Lite sur :(

Som ni kanske vet så skulle jag åka på kryssning helgen efter påsk med SvFF. Nu har den blivit uppskjuten så jag vet inte om jag får plats eller kan följa med. Hoppas på besked i dagarna.

Åka till Ålåsen på måndag (vi pratar annandag påsk va?!) låter som en bra idé! Jag åker gärna dit, skulle vilja se hur ni har fått till det sen jag var där sist. Och självklart kommer det bli finväder så vi kan vara ute och grilla oss en korv :)

Ska alldeles strax åka iväg till Friskis för att dansa lite afro. Har träningsvärk i benen sen min skidtur i lördags men tänker dansa bort den nu :) Imorron kväll ska jag gå på stand up. Känner igen ett av namnen och det är han Soran som är med i Parlamentet på fyran ni vet. Han tycker jag är skitrolig så jag tror jag kommer få valuta för mina 100 kr!

Här har nästan all snö smält bort, det sa bara pang när det blev lite varmare förra veckan. Inte klokt vad fort det går. Verkligen en skillnad mot för hemma.

Nu måste jag skynda mig, passet börjar 16:00.
Kram på er allihop!

Hemma igen

Har nyss kommit hem från min Sälen-weekend. Skjutsade hem Elin till Bälg så Pekka skulle slippa riva upp Olle. Kallas väl snäll storasyster tror jag :)

Det har varit jättebra trots att vädret varit skit. Vi blev också bara tre, meningen var att vi skulle vara fem men två drog sig ur i sista stund. Fast det gjorde inte så mycket om jag ska vara ärlig. Elin och Carro är två väldigt trevliga människor som jag trivs bra ilag med! Helgen i punktform:


¤  Trevlig bilresa både dit och hem trots de 35 milen. Vi har avhandlat en hel massa lättsamma och mindre lättsamma ämnen.

¤  Härligt med sovmorgon och sen ha frukostsällskap.

¤  Fantastiskt trevlig lunch med slalomåkarna Elin och Carro på ett värdshus i Tandådalen. God mat och tjejigt fnitterprat och spanande.

¤  Fruktansvärd skidtur runt Myrflodammen igår eftermiddag medan jag väntade på att Elin och Carro skulle åka klart. Bakhala skidor så jag var tvungen att saxa vid typ 1% lutning. Men en väldigt nöjd känsla när jag var klar.

¤  Skönt stughäng idag på förmiddagen innan vi tog tag i städningen och åkte hemåt.

Åker hemåt på torsdag kväll, vi kan väl höras nåt om när alla har tid och kan träffas. För jag vill umgås med er :)

Kram


Joel

Jag tror Joel är inne i en intensiv inlärningsperiod. Han vill lära sig allt. Han frågar hur man säger allt möjligt på engelska, han frågar en massa varför-frågor, alla ord han ser vill han veta vad det står osv osv. Det är ju roligt, men jag skulle vilja att pedagogen Jenny var här och hjälpte honom........ :)

Joel är även inne i en väldigt känslig period. Han är ju känslosam av sig ändå, men han har svårt för motgångar och när man blir arg på honom. Sen är Jesper lite tuffare så det tar han lite hårt också. Det är inte lätt att va barn ibland!!


Snö ute, sol inne...

lite så känns det, för det blir så vitt och fint ute och jag känner att det är lite för tidigt för våren att komma, så jag är så glad över att det snöat lite igen:)
Mår betydligt bättre idag, har en kraftig träningsvärk i magen och även magkatarr ont men annars så känns det som om det finns hopp!
Jag, Fredik och Martin har varit ute en stund, pratade lite med grannarna och så kom Kim å Tobben förbi med ny skotern:) Martin fick ju åka en liten sväng så han var så lycklig man bara kan vara!
Ja, det var allt för idag=)

Angående kommentarer, eller inga kommentarer rättare sagt...

Här under, där man kryssar i vilken kategori man tillhör, så finns det ju ytterligare två flikar. Om man kollar under inställningar-fliken så finns det en ruta det kan vara bra att kolla om den är ikryssad. Jag tror att det är standard att den är ikryssad och det är ju inte säkert att det har någon betydelse alls, men man kan ju bara kolla...


