Årets bästa glid

Det är just vad det är just nu, sparken riktigt flög fram! Jag Emma Tobben och Martin sparkade till Gischsjöparkering och så upp för backen där och sen hem igen! Tobben är helt sagolikt duktig, jag hade en inte en suck att hänga med i hans tempo. Nästan hela vägen sparkade han själv, Emma orkade inte alls hålla samma fart!

Idag har jag suttit nästan nonstop och läst, iaf från kl 8.00-12.30 sen hade vi kurslag i nästan 2 timmar. Gick ner och hämtade Martin och hem å gjorde middag, upp och skrev en fältuppgift och kl 17.00 va jag klar... ser ju att så nonstop var det inte, men det känns så=)

Nu ska jag bara läsa de sista 60 sidorna ikväll så jag pigg och alert kan börja på nästa veckas litteratur i morgon! (på engelska!!) Min studieteknik är usel, jag läser alldeles för mycket, ska nog hoppa över lite mer, men det är ju lite roliga böcker så jag vill ju inte missa något!!

Jag har glömt vad det var för meny i helgen... gräddstuvadtrumpetsvamp på toast,
smördegsinbakad fläskfile med västerbottenostfyllning rostade rotsaker, pot å vitlök, bearnaisesås, och en varm sås,
vaniljpannacotta med hallon och blåbär till efterrätt!

På ett ungefär, gott var det iaf=)

Snart åker jag

Är hos Gika och ska strax ge mig av hemåt. Familjen Diakite har åkt iväg till en kompis i H-sand så jag har fått nyckel för att låsa igen efter mig. Jag var bara tvungen att se klart dokumentären om Tjejvasan som dom viasade efter herrarnas lopp i Oslo. Blir så sugen att åka igen! Man kanske ska göra det nästa år, nån som vill haka på!?

Har haft bra dagar i Jämtland även om de var alldeles för få. Det var jätteroligt att hälsa på faffa för han var på ett strålande humör och då är han som en  fest! Middag i Görvik igår kväll var lite oplanerat men väldigt trevligt! God mat var det också, min höjdare var svamptoasten!

Imorgon är det dags för vardag igen, är några veckor kvar till nästa lov. Fast det lär väl bara svischa till så är det påsk :)

Kram!

Halv åtta hos oss..

Idag har vi hunnit med både att grilla på andra sidan, åkt skoter bort till Rickard och Mia och bara haft mys. Fått finfrämmande av Jenny och gjort oss snygga till kvällens event!

Nu så ska vi snart knalla upp på bygdegården och bara njuta av god mat och otroligt trevligt sällskap!

Hoppas att alla mina vänner har en trevlig kväll med!

Puss på er

Trevlig helg!!

Har varit hemma å vabbat igen nu, i två dagar. Jesper hade feber i onsdags, och lite även i går. Men inget annat, och i dag är han hur pigg som helst. I dag har vi bakat semlor och brownies, jag är fortfarande i morgonrocken.... Har även hunnit med lite legobyggande och TV såklart.
 

Tror jag måste hoppa in i duschen nu, och sen börja packa, för vi åker till Ålåsen senare i e.m. Det är ju som underbart väder nu, i helgen ska det vara runt 0 grader och sol. Så det blir nog lite slalom och skoteråkning i helgen!

Tack än en gång för en mycket trevlig kväll i onsdags, synd bara att kvällarna går så fort!! Men vi får göra om det snart igen!! Kram

Åshagen

Idag har jag jobbat på storsidan och det är bara så att det är där jag vill va=) Det är jättemysigt på andra sidan, men...ja jag trivs mycket bättre med de barn som är lite större!!
Nu ska jag på klädparty hos Sonja, kommer ju att bli toppen! Bara toppenkvällar hela veckan=)

Förkyld

Blev förkyld i fredags kväll och hade nog lite feber under lördagen. Trist men jag är inte förvånad! Brukar ju bli så här när jag blir lite ledig och idag känner jag mig mycket bättre :) Jag och Pekka blev klen ungefär samtidigt och han har fått ont i halsen också, inte bara snorig och täppt som jag är. Ikväll hade han visst blodiga sår i halsen så får se vart den halsontan bär!!!

Gjorde inget speciellt i helgen pga förkylningen, badningen blev ju inställd tex. Men igår pallrade jag mig ut till Bälg åtminstone och fick hänga med Elin och barna till några grannar som bjöd på fika. De var jättetrevliga, gillar folket i den här byn. Iaf de jag träffat än så länge :) Lär väl finnas nåt byoriginal här också.

Idag har jag klippt mig och blev nöjd med resultatet. Skönt att slippa lite långhår som ändå var slitet! Elin klippte sig också och när vi var färdiga gick vi på Sylvia och åt lunch. Katta var också i stan så hon hakade på. Hade gärna velat ha morgondagens dagens lunch eftersom de serverade köttsoppa med klimp då!! Kan ni tänka er något så gott?!! Ibland längtar jag klimp, buljong, morötter och blomkål så jag kan dö!!! Måste nästan ta med mig ett paket kokekött så jag får lite buljong. Men eftersom klimpen inte fanns tillgänglig så tog jag en risonisallad och det var också gott.

Nu är jag i Bälg, ska sova här tills imorron. Ska vara inne i stan till kl. 14 för då går bussen mot Stockholm och XL-galan. Ska bli jätteroligt att få se lite sport :) Jag ser mest fram emot att få se Angelica Bengtsson, Malin Dahlström, Defar och Michel Tornéus! Det var skittrist att Izenbajeva kastade in handduken men det kommer säkert bli kul ändå! Om ni ska kolla på TV kan ni ju spana efter mig publiken.

När jag vaknar på onsdagsmorgon ska jag bara bära ut väskan för att dra iväg mot Östersund. Så några av oss ses snart :)
Kram

massa sidor

idag har jag bara läst å läst, känns som om jag vill läsa allt oxå annars kan man ju missa något spännande! Trodde i min enfalld att det skulle vara lite mindre att läsa denna vecka men attans, så är det nog inte!

I morgon ska jag på någon hygiengrej med jobbet och på kvälllen personalmöte!

På onsdag ska vi äta min födelsedagsmiddag. Om jag hittar någon barnvakt:)..eller jag måste hitta en barnvakt!! Ska bli himla skönt att få träffa mina bästaste!! Tänk att få äta god mat, prata massa otroligt viktiga saker, utan man och barn=) Jag längtar!!!!


...

Tôi nhận được khủng khiếp, máu khó chịu khi tôi nhận được những lời chỉ trích về cách tôi nuôi dạy con cái của tôi quan điểm về cách tôi chọn để làm với gia đình tôi những đứa trẻ! GRR

Bara 90 minuter kvar!!!

Sen har jag  och min klass sportlov!! Känns som det var länge sen jag längtade så mycket efter en lovvecka som den här gången. Fast jag tror att det brukar kännas så här varje gång men det är ju bara det att man glömmer så fort.

I eftermiddag kommer några jobbarkompisar hem till mig för att umgås, dricka vin och prata om boken vi alla läst. Tror vi blir 5 med Elin och mig, känns precis lagomt i min lilla lgh. Jag har handlat för att ställa i ordning lite tapas och sen beställer vi nog hem nån mat. Eller så går vi ut och sätter oss och fortsätter dricka, för mig känns allt tänkbart :)

Var till läkaren idag med min strålande smärta ner på baksidan av låret och på vaden. I onsdags hade jag äntligen fått fingrarna ur och bokat en tid hos sjukgymnasten och han hittade inga låsningar så det är nog en inflammation. På vårdcentralen fick jag träffa en handfast och rejäl läkare med något ryskt påbrå som klämde och tryckte innan han började prata om att ge mig en spruta i muskeln där jag har som ondast. Den sitter längst inne i röven så det var inte något jag ville!!! Frågade om det fanns tabletter man kunde börja med och då skrev han raskt ut voltaren och nån till tablett på p som jag inte minns namnet på i hastigheten. Ska börja ta dem imorron ifall det står att man ska undvika alkohol!!!

I helgen ska jag kanske hänga med Elsie, Olle och Elsa till badet i Flen och på måndag funderar jag på att jobba eftermiddagen. När jag åkte hem på novemberlovet missade jag viktig info om nya läroplanen som jag gärna skulle vilja ta del av. Dock känns det segt just nu att jobba på måndag så vi får se hur jag gör. På tisdag kväll ska jag följa med Carro på XL-galan och på onsdag morgon drar jag till Jämtland. Tror jag kommer köra direkt till Östersund för det är där vi ska äta eller??!

Kram på er!

Dagens ...

...ja, vad?

