Underbart väder ute idag

Igår så var familjen Ottosson och Henke och Sofia hit och hälsade på, det är sånt som jag gillar. Sen så fick dom ju jobba lite när dom var här och det kanske inte va så skoj för dom men väldigt bra för mig:) Så det tackar jag för!!

Idag så har jag varit ute med Julie, Emma, Wilma och Elias, vi har åkt madrass i en fin lite "rodelbana" som jag fick skotta till med bara armarna sen pulsade vi iväg över lägdan ner över ett djupt dike ( det var fruset ) och till Kim å Bitta. Barna fortsatte att vara ute och leka men jag gick in och fikade med Bitta. Efter det så tog vi en promenad, så idag har jag faktiskt kommit över 10 000, jippi!!!

Ikväll ska vi bara vara hemma, inte göra något speciellt. Äta lite gott och må bara fint:)

Så Gott Nytt År på er mina vänner!!

En ny tradition...

Ja, nu har vi stepsisters skapat en ny tradition, i mellandagarna blir det övernattning med hela familjerna på Norderåsen (jo, det är väl där vi bäst får plats...!) Det var supertrevligt! Jag tror alla 8 barn och 9 vuxna trivdes rätt bra! Ungarna sa i af att de gärna ville sova över igen!! När vi kom hem i eftermiddag så satte vi oss i soffan och softade lite, men efter en kort sittning så var det full fart igen. Men grabbarna somnade lätt i kväll.

Vi måste ju ta vara på de få tillfällen som vi kan träffas allihopa, det blir ju som inte lika ofta nu som förut, men så är det väl i livet. Jag är i alla fall jätteglad att vi verkligen tar vara på tillfällena i alla fall! Å planerar inför nästa träff!

Kram

Oj oj ojjj!

9 december gjorde jag mitt senaste inlägg - och den 13 december fällde jag min senaste kommentar! Aj aj! Jag måste säga att det litegrann speglar mitt liv just nu. Dagarna bara rusar, jag försöker hinna med saker jag vill, kan, bör och måste...men jag vet inte om det blir så mycket gjort egentligen! Kalle och Axel lyckas hålla mig väldigt sysselsatt...i princip hela tiden! När de lagt sig så handlar det mesta om dem ändå!! :)
Fast på sistone har det varit lite annorlunda ändå. Jag och Magnus har lagt oss till med en vana - ja, jag tror vi kan kalla det vana eftersom det hänt i typ en veckas tid nu! När grabbarna somnat så kokar vi oss en kopp kaffe - och sen pysslar vi på till 2 halv 3 på nätterna. Det är otroligt trivsamt - och produktivt!! Sen får en av oss sovmorgon dagen efter - för det mesta jag!! :) Jag är expert på att behandla Magnus orättvist!! ...fast jag har blivit bättre - jag har börjat inse att han inte har superhjältekrafter...och att även han förtjänar att vila någon gång nu och då! Jag har fortfarande en bit kvar innan vi båda kan känna oss nöjda - men we´re getting there!! :) Nu ska jag fixxxa lite inför "Lilljulkvällen" i morgon! Det ska bli oerhört kul att umgås lite - 9 vuxna och 8 barn!!! Kan det bli bättre??!

Till Jul ska det vara mycket hjärtan och värme och mys, så jag tyckte rubriken idag är en riktigt julig en:) Inte alls så att det besvärligaste är att komma på en rubrik!

Idag så klev jag upp, tog tjälakölen ur ugnen, kokade upp och gjorde risgrynsgröt.... sen skulle jag bara lägga mig och vänta lite så att frukosten skulle koka klart! Det skulle jag inte ha gjort kan jag säga, ligger helt stilla i sängen och så kom det JÄVLA SATANS HELVETES karusellsnurrandet över mig, IGEN!!! Nu är det ju så länge sen, men jag känner ju när det kommer att just det: så här jävligt var det de var:( Klev upp efter en liten stund och försökte få i mig lite te, klädde på mig för att gå ut och då fick jag bara rusa in på toa och så kom allt som fanns i min mage upp. Gick ut och kämpade med snöskottning i en par timmar för att jag skulle bli "frisk" igen, man vill bara gå in och lägga sig men jag vet ju att jag måste ut och göra saker annars så finns risken att det inte går över.