Här är det nyvår nu :o)

Jag är ledsen att jag inte har haft tid att skriva på länge, men ska jag vara ärlig så har jag knappt haft tid att läsa på slutet. Igår och idag (tror jag det var) tjuvade jag mig lite tid i af ;o)
Mathias har ju hållit på med ett projektarbete på skolan nu, så han och hans grupp har jobbat från tidig morgon och till sena kvällar både denna vecka och förra. Vi har alltså inte setts så mycket och det är jättetråkigt tycker jag, både för min egen del och för Julians. Det är nog bara att vänja sig antar jag, för om det blir i ett privat företag han kommer att jobba så småningom så skulle jag tro att det kommer att vara lite ojämna arbetstider beroende på mängden och typ av jobb...

En dag i veckan här så vaknade jag tdigt på morgonen av att Julian pratade i sömnen: "Mototycka', mototycke', mototycka'". Jag lade ut armen på Mathias, som jag brukar göra, men då kände jag honom inte så när jag kollade såg jag honom inte. Jag kände ett sting av oro i bröstkorgen och tänkte:"Har han inte kommit hem än??? Vad är klockan???" När jag tog upp iPhonen för att kolla klockan såg jag två sms. I det första stod det:"Jag är utelåst, vakna!!!!" och i det andra stod det:"Jag har nog väckt alla i huset förutom er. Har ringt på och knackat på i en halvtimme. Jag sover hos grannen med barnbarnet. Du kan ju ringa när du ser det här. Har dåligt batteri, ca 5% :-* :-*" Uppmärksamma att han ändå avslutade med två pussar. Han är för go' min make!:o)

Ha ha, behöver jag säga att jag blev otroligt chockad över att inte ha vaknat, eftersom jag sover väldigt lätt - utom just den natten. Hade varit väldigt trött och sover Julian så sover jag. Med öronproppar i dessutom. Mathias hade ringt till min mobil, men inga signaler gick fram. Han hade ringt på hemtelefonen, men de ringer inte alls oftast (de sjunger på sista versen båda två...)  och vår ringklocka på dörren ringer lite för lågt - iaf om inte Julian är vaken och jag har öronproppar i... ;o) Bara ren tur att den här grannen iaf vågade släppa in honom så att han fick sova på hennes soffa. Han hade ju kunnat få en bra mycket svårare natt annars! Jo, det räckte nog som det var i af...
Annars så hade jag en tvådagars-inskolning förra veckan och det gick över förväntan måste jag säga. Det är en jättehärlig liten kille som börjat! Han har supermysiga föräldrar också, så det känns bra! Jag kan nog faktiskt rekommendera kort inskolning. I af med föräldrar som man kan prata med och ha en öppen kommunikation, fast öppen kommunikation underlättar ju de flesta situationer iofs... ;o)

Vädret är helt fantastiskt! Det känns att våren är här!:o) Vi hittade krokusar ute på gräsmattan här bakom huset en dag och de senaste dagarna har temperaturen legat mellan 12+ och 15+ med sol som också värmt. All snö är mest borta och där det var lokar förra veckan är det nu mest torrt - jag gillar skarpt!

Julian är inne i en kommunikations-utvecklingsfas där han säger saker med flera ord i en mening: "Däj e tatton"(där är traktorn), "Inte du, tatton"(du får inte ha traktorn, vilket han oftast säger till mig som om jag brukar ta den av honom...), "pappa, eka mamma tatton"(pappa, jag och mamma leker med traktorn), "många tatton, ett tå te tå te" (Hur många traktorer, en två tre, två, tre) osv. Bland det längsta och gulligaste han sagt än så länge är t ex fyra ord i en mening och det var när vi åt middag för några dagar sedan. Då sköt han undan tallriken och sa :"Nää äta mat, tackar" när han tyckte att han ätit klart:o) Jag tyckte att det var väldigt roligt, förstås! Annars har jag upptäckt att jag och Mathias ju tycker att det är lätt att förstå honom och höra vad han säger, men han vill ju ibland prata med folk på spårvagnen och de hör inte så bra vad han säger, så då får man ju en påminnelse om att han kanske inte pratar så lättförståeligt ändå... ;o)

Jag har börjat packa lite, men Mathias är ledig till veckan så då har han ju det han gör ;o)

Annars så längtar jag tills maj, brudar!:o)

Men, nu hör jag Julian... Go'natt!

Nu känns det tugnt:(

..och jag vet att det finns dom som har det värre!! Men... jag hade verkligen sett  fram mot helgen och det är nu bara att konstatera att det blir inget Ålåsen denna helg heller:( Nu är Fredrik sjuk och jag ligger väl snart med! Usch och fy vad blää det här är!!!