Idag när vi var ute och lekte var vi i en liten nedförsbacke och barnen rullade nerför. Jätteroligt, men så ville de att jag också skulle göra det. Självklart gjorde jag det. Lade mig ner på backen, rullade nerför med en väldig fart och blev hyfsat yr. Reste mig upp och försökte klarna till i huvudet och synen, tittar upp mot backen där knoddarna står och råkar se något tillplattat där jag precis rullat fram. Jodå, mycket riktigt, en dagsfärsk hundbajskorv!

Skratta ni, det bjuder jag på! Nu kan jag också skratta, men när jag precis gjort det ville jag nog mest spy;o)

Stina

Nu är Stina borta:( Jag vet att det var ett beslut jag själv tog med det gör mer ont i hjärtat än vad jag trodde det skulle göra! I natt/morse så hade hon kissat ner Martins overall, då fick det vara nog! Nått var inte bra, det var bättre så här:(

Ringt 112

Ikväll har jag gjort det! För första gången nånsin i mitt liv. En elev i min klass ringde mig vid 18:30 och grinade och var rädd för saker. Jag var på väg ut till Bälg och stannade vid vägkanten och funderade på hur och vad jag skulle göra. Min första tanke var att blåsa tillbaka och hämta eleven. När jag kom fram till Elin ringde jag iaf och blev kopplad till rätt instans. Har fått återkoppling under kvällen så nu känns det bättre. Vill bara att alla barn ska få ha det bra!!! Mitt i allt elände känns det dock positivt att jag fick samtalet. Måste ju gjort nåt som fått det förtroendet eller vad det nu beror på! Allt som känts jobbigt dessa två dagar hamnade i lite annan dager dessutom! Har varit lite turbulent eftersom mina elever för närvarande befinner sig utanför sin "ruta" om ni förstår vad jag menar. Alla rutiner har ju rubbats pga byte av klassrum, ny personal, sjuk personal och nya elever. Det ska testas och nya roller ska hittas osv. Mina elever behöver strama tyglar och det är lite si och så med det just nu. Vi kommer väl snart hitta dem men det har varit lite upp och ner. Fast allt det har blev helt plötsligt som en fis i världsrymden pga det som hänt ikväll. Imorron= ny dag med nya möjligheter:-)

Kunde inte låta bli!

dsc02249 (MMS)

Kunde inte låta bli!


Grattis Till Henke

Ja, det är ju så det är att vår bloggdesigner fyller år dag! Undrar hur han firar sin födelsedag, med familjen i norr och trolovade i söder?! Hmm, kan inte vara lätt för Henke en sån här dag;) Grattis till Henke önskar iaf jag och min familj!

Idag så har jag varit fjöspiga! Sen hem in i duschen och in i bilen och iväg...eller så startade inte bilen och jag fick gå in igen..välj själv vilket slut ni vill ha! Jag är uppgiven och har gett upp..

Men jag kan ju berätta hur min dag skulle ha sett ut!

Först till fjöse, in i duschen, in ibilen och iväg, lämna Martin, in på jobbet, observera dom minsta där, studiegrupp kl 12.00, iväg på skolan och ha utvecklingsamtal med Jullgull och Ems! Hämta Martin på dagis, handla och sen på plaskis! Det var planen:) Nu?! Vem vet=)

En fråga: Har Marika kvar sin gamla hotmail?

Kram

Kram på Er vänner!!

Hoppas Ni haft en mysig alla hjärtans dag. Jag och Kalle firade redan igår, och for in till Östersund och käkade middag på Lilla Siam. Det är nog min favoritrestaurang i stan. Åt en väldigt god förrätt och en väldigt god varmrätt. Och ett glas gott rött vin till. Himla mysigt va de! Tänkte ju gå på bio sen då, men det blev inte så. Hittade ingen film vi ville se. Det var bara några halvdana filmer, så vi hoppade det, och for på ICA Maxi och handlade i stället..... romantiskt värre!! :)

Joel och Jesper fick en rolig kväll med kusin Bea och Jocke dessutom. De hade ätit pizza, varit på sporthallen och tittat på kusin stor-Tobbe som tränade innebandy och lekt för fullt. De var väldigt nöjda! Så det blir nog repris på de nån gång framöver!! :)


Japp

Veden är klar, diskmaskinen lagad, spisen kommer i morgon och brödrostjävulen ska jag slänga! Livet e på topp, ja och nerresan till hufvudstaden är bokad!

Puss på alla

Accepterande

Jag har länge drömt om att någon gång äga ett eget hus. Ett alldeles eget som man kan inreda som man själv vill ha det. Ja, ni vet ju vilken drömmare jag kan vara...

Att jag är en Hemnet-junkie är väl ingen direkt hemlighet, så ni kan ju tänka er alla hem jag ser som man skulle kunna ändra om till den stil man själv vill ha - i fantasin. Jo, numera är jag faktiskt medveten om att det är en fantasi. Efter att de ändrade om kontantinsatsen vid lån från 10% till 15%, så förändrades ju möjligheterna ganska drastiskt. Om det var en fantasi med eget hus vid 10%, så är det numera en lyxfantasi. Jag har ändå tänkt att vi nog åtminstone kommer att kunna äga vår egen lägenhet så småningom, men efter att de höjde procentsatsen så blir det nog till att vänta med det ett tag. Ett låååångt tag.

Vi bor bra nu, men det är en ganska dyr lägenhet och det svider lite att veta att av den här hyressumman betalar vi inte en enda krona "till oss själva". Med det menar jag, att oavsett hur många kronor i månaden vi betalar så blir den här lägenheten inte mera "vår" för det.

Nästan alla vi umgås med bor minst 30 min bort med spårvagn, så det är ju inte direkt några spontanvisiter man hinner med. Därför skulle vi vilja bo lite mer centralt (och gärna nära Slottsskogen...;o)), men dels är det ju hopplöst att få ett förstahandskontrakt centralt och dels är det så att om vi ska bo någorlunda bra så får vi betala minst lika mycket som här för en hälften så stor lägenhet. Skulle vi dessutom vilja försöka hålla kostnaderna nere för att kunna spara till ett eget boende skulle vi kanske få fundera på att bo i en etta igen - men då skulle jag inte kunna jobba med det jag gör nu och om jag kanske inte ens skulle få något annat jobb skulle vi ändå inte kunna spara pengar till en egen lägenhet...så alltså får vi bo här ett tag till.

Missförstå mig rätt, det är jättebra här, men när vi är utan bil skulle det vara skönt att bo lite mer centralt och det är inte läge för någon bil nu. En bil skulle verkligen vara en lyxutgift för oss, för är det något vi har goda möjligheter att göra så är det att åka kollektivt. Jag älskar verkligen den här lägenheten och känner mig så hemma här, men ibland känner jag mig så långt ifrån och nästan utanför. Den känslan ogillar jag. I natt kom jag dock fram till något sorts accepterande. Vi har det oförskämt bra i förhållande till så otroligt många människor och vi skulle ha kunnat bo bra mycket sämre. Min önskan att äga ett eget hem kan verkligen vänta och vem vet, någon gång kanske vi t o m skulle kunna få en visning på en hyreslägenhet vi sökt via Boplats.se - även om det känns som om chanserna för det är långt mindre än att t ex vinna storvinsten på Triss ;o)


Over and out from shallow Ego-Lilian!

Utövat sömmerskearbete...

...och det har inte gått så bra!! Är hos Gika i helgen eftersom jag ville kolla hur det blev i nya lgh:n. Var lite tveksam i morse eftersom det snöade så jäkligt men när klockan var 14:30 och jag äntligen fick sluta jobba drog jag iväg. Det gick hur bra som helst, vägen var röjd och fin hela vägen. Verkar vara runt Tuk och längs kusten lite längre söderut än Gävle som det varit värre.

Men åter till min sömnad! Gika bad mig ta med symaskinen och hjälpa henne med att fålla gardiner. Sagt och gjort, efter middag och en kopp kaffe satte jag igång. De första gardinerna blev inte så bra, men tack vare knytupphängning lyckades vi få dem att hänga hyfsat. Par nummer två blev helt okej, tror de tom kan bli riktigt bra när de får en tyngd nertill. Par nummer tre misslyckades jag kapitalt med!!! Mätte och tänkte på tok, så när vi hängde upp dem var de ca. 50 cm för korta! Bara att kasta dem på kasa! Jag skrattade så tårarna rann och bestämde mig för att ställa undan symaskinen för ikväll. Hon vill ha lite mer fixat men frågan är om hon törs ge mig chansen igen...

Imorgon ska vi kolla på volleyboll, äta middag ute och kolla på Änglagård 3. På söndagen hinner vi väl inte så mycket men det är kul att vara här iaf.


