Twaila Love Blixt

Igår var det verkligen en tung dag!! Jag fick ett telefonsamtal från Jessica, hon skriker att jag är tvungen att komma för Twaila är påkörd, jag hör hur Julie och Emma skriker och gråter i bakgrunden. Jag försöker prata med J och säga att jag är i Hammerdal och strax påväg och att hon ska ringa Fredrik men hon har redan hunnit lägga på. Marie skickar mess till F så han ringer mig, jag upplyser om vad som hänt och han går och möter barnen som är på väg hem. Jessica ringer mig igen och berättar att kissen klarade sig inte, att hon är död. Ta fram en vass kniv, säger jag, vi är snart där. När vi kommer hem till J så har pappa påbörjat kejsarsnittet, J kommer med handukar och F med vatten. Ut tar vi unge efter unge och alla verkar livlösa. Här rörde det sig säger pappa och jag tar den ungen och börjar massera och torka torrt. Efter en stund så rycker det lite i ungen och det börjar bubbla ur näsan. Fredrik tar mobilen och ringer veterinär Johan och rådfrågar. Ringer vidare på apoteket och kollar om det finns ersättning i Hammerdal, men tyvärr så gör det inte det. Vi måste alltså till stan. In snabbt i bilen och drar iväg, vi pratar i bilen om vi känner någon som har en diande kattmamma men kan inte komma på någon. Kan det finnas ersättning i Ström, känns som varje minut vi kan tjäna är otroligt viktig!! In på apoteket i H-dal och dom kollar, tyvärr inte i Ström heller:( Vi måste alltså till stan och jag känner väl att vi är tvungen att åka men inser att det kommer inte att hjälpa. Då ser jag min kollegas bil som står parkerad brevis vår, Anita hon har kattungar hemma!! Ring, ber jag F men då kommer hon precis och naturligtvis får vi åka till henne och kolla om hennes hona är villig att ta sig an en unge till! Väl hemma hon henne på Remmarna så skyndar vi oss upp och kattmamman och hon visar intresse direkt när det kommer en unge, verkas inte alls bry sig att det inte är hennes egen.

Vi lämnade katten där och imorse fick vi sms om att den fortfarande levde, chansen att den överlever är nog inte så stor men för varje timme som går så ökar ju möjligheten att den gör det och gissa om vi håller tummarna.
 
Väl hemma igen så fick barnen titta på Twaila som vi lagt i en kartong med alla de andra 5 ljusa fina små ungarna på magen. F och Julie gjorde kors och ritade små minnessaker, så begravde vi henne på tomten. Julie pratar om Twaila ganska så ofta och anklagar sig själv för att det hände och hon är verkligen ledsen och det är vi hela familjen:(

Härliga familj

Så har ännu en storsommardag förflutit, och det var toppen som vanligt! Maten var ju alldeles underbar, tack så mycket! :) Å sällskapet var ju minst lika underbart. Gillar det där att bo kollektivt, i alla fall för någon dag eller så. Tycker faktiskt att ett dygn var lite kort stund, hoppas bara att den där superveckan verkligen blir av!! :D

Men i alla fall, tack alla kära vänner, det var väldigt trevligt! Jag hoppas att vi kan träffas snart igen, Ni vet ju var jag befinner mig, men jag hör nog av mig väldigt snart när jag börjar sakna Er igen.

Kram

Regn

Jag vet att det är skittrist att skriva om vädret, men nu har mitt humör påverkats och då måste jag få gnälla lite! Fyfan för detta pissregn, man sitter inne och får inte ett dugg gjort, inte städar man och inte läser jag nått! Men jag tror att min entusiasm kommer åter imorgon när vi samlas hela gänget=)
Kraam

Härliga dag

Har kört ett stort lass med skräp på återvinningen idag, hämtade upp Joel och Jesper på vägen hem! Grillat, börjat laga växthuset. Lagat ett myggfönster, åkt liten badbåt och försökt lirka loss fiskedrag som barnen kastat fast, tittat på badande barn och man.. Träffat Hanna, Axel och Alice som var hit och hämtade Wilma och Julie..fått fin besök av Madde, Kalle och senare Kim, Bitta och Gertrud... ja full rulle hela tiden och de e ju grett de=)

Kraam

Sommardag

Just nu sitter vi inne, jag med datorn och Fredrik och barnen tittar på något spännande ungdomsprogram på tv.n! Vet inte om vi ska dra till Sörviken eller om vi ska ta en tur med båten ut på sjön!? I Hammerdal regnade det ju så fint, här är det stora vita fluffiga moln men inget regn än! Åker man till Sörviken vill man ju gärna att det ska vara kanonfint.

