TV-inspelning

För lite drygt en vecka sen blev mitt sug efter att få delta i en frågesport lite större än vanligt så jag tog helt sonika och anmälde intresse till "Vem vet mest" på SVT: s hemsida.

Blev ganska brydd när det ringde en tjej idag och sa att jag blivit utvald att få genomgå ett frågetest som första spärr för att få komma med i programmet! Hon undrade om jag hade tid att svara på frågorna där och då och jag som inte hade några elever för tillfället svarade ja. Frågorna skulle ställas under 5 minuter och vissa av dem kunde jag inte. Men när allt var klart meddelade hon att jag klarat tillräckligt många och därmed var klar för inspelning!!!

Så den 1 maj (hoppas du är hemma då Lilian) ska jag dra ner till Göteborg och spela in programmet. SVT betalar resan så om det inte går så bra för mig får jag ju åtminstone en upplevelse :) Just nu känns det mest GAAAAH och jag är lite nervös, hoppas det släpper när jag väl står där i pulpeten och får frågor som jag kan svaret på. Det gäller ju att ha lite tur också. Vet inte när programmet ska sändas men det skulle jag få veta vid inspelningen, men någon gång i höst är det iaf. Går det bra för mig får ni kanske veta när det ska sändas :P

Kram!

Utvecklingssamtal

Nu e jag frisk! Skönt! Kalle låg sjuk lördag - måndag, men i dag har han jobbat och verkar piggare! Än så länge är smågrabbarna friska.

Vi var ju till Ålåsen i helgen, men det blev rätt lugnt när Kalle blev sjuk. Blåste rätt hårt, så det var inte så artut. Hade bara en skoter också så vi åkte bara en kortare tur, med J o J på boben efter skotern.

Idag var vi på första utvecklingssamtalet på skolan för Joel. Å som väntat så var ju allt bara bra! :D Han visade upp sina böcker som de jobbar med, och så pratade vi lite allmänt om vad dom gör och hur Joel tycker att det är på skolan och så. Först ville inte Joel att vi skulle komma på skolan, men när vi kom blev han glad och tyckte det var helt ok!

Ny kurs

Idag började den nya kursen, PG 2! Tjofs så hade jag gjort tre terminer, inne på den fjärde och halva utbildningen gjord! Jag hoppas det fortsätter att kännas roligt, och att allt går lika bra som det gjort hittills. 
 
Ikväll så tar vi det mest bara lugnt, Martin kollar på tv, Fredrik försöker fixa min dator och flickorna är på ridskolan. Förra veckan ramlade Linnea i backen, så Julie ville inte åka idag, men hårthjärtad som man är fick hon så lov att åka! Hoppas det gått bra nu bara!

Jag tänker titta på Halv 8 hos mig och sen ska jag lägga mig och läsa, underbart!!

Imorgon så ska jag jobba, ska få jobba med Lisbeth och det ska bli skitkul, är ju 1.5 år sen sist, eftersom vi delar på ett schema så träffs vi bara när vi har möte eller planering! Blir toppen de :)

Kraam alla

Längtar efter lön!!

Konferensen vi hade fredag-lördag blev jättebra! Massa bra diskussioner och några bra beslut som jag tror kommer gagna sörmländsk fotboll. Vi fick dricka oömt med vin till middagen på fredagen och det höjde stämningen kan jag säga! Från början var det sagt att man fick ta två glas vin eller två öl men sedan släpptes det fritt. Jag försökte köpa en margarita i baren lite senare men de hade ingen tequila. När jag sedan ville ha en mojito hade de varken rom eller mynta! Hon som stod i barn ursäktade sig och sa att hotellets gäster till 90% bestod av män över 55 så deras utbud var ganska begränsat. Jag fick titta själv för att komma på något hon kunde blanda till och jag skojar inte om de hade 15 olika sorters wiskey! Som tur var hade de även Bacardi Razz så jag fick till slut en drink iaf :)

Efter konferensen drog jag till Hållsta för att prya i sekretariatet. Elin frågade för ett tag sen om jag kunde tänka mig att sitta där någon hemmamatch och eftersom jag tycker mig kunna det mesta svarade jag ja på frågan. Det var ganska enkelt så jag hoppas få sitta där nästa match. Hallen är skitliten och det finns en urusel läktare som man knappt ser något från så jag vill sitta i sekretariatet för att få god uppsikt över hela planen :)

Söndagen tillbringades i soffan framför Vinterstudion! Jag älskar denna produktion och önskar att jag kunde få ha såna dagar jämt! Carro och Malin kom och hälsade på på kvällen så vi åt hämtmat från Siam. Jag tog Pad thai med kyckling, hur gott som helst!