Flytt

Har bytt klassrum idag. Ska eventuellt få ett par elever till så då behöver vi större plats. Ska även få en arbetskompis till. Kris och panik i övrigt på skolan men jag är positiv. Det blir ju alltid bra:-) I söndags shoppade jag som en dåre. Ett par jeans, 3 par skor och 5 tröjor. Längtar tills nästa tillfälle dyker upp! Angående middag så kan jag onsdag, fredag och lördag kväll. Så nu är det upp till er andra att säga när ni kan. Var spelar mig ingen roll:-) Kan inte träna för tillfället pga muskelsmärta, jävligt surt! Har hållit på att ringa nån och be om hjälp men inte fått fingrarna ur röven än. Men imorron blir det nog av...

Helgens äventyr

Det har varit en tung vecka med sjukdomar och gnäll, trötta barn+mamma, inget socialt umgänge alls förrutom när jag fick åka på ica och handla:) Men till sist så verkade det som om barnen kunde kallas friska, det skedde på lördagen eller så var det så att jag så inibangen behövde lite barnfri tid så jag beslöt att dom var friska fast de inte var det?! Iaf så åkte vi till Siri och lämnade tjejerna där, Martin var sur och vägrade kliva ur bilen så han fick följa med hem igen! Väl hemma så lagde jag till middag, heta räkor med vitlök och chili på toast, västerbottenpaj, gryta med mozzarella oxh mejram och Sofias helt underbara kladdkaka med polly och glass! Guud vad jag blev mätt, grytan blev inte så god men potatisen (friterad)blev perfekt i mina ögon(inte i Fredriks) sen så tittade vi på melodifestivalen och jag håller helt med Madde där!

På Söndagen skulle Martin få åka lite skidor, snäll mamma som man är!!! Ni kan ju gissa hur det gick, jo han bestämde sig för att vara som vanligt och gnällde och va sur och ville inget, kul kille!! Vi satte på slalomskiorna och han fick åka i våran lilla backe ner på gården, skrattar när han glider ner men väl nere så gnäller han och vill ta av skidorna, dt upprepas några gånger tills vi irriterat ger upp och han får sina skor på sig!

Eftersom tjejerna var borta så tog vi skotern och åkte till Tannsjön och fikade hos Britt, där var det fullt hus och precis lika trevligt som vanligt! Vidare hem, upp till buan en sväng med skotern, ner till Kim och släppte av Bitta och Eva och sen vidare på riktigt äventyr. Vi pratde om förra vintern att det vore roligt att ha ett spår som går till Småvattnan, det ligger mellan Görvik, Grenås och Gisselås(tror jag) tänkte att det kunde vara ett roligt att ha en träffpunkt på ett nytt ställe! Iaf när vi var nästan framme så kom vi till en sjö som det var väldigt mycket vatten på, Kim körde fast med sladden mitt på sjön och sen kördes det fast omvart annat! Väl hemma var killarna nog rätt blöta och kalla men hade fått sig ett riktigt motionspass iallafall=) Nu hör jag att min studiegrupp sitter och diskuterar, undrar om dom tycker att även jag ska vara delaktig!

Puss


Söndag kväll

Söndag kväll igen, sitter i soffan och förbereder mig för en ny fullspäckad vecka.

I helgen skulle vi till Ålåsen, men vi stannade hemma istället. Vädret i går var inte just toppen, snöade ganska mycket och blåste. I dag var det ju en toppendag i stället, +1 grad och strålande sol. Kan det bli bättre?! Det blåste lite i dag också, men det var skönt ändå. Jag och grabbarna var ute och skottade lite, sen tog vi en sparktur runt byn och lekte i snön.
 

Annars har vi inte gjort så mycket i helgen, var på sporthallen en sväng i dag och såg Hammerdals P14 lag i innebandy spela några matcher. Såg en förlust och en vinst innan vi åkte hem igen.

Igår kväll var det ju då Melodifestival, och helt rätt bidrag gick till final. Gillade båda låtarna faktiskt. Däremot gillade jag nog inte de två "andra-chansen bidragen", men det kanske var helt ok ändå, de övriga bidragen var ju inte så bra. Tyckte nog ändå att Dilbas låt var bättre än både Pernilla Anderssons och Jenny Silvers låtar. Tycker inte att den var värd att komma sist i alla fall!!