Vi har kattbekymmer! Twaila är aggresiv, sur och elak och vill inte vara hemma! När vi hämtar hem henne är hon så go och kelig ända tills vi kommer till tomtgränsen ungefär, då fräser hon och vill absolut inte hem!! Jag förstår verkligen inte vad det är med henne. Vi tror ju att det varit in en katt och hälsat på här för en dag var det en korv på hallgolvet och våra katter var uppe, men jag tycker att det borde inte vara såå farligt? Hon hatar verkligen sitt eget hem och det är jättejobbigt för Julie! Ungar ska hon nog ha igen iaf och jag hoppas det lugnar ner sig när hon får dom, sen ska hon kastreras och blir det inte bättre av det då ryker kissen all världens väg:(

PÅ onsdag är det fika här för alla som vill och har lust, vi är hemma hela dagen fram till 19.00 då åker F till Hammerdal, och så gör vi en avstickare till Elias som fyller år, men annars så är vi hemma=)

Kram

Semestervecka nr. 3

Min tredje semestervecka har jag spenderat i Sundsvall tillsammans med Elin, Olle, Elsa, Gika, Ibbe och Minata. Ibbe har jag inte sett så mycket av eftersom han jobbat hela dagarna. I söndags drog vi hit, kom ivPäg strax före 10 från Eskils. Resan gick jättebra, barna är duktiga på att åka bil. Söndagskvällen ägnades åt att prata och leka i en lekpark.

På måndagen gick vi på Norra Berget, där det finns en rolig lekpark samt lite djur att titta på. Precis denna dag hade även en Sundsvalls kultur- och musikskola rytmik- och sånglekar på en filt längs efter djurstigen. Barna fick skaka på maracas och slå på trummor vilket de tyckte var skitroligt. På kvällen åkte vi till Birsta eftersom Elin ville köpa en present till Elsa. Jag köpte en flaska vin som vi delade på när barna äntligen somnat och så satt vi och pratade.

På tisdagen fyllde Elsa 1 år :) Hon fick lite presenter och dagen spenderades i olika lekparker. Granloholm är ju lekparkernas paradis, det finns verkligen hur många som helst här. På eftermiddagen kom pappa, moffa och Lio hit. Kul att träffa dem :) Medan de andra festade loss på tårta tog jag mig ett par kex med ost på.

I onsdags åkte vi till Lilla Bandsjön utanför Timrå och badade. Ett ganska bra ställe, dock var det skitmycket folk där och det är inte så kul. För det är ju roligast att vara själv. Hur som helst fick jag bada och det är ju alltid trevligt :) På hemvägen åkte vi till Birsta igen men jag köpte inget. Träffade en gammal elev från Treälven som skulle börja 9: an efter sommarlovet. Jag hade henne från F-klass till år 5. Det var hon som kände igen mig för plötsligt hörde jag någon som ropade Jenny. Jättekul att få träffa henne :)

Idag drog vi ner på stan och kollade in gatufesten. Mycket folk och glad stämning gjorde det hela till ännu en trevlig dag. Jag köpte glycerol på apoteket för att göra egna såpbubblor men det blev inte så bra som jag hoppats. Visst fick jag till lite såpbubblor men de höll inte så bra som jag trodde. Nu har vi precis packat för imorron bitti drar vi hemåt igen. Minata ska följa med eftersom jag ska vara barnvakt åt henne i helgen. Gika och Ibbe ska till Stockholm och hälsa på lite kompisar. På söndagen kommer Gika till Eskils och stannar där en vecka så då får vi vara med varann igen. Vet ni att jag tänker åka till Jämtland veckan efter det?

Kram

Var i Oslo i helgen,

och där träffade jag Carol och Maynard som jag bodde hos när jag var utbytesstudent i Kansas. För sisådär 17 år sen.... herregud, vi kom fram till att jag är lika gammal som de var när jag var där... jösses vad tiden går fort! Men det var i alla fall väldigt trevligt!! De är sig lik, lika spralliga och glada och hur roliga som helst! Jag träffade fyra personer där i Oslo som också hade bott hos Carol och Maynard, varav tre av dem var syskon, och från Norge. Den fjärde var en svensk tjej som bodde i Olso, och hon var där året efter mig, så det var jättekul att vi hade så mycket gemensamt. Vi umgicks med samma personer där i Kansas. Så nu har vi planerat en återträff för alla 19 utbytesstudenter som har bott hos Carol och Maynard!! Om två år ska vi åka till Kansas. Blir spännande! :)

Superman gör höjjanna




 

Pluppen

Vad kan dom tänka på tro?

 

SupemanBenita och Lasses hus i bakgrunden

Full fart nerför backen

Vilka gokillar

Sötisar

Det är jobbigt med höjjanna

 

...och så var vi hemma hos tjejerna igen=)

 

Emma


Annie, Linnea och Emma

Alice

..och sist men inte minst, Julie<3


Ja, en bild säger mer än 1000 ord=)


...

