Sundsvall

I Fredagsmorse så åkte jag och Fredrik med Martin till Siri och sen drog vi vidare till Sundsvall. Var framme till 11 ca, träffade på Micke, Smulan, Lena och Göran ganska så direkt:) Gick igenom Ikea, Birsta och sen så träffades vi alla och åt julbord på Ikea. Fredrik ville det och för en gångs skull så fick han då som han ville. Så här i efterhand så var det ju bra att han fick som han ville då redan på Fredag eftersom han blev dålig i magen och inte var så matig resten av helgen, eller fortfarande inte!
På Fredagkväll så kom Thomas och Maria och lite senare så rullade även Kalle och Madde in i Sundsvallsregionen. Vi umgicks och mådde gott,  gjorde inte något särskilt.
Lördagen så shopades det nog mest hela dagen, vi var på en mysig resturang och åt på kvällen. Innergården. Så hade vi julklappsutdelning och sen så gick vi på kasino en liten sväng. Jag har nu luskat ut hur 21 funkar så ev, så ska jag pröva det någongång i livet!
Söndag så sov vi länge, åt frulle åkte en sista snabb sväng på Birsta, men Fredrik pallade inte riktigt så vi åkte hem ganska så tidigt.
Fredrik är fortfarande kass i magen och min magen mullrar som bara den, jag har inte tid att vara sjuk!! Hemtenta den här veckan. Otroligt att man ska drabbas av östersundparasiter fast man bor i Görvik:(

Knarr under skorna

Jag och Katta har ungefär samma förkärlek för Vinterstudion. Tyvärr är det ju inte Pops & co som står bakom produktionen denna helg. Men vi bestämde oss ändå för att titta tillsammans. Så jag klädde mig varmt, det är -7 grader här i Eskils, och tog apostlahästarna till Stensborgsgatan. Under promenaden så knarrade det så där skönt under skorna. Ni vet så där som det gör när det är en viss kyla och lufttemperatur. Jag blev på väldigt bra humör iaf. Vilket var väldigt bra eftersom jag annars hade retat upp mig väldeliga på TV 4 Sports längdskide produktion! Tur att Pops är tillbaka nästa helg!

För övrigt är det nog sista gången jag sitter på Stensborg och kollar skidor. Nästa helg blir det nog i Skogstorp, Katta och Marcus fick nyckeln till huset igår. Har varit där och kollat in stället, känns som ett bra hus. Ni kanske får se det någon gång.

Damerna har just åkt färdigt och vi sitter och väntar på att herrarna ska starta så då passar jag på att göra ett blogg inlägg. När de åkt färdigt tror jag att vi ska gå på stan och kolla in julmarknaden. Jag kanske hittar någon julklapp till mamma och pappa. De är de enda jag inte räknat ut vad jag ska köpa till ännu. Ska bli intressant att se hur mycket pengar jag har kvar sedan alla räkningar är betalda :s

Kram!

Sovmorgon

Tänk att känslan av att ha sovmorgon kan få mig på så bra humör som det tydligen gör! Jag känner mig lycklig direkt jag kliver upp. Jag ogillar starkt att kliva upp tidigt på morgonarna (och då vet jag att jag inte ska klaga i jämförelse med er andra), så mycket att jag nästan blir förbannad på riktigt då klockan ringer. Samtidigt är jag otroligt glad och lättad över att slippa rusa iväg på morgonen och behöva riva upp Julian ur sängen, för jag vet ju hur sur han också är om man väcker honom (kan väl aldrig vara så att han ärvt min och Mathias morgontrötthet???;o)). Dessutom hur sen jag skulle vara varje dag. Jag skulle vilja ha ett jobb där man inte börjar före 9 iaf, men jag undrar hur man ska övertyga skolstyrelsen att det bästa vore att skolan var mellan 9-14 på dagarna istället för 8-16???;o)

Skämt åsido, idag har jag i af haft sovmorgon skönt nog och ska snart kliva upp och äta frukost. Om ett tag kommer våra Lönnhultare och hälsar på, så det ska bli roligt!:o) Det var ett tag sedan sist, men avstånd och tid är en svår kombination som vi alla vet.

Imorgon kommer Göteborgsfamiljen och då ska vi ha pysseldag/kväll:o) Förra helgen drog jag upp julgardinerna, men känner att jag borde gjort det redan i början av november istället (som jag gjorde ifjol). Att sätta upp ljusstakar och julgardiner gör att tråkmånaden november blir lite roligare tycker jag. Sen vill ju jag ta ner allting efter nyår, så att det blir ljust och "nytt", så jag kan ju alltid hitta sätt att rättfärdiga det tidiga gardinuppsättandet ;o)

Bara en månad kvar känns jättepositivt tycker jag!:o) Dessutom är vi uppbokade typ både lördagar och söndagar under hela december mest, så det lär nog gå snabbt. Saknar er också!

Nej, nu knorrar magen att den vill ha frukost... Bamsekramar!




Gammal och sentimental

Idag har jag tillbringat dagen på jobbet.
Tror aldrig jag fått så mycket kramar där som idag! Det var en liten en som kommit på att han tycker det är mysig att kramas och han har bara gått runt hela dagen och sträckt upp armarna till oss fröknar för att få lite gos:)
Väldigt roligt att komma iväg och få träffa lite människor social varelse som man e!
Inte lika roligt att hämta Martin på dagis dock, han är inne i en trotsperiod!!! IGEN!!??? När jag öppnar dörren till Villan ropar han så glatt: Mamma! Och nästa mening är: Jag ska inte åka hem, jag ska stanna här! Vi försökte (Fröken och jag) att lirka och säga att snart går ju alla barn hem osv.. men inget av det verkade han bry sig om så då blev det gråt och skrik och tillslut in i bilen, då sov Martin innan jag änns hunnit starta:)
Men huvudvärk gav det mig så barna fick gröt till middag och jag fick sova på soffan en stund.
Julie sover över hos Wilma ikväll och snart kommer Fredrik hem, så ikväll kanske man kan hoppas på en tidig kväll!
Imorgonbitti så bär det av mot shoppinghelg i Sundsvall! Så underbart härligt det ska bli, längtar!
Om ni undrar över rubriken så syftar den på att jag saknar mina vänner och tycker att jag aldrig träffar er!(men så länge sen är det ju inte) Kan nästan ta till gråten ibland för att man inte tar tillvara på tiden bättre, eller prioriterar bättre!

Kram

Skiftande arbetsuppgifter

Som lärare har man helt klart skiftande arbetsuppgifter!

Idag har jag hunnit med att bygga ental och tiotal, läsa högt ur Ronja Rövardotter, arbeta med multiplikation, till slut (efter mycket jävelskap) koppla ihop projektorn och visa reflexfilm, lösa en megakonflikt, trösta gråtande storebror, peppa och motivera de tidigare kombatantterna till att be varandra om ursäkt, hålla i kompisstödjarträff, få vansinnigt förbannad kille att inse sina fel, gå med tidigare förbannad - numera skamsen pojke - och be om förlåt till 3 vuxna och 2 tjejer, maila iväg kortfattad nulägesbeskrivning av pojkes situation inför eventuell placering på resursskola samt slutligen lyssna på högläsande elever.

Och jag kan bara konstatera att jag har världens bästa jobb :)

Ikväll har jag varit barnvakt åt Olle för Elin och Pekka är ute och äter farsdagsmiddag. Vi har haft jättemysigt! Han har inte sagt "tack, tack" ännu vilket mest troligt betyder att han somnat med vällingen i handen. Men vill inte gå upp ännu ifall han inte somnat.

Läste ut Paganinikontraktet av Kepler igår så nu är jag på jakt efter en ny bok. Tips?
Kram

Onsdag

Började dagen med att ligga kvar i sängen så länge som det bara gick. En kvart innan seminariet så klev jag upp, kokade te och kaffe och tog med en macka upp till datorn! Då hade Jull och Ems utfodrat sig själva och Martin. Tjejerna åkte på skolan och Martin satt på tv.n! Hade "skola" från 8-10.45 och Martin märke jag nästan inte av, han ville ha hjälp på toa en gång och så kom han och ville kolla in mina kamrater på datorn en gång! Duktig kille. När jag var klar så frågade jag M om vi skulle gå ut eller om vi skulle gå och kolla om David va hemma, men Nej, det ville han inte han ville bara vara hemma sa han♥. Kan det vara så att det kanske är lite skönt att bara vara hemma och slappa även för en liten kille!
Jag har hunnit med att göra lasagne till lunch och en pepparkaksdeg som jag tänkte att vi skulle baka när flickorna kommer hem från skolan. Sen kl 17 är det IDROTTSKOLA, ojoj, det hade ju jag glömt men Wilma påminde Julie igår! Och tur va det för det är ju Basket och det vill Julie för allt i världen inte missa. Wilma ska följa Julie hem idag och så ska hon sova över. Imorgon ska Julie följa Wilma hem och så ska hon sova över där. Härliga tider!
Jag har även ringt och bett att få hjälp med våran motorvärmare, så idag måste jag försöka få igång bilaaset och frakta iväg den, eftersom det sägs att det kan bli en -20 gr i morgon och då är det nog inte att hoppas på att den startar. Det gör jag för Fredriks skull så han inte ska behöva meka, eller jobba med tråkigheter varje helg han är hemma (hoppas han läser det här nu då och inte blir sur på mig).

Klart slut för idag!

Livet som studerande

Igår när vi i studiegruppen ansåg oss vara klara  så bytte jag gardiner i Martin rum å i köket. Julstjärnor och stakar är på plats, inte tända dock!
Idag efter en mycket effektiv studiegruppsträff (eller?) så gick jag ner till Bitta och hennes skafferi, lånade mig lite mjöl och saffran, så nu står degen på jäsning! Skönt att få baka barnfri en gång, det kommer ju att bli mysigt för dom och komma hem till färdiga bullar och en arom som är ljuvlig, eller hur=)
Lite dåligt samvete får jag, Martin är på dagis och jag är hemma och roar mig!! Men jag åker inte in extra och hämtar, när jag ändå måste in till kl 17 igen på Plaskis!!
Så de så!

