♥Gott Nytt År På Er Alla!!

da da da

Om en kvart ska jag hämta bil och barn för att rulla vidare till Hammerdal, sen Norderåsen. Då kanske ni tror jag jag är färdig och har lite bloggtid över?! Men så är inte fallet, jag sov idag till tio.. blev ju väckt några gånger men klev inte upp förrän Bitta raka upp mig ur sängen! Tack Bitta! Sen så har jag gett barna frulle, klätt dom, tvättat, hängt tvätt, skickat ungarna, eldat, packat, torkat kasskiss:( slagit in julklappar, letata saker, bakat cheesecake och ätit frulle. NU borde jag nog duscha, göra mig iordning, elda lite till och hänga kattkisstvätten och inte sitta här och blogga! Men när jag blir stressad så går allt så jävla långsamt så nu tänkte jag att jag skriver av mig lite och gör allt det där sen och så är jag klar om en kvart iaf=) eller nu är det väl 10 minuter!

puss

Dagarna fyra..

Vi började julen i Torsdags eftermiddag med middag hemma hos min kära mor. Alla syskonen med familjer samlade, mycket trevligt. Köttbullar, lax, ägghalvor och gryta mm.

Julafton så åkte vi till Siri och blev bjuden på grötfrukost, Fredriks syskon m fam och Göran och Lena kom oxå, där träffade vi även Åsa och Monika som tittade förbi. Monika hade med sig punchkaka som vi fick smaka till kaffet=) Inte så dumt! Sen så var det att åka hem för att fortsätta kvällen hos bror. Där var vi samlade mina syskon, Bittas familj och pappa och Margit. Fullt hus med andra ord men fortfarande väldigt trevligt, även tomten tittade förbi! Tobben hade väldigt bestyr med att kolla vem som var bakom masken: Det är inte tomten det är Sven!!! Gullunge=)

Igår så var vi bara hemma och hade det lugnt och skönt, Pappa, Margit, Marie och Ida var hos oss hela dagen. Vi körde in en massa ved och så åt vi en massa, drack gott och spelade kort och tvspel!

Idag så var det skördefest på bygdegården, ett väldigt kort snabbt luciatåg, lek, uppträdande av byns barn och fika. lotteri och auktion i vanlig ordning. Sen så var det bara att köra Marie och Ida på bussen (som va sen)..

Nu e de kväller å Malle e trött, blir skönt att få åka på jobbet och vila upp sig i morgon=)

Till slut framme i Sinn

Var jäkligt less på resan norrut idag! För det första kom jag inte iväg så snabbt som jag hoppats på eftersom det kallades till en akut-EVK som jag var tvungen att vara med på. En tjej som ska börja i min klass efter lovet. Ska berätta om det sen när vi träffs om ni orkar lyssna.

Pga detta kunde jag inte dra iväg i TYA förrän 12:30. Bilkörandet gick väldigt bra ända tills jag kom ut på E4:an i Gävle. Där tog det tvärstopp :( Hade mina onda aningar eftersom det var varning för två trafikolyckor strax norr om Gävle. Tror jag stod stilla i ca. 45 minuter innan jag fick börja köra i typ 60 ända till Hudik. Det är en bit mellan Gävle och Hudiksvall kan jag meddela :s

Strax innan Söderhamn började det snöa också så då blev det ännu värre. Kanske var tur att man inte kunde köra fortare pga bilköerna! Men när jag nått Hudik var det som att trycka på en knapp. Snövädret upphörde, det glesnade mellan bilarna så man kunde köra lite fortare. Var framme i Sinn ca. 19:30 så jag ska väl inte klaga allt för mycket. Man ska ju vara glad för att man kommer fram utan några blessyrer!

Väl hos Gika fick jag gosa lite med Minotor innan vi styrde kosan mot IKEA. Yvonne ville ha några förvaringskorgar om jag hade tid och det klart jag hade :) Sen gick jag och Gika på Waynes och köpte oss en kaffe. Satt och surrade ända tills huset stängde vilket det gjorde kl. 22. Sen visade Gika mig deras nya lägenhet som de får flytta in i snart. Ja, de har köpt sig en lgh i Granloholm om jag inte berättat det förut :)

Imorron drar jag, Minata och Gika till Färjis i deras bil. Ibbe tar TYA när han jobbat färdigt. Pappa skulle vara hemma imorron och städa och julhandla :o Vem hade kunnat tro det om min pappa för 5 år sen. Kul att en gamm-streber som han också kan ändra sig :)

Hoppas ni alla har det bra för det har jag.
Kram

Idag är det Lucia:o)

I alla fall här hos oss i Göteborg;o)

Idag var alla äntligen friska, så vi träffades föräldrar, barn och lussekatter. Vi satt samlade på köksgolvet och sjöng tillsammans. Riktigt mysigt var det, även om det var lite protester här och där från början, men i slutänden så funkade det! :o) Jag tror också att vi allihopa uppskattade att vi fick träffa varandra under lite lugnare omständigheter än bara kort ute i hallen då någon är på språng. Jag uppskattade också att M var hemma och i princip fixade allt med fikat och disken :o)

Nu är det bara en arbetsdag kvar (eller om det är två?) och sedan är den glada julen här här här. Ikväll griljerade jag skinkan, eller egentligen borde jag säga J eftersom han gjorde mestadelen. Det visade sig vara en mycket barnvänlig syssla, vilket jag inte hade trott innan. I alla fall så blev jag lite besviken då det inte luktade sådär gott som jag minns det. Vi gjorde ägg- och senapsblandningen och strödde ströbröd över, in i ugnen  och sen ska det ju börja lukta gott efter en liten stund ...det gjorde det inte. Vad var felet?

Kram på deck!:o)

Full Rulle



Dum som man är så tar man ju inga kort innan man gör om! Men så här ser det ut nu iallafall, Vi är nöjda och Martin är helnöjd!

Nu e granen uppe...

Jag vet att vi är lite tidig, men jag vill hinna njuta lite av julstämningen innan jul också. Efter julafton känns det som julen är på väg bort, och sen vill man bara bort med alla julsaker....

Grabbarna hade ju lucia på dagis förra veckan också, de va så duktiga! Så klart! :)
Det var väldigt många barn, då de hade både Villans och Mobackens barn tillsammans. Men de va så fina och duktiga! Efter luciafirandet hängde grabbarna med Görvikstobben o Sanna hem. Å de sov över där! Kul! Tror de hade en toppenhelg! Efter Hallgrens så åkte de till nästa Görviksfamilj och sov där. Vilