Toppen med andra ord, på söndag morgon ringde Göran och väckte oss halv tio och då sov vi verkligen stenhårt:)


RSS 2.0