Kram


Vimspära

Tycker att jag har hyfsad ordning och reda men ibland visar sig motsatsen!! Som i lördags morse tex. Jag hade ställt alarmet på mobilen kl. 6:45 för att hinna med allt morgonbestyr innan 7:30 då jag skulle hämtas upp för färd mot Katrineholm. När jag äntligen lyckats öppna ögonen helt längtade jag till nästa morgon då jag skulle få sova tills jag vaknade. Fixade och donade och strax före halv 8 var jag redo på OKQ8. Men! Det kom ingen Thomas och hämtade mig och minuterna gick. Började bli lite orolig eftersom han typ aldrig är sen! Hade jag missat tiden??! Så när klockan var 7:50 beslutade jag mig för att gå hem och försöka leta reda på några telefonnummer för att ta reda på vad som hänt. Men när jag gick hemåt slog det mig att det inte var på lördagen utan på söndagen som vi skulle åka iväg! Därav konstaterandet av vimspära :)

Gick omkring och muttrade till strax efter 8 men sedan var det dåliga humöret som bortblåst! Då bestämde jag mig för att ta en morgonpromenad och släntra förbi Jacken och kolla om hon ville titta på Vinterstudion med mig. Och det ville hon, så därför hängde jag där till ända tills Markus Hellner åkt i mål. Vilka svenska skidåkare vi har förresten! Tror jag ska försöka ta mig till Oslo och titta på VM nästa år :)

Sedan styrde jag kosan till Willys och handlade för att bjuda Elin, Pekka, Linn, David, Carro och Tina på burritos! Lagade maten i Bälg eftersom det är lite trångt hos mig och det blev faktiskt skitgott! När Olle hoppat i bingen var det dags för lite spel. Vi hann med en omgång Retro och en omgång av Kändisleken innan jag begav mig hemåt. Skulle ju upp tidigt för att vara redo på OKQ8, haha!!!

Så igår var jag i Katrineholm hela dagen och jobbade i sekretarit. Jätteroligt! Kul att få se fotboll en hel dag! Gick nästan fram till en spelare och talade om att han var det snyggaste jag sett i hela Sörmland men modet svek mig i sista stund :s

Idag har det varit härj med snöbollar och springande i korridoren så imorgon blir det andra bullar med rasterna åt mina grabbar. De ska få ha rast tillsammans med mig i skogen vi har en bit bort där vi ska ha snöbollskrig, bygga snögubbar och bygga snölyktor.

Slutligen kan jag berätta att jag mest troligt kommer att bli erbjuden tjänst även nästa termin. Fick iaf ett muntligt löfte om det idag :)

Kram på er!


Helgen som gick..snabbt..

Helgerna går snabbt och blir ganska intensiva. Alltid är det saker som ska hända när F kommer hem, jag vill göra och han vill bara vara..och ni kan ju gissa hur det blir=) Så i helgen så åkte vi redan i Fredags in till Stan, middag på Plaza och sen på basket! Tack för det Siri, och tack Maria och Thomas för sällskapet. Efter matchenså följde m&t med oss till stugan, tack för det Sally.. och vi bara var bara slö och slapp framför Tv.n, barna la sig och somnade ganska så direkt.
Lördagen tillbringade vi på Storsjöbadet! Mycket lugnt, inte alls mycket folk så det var toppen. Efter badet så var vi på barnenshus och letade present till Jeppe,det tog 2 timmar bara!
Söndagen tillbringade vi med att först köra in ved. övriga i familjen åkte sen och grattade Jeppe, jag fick stanna hemma och titta på en föreläsning:(
Vid kl 16 så kom Kim, Rickard,Jenk å Mamma med sambor barn osv.. på middag:) Ett mycket trevligt avslut på en mycket trevlig helg!

Kram

Jobbaholic!

För att jag ska kunna klaga lite sen så ska jag slänga in lite positivt till att börja med! :) Jag har underbara vänner som fyller den här bloggen med härliga inlägg och får mig att le stort!!! Det känns så otroligt bra att kunna gå in lite snabbt och läsa vad ni skrivit...och så känns det inte längre som det är veckor sedan vi pratades vid sist!! Hjärta er! Tack också till momma & moffa som är här och har "tagit över" kommandot över vår lilla sjuka familj. Sjukdomarna har bara löst av varandra nu och när BÅDE jag och Magnus blev rejält risiga samtidigt så fick vi ta hjälp utifrån!! De kom med uppkavlade ärmar och kylboxen laddad - härligt!

Normalt skulle det ha varit jätteskönt med två veckor hemmavid - att få tillfriskna i lugn och ro och inte ha några andra måsten än att få på ungarna kläder, borsta några tänder och utfodra de små liven - och mysa ner sig under en filt i soffan och njuta av "Madicken, Ronja Rövardotter, Alfons Ååhberg och de övriga" MEN jag har istället jagat en par, tre, fem deadlines och har befunnit mig på vindskontoret och lyssnat på musik i hörlurarna - för att försöka koppla bort att jag överhuvudtaget har en familj!! :( ...sen har jag - samtidigt som jag fått springa till den vita fotöljen titt som tätt - morsat på min man och mina barn...och sen satt mig vid datorn i hemma-kontoret igen! Kalle skriker på mig ibland: - Mamma, kom ner!! Det är farligt där uppe!!! :( Inte nog med att jag jobbat kontorstid...jag har också jobbat över på kvällar och nätter! Så fort barnen somnat har jag fortsatt att jobba...och inte vet jag om det ens har blivit något gjort!!! Nä - fy! Nu vill jag snart bara vara mamma!!!

