Skolstart

Joel tycker det är helt fantastiskt att gå skola! I morse sa han att han inte ville vara hemma mera, han skulle vara på skolan. Men sen ångrade han sig och sa att han kunde komma hem å sova..... Det låter ju bra! :) Förra veckan var ju Joel på fritids då, och jag tror att han trodde det var skolan. Så när det var samling i måndags och upprop och så, så var han lite nervös från början, men det släppte fort, och Joel är en tuff och snäll kille! När det va info för föräldrarna gick de ut och åt glass och lekte. Joel gick och spelade innebandy med några tjejer! :)

De har väl inte riktigt kommit igång än med "skola" utan har haft lite aktiviteter för att lära känna varann antar jag. Idag har de varit på utflykt till Fyråbadet, där de fick äta lunch. Annars när jag frågar vad de gjort så har de bara lekt. Så det är väl som det ska va då! Det är väl då man lär sig som mest. De är 27 barn i klassen, så det är en ganska stor grupp. På schemat finns svenska/matte, musik/rörelse, bild & form, gymnastik, utedag och livsviktigt. Låter ju spännande! :D I morgon kväll är det familjedag för förskoleklassen och deras familjer, så vi ska grilla och umgås.

Å Jesper går det bara bra för också. Han var lite nervös från början att han skulle sakna Joel och tyckte det var jobbigt, men från dag 1 så har han varit hur nöjd som helst. Å dom har roligt tillsammans på kvällen också, när dom inte träffat varann på hela dan. Jesper är lite nöjd med att det är han och några till som är störst på dagis nu...... Nästa vecka börjar de med 5-års grupp där.

Så nu ere bara å förbereda sig för studenten.... tiden går så fort....!

Onsdag kväll

Kom på att jag glömt att lämna in steg för åtminstone augusti! Ska vi fortsätta meddela dig Marika? Vill även säga TACK för kortet på Axel! Blev så glad när jag kom hem idag och det låg ett brev på hallgolvet :) Han är så fin!

Börjar få hyfsad koll på mina arbetsuppgifter. Har varit runt i alla klasser och börjat få en rätt så bra bild av vart mitt kunnande och insatser behövs. Har haft två framtidsmöten den här veckan och det har känts bra. Får cred av mina jobbarkompisar så det känns som om jag är på rätt spår.

Tyvärr funkar det inte lika bra med de jag jobbar närmast. Två män finns tillgängliga som resurser under skoldagen, de har fritids på eftermiddagen. De har ganska starka åsikter om hur man bäst hjälper de elever som behöver särskilt stöd och om jag säger att vi INTE tänker likadant så har jag inte överdrivit. Jag tror på att stötta eleverna i sina klasser och hitta lösningar för dem där i så stor utsträckning som möjligt. Plockar man bort dem från klasserna är det svårt att hitta tillbaka igen. Men de (resurserna alltså) vill gärna ta med dem till ett rum och sitta där och bedriva en verksamhet som inte känns helt okej! Vi ska ha ett möte imorgon bitti och förhoppningsvis går vi därifrån med större samsyn på vad som ska göras. Jag har ju fått ett uppdrag av skolledningen och det är jag väldigt inställd på att genomföra på det sätt jag tror på. De har ju jobbat på sitt sätt under ett par år och uppenbarligen är ledningen inte nöjd med det eftersom jag fått tjänst där. Men vill samtidigt inte göra mig ovän med dem heller. Vill inte bli deras "chef" som ska tala om vad de ska göra och hur. Allt blir ju lättare om man samverkar! Tycker inte rektorerna varit särskilt tydliga med vad de förväntar sig till dem och det är därför vi hamnat i den här situationen. Får se var vi befinner oss efter mötet imorgon...

Igår var jag i Flen. Jag och ett par till hade bjudit in alla föreningar som har dam- och flicklag som spelar 11-manna. Finns en del att förbättra vad gäller den biten inom sörmländsk fotboll. Det var ca. 70 st där som diskuterade möjligheter och utmaningar framöver. Kändes bra när vi åkte därifrån förutom att vi satte igång larmet!!! Höll till på en gymnasieskola och vi hade bett dem ändra larmtiden till 23:00 men 22 drog det hela igång! Vi åkte innan Securitas kom dit så får höra om vi får några bannor!