Ja, veckan som kommer innebär möte på Medborgarhuset, plaskis, afterwork, shopping av träningsskor och fotskydd, Ålåsen och som avslutning bio och romantisk middag med maken ♥!

Kram på Er!!

Väntar

Magda och Guns är på väg till mig nu! Dom har ganska långt kvar, så nu går jag och lägger mig. Det är tråkigt att vänta, desto roligare blir det ju när dom är här:-) Vi ska bla kolla på Färjestad-Modo på lördag. Roligt!

...

Torsdag, jag är hemma. Nu är Martin frisk, Julie feberfri men inte frisk och Emma har huvudvärk och 38 grader, hoppas bara det inte tar en v för henne oxå att bli frisk:( Jag som trodde vi skulle kunna vara ute lite idag och kanske grilla och mysa i solen...de sket se kan man väl säga! solen lyser ju med sin frånvaro med så vi får försöka mysa inne istället!

Ska bara...

Jag tänkte att jag skulle bokföra, men så kom jag på att jag bara skulle... så nu sitter jag här istället!;o)

Idag är Julian matglad och pigg igen, så det är skönt! Lite tråkigt att inte få gå ut bara (läs:träffa folk), men snart så kan vi ju det också. Vad är 48h av en evighet?

Jag är sugen på att börja en ny nära relation! Jag vill dock inte ha något halvdant som till sist gör att man avslutar den utan att ha fullbordat den. Jag vill svepas med av ren och full förälskelse och nästan inte kunna tänka på annat. Den där känslan av spänning och hunger som gör att man bara vill fortsätta. Och ja, det är naturligtvis en bok jag pratar om. Det var längesedan jag läste en riktigt bra bok, som fick mig så fast som vad jag var i Millenium-trilogin. Jag har en toalett-bok nu, men den är inte så bra. Den är av Mazetti, hon som skrev Grabben i graven bredvid, men hon har inte lyckats så bra med denna. Jag minns inte ens vad den heter. Jag fick en gång en bok som heter Tarzans tårar  och den var skriven av Mazetti. När jag vänjt mig vid att hon skrev "mej" och "dej" istället för "mig" och "dig" (och liknande) så tyckte jag väldigt mycket om den. Det jobbiga med böcker är ju att man med vissa måste vara känslomässigt mottaglig, för att annars är det ingen mening att ens försöka...

Några bra tips på nya förälskelser?

Kram på er!

det ryker ur spisen!!!!

..precis så var det, och den luktade väldigt mycket elfel. Jag och Emma åkte in och handlade i rask fart igår, Julie var mycket piggare på eftermiddagen så hon fixade att vara hemma en stund själv m Martin oxå då såklart! Jullan önskade sig spagetti och köttfärssås till  middag ( som hon inte åt) så när vi kom hem så tänkte jag skynda på och skulle koka upp spagettivatten på spisen..men i och med att jag slog på spisen small det till och blev svart i hela huset! När jag tillslut hittade rätt säkring som gått så rök det vit rök från spisen, inte så mycket och det slutade ..

Ja, jag kände igår att jag orkar inte med nått strul så när Kim kom och hjälpte mig, fixa till så vi hade ström i hela huset, han rinde pappa och vi fick låna en lite bänkspis så var jag väldigt glad att jag har min bror, när pappa skicka sms efter en kvart och skrev att ny spis anländer hem inom 1-7 dagar så så kändes det lika skönt! Hålet i den redan tomma plånboken känns väl inte lika rolig, men det går nog..brukar ju göra det.

Inatt har båda barnen varit feberfria, men riktigt bra är det inte. Martin klev upp 7 och åt frukost och nu 7.54 så sover han igen...väldigt ovanligt! Julie sover forfarande och det är inte lika ovanligt! Hoppas hon börjar äta idag så hon får tillbaka lite krafter snart!

