Snart

Nån dag framöver ska jag skriva ett inlägg... orkar, hinner inte och har inget att berätta just nu:-)
Allt är bara bra iaf och livet rullar på med skola, barn och carportsbygge:-)
Kram


Uppdatering från Sörmland

Var ett tag sedan jag skrev något här så jag tänkte uppdatera er lite om vad som händer i mitt liv. Har jobbat 2½ vecka och av den tiden har barna varit i skolan 1 vecka. Det var kul att träffa alla kollegor och framför allt var det roligt att träffa barna :) Ett stort plus med det var även att matsalen öppnades så man slapp tänka på vad man skulle ha i matlåda varje dag, haha! Det känns som om det kommer bli ett bra läsår. Jag har ju fått skriva på papper för fast anställning också!
 
En av de förberedande dagarna var jag på föreläsning med mina närmsta kollegor i EHT i Katrineholm. Handlade om synligt lärande och det var intressant. Har suttit och plitat med planen för likabehandling och läst på alla pedagogiska utredningar för att vara lite up-to-date med vad som gäller för alla elever. Till veckan som kommer ska jag vara vikarie i arbetslag 5-6 måndag och torsdag för en lärare som är borta på andra uppdrag och på tisdag och onsdag ska jag hålla till på Ekängens friidrottsarena för hela skolan ska dit på friluftsdagar som jag är med och anordnar. Hoppas på fint väder och glada barn!
 
Förra onsdagen var jag ledig halva dagen för jag var på TK-möte på Råsunda som avslutades med matchen mellan Brasilien och Sverige. I fredags var jag också ledig från jobbet och var i Västerås på tävlingskonferens för Svealand. Var på den förra året också men då som representant för Sörmland. Nu satt jag på andra sidan och var där i egenskap av SvFF-ledamot. Var lite nervös innan men det gick bra. Jag hade inga stora uppdrag mer än att lyssna på vad distrikten tyckte i olika frågor. Min enda uppdrag var att leda gruppdiskussioner vid två tillfällen och det var inga problem. Tror vissa av gubbarna har lite svårt med att en ung kvinna sitter och bestämmer men det kan de gott tycka!
 
På fredag ska jag vara ledig igen för då har vi sittande TK-möte på Arlanda fredag till lördag. Vi ska förbereda representationsskapet för SvFF som hålls i november, dvs vilka förslag vi ska lägga fram som distrikten ska vara med och rösta om. Väldigt diger agenda är det, har börjat läsa in mig på alla handlingar men är långt ifrån färdig. Men har ju några dagar till på mig. Ska bli kul att få vara med på ett sånt här möte. Har bara haft dagmöten förut. Vet inte om man fortsätter mötet efter middagen på fredagkväll eller om vi bara ska umgås med varandra då. När mötet är slut på lördagen flyger jag till Landvetter där Patrik hämtar mig. Vi ska på kräftskiva hos hans föräldrar och hela familjen ska dit så det ser jag fram emot.
 
Sen är pappa här och hälsar på. Eller hälsar på och hälsar på, han är väl mest här för att bygga ett badrum till Elin och Pekka nere i källaren. Arbetet går framåt och jag tror det kommer bli bra. Så i helgen har jag umgåtts med dom och Patrik som kom hit i fredags. Kan berätta att from 1 oktober blir vi sambos för han har fått ett jobb nu!!!! Har vi tur kan det tom bli tidigare, de skulle höra av sig om de behövde honom tidigare. Kan knappt fatta att allt går så bra för mig för tillfället :)
 
Hoppas ni har det lika bra som mig, för jag har mitt livs lyckligaste tid för tillfället <3
 
Kram på er!