Eva med familj kom och hälsade på oss på eftermiddagen och det var bra för det hjälpte till i mitt tillfrisknande, jag tror jag ska lämna min familj hemma och åka och vara med Eva någon dag, för jag får aldrig träffa henne:( Inte i lugn och ro iaf!!

Nu sitter jag och Fredrik med varsin dator och Martin tittar på Teletubbies, flickorna vet jag inte alls vart dom är!

Martin är så söt, sötast i världen tror jag;) Han springer runt naken, bara en hatt och så en rosa handväska, det är allt han behöver för att tycka att livet e toppen:) Härligt!!

Nu ska jag ner och fixa paj, blir en laxpaj tror jag. Hade inte alla ingredienserna hemma men jag tar väl i det som finns, brukar ju ordna sig! Vi köper med mera mjölk, 3 liter det är bara Marins frukost de;) Vi tar med våra åkmadrasser med, idag har det ju varit jätteskönt väder ute trots kylan så jag hoppas på lite ute tid imorgon med:):) LÄNGTAR!!!!


Fullt upp

Antar att alla haft fullt upp de här dagarna för det hade inte direkt sprutat in inlägg på vår blogg. Jag har haft det bra iaf. Bakade tunnbröd som den dåre och sen firade jag julafton hos pappa. Igår hängde vi hos mamma hela dagen och idag är jag i Laxsjö hos Magda. Kul, för jag har aldrig varit här förut! Imorron får jag träffa er :) Det ska bli kul!

Kram

Ha en härlig jul allihopa!!

Åh. härliga jullov, har mest stressat hela dagarna nu, vet inte varför eller vad jag gjort. I går bakade vi i af stutar, grett, så nu har man så man klarar sig ett tag. I dag har jag jobbat lite, och handlat resten av julmaten. I måra blire lite mera städning innan främmandet kommer på torsdag.

Ska bli bättre på att uppdatera vad som händer under julen. Om det inte blir före julafton så hoppas jag att Ni alla får en riktigt härlig och mysig jul!!

God jul!! Kram kram

4 advent

Idag har vi haft en lugn och skön dag. (Förrutom vid våra måltider då) Gick på Bygdegården i morse för ungarna skulle öva inför sitt uppträdande på annandan när vi har skördefest. Pysslade på lite där, bar stolar å bord och sen så satt grabbarna upp lite fler lampor i våran fina gran som står ute:)

Hemma igen så satt vi upp en juldekoration ute på väggen som tyvärr va lite för bred men den får hänga kvar där iår iaf, kanske vi placerar den bättre till nästa jul.

Sen så har vi väl inte gjort så mycket mer... bar upp granen och skulle klä den, men belysningen behagade inte funka så det får vänta tills i morgon.

Åt god potatisgratäng och fläskfile till middag.

Löste lite korsord och sov en stund när barnen tittade på bolibompa.

Ja, och nu till dagens STORA händelse: Fredrik har rakat av sig allt hår och skägg, tror jag är lite kluven, vad ska jag nu lugga honom i när han inte gör som jag vill:(

Imorgon så ska vi åka till Strömsund, Fredrik måste ju på arbetsförmedlingen och så ska vi fixa lite andra små ärenden.

Snart är det jul på riktigt, det kommer bli en riktigt bra jul i år, jag bara vet det:)

Kram

Jullov:)

Äntligen!!! Måste säga att jag blev så innerligt trött på mitt jobb idag så när jag fick gå hem kändes det som en välsignelse!!! Nu är jag ledig ända till den 4 Januari, jobbar då i 2 dagar och sen är jag ledig i 5 dagar till!! Känns såå toppen skönt:):)

Falskt alarm

Det var nog bara i sömnen han lät, för inget barn vaket ännu...

Julians ordförråd verkar vara ganska stort när det gäller att förstå vad man säger, men inte särskilt stort när han pratar själv. De ord han säger låter också väldigt lika många av dem, så han verkar öva upp ett ljud i taget ;o)

Just nu är det ett ord -med lite olika uttal- som har fyra olika betydelser. Tre av dem har vi listat ut, men det fjärde - not a clue! "Kaanen" - granen, "öhkannen"-porttelefonen, "kannen" och "kannen"...???

