Barnvakt

Det går alldeles strålande att vara barnvakt, det ända som är jobbigt är att jag upptäckt att våra egna barn är ganska jobbiga?! J & J gör allt alldeles perfekt, kliver upp på morgonen, klär sig, borstar tänder, är artiga och väluppfostrade. Dom leker i ett kör och det är knappt dom har tid att äta, hjälper till och ger katterna mat och eldar ute och föreslår vad vi ska äta. Mina, dom säger nej till allt, vägrar kliva upp på morgonen, när de väl kommit ur sänger så sätter de sig ner och väntar på att bli serverad...det är nästan så jag får klä på de stora och M får jag klä på för att vi över huvudtaget ska komma iväg:(

Nä nu jäklar är det slut på det här, från och med onsdag så kommer jag inte att serva någon mer. Plockar de inte åt sig frukost blir de utan och klär inte Martin på sig själv i tid får han åka på dagis utan kläder. Så är det bara!!

Jag precis skickat iväg rapporten och håller nu tummarna för att min opponent inte tycker att det är allför stora ändringar som måste göras! Känns skönt, nu är det bara en sista uppsats som ska göras och sen så är det sommarlov=)

Kram


Äääääääntligen!!!!!!!!!!!!!!!!!

Äntligen är det klart med vår resa till Kiev i sommar! Vi flyger från Arlanda via Moskva den 13/6 och kommer hem den 21/6!

Vi ska hyra ett rum av en kvinna som heter Roksana och hon och hennes man hämtar oss på flygplatsen och skjutsar även dit oss när vi ska hem!

Jag och Carro kollar Champions och har nyss öppnat en flaska vin för att fira att allt är klart. Det har varit en massa turer... Först skulle vi åka husbil. Den skulle vi få låna av Carros mormor och morfar men förra veckan ändrade de sig för att de var rädda för att vi skulle bli misshandlade, våldtagna och lemlästade på resan genom Polen och Ukraina. Först var jag väldigt arg och kände mig omyndigförklarad!! Men det har lagt sig, jag är ju inte så långsur som ni vet :)

Eftersom jag är en fattiglapp så har det varit viktigt att det blir så billigt som möjligt! Nu kommer flyg och boende att gå på strax under 6000 kr vilket känns okej för min del.

Just nu är jag så glaaaaaad att jag nästan kan dööööööö. Den här resan kommer kanske bli det roligaste jag någonsin upplevt! Tänk att jag ska få se Sverige spela fotboll i ett stort mästerskap!!!!!!!!!!!!!!

Det enda som fattas är att jag ska vinna 10 000 kr i Vem vet mest på tisdag! För då ska ju jag till Göteborg :)

Slutligen vill jag säga att jag älskar hela världen! Har hunnit dricka 3 glas vin och då känns det så :)
Kramkramkramkramkramkramkramkramkramkramkramkramkram!

Vilken Romresa!

Har varit å lämnat grabbarna i Görvik då. Känns lite konstigt att vara borta från dom i hela fem nätter och dagar! Usch. Värst för mig å Kalle såklart. Vet ju att det kommer gå hur bra som helst för dom att vara där. De har ju längtat som bara den. Å jag har längtat också, det ska bli så härligt att få åka iväg, bara jag och Kalle. Vi får väl se vad vi hinner med att göra och se där då. Finns ju hur mycket som helst. Men vi har kommit fram till att det går inte se allt, så vi ska absolut inte stressa och köa för att se nån "måste-se-sevärdhet". Vi tänkte äta och dricka nå gott, och se det vi hinner se och har lust med. Tror det kommer att bli toppen!!
Ha de toppen alla, det tänker vi ha! Kram

Äntligen hemma

Har blivit tunt med inlägg på sistone. Ja, de senaste veckorna har det hänt ganska mycket ändå. Vår badrumsrenovering är äääntligen klar! Känns såå himla skönt! Det tog totalt knappt två veckor så det gick ju himla bra. När det är många hantverkare som ska passa in efter varandra, så kan det ju ta tid annars, men det flöt på himla bra tycker jag.
Så nu har vi ett nytt badrum uppe. Badkaret är ute, och vi har en dusch i stället. En stor dusch blev det, eftersom det är snetak, så var vi tvungen att ta ut duschen lite. Så jag upplever inte att badrummet blivit större, men det känns såklart mycket fräschare och ljusare och skönare! :)
Å nere har vi också fixat till lite, väggar och golv, så det är också lite fräschare. Så i helgen som var, flyttade vi hem. Bodde ju på övervåningen på Åsen i nästan två veckor då. Det funkade jättebra, riktigt lyxigt faktiskt.
Ska lägga in nån bild sen när vi "piffat" till rummen lite! :)