Jag har föressten bytt stegräknare! Jag visste ju att min livsstil med stillasittandejobbviddatorn inte skulle generera speciellt många steg...men mitt resultat har verkligen varit uselt! ...så när jag blev anmäld till en stegtävling för jobbet så körde jag med båda en dag...och OJ!! Jag kan med gott samvete lägga till en hel del steg på mitt resultat i november. Den gamla hade missat att registrera typ var tredje steg! :)

Nä - nu ska jag jobba lite...magsjukan är över men nu har jag fått barnas hosta/ont i luftvägar istället.


När blir nästa fest?!

Hade ju en liten fest för några helger sedan, där vi firade med våra vänner att jag och Kalle numera är man och hustru. Vi åt god mat, lekte några lekar och dansade loss till The Traveling Band. En riktigt trevlig kväll! Jag var som i ett lyckorus hela kvällen, så jag hann inte riktigt prata med allihopa och så, men jag hoppas att alla hade något så när roligt i alla fall. Det hade åtminstone jag och Kalle, och är så tacksamma för att så många kom och hängde med oss! Tack alla! Här kommer några av alla de bilder från kvällen.


Tack Åsa!

I eftermiddags lade jag mig på massagebänken på SG Massageservice och det var ett klokt drag. Tror jag iaf. Mamma var skeptisk, hon tyckte jag skulle uppsöka kiropraktor på en gång. Men då jag tyckte det var lite obehagligt så hade jag bestämt mig för att göra ett försök med massage först. Min massör - Åsa - tyckte absolut att det var värt ett försök och när jag klev upp från bänken efter en halvtimmes knådning kändes det mycket bättre. Nu, ett par tre timmar senare, känns det fortfarande bra så jag hoppas hon fick ordning på vad det nu var för fel :) Jag fick tips på ett par stretchövningar som jag ska göra så nu får vi hoppas ryggontan är över!

Har haft en bra vecka på jobbet! Grabbarna har varit på sitt allra bästa humör och då är allt så enkelt! Imorron ska jag åka till Katrineholm och jobba i sekretariatet på DM för seniorer för både herrar och damer. Det ska bli jättekul :)

Kram!

Shopingkväll

Nu när Madde och Marika inte kunde följa med in och shopa så tog jag med mig Emma istället. Och vi har haft så himla mysigt!
Startade på Jula för inköp av nytt batteri till min stegräknare, in på Lillänge (skopunkten, Lindex, Coop) köpte kallingar till Martin, örhängen till Jullan.
Ner på stan och käkade på MacD, Emma var väldigt bestämd på vad hon ville ha, en kycklingburgare. När den var beställd och vi satt oss så tittar hon på mig och säger: -Det här har jag drömt om ända sen jag fick smaka av Farmor, när vi var hit sist!!!
Sen så gick vi igenom Lekstugan, Bokhandeln, Hobbyboden vidare in på Törners där vi fikade med Marti, Annie och Cissi (Marcus tjej). Slutspurten tog vi på Syssla och så hem igen!
Jenk va barnvakt!
Vilken toppenkväll vi fick, Emma och jag, hon sken som sol hela kvällen och jag med=)

Ryggonta

Igår kväll gjorde jag illa mig i ryggen :(

Så idag har jag gått och haft ont hela dagen och det suger!!! Jag hatar att ha ont, är inte van det så därför är det så himla jävligt!! Märker hur jag skjuter ut höften och går som ett S för att det gör ont. Fick ont när jag gjorde mitt styrketräningsprogram så det känns ju fantastiskt tråkigt!!

Har nyss ringt och försökt få tid hos någon massör men det var inte det lättaste ska jag säga! Till slut fick jag tag på en som hette Bo Fors-Hedin och när vi kommit överens om en tid på fredag 17:00 och sagt hej då blev jag nervös! Har ju ingen aning om vem det är och tänk om han är dålig! Så därför ringde jag upp ett nytt ställe och de ska ringa tillbaka imorron om de får något återbud. Tycker det verkar mycket bättre så jag hoppas på det!

Så nu ska jag hem och äta ipren och ladda inför Sverige-Tyskland på kanal 10.
Kram på er!

Mina kära vänner



Om jag inte sagt det förut så säger jag de nu, tusen tusen tack för allt Ni gjort för oss! Reser flera hundra mil genom Sverige för att komma på vår fest, ställer upp med uppgifter i flera veckor innan, fixar och grejar för att allt ska bli bra! Och framför allt för att Ni finns där för mig!

Kram mina kära vänner för att Ni finns!


