Lugnt i Skarpås

Har varit lite off på sistone å har varken läst bloggen eller gjort nå inlägg. Men nu gör ja ett försök! Sitter i soffan, jag och Jesper. Kalle och Joel är på Joels fotbollsträning. Han har äntligen kommit på att han vill vara med på fotbollen. Förra veckan så sa han att han i alla fall ville åka ner och titta, tidigare har han ju inte ens velat det. Så när vi kom ner så ville han ju leka med bollen och skjuta och så, men det sa jag att han inte fick, eftersom han inte skulle vara med, han skulle ju bara titta. Men då kom han visst på att han ville vara med... Vilken tur att vi hade med oss skor och grejer då! Så nu är han med, och han kommer att ha fyra matchtillfällen i sommar! Spännande! Den första är visserligen på lördag, men jag vet inte om han ska vara med, han har ju bara varit med på en träning + ikväll då. Så vi får se hur det blir.

Annars är det väl lugnt här, som vanligt. Har fått ont i min onda axel-/nackmuskel igen, och jag ska till en sjukgymnast i morgon. Få se hur det går då. Är inge skönt att ha ont i alla fall. Så träning har det blivit ont om på slutet, har inte ens tagit mig ut på promenader. Men jag hoppas att det kommer att ändras snart. Känner att jag har inte rört mig mycket på jättelänge!

Ska bli kul att träffas i morgon! Synd bara att Du Jenny inte är med. Hoppas vi ses snart!

Tills vidare!!!!

Jag är så himla glad! Idag fick jag erbjudande om tills vidare anställning på Lundbyskolan :)

Tackade ja utan någon som helst betänketid! Hade goda förhoppningar om att jag skulle få den men man vet ju aldrig förrän det är klart! Ska skriva papper på fredag när expeditions-Eva är tillbaka på plats.

Har hunnit berätta det för några på jobbet och alla jag pratat med har blivit glada och sagt att de tycker jag gjort ett bra jobb och ser fram emot en fortsättning. Nu måste jag ta reda på hur länge man måste jobba innan man får söka Lärarlyftet, vill ju läsa till specialpedagog. Men man kanske kan förhandla till sig en egen deal :)

Har det bra här på Sjölidsslottet. Ska sova här i 2 nätter till sedan kommer Linn hem.

På tisdag ska jag få representera SöFF: s tävlingskommitté vid ordförandeträffen i Södertälje. Min ordförande är på semester så han undrade om jag kunde åka dit. Kul att få frågan. Sen på kvällen är det träningslandskamp på Råsunda. Sverige möter Serbien. Tar med mig Elin på mina SvFF-biljetter så hoppas på en härlig kväll. Det gäller ju att ladda upp inför EM. Måste nypa mig i armen när jag tänker på att det är 14 dagar kvar tills jag flyger till Kiev :)

Kram på er!

Superpigga barn.

..toktrött mamma! Det har varit en intensiv helg med carportsbygge, solsken och människor i farten hela tiden, men inte verkar det ha tagit kul på ungarna inte!! Det tjatras för fullt inne hos Sanna och Martin och gnälls mest inne hos tjejerna för dom vill inte lägga sig! Tycker att J & E borde vara trött för de sov i tält inatt och var nog vaken ganska så länge. Idag har vi jäklats med en av bilarna dessutom för när jag skulle byta däck i går så gick en mutter sönder och gick inte få av, det slutade med att vi fick bort den med rondell och våld, så nu måste det handlas nya grejer och lagas, suck, skulle ha låtit vinterdäcken sitt kvar!!
Veckan som kommer blir fartfylld den med, mån - ons ska uppsatsen skrivas klart. utvecklingssamtal tisdag morgon, ridskola tisdagkväll. Onsdagkväll möte med skolverket i Strömsund och sen hämta Jullan på fotbollsträning och hem på möte i Görvik...tror även det var ett möte på tisdag när kommunchefen kommer till byn och det ska diskuteras fiber..Baka till ett lotteri som vi har på onsdag, och vara barnvakt! Jobb tors-fre, träffa brudar på torsdagkväll (har glömt Julies fotbollsmatcher i stan då, fasen oxå) och sen är det bara att börja baka till tårtkalaset som är på söndag! Oj, vad rörigt det här blev =)

Kram

Årets första dopp!

Ikväll har jag tagit årets första dopp! När jag gick ner till sjön med Patrik trodde jag inte att det skulle bli något men när jag väl var klev i vattnet fanns det ingen återvändo :) Och det var inte så kallt som jag trodde utan man kunde tom simma omkring litegrann :) Han badade också och det var en större skräll, haha!

