31 Oktober

Första dagen på lovet lider mot sitt slut, men innan dagen är över så är barnen ute på lite bus eller godis tur på byn och sen så ska vi åka och bada. Idag har vi flyttat in båten under tak, kört ut skotern, kört in lite ved, och jag har haft seminarium!
Fredrik är ledig denna veckan och vi har inga speciella planer, jag ska ju jobba lite och har skola så det blir som vanligt =)

Nu fick jag sms om att jag har blivit moster till en liten flicka, strax före kl 17 kom hon och dom mår bara bra =)

Kram

Från det yttersta av bihålorna...

...eftersom de är så överfyllda att man inte kan komma igenom ;o)

För några veckor sedan så var ju grabbarna upp till Jämtland en vecka, när det passade in med skolan. Jag hade ju börjat internutbildningen då så jag kunde inte, men eftersom min morbror och hans fru från Kanada har varit här (och ute i Europa) ville jag gärna hinna träffa dem en liten sväng i alla fall, så jag åkte upp bara över helgen förra veckan.

Det var riktigt roligt att träffa dem igen! Roligt att träffa alla de andra som jag hann klämma in också - och som kom förbi och kramade mig! ;o) Sen känner jag mig alltid stressad över alla de jag inte hunnit träffa, men det är ju inget nytt, utan bara det att jag måste lära mig att bearbeta det bättre... Jag blev grymt sugen på att åka till Kanada igen! Vi pratar om 2014 och det skulle vara roligt att göra en större resa då. Kanske bila genom Kanada och/eller ner genom USA en bit också. Man får väl planera och räkna lite på det, så får man se var man hamnar ;o)

Just nu längtar jag som en tok tills ♥ ♥ ♥ ♥ kommer ner!!!:D

Kram på er!




Elevfritt

Idag sa jag hej då åt barna så måndag-onsdag nästa vecka har jag således elevfritt! Det känns jäligt skönt ska jag säga er! Har varit mycket i femman pga min kollega som blev sjukskriven och de har verkligen testat mitt tålamod. Tror de också längtar efter att vara lite lediga!

Vi ska jobba med läroplanen på måndagen och på tisdagen ska jag sitta med de andra skolornas elevhälsoteam och prata åtgärdsprogram, pedagogiska kartläggningar och dylikt. Ska bli bra båda dagarna tror jag :) På onsdagen ska jag åka på Skolforum i Älvsjö och det ska bli väldigt inressant. Jag har ju aldrig varit där, när jag jobbade i Lit önskade jag alltid att få åka dit och nu ska det äntligen bli av. Ska leta reda på intressanta utställare och montrar! När jag har förkovrat mig färdigt ska jag hoppa i TYA och åka upp till Sundsvall och umgås med Gika, Minata och Ibbe några dagar. Ska byta däck i helgen ifall det är halkigt uppöver. Här har det varit ganska varmt så ingen halka än så länge men det smäller ju bara till rätt vad det är!

Om en liten stund ska jag packa ner en vinflaska och åka på fest på gamla Lagersbergskompisar. Tar med mig en tjej från jobbet som är himla roligt så jag tror kvällen kommer bli lyckad :)

Och just det ja, jag har bokat biljetter till Lena PHs show på Cirkus!!! Jag, Guns, Larsson och Franken ska gå. Kommer bli hur kul som helst :) Och så har jag bokat biljett till Djurgården- Modo i slutet på november! Och ännu nästa helg får jag träffa er. Bara roliga grejer framöver :)
Kram

Tenta =)

Fick igen höstens första tenta och jag fick ett VG! Känns alldeles fantastiskt underbart faktiskt! Det som känns lite trist är att jag skrev ut den på jobbet, skrev VG längt upp och la den på köksbänken och åkte hem!! Undrar hur dryg dom tycker att jag är.. när alla andra kommer på jobbet före mig i morgon:( Jaja, lite dryg e jag ju men inte direkt så jag vill att alla ska se vad jag skrivit, suck!!

