Kan andas

Det börjar lätta, pluggtrycket, vi har varit effektiva nu ett tag och jobbat undan och kommit ikapp!! Känns underbart! Nu har vi en lång redovisningsdag på måndag och efter den så får vi hemtentan!! Jag har inga större förhoppningar att den ska vara särskilt lätt men det kommer säkert att gå bra:-)
V 50 så har vi inne vecka i Falun och som vanligt blir den intensiv men säkerligen även väldigt rolig! Det är min semester det när jag får åka å bo på hotell i dagarna tre! Inte blir det sämre av att jag har väldigt trevliga å roliga kurskamrater!
Det händer inte så mycket annat just nu, vi lever på som vanligt! Julie, Emma och Fredrik har börjat snora så snart är väl förskylningen ett faktum men blir det inte värre än så ska vi väl fixa det... och så länge det inte är löss så är jag väldigt nöjd :D
Nu "rastar" jag framför tv:n och sen ska jag skriva klart min månobservation!

Kram kram


Så mycket bättre...

Sitter och maratonkollar alla avsnitt av serien på tv4play. Olle Ljungström just nu. Jag har ju gillat hans musik men aldrig sett personen bakom riktigt. Det gör jag säkert inte nu heller...men jag och svenska folket har ju fått en bild av noga utvalda delar av honom iaf. Gillar. Ska ge de övriga en chans också. Känner mig lite tveksam. 
 
Så mycket bättre...mår jag nu än vad jag gjorde för en och två månader sen. Jag är på banan igen! Skönt. Jag och min läkare kom på den dåliga idén att pröva ny medicin. Det var ett stort misstag som tvingade mig rakt in i en ny depression. Det har varit kämpigt - men äntligen äntligen har jag hittat tillbaka. Jag har återgått till min gamla medicin men fått en liten boost av en klassisk substans som användes typ på 40-talet men i dos gånger 10...
 
Så mycket bättre...mår jag också nu när jag fått en till man i mitt liv. Ha ha! Nämen jag tog och anmälde mig till terapi hos psykologmottagningen på Mittuniversitetet och blev "antagen". Jag var skeptiskt till att träffa en psykologstuderande...jag har ju dömt ut psykologer & terapeuter som jobbat i många år...men F har gått hem hos mig! Det är spännande. 
 
Jag lär känna mig själv & lär mig förhoppningsvis att hantera mig själv också. Vi har kartlagt vad jag värderar högt - tillstånd som tar en livstid att nå...och försöker nu bryta ner dessa i små delmål...små steg...som ska vara möjligt att sätta "check" på. Den här veckan jobbar jag med att kramas en gång / dag...och lyssna på en bra låt ikväll, på torsdag och slutligen på lördag!!! Ha ha! Låter banalt - men att ta fram de små aktiviteterna lärde mig verkligen en hel del om mig själv. Jag började självklart med att tycka att en liten kram borde jag väl kunna fixa både morgon & kväll...efter han hade ställt lite frågor och fått mig att reflektera så började jag stryka i mitt aktivitetsschema....
 
Lyssna på en bra låt - check på det! 
 
"Vänta inte till dess du mår bra innan du kan göra det - gör det för att må bra!"

Repskap 2012

Åh vad roliga saker jag får vara med om! Dom här har jag lyssnat på idag! Ni får ha lite överseende med att bilderna hamnar på sniskan...

Fest

Ikväll hade vi fest på dagis för alla barn som går på storsidan! Det var så himla roligt och tiden gick så fort!! Först fick alla barn åka hem för att sen komma tillbaka ombytta till fina kläder och fixade frisyrer! När de kom tillbaka hade vi fixat ett discorum och dukat fint med servetter sugrör och massa ljus! Vi började med att barnen själv drog en flörtkula och på så sett blev indelade i fyra olika grupper och så fick de leka fyra olika " lekar", sen åt vi hamburgare och sen dansade vi tills det var dags att gå hem! Enkelt, superroligt och uppskattat! Och jag åkte hem och va full av energi ist för att åka hem å va trött så som det brukar va efter en lång dag på jobbet:-) Ja helt enkelt en bra dag!!


Väntans tider...

Ja, trots allt går tiden väldigt fort. Nu är det exakt en månad kvar tills beräknad födelsedag för lillbebben. Själv tror jag ju inte att det är så länge kvar. Jag vet, jag ska inte tro det! Det är ju då som man går över flera veckor!! Men jag tror vad jag tror ändå! :D

Jobbar, dock lite kortare dagar för jag är så himla klen! Är trött och har så himla ont överallt. Är bara å härda ut dom här sista veckorna, det ska nog gå bra!

Kram på Er, jag återkommer snart hoppas jag med mera nyheter!

Observation

Idag gör jag observation av en elev i fyran. Han blir lite upp och ner ibland och vi förstår inte varför så därför är jag med i klassen för att försöka se vad som händer. Spännande! Det är så mycket som händer i en grupp som man inte hinner se när man undervisar. Tror jag kan ha hittat några saker som vi kan ha nytta av.