En tisdag i Eskilstuna

Var tillbaka så jobbet idag efter min magsjuka. För ja, jag åkte dit:-( Om än lindrigt jämfört med hur familjen Bälg hade det så jag ska inte klaga. Surt med en karensdag bara! Min dag har mest ägnats åt arbetet med en anmälan till socialtjänsten. Hoppas verkligen att det händer nåt inom kort. Annars vet jag faktiskt inte vad jag gör! Gör man nåt fel etiskt eller brottsligt om man låter eleven i fråga följa med en hem??! Det är lite turbulent på jobbet för tillfället, tror mest att det beror på att våra rektorer är frånvarande och inte tar itu med saker. Dom är frånvarande pga personliga tragedier så ingen skugga ska falla på dem. Bara att det är olyckligt och får följder som inte kommer våra följa att reda ut. Tur att det inte bekommer mig så värst. Jag är ju bra på att hålla humöret uppe på mig själv och i och med det även på andra:-) Är mest bekymrad för andras skull. Efter jobbet gick jag ner på stan och gick på studiecirkel på ABF. Jag ska träffa politiskt likasinnade och diskutera olika frågor. Jag ser fram emot att få lite bakgrund och eventuellt förklaringar till varför jag tycker som jag tycker om saker här i livet. Spännande människor är det med oxå, vi är väldigt olika vad gäller ålder, manér och sysselsättning. Så det här kommer bli bra:-) Imorron ska jag till Södertälje för utbildning inför ett teknikarbete jag ska dra igång. Vi får hålla till på Astra så det känns extra lyxigt! Deras matsal är tex annat än Lagersbergs:-) Igår var Elin har och hjälpte mig med min fotovägg, fem blev jättebra:-) Sen bytte jag gardiner och fixade till det lite i vardagsrummet med kuddar och ljuslyktor. Blev oxå bra:-) Nu ska jag lägga mig och läsa! Måste vara klar till den 18e för då är det ju bokklubb hemma hos mig:-) Kram!

Den senaste timmen...

...har jag tagit mig ut på en kvarts promenad, fått in en banankaka i ugnen och uppdaterat stegen för de systrar som rapporterat. Jag har kramats med min make, pussat på mina barn och ätit & co-lagat ugnstektfalukorv med hemmagjord pärmos - samt stökat undan efter middagen. Jag känner mig hur nöjd som helst. Jag gick i terapi hos min konsulent i går och vi kom fram till att jag inte ska fokusera på viktnedgång utan lämna den "striden" för tillfället. Istället ska jag fokusera på att må bra på andra sätt. Jag tänker vara nöjd med att ta mig ut i friska luften för en promenad i 10-15 minuter...och allt annat jag gör...och ÄR!
Det går hur bra som helst med grabbarna på dagarna och jag kämpar på med jobbet. Jag har bestämt att jag bara ska jobba det jag orkar...men det är inte så lätt. Min kapacitet är inte vad den varit - och jag inbillar mig att trycket på jobbet är enormt! Så vi får se hur länge det håller. :( Idag var jag tvungen att låsa in mig på kontoret bara för att hinna andas - och helst av allt ville jag bara skrika rakt ut....men jag tog mig samman och ringde några samtal istället. Jag försöker bli av med arbetsuppgifter....men istället verkar det som de bara blir fler. Galet!!! MEN nu skiter jag i det och ropar på min underbara familj att det är kvällsfika - banankaka med russin...toppat med lite vaniljyoghurt. Det borde man drömma söta drömmar av! Puss på er!

God morgon!

Ja, jag är hemma idag igen. Vi var ju tre av fyra i familjen som hade magsjuka förut, men nu har den fjärde åkt dit. Minsta grabben började hosta i morse, och det kom upp en massa slem. Jag trodde att det kanske berodde på hostan, men han har kräkts mera nu. Så februari börjar bra, men det är bara att gilla läget.

Vi packade väskorna i går kväll för att åka på plaskis i kväll, men det blir ju inget av det! Ungarna var överlyckliga över att få åka och bada, har ju inte varit där på jääättelänge nu. Men jag har försökt flika in att det inte blir något bad ikväll... få se om vi kan komma iväg nästa vecka i stället!!

Ska passa på att inte göra så mycket alls idag då förutom att stryka Jesper i pannan och förse honom med vatten. Kanske det blir en film eller två. Joel har nog inte nåt emot det heller. Annars skulle jag ju kunna dammsuga och skura, eller varför inte stryka köksgardinerna som ligger redo i köket så att julgardinerna kan komma ner? Eller sätta om den där jätteblomman som står i hörnet i vardagsrummet och hänger och håller på att skrumpna ihop? Eller städa toaletten som känns så väldans ofräsch? Ja, det finns väl massor av roligt jag skulle kunna hitta på, men jag är ju hemma och vabbar idag. Barnen går först, så jag får offra mig och ligga i soffan också då...

RSS 2.0