Kram på alla

Vill ha nytt badrum

Vi har ju bestämt oss för att renovera badrummet på övervåningen. Det blir väl till våren nångång. Jag längtar väldigt mycket tills dess...! Det är ju ganska trångt däruppe! Skulle gärna vilja ha ett litet större badrum, men jag tror inte att det är möjligt. Har inte nåt att ta av direkt. Behöver nog sovrummen uppe som dom är. Men det får duga, bara man gör om det så blir det säkert bra. Tror faktiskt vi ska ut med badkaret. Det är himla skönt att bada och det tror jag J o J tycker också, men det tar ju faktiskt väldigt stor plats. Så vi får väl se, vi har ett tag att fundera på det!

I senaste Vi i villa-tidningen så är det en tävling utlyst: "Sveriges fulaste badrum". Så vi anmälde oss ju direkt!! :) Så Ni kan gärna gå in där och rösta: http://foto.viivilla.se/rosta.php?bild=20174 


Det ser ju mest bara rörigt ut, men för oss är det som Sveriges fulaste badrum!

Jaja Jenny

Sitter vid datorn i vanlig ordning! Har jobbat både igår och idag extra så, när jag kom hem idag satt jag och försökte skriva på min sagoanalys! Jag tycker det är skitsvårt känner att jag inte riktigt förstår syftet med att analysera saker. Men det är väl kanske meningen att jag ska lära mig något av det nu då! Blir mest en massa blaj om andra saker för att försöka fylla ut de 1,5-2 sidor som det måste vara! Tidskrävande är det oxå när man ska läsa i litteratur och på nätet för att försöka fylla ut de hela!
Annars är allt bra, Fredrik har satt in fönstret i sovrummet och jag håller på att måla och fixa finliret på insidan nu. Till helgen har vi ett sovrum igen =) Det blev iaf jättebra, vad F än säger! Jag hade ju en önskan om att måla om där inne men just nu känner jag att energin inte räcker till det och nån hjälp får jag inte för han tycker det är så bra som det är:(
Det är skönt att komma på jobbet, mina arbetskamrater är ju en lagom blandning av galningar och så de riktigt kloka människor man kan behöva omge sig med ibland, så det är roligt och upppiggande att gå dit även om jag är helt slut när jag kommer hem igen!
Till veckan är F ledig och det känns oxå jätteskönt ♥

Jag jobbar mina 2 dagar som vanligt och lite plugg måste det väl oxå bli, men jag försöker ju få färdigt det mesta den här veckan ( har jag iaf tänkt mig).

Det blir konstiga rader när jag skriver?! Jaja, det får man väl stå ut med! Har ju även försökt åka till Madde och hälsa på men kan jag så kan inte hon och vice versa! Till helgen har jag ställt in siktet på Norderåsen en sväng i alla fall och barnen ser fram mot det och jag med=)
Nu tänkte jag betala bilskatten så den kommer in i tid och sen är mitt studiestöd slut...vill verkligen få en bil såld? Lilian skulle det inte vara skönt med en bil, jag kan köra ner den till dig;)

Kram på er


Energikick*2

När jag läste Maddes inlägg kände jag att jag måste berätta om mina två senaste energikickar :)

I söndags var jag på första träffen i det där kvinnliga nätverket inom Södermanlands fotbollsförbund som jag berättat om förut. En av grejerna vi fick göra var att lyssna på Jim Thuresson som pratade om positivt ledarskap. Är det någon av er som hört honom förut?! Hur som helst var det en fantastisk människa att lyssna på och jag gick därifrån med ett stort leende på läpparna! Tänk att det finns så positiva människor som gör så mycket för andra. Han har en ganska enkel ledarfilosofi som går ut på att berömma, berömma och åter berömma. Ganska enkelt kan tyckas men i många lägen är det enkla det som leder till bäst utveckling. Han har spelat basket i både svenska landslaget (tror jag iaf), i USA som en av de första svenskarna och varit förbundskapten. Numera jobbar han som idrottslärare och på fritiden föreläser han och är barn- och ungdomsledare. Hans tankar om positiv coaching kommer jag bära med mig länge! En av de bästa föreläsningar jag varit på!