Skolan

Jag vet att jag ofta skriver om mitt pluggande på bloggen, men det är så här att det är faktiskt ingen som är så intresserad och vill lyssna, så ni får försöka stå ut! Jag måste bara få skriva av mig lite ibland =)

Jag ska jobba hela veckan så jag har haft en inre stress, eftersom jag vet att skrivarbeten på 4000-5000 ord tar en sådan tid. Jag har funderat i flera dagar på vad jag igentligen tänkte när jag tog de här extra dagarna?! Men i fredags ringde jag dagis och bad att Martin skulle få vara till 17.00 så att jag fick åka hem när jag slutade kl 13 idag och fortsätta skriva. Satt även en par timmar i lördags och nu tre timmar senare har jag nästan gjort klart. Som vanligt så måste jag sova på saker så jag vet att klar är jag inte ....men nästan och det känns som en hel elefant har hoppas av mina axlar=)

Ett annat plus i kanten är att Fredrik lagade diskmaskinen igår så nu hoppas jag att den fungerar iaf tills han kommer hem igen. Han jobbar två veckor och är hemma en och nu är det första gången som det blir så. Innan har det legat kurser och annat som gjort att han kommit hem varje helg, men nu är den bistra verkligheten ikapp oss, men det kommer nog att gå bra det med. Det är dock lite jobbigt när han åker igen efter en ledig vecka för då har jag vant mig vid att ha honom hemma!!

Nu ska jag gå ner och laga middag, Martin och Julie kommer snart hem och är säkert vrålhungriga. Dom åker m Kin å Bitta båda två för Julie missade taxin idag, tror det är första gången sen hon började skolan. Ganska bra jobbat iaf=) Hon gick på jobbet och ringde hem, jag skickade henne på Villan och sen ringde jag och frågade om det var ok, vilket det var! Jag är så glad och tacksam över hjälp man får av sin omgivning ibland =) Tack säger jag bara!!


Kram

Rapportskrivning

Ja, idag skulle jag då skriva rapporten som ska göras..har lyckats få till 20 rader från lite litteratur som ska vara med!? Jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på heller, får bara inget gjort! Jag vet iof att när F är hemma så blir det ingen ordning på mina studier, men idag har jag verkligen försökt! Ska även bestämma denna veckan vad "B- uppsatsen" ska handla om, även där ligger vi lite efter... Men ingen panik, det löser sig alltid.
Skönt att F är hemma, han lagar nu middag och sköter allt där nere och jag kan blogga och låstas att jag pluggar =)

Igår så fick Julie vara hemma från skolan för på söndagkväll hade hon feber, hon var dock pigg redan igår så på em åkte vi till mamma och grattade henne på födelsedagen. Idag är Jullan på skolan igen och dom har inte ringt så det har nog gått bra. 
Svårt att hålla dom hemma första dagen efter lovet för då längtas det ju tillbaka till kompisarna, lite svårt oxå att veta på morgonen hur dom igentligen mår!
Min förkylning sitter i, är så less nu! Ont i halsen och hes och så in i bangen trött, hela tiden! Men det är väl ingen mening att klaga, verkar inte gå över iallafall.

Kan berätta att jag hade "utvecklingssamtal" i morse med min lärare och med Titti, jag tror att det gick ganska så bra! Skulle vara intressant och veta vad hon igentligen tänker efter ett sånt här samtal. Men det är kanske lika bra att inte veta :D

Nu knorrar det i min mage, här vankas kyckling idag!!

Kram

Trasslig hemresa och ryggblockad

Om ni någon gång i framtiden tänkte resa kollektivt på annandag påsk kan jag tala om att ni ska strunta i det! Det blir bara trassel! Hade bokat Y-buss från Sundsvall till Stockholm eftersom tågbiljetterna var sviiiindyra. Hittade ingen för under 900 spänn och det var det inte värt. Naturligtvis åkte vi en kvart senare från Sundsvall och stod still 70 minuter vid Tönnebro så jag missade sista bussen mot Södertälje med en kvart :( Det gick inga tåg till Eskilstuna för Banverket skulle reparera och restaurera spåren under påskhelgen. Tyckte att påskresenärerna skulle drabbas istället för pendlarna och det var väl rätt tänkt måste jag ändå medge. Men vad ska man göra när man är i Stockholm kl. 21:45 och sista avgången har gått???! Ringde Ale och frågade om jag fick sova hos henne i Jakobsberg för att försöka hinna hem på tisdagsmorgon när Carro kände med mig i mitt dilemma och erbjöd sig att komma och hämta mig :) Jag svarade ja tack och kommer (resten av livet) köra henne vart hon vill oavsett vilken tid hon ringer på dygnet!

Var inte hemma förrän 01:00 och då skulle jag dra ut till Bälgviken där katter och Sjölidsslott väntade. Var lite trött på tisdagen men bara man kommer igång och börjar jobba går det ju bra.

Igår var jag och gjorde min ryggblockad. Enligt läkaren skulle jag inte ha någon smärta idag om han prickade rätt i nerven med cortisonet och att det var den nerven som ligger i kläm. Var lite häftigt att se nålen vandra runt på dataskärmen och jäklar vad ont det gjorde när den hittade rätt. Blev lite avdomnad i benet och kände mig lite mosig på eftermiddagen så jag åkte hem lite tidigare. Fick inga restriktioner på stillhet utan det vara bara att köra på som vanligt om det kändes bra. Och... det har det inte gjort, suck! Jag som var halvvägs på Friskis för att köpa träningskort! Har haft ont idag men inte på samma sätt. Så antingen var det fel nerv eller så måste jag ha lite mer belen. Tänker inte äta några fler värktabletter iaf, vill känna om det blir någon skillnad. Kommer bli kontaktad om en månad så det är väl bara att vänta och se hur det blir. Men idag är jag inte så positiv, tänk om jag måste ha ont resten av livet??!

Färdigklagat för idag :) Känns ju lite bättre när man fått spy ur sig! I tisdags fick jag följa med Carro på handboll. Guif vann ju tredje raka kvartsfinalen mot Malmö och är klara för semifinal. Motståndare är inte klart än, de andra matcherna är inte avgjorda ännu. Kul var det iaf :) Igår bokade jag, Carro och Malin färja till vår Kievresa men idag har vi nog ändrat oss så jag hoppas det går att avboka. Imorgon ska jag och en jobbarkompis lyssna på Takida, vilket jag ser fram emot. Egentligen har jag inte råd men lönen kommer ju om 15 dagar. Haha, insåg just att det är typ halva månaden kvar men det brukar ju alltid ordna sig på något vis.
Kram!

Fortsatt lov

Nu är dom igång, snickarna, med badrummet. I dag har de gett sig ikast med att riva ut och mest stöka till...! :) Fast det blir väl bra så småningom! Så nu bor vi på Åsen hos mor å far, på övervåningen. Funkar ju bra, har ju en hel lägenhet för oss själva, så det är inte så dumt alls!

Känns ganska bra att vi åkte hem från Ålåsen igår, i dag var det ju inte direkt nå toppenväder. Förra veckan skulle det vara bäst väder måndag-tisdag, men det ändrades snabbt. I helgen var det ju faktiskt väldigt fint väder, det blåste ganska mycket, men det var ju i alla fall sol, och inte kallt. Vi gjorde egentligen inte så mycket, tog det ganska lugnt, åkte lite skoter och fiskade, och grillade förstås. Det blev ingen slalom den här gången heller. Joel och Jesper ville inte. Men det gick lika bra ändå! Det var toppenföre att köra skoter, och isarna var fortfarande tjocka, så det var bara att köra överallt. Härligt! Vet inte om vi hinner upp nå mer innan föret försvinner, få se hur det blir närmare helgen.

I morgon blir det i alla fall en stadsresa, med inhandling av diverse badrumsgrejer, och så bio på det. Få se om vi hinner med någe mer!

Kram! :)

Sjuk

Har varit förkyld hela påsken och inte känns det som om det ska ge med sig heller! Blir tjurig, trött och lej..men men bara att bita ihop! Det som är så jobbigt är att jag är så trött, orkar inte göra ett dugg. När vi varit ute och gått eller varit på andra sidan och grillat så behöver jag vila?! Va ere för fjask! Trodde i går att jag skulle vara helt återställd i dag, men icke! Så det är bara att fortsätta leva sitt liv i snigeltempo så blir det nog bra snart igen det här!!

I övrigt har väl Påsken varit helt ok, några riktigt fina dagar och vi har bara varit hemma, inte så dumt ändå=)

Så god fortsättning på er gott folk !




Precis vad jag behövde!

Vår överenskommelse om fysisk aktivitet var precis vad jag behövde! Har ju ofta ont men det är inte bara det som gjort att jag blivit en slöfock. Att ta en liten promenad har bara känts jobbigt! Men den här veckan har jag haft sån energi och blivit sugen på att promenera igen! För promenera är det enda jag törs göra än så länge även om jag provspringer korta sträckor och trots stora bannor från min lillasyster hoppat lite hopprep. Hon tyckte jag var citat "dum i huvudet" slut citat som på fullaste allvar tyckte det var en bra idé att börja hoppa hopprep med diskbråck. Vid närmare eftertanke har hon nog ganska rätt men det tänkte jag inte på när jag köpte hopprepet och bestämde mig för att börja hoppa :)

På onsdag har jag fått tid för min ryggblockad. Blev lite fundersam när brevet damp ner i måndags för jag hade aldrig hört talas om begreppet tidigare! Men när jag gjorde lite efterforskningar visade det sig att det är detsamma som cortisonbehandling. Tanken att åka till Mälarsjukhuset, få lite cortison insprutat och sen få springa hem och köra på i 100% har jag fått revidera litegrann. Verkar vara ett besvärligare ingrepp än vad jag trott! Lång spruta som ska köras in på precis rätt ställe och med största sannolikhet kommer jag få lite ont och bli avdomnad i benen med följd att jag inte ska köra bil hem är något jag ska räkna med... Hur som helst hoppas jag att det går bra och jag slipper ha ont längre!!!