Tack Madde :)

Det här kan bli mitt andra inlägg med samma rubrik eftersom jag inte riktigt vet vad som hände alldeles nyss. Hade nästan skrivit klart när det helt plötsligt bara försvann så jag vet inte om inlägget publicerats eller ej. Ni får ha överseende!

I vilket fall så var det skönt att du Madde skrivit att det inte gick att kommentera mitt inlägg. Hade börjat fundera på jag skriver tråkigt så att ni inte ids kommentera eller om det var kommenteringskrångel. Men nu tror jag stenhårt på det andra alternativet. För ni kan väl inte tycka jag är tråkig??! ;)

Hänger ute i Bälgviken för fjärde kvällen i rad. Ikväll kom även Jack hit för det är sista natten med gänget. Imorron åker Gika och Minata hemåt. Tyvärr blev inte kvällen så lång för dom här småbarnsföräldrarna blev toktrötta. Elin somnade på golvet strax före 21 och Gika var tvungen att gå och lägga sig kl. 22. Då tackade även Jack för sig och åkte hemåt. Så nu är det bara jag som är vaken men jag tror jag ska lägga mig snart.

Ikväll har vi pratat om vad män tycker är sexigt hos kvinnor eller kanske mer vilka fördomar vi har om vad de tycker är sexigt. Därför genomförde vi en lite icke statistiskt säkerställd undersökning och ringde några män i olika åldrar och frågade dem vad de tyckte i frågan. Intressant att vi fick så skiftande svar, det hade vi inte förväntat oss. Skönt att åsikterna är så olika, det betyder ju bara att det finns någon för alla och det är ju bra för en singel som mig ;)

Med två gravida och en som nyss varit det handlar diskussionerna mycket om barn och förlossningar. Ikväll har jag fått lära mig att det är vanligt att man måste kissa med hjälp av kateter, att det känns som att man ska skita ut bäbisen innan krystvärkarna kommer igång, att små bäbiskillar har stånd när de är typ 2 veckor gamla, samt att det finns något som heter spinaltappar. När de passeras är det tydligen vanligt att man blir illamående och att man kräks. Man lär sig något nytt varje dag :)

God natt

Öppet hus

Ikväll hade vi öppet hus på Lagersbergsskolan. Alla föräldrar som är sugna att låta sina barn börja på vår skola var välkomna ikväll för att kolla läget. Första gången de kör detta koncept här i Eskils, konkurrensen från friskolorna börjar göra sig påmind tror jag. Det kom inte så många, ca 15 tror jag men det var ju bättre än ingen.

Lite sur var jag iaf eftersom jag hellre ville umgås med mina systrar än hänga på jobbet till 18:30. Imorgon ska dom hänga med Jack så det är jag ännu mer sur över! Vill också vara med. Men man kan ju inte vara med på allt, nåt Jenny måste lära sig antar jag :)

Killen i min klass är fortfarande borta. Lustig situation faktiskt, jag vet inte vad man ska göra. Släppa allt kanske?! Inte så mycket jag kan göra mer än att sakna honom och bli glad om han kommer tillbaka...

Imorron ska jag få åka till en annan skola och lyssna på när Friends handleder dem i likabehandling. Dom har fått anmälningar på sig för bristande arbete mot kränkande behandling så en representant från Friends ska besöka dem för att ge lite handfasta råd. Eftersom dom tillhör vårt område fick mina rektorer frågan om de ville skicka någon som ville vara med. Och det ville jag! Alla tillfällen att lära sig mera är bra, så jag ser fram emot morgondagen.

Nu ska jag sova, har haft huvudvärk ikväll och den vill inte ge med sig trots tablett.

Kram

Glada killar!

Joel och Jesper fick nya jackor i dag, vad tycks?!


De fick välja mellan blå, grön eller rosa. Å så här snygg blev dom!! :)

Joel var till läkaren i dag, skulle kolla upp med allergin igen. Han blev ju friskriven från fiskallergin, för bra precis ett år sedan. Men efter det har han spytt när han ätit fisk igen. Så han vill inte gärna äta fisk då. Sen har han reagerat på samma vis när han ätit kyckling, bönor och kiwi. Men de gör tydligen inga pricktest på kyckling, och de tyckte att det är ju ändå ganska enkelt att undvika, samt att det kan växa bort snart. Vi ska avvakta och inte ge sånt han kräks av då. Men testa nån gång om året, för att se om det kan ha försvunnit. Men däremot var han lite trång i halsen, så han ska få en remiss till en halsdoktor, så ska de kolla på honom. Så det är bara att vänta och se!!