Min andra energikick fick jag ikväll :) Jag och en fd jobbarkompis från Lagersberg åkte till en tredje fd jobbarkompis i Strängnäs. Vi brukar ses ett par gånger varje termin och det är så närande för själen! Har bestämt mig för att umgås med människor som ger mig energi och dessa två fyller på så det bara stänker om det. Vi gör inte så mycket annat än uppdaterar oss vad som händer på våra respektive arbetsplatser, i våra liv och visionerar allmänt kring lärande eftersom vi tycker väldigt lika i den frågan. Ikväll pratade vi om att ta över någon skola, få med oss folk vi gillar och driva den åt det håll vi vill! Tanken att starta en friskola var på tapeten ett tag men eftersom jag är ganska motsträvig till den tanken pratar vi mer om att "ta över" en befintlig kommunal grundskola. Låter inte det bra så säg?! Vem vet, det kanske blir verklighet en dag!

Läste ut en jäkligt bra bok igår som jag kan tipsa om. Den heter Vyssan lull och är skriven av Carin Gerhardsen. Det är den tredje boken i Hammarbyserien. De två första var också bra men trean tilltalade mig mest. Eftersom det kommit ut en fjärde bok hastade jag iväg till biblioteket på lunchen idag och ställde mig i kö. Den heter Helgonet och jag ska inte sticka under stol med att mina förväntningar är skyhöga. Återstår att se om den lever upp till mina förväntningar.

Slutligen har jag ett önskemål om några rader från Marika, Lilian och Malle. Det känns som evigheter sen ni skrev något!

God natt!

Friskvård á la Babben

I torsdags var jag och Suss till stan och lyssnade på Babben Larssons föreläsning om friskvård. Det var så himla bra! Hon e ju otroligt rolig att lyssna på! :D Hon pratade om allvarliga och viktiga saker om vår hälsa och så, men gjorde det på ett roligt sätt. Så vi satt och skrattade konstant! Babben gick ju själv "in i väggen" som man så fint säger, för kanske 10 år sedan, och hon pratade om hur hon tagit sig tillbaka i livet och vad som har varit viktigt. Hon pratade också om hur vi människor så väldigt mycket vet vad som är bra och viktigt för oss och vår hälsa, men lever vi upp till det? Nä, oftast inte. Vi vet vad vi ska göra men vi gör det inte. (Säger jag som just nu sitter och smäller i mig smågodis medan jag skriver...!) Hon pratade också om självkänsla och självförtroende, och hur man kan bygga upp det själv.

Ja, det är svårt att återge hela hennes föreläsning men jag kan bara säga att man blev väldigt inspirerad och glad när man gick därifrån! :)

Tandborstning

Lyssnade på radio idag och då började de prata om tandborstning i Tankesmedjan. Det rådde delade meningar om när man ska borsta sina tänder på morgonen. Ena programledaren tyckte att man skulle göra det innan frukost och den andra tyckte man skulle göra det efteråt. För att ta reda på vem som hade rätt ringde de upp en tandhygenist. Gissa vad hon svarade, vad tror ni är bäst?

Ikväll har jag varit på fotbollsmöte i mitt dam- och flickprojekt som jag är med och driver. Det blev ett bra möte, mycket bättre än vad jag trodde. Vi fyra som ingår i projektgruppen har inte fått samma information så vi började med att reda ut vilket som var vårt uppdrag och jag är nöjd med utfallet. Med andra ord blev det nästan precis som jag ville, haha!