Jag bor på Sjölidsslottet för tillfället. Linn, David och Otto är på utlandssemester, fråga mig inte riktigt var de åkt men någonstans där det är varmt är de. Trivs som fisken i vattnet och med det sällskap jag har kan det inte bli annat än toppen :)

Igår blev jag intervjuad på radio. Jag representerade Sörmlands fotbollförbund och diskuterade idrott och hbt-frågor. Tyckte det kändes kul även om jag låter lite svamlig. Så idag har jag varit på Eskilstuna Spring Pride en sväng och pratade fotboll med människor som gick förbi.

Tjänsten som jag går på har gjorts om till en tillsvidaretjänst som jag sökt. Ansökningstiden går ut idag och på tisdag ska anställningsgruppen träffas så då kommer jag få veta om jag får den. Det verkar väldigt positivt iaf så om det inte dyker upp någon helt fenomenal människa är nog tjänsten min :) Isf ska det börja pluggas till specialpedagog så fort det går!

Ska jobba 10 dagar till och sen drar jag till Kiev! Känns helt underbart fantastiskt roligt!

Hoppas ni mår bra!
Kram på er!

Utomhuspedagogik

Idag har jag varit på Movallen hela dagen. Del två av skogen som klassrum, vi har lekt lekar och gjort övningar som man kan använda sig av, många av övningarna är mer anpassade för skola men går att göra om till lite lägre åldrar också! Jättekul, så inspirerande och bra och trots att det duggade i morse och att det var jättekallt så gick dagen superfort.

I lördags var vi på 30-års kalas i Gisselås.  Det var också kallt men väldigt trevligt, R fick en liten gris om ni missat det och jag tror nästan att Mia blev mer glad än födelsedagsbarnet =) God mat och trevliga människor,  och jag började fundera på mitt 40-års kalas... ska man ha kalas, åka bort eller hur vill jag göra?! Ja det är länge kvar tills dess, men tål att tänkas på!


Kram till er och hela världen ♥

Lärardagarna

Fick ett sms av Marit för ett tag sen där hon undrade om vi inte skulle söka till lärardagarna som går av stapeln i juni. Vi sökte och vi kom med! Nu måste vi ta ett snabbt beslut om vi kan och vill åka, men visst låter väl det kul!! Det här vände sig till dom under 35 och till studerande, förbundet står för resa, logi och mat. Det kommer att vara föreläsningar, diskussioner och tid för en massa prat =) Hur kul skulle inte det vara?!

Annars är det som vanligt med allt, var till stan på Lars Vegas i lördags och det var mycket trevligt. I söndags var det städdag på Bygdegården och sen på kvällen åkte jag in med fotbollsbarn som skulle på laserhallen. Igår var jag och gjorde lite intervjuer till uppsatsen och jag skrev även ner dom, det tog hela långa dagen! Som bonus för attj ag var så duktig bjöd Madde & Kalle på middag =)

På Tordag ska jag vara barnvakt till lilla söta Annie och då tänker vi gå till Madde och hälsa på igen..kanske stanna en liten längre stund!

Ja, det är så livet lullar på här hos mig, vad händer hos er andra?


Härlig söndag!

Idag har jag haft en väldigt bra söndag :) Visst förstår ni det?!

Kram!



Betty är en VW 1303LS som man kan åka nedcabbat i när det är soligt och fint väder!

Första sittande TK-mötet

Så har jag deltagit på mitt första sittande TK-möte. Roligt att få träffa alla, har ju bara hört rösten på dem. De flesta kände jag igen men ett par ansikten var nya. Jätteroligt att få träffa Anna-Karin igen, hon är sig ganska lik. Än så länge är det mycket nytt för mig och jag måste läsa på varje handling noga så jag fattar välgrundade beslut. Men det är skitroligt och jag lär mig hur mycket som helst. Fick även fråga om mitt matchkort, dvs det som berättigar mig att gå in gratis på all fotboll i Sverige. Det skulle skickas omgående till mig! Fick även veta att jag kommer få 2 biljetter till alla landskamper i Stockholm. Ska försöka påverka att man även får till Göteborg så jag får kolla damerna! Nu sitter jag på tåget och är snart hemma i Eskils. Men det blir bara ett snabbt gästspel i lgh:n för jag drar direkt vidare på nya äventyr! Hoppas ni mår bra och er jämtlänningar träffar jag ju snart. Kram