Sjukt...

...verkar det vara lite överallt. Iaf både i Görvik och Bälgviken. Jag har klarat mig som tur är men alla andra runtomkring blir sjuka.

Olle blev ju som sagt sjuk förra helgen och både han och Elin var hängiga hela veckan. Det var nog först på torsdagen som dom var sig lite mer lik. På fredagen anlände Gika och Minata och igår var Gika liggande mest hela dagen. Inte så att hon kräktes men mådde allmänt dåligt. Idag har det varit Minatas tur, hon har spytt och haft sig. Hon åt kl. 19 och det har hon fått behålla iaf. Så du verkar haft rätt i dina onda aningar Malle :(

Hur som helst var det kul att umgås med kusiner, systrar och deras bihang :) Mamma gjorde en snabbvisit innan hon drog vidare. Gika ska stanna här några dagar till så henne får jag träffa lite mer. Ska sova i Bälg i natt fast nu är det bara jag som är uppe. Småbarnsföräldrar går och lägger sig relativt tidigt.

Hoppas alla mår bra imorron!

I fredags var jag på ett seminarium om diskriminering och kränkande behandling. Heldag på Mälardalens högskola och vi ska ha två träffar till. Ser fram emot de andra två för det var skitbra i fredags. En föreläsning om romernas situation genom historien, den andra om muslimska friskolor och den tredje om begreppet invandrarkillar! Blev nästan lite sugen på att börja plugga, kanske det jag ska göra efter sommaren?!

Nu ska jag kolla kläder på Ellos.

Kram

Vab

Jag är hemma med Emma idag, har ju inte gått dom obl 48 timmarna förrän i natt:) Pratade med personalen på förskolan och hon berättade att det var flera barn som berättat att dom hade spytt ihelgen och många gånger med:), men dom var ändå på plats idag!
Har stökat på med tvätt mest hela förmiddan, den tar aldrig slut! Har plockat ihop kläder som är för små till Martin som Bitta ska få igen och så har jag två påsar till Madde med kläder som e för "pojkiga", för Julie. Hon har ju inte alls brytt sig men nu vill hon inte ta på vad som helst längre och att Emma ska ha dom det är nog bara att glömma och e ju en riktig kjol/klänning tjej fortfarande. Och det är ju ganska så kul tycker jag:)
Idag är vi inne och bara tittar ut på solskenet, det blåser nämligen isvindar ute och inte särskilt lockade. Jag vill ju elda skräp men då är väl risken stor att hela byn brinner ner och jag tror inte jag blir så poppis då! Jag smyg eldar lite i pannan ist och hoppas på att Fredrik inte läser bloggen på några dagar! =)

Och till helgen SKA vi till Ålåsen! Då är alla friska och krya, det är bara så!! Eller hur brudar:)

Kram på er

17 000 steg idag:)

Blir så glad när ni skriver inlägg men sen så är jag inte så himla duktig på att göra det själv!

Ni ska få en liten uppdatering på hur en dag i mitt liv kan se ut;)

Åkte på jobbet till 7.30 imorse. Martin satt hela vägen till Hammerdal och sa allt han inte ville göra. Då sa jag att jag tänkte inte köra han till Mobacken och då skrek han att han ville på mobacken..ja, det är ungefär så vi pratar nu för han är väldigt tvärtemot!
På förmiddan så hade vi gympa och sen när vi gick tillbaka på jobbet så gick jag på Ica och handlade till lillavasaloppet som går av stapeln på måndag.
Efter lunch så var vi ganska så slöa, spelade lite spel, kammade hår och bara satt och myste. Sen så huxflux så var det mellis, stökade bort efter det och diskade lite och så var det ju dax att gå hem. Hämtade Martin och handlade.
Väl hemma så åt vi rester och sen så körde jag upp skidspåret. Körde fast och i storsinnan kastade jag av vikterna i snön och fick gå till Anders och säga att jag lovar att ta bort dom men inte än på någras månader.De ligger på hans lägda) På vägen hem så träffade jag David, han var på väg hem till oss för han hörde ju dom andra barnen som var ute och lekte på våran gård. Per skulle var barnvakt men när han tröttnade så gick han bara in med David, problemet var att Gertrud hade inte hört de och David gick helt sonika ut igen:)
Sen så har jag bakat pitekaka och tre limpor. Och sist men inte minst har jag varit ute och letat kattongen, där av alla dagens steg;) Hittade henne tillslut så nu kan jag sova gott inatt och veta att Julie kommer att bli så lycklig när hon vaknar i morgonbitti.