Har även fått tid för magnetrönten, 16 februari ska jag dit. Så det gick ganska snabbt måste jag säga. Hoppas verkligen att det blir ordning på allt. Längtar tills på fredag när lönen trillar in på kontot för jag har typ 11 kr på kontot :( Känns som om det kan bli en tuff vecka...

Imorgon ska jag följa med 4-6 på friluftsdag på Isstadion. Var ett tag sedan jag stod på ett par skridskor så jag hoppas fötterna pallar trycket! Hoppas det blir soligt och fint, då är det ju underbart att vara utomhus.
Kram!


Å bilen går bra?!

Har varit hemma nu i tre dagar från jobbet, har åkt på en rejäl förkylning. Brukar klara mig hyfsat bra, men den här gången är det bara jag än så länge som har åkt dit. Det sitter i bihålorna, och jag har ont i hela ansiktet och ögonen och huvudet. Men i måra hade jag tänkt att jobba och må bättre! :)

Annars har det väl inte hänt så mycket här i Skarpås, vi var tänkt att åka till Ålåsen i helgen som var, men det blev aldrig av. Jag hoppas att det blir av den här helgen i stället. Kanske det blir lite slalom då. Jag tror att dom har öppnat backen i alla fall. Vi får väl se, annars blir det väl lite grillning och skoteråkning. Det är ju så trist att det är så dåliga isar överallt bara, men man får väl hålla sig i från dom då. Det gjorde ju inte Kalle förra helgen då, när han körde igenom med min skoter, men det gick ju bra, när framändan av skotern höll sig kvar hängandes med skidorna på isen... Tur var väl det, för de tror att det kan ha varit ca 40 m djupt där.... Å tur att Kalle höll sig på ovansidan isen framförallt...!

När jag var i USA så startade ju inte passaten en dag för Kalle. Han bytte batteri, och körde in och tinade av den på jobbet, och efter några dagar så startade den igen. Och sen har den gått bra. Tills i går morse. Då blev den ståendes på dagis. Helt död. Utan förklaring så där. Men idag efter lite eftersforskning av Kalle så fick han igång den igen. Och det kan bero på nån löjlig kodning mellan nyckeln och låset i bilen. Så vi får väl se om den startar i morgon igen! :) Annars får jag väl köra 240:n igen! :) Tur Kalle och Patrik har köpt en fiskebil så vi kan ha en reservbil ibland!

Första jobbveckan avklarad

Har hunnit jobba en vecka och ett par dagar sen jullovet. Början blev lite trist eftersom jag blev sjuk på tisdag kväll och var hemma resten av veckan. Inget allvarligare än en rejäl förkylning och lite feber men stannade hemma iaf. Gjorde inte många knop utan sov mest. På fredagen hade jag bokat fotvård och det var sååå skönt! Ska nog unna mig det någon mer gång innan sommarfötterna ska få titta fram.

På lördagen var det jobb i sekretariat på futsal. Tycker ju att sånt där är lite roligt, få kolla fotboll samtidigt som man pratar lite med fotbollsgubbarna. Låter inte det ganska kul :) På söndagen var det bokklubbsdags och denna gång skulle vi ses hemma hos mig. Jag bjöd på kräftstjärtssoppa som var väldigt god om jag får säga det själv. Lite bokprat blev det men mest en massa prat om annat.

Igår var jag på fotbollsmöte i ett av mina projekt som jag är med och driver. Det är konferens på fredagkväll och lördag dag och det var sista detaljerna som diskuterades på mötet. Hela förbundet ska delta och alla ska bo på hotell här i stan så jag tror det blir roligt också!

Idag har jag varit på ortopeden (äntligen kom remissen!) och fick träffa en läkare som ska remittera mig vidare för en MR. Jag fick berätta om mina problem och så undersökte hon mig och hon misstänker att jag kanske har ett diskbråck. Men det går såklart inte säga något säkert förrän hon fått svar på röntgen. Hur som helst tycker jag det är skönt att få veta vad som är fel. Då kan man förhoppningsvis börja göra något åt det!!!
Kram!

Tentainlämningsdags...

innan jag skickar in den hinner jag ju skriva några rader om helgen som gått!

