Kattfamiljen



I somras när Fredrik fyllde år och vi klädde ut oss till Kizz blev ju Julian rädd när vi kommit halvvägs in i videon. Efter det så har han pratat mycket om att han "hövä inte titta Kizz" (behöver inte titta på Kizz) och även pratat om folk som har klätt ut sig, så nu tänkte vi att det var dags att ändra på det. Vi satt framför hallspegeln och så fick han titta på samtidigt som han först blev målad och sedan vi båda. Nu tyckte han att det var jätteQL och inte alls läskigt, så jag tänkte att om man börjar lite smått så kan man ju kanske trappa upp det sedan till lite mera Kizz-liknande grejer ;o)


Vilket bilstrul!

Vilket bilstrul jag och mamma haft ikväll! Mamma ville tvätta bilen ikväll så jag gjorde henne sällskap till Eskils. När vi åkte hem slog jag på hellyset och eftersom mamma har extraljus såg vi riktigt bra. Men när vi fick möte och jag försökte blända av så gick det inte! Fick många arga blinkningar från ett par bilar innan vi kunde köra av vägen.

Jag stannade bilen och drog ur nyckeln men extraljusen lyste fortfarande :/ Försökte dra ur säkringen till dem men de lyste fortfarande. Vi slet och rev i några kablar som vi trodde ledde till extraljusen men inget hjälpte. Till slut bestämde vi oss för att köra till Bälg och hoppas på att vi inte skulle möta så många bilar. Men när jag slog igen motorhuven släcktes de helt plötsligt!

Glada i hågen hoppade vi in i bilen igen och skulle köra iväg. MEN!! Då hade vi inte ström kvar i batteriet, det orkade inte dra runt startmotorn. Mamma hade såklart inga startkablar :(

Jag ringde Linn som inte svarade, Carro som inte svarade, Sandra på jobbet, Marcus åt Katta, Dennis på jobbet men ingen hade startkablar. Till slut fick jag tag på Jocke på jobbet och han hade startkablar MEN ingen bil! Ringde Pekka och kollade läget men dom hade heller inga startkablar. Till slut bad jag Dennis åka förbi Jocke och låna hans kablar och det kunde såklart den gentlemannen :)

När han väl kom var det bara att koppla ihop allting och mammas bil startade enkelt. Hon måste ju ha ett dåligt batteri eller vad tror ni??! Vi började jävlas kl. 19:45 och var tillbaka inne i värmen 21:00 så drygt en timme jävlandes har jag varit ut för ikväll. Missade Idol till råga på allt :(

Nu har jag blivit varm igen och vi skrattar mest åt eländet! Men en sak är säker och det är att jag ska önska mig startkablar i julklapp :)

Kram på er!

50-tal

I helgen hade vi en "nyinvigning" på Medborgarhuset, med 50-tals tema. Eftersom Medborgarhuset är kvar i 50-talets stil, så tyckte vi det passade med en 50-tals fest. Vi började dagen med en liten utställning med tidningsartiklar från 50-talet då det diskuterades om det skulle byggas en samlingslokal i Hammerdal, samt att vi hade lite bilder över Hammerdal från 50-talet. Det är ju helkul att se bilder över byn som den såg ut förut! Man faschineras över hur många hus som fanns på den tiden, och så många olika affärer och verksamheter. Det var minsann en riktigt levande bygd på den tiden. Tyvärr så kan man ju inte säga att byn är lika blomstrande längre....

Men mycket folk kom det under dagen, vi hade även fikaservering, och några äldre personer som kom och berättade lite om hur det var på den tiden, när Medborgarhuset byggdes och vad det var för verksamhet i huset då. Det visades även bio, en boxningsfilm från när Ingemar Johansson boxades mot Floyd Patterson 1959, samt en väääldigt kort film från Hammerdal 1944 då det firades barnens dag. Filmen var kanske 2 minuter lång, och visade ett karnevalståg genom samhället. Man hann tyvärr inte se så mycket, men det var kul ändå!! Mycket folk kom under dagen, riktigt roligt!!