sov så gott, tänker jag göra iaf:)


Uppdatering från Sörmland

I måndags hade barnen ledigt och vi lärare hade studiedag, himla lyxigt dom har det är i Sörmland :) I alla fall så jobbade vi med skriftliga omdömen på förmiddagen. När det var dags för lunch åkte jag och några till ner på stan och åt på Bamboo city, en kinesisk restaurang som hade århundradets bästa buffée! Mätt, nöjd och glad åkte vi tillbaka till skolan för att lyssna på Gunnar Höistads föreläsning "Att upptäcka, stoppa och förebygga mobbning". Väldigt intressant och jag hoppas den medför att personalen på min skola tar sig i kragen och blir bättre på att jobba med dessa frågor. Som ni vet tycker jag det är under all kritik!

Med grabbarna går det bra, många av dem gör små framsteg hela tiden. Ibland glömmer jag nästan bort hur det var i början. Allt går så himla mycket bättre nu jämfört med tidigare även om det fortfarande finns många saker att jobba med! Mycket roligare att fokusera på det som går bra än det som går dåligt och jag tror jag håller på att lyckas sprida min optimism både hos grabbarna själva, deras föräldrar och andra lärare på skolan som förut bara pratat negativt om dem! För tillfället håller vi på att jobba med elektricitet och det är skitspännande. Jag lär mig grejer samtidigt som jag ska lära ut saker till dem. (en av fördelarna med att vara lärare)

I måndags fick jag ett ynkligt mess från Elin som undrade om jag inte kunde komma ut till henne efter jobbet för att ta hand om Olle så hon fick vara sjuk! Olle har åkt på någon lustig magsjuka som han inte blir fri ifrån! Han var på öppna förskolan i fredags och kräktes första gången i lördags. Sedan kräktes han även på söndagen för att må lite bättre på måndagen. Men då blev som sagt Elin sjuk. Inte så att hon kräktes men hade feber och mådde som ett as. Pekka är på hundkurs i Karlsborg och han hade blivit sjuk på vägen ner på söndagen. Jag åkte dit efter jobbet och underhöll Olle medan Elin låg i soffan. Igår morse kräktes Olle igen! Idag tror jag han har mått lite bättre som tur är och Elin är nästan alldeles frisk. Jag verkar ha stålmage och får vara frisk :) Hoppas jag iaf! Peppar, peppar, ta i trä ska man kanske säga ;)

Hoppas verkligen de blir friska för i helgen väntar vi besök. Gika och Minata ska komma och hälsa på. Det var meningen de skulle kommit redan igår men hon bestämde sig för att skjuta lite på besöket för att låta Elin och Olle friskna till. Mamma ska också komma. Hon är i Egypten med Christin, landar på Arlande imorron nån gång. Så hon kommer väl sättande på lördag eller nåt. Tobbe, Sara och Emil är också på väg ner från Umeå. Katta fyller nämligen 30 på fredag. Ska bli kul att umgås med alla!

Härligt väder har vi också. Snön smälter fort nu. Det känns faktiskt som att vara hemma i Jämtland :) Ni vet, solen lyser på dagarna och så blir det kallt på kvällen och under natten så det fryser på. Här är dom helt förundrade men jag tycker det känns precis som vanligt. Tror dock att det kommer gå fortare. Ska tillbringa mycket tid utomhus framöver så jag blir brun och fin!! Kan ju gå och stirra upp i himlen när jag är ute och samlar steg t.ex :)

Nästa helg åker jag nog till Sälen med Carro. Hon har fyllt 30 och bjudit med några av sina kompisar till en stuga för skidåkning och sällskapsspelande. De flesta tänker väl åka utför men jag tar med mig längdskidorna jag.