På söndag är det mer fotboll. Först ska jag få gå på en föreläsning för kvinnliga ledare inom svensk fotboll och sedan ska jag ha möte med mina adepter i det andra projektet jag är med och driver. Vi avslutar alltihop med allsvensk fotboll, Syrianska mot GAIS. Tyvärr är det ju redan klart att Syrianska måste kvala för att få stanna kvar i Allsvenskan nästa säsong så jag kan tänka mig att det blir en avslagen tillställning. Men kul att få kolla på fotboll trots allt :)

Annars har det varit rätt så fullt upp på jobbet den här veckan. Har en kollega som gick in i väggen i tisdags och det har gjort att jag fått styra och ställa med vikarier och sånt. Har fått en rätt så bra överblick på skolan och vet vilka som kan undvaras och sättas in på olika ställen. Ska träffa henne och hennes kollega nästa onsdag och försöka planera för hur det ska se ut i fortsättningen för att hon ska kunna komma tillbaka till arbetet. Hon är lärare i ett av de två arbetslag jag jobbar mest i så jag har en del tankar som vi inte genomfört ännu. Visste inte att hon mådde så dåligt och det har jag lite dåligt samvete för. Hade kanske kunnat göra mer om jag förstått hur allvarligt det var. Men det är ingen idé att gräma sig över det som varit, ligger ju inte riktigt för mig att tänka så, utan istället titta framåt och försöka göra det så bra som möjligt framöver.

Apropå skor så lämnade jag in mina nyinköpta stövlar hos en skomakare idag. Tydligen var det bara luft i min klack, ingen träfyllning eller nåt sånt. Eftersom jag går lite inåt trampar jag klackar och sulor lite snett och när det inte fanns något som kunde stå emot det började klacken vika sig! Men det var tydligen inte så svårt att fixa till så imorgon eftermiddag får jag hämta dem och se resultatet. Hoppas det blir bra :)

Nu ska jag kolla på sportnytt och sen hoppa i bingen!
Kram!

Jag och Jesper

Jag och Jesper har varit i stan idag, Jesper fick äntligen komma till en läkare för sin onda hals. Känns bra efter att han haft ont sen i juli, dvs 3 månader. Vi fick träffa en kvinnlig barnläkare som var väldigt trevlig. Hon kollade allt möjligt på Jesper, men kunde inte hitta något konstigt. Nä, inte vi heller, men ont i halsen har han, säger han i alla fall. Om det är något han fått för sig tycker jag att det borde ha gått över nu. Men vad vet jag? Men i alla fall så ska han få träffa en öron-näsa-hals läkare, som ska gå ner djupare i halsen och kolla. Så det är ju bra att de kollar upp i alla fall. Känns som man vill göra det. Vi har ju tagit ganska lätt på det här, men nu har det gått tillräckligt lång tid. Tyvärr kommer det nog ta ännu längre tid, då läkaren sa att vi skulle få en ny tid inom tre månader.... Så hela historien verkar bli långdragen, få se hur det slutar då. Man vill ju inte att det ska vara något fel, samtidigt som man vill få en förklaring till varför han har ont. Men han mår ju bra i övrigt, äter dock väldigt dåligt men det har han väl egentligen jämt gjort.... men jag tror ändå att det blivit sämre. Vet inte om det har något samband. Jag är ju tyvärr ingen doktor.....

Eftersom Jesper var en superduktig kille hos doktorn fick han välja vad han ville äta till lunch, (han som inte äter...jag belönar med mat!) Men han valde såklart pannkaka. Så det blev så. Och tre pannkakor med grädde klämde han ner, utan problem. Bra!

Sen impulsköpte jag nya skor! Helnöjd. Jättesköna. Gick in på Eurosko, såg dom här direkt, prova, köpte. Nöjd! :)

Soffan e på plats!

Nu är äntligen soffan på plats, å hur skön som helst! :)

Så nu ligger vi alla i varsin ända av soffan, kanske inte så mysigt kan man tycka då, men de e ändå hur skönt som helst! Soffan känns ta upp hela rummet, de e lite skillnad mot lillsoffan vi hade förut. Så nu ryms ni allihopa när ni e på besök! Välkomna! :D

TV-tablån ljuger!

För tillfället är jag ganska sur! Hetsade hem efter APT:n för att hinna sätta mig framför TV:n kl. 19:20 och kolla på GIF Sundsvall-Åtvidabergs FF på TV4 sport. En toppmatch i superettan. Det lag som eventuellt vinner går upp i allsvenskan nästa år och jag hoppas ju såklart på giffarna!