Nej, nu hör jag ngt igen...

Julklara???

Är alla ni klara med allt som ska fixas inför julen? Mat? Kläder? Klappar? Julgodis?

Julpyntat har jag gjort, det gjorde jag redan inför första advent, men inget annat. Har inte köpt några julklappar, har inga kläder att ha på mig, har inte gjort något julgodis och vi kommer nog inte att fixa ngn särskild julmat på julafton som det känns. Det konstiga är dock att jag inte känner ngn press i år. Det känns skönt att vara här på julafton och bara mysa och ta det lugnt. För mig är inte det viktigaste att träffas på själva julafton, utan att träffas överhuvdtaget. Det är alltid så hysteriskt med rännande hit och dit på julafton och det brukar faktisktbvara ganska jobbigt. Hela dagen brukar liksom bara försvinna i ett virr och när man lägger sig på kvällen funderar jag på vad vi egentligen gjort under dagen. Jag brukar inte kunna komma ihåg några direkta konversationer direkt, om jag ska vara ärlig.

Förra året var dock rätt oki, för då var vi "bara" hos mamma och pappa på förmiddagen och hos Micke och Tina på em och sen kom Susanne till Sara och Jon så vi öppnade paket tillsammans på kvällen. Jag vill hinna sitta ner och prata, spela spel, sjunga julsånger tillsammans och bara mysa :o) Brukar ngn av er uppleva det?

Nej, nu hör jag en lilltuss.

Bamsekram!


Snöcirkus!

Det är precis vad det är här i Södermanland för tillfället! Kan bara konstatera att folk inte kan köra i snö efter ett dygns empiriskt underbyggd studie, haha! Bilar står i diken och det är stopp i trafiken hela tiden. Skulle ut på Tuna Park idag och det tog mig typ 1 timme att ta mig dit med bil, GRRR. Så jag hoppas ni har lite förståelse för mig :)

Marika skrämde upp mig ett litet tag ikväll men det gick fort över som tur var. Fick ett mess med en undran om det var pappas hus som brunnit???! Ringde pappa som är uppe i Borga och jobbar men han trodde inte att det var hans eftersom han inte hört något på hela dagen. Ringde därefter upp Marika och frågade med lite rädsla i rösten varför hon hade ställt frågan. Då berättade hon att hon läst det i ÖP och att det stämde in på pappas hus. Gick in på op.se och läste själv och jag förstår varför hon undrade. Det skulle faktiskt kunna varit pappas hus. Nu är det inte det men jag har inte fått reda på vems hus det är än.

Är ute i Bälgviken och har förberett morgondagens julpyssel. Målat, klippt och klistrat prototyper som barna ska få titta på innan de själva sätter igång. Hoppas att de tycker det är kul!

Bara tre dagar kvar innan jag får fara hemåt :)

Kram!

Fika är gott!

Sitter framför datorn och äter lite tårta, beställde en tårta igår från tårtbit´n, en moccatårta med maräng, supergod! Har ätit tårta och fikabröd nu i flera dagar. I lördags var vi på 4-års kalas, Olivia fyllde år, och så var det 1-årskalas för Sixten i söndags, och i går var det jag som fyllde ännu ett år sen sist. I kväll har jag hunnit med en massa saffranslängd, pepparkakor och glögg. Det var lite julavslutning på basketträningen, för de yngre, de körde en träningsmatch mellan varandra, kul att se faktiskt. Jag och Petra återupplevde gamla minnen när vi satt i sekretariatet och skrev protokoll och tryckte på matchklockan. Efter matchen var det ju fika då. Sen blev det ingen träning för oss äldre, vi som fikat upp oss kanske var lite för lat, men sen kom det ingen annan heller... kanske dags att ge upp träningen för oss gamlingar. Men under julhelgen kanske det kommer några och vill träna??! Kan va skönt att röra på sig lite i jul när man bara äter och myser framför julgranen...


Jack-redogörelse!!

Haha, vilket gissande som har förekommit utan min vetskap. Ni måste komma ihåg att jag inte har någon dator utan kollar mest inläggen via wappen på mobilen och då är det inte så lätt att gå tillbaka och kolla äldre inlägg!