Lördag 10 april ska jag på kryssning om allt går i lås! Fotbollskonferens även kallat. Svenska fotbollsförbundet har pengar kan man säga. Är lite gruvsam för denna tripp eftersom jag inte har några bra minnen av min senaste tur på havet över till Finland. Men jag får väl proppa i mig åksjuketabletter eller nåt.

Nu måste jag väl jobba lite...
Kram på er!


Upptäcka världen med alla sinnen...



This is my life

Nu har min stegräknare strejkat... batteriet tog slut. Känner mig så naken utan den... måste köpa nytt i måra. Men jag har ju såklart inte skrivit upp de senaste dagarnas steg... men jag tror jag vet på ett ungefär i af!!

Vann rätt låt??! Den eviga frågan. Jo, jag tycker faktiskt det. Fast Darin har gärna kunnat få vinna oxå. Vi må ju skicka nån ung, snygg kille nån gång, inte bara tjejer jämt!!

I helgen var vi i Ålåsen, det blev ingen slalom, utan skoterturer i stället. Det blåste som attan uppe på fjället, men ungarna va nöjd ändå. Fast när Jesper åkte med pappa tillbaka mot stugan i söndags så gallskrek han "Kör inte så fort, pappa, jag ramlar aaav!!" Sen körde pappsen lite lugnare!! Vi hade besök i stugan av Joel å Jespers storkusiner me fjåsn, farmor å farbror. Trevligt trevligt. Nu till helgen blir det förhoppningsvis lite slalom då!

Veckorna går så himla fort, och helgerna ännu fortare. Fullt upp från morgon till natt. Puh, hur ska man hinna med allt man vill göra? Jag har en massa saker jag måste göra och massa saker jag vill göra. Dom sakerna skiljer sig åt ibland... Men nu när jag äntligen har fått tag i en ny batteriladdare till datorn så prioriterar jag lite information här på bloggen. Värdelös info, men trots allt är det ju vad som händer här.

Kram


8772 steg...

...det är vad vi snittat per dag från 10 augusti till 28 februari! Så nu Jenny och Malle är det bäst att ni trampar på för laget!! Ha ha! Nämen keep on walking girrrlls!!! :) Mars och april tjejjer!

Deathwish!

Jag har haft en superhärlig helg och är otroligt tacksam för att jag har fått spendera tid med mina älskade barn och min älskade make. Det finns de som väljer att avsluta sina liv - trots barn!!! Det är något som jag har så svårt att förstå. Jag har mått mycket pyton i mitt liv...men som tur är har jag alltid hittat ljusglimtar och återhämtat mig. Fortfarande händer det då och då att allt bara blir såååå tungt och svart - MEN det finns inget som lyfter mig så snabbt som mina två barn! Därför blir det som sagt svårare att förstå att människor vill utsätta sina barn för ett sånt otroligt stort svek...men jag har ju bara hållit mina depressioner och psykbryt på hobby-nivå så det kanske ÄR svårt att förstå för mig. Att är man verkligen på botten så kanske det inte räcker med ett barns kärlek för att hindra en från att ta steget.
I fredags när jag och barnen åkte in till Östersund så gjorde jag min största trafik-blunder någonsin! Den var katastrofal och det hade kunnat sluta riktigt illa om jag inte hade haft sånt flyt! Jag låg bakom en lastbil ganska länge - missade precis ett läge att köra om vid Litsbron...och då fick jag ju ligga kvar i uppförsbacken mot Sörekorsningen...och det gick ju i typ 30. När vi kommit upp för backen och närmade oss "88-baren" så blir det ju en liten raksträcka - och jag började ladda för omkörning. Ingen mötande bil - perfekt! OCH lastbilschaffisen var snäll att signalera till mig att NU kunde jag köra om! Så jag stampade gasen i botten och blåste om. När jag passerat halva lastbilen inser jag att han inte alls signalerat till mig att det var fritt fram - han blinkade VÄNSTER! Jag skrek ett ångestvrål rakt ut men hann ju passera innan han ens påbörjade sin sväng - MEN ÄNDÅ!!! Så jävlasatansidiotiskt!!! Till råga på allt var jag bombsäker på att jag sett en polisbil i backspegeln innan jag påbörjade omkörningen också...så jag bara väntade på att se blåljusen komma. Nu var det ingen polisbil...och allt gick ju bra! Jag kom ur det med förlusten av några tårar och att det troligtvis var en par tre människor som svor över mig och undrade om jag hade en dödslängtan! ...men det har jag definitivt INTE!