MEN, när jag slår på TV:n så visar de Hammarby-Jönköping Södra istället :( En helt okej match det också eftersom det gäller bottenstriden. Men när man ställt in sig på en grej blir man ju besviken! Gick in och kollade TV-tablån och där står det att det är Giffarnas match de ska visa.

Precis nu kom det upp ett informationsmeddelande om att det är tekniska problem med sändningen från Sundsvallsmatchen så när de får till det kommer de visa den matchen istället! Glada nyheter :) Mitt dåliga humör blåstes bort hur enkelt som helst :)

Har haft en lugn helg, inte gjort många knop och det är ju lite skönt ibland. Hälsade på i Bälg på lördagen och igår var jag bara hemma. Har lite planer för veckan med fotbollsmöte och umgänge med gamla jobbarkompisar. På söndag ska jag få kolla fotboll live i Södertälje. Hoppas det inte är kört för Syrianska efter kvällens match utan att de har något att spela för i sista omgången. Det blir ju mycket roligare då.

Kram på er!

Soffläge

Ligger i soffan och fryser. Förhoppningsvis någon av de sista kvällarna i den här soffan! :) Vår nya soffa har kommit till affären, var ca 5 veckor sedan vi beställde den! Jag ville såklart in å hämta den direkt i kväll, men vill gärna ha vinterdäcken på på släpet, så jag får gott vänta till lördag i stället... Ska bli superskönt! Har längtat länge efter en ny soffa! Hoppas att det känns lika bra då som man har längtat efter..!

Var ut på en promenad i blåsten i kväll. Det är riktiga höstvindar. Men det var skönt ändå. Har varit hemma med Jesper idag, han har haft en sån lejsam hosta. Han hostar typ hela hela tiden. Låter som att han håller på att hosta upp lungorna. Usch, inge kul. Men ingen feber eller annat. Jag hoppas att det går över fort. Joel har klarat sig än så länge, peppar peppar, han är i skolan och jobbar på. Han trivs som fisken i vattnet där. :)

Sverige-Holland 3-2





Ja, vad ska man säga :)

Har gått och svävat på moln idag! Är så glad att vi är klara för EM-slutspel i sommar. Så skönt att de klarade det själva och slapp ett nervigt playoff!!

Det var helt fantastiskt att vara där och det är inte säkert att man får uppleva en sådan idrottshändelse igen. Stämningen på läktarna var helt magisk och låg nåt i luften. Efter första halvlek var jag inte så positiv men starten på andra suddade ut alla tvivel om man säger som så. Så skönt när Toivonen sköt in tredje målet! Bollkallen som var så snabb att ge Lustig en ny boll är värd all uppskattning han fått i media :)

Snyggaste målet var dock Källströms frispark! Kommer minnas den lika bra som Svenssons mot Argentina i VM i Japan/Sydkorea 2002 :)

Jag var ju även lite orolig för bilkörningen men det gick hur bra som helst. Fick beröm av en tvättäkta stockholmare som satt bredvid mig i framsätet och berättade hur jag skulle köra. Ska väl kanske inte ta berömmet alltför allvarligt eftersom de drack ganska friskt, både öl och wiskey, haha! Fick stå länge i bilköer så jag gick och la mig 01:30 men det var det värt!!

Nu ska jag kolla upp möjligheter att ta mig till Polen/Ukraina nästa sommar!!!

Städa städa städa städa

Haha, så länge sen jag gjorde ett inlägg så jag hade glömt inloggningsuppgifterna=)

Idag har jag, mamma, Carina Svanström hjälpt Jessica att städa ur huset! Herreminadagar, vad stort det var när man skulle städa! Skittråkigt vare iaf, men nu är det gjort så det är ju bra då, då kan bebis komma när den vill nu!!

I måndags var jag, F och M till Ö-vik en sväng över dagen. Köpte lite vantar, mössa, present till Tobben och åt lunch!

Tisdagen så läste jag och läste lite till och sen så bar det iväg på ridskolan, dom är så duktiga barnen! Rider som om de aldrig gjort annat.