Jag jobbade i måndags och tisdags eftersom jag ska börja min semester lite tidigare för att köra husbil ner till Kiev och se när Sverige plockar 6 poäng av England och Frankrike :) Men var ledig igår och idag så det har varit skönt. Bor på Sjölidsslottet för Linn med familj har åkt till Jämtland en sväng. Passar mig ypperligt eftersom mamma är här och hälsar på.

På lördagmorgon åker jag med mamma till Sundsvall och hälsar på Gika, Mintata och Ibbe ett par dagar. Har velat hit och dit om hur jag skulle göra eftersom jag har lite pengar och det var inte lätt att få till en hemresa. Men idag bestämde jag mig eftersom jag saknar Gika och Minata! Det var länge sen jag träffade dom! De ska göra något banarbete runt Stockholm i helgen så jag måste åka buss från centralen till Södertälje innan jag får hoppa på tåget.  Att åka tåg från Sundsvall var inte att tänka på eftersom en tågbiljett kostade minst 800 kr och det kändes lite väl mastigt för två dagars umgänge så därför blir det Y-buss till Stockholm. Där har jag 10 minuter på mig att hitta till rätt hållplats för bussen till Södertälje och det är det som oroar mig. För om jag missar den bussen tar jag mig inte hem till Eskilstuna! Men händer det så får väl det ordna sig på nåt vis :)

Nu ska jag strax gå och lägga mig och läsa Kråkflickan. Jag gillar början Marika! Hur var tvåan?

Igår fick jag resebokningen till Göteborg Lilian. Anländer ca. 16:45 (om jag minns rätt?!) måndag 30/4 och åker hem på tisdagen 18:45 tror jag. Ska vara på plats vid SVT: s lokaler kl. 11:15 på tisdag förmiddag. Ska bli kul och spännande :)
Kram och glad påsk!

Glad påsk!!

I morgon jobbar jag halvdag, sen tar jag lite påskledigt! Nästa vecka är Kalle helt ledig, och jag kommer också att vara ledig. Kanske jobbar någon dag, men vi får se vad som händer och sker! :)

Vi åker till Ålåsen i morgon, och hoppas på toppenväder! Såg att det skulle vara fint på söndag och ev måndag i alla fall. Tisdag och onsdag skulle i och för sig vara bäst väder med strålande sol och någon minusgrad, men jag tror att vi åker hem en sväng på måndag kväll. Vi får ju hem snickare på tisdag morgon, som börjar renovera badrummet, så då ville nog Kalle va hemma och hjälpa till. Så vi får se då vad vi hittar på. Kanske åker tillbaka till Ålåsen också, det beror väl på föret och hur vintervädret är. Vill ju kunna va ute och åka skoter och slalom, och grilla och mysa! :)

Ska bli så himla skönt med en nytt badrum! Har längtat väldigt mycket efter det!! Ska bli himla spännande i alla fall!!

Glad påsk på Er allihopa! Ta de lugnt me maten och godiset! :)

Ja ni, nu ska det börjas. Ett nytt liv, nya tag och allt det där. Jag har precis ätit lunch och kände inte alls för att ta med mina stavar, hopprep och gå ut å gå! Men efter som jag numera känner pressen att kunna deklarera för mina kära vänner att jag faktiskt har utfört dessa tre tillfällen per vecka så är det bara att bita ihop. Dags att stoppa morgonpasset i öronen och ge sig iväg, det är faktiskt väldigt trevligt att vara ute och gå med Hanna, Martina och Kodjo. Dom har samma promenadtakt som mig och ungefär samma humor, musiken kanske inte alltid är vad jag skulle önska men man kan ju inte få allt här i världen =)

Idag ska jag dessutom vara väldigt effektiv, har redan börjat på min rapport, skrivit en dubbellogg och ska efter promenaden göra en självvärdering och läsa två böcker!... målet idag är med andra ord satt ganska högt men jag har inte så stora problem med att inte nå upp det, jag menar varför läsa en bok om rapportskrivning ...de e väl bara å skriva?! Jaja, nog om det. Ut å gå och bli av med lite fläsk och lägga på sig några enstaka muskler istället då!


RSS 2.0