Har fortfarande problem med vänster baksida och ska klippa mig imorgon! Annars kollar jag på friidrott i den utsträckning jag hinner :) Så jag har det rätt så bra som ni märker!

Drinkar

Snart ny månad och nya friska tag! Jag undrar jag om det finns någon god drink till oss nästa resa, som kan slå de första 2 menar jag;)

Solen skiner och jag har suttit inne precis hela långa dagen, igår fuskade jag ju och åkte till stan och blev där hela dagen. Lämnade in bilen, promenerade till Storsjöbadet och badade med Martin och Sanna. Gick sen till Bittas jobb och liftade med henne hem eftersom det på någevis inte vill sig riktigt när vi lämnar in bilen, idag ska vi dock få hem den igen! Hoppas jag annars får hon gå hem och det kanske är lite drygt=)
 Nu kör semi igång igen!!

Puss

Jobb och skola

I morgon börjar Joel förskoleklassen, ska bli himla spännande! Han började ju förra veckan på fritids där han kommer att gå skolan, så han fick träffa några av sina nya kamrater och bekanta sig med nya fröknar. Både Joel och Jesper fick en mjukstart efter semestern och var ledig en dag, och hade korta dagar de andra dagarna. Det eftersom Kalle har blivit sjukskriven. Han lyfte illa ryggen för snart två veckor sedan, och har fortfarande ont. Han var till läkaren förra veckan, och han ska få göra en magnetkameraröntgen. Få se vad den säger då. Förhoppningsvis är det inget allvarligt. Han mår mycket bättre nu, men det är bra att det kollas upp.

Jag jobbade ju då förra veckan och i slutet av veckan var jag helt slut... Men man vänjer sig väl igen att man ska kliva upp tidigt och jobba......

En vecka med barna

Tänk vad mycket roligare det blir på jobbet när barna kommer :) Efter den här första veckan kan jag bara konstatera att jag hamnat på ett trevligt ställe. Att det var som att kliva in i en helt annan värld hade jag väntat mig men att skillnaden skulle vara så stor hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat räkna med! De barn jag jobbar med här hade vi inte ens höjt på ögonbrynen över på min förra skola! Lite orättvist känns det faktiskt men jag lär väl ställas inför utmaningar här också. Man får väl se vad tiden lider.

Var på en fantastiskt rolig personalfest förra fredagen :) Klackarna i taket med partyglada människor! Kommer trivas som fisken i vattnet vad gäller den biten tror jag. Hade en av mina roligaste utekvällar på länge och det kändes dagen efter vill jag lova. Jag blir ju inte bakis i den bemärkelsen att jag mår illa som ni kanske vet, men tusan vad trött och seg jag var. Fast det var det värt :P

Idag har jag varit på fotbollskonferens i Västerås. Jätteroligt! Kul att diskutera tävlingsfrågor med andra distrikt. Jag har lärt mig massor! Känns även bra att jag fick ledigt från jobbet, det verkar inte vara några problem med sånt och det är ju bra att veta inför fortsättningen.

I veckan har jag hängt i Bälgviken varje kväll för mamma, Gika och Minata har varit här och hälsat på. De åkte idag och jag saknar dem redan. Får se när jag får träffa dem igen.

Kram!

I'm hopeless!

Jag känner att min insats på den här sidan börjat urarta, men har tänkt rätt ofta att jag ska skriva något. Jag tycker att jag egentligen har haft mycket att skriva om också, men nu är jag så trött att jag inte riktigt minns vad det var som jag faktiskt tänkte skriva ...

Lillebull har börjat förskolan och det är spännande! Han är väldigt mycket tröttare och ganska mycket argare hemma nu, så man märker att det är många nya intryck som måste bearbetas. Först började jag jobba och var borta hela dagarna, vilket innebar en jätteomställning för honm, så från att ha sovit själv på nätterna började han komma till vår säng varje natt. Han kunde skrika "Mamma!" rakt ut och sen när han kände min arm så somnade han om igen.Två veckor efter det så började han förskolan och i går natt sov han hela natten i sin egen säng igen för första gången på riktigt länge. I natt som var sov han också hela natten i sin egen säng, så nu har det nog vänt igen.

Ikväll var Göteborgsfamiljen här, så det var QL! Tre av oss stiger ju upp rätt tidigt, så det blir inte så ofta vi ses under veckan, men det är roligt när vi väl gör det!:o)

Förresten, har ni sett Bridesmaids? Om inte, så gör det!:D Det var längesedan jag skrattade så mycket!!:D


Suck

Jag blir så lej! Var ner i källaren och letade efter ett par ridbyxor till Julie, hittar dom inte men hittar en stor kartong med täcken och handukar som luktar mögel och är fuktiga:( Öppnar garderoben där jag har sängkläder och handukar, längst ner är allt fuktigt:( Jag vet ju att vi borde drenera om men vi har ju skjutit det lite framför oss, nästa sommar är det nog ett måste!! Ibland vill jag bara sälja huset och flytta, men samtidigt vill jag ju bo i Görvik! Trivs ju här!

Vänner, kamrater, systrar och ev bröder..

..som läser vår blogg! Jag vill bara tala om att idag är min sista semesterdag för denna sommar! Känns fint att då väljer solen att lysa över oss. Har även lite smått och gott att stå i en dag som denna. NU alldeles strax så ska vi upp på bygdegården och duka inför kvällens surströmmingsskiva. Sen ska vi dekorera vagnen inför joeltåget i morgon. Har även tänkt hinna plocka lite mera svartavinbär och koka saft innan det är dags för kalaset.
I morgon är planerna att vi tänker vara på Joelmässan hela långa dagen och kvällen, all ära till de driftiga personer som planerar och styr upp så det händer lite i Hammerdal. Jag tycker det är så bra och roligt, och sen hoppas jag att det blir en skitskojig kväll sen oxå=) Nu är jag en minut sen, men iof så har jag inte sett någon av de andra rulla in heller så det gör väl inte så mycket! Jag ska hädan efter vara inloggad på skype så jag kan få prata med min kära vän någongång, för jag är urusel på att höra av mig!! Påminn mig om det är ni snäll, mera skype!!
Jag vill även ha in lite tips på en eller flera roliga lekar/tävlingar som vi kan ha på personalfesten vi ska ha nästa vecka!!
Kraam

Fantastisk föreläsning!!

Idag är jag på föreläsning. Lyssnar på Torbjörn Messing som pratar om jämställdhet, jämlikhet och genus! Hoppas få ta del av hans siffror och statistik så vi kan diskutera det vid tillfälle :-) För det vill ni väl?! Kram

Snart vardag igen

Snart kommer den vanliga vardagen tillbaka, och med den kanske det kan dyka upp något inlägg här från mig också! :)

Har haft en väldigt skön och avkopplande semester faktiskt! Nu är jag inne på sista av de sex veckors semester vi haft, och det känns helt ok att börja jobba på måndag. Jag har ju jobbat några dagar ändå, men det känns ganska bra. Joel börjar på fritids nästa vecka, och veckan därefter blir det förskoleklassen. Ska bli spännande! :) Jesper har börjat inse att Joel inte kommer att vara på dagis på dagarna, så han har sagt i några dagar nu med gråten i halsen, att han kommer att sakna Joel. Jag tror det kommer att  bli hur bra som helst för Jesper att få vara utan Joel på dagis. Först kanske han kommer att va ledsen, men jag tror att han kommer att växa och bli lite mer självständig av att vara utan Joel.

Förra veckan for Kalle till fjälls, och när han farit så for även Joel och Jesper bort. De for till Görvik för att sova över hos Tobben och Sanna. Så jag blev helt själv hemma på torsdag kväll. Snacka om att man blir lite förlamad. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig för...! Jag funderade på massor som jag skulle kunna passa på att göra, men jag gjorde nog inget av det... Jag var bara hemma och tog det lugnt.... ganska skönt faktiskt! Sen fick jag sova ostört hela natten, alldeles själv i min säng, utan gubbe och utan barn som kommer och trängs! Så när jag vaknade kl 8 på fredag morgon var jag ganska utvilad, så jag klev upp då... Ganska dumt när man kan ligga kvar..! Men sen fick jag lite extra barn på fredag kväll i stället när Tobben och Sanna följde med och sov hos oss i stället! Det gick jättebra och jag tror alla tyckte det var jättekul!

Den här veckan är Joel på fotbollsskola på Svartviken, mellan kl 10-14 på dagarna. Det är lite synd bara att det varit regn och lite kallt, det blir ju alltid lättare om det är bra väder. Men jag tror barnen har det ganska roligt ändå!