Vad är det för fel??

Min stegräknare har ballat ur, grr! Nollställer sig lite som den vill när som helst. Inte bara kl 0.00 med andra ord. Är det nån av er Silvaägare som varit med om det? Nån teori om vad det kan bero på? Nåt förslag på vad jag ska testa?

Mulet och grått, men ingen blåst

Tisdagen blev inte alls som vi tänkt oss, jag blev väckt av Julie tidigt på morgonen och hon hade så ont i magen och mådde illa. Hon kräktes några gånger och kändes även varm, så den dagen var vi bara inne och tog det lugnt. Redan på eftermiddagen var hon pigg igen och onsdagen så var hon helt pigg! Ingen annan har blivit dålig så jag är inte riktigt säker på vad det var. På kvällen så var vi barnvakt åt Julian och L&M gick ut och åt och var på Quiz.
På onsdagen åkte Fredrik, barnen och jag till universeum. Jättekul, vi gick igenom de olika landskapen, tittade på alla fiskarna, kollade hajmatning och så är det ju annat smått och gott som man måste göra, titta på när man är där. Väldigt roligt tyckte hela familjen att det var :)
Idag, sista dagen så har jag, Lilian och barnen varit på cafe, gjort en sväng på stan(väldigt kort), nu är L&M och skriver kontrakt på nya lägenheten.
Om bara några timmar är det dags för oss att sätta oss på tåget och åka hem igen, ni kan aldrig ana vad fort denna veckan har gått, det känns ändå bra att vi snart ska åka hit igen!

Vårvinter :)

Jag kan inte kommentera på nåt inlägg nu?! Vad har hänt?

När jag äntligen skaffade mig en ny dator så pajjade batteriladdaren... så nu har jag inget batteri i datorn och jag är tillbaka till den gamla datorn.. men den funkar i af, så pass att jag kan sitta framför datorn en kort stund.

I helgen var vi i Ålåsen. Det var ju toppenväder på lördag, en riktigt härlig vårvinterdag!! Äntligen, nu har det börjat!! Men söndagen var inte lika kul, det var visserligen inte kallt, några plus och med det blöt snö... Det blåste ganska kallt och så lite snö på det. Men vi hade trevligt ändå, vi åkte skoter, grillade och grabbarna fick dra upp varsin fisk! Pappa blev glad när de kanske får intresse för fiske!!

Det lär nog bli Ålåsen varje helg framöver skulle jag tro. Förutom till påsk då vi hänger med mina föräldrar till Inviken istället. Sen kanske det blir Åre en sväng efter påsk. Ska bli kul!

Hejs!

lekåbus

Idag så åkte jag och Lilian men alla barn till lek och buslandet! Det är ju så himla skoj och det var en jättebra dag att åka på för det var väldigt lite folk! Vi åt lunch där och sen tog L med sig dom  små och åkte hem, vi stannade kvar och så gick vi i affärer efter leken:) Införskaffade mig ett par nya skor (röda), Martin fick kalsonger, t-shirt och en tröja med traktorn på:) Emma fick sig en ny handväska med Tingeling och hennes vänner på, Julie ville ha ett diadem med en jättestor rosett på som var skitful! Fredrik fick öl=)
Idag när vi åkte spårvagn så kom det civilklädda kontrollanter, läskigt!! Jag blev lite nervös för självklart snikåkte barnen, eller jag stämplade inte dom men som tur var hade jag betalat för mig iaf och barnen kollade dom inte... TUR!!
Vi har det såå himla bra här, vi kom nyss och snart ska vi hem:( Tiden går för fort!! Flickorna frågade idag när vi ska åka hit till sommaren, och det får ni andra bestämma. För visst åker vi ner i sommar?? Vi kan åka när som helst från skolavslutning fram tills skolan börjar igen, om nu L & M orkar med mer besök vill säga=)

puss

Mys i soffan

Vi har haft en lugn och skön dag idag. Vi var ute i solen tidigare och nu sitter vi och tittar på "Up" :o)  Mathias och Fredrik är på spinnng medan vi myser i soffan.