Men Malle är den som har rätt (även om jag inte vill hålla med om att vi har smeknamn på allt och alla precis...) Jack är ett smeknamn på Katta :) Har för mig att jag svarat på en fråga från Marika vem Jakmani var förut. Och det uttalas jackmani så då är ju inte steget alls långt till Jack, hihi! Så mer spännande än så var det inte.

Händer för övrigt inte så himla mycket spännande på karlfronten för tillfället. Känner jag mig själv rätt så kommer jag nog inte kunna hålla truten när det händer något. Ni lär nog få en grundlig genomgång vare sig ni vill eller inte, haha!

Idag är jag och julpysslar i Bälgviken med Elin, Pekka och Olle. Dom har gjort kola, leverpastej, senap, pepparkakskulor, Rocky Road och Traudes rödkål. Jag har inte gjort någonting mer än att handla innan jag åkte hit för jag har julpysslat framför TV: n istället. Har ju varit sport på TV hela dagen ;)

Kram!

Julpyssel!!

Idag är jag i Österbo, en liten by utanför Enköping där Pekkas föräldrar bor. Elin och Pekka åkte till Tuk igår morse för att bo på hotell så jag har varit barnvakt åt Olle. Den här lördagen har Pekkas familj som tradition att julpyssla och jag blev medbjuden :)

Har gjort min första scrapbook-grej ever!! Stolt som tusan kan ni få beskåda underverket nästa gång ni kommer och hälsar på! Olle har varit snäll som vanligt, ätit som en häst! Nu är mitt barnvaktande slut för dom har just kommit. Tror jag ska ge mig i kast med något slags julgodis nu :)

Kram

Jack, hur var det med de?? Fick vi veta vem som kom närmast i våra gissningar??

Hejåhå, vad dagarna går fort. Idag så har vi bara varit hemma och stökat på. Städat. tvättat och burit ut och ner alla barnas grejer på deras rum. Är det någon av er som kan tapetera tro?! Vi tänkte nämligen göra det och varken jag eller Fredrik är ju så händig vad gäller sånna saker. Ska börja efter jul tänkte vi, måste väl riva tapet och spakla och greja först och det känns det som om jag har skaplig koll på, men sen då....

Ikväll så ska vi bara vara hemma och vara, titta på lite tv och mysa.

Här blir det köttfärsgryta till middag och så lite rödvin:) Gottgott.

Imorgon så är det lucia på Bygdegården, vi var tränade i morse och nu tror jag att dom nästan kan alla sångerna:)

Kram

Mmmmintchoklad i mitt hjärta.

Jag har upptäckt en supergod choklad!:o) Hemköps egna mörka choklad med mint är helt underbar! Jag gillar den verkligen jättemycket! Smakar precis som After Eight om ni frågar mig - Helt fantastisk!

Imorgon kommer vår "Göteborgsfamilj" och hälsar på, så jag tänkte pröva mig på att göra Bouillabaisse. Det är fantastiskt gott, men frågan är ju om jag fixar att göra den utan att koka fisken torr... Tips någon? Oftast blir det så här i mitt fall: Jag äter ngt gott någonstans och vill att andra ska få uppleva detta underbara, så jag försker göra det ...men förvandlar det till något som är raka motsatsen. Varför ska det vara en hel vetenskap att laga mat!?! Det hjälper inte att följa receptet till punkt och pricka, men det hjälper heller inte när jag försöker trixa till det lite själv.

I måndags var David (vi pluggade ihop i våras) här och käkade med oss, så då tänkte jag göra ngt enkelt men gott. Vi gör kyckling. Tyvärr upptäckte jag att vi hade rödbetor hemma och det är ju gott så vi blandade i det... och kikärtor...och champinjoner...och ngt mer som jag inte minns just nu. Vi hade också i creme fraiche, utöver buljong och kryddor. Det blev rätt oki, men om man är ovan vid konstiga blandningar så var det nog ingen hit. David var dock juste och nog ganska hungrig så han åt det med god min. Mathias sa att det var gott, men han var å andra sidan hungrig som en varg redan när han kom hem... Se é henn käran henn!;o)