Lingon, blåbär och ett och annat svartvinbär

Halloj!
Tycker om jag får säga det själv, att jag hunnit med ganska mycket idag!
Klev upp klockan 6 och skickade iväg Martin på dagis (fruktansvärt tidigt), la mig och läste ut "Hundraåringen" som för övrigt blev riktigt bra innan den var slut. Sov en timme, upp med Julie och fixade iordning henne för fotbollsskolan.
La mig och läste  Mark Haddons bok " Den besynnerliga händelsen med hunden om natten", jag läste den i juni med, men eftersom vi börjar kursen nu så tänkte jag att det skadade inte att ögna igenom den, men som sagt så läste jag hela en gång till!
Klev upp, klippte klart gräsmattan innan regnet skulle komma. Åt frukost kl 12.15, gick upp och gjorde det vanliga vid datorn, mail, fb aftonbladet! Kl  13 så var det dags för kursstart. Halv 3 kom Julie hem och då så for vi upp i skogen, plockade 3 liter lingon, 2 dl hallon och 8 liter svartvinbär, Julie, Emma och Linnea plockade blåbär.
Hem igen, hacke päran till middag, gjorde pannbiff, stekt lök och brunsås. Tjejerna gjorde blåbärspaj. Jag gjorde  en kaka som ska vara till surströmmingen på fredag! Sen kokade jag vaniljsås, för naturligtvis fanns det inget att ha till pajen.
Efter maten rensade jag lingonen occh kokade sylt. Julie och jag tog oss en kort prommis i regnet och hemma igen så smakade vi på den delikata pajen, flickorna sa att det var den absolut godaste pajen dom någonsin ätit=)
Ja, med facit i hand kanske jag inte gjort så mycket, men å andra sidan så klev jag ju inte ur sängen förrän vid 12...men jag studerade ju faktiskt..jaja, jag har gjort nått iallafall!!

Nytt är ordet

Man kan nog sammanfatta mina sista dagar med ordet nytt :)

Har fått min nya stegräknare så nu är jag på banan igen! Som ni vet fick den bada några gånger i sommar och efter typ sjätte doppet började den balla ur. När den sen hamnat i Olles shortsficka utan att vi visste om det och därmed fick sig en omgång i tvättmaskinen var det färdigt med den.

Ny upplevelse hos osteopat är nästa grej jag måste berätta om. Fick tips om att besöka en sådan av Sara och eftersom jag är less på att ha ont nappade jag på det och sökte upp närmaste behandlare. Han fanns i Västerås så igår åkte jag dit. Visste inte ens att det fanns något som hette osteopat. Vad gör en sådan undrar ni kanske?! Ungefär samma sak som en kiropraktor eller naprapat fast han utgår från ens muskler. Fick mig iaf en väldigt grundlig undersökning och då menar jag GRUNDLIG! Han gick igenom varje led och varje muskel i kroppen som var lite speciellt. Kom fram till att jag har en utåtrotation i mitt bäcken som mest troligt beror på att en muskel i ljumsken är för kort vilket gör att min vänstra skinkmuskel hela tiden är sträckt och det är därför jag har ont. Hängde ni med??! Jag förstod iaf väldigt bra och fick 4 stretchövningar som jag ska göra. Det är inte frågan om vanlig stretch utan den ska göras på ett visst sätt. Känns bra iaf! Tyckte det var bra att få något konkret att jobba med så nu känns det ganska positivt!

Slutligen har jag ju gjort min första dag på nya jobbet idag :) Har hamnat i samma arbetslag som två väldigt trevliga och sympatiska kvinnor som är speciallärare. Har ett vikariat som speciallärare i år, haha!! De fick mig att känna mig väl till mods och välkommen så det känns som en bra start. Arbetsuppgifterna är fortfarande lite luddiga men det lär väl ge sig!

Kram!

Umeå

Umeå i dagarna tre! Det har varit trivsamt, (trots att Jenny inte följde)  vi haft härliga dagar:) Sol, bad och beachvolley, plus en del tid i diverse affärer. Bilfärd både dit och hem gick ju alldeles strålande, tack säger jag till den som uppfann dvd till bilfärden! Marie har ju jobbat, men med fint väder så har vi lyckats roa oss lite på egen hand. Nu är jag trött och måste nog sova lite, känner att jag skulle ha försökt läst lite skönlitterära böcker innan plugget drar igång men det gör jag imorgon...liksom alla andra måsten man har...Puss å Kram å sov så gott alla

RSS 2.0