På kvällen var det dans, till Turkey Twisters 50-talsbandet på Medis 25/9-10 och kvällen var hellyckad!! Mycket folk kom, väldigt blandat, med yngre och äldre, och de flesta var uppklädda i 50-tals stil!! Alla va skitsnygga!! :) Bra musik, bra stämning, ja som sagt, en lyckad kväll! 50-tal Jag kände mig på topp hela kvällen!! ;) Det här var ju klänningen jag köpte i all hast i Stockholm innan Eskilstunaresan. Hittade ju även ett par snygga skor här på Kupan, men de gick sönder innan jag ens hann ut genom dörren här hemma.... men då tog jag ett par sköna skor istället!!

Nästa fest blir i januari, och då vill jag se många av Er där!! Det är faktiskt jättekul, vad Ni än säger.....! ;) Kram

Cellprov

Idag har jag varit och tagit ett cellprov, för övrigt det andra efter min konisering (som jag fick lära mig idag att det heter när man avlägsnar en bit från livmodertappen). Om provet jag tagit idag och det jag isf kommer få ta nästa år inte visar något kommer jag hamna i den vanliga 3 års-rullen igen. Så det är väl bara att hoppas att det är lugnt. Har inte funderat så mycket på det så jag kan inte säga att jag är direkt orolig men när jag satt i stolen idag så kände jag att tankarna flög iväg på hur det kan vara...

Sitter i Bälg för tillfället. Hälsar på mamma och Olle eftersom Elin och Elsa är i Göteborg och Pekka är på nån hunduppkörning i Silinge. Så ikväll är vi alldeles solokvist utan husägare. Kvällen ska ägnas åt att titta på Idol och sy gardiner tror jag. Skönt att mamma är här för då vet man att chansen att de ska bli sydda är större :)

Igår kväll var jag och planerade en möhippa åt en kompis här i Eskils. Eller möhippa och möhippa, vi ska bara umgås några stycken. Sofie vill inte ha något pådrag. Till slut enades vi (nästan) om att åka till Stockholm, äta lunch på nån mörkerrestaurang samt gå på en utställning om den där terracotta armén som hittats i Kina eller var det nu var. Sen ska vi åka tillbaka till Eskils, umgås och laga middag. Det lär nog dra iväg pengamässigt men verkar det bli för dyrt hoppar jag av det hela! Har ju inte så mycket pengar som ni vet...

Tänkte även skriva ned receptet på Budapestbakelsen som jag försökte baka härom veckan. Den blev faktiskt ganska hyfsad trots min miss med sockret!

Vispa 6 äggvitor till skum.
Blanda ner 4 dl strösocker försiktigt.
Blanda ner 150 g malda hasselnötter, ½ dl maizenastärkelse och ½ dl marsánpulver för kokning.

Bred ut på en plåt. (ska visst vara enklare att rulla ihop den om man spritsar ut smeten i längder men det struntade jag i)
Grädda ca. 20 minuter i 175 grader.
När kakan svalnat kan man bre på grädde och hälla på sånt man gillar innan man rullar ihop den. Jag är ju helt såld på hallon men man kan ta vad som helst. Ska man vara riktigt noga så ska man ringla över smält choklad som avslutning men det ids inte jag :)

Kram på er!

Det pedagogiska kulturarvet...

...läste säkert 3 sidor och sen kom jag bara på att jag var tvungen att blogga ist=) Veckan som kommer ser ut att vara fylld av intressant kurslitteratur. Det är svårt för mig att läsa, mina tankar flyger iväg åt andra håll och kanter hela tiden och jag får börja om gång på gång!! I Fredags fyllde ju Jullan år och vi hade främmande hela kvällen, mycket trevligt!
Lördagen hann vi både baka städa och duscha innan det droppande in besökare, alla kom samtidigt som vanligt! Idag har vi varit alldeles ensamma, kört lite ved, kollat på Chuck, kokat en god soppa(tyckte jag iaf, barna åt bara buljongen),betalat räkningar....och de va inte kul!  ja vi har bara varit och njutit av tillvaron i varandras sällskap!
Nu så har Fredrik och flickorna åkt på basketträning, det blir lite sent men samtidigt så tycker dom ju att det är så kul med basket och att få följa pappa, så skit samma! Dom får väl gå och lägga sig extra tidigt i morgon ist!
Nej, nu är det nog bara att förtsätta läsandet " Svenskt utbildningsväsende - en tredelad historia"

Kram på er alla

Bläääää!

Bläääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääh!!!!!!!!!!!!!!!

Ja, så känner jag idag! Jag vaknade och var på ett strålande humör, men jag vet inte riktigt vad som hände sedan. Efter att ha varit uppe i ca 2h vände det och nu känner jag mig bara uttråkad, less och deppig. Jag har ju hormonsvängningsvecka fortfarande, så det har säkert ngt med saken att göra, för annars är jag bra mycket surare och mer bortskämd än vad jag själv har trott...? Jag tyckte att det verkade vara en skön och härlig dag för att ta en promenad med familjen in till stan och ringa på några kompisar för en fika i Haga, men då sa Mathias att han behövde plugga och det behöver ju egentligen jag också, så det blev inget av det. Sen kom jag precis på att det dessutom är sista dagen för bokmässan och att jag inte varit på den heller...och så började jag tycka synd om mig själv för att jag haft så ont i huvudet i veckan att jag inte kunde gå på afterworken i onsdags och inte på Sofias födelsedagsmiddag i torsdags. Det är inte ofta som jag har en vecka med flera "vuxen"-grejer inplanerade, så naturligtvis blev jag lite besviken och tyckte synd om mig själv.

Egentligen är det inte synd om mig, för om jag bara kunde sparka mig själv i arslet så skulle jag kunna åka iväg till Bokmässan nu, eller varför inte promenera in till stan och ta en fika... Dessutom så var vi på den årliga marknaden utanför Kungsbacka igår, som Rigor (Lenas orienteringsklubb) anordnar. Jag fyndade ett gammalt TP, ett Geni 2000 och två barnspel för sammanlagt 20:-, så jag borde ju vara jädrigt nöjd istället!;o)

Men nu är jag inte det! Jag saknar er! Dessutom hade jag gärna viljat vara med på den där 50-talsfesten på Medis igår! Så jag hoppas att alla ni som kunde vara med var där!;o)



Inget socker...

... förrän man vispat äggvitorna! Ska aldrig glömma bort det från och med idag :(

Blev så fruktansvärt sugen på Budapestbakelse så jag ringde till mammas faster Christin i eftermiddags för att få hennes recept. Hörde klart och tydligt hur hon sa att man skulle vispa vitorna först men när jag väl stod och bakade så var det glömt. Så jag sopade i sockret innan jag vispade. Har kakan i ugnen och får väl se hur det blir. Förhoppningsvis smakar den ungefär som vanligt. Utseendet spelar kanske mindre roll??!

Dagavill

Idag har jag varit helt väck! Har hela dagen trott att det är den 24 september :/ Så jag har gratulerat både Julie och Kim på födelsedagen!! Haha, fattade inte att jag var fel ute förrän Kim tackade för gratulationen och meddelade att han var 35 en dag till :)

Borde ha anat ugglor i mossen när jag kom hem efter jobbet och upptäckte att jag inte ätit upp min frukost! Tallriken med yoghurt stod kvar på bordet och bredvid tallriken låg mackan jag gjorde. Hur är det möjligt?! Inte en enda gång idag har jag tänkt på att jag inte ätit frukost! Detta har aldrig hänt mig förut! Jag har gjort medvetna val att skita i frukosten pga tidsbrist men aldrig ställt i ordning den för att sen glömma att äta. Egentligen borde man kanske vara orolig men jag har bara skrattat åt eländet!

Idag blev jag medlem i Socialdemokraterna :) Kände att jag behövde göra ett statement för mig själv åtminstone. Få se vad som händer av detta. Känns bra att jag tagit synlig ställning!