Tisdag

Ja, och på Tisdagar då badar man!! Jätteskönt var det idag! 
I morse bestämde jag mig för att allt som jag gör idag ska inte ha ett: jag ska skynda mig, före! så jag läste väldigt mycket för lite i mina skolböcker, vi var  ute en lång stund och gjorde inget särskilt, vi åt länge (och mycket) osv. Mycket skönt, jag ska numera sluta skynda med allt jag tar för mig här hemma och i livet.
Jag ska skriva kort inlägg och flera om inget, oxå=)

Kram

Måndagmorgon

Klockan är alldeles strax 8 och jag borde sätta igång å läsa, men det bär emot idag! Det är bara för att min kära syster tidigt i höstas talade om för mig: köp inte den där boken, den är skittung!! Så ni förstår ju vad peppad man känner sig, läste en sida igår och sen fick vi främmande:)
Helgen har som i vanlig ordning bara rusat iväg, Fredag så åt vi middag när Fredrik kom hem, Jenk å Jögga tittade in i 10 minuter och när de va på väg så kom Kim å Bitta och så spelade vi kort! Sen hade vi mys i soffan till Doobidoo!
I lördags så kapade vi upp all grankvist vi hade liggande, barna va jätteduktiga och bar fram och Fredrik kapade. Sen så har han bytt motorvärmare på forden så nu hoppas vi på att den var trasig och att bilen kommer att starta hur lätt och finns som helst i framtiden! Betydligt billigare att köpa en ny värmare än en ny bil:) Han har monterat in en ny kupevärmare i tojjen och så var det något mer men det har jag glömt va det var.
Sen på kvällen så hade Johan Olsson 30 årskalas! Mycket trevligt, god mat och trevliga människor. Julie och Emma var hemma och barnvakt till Tobben, Sanna och Martin.
Söndagen så försökte jag göra klart min observations uppgift, det var ju inte helt lätt! Jag klantade till det och raderade den, så då tappade jag all gnista jag någonsin haft och skickade in den som den va i princip. Maria var här och gav mig några tips på saker och ting! Tack för det!
Barna uppvaktade Fredrik på morgonen, med fika och eget pyssel. Martin hade ju gjort en slips i papper och Julie hade gjort kort. Emma gav han en trisslott som hon helst hade velat skrapa själv iof=)

Kramen

Numera frisk

Skönt är det! Efter några dygns sjukdom har jag äntligen blivit frisk och det är tur. Tror jag hade blivit knäpp av att behöva ligga en dag till för att man inte orkar nåt. Det enda vettiga jag gjort är att läsa ut en bok av Harlan Coben som var himla bra.

Igår var det så dags att börja leva igen och det skedde med besked! Vaknade strax före 7 och klädde mig för en dags representation för SöFF. Drog sen iväg till Vilstahallen för att jobba i sekretariatet på DM i Fustal för pojkar och flickor 17. Segrare blev Buskhyttans IF och IFK Nyköping.

Sen hastade jag hem och snyggade till mig för att avsluta kvällen i goda vänners lag. Vi hade planerat en fruhippa för en tjej som heter Sofie som gifte sig i september. Av förklarliga skäl kunde jag inte vara med under dagen men kvällen hann jag med och det var nog det bästa. De andra hade ätit frukost tillsammans, åkt till Stockholm och tittat på terracotta armén innan vi alla samlades i Bälg för att laga middag tillsammans.

Har ju lärt känna en tjej som jobbar på café och hon hade gjort en meny som hette duga! Till förrätt åt vi räkbruschetta och den var supergod! Vi blandade försk basilika, parmesanost, coctailtomater, räkor och färskost som lades på bröd som rostats i ugnen. Brödet hade vi penslat med olivolja och vitlök först. Till huvudrätt åt vi halstrad lax på en bädd av färsk spenat tillsammans med sparris och potatiskaka. Så fantastiskt gott!! Min favorit var potatiskakan. Vi fräste potatis, smulade sen ner chevré och hällde på lite grädde innan allting hälldes i en ugnsform och ställdes i ugnen ett tag. Till efterrätt var det brownie med vit choklad och valnötter som såg helt fantastisk ut. Den smakade jag inte... Har ju gjort ett sötsaks-statement som ni vet!

Vi åt jättesent så jag höll på att dö av hunger! Tror klockan hann bli 21 innan förrätten ställdes fram på tallrikarna. De andra hade ju ätit sen lunch samt fikat bullar och kaffe medan jag bara ätit en usel lunch strax före 12. Har gjort mer förändringar angående kost och träning som jag kan berätta om sen nån gång. Men maten var väl värd att vänta på som ni kanske förstår :) Efter att vi ätit satt vi och pratade och hade allmänt trevligt ända till halv ett. Kvällen avslutades med att vi bestämde att detta ska göras fler gånger. Kommer bli svårt att komponera en meny som kan bräcka Steppas, men man får väl göra ett försök :)

Nu ska jag prata med Elin och göra ett förslag på serieindelning på div. 6 herrar till mötet imorron.
Kram

Fruhippa

En fredagkväll i oktober kom det 9 trevliga tjejer hem till mig på besök. De hade med sig en otroligt vacker klänning som jag skulle ta på mig, samt en tjusig stråhatt. Jag fick även en ring fastkedjan på handen, inte lika vacker som den jag har på ringfingret nu, och heller inte lika liten..... ungefär i storlek som en rockring, för det var just, en rockring.
Vi satte oss i bilar där det intogs lite fika och dryck. Jag hade fått en välfylld flaska runt halsen, med väldigt god saft... Några ytterligare läskflaskor blev också tomma. Vi kom till slut fram till Östersund, och sporthallen, där vi mötte upp med ytterligare 3 kära vänner, och såg sen Jämtland Basket få spö av Sundsvall dragons. Som tur var, så var det fullt schema på plan i halvtid, så de hann inte med att få upp mig på planen för att skjuta straffkast.....
Efter matchen gick vi ner till O´learys för att äta en bit mat. Det var väldigt god mat, jag åt tequilapasta... Jenny, jag saknade Dig till tequilan!! ;) Efter maten och en mojito gick vi till Plaza i stället, för att rocka loss lite på dansgolvet. Lilian, my dancepartner, saknade Dig också...! Men den enda jag egentligen lyckades ragga upp, var en något berusad medelålders kvinna som inte ville krypa ur min rockring...! Kändes lite besvärande efter en stund, så vi lämnade hångelgrottan.... för att lyssna till Smalare än Thord. De rockade loss, och självaste Thord kom in i min rockring och frågade om jag var lycklig med "Pelle" som han hörde i stället för Kalle...

Sedan var vi ganska nöjda, både i öronen och i benen, så vi lämnade Östersund för denna gång och begav oss mot Hammerdal igen.... en rätt trevlig kväll blev det faktiskt! :) Tack alla Ni som var med! :D

:-(

Vaknade i natt med feber. Har ätit tabletter för att möjligtvis kunna gå och jobba. Men insåg min dumhet och har just ringt och sjukanmält mig. Hatar att vara sjuk, det är så tråkigt!!!

Mallorca

Ja, en månad har gått sedan jag skrev ett inlägg här sist... tiden går fort... eller jag kanske bara inte har tagit mig tid att skriva helt enkelt.... jag är in och blir superglad när Ni andra berättar om Era liv men tar mig inte den tiden.... måste bli bättre!! Jag har ju som haft jättemycket att berätta om egentligen!!

Nu har det ju gått så länge sedan vi var på Mallorca, men jag tänkte ändå visa lite bilder och berätta om vår resa ändå. Ni som redan hört det 1.000 gånger får väl hoppa vidare....

Vi planerade ju som sagt den här resan och bröllopet redan under julledigheten 2009, och hamnade av en slump på Mallorca. Vi var inne på att resa till Grekland eller Italien eller nåt exotiskt land, Aruba tror jag att vi pratade om också. Men vi blev rätt bekväm, och det var ganska krångligt att få till en vigsel på många ställen. Så vi kom in på Svenska kyrkans hemsida på Mallorca, och tyckte att det lät himla bra! Så det var bara att boka in det då!

Vi var tänkt att berätta det hela, var inte tänkt att det skulle vara hemligt, men det kändes så gruvsamt om vi skulle berätta, då skulle vi säkert ha blivit mycket mer nervös!! Sen har vi ju kunnat berätta att vi skulle ut och resa, för det har vi ju tänkt på länge, men mamma och pappa tjatade ju att de ville att vi skulle åka utomlands tillsammans.... kunde ju inte säga att vi ville åka själv....

När vi skulle in till Östersund och titta på ringar så följde Kajsa och Tobias med. Först sa Kalle att de inte fick följa, han snäste åt dom att vi ville åka själv!! Men sen fick han ångest och sa att de skulle följa. Och då berättade vi om våra planer för dom. Så de var de enda som fick veta. Men de har hållt tyst och det var bra gjort!! :)

Vi smög i alla fall iväg fredag kväll den 27 augusti, vi åkte med bussen från Skarpås in till Östersund och tågstationen, där vi åkte nattåg till Arlanda. Var framme där vid 3 på morgonen. Ungarna fixade det hela väldigt bra, de sov bra på tåget, och var bra trött när vi kom fram, men det gick bra. Flyget till Mallorca gick 6.45 på lördag morgon, och resan tog 4 timmar. Det var inga problem på flyget heller för grabbarna, de var helnöjda. Kalle dock fick ont i öronen.....

Vi bodde på ett hotell som hette Viva Blue i Alcudia, det var ett jättefint och fräscht hotell som var väldigt barnanpassat! En stor pool där både barn och vuxna var, samt ett särskilt barnpoolsområde med rutschkanor och andra skojsigheter.  Vi hade halvpension och hade alltså frukostbuffé och middagsbuffé. Och vilka buffér!! Massor av god mat. Champagne fanns till frukost varje morgon...! :) samt att det fanns ju goda drinkar i baren....!

På måndagen den 30 augusti var det alltså dags... på förmiddagen var vi ute vid poolen och badade och solade, ja, det blev inte så mycket solande, det kom regn..... här åker man till söderut för att garanterat få sol på sin bröllopsdag, och så börjar det regna.... Men det var mest lite småskvättande och höll inte i sig så länge, som tur var! Men säger de inte att det ska regna på bröllopsdagen för att tillbringa lycka......?

Vid kl 13 kom en kvinna och hjälpte mig att sminka mig och fixa håret.  Sen blev det helt plötsligt bråttom så vi slängde på oss kläderna och drog iväg i taxi till Alcanada, ca 10 min med bil från Alcudia, där vi skulle träffa prästen kl 15 på en restaurang. Där hade vi ett "vigselsamtal" då vi pratade lite allmänt, samt att prästen frågade lite om vad vi var för personer, vad vi såg hos varandra, osv. Det var en väldigt trevlig präst som nyss hade kommit ner till Mallorca med sin familj och skulle jobba där. Han hade även med sig min brudbukett och två små buketter till Joel och Jesper. Jag hade beställt de i samband med bokningen av vigseln, en fin bukett med röda rosor.