Kärleken den kärleken

Julie har nu i tre dagar försökt att ringa till Anton och han svara ju aldrig!! Så hon chattade med sin far för att försöka få lite råd i frågan:) Efter kvällsbestyren så ringde hon igen och han svarade!! Lycklig!! Nu är det bestämt att han ska följa henne hem på måndag. Men hon skulle inte tala om det för någon för då får Filip reda på det och då blir han ju avundsjuk och elak! Och sen så har hon även hunnit fundera på om han verkligen vill följa henne hem eller om han inte tordes säga nej. Efter en liten stund så slog det henne att hon har ju satt upp små "kärlekslappar" lite varstanns i huset och som han kommer att få se, ojoj vilka bekymmer 8-åringen har:)


Väntar...

...på att diskmaskinen på jobbet ska bli färdig. Jag har ägnat minst 2 timmar åt att plocka ihop grejer till ett kemiarbete som jag avslutade med min och Ingelas klass idag. En massa skit som skulle diskas men nu ligger det i en tvättpåse i diskmaskinen! Först skulle allt letas åt, sen räknas och sist men inte minst diskas och rengöras. 80 små burkar, 80 små lock, 80 droppflaskor, 15 pipetter, 40 petriskålar med lock osv osv... Hoppas att ni tycker lite synd om mig iaf ;)

När jag är färdig här tror jag att jag ska åka ut till Bälg och kolla på en film med Elin. Vi har länge pratat om att titta på Den andra systern Boleyn, den ska visst vara jättebra! Är det någon av er som sett den?

Pratade med Gika igår och dom mådde bara bra. Minata hade kommit fram 8:35, tror hon sa att hon åkte in på BB runt 0:30 så det gick ju relativt fort. Hon hade inte tillräckligt kraftiga krystvärkar på slutet så därför använde dom sugklocka för att få ut henne. Hon vägde 3166 gram och var 50 cm lång. Gika säger att hon har ganska mycket hår, mörkt och krulligt :) Längtar till nästa helg då jag får träffa dom!

Hoppas allt är bra med er! Inte så länge innan vi träffs nu :)
Kram!

Minata


Sorg och glädje!

Vill bara säga att jag tänker på er idag och speciellt dig Malle som har förlorat en underbar farfar...aldrig lätt! Som du sa själv så blev det ju ändå bra - han behövde inte vara dålig speciellt länge. Skönt!

Sen tänker jag ju också speciellt mycket på dig Jenny - som har blivit dubbel-moster!! Va´härligt! :)

Nu sussar grabbarna sött - och jag höll på att lura på att bädda ner mig i soffan och se en film. Fast det är ju så mycket annat som jag skulle vilja ta tag i också! Jag tänker inte göra någon "nytta"...men lite annat roligt pyssel kanske. - eller också sitter jag bara kvar framför datorn. Tiden har ju en förmåga att gå ganska fort när jag sitter här!!

Hur gjorde jag sist???!!!

Finns det någon med sämre minne än mig? Eller rättare sagt konstigare minne än mig? I jobbet t.ex. har jag fotografiskt minne - jag kommer ihåg typ namn och kurser på alla ansökningar jag tar emot...ja, typ allt som går att "fotografera" kommer jag ihåg! ...men alla viktiga väsentliga saker går bara in i mitt medvetande - och sen ut igen! Fina samtal, värmande ord, en härlig upplevelse, en skön känsla - jag VET att jag varit med om dem...men jag minns dem inte!! Jag kommer inte ihåg alls vad jag gör om jag inte skriver upp det! ...och som tur är så har jag ju skrivit dagbok typ från det jag föddes fram till slutet av 90talet...och att jag skrivit lite då och då om Kalle och Axel. För jag måste erkänna att jag minns knappt någonting från när Kalle var bäbis. En jäkla tur att vi köpte filmkameran också!

MEN det jag EGENTLIGEN skulle komma till är att jag slutade amma Kalle när han var 6 månader...och att (som jag minns det) det liksom bara löste sig av sig själv. Han åt smakportioner i typ en vecka och sen var det bara att sleva i honom mat till dess han helt enkelt inte behövde - och inte ville - ammas längre. Som komplement till mat så åt han gröt och drack välling...och jag kunde dricka öl och lämna hemmet i mer än en timme åt gången! Lätt!