Kram

Steg

Jag kommer aldrig mer i mitt liv, undra varför ni inte fått i hop 10 000 steg ni kontorsråttor;) 6000 steg idag och då tog jag en lunchprommis!! I och för sig blev jag inlockad i en ganska nybyggd stuga som jag aldrig fått se från insidan förrut men iallafall!! Platt ända har jag fått redan med, jag vill ha en fyllig rav!!
Men det här kommer att bli så bra, vi får väl se om ni står ut med mig under den här perioden. Lilian nästa gång ska jag skicka till någon av dom andra, jag lovar!
Puss å gonatt

länge sen jag skrev...

Idag känns jag mycket piggare än vad jag gjorde igår! Hade ont i skallen hela långa dagen och mådde illa:( Kände väl även att jag var tvungen att försöka få lite skoljobb gjort och det gjorde kanske inte huvudvärken bättre precis! Hann skriva lite och gjorde ett litet power point som jag tänkte försöka använda mig av idag när vi ska ha lite redovisning! Sen så maila jag det jag skrivit till Lilian så hon fick läsa det känns som mycket bättre om nån kan titta igenom och tycka till lite=) Tack!!

På eftermiddagen igår så gick jag ut en sväng igen för det gick bara inte sitta inne, tog en kort promenad och så kom tjejerna hem och då kokade jag hjortronsylt, bakade 2 kakor och en tjockpannkaka till middan! Och det va så himla kul, kändes bara som ren och skär avslappning=)

Nu är det nog meningen att jag ska fortsätta skriva och att jag ska förbereda mig lite inför dagens redovisning. Men jag känner att jag har kört fast lite så jag måste sätta mig och läsa igen och leta lite mera! Det blir nog bra!

På Fredag fyller Jullgull år och jag jobbar sent, men den som vill får komma hit iaf eller om man vill komma en annan dag så får man ju det oxå!

Nu ska jag göra en dykning ner i skollagen.

Kram

Tråkig måndag!

Idag har det varit trist! Jag tycker hela valet känns tråkigt av orsaker som ni redan känner till så jag behöver inte förklara dem något vidare!! Sen är det väldigt tomt utan er :( När jag vaknade i morse hade jag alldeles för mycket plats i lägenheten. Tycker det var bättre igår morse :)

Hoppas era hemresor gick bra, har just pratat med Jullgull så jag hörde att hon var hemma 22:45. SJ har ju en förmåga att ställa till det :/

Idag har jag och grabbarna diskuterat valet. Några är lite rädda för att de ska kastas ut ur Sverige så jag har försökt lugna dem med att så kommer det inte att bli. Fast jag är lite rädd för det själv om jag ska vara ärlig! Förutom det var det en av grabbarna som förstod när jag gick igenom kort division med minnessiffra, en annan som greppade att om man kan 6+9 så kan man 60+90 och 600+900 samt att jag och grabbarna i fyran fortsatte på vår berättelse om fiskelägret. Dessa tre grejer gjorde väl min måndag lite bättre :)

Åkte ut till Bälg efter jobbet och här är ju inte mottagningen så bra så hux flux hade jag ett mobilsvar som jag lyssnade av från en NÅGOT irriterad kille som stod i Strängnäs. Egentligen skulle jag haft möte där men när bara två av sjutton kunde så ställde jag in träffen. Tyvärr hade han missat det och satt sig i bilen och kört dit från Södertälje så jag kan förstå att han var lite irriterad. När jag ringde upp honom en timme senare hade han lugnat sig som tur var och blev nästan på bra humör när jag lovade att han skulle få reseerättning trots allt.

Hoppas tisdagen blir bättre! Jag saknar er och tycker det är tur att det inte är så länge till 30:e oktober :)

Nu är det nära......!

Jag har varit hemma i går och idag med grabbarna. Jesper har en lejsam hosta, mest på natten, men även då han försöker leka med Joel så kommer det nåt anfall. Det låter inte alls roligt. Men han är ändå ganska pigg. Men de blir hemma i morgon också, då Kalle får stanna hemma då! Brukar det inte vara så att våra barn blir sjuk så fort vi åker bort??! Eller så är det karlarna som blir sjuk...!