Idag åkte M på dagis kl 6.00 och jag la mig och fortsatte läsa, sen har jag städat som sagt var och nu kl 19 så ska vi ha studiegrupp! Bokcirkel, och prata om vår fådda saga! Jag fick mig en liten saga från Kuba som jag ska försöka analysera senare. Nån som vet vad det är bra för?? Analysera en saga.. jag vill ju fortsätta att gå oanalyserande genom livet, livet är mycket enklare så! Och en saga, vad kan de va bra för..

Mamma sa när hon åkte ner till Kim att hon skulle åka hem kl 19 så att hon fick köra innan det blev ljust...hmm, det är 10 minuter till dess och det är becksvart ute...

Jisses vad mycket vettigt jag hade att förtälja en dag som denna, men håll till godo gott folk♥


Sykväll

Ikväll har jag varit på sykväll :) Det innebär att de som vill samlas på textilslöjden och syr, stickar, virkar osv det man känner för tillsammans med ledning av syslöjdsfröken. Ett väldigt bra initiativ, speciellt eftersom mamma tagit igen sin symaskin. Jag la upp ett par finbyxor och fixade till ett par gardiner. Det gick mycket snabbare än vad jag tänkt mig så nästa gång ska jag ta med mig fler grejer.

Annars längtar jag väl mest till imorgon då jag ska åka och se Sverige-Holland på Råsunda. Fick dock veta att jag måste köra så det gruvar jag mig lite för. Kommer säkert vara en massa trafik och man är ju inte så himla van att köra i storstadstrafik!! Kommer ha med mig folk som vet var jag ska ta vägen och det är en jäkla tur för annars vet man aldrig hur det hade gått...

Pappa, moffa och Svenne är också där och ska kolla så jag ska försöka hinna träffa dem nåt i pausen :) Har ju inte träffat pappa sen i somras! Hoppas på tre poäng eftersom vi då är garanterat klara för EM-slutspel i sommar! Kan räcka med oavgjort men då är vi beroende av andra lags resultat och det vet man ju aldrig hur det blir. Förhoppningsvis slår motivation klass men det kommer bli en svår match, Holland har inte förlorat en kvalmatch på mycket länge!!!

I lördags var jag och shoppade på den nyöppnade gallerian i Västerås, ligger bredvid IKEA. Jag slog till på en vinterjacka samt en jättefin klänning! Den kostade 800 spänn så jag hoppas den kommer till användning. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska behålla den ännu, måste till Elin och få lite smakråd!
Kram

Söndagsrapport

Igår sov jag till 11 på förmiddagen och kände mig ändå som en zombie, men var rätt nöjd med att ha sovit så mycket. På eftermiddagen gick jag och skulle träna, men väl där blev jag tussig och fick feberfrossa hastigt och lustigt så det vara bara att avbryta, vilket säkert var anledningen till att jag sovit så mycket. Idag är jag konstigt nog helt feberfri. Jag är fortfarande rätt trött, men känner mig inte direkt förkyld.

Jag har en del plugga att göra idag, men har hittills tvättat tre maskiner, gjort storkok linssoppa, strukit kläder (vilket vi nästan aldrig gör), vikit tvätt,  dammsugat, dammtorkat och torkat golven. Nu tänker jag gå ut på en liten promenad, så kanske jag kan få ro i kroppen sedan att plugga. Vissa dagar är det svårare än andra helt enkelt, men tänk så mycket man får gjort hemma då...;o)







Joe Labero

Igår var jag på show med Joe Labero tillsammans med A. Det var faktiskt ganska bra trots att jag tycker det är tramsigt med trolleri! Vissa saker gjorde han väldigt bra, t.ex. när han höll på med kortleken. Är inte lika imponerad över folk som svävar i luften.