Fredag till söndag

Har nu påbörjat resan hem. Har haft det makalöst bra de här veckorna. Nu vill jag hem och pussa på mina troll...och på söndag kommer den önskan att uppfyllas!!! Ska bara ha lite träsmak i rumpan i några timmar först...<3

Onsdag nummer 2

Nu har jag ju faktiskt upplevt lite svenska sommartemperaturer i nagra dagar. Igar tisdag akte vi till Victoria och fram kom min jacka for forsta gangen pa den har resan. Victoria ar huvudstaden i British Columbia och darfor lite extra pakostad! Jag glomde givetvis att ta med mig min mobil (kamera) sa jag har inga bilder darifran - men jag tankte stjala nagra fran mamma sen. Vi beundrade parlamentsbyggnaden, hamnen, de parokta ungdomarna...lite flum horde nog hemma i vissa kvarter - sa det fanns manga mysiga pubar och cafeer...men var i det har landet finns det inte det??? Jag verkligen alskar att fika! Bra att jag ska till Eskilstuna pa min nasta resa...jag vet att jag kommer traffa fler som gillar att ga pa cafe dar....eller???
Idag gjorde jag min shoppingrunda! Skulle ju kunna spendera hur manga tusenlappar som helst - men lyckligtvis ar jag ju ganska snal nar det val galler sa jag tror jag klarade budgeten ratt okej anda. Fast det var nara att jag kopte en markesjacka till mig sjalv...men sansade mig i sista stund. Jag har en ganska laaaang lista till tomten iar (acksa). Jag tror han kommer skrocka gott och visa mig fingret nar han ser den! :)
Min resa borjar lida mot sitt slut och jag tror att morgondagen kommer att vara en lugn dag hemmavid. Jag skulle vilja hinna ner till havet och plocka lite fina stenar - men i ovrigt ar det nog till att borja provpacka vaskorna. Fredag blir resdag & Lordag likasa...sen pa Sondag ska jag pussa pa mina pojkar!!!

Mandagen ar snart slut!

Har kommit hem efter en helt fantastisk utflykt. Jag har for forsta gangen besokt vingardar och provat deras egenproducerade viner. Valdigt intressant! Sen har vi gjort sma avstickare hela dagen till valdigt vackra byar och annat smatt och gott. Vi avslutade dagen med middag pa en vacker och trivsam engelsk pub dar nagra av Jan & Rosinas basta vanner gjorde oss sallskap. God mat och ett mycket glatt gang. Vi ska upp tidigt i morgon for nya aventyr sa jag ska helt enkelt lagga mig och lasa "Edward Finnigans upprattelse" till dess jag somnar...

...efter lördag kommer en söndag...

I går fick jag umgås med Carina och några av hennes tjejkompisar. Superkul! Vi var på bio och såg en film som jag aldrig hört talas om. The queen of Versailles. Jag gillade den. Det är en dokumentär om en väldigt rik familj i USA som kraschar när börsen rasar 2008...intressant! Efter filmen gick vi ut och drack Mojitos och surrade...vilket resulterade i att jag inte somnade förrän i tretiden. Idag bidde det brunch och kaffe på stan, lite shopping och nu sitter jag på färjan tillbaka till Nanaimo...en timme försenad så jag börjar bli lite tröttis. Grå himmel men varmt ute...kallt som fasen med ac inne...jag roar mig med att läsa bibeln från IKEA...

Lordagen har bara borjat

Frukosten bestod av svenska vafflor som min farbror Jan gjorde. Tog lite maple syrup pa den forsta jag at...men bytte till sylt och gradde pa min andra. Mums! Alla ar uppe nu utom Dan som ligger i ett talt ute pa garden och sover. Han jobbar kvallsskift pa veckorna och behover nog sina timmars somn. Idag ska jag och mina tjejkusiner ut och dricka beer i Vancouver. Vi aker farjan over pa eftermiddagen - men vi ska forst avnjuta lite tjalaknul som pappa tillagat. Tyvarr var det nagon som stangde av ugnen inatt nar termometern pep...sa han ar lite spand pa resultatet. Nu kanns det som jag gjort mitt forsta bla bla bla inlagg - men det ar det jag maste trana pa att gora ibland. Ah va faaan! Jag ar i Canada och har det toppen toppen! Jag ar sa glad att det verkar vara fint vader hemma ocksa sa att det slutligen blev lite sommar i Jamtland!! Puss!

Fredag i hetta!