Det är fantastiskt väder här och solen värmer verkligen, vilket innebär att snön tinar och blir väldigt blöt. Kramar man en snöboll så är man helt dyngsur ;o) Härligt att våren är på gång!:o)

Det är så roligt och mysigt att ha hela familjen Blixt här, så jag tror inte att de får åka hem till jämtland mer! Vi behåller dem här, så om ni vill hälsa på dem får ni komma hit :oP

Bamsekramar!

kommentar

Du är jättemodig Jenny, du har all min beundran! Håller tummarna så dom är blå, på att du får att svar snarast:)

Äntligen här

vill bara berätta att vi äntligen är framme hos Lilian och Mathias och det känns alldeles toppenbra:)
Tågresan gick så bra det bara kan när man har 3 barn med, vi fick stressa lite när vi skulle byta tåg i huvudstaden men annars så flöt det på bara fint.
Lilian hade gjort super god pizza till middag, nu är alla barn lagda och vi ska dricka oss en kopp the. Tror det blir en tidig kväll för oss ikväll för vi sov ju bara 4 timmar inatt.

Puss på er alla

Modig...

...känner jag mig faktiskt nu! Finns en kille som fångade mitt intresse i somras :) Har bara träffat honom en gång och då var det så många som höll koll, så jag pratade knappt med honom :p

Skulle varit roligt att prata med honom fler gånger för han verkade vara en bra kille. Sjukt sportintresserad och väldigt trevlig. Men jag har inte träffat honom nåt sen på midsommarafton.

Men alldeles nyss skickade jag iväg ett mail till honom! Innehållet är inget speciellt, blev bara nyfiken på om han svarar. Har funderat på att göra nåt ganska länge men det har liksom inte blivit av, har känt mig lite nervös faktiskt. Men nu är det gjort iaf och jag är nog lite stolt även om jag blivit nervös och pirrig under tiden jag skrivit detta inlägg!! Fast vad är det värsta som kan hända??! Att han tycker jag verkar vara en idiot och inte svarar kanske. Och är det så har jag ju inte förlorat så mycket, eller hur??! Märker ni att jag söker stöd hos er nu, hihi...

Ska alldeles strax traska hemåt. Ikväll står det tvättning på schemat och så måste jag åka och handla. Kylskåpet är toktomt!! Läste ut en skitbra bok igår som jag varmt kan rekommendera - Box 21 skriven av Roslund och Hellström. Gillar ni deckare är den något för er, jag lovar!!

Kram

Invald!

Igår kväll fick jag frågan om jag ville sitta med i tävlingskommittén! Självklart tackade jag ja!! Kul att dom vill ha med mig. Nu ska det hända grejer i Södermanland oxå :)

Har inte tagit itu med upp packning sen jag kom hem i söndags. Väskorna står fortfarande i helgen... Kanske ska göra det ikväll!

En av mina killar har försvunnit! Han var borta hela veckan före lovet och är inte tillbaka nu heller... Har ringt hans pappa typ 100 gånger och lämnat meddelande om att jag vill att han ska ringa upp men det har han inte gjort... Känns inte så bra, har har alltid svarat när jag ringt förut. Man undrar ju vad som händer.

Här är det härligt väder, solen skiner och jag tror faktiskt jag ska ta mig en promenad snart istället för att sitta inne och uggla. Planera kan jag ju göra sen nån gång, haha!

Kram på er!

Ta mig härifrån!!!!!

...och då menar jag Tunisien! Det var jätteroligt sist vi var där - men inte igen! Snälla. Hoppas ni har knatat på bra systrar. Det har inte jag! ...men vad var det vi kom fram till när vi var hos Madde sist? Att sista april (?) skulle vi snitta 10000steg/dag/person om vi slog ihop ALLAS gemensamma prestation. Eller sa vi att vi skulle räkna ihop sista mars så får vi se hur mycket vi måste knata sista månaden?? Hjälp mig att komma ihåg!!

Ikväll har jag varit på årsmöte för Föreningen Nordanborg - och jag sa nej, nej, nej och nej...men tillsist sa jag JA! ...men det hör väl till?? Man ska inte komma från något årsmöte utan att ha tagit på sig ett eller två uppdrag! :) Jag hade skitkul iallafall. Har ju alltid suttit med i någon styrelse sen jag lärde mig skriva...typ! Minus de senaste åren - så det känns bra att ha fått in en fot i föreningslivet igen! Så nu jäklar ska ni få gå på fest och andra aktiviteter. Jag har redan 100 ideér som surrar i mitt huvud! :) Jag råkade ta två koppar kaffe kl 21 - så det dröjer några timmar innan jag går till sängs...

RSS 2.0