Har kört F på flyget idag, han skulle till Anderstorp, tror jag! På vägen hem hämtade jag upp 3 lekkamrater till tjejerna! Dom har lekt och så var vi ner till sjön och badade och grillade korv till lunch! Toppen och trivsamt och himla grett. Nu blev en av småtjejerna hämtad av sin farmor och farfar, för henne morfar är mycket mycket dålig och de åker in på lasarettet i stan:( Jag förstod det som om det bara går åt ett håll, och genast så kändes den här dagen så mycket mera tung! Vad lite man vet, från en sekund till en annan så kan så mycket slås i spillror! Någon man haft i sin närhet hela livet..bara borta, på ett kick:( Fy vad jag lider med dom, och vad jag känner att jag älskar och uppskattar mina egna nära och kära! Hela familjen och mina älskade, älskade vänner!
Fy vad jag hade svårt att hålla gråten borta när farmodern kom och ropade på lillflickan,
fy vad jobbigt för hela  familjen!


The end of an era.

Det här var min sista arbetsvecka med barnen (kontorsarbetet försvinner ju inte riktigt än) så det har varit en vecka med mycket känslor som svallat både upp och ner. Att ha kunnat göra det här under två år har ju varit fantastiskt! Jag satt och tittade på bilder igår kväll och blev påmind om hur mycket som verkligen hänt med de här barnens utveckling på den tiden. När de kom som små gulliga pluttisar som knappt kunde gå (en lärde sig ta sina första steg på egen hand på helgen efter inskolningsveckorna), inte prata, inte äta själv, inte dricka ur glas, inte klättra upp på soffan eller stolarna, inte pussla eller måla etc. , men något de kunnat sedan start har varit att kramas. Jag tänker på hur olika personligheter de varit hela tiden och som sedan förstärkts eftersom, samtidigt som de lärt sig anpassa sig till varandra trots olikheterna - större delen av tiden ska väl tilläggas, vi kan ju alla ha dåliga dagar ;o) - och tytt sig till varandra. Jag älskar alla kottarna!

Jag kommer att sakna de andra barnen otroligt mycket och jag tror att jag under den första perioden på nya jobbet kommer att känna ett tomrum av att vara ifrån J så långa dagar, men jag vet också att det kommer att gå över. Jag tycker att det nya jobbet känns väldigt spännande och jag ser det som en utmaning. Jag tror att det är något för mig, men skulle det inte vara det så har jag ju provat på det i alla fall. Det är väldigt mycket nu från början bara. Innan jag startat t o m. Att behöva läsa in mig på den kurslitteratur jag ska använda mig av samtidigt som jag måste försöka plugga till den sista tentan känns lite mycket just nu, men det är ju delvis för att det är så pass längesedan jag läste och för att jag måste ta mih tid att strukturera upp ett schema för att hinna få allt gjort. Jag känner att jag är i stort behov av semester och vila just nu, så då tar det tyvärr emot att tänka strukturerat. Tänkte dock försöka läsa litteraturen som skönlitteratur stället för semesterboken ...som jag redan saknar!

Kraaaaams!

Ikväll är jag här! Underbart!!!


Fredagkväll

Jag och Marie har städat idag så nu ser det skapligt ut, då blir Fredrik glad när han kommer hem! Snart har han semester och då får han sköta städningen själv=)

Tobben och sanna har sovit här inatt med och haft lite ledigt från dagis, klockan 15 så tog Marie med sig Martin och Emma och åkte till moffa, det gillade inte Tobben utan ville titta på film tills mamma kom! Sanna somnade fint i soffan! Jag själv la mig och löste lite korsord, har sovit som en kratta inatt så det var skönt att slappa en stund. Nu sitter jag och väntar på att Bitta ska åka till Ström så jag får lifta med henne till Edefors, jag och Fredrik ska på personalfest på Remmarna ikväll! Skojsigt värre. Jag är ganska hungrig så jag hoppas på god mat, har bara ätit fil idag för min magmun krånglar så förbajjat och jag får så ont:( Tror inte jag törs dricka nått ikväll, drack ett glas vi igår och det var inte bra alls!

Iallafall så hade jag 20 000 steg igår och utan att jag ansträngde mig ett dugg, det är bra när systeryster är här och kör med mig lite.

Hoppas på en härlig kväll och att det skiner upp lite för vi ska vara ute, hoppas även att maken är på väg hemåt så jag inte behöver gå så långt! Men jag tycker att det kan ju inte va såå himla långt från Edefors?! Jaja, det kommer jag ju ganska snabbt att märka!

Imorgon så drar vi till pappa och ska hjälpa han med veden (i regnet), för en gångs skull ska han få lite hjläp tillbaka hade vi tänkt=)

Ha en trevlig helg♥

RSS 2.0