För nu åker vi till Eskilstuna i måra bitti!!! KUUUL!! Ska bli så roligt att träffas allihopa igen. Det var ju ett tag sen. Tror inte ens jag har träffat Marika sen storsommardagen i Norderåsen i början av augusti...... och ändå bor vi bara tre mil i från varandra......

Nu är i alla fall Joel och Jespers sovrum klart! Så nu ska vi börja med mitt och Kalles rum. Ska bara måla inne i skrubben hos grabbarna också förresten. Det kan ju ta ett tag det också.....! Men det är kul!!

Ingen vila

Har varit å tränat step up ikväll. Det var faktiskt ganska roligt. Å jobbigt... Kändes riktigt bra!! Nästa måndag är det aerobics, de kör varannan gång. Sen for jag hem och målade taket i sovrummet uppe, det stora som ungarna får ta. Så nu är det nog bara å sätta igång och tapetsera. Det är ju som så mycket stök innan man kan tapetsera. Nu valde ju vi att måla alla lister och socklar å så först också, det tar ju lite tid. Men det blir nog bra! Får se om det är tapetserat när jag kommer hem på söndag då......! ;)

Har inte fått några bilder från Mallorca än, men jag har blivit lovad innan helgen, så jag hoppas det blir så då!

Jaha...

...då borde jag väl egentligen ta tag i träningen men jag har inte riktigt lust nu. Hoppas andan faller på om en liten stund. Ska surfa runt lite först. Än så länge har jag inte fuskat och ska väl inte göra det ikväll heller!! Vill vara klar med veckans bestyr på fredag när ni kommer.

Bra dag på jobbet, mest tack vare Olle. Elin hade tid hos barnmorskan för sitt återbesök så medan hon var där fick Olle hälsa på mig. Alltid enormt uppskattat! Grabbarna kramades och pussades med honom i säkert 10 minuter innan huvudpersonen blev less och ville göra något annat. Det är en fröjd att se dem tillsammans med Olle. Att såna vildbasar kan bli så snälla och goa är underbart att se. Egentligen skulle jag vilja ha besök av Olle varje dag, dock är det lite svårt att få dem att jobba med något. Deras uppmärksamhet är riktad till 100% med vad O gör och säger. Så en timme som det blev idag är nog ganska lagom :) Sista timmen hade vi engelska och nu kan min grupp (3 av femmorna går in i "sin" klass och är med på engelskan där) presentera sig, tala om hur gamla de är, tala om hur många syskon de har och var de bor. Idag började vi med färger och tränade på att kunna säga veckans dagar. De har tjatat om läxa i 3 veckor så idag gav jag med mig. Ni kanske kan ana min inställning till att ge läxor...

Efter jobbet hade jag TK-möte, jag och mina gubbar samlades på Vilsta sporthotell för att gå igenom och fatta beslut i några tävlingsärenden, lösa eventuella problem kring vilka lag som ska få kvala och gå upp i våra distriktsserier. Slutligen diskuterade vi mål och visioner för vårt arbete under nästa år. Det är skitspännande och jag tycker det är jättekul. Låter kanske inte så kul när jag skriver om det så här men jag lovar er att det är det :) En lördag i oktober ska hela SöFF (Södermanlands fotbollsförbund) träffas på Sundbyholms slott för att planera nästa års verksamhet. Ska bli hur kul som helst! Idag anmälde jag mig även till avslutningskonferensen i projektet Förbundsledare 2010 som jag är med i. Ni vet det där med unga, lovande ledare som SvFF satsar på. Ser fram emot det, har varit bra konferenser tidigare med intressant innehåll. Jag lär mig nya grejer hela tiden!! Vem vet, jag kanske kan avancera inom svensk fotboll nån gång i framtiden :)

Efter mötet åkte jag hem och packade med mig lite grejer så jag ska klara mig i Bälg några dagar. Väl framme gav jag katterna mat och kollade till hönsen. Visst måste jag få ta äggen förresten? De har inte skrivit något om det i brevet till mig men varför ska de ligga kvar??! De har fått en kyckling så jag är lite osäker på om de vill försöka få fler... Nån av er som är hönsexpert och vågar sig på en gissning om jag får äta upp äggen?