Måndagkväll

Ha ha! Här är jag!!! Har druckit kaffe sent men känner ändå att jag skulle kunna gå och lägga mig - men va faan nu har jag ju äntligen påbörjat ett blogginlägg så då får bingen vänta en stund. Marikas status: Lite halvt sinnesjuk, småknubbig & vardagssnurrig. Huvudet upp och fötterna ner. Rumpan bak & musen till höger - dvs lite konservativ och försiktig - eller?
Jobbar 75% sen 1 april & det funkar. Jag håller en lagom takt på dagarna & myser med grabbarna på kvällarna. Har satt ribban ganska lågt på det mesta i mitt liv just nu - men har väl några målsättningar som skulle vara härliga att uppnå. Sjukt härliga.
Som att vara lycklig, trådsmal, sexatlet & snuskigt rik. Jag är ju nästan där! :) ...eller inte! Bortsett från röran i mitt huvud så har jag det toppen. Spenderade några underbara dagar i Göteborg för några veckor sen. Så härligt att känna på helgvardagsfredag (med vin) med L & M & J. Jag fick upptäcka New Girl - har plöjt igenom 13 avsnitt nu. Feelgood. Spanar efter fler. Lördagkvällen:...även om kropp & huvud sa nej nej nej innan - så hade jag en fantastiskt rolig kväll ute på stan med L. Hela april månad kändes som en enda lång helg. Maj likaså. Fest & partaj! ...fast vi inga pengar har!
Försöker mig på en period av soppa istället för sprit & mat. Svårt när det är fest & partaj...och svårt på kvällarna när jag är ensam. När jag är ensam så äter jag. Det är ju en del av min sjukdom. Just nu har jag händerna i en påse med nötter. Önskar att jag kunde lyda mina tankar - men det är svårt. Har slutat med levande terapeut nu - går istället en "individanpassad internetbaserad KBT-behandling". Tyvärr bygger det ju på att jag ska sätta mig vid datorn i ca 30 minuter med jämna mellanrum...ungefär som med att skriva inlägg här! :) ...men när jag väl gör det så ger det verkligen en känsla av tillfredställelse. Både terapin & bloggandet.
Nu låter jag svår. Jag är svår - men inte så farligt ändå! :)
Renoverar/river tvättstuga, bantar, glömmer bort att jag bantar, skriver mötesprotokoll, borstar tänder på barn, förundras över hur sagolikt underbart fantastiska grabbarna är, besöker barnhabiliteringen, inför webbansökan inom vuxenutbildningen i Östersund, försöker sätta mig in i förändringarna i "VUX2012", tänker på mina vänner, tänker på semester/bröllop/sommar. Tänker på Canada & kommer på att jag fortfarande inte fixat pass. Tänker på kärlek & relationer. Pengar. Mat. Tid. Vill läsa ut Paganinikontraktet & längtar till dess "mina böcker" kommer ut på pocket. Vill läsa hur det går för Victoria Bergman och hennes svaghet!! Nyss! För Lärljungen & Det fjärde offret är det bara dagar kvar.
Japp! Puss på er!

Ny bild

...tycker jag att vi ska lägga upp..;o)

Eller hur!;o)

Kramar!!

Pubquiz!

Nu vill jag springa på pubquiz hela tiden, men var är ni?;o) Tycker ni kan komma hit en gång i veckan så kan vi ha ett fast lag att tävla med :D

Helgen har varit lugn och skön med mycket utelek igår, tills J gjorde illa sig ordentligt. Stackars liten ramlade med ansiktet rakt i asfalten då han lekte på några cykelställ strax vid spårvagnshållplatsen :o( Han har en bula i pannan och skrapsår på näsan, kinden, över - och under munnen... Han är dock glad igen idag, men igår hade han nära till tårar hela eftermiddagen.

Ikväll ska vi på bio: Avengers. Det ser jag fram emot mycket! Kuselinen har ckså varit sugen på den ett tag, så L är barnvakt till J medan M, M och jag får gå på bio.

Miss you!