Idag hade vi 32 grader i skuggan och det var hett hett hett. Vi skulle ta en kort promenad till the mall & det var alldeles tillrackligt med en 15 minuters tur. Som tur ar sa finns det ju AC sa vi stannade ganska lange i kopcentrat. Jag gor som vanligt att jag tittar pa en massa saker som jag tanker kopa...men bestammer att jag ska kopa det lite senare...inga impulskop har inte! Jag lyckades iallafall glomma att stanga korken pa min vattenflaska jag hade i handvaskan. Sa jag tror att det ar bye bye kamera!! Den var dyngsur och gar inte att starta upp - mobilen verkade klara sig battre som tur ar. Sa klantigt!!
Nu har vi haft lite familjemiddag med huuuur mycket god mat som helst. Vi avslutade med applepie och homemade icecream...sa jag var tvungen att ga for mig sjalv en stund for att inte spricka...men nu vantar en gin & tonic pa mig...sa ciao!!!

Torsdag i Nanaimo

Vi kom hit redan igar - men jag var sa upptagen av att titta pa den underbara utsikten sa jag kunde helt enkelt inte slita mig for ett inlagg. Sa jag backar tiden lite...
Tisdag kvall: Jag och Rosina kopte en massa goda viner som vi testade pa kvallen. Jag maste saga att det var nagra fulltraffar. Hon kan mycket om viner och jag larde mig for forsta gangen skillnaden pa Shiraz och Merlot. Ja gkan ju verkligen ingenting. Sen at vi de dar underbara stenugnsbakade pizzorna. Quattro Formaggio och Proscuitto Funghini (ha ha - jag hittade bara pa det sista namnet for jag minns inte vad den hette!!). Mums!

Onsdag: Det var valdigt varmt ute!! Inte ett moln pa himlen och stralande sol. Vilken dag! Jag tog ett glas vin till frukost (till min havregrynsgrot) och sen gav vi oss av till Stanley Park. Vi hade inte sa mycket tid sa vi kollade pa totempoles och hade en liten picnic i det grona. Sen var det dags att ge oss av till farjan. Det var laaaang ko och vi fick sitta kanske en timme i den stekande solen...men vi overlevde!! :) ...ja och sen landade vi i Nanaimo vid middagstid. Rosina gjorde en helt fantastisk pasta & pastasas. Inga halvfabrikat har heller!! Vi traffade gamla NANA dvs Rosinas italienska mamma som bor pa nedre plan i detta fantastiska hus. Nana ser verkligen ut som de sma italienska tanterna man ser pa bild. :) Roligt! Ja, sen satt vi ute pa balkongen hela kvallen och bara njot. Sag solnedgangen i den ljumma sommarkvallen. Toppen!
Idag vaknade vi av att det ar stopp i vattensystemet sa vi vantar pa rormokaren. Jag langtar efter en dusch och sen har jag ingen aning om vad planerna ar. Sitter just nu i "mitt" rum och lyssnar pa Jan som spelar dragspel. Roligt!
Lite bilder kanske? Den forsta ar en Nanaimo bar. En helt fantasktisk kaka som vi mast gora. Det ska finnas ett oversatt recept pa p4 Jamtlands webbsida. Det var en intervju med Jan dar for nagra manader sen...
Sen ar det bilder pa utsikten fran balkongen. Berg och hav pa en och samma gang....

Fotbollskväll

Ikväll har jag och Patrik varit på fotboll. Ganska trist match men det är ju alltid kul att se landslaget :)

Lite mindre kul var det att ta sig från Råsunda dock. Men det gjorde faktiskt inte så mycket eftersom jag hade världens bästa bilkösällskap :)

Nu ska vi gå och lägga oss så jag säger god natt!