Lördagen spenderades inne med främmande mest hela dagen. Maria, Thomas, Siri, Jonas, Melwin, Meja, Göran och Lena..tror Kim å dom var hit med :) Barnen fick presenter och lekte och var allmänt glada. När Göran och Lena kom så delade Emma ut tackkort där hon tackade såå mycket för den fina presenten som hon vart så glad för...innan hon öppnat paketet :D

På kvällen packade vi fikasäcken och tog skotrarna över skogen och grillade korv och tittade på rally, det var väldigt trevligt och mysigt!

Söndagen åktes det skridskor uppe hos Per och Ulrika på dammen som de skottat upp, grillade gjorde en del och barnen lekte och busade på, sen gick vi till Gertrud och åt lunch :) Mycket trevlig dag. Sen kan jag inte komma på att vi har gjort så mycket mera, en bra helg har det varit iallafall.. nu är det 4 minuter kvar till dead line så tack å adjö för denna gång!!

Om man skulle göra ett ryck

...och uppdatera lite från min del av Sverige ;o)

Det är bra här och jag njuter av vintern så som jag gillar den: sol, plusgrader och ingen snö. Visst, det händer att det stormar lite och ibland regnar det, men jag är ju en ovädersunge så det passar mig ypperligt. Så länge jag slipper frysa eller skrapa frost från en bilruta är jag nöjd. Sen har jag full förståelse för att andra inte uppskattar vintrar som denna. På vädret hotar de med snö framöver... Dock stöter jag redan på den i Borås titt som tätt.

Idag var vi ute i flera timmar med lek på lekplats och skogshäng där vi sedan grillade korv till lunch. Superartút! När M och J sedan gick hem gick jag till en vän där vi var några som träffades och blev bjudna på fantastiskt fika. Jättemysigt!

Hade tänkt ut massor jag ville berätta, men det konstiga är att jag nu inte kan minnas ngt av det...;o)

Kram på er!




Lördagmorgon

F och jag sitter vid köksbordet med varsin dator, det är väl så man umgås nu för tiden?! Jag har iaf fliid undan i köket och bakat tårtbotten, så nu kan främmandet komma!
Jenny, vi skulle ta en bild och skicka till dig..på Emma i tröjan som hon fick..och som hon haft på sig sen dess..men den kommer..snart =) Hon blev väldigt glad iaf! 
 
Min nya fina mobil är för tillfället en jävla skitmobil, låser sig hela tiden och jag får knappa in pinkoden gång på gång för rätt var det är så stänger den bara ner allt! Jag som var så nöjd :(

Idag ska vi bara fika och äta tårta och må bra hela dagen, i morgon ska vi nog fika lite oxå men sen så måste jag ta och skriva färdigt inför tentan, texten ska vara inlämnad på måndag kl 13, så den måste bli klar i morgon!
Sen så är det dax för nästa termin och ny kurs, den 4:e :) Otroligt vad fort det går!

Fredrik håller på och ominstallerad min mobil, och alla kontakter är borta :)

Kraam

Mother Mary

Ligger i sängen och retar upp mig på adlibris, först försöker jag hitta en viss bok begagnad, fanns inte, beställer på adlibris, allt frid och fröjd...får mail idag där det står att de kan inte leverera och har avbeställt boken eftersom dom inte vet när den kan komma in igen:( Vilka bekymmer man har! Annars är det bra, firat Emma idag, lite lugnt på främmandefronten men hon är glad och nöjd iaf tror jag! Skulle ta ett kort och lägga upp men det glömde jag, lättare att lägga upp på fejjan där man bara kan föra över direkt från mobilen :)
Jag kan inte skriva inlägg här på mobilen, någon som vet varför?
Jag har absolut intet nytt att förtälja, hur jag än tänker och funderar så har det då rakt inte hänt någonting de sista dagarna..

...och rubiken kom av låten F spelade på gitarren precis när jag började skriva...

Kram

Förbättringsområden...