Förra veckan berättade jag för min rektor att jag är sugen på att vara lärare igen och ha en egen grupp. Men det kan hända att jag får ett annat uppdrag också pga en elev i femman som är helt ur slag. Vi kommer nog söka annan skolform för honom.

Annars är det fortfarande mycket fotboll. Var ju på gala och landskamp förra veckan. Igår hade jag möte med SöFF och på fredag åker jag med tåget till Götlaborg för att vara med på det viktigaste mötet för svensk fotboll varje år. Heter Representationsskap men vi säger Repskap. Då kommer alla distrikt rösta igenom reglerna för nästa år och det är dem vi har jobbat så intensivt med hela september, oktober och november. Det har remissats på alla möjliga håll och vi har stött och blött skrivningar för att det ska bli så tydligt som möjligt och svårare att fuska. Jag har ingen rösträtt men är där som ledamot i TK. Ska även vara med på Rikskonferens och efter Repskapet har vi ett TK-möte för att gå igenom det som beslutats. Den 5 december har vi i Sörmland vårt eget Repskap och det kommer bli en spännande historia tror jag. Kan återkomma i den frågan.

Jag åker tåg 7:09 och Patrik tar bilen när han jobbat klart. Han har kvällsvecka den här veckan. Sen ska vi hänga med hans brorsa och jag hoppas även få träffa Lilian. Det vi har bestämt är att vi ska gå på Liseberg. Ska tydligen vara nån slags julmarknad. Sen har vi tänkt hinna hälsa på några av Patriks kompisar innan vi åker hem på söndagen.

Vi har även bestämt oss för att låna pengar av Länsförsäkringar så på måndag ska vi dit och fixa till konton. Hoppas det går smidigt så det inte blir något strul. Har börjat kolla på alla e-fakturor och autogiron jag har kopplade till mitt lönekonto. Vill ju inte missa nåt!

Saknar er!
Kram!

Helgerna bara rusar iväg

Som sagt helgerna går så fort, hinner knappt att känna av att man är ledig! Fredagskvällen dukade vi och ställde i ordning på bygdegården tills på lördagen då vi hade överraskningskalas för Jocke som fyllt 49! Vi installerade tv nere i "barnrummet" och gjorde lite mysigt där nere!
På lördagen var jag och Martin in och tittade på volleyboll turneringen en sväng innan vi åkte hem och förberedde inför kvällen! Det blev en lyckad fest, mycket god mat och efterrätt och mycket skratt och tok, Fredrik, Marie, Jocke och Anders åkte dessutom in på Blå senare på kvällen och kom hem väldruckna på nattkröken:-)
Idag har vi åkt skridskor och varit till mamma:-)... så det där pluggeriet jag skulle hinna i helgen är med andra ord ogjort!
Vi bestämde även att vi ska åka på Bon Jovi i maj, får väl se hur det går med den saken, men kul skulle det ha varit om hi kommer oss iväg!!


Sverige- England

Mycket folk här! Fantastisk arena :-) Ni får vrida på huvudet för att se bilden för jag och mobilen är inte vänner.

Så det kan vara!

Jag satt och lusläste det senaste på SVT:s sportsajt. Då säger Patrik "nu åker vi och shoppar". Kunde inte låta bli att skratta!

Så var jag där igen...

...dvs med att inte kunna sova!! Och det borde jag ha gjort för åtminstone en timme sen. Skyller på sen kaffedrickning! Har haft ett par dagar ledigt den här veckan och det var skönt! Håller på att vela om jag ska plugga till specialpedagog eller läsa upp nåt ämne till behörighet eller börja som lärare igen eller fortsätta som jag gör nu. Nån som har ett bra förslag på hur jag ska tänka?! Har låg arbetslust-, motivation- och glädje för tillfället. Hoppas det ändrar sig snart! I veckan har jag hälsat på Bälgarna ett par gånger, handarbetat, spelat badminton med Malin, köpt galakläder och varit i Patriks hoods. När jag prövade klänningen hemma var jag inte alls nöjd först! Tyckte min röv blev onödigt stor. Men när jag testade den igen morgonen efter kände jag mig lika fin som i affären. Kommer hävda att det modellen ska göra att man ser ut så, haha. Ska försöka ordna en bild så ni får se. När Patrik kom hem från jobbet i fredags brände vi ner till hans föräldrar. Sov där och fick sällskap av dem på lghstädning. Snällt! Vi började 10:45 och for därifrån 15:00 så det var ändå raskt marscherat tycker jag. Hans båda syskon kom oxå dit och hjälpte till. Susanne skulle ta lite möbler som vi inte ska ha och Joakim var nog göralös tror jag. När städningen var avklarad for vi till Götlaborg och åt middag med Joakim och Sylwia. Det var himla trevligt! Fast tusan vad en helg är kort! Hur ska vi hinna med att umgås med både dom och dig Lilian?! Får fnula på det till nästa gång vi ska dit. Kram på er allihop!

RSS 2.0