Tisdag i Port Coquitlam

Idag har vi spenderat dagen med Dan, Kelsey och deras goknul Oli. Ska inte glomma deras sotnos Clutch (hund). De bjussade pa en helt underbar lunch och sen hangde vi hos dem ett tag. Jag kanner mig sa otroligt bekvam med Dan och Kelsey. De ar underbara. ...och bodde i ett underbart radhus. Harliga starka farger och snygga mobler - blandat med en hel del IKEA (som lag ganska nara deras hus). Det kliade lite i IKEA-nerven nar jag akte forbi...
Jag ar sa inspirerad gallande sallader och sma plockratter just nu. Jag hoppas inspirationen haller i sig nar jag kommer hem ocksa. Igar kakade vi sushi till kvallsmat och nu ska vi strax bestalla stenugnsbakad pizza fran ett stalle i Vancouver som Rosina (italienska) sager gor godare pizzor an de hon atit i Italien!!! Har kommer nagra blandade bilder...!
Dan & Oli at the river
Finn at the river

Japadog

Mjoltunnor pa WholeFoods

Utsikten fr Annelies lght

Jag i Vancouver
 

Snart blire Dallas på TV...

Den här veckan är J o J på fotbollsskola på Svartviken. Jag var ner idag på lunchen å tittade och de verkade ha hur kul som helst!

Å jag jobbar, den här veckan i alla fall, sen tar ja en veckas semester nästa vecka. Skönt me en liten mjukstart på jobbet! :-)

I helgen blire Joelmässa. De blir nog spännande! Tror det blir mycket folk som ska ut, både kvällstid å dagtid. Skoj!

Monday in Burnaby

Just nu sitter vi i Annelie & Jameels lagenhet i Burnaby. Det ar en stadsdel i Vancouver och det ar har som gamlingarna har overnattat. Jag har sovit tva natter hos Carina i Mount Pleasant. I just love the name of that. Det ar gangavstand till allt darifran. Tva minuter och du ar i downtown Vancouver. Carina flyttade just till sin apartment och bor dar med sina tva barn. Nyligen separerad. Verkar tyvarr vara ett tema for 2012. Nu har fyra nara vanner skilt sig. MEN som tur ar sa har jag manga i min narhet som ar djupt foralskade och till och med NYGIFTA!! :)
Vi sitter och vantar pa att poolen ska oppna. Vi ar barnvakter till Carinas dotter idag och hon vill verkligen bada. Jag forstar henne. Det ar varmt och soligt. Nar vi aker till Nanaimo har de lovat 29-31 grader!! Uj uj! Jag kommer att vara fulltankad av solvitaminer nar jag kommer hem...
Vad har gjort intryck pa mig hittills?
- Hela staden ar omsluten av berg och det ar sa vackert. Bade ocean & mountains - och hoghus blandat med barrtrad. Det ar verkligen en vacker stad.
- Rent och fracht! Jag akte med the skytrain och alla stationer luktade gott. Vagnarna och satena pa tagen var rena och fina. Det gillar jag!
- Vi var till en enorm affar som heter whole foods. Bara ekologiskt och lokalt odlad mat. Jag bara alskade den affaren. Det var som ett ICA Maxi med ett enormt utbud av fair trade & annat bra. Allt fran leksaker till hudvardsprodukter och sa mat forstass. Tank om Ostersund kunde utoka sina sma horn pa halsokostaffarerna till nagot som Whole Food!!!
- Mina kusiner, deras barn, partners och foraldrar ar verkligen underbara! Jag kommer definitivt att atervanda med mina grabbar!!!

Canada familjen

äntligen framme! jag kan nästan inte fatta det...men härligt det. nu ska vi strax dricka kaffe och jag ska slita mig från mobilen ville bara testa!!! ...och nu raderade jag bilden...far fixa det har sen...

Jaha, så var det...

...slut på OS. Känns vemodigt. Vad ska jag nu titta på?! Tur det inte är så länge kvar till fotbolls-EM i sommar! Åkte till Patrik i fredags efter mina tre första arbetsdagar på länge. Kändes bra att börja jobba igen men det var skönt med en kortare vecka.

Idag var vi på ett jättemysigt ställe, Hofsnäs herrgård, på en matmarknad. Vi köpte 3 olika ostar och en äppelmarmelad. Sen for vi hem och lagade mat och väntade på Lilian. Hon for nyss och det var roligt att träffa henne även om det var alldeles för kort!! Snygg bil har hon ju skaffat sig också :)

Bara roliga saker nästa vecka som jag kan berätta om. Hoppas ni mår bra!