Axel...iochmed hans mjölkkänliga mage så har han ju BARA fått bröstmjölk. Vi testade ju Nutramigen typ tre gånger utan framgång och sen gav jag upp det! Jag har använt bröstpumpen två gånger...med Kalle pumpade jag ju lite då och då - med Axel känns det inte ens som det är läge att ge flaska. Han tar definitivt inte vällingflaskan - så välling har jag gett några gånger på sked nu...smakportioner puré har jag gett i drygt en månad - och det finns som ingen önskan hos honom att få mer mat!! Gröt testade jag nu ikväll och det åt han ganska bra av - men sen skulle han ändå ammas tre gånger innan han somnade!! Det känns som om jag ALDRIG ALDRIG ALDRIG kommer att komma ur det här!!!

Farfar

Jag är rädd att imorgon kommer dom ringa och säga: Nu är han borta! Eller nästa dag, för jag tror inte det finns något hopp. Jag är ledsen och förtvivlad men jag vet ju att det är det bästa, men det gör ont för det:(
Det har varit en väldigt lång och jobbig dag, men det kändes ändå bra att vara på jobbet och skingra tankarna lite. Idag så slutade jag lite tidigare och åkte in till stan, hämtade en säng och sen så åkte jag och Martin till Farfar. Det kändes bra att vara dit, han ligger där och sover. Han har färg i ansiktet och händerna är inte blå och kall, men det ända jag igentligen kan tänka på att snart så hörs dom sista rossliga andetagen och sen så är han bara borta...

Helgen

I går var vi på Elgiganten och köpte en ny micro och en ny vattenkokare. Det gick överhuvudtaget inte att få ngt liv i de gamla :o( Vattenkokaren för två månader sedan och micron i torsdags. Jag har insett att när man har ett minne som jag (dåligt) klarar man sig inte utan micro, för då får barnen antingen ingen lunch, eller så får de pannkaka varje dag och det vill jag ju inte. Jag hoppas att nygrejerna ska hålla bra i af!:o)

Julian har kommit in i en riktig traktorperiod. I helgen var vi ute och gick både lördag och söndag. Vi gick bl a förbi ett ställe där de bygger nya lägenheter så alltså mycket maskiner där och han var helt: "Oj! Mah! Mäh! Tatton!" om och om igen. I morse hörde jag honom när jag vaknade: "Tatton! Kotti kotta tatton! Bla bla bla tatton!" osv. Så låg han jättelänge innan han kom på att han nog ville ha vårt sällskap.

När vi var ute på lekplatsen i söndags så var det två katter ute på gården som rök ihop och skrek som tusan. Så efter det var det slut på gulliga kattljud. Julian skrek istället som de bråkande katterna när jag frågade hur katten låter... :-/ ;o)   

Om Julian är inne i en traktorperiod, så är jag och Mathias inne i en filmperiod. Den här helgen har vi sett tre filmer: "the Hangover" - riktigt QL!, "Marley & Me" - lite smårolig och feel good (fast jag grät lite oxå) men tyvärr gör Jennifer Aniston inte så bra filmer hur mycket jag än gillar henne... och igår såg vi "In Bruge" - den tyckte jag om och rekommenderar också :o)













Hundhuvve??!

Idag har jag lovat en sak som jag mest troligt kommer att få bära hundhuvve för!! Imorgon ska vi åka på studiebesök och vara borta hela förmiddagen. När vi kommer tillbaka har jag lovat att vi ska se ena Tsatsikifilmen och ta med sig fika. På frågan om vilket fika de fick ta med sig så svarade jag att de fick ta med sig vad de ville...

Det är häri problemet ligger. Skolan har nämligen VÄLDIGT strikta restriktioner vad gäller sötsaker. Helt i sin ordning att vara försiktig med det men jag tycker ändå att man måste få äta goda saker ibland. Eller åtminstone en gång per termin, för vi har inte haft något fika över huvud taget hittills. Så får se om jag blir kallad till rektorn eller nåt, haha! Ska säga åt barnen att det är en hemlighet så kanske jag kommer undan med blotta förskräckelsen, hihi!