Annars har veckan varit fylld med fotbollsåtaganden. Var på möte i måndags och då visade det sig att jag blivit satt i en projektgrupp för att fundera kring hur man ska kunna förbättra dam- och flickfotbollen i Sörmland. Ganska stort uppdrag kan tyckas :s Speciellt när jag ska arbeta tillsammans med människor som inte kommer göra ett dyft! Fast jag kommer inte ägna mig åt att göra andras arbeten utan kommer driva de frågor som rör mig, dvs. tävlingsfrågor. Vi hann även med ett par delikata tävlingsärenden där föreningar försöker fuska! Men se det går inte, för vi har koll :)

Ikväll ska vi träffas igen och diskutera nästa års tävlings- och representationsbestämmelser för våra sörmländska lag. Vi hann inte klart i måndags nämligen. På tisdag åker jag på Råsunda och kollar Sverige-Holland :)

Har också fått frågan om jag vill delta i ett nätverk för kvinnor som arbetar med fotbollsfrågor. Vi är ju inte så många så jag tror de vill satsa på oss som håller på för att vi ska stanna kvar. Vi kommer få lyssna på en föreläsning om positivt ledarskap som jag ser fram emot!

Hoppas allt är bra med er!
//Jenny

Angående gårdagen...:D

Igår blev en jättebra dag! Allt gick inte helt enligt planerna, men ibland gör ju inte det ngt.

Efter att jag hade tränat åkte vi in på stan och promenerade genom Vasaallén. Solen sken och det var riktig värme, sådan som värmer även när man går igenom de skuggiga partierna. Vi pratade om att ta en latte någonstans, J sov en stund i vagnen och vi bestämde oss till sist för ett ställe som hette Kahls kafé Cigarren. Väldigt gott kaffe! Mycket trevlig och tillmötesgående barista som förstod mig, trots att jag fick en tupp i halsen direkt jag öppnade munnen för att beställa. J vaknade precis när jag stod och beställde, men de hade inga smörgåsar så han fick en morotskaka och en juice. Mycket socker med lite mera socker till alltså... Väldigt mysigt att bara sitta där i alla fall!

Sedan strosade vi vidare längs Linnégatan, för jag hade hittat en snygg lampa som jag ville visa M. Han tyckte inte om den riktigt lika mycket.

Vi gick in på Hemköp i Masthugget, för vi skulle ha kladdkakemuffins till efterrätt så vi behövde färsk frukt. Jag tänkte köpa jordgubbar, hallon och ananas. Fel säsong för det!;o) Alla ananaser var alldeles mögliga upptäckte jag efter att ha sett hur grön jag blev på händerna då jag tog i dem, samma med hallonen, så det blev jordgubbar, physalis och röda vinbär istället.

Hemma hos delar av Göteborgsfamiljen gick det en halvtimme så blev Ju tussig och fick hög feber. De hade alvedon som han fick och vi avvaktade lite med att åka hem (han och jag mös lite i deras säng sedan, där han somnade så vi stannade kvar). När vi satt oss ner och precis börjat äta upptäckte vi att kräftorna var galet salta. Extremt menar jag då! Je ringde butiken som beklagade, samt sa att vi såklart fick nya kräftor, så Je och Le drog iväg och fixade. När de var borta tänkte jag förbereda för efterrätten. I den skulle det bland annat vara smält choklad. Jag stoppade in den i mikron, för att tappa hela skålen upp och ner när jag skulle ta ut den. Grattis! Hela mattan, golvet, alla väggar i köksdelen, alla skåpdörrar, micron, ugnen, spisen, diskbänken och möblerna i köket blev alldeles chokladiga - och mina kläder förstås. Har man inte jobb så får man göra sig det ;o) S hjälpte mig att städa upp. MG fick gå och köpa mer choklad under tiden...

Efter det gick det faktiskt riktigt bra;o) När vi åkte hem såg det ut som att jag hade bajs på kjolen, men folk får tro vad de vill ;o) Vi hade en jättetrevlig kväll i alla fall!:D

Krams!






Soppreceptet

Du bad ju om receptet på soppan Lilian och här kommer det :)

400 g hackad, blandad svamp (jag hade bara trattkantareller och det blev bra)
25 g smör
2 hackade schalottenlökar
6 dl vatten
2 msk kantarell- eller kycklingfond
3 dl grädde
0,5 msk soja
ev. 1 msk sherry eller konjak
svartpeppar och salt

1. Koka ur svampen i en stekpanna tills all vätska kokat in.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn svamp och lök i ca. 5 minuter.
3. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och fond.
4. Låt sjuda utan lock i 8-10 minuter.
5. Häll i grädden och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
6. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med soja, eventuell sherry eller konjak, salt och peppar.