Kram!!


Långt mellan inläggen

När vi kom hem igen efter semesterdagarna söderut så har all tid bara rusat iväg, tycker inte att vi gjort något speciellt men när jag tänker efter så har det hänt grejer hela tiden:-) Grillning, bärplockning, Storsjöbad, Jamtli, fick främmande, varit främmande, städning av växthus mm!!
Igår hämtade vi panel till varporten så snart är den klar med :-)


På turné11

Troligtvis hittade vi den mest kända statyn i stan!!


Aug. 02, 2012

På måndag börjar jag jobba igen. Känns helt ok faktiskt. Förra veckan var vi på campingsemester några dagar och det var skönt. Det var bra väder hela tiden, och då menar jag inget regn. Solen sken för det mesta, men jag kan inte riktigt säga att det var varmt. Men vi var rätt nöjda ändå. Grabbarna badade, lite grann i alla fall... de vill som jag, ha lite varmare vatten...
Åker till Ålåsen i morgon, ska försöka få upp en vindskydd på tomten. Vi var där i början av veckan också, men då var det ju mest regn.
Kalle blir ledig några veckor till, och jag jobbar två veckor nu, och sen tar jag ledigt en vecka till innan skolan börjar. Är väldigt sugen på att dra på en sista minuten resa då!! :)

På turné10

Visdomsord på Storgatan!


På turné9

Nu är det ett nytt ställe! Och jag ska försöka ge er ledtrådar så ni kan gissa rätt! Men det är svårt så den som gissar rätt får en daim nästa gång vi ses! Den här skylten körde vi nyss förbi i vårt letande efter hotellet eftersom Patrik hävdade att vi hade tillstånd :p


På turné8

Nu tror jag det blir lite enklare att gissa! Det var det här vi försökte få med på förra bilden :) Utsikten var fantastisk trots att jag gillar bättre när man ser ett slut.


På turné7

Det är fan inte lätt att vara semesterfotograf om man reser med mig :) Synpunkter på ljus och läge hela tiden. Men nu tog jag ändå priset!! I skjutögonblicket föste jag iväg Patriks arm så vi gled lite ur bild :) Men sevärdheten är med om ni kollar riktigt noga!!!


Positiva andan sköter Jenny...

...jag är lite mera nedstämd! Har sovit som en kratta inatt för Emma har blött näsblod igen, och igen och igen! Ligger lite på aga och bara väntar men efter klockan två var det lugnt:)
Känns trist och komma hem och det är bara kallt och blött och grått ute, har massor som måste göras men vi kommer lixsom inte igång, vill hellre umgås och träffa folk. Har ju vant mig med det nu de senaste två veckorna. Sen kommer lite pluggångest krypande, böcker, uppbunden till tider, tentor...jaja, jag vet att det blir hur bra som helst bara jag kommit igång, men vill inte riktigt att det ska vara så snart. Har iallafall "träffat" Mia en sväng idag och det var jätteskoj, vi ska börja med våra fika stunder igen så vi mjukstartar pluggandet lite =)
Nu ska vi ut och fortsätta båtlagningen, blir förhoppningsvis klar med det denna sommar:D
 
Kram på er och fortsätt med tävlingen Jenny =)

Fika i Lerkaka!

Min bästa sommar ever! Älskar att ha semester, speciellt med sällskapet jag har :) Har blivit änna bra på att glassa oxå som synes! Det här behövde ni inte gissa på, tror det hade blivit alldeles för svårt! Tar ni förra stället kommer jag bli väldigt impad för det visste jag själv inte om ;)


På turné6

Ny dag, nya stenar :)


På turné5

Jag lägger upp en straffspark åt er!


Cafétips

Mitt i alla gissningar som haglar in ska ni få ett tips på ett helt fantastiskt ställe som vi hittade på vägen. Det är nåt sånt här vi ska driva på somrarna :)


På turné4

Hepp, här går det undan!


På turné3

Nytt ställe!


På turné2

Dåligt med gissningar tycker jag! Nu är vi på ett nytt ställe. Vart?


RSS 2.0