Nu har jag vinkat av maken som börjar plugga på annan ort i morgon. Jag tror att jag är mer nervös än honom. Jag är inte nervös för hans skolstart - utan givetvis för hur det ska gå att vara ensamstående förälder i först och främst 6 månader. Fast ska jag vara helt ärlig så är jag mentalt förberedd och inställd på det här - och jag ser nästan fram emot att få skapa (nya) rutiner tillsammans med barnen. Min mentala förberedelse har bestått i att visualisera de små änglarna som insiktsfullt samarbetar med sin arma moder. Skämt åsido så vet jag att jag faktiskt behöver ha fasta rutiner för att jag själv ska greja min och grabbarnas nya tillvaro. Det har ju trots allt min arbetsgivare betalat dyra terapi-slantar för att få mig att förstå...men jag har inte riktigt skridit till verket och konkretiserat något ännu. Ska sanningen fram så är det relativt svårt att skapa rutiner då jag finner mig smått motarbetad av resten i familjen. Stora som små. SÅ jag ser alltså morgondagen som en liten nystart för MARIKA. Jag hade ju tillochmed läxa från terapeuten över ledigheten. Japp! Tar väl itu med uppgifterna i morgon. En av uppgifterna var att ringa en vän! Jag tänkte verkligen ringa, Lilian!!!  Ja, sen var det alltså det här med mer struktur i livet. För det första: Kliv upp när klockan ringer!!! Det kommer att bli ett måste. Sen har vi de stora utvecklingsområdena när det gäller mig som föräldrer kontra mina två barn: påklädning, tandborstning & läggning. Ska klura ut något som kan innebära bättre flyt. Jag ska dessutom servera mig själv och barnen lagad mat som gör oss gott. Innebär planering & faktisk matlagning. Bara jag verkligen planerar så ska vi nog greja det. Är inte speciellt bra på att bara koka ihop något kulinariskt på vad som finns hemma. Motion? Finns på pränt i min rehabiliteringsplan att jag ska börja jobbet senare på morgnarna så att jag - efter att ha lämnat barnen på dagis - faktiskt har utrymme för en daglig utevistelse och förhoppningsvis lite motion. Promenader har jag hört kan vara bra!? Det har jag ju haft inplanerat i några månader nu...hmm! Ska styra upp det nu. Vill! Pepp pepp!

Fortfarande rätt slappt!

Det har gått några dagar sen jag skrev mitt senaste inlägg och jag måste erkänna att det fortfarande är ganska slappt! Fast det tycker jag är ganska skönt :)

När Elin, Gika och barna åkte hem drog jag till Östersund och spelade bowling. Sen åkte vi tillbaka till Hammerdal och jag hann både träffa Jessica och Madde. Kul! När jag kom till Görvik blev det mer umgänge med Malle och Marika och de ville vara uppe mycket längre än jag hade förväntat mig :P

När vi vaknade umgicks vi lite till innan det var dags att skotta fram bilar och åka till Ström för en ridlektion. Det var riktigt roligt att se tjejerna rida runt, det märks att de tycker det är roligt! När vi kom tillbaka till H-dal besökte vi Jessica en liten sväng innan det var dags för middag hos Madde och Kalle. Dit kom även Mathias, Julian och Henke vilket jag inte visste om, trevligt att träffa dem också.

Himla roligt att få umgås med världens bästa vänner och du var saknad Lilian!!!

Åkte hem från Hammerdal på tisdag kväll och hälsade på mamma en sväng innan jag åkte hem till Färjis och kollade juniorhockey med pappa. På onsdagen umgicks jag lite till med mamma och moffa och på kvällen gjorde jag paltbröd och fläsk hos moffa. Lio, pappa och mamma kom även dit och åt. Faffa hade tid hos läkaren på eftermiddagen så jag hann även träffa honom en gång till.

Igår gick jag och pappa ut och skottade snö innan vi for till Sundsvall. Det tog mer än 3 timmar!!! Inte klokt vad mycket snö det var... Resan till Sinn gick bra trots att vägen var lite spårig. När vi kom fram åkte vi till Gika på Scandic och åt middag. Jag tog kalvytterfilé och pappa åt pepparstek, väldigt gott. Jag och pappa höll oss vakna till klockan 2 när finalen i junior-VM började och det är jag glad för. Vilken jäkla match!!! Kul att Sverige vann, de var värda segern eftersom de var så mycket bättre. Men vi gick ju inte och la oss förrän kl. 5 eftersom det blev förlängning.

Idag var det segt på förmiddagen, jag plågade mig upp klockan 10 för att inte vända alltför mycket på dygnet. Vi åkte ut till Birsta och tog en lunch på Charm innan vi åkte på MIO och letade lampor till Gikas och Ibbes sovrum. Vi hann knappt hem innan Gika och Ibbe skulle åka iväg på middag och bio, men de fick skjuts av pappa så de hann precis. Jag och Nata har haft en jättemysig kvälll med bokläsning och kakbakning. Tror iaf Ibbe kommer bli glad åt vår kaka :)

Vi har inte gjort några planer för morgondagen men jag hoppas att vi kan ta en lunch på Tant Anci :) Mitt tåg går 12 på söndagen så då är min julledighet slut, och oj vad skönt och trevligt det har varit!!!

Tur att det inte är så länge tills den 23 mars!
Kram

RSS 2.0