Jag har ingen stavmixer och använde därför kniven på matberedaren och det gick också bra. Åt en ciabatta med ost på till och det var supergott!

Ska ut till Bälg imorron och leta svamp. Har upptäckt att jag tycker bäst om Karl Johan så jag hoppas hitta lite sån också!

Season 3??

Är det någon av er som kan svara på varför jag inte ser uppdateringen av vår blogg när jag kollar på min dator??! Har fortfarande season 2:s layout när jag kollar...

Har haft en ganska lugn vecka. A har haft barnen denna vecka så vi har inte setts något. Men till veckan ska vi ses igen. Vet inte riktigt vad jag känner men har bestämt mig för att inte tänka så mycket utan göra det som känns bra så länge det känns bra. Och eftersom det känns bra just nu så kör jag på det :)

Idag var jag och kollade fotboll, upplösningen i div. 3 södra Svealand och jäklar vad spännande det blev. Tre lag var inblandade i toppstriden och resultatet gick Eskilstuna Södras väg, som jag hejar på, så de är klara för div. 2 nästa säsong. Innan jag åkte dit hade jag varit på matchdelegat uppdrag i en division 7 match. Innan matchen kunde starta var jag tvungen att reda ut lite frågetecken med vilka som skulle få starta. Är lite brydd att de inte har bättre koll själva på vilka bestämmelser vi har gällande farmarlag!

Har fått svar på min röntgen och den visade inget konstigt. Min läkare ville att jag skulle kontakta honom ifall jag ville att han skulle skicka remiss till ortopeden. Det vill jag såklart även om jag inte förstår vad de ska kunna göra. Det har ju just konstaterats att jag inte har något fel på bäcken och höft och ortopeden kollar väl skelett, eller??! De kanske kan se och göra fler undersökningar som kan hjälpa mig att få någon reda på vad det är för fel. Vaknar nästan varje natt av att det gör ont och måste ta min medicin. Hoppas verkligen att jag får veta vad det är för fel snart!

Nu ska jag sätta mig i TYA och åka och hälsa på i Bälg. Kram på er!

Rubriklös

Lördagmorgon och hela familjen får sova lite längre än vanligt, go'frukost och slapphäng i myskläder. Det behöver man emellanåt.

Idag blir en toppendag, det känner jag på mig. Jag och J har spelat gitarr och sjungit ur hans bok, snart ska vi gå ut, sen tänkte jag träna lite och sen ikväll ska vi på kräftskiva med Göteborgsfamiljen ikväll.

Jag har inte tränat sedan förra söndagen nu och det känns. Det märks framförallt då jag springer till bussen, för ju längre ifrån senaste träning desto mer flåsar jag när jag kommer på bussen. Det konstiga är att jag verkar få bättre flås av zumban än av annan träning. Jag har tyvärr inte zumbat något på två veckor och börjar märka skillnad.

Mitt zumbaställe har slagits ihop med ett annat ställe, som håller till där det inte är lika bra lokaler och där mina tidigare danstränare bara har tre pass totalt på en vecka. De passen kan jag inte gå på, för jag hinner inte hem, medan de pass som är på helgen är med andra tränare som inte är lika bra och som använder sämre musik. Därför måste jag nog leta mig ett nytt ställe att dansa zumba på... Det är svårt att få tiden att räcka till ibland, så därför har jag kört lite på friskis nu några ggr, bara för att träna något i af. Det är skönt att träna och jag blir så mycket gladare av det! Jag mår bättre överhuvudtaget bara jag vet att jag ska få iväg och svettas lite.

Till veckan börjar jag en kurs, för jobbet skull, som ska pågå under tre veckor. Än så länge vet jag att det är en annan lärare som också ska gå den, men resten tror jag har andra arbetsuppgifter, så det ska bli intressant.

Nu glömde jag bort vad mer jag skulle skriva...












RSS 2.0