Vi var ju även tvungna att ha två vittnen, och de måste vara över 18 år och svensktalande. Vi hade ju bokat in en fotograf också, och hon var svensk, så hon fick agera det ena vittnet. Sen var vi lite brydd hur vi skulle göra med det andra vittnet, men vi mailade Fritidsresor och frågade om inte de hade någon som ville ställa upp och hjälpa oss, och det var en snäll reseguide som ställde upp och kom till vigseln, för 10 minuter! Hon kom med en flaska champagne och ett halsbandssmycke av en mallorcapärla. Jättesnällt!

Vid själva vigseln, som var den korta versionen, och tog kanske 7 minuter, max, så vägrade Joel och Jesper att stå med oss. Det var inte direkt en sandstrand där, ganska stenigt, och lite klippigt. Inte brant ner till havet, men grabbarna var ju och sprang bortöver mot havet, så vi var lite okoncentrerade kan man säga vid vigseln!! De fina buketterna grabbarna hade, var inte lika fina efter en stund. När vi fotograferade efter vigseln, så hade Jesper kvar tre spretiga rosor av sin bukett, och Joels var väl hälften så stor som från början..! Jespers stackars tre rosor försvann senare, men Joel fick med sig sin bukett hem till Sverige i alla fall!

Johanna, som fotograferade oss, var väldigt duktig! Vi tog säkert 200 bilder där efter vigseln. Det blev lite jobbigt till slut, men några blev ju faktiskt ganska bra.

Sen tog vi taxi tillbaka till Alcudia igen, till gamla stadsdelen, där vi bokat bord på restaurang Sa Placa.  Blev tyvärr inte så imponerad av restaurangen, men väldigt trevligt ändå! Joel och Jesper åt spaghetti och pizza, och jag åt nå lammkött, inte jättegott, men helt ok. Kalle åt grilltallrik, som var ok. Efter middagen åkte vi tillbaka till hotellet där vi bara var på hotellrummet och mös och drack champagne!

Sen var det bara att slappna av på resten av semestern, och bara njuta av solen och värmen! Joel och Jesper ville helst bara bada i poolen, men vi var även på stranden vid havet också. Jag njöt av havet, det var så underbart skönt!! Vill åka igen snart!! Tyvärr går ju en vecka väldigt fort, men vi hade verkligen en toppensemester. Grabbarna pratar om Mallorca ofta, och vill åka tillbaka och bada. De blev riktigt duktiga i vattnet!

Så nu laddar Kalle och jag inför nästa resa, så vi har börjat på spanskakurs!!

höstlov 2

Nu har jag sagt hej då till grabbarna så nu hinner jag skriva klart inlägget jag började på förut.

Förutom att träffa några av er en kväll till så hann jag med mamma, pappa, Lio, Guns, Challe, Magda och Malin Eriksson. En annan höjdpunkt var att åka till Ö-vik med morbror, Modo och Evald och se Modo besegra kaffegänget från Gävle med 4-3.

På lördagsmorgon var det så dags för första etappen i hemresan. Vi hade packat ihop kvällen innan så när vi vaknade (lyckades för övrigt få Olle att somna om) på morgonen klev vi upp, åt frukost och lastade in det sista i TYA. Elsa fick en dubbeljattsnutt och sen bar det iväg och till både mammas och mosters stora lycka sov hon ända tills vi svängde in på Wallerstedtsgatan i Sundsvall.

Väl där lämnade vi Minata och Olle med Ibbe och sen drog vi ner till Tant Anci och Fröken Sara och åt en god lunch. Har hittat ett nytt supercafé om man vill fika, Ankan är ju mer för mat, så dit gick vi sen och handlade med oss lite grejer. Jag tog en Budapestbakelse, Elin en mörk chokladmousse och Gika en vit chokladmousse. De smaskade vi upp efter middagen och jäklar vad gott det var. Nu har jag dock bestämt att det ska bli lite mindre med sötsaker för min del ett tag. Ska försöka i en månad, får se om det märks nåt på vågen.

På söndagsmorgonen gjorde vi samma procedur med packning och Elsa så strax före 10 bar det iväg mot Eskils. Elsa sov till strax före Hakke gård så där gjorde vi första stoppet. Olle fick springa av sig lite där inne, vi åt allihop och 90 minuter senare drog vi iväg igen. Nu sov hon till strax Hedesunda för er som vet var det ligger efter vägen. Så i Tärnsjökorset gjorde vi nästa stopp. Jag och Elin drack kaffe, Olle fick en klubba och Elsa fick mera käk. När vi åkte därifrån satte sig Elin i baksätet och då var hon nöjd med lite lek och sång. Så hemfärden gick hundra gånger bättre än ditresan :)

Igår var jag allmänt seg men det var himla kul att träffa grabbarna igen. Jag har planerat likabehandling som tema den här veckan och det är kanske lite lagom jobbigt för dem när de varit lediga en hel vecka. Idag har vi bl.a. tittat på Bäst i Sverige och jobbat med den. Jättebra!!