Nu måste jag träna!! När kommer Jämtlandsgänget på fredag förresten? Lilian kommer 21:50.
Kram

Församlingshemmet i Bälgviken

Har kommit hem från min Sundsvallstripp för ett par timmar sedan. Det har varit jättekul att umgås en hel helg med Gika och Minata. Fick gå på mitt favoritcafé trots att både jag och Gika är fattiga som kyrkråttor. Men vi bestämde oss för att unna oss det trots lite pengar på kontot. (Tror nämligen jag kan behöva lite pengar nästa helg också) Minotor har visat sig från sin bästa, mest envisa och upptäckande sida. Det får inte dröja för länge innan jag får träffa henne igen :) Resan hem gick också bra, inga incidenter efter vägen.

Vet inte om jag berättat det men jag ska bo i Bälgviken denna vecka. Elin och Pekka har ett par supertrevliga grannar som frågade mig om inte jag ville bo i deras hus medan de åkte till Turkiet en vecka. Om jag ville :) Tror de hört att jag bodde i Linns hus när de var på semester. De har två katter, Nisse och Tess, som behöver mat och vatten samt några hönor som jag ska släppa in och ut. Det är det enda jag måste göra för att få bo här! Traskade nyss runt i huset för att lära mig var lysknappar och sånt sitter. Har varit församlingshem tidigare så det är ett gammalt hus. Jättefint och jättemysigt!!!

Får se hur vi gör på fredagen, har inte tänkt så mycket på det än. Vi kanske kan bo här allihop eller så bor några här och några i lägenheten eller så bor vi alla i min lägenhet. En sak är säker och det är att det ska inte förloras någon tid för umgänge!!

Måste åka in tidigare imorron så jag hinner hem till lgh:n innan jobbet. Måste packa lite kläder och andra nödvändigheter så jag klarar mig.

Köksgardinen är inte färdig :( Började på sovrumsgardinerna istället eftersom jag inte visste hur jag skulle fortsätta. Måste ringa mamma imorron och be om råd! Hann sy ena längden klart iaf, sen ville E och P gå och lägga sig. Haha, måste till rejäla vinkar för att jag ska fatta att jag ska gå... Nu ska jag också gå och lägga mig. Hoppas de har en skön säng!
Kram

En helt vanlig Lördag i mina ögon

Det var riktigt länge sedan jag har tagit mig tid att skriva ett inlägg! Det är så mycket tankar som snurrar runt i min hjärna så jag funkar nästan inte, idag tänkte jag att nu ska jag sätta mig och plugga och göra undan så jag inte ligger efter! Kollade på en föreläsning, läste i en bok,  skrev om lite av mina anteckningar så att jag skulle kunna tyda dom.... men sen då?! Nämen då visste jag inte alls vad jag skulle göra mer! Jag tror och hoppas att jag gjort det som jag ska, jag vet ju att det är 2 böcker som jag inte fått än där vi skulle läsa men det är ju inte mycket att göra när dom inte kommit!!

Har hunnit med ett besök på akuten med idag, Emma hade så himla ont i magen och det började redan igår, så när hon fick feber med så ringde jag och dom ville att en läkare skulle titta på henne. Väl framme i stan så var det väldigt mycke folk på akuten, 2 ambulanser svände in precis när vi kom och det kändes lite kaosartat, vi fick komma in på ett rum snabbt och behövde inte vänta så himla länge (2 tim) och när fabror doktor kom så hade Emmas magont och feber gett med sig! Så då åkte vi hem igen då!

Nu sover alla barn och Fredrik har duschat klart så nu går jag oxå och lägger mig!!!

Nattinatt!