Kram

Måste skriva...

Ja, Jenny det är tur att Du pushar på oss att skriva, jag vet att jag är dålig på att uppdatera vad som händer, men det kanske är för att det inte händer så mycket så man tycker inte att det riktigt är värt att skriva. Eller så är det helt enkelt att man inte tar sig tid. Det brukar ju bli efter helgen, när det kanske är något som man kan skriva om.

Som skrivet här tidigare, Jamtli Julmarknad, var trevligt, mycket folk i rörelse, och mycket marknadsstånd. Kom fram till att det nog mest var en massa ostar som såldes. Jag köpte faktiskt en ost, en färskost med örter, den var supergod, kommer från Raftsjöhöjden. Sen köpte vi en mössa var till grabbarna, en lite tunnare som de kan ha under hjälmen i vinter när de ska åka skoter och slalom! Lite godis inhandlades också, annars var det ganska lite handlat, fikade förstås, glögg och pepparkakor, kolbullar, och en massa smakande av ostar, korvar, bröd och godsaker.

I veckan blir det fullt schema igen, möten och jultallrik, julgröt och basket, luciafirande och mera möten. Åsså lite hemmagrejer då. Mat och läggning. Som vanligt alltså.

Jamtlis Julmarknad

det var min premiär på julmarknaden, men vad stort det var och vad mycket det var!! Kände att man kanske skulle ta en tvådagars nästa år, en dag med barn och en dag utan!! Det var iaf jättemysigt där och jag kan tänka mig att det är väldigt trevligt att gå där på kvällen:)

När vi precis kommit in till stan så ringde pappa och talade om att farfar blivit hämtad med ambulans, hemtjänsten hade hittat honom och kunde inte få liv i honom. Det här var på förmiddagen och när jag åkte hem från stan vid 17 så var han fortfarande medvetslös. Dom har gjort en massa undersökningar och nån röntgen men hittar inte något som är "fel", det känns så jättejobbigt. Han har ju trots att funnits i hela mitt liv och så vill man ju att det ska förbli fastän man vet att det är ju inte så verkligheten ser ut. Nu ska man ju inte måla faan på dörren än, utan hoppas på det bästa. Bara han inte blir liggande som ett kolli, det är nog det värsta som kan hända, för det skulle han själv inte vilja.

Hjälp mig nu att hålla tummarna så farfar får komma hem igen, pigg och frisk!!

Dålig aktivitet...

...på vår blogg på sistone! Tycker det behövs en uppryckning från samtliga :)

Har iaf avslutat mitt barnvaktande för den här gången. Olle har varit på bra humör trots att han varit risig i kistan och blivit förkyld idag. Vi har tränat på att trycka på ljudknappar i en bok han fått av mig samt blåsa ut ljus. Knapptryckningen behärskar han numera och blåsningen kommer nog så småningom. Han kan forma läpparna och får ut lite luft men det är inte tillräckligt för att blåsa ut ljusen.

Eftersom Olle varit så nöjd har jag hunnit med det mesta på Vinterstudion, så roligt att kolla på sport! Fast jag hade gärna varit i Östersund och sett tävlingarna live. Idag upptäckte jag Lio och pappa bland publiken så då blev det ju extra festligt. Så fort kameran svepte förbi kollade jag på dom istället för på skidskyttarna, hihi!

Längtar till imorgon eftersom vi har så mysigt på skolan nu. Har mörkt i klassrummet, tänder ljus och så läser jag högt. Jag föreslog att vi skulle göra uppehåll i Tsatsiki-böckerna ett tag och läsa någon trevlig julberättelse men det "kunde jag fetglömma". Dom bara älskar Tsatsiki och vill höra den så ofta det blir lite tid över. Det gör inte så mycket för jag tycker dom är väldigt kul att läsa högt. Vi har läst tre och är nu inne på den fjärde - Tsatsiki och Kärleken. Har lovat dom att vi ska se en av filmerna innan jul. Men eftersom jag lägger ner lite mer tid på högläsning just för tillfället så kanske vi hinner båda :)

Just nu sitter jag vid köksbordet och väntar på att middagen ska bli klar. Skönt att bli bjuden på mat :) När jag kommer hem tror jag att jag ska baka en saffranskaka och ta med på jobbet imorron! Måste visa snyggingen att jag är händig i köket, hihi!