Rapport från Romresan

Tänkte bara berätta lite om vår Romresa. Vi hade en väldigt bra resa, förutom att både Kalle och jag blev förkylda precis när vi kom fram. Det var väl kanske lite väntat att vi skulle bli sjuk, när både J o J hade varit sjuk. Men vi brukar ju oftast klara oss bra, men denna gång lyckades vi bli förkylda. Så orken var väl inte på topp, men med näsdukar, nässpray och alvedon gick det ganska bra ändå! :)
Vi bodde på ett hotell som hette ESH hotell, ett fyrstjärnigt hotell som var väldigt fint och stilrent. Det sämsta var väl att det var längre in till stan än vad vi trodde, så det gick inte att promenera in. Så vi var tvungen att åka buss i ca 15-20 min innan vi var inne i själva Roms stadskärna. Men det gick bra. Vi åkte in till stan på morgonen och gick därinne hela dagen, och senare på kvällen tog vi bussen hem igen. Det blev inte så sena kvällar, då vi inte orkade med så mycket.... Så det blev inga besök på nå nattklubbar eller sånt! :)
Det var ju också så otroligt varmt där, så bara det var ju lite jobbigt också...! Fast väldigt skönt också såklart. Men 30 grader inne i en stad, är lite väl. Då vill man nog helst ligga på en strand och slappa! :)
Lite sevärdheter blev det väl, St Peterskyrkan, Colosseum, Spanska trappan, Fontana di Trevi mm. Vi såg flera andra byggnader och sånt också, som man inte har så stor koll på vad det är...! Vi var inte på några av museumen i Vatikanen, ville gärna in till Sixtinska kapellet, men det blev aldrig av. Men det var helt ok ändå. Vi gick upp till toppkupolen på St Peterskyrkan, det var fränt. Man kunde åka hiss en bit upp, men sen var det ca 320 trappsteg att gå upp i tornet. Det var väldigt smalt och trångt att ta sig upp dit, men väldigt fin utsikt över Rom när man väl kom upp. Det var ju fint väder den dagen också så man såg ut över hela stan.
Annars gick vi väl från uteservering till uteservering. Vi åt och fikade väldigt mycket.... men det var gott! :) Har ätit mest pasta. Det blev både lasagne, Carbonara, Bolognese, Canneloni å nå mer. Sen provade vi på några pizzor, paninis, sallader och annat gott! God italiensk glass åt vi varje dag, jag åt mest Nutella-glass! Väldigt gott!!! Dryck blev mest vatten, öl och cappuccino, men även lite gott rött vin! ;)
Ja, på fyra dagar tycker man att man ska hinna med mycket, men dagarna gick väldigt fort. Det var jätteskönt att åka iväg bara jag och Kalle också, det kan behövas ibland! Få se var nästa resa bär av! Varje gång man varit iväg nånstans vill man ju bara planera inför nästa! :)
Så, vart far vi nu då?!! :)

Trevlig fredag!

Idag har det varit en bra dag :) Bra samtal med en förälder som påbörjades redan igår och jag tror han och hans dotter kände sig nöjda efteråt. Lite rastvärdande och en kopp kaffe innan jag gick till förskoleklassen för observation och kontaktskapande med en pojke som går där. Hans mamma och mormor är oroliga för hans välbefinnande så jag har lovat att göra en check. Han verkar må bra som tur är så jag ska försöka stilla deras oro när vi ses nästa vecka.

Sedan hetsade jag iväg på cykeln till Tuna park för att köpa nya strumpbyxor. De jag hade på mig rev jag sönder på dagens första toabesök :( Men det är ju nära när man jobbar på Lundbyskolan så på en kvart hann jag köpa nya och byta om :)

Kastade i mig lite lunch och sen var det dags för möte. Vi hade bjudit in alla specialpedagoger i vårt GSO (=grundskoleområde) för att diskutera åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar. Kul att få träffa alla och utbyta erfarenheter! När det var klart fick jag och Siwan en present var av Monica. Jag fick en flaska rosévin och jag tror Siwan fick detsamma. Sen drog vi ner på stan och gick på Ölkultur för after work. En medlemsförening med oerhört stort intresse av öl! Lite kul att jag har hängt där ikväll eftersom jag inte gillar öl. Försökte ta en bild och lägga ut på bloggen men det gick inte så ni får tro mig när jag säger att jag varit där, haha! Köpte iaf en provbricka med 5 små glas med olika sorters öl. Tyckte två av dem var helt okej så jag kan nog tänka mig att gå dit fler gånger :)

När jag satt där fick jag ett underbart samtal av Carro! Hon hade fått tag på 2 biljetter till femte avgörande matchen mellan Guif och Kristianstad på söndag!!!! Ska bli så roligt :) Såg ju den tredje förra söndagen och om det var stämning då med 2600 pers kan jag knappt tänka mig hur det ska vara på söndag! Ni får kolla på tv om ni ser mig :)

Kram!

RSS 2.0