Ska alldeles strax åka hem och slänga i lite tvätt, sen tror jag att jag ska kolla vad Jack och Elsie gör. Sen måste jag bara säga att livet känns alldeles otroligt roligt för tillfället! Tycker det är så skönt att leva och det var så roligt att få träffa er. Tur att det inte är så länge till 28 december.

Kram igen


Mitt höstlov...

... var väldigt skönt att avverka! Trist att det redan är slut bara, tänk vad skönt det skulle vara att inte behöva jobba. Eller åtminstone inte behöva jobba så mycket! Tror 50% skulle vara lagom.

Den enskilt roligaste händelsen var Maddes och Kalles fest!!! Länge sen jag hade så roligt! God mat, trevligt umgänge och fasiken vad kul det var att dansa. Hade nästan glömt hur kul det var!! Tror jag ska göra mig en vända på dansgolvet här oxå för att kolla om det är lika kul. Elin har dock skrämt mig för hon säger att dom kan inte dansa här... Vi får väl se :)

Sen var det skönt att träffa moffa och faffa och se att dom har det bra. Eller så bra man kan ha det när man 81 respektive 92. Att faffa var på så bra humör gjorde allting mycket lättare. Dock ska jag dra igång en storstädning där till jul för huvva vad dammigt det var!!

Men jäklar vad tiden går fort. Nu börjar jag ju!! Skriver mer sen :)
Kram

vackra vinterdag

Björken ner mot sjön är snart ett minne blottSynd att solen inte vill lysa på oss idag, tänk vad det skulle glittra fint i träden

Fy, jag vill inte gå ut men Malle tvingar mig:(

Stegen

jag får inte ihop mina steg, men jag tänker som så här.. att eftersom vi inte ska åka så långt till våren så kanske det inte gör så mycket att jag inte lyckas samla på mig så många steg:) jag har inte lämnat oktoberstegen till Marika än heller, har ju tappat bort min lilla svarta almenacka:( måste ta mig i kragen och leta reda på den!

Idag så har jag bara läst, och då är det så lätt att man tar och gör annat ist. Nu den här veckan har vi inte så mycket att göra men sen!! Hur mycket att läsa som helst, ser inte så farligt ut när man kollar schemat men när man kollar böcker och sidor så tror jag nästan att jag tar och drar ett gammalt täcke över huvudet! Utvecklingspsykologiska teorier, och inte blev det bättre av att Jessica hade läst den och sa att den va dötrist:( Jag vill ju bara göra roliga saker har jag ju sagt;) Den här veckan ska vi observera så det blir nog kul!

I morgon ska vi plaska, nu var vattnet i ordning igen så nu är det bara att bada! På onsdag så fick jag en besiktningstid till bilen, skönt att inte behöva köra olagligt:)

Torsdag- Fredag ska jag jobba och på Lördag är det fest=) 

 Söndag så ska vi jobba, göra fint ute på vår gård=) Få bort lite ved kanske!

Tyckte Marika hade en bra ide när hon sa att vi skulle köpa en tomt tillsammans... har inte tid nu, men man får väl mer tid över sen. Till att ha sommarstuga och så, jaa det var ingen dum ide!!

::::

Idag har jag bara varit hela dan! Underbart! Sov länge åt en lång frukost, körde in tjejerna ( sandrasofieamanda) och Julie till bussen. Julie skulle till Maria och få gå på bio och sova över. Emma och Martin har haft halloween party på eget initiativ med Wilma Elias Louise och Linnea! Mycket nöjda över lite och på lördag så ska dom ha ett nytt partaj=)
Jag tittade lite på hur nästa veckas plugg så ut och insåg att jag ska läsa en hel bok i helgen tydligen=) Lovley!
I morgon är det jobb, planeringsdag så det blir nog bara skoj och sen så är vi bjuden till Siri på middag!
Livet leker just nu, tror det är för att vi har planerat in en stepsisterhelg och då har jag ju nått alldeles underbart roligt att se fram mot!
Kram till precis alla

Känsloväckande sång!

Klicka på länken nedan så får ni se Julie och Emmas framträdande:o) Tyvärr var det inte hela...

http://www.youtube.com/watch?v=AH7bJoSLTf0

Jag blir fortfarande lika rörd varje gång jag ser/hör dem (de syns ju bara när ngn tar kort och det blixtrar...) och det är några ggr per dag, för Julian vill titta på dem OFTA!:o)

Underbara Måndag

Kan inte säga annat!! Jenny har varit hos oss hela dagen, hjälpt mig med barn och städning! Läst och hjälpt mig med min skoluppgift!
I morgon åker jag på kurs med jobbet och kommer hem på onsdag em, då ska jag få umgås med de bästa!
Världens bästa barnvakter är här med! Gud va bra det är med allt bästa och allt underbara=) Det enda negativa idag är att Fredrik inte svarar på mobilen eller skype, blä på Fredrik:( men skam den som ger sig, jag ska nog få prata med honom innan den här dagen är slut=)
Nya planer smids oxå..härligt..
Kram


Kuuuuuul!

Har varit på en riktigt rolig fest! Trevligt folk var det där också... :)


RSS 2.0