Kram på er!

Mys

Vi har bakat idag, pepparkakor, mjukbrunis och vanlig brunis. Alltså filmjölkskaka och nötkakor:) Jag tycker jag har hållit igång hela dan och sprungit upp å ner till källaren hur många ggr som helst, men min steg räknare står just nu på 3354 steg:( och det är klart, har jag gått mellen köksbordet och spisen 100 gånger så har den ju ändå inte räknat ett enda steg. Men det spelar inte så stor roll för vi har haft det jättemysigt med våran bakning, tända ljus och julmusik på:)
Just nu sitter jag här med en välförtjänt kopp kaffe och ser fram emot morgondagen då vi ska åka in på julmarkneden på Jamtli! Tänk va mysigt det kommer att bli:)

Badning

Idag är jag barnvakt åt Olle. Elin är på jobbet och Pekka och Lupus ligger och sover. Det gör även Olle för övrigt. Kom på att när jag nu har en dator ska jag passa på att lägga in en bild (om jag kan förstås)...


Olle och jag har badat idag, det tycker han om :)

Tiden går så himla fort!!

Tycker inte ni också det?! Varje fredag är jag glad att det är helg och man får vara ledig :) Och jag slås av att jag nyss tyckte det var jobbiga, jobbiga måndagsmorgon. Fattar inte vad det beror på, måste vara att jag börjar bli gammal! (och då går tiden fortare har jag hört) För inte kan det väl bero på att jag har extra roligt för tillfället??! Inte för att det är dåligt precis men jag måste väl ha haft bättre perioder i livet än nu??! Och visst måste det väl kunna vara bättre än så här...

...fast nu när jag sitter och ska komma på något som varit bättre så kommer jag inte på något. Saknar en massa människor som tusan eftersom jag inte får träffa dom så ofta. Men samtidigt upplever jag ju saker som jag inte varit med om tidigare och det är ju spännande och roligt. 

Vill bara inte att livet ska vara något som bara rusar förbi utan att jag hinner ha det bra :) Har ju bestämt mig för att bara ha det bra resten av livet!

Ska nog sova i Bälgviken i helgen. Elin, Pekka och Lupus jobbar dag både lördag och söndag och då blir det  väldigt tidiga morgnar för mig om jag sover i min lägenhet. Har jag tur kanske Olle vill ha lite sovmorgon :) Så då är det ju bra att vara på plats!

Tycker om er!
Kram


Ingen stress!!!

Just nu vill jag: dricka vin, gå på bio, dricka öl, börja träna, tapetsera sovrummet, skräprummet, mysrummet, tv-rummet...kakla om i köket. Skvallra, dricka mer öl, mer vin och kanske en eller annan likör. Jag vill älska vilt och passionerat med min man...men då måste ju vi först ha tapetserat sovrummet, skräprummet, mysrummet...kaklat om i köket - och druckit en massa öl! :) Eller...kanske jag inte ska sitta här och blogga medan han sitter och kollar på tv...HEJ DÅ!!! :) ...jag skriver resten av mitt tänkta inlägg en annan gång! :)


Luftslott

Igår var jag och en kompis på bio: Luftslottet som sprängdes. Om jag jämför alla tre filmerna måste jag nog säga att den här filmen var den bästa. Man ska nog dock försöka att inte dra sig till minnes allt för mycket från böckerna, för vissa karaktärer stämmer ju inte riktigt överens med de egna förväntningarna + att vissa detaljer som jag verkat memorera från boken fattas. Det stör egentligen inte filmens handling, utan bara min tankeverksamhet, så filmen som helhet var bra tycker jag!:o)

Tror jag har en sorts OCD... måste ha 00 på slutet för att kunna sova (stegräknaren alltså). Det ser inte rätt ut annars... Har funderat på att försöka bryta det, men det känns inte bra.


Förresten, idag är det kallt här: -3,3 grader. Strålande sol som får frosten att gnistra vackert :o)

Kramis

RSS 2.0