I Sundsvall

Jaha, då var jag i Sundsvall för att umgås med syster, Ibbe och Minotor! Pratade med Gika i onsdags och då berättade hon att Minotor lärt sig att gå! Har funderat på att åka och hälsa på dem för att det var så länge sen vi träffades och då hon tydligen blivit en gångare var det ingen tvekan om saken :) Har sett henne in action ikväll och hon är jätteduktig! Hon kan absolut ta apostlahästarna ner till stan imorron för att hänga med mig och Gika på café. Har lovat en av grabbarna i klassen att filma en liten snutt när hon går för han hade aldrig hört talas om att nåt barn som kunde gå innan hon var ett år.
<br>
Annat som hänt i veckan är att jag fått gå en trafikutbildning på hotell Bolinder. Egentligen vet man ju allt men det är bra att bli påmind. Fick en massa bra idéer som jag ska ta med tillbaka till skolan om hur man kan jobba för att få barna att använda cykelhjälm. De är lite slamsiga med det nämligen! På jobbet är det väl ganska som vanligt förutom att min kollega är inne i en dålig period och går och suckar hela dagarna. Det är lite jobbigt att vara den som är positiv hela tiden. Pratade med honom i fredags för att försöka få honom att förstå att han ska jobba en hel termin med detta och det kommer bli väldigt jobbigt om han ska vara less så länge. Tycker det varit lite bättre denna vecka så jag hoppas han lyssnade på vad jag sa. Det jag ägnar mig mest åt är att lösa konflikter, träna deras uthållighet, försöka få dem att ta ansvar för sina handlingar och slutligen att inte hamna i trubbel så ofta. Ibland tycker jag att jag ser framsteg men andra dagar är det tyngre. Fast jag tycker det är fantastiskt roligt att få jobba med dem och jag känner verkligen att jag gör en insats!
<br>
Mamma hade med sig symaskinen för hon skulle fixa gardiner i vardagsrummet åt Elin. Hon lämnade den kvar som tur var för jag blev väldigt sugen på att sy gardiner jag med! Har inhandlat lite tråd och hunnit med att sy köksgardinen till hälften. Hoppas jag hinner få klart innan ni kommer. Det skulle vara kul att ha lite fint då :)
<br>
Det sista jag måste berätta är att elektriciteten krånglar på TYA :( Försökte byta en lampa till positionsljuset igår kväll men det fick bara till följd att säkringen gick och jag blev helt utan lyse både fram och bak på höger sida. Bytte säkring 2 gånger innan jag i samråd med pappa beslutade mig för att skruva bort lampan igen. Så nu har jag ett halvt bakljus och det är väl bättre än ingenting. Måste ringa verkstan när jag kommer tillbaka till Eskils. Bara att hoppas att det inte blir så dyrt!!
<br>
Kram!!

Ett inlägg från fru Lindberg

Ja, jag har gift mig nu, å det känns helt underbart! Vi planerade resan till Mallorca och vårt giftermål redan under vår julledighet, och nu är det gjort. Det härligaste med det hela är att under hela året har jag varit som nykär! Med allt planerande och så. Det har varit helt fantastiskt!! Å det känns lika underbart nu efteråt!!

Jag återkommer med mera om vår resa senare, med lite bilder och så! Kram på Er alla!!

EM-kval

Jag är så glad att svenska landslaget äntligen spelar tävlingsmatcher igen :-) Alldeles för länge sen! Jag fick blodad tand i fredags. Kommer bli fler matcher på Råsunda för mig :-) Nån som vill haka på?

Mitt inlägg försvann...men här är bilden!


Styckemarkering???

Vad har hänt? Varför kan man inte göra styckeindelning längre?? Henke eller Marika, help!! Tror aldrig jag haft så fullt upp under dagarna som jag haft i starten på denna termin! Jag har hånskrattat åt de lärare som säger att de inte hinner gå på toa men nu måste jag erkänna att jag har fan inte tid till det :( Väldigt intensivt mellan 8-14. Sen blir det dock lite lugnare och jag kör fortfarande på den devisen att varför ska jag lägga ner mer tid än någon annan på skolan?? 15:00 är det soptomt och därför åker jag oxå hem! Är ju faktiskt bara vikarie ;) Mamma kom igår kväll så jag får umgås med henne litegrann. Roligt! Imorron åker jag till Tuk och kollar på Zlatan och company på Råsunda. Det ska bli skitroligt! Först ska jag vara domare på en fotbollsturnering som anordnats med anledning av bostadområdet Lagersbergs 40-årsfirande. Hoppas jag inte blir lynchad!! Finns en del tävlingsinriktade grabbar om man säger som så. Faktiskt ingen annan på skolan som ville så då tog jag på mig uppdraget :) Nu kollar Pekka och Elin på utfrågningen av Reinfeldt men det skiter jag i för jag orkar inte höra på honom. Tycker han är DUM!! Mamma syr gardiner så hon är inget sällskap heller för tillfället. Hoppas det snart är slut så vi kan prata igen... Snart kommer Jämtlandsfolket till mig! Längtar :) Kram

Längtar..

..tills vi får läsa Maddes nästa inlägg och förhoppningsvis se lite bilder=)

Du har plats 490 i kön...

...men nu är det snart min tur! Japp, då har jag fått veta (efter 2,5 år som föräldraledig) att brytdagen för att få FP utbetalat den 25:e är den 10:e varje månad. Jag har helt enkelt haft flyt tidigare - och samma dag som jag återgår till heltidsarbete får jag alltså veta att jag varit så där en vecka sen med min begäran varje gång. När jag gick på föräldraledighet 2008 hade jag sparat ihop en buffert som skulle täcka extra kostnader och nöjen under fattig-dagarna. Den räckte till nu. Ganska bra tajming. Nu gjorde handläggaren en extra utbetalning (snällt!) så på fredag får jag en liten slant. Passar ganska bra med tanke på att jag och Magnus ska på mini-semester tisdag-onsdag. Då blir det Ozzy O i Stockholm. Det ska bli så skönt! Jag skulle ju egentligen inte börja jobba förrän i oktober. Nu blev det en månad tidigare. Jag ska jobba med en ny webb för Lärcentrum tillsammans med två riktigt kompetenta grabbar. Jag får lära mig hur mycket som helst. Fredrik designar, Jonas bygger - och jag ska stå för innehållet.

Igår passade jag på att börja en kurs i bildredigering (photoshop)också. Det var riktigt spännande att sitta i ett klassrum igen och känna den där nyfikenheten på kursinnehåll, "kursare" och lärare. Kursen är bara 8 tillfällen (tisdagkvällar). Lagom. Hoppas det blir kul! Det var ju några år sedan jag var studerande. Sen är det ju lite roligt att få inblick i den värld jag dagligen ska jobba med också (låg lite lågt med att jag jobbade på Lärcentrum).

För övrigt så försöker jag gå ner de där futtiga kilona som är kvar. Har iallafall gått ner det jag gick upp i somras (sommaren ÄR slut nu), så nu är jag tillbaka till där jag var i början av juni ungefär.

Sen är det några idiot-projekt som pågår på våran gård...det skulle vara bra om vi slutförde dem innan vintern är här!! MEN jag och Magnus har inte lätt att få ihop logistiken med ungar, lust, ork, grus, grävning och pengar! Många planer har gått i stöpet pga det ena eller det andra av ovanstående. Sen ställer lagar och förordningar till det hela en aning också. Vi vet inte riktigt vem som äger marken som gränsar till där vi grävt ur (vi kollade kartor och trodde vi rett ut saken...men sen kollade vi lite mer och nu är allt oklart igen)(en utredning skulle gå på ca 25-30 000 trodde lantmätaren)(skjuter det på framtiden) - sen behövde man tydligen bygglov för mur (som vi hade bestämt oss för). Så vi kom av oss lite. Sen att muren skulle gå på sisådär 20 000 kr gjorde ju också sitt till. Nu lutar det åt grässlänt med kant nertill (sten eller trä). Tänk vad mitt lilla projekt med en rabatt på ena gavelväggen kunde leda till... Nä, nu har min timmes lunch passerat. Hann ju faktiskt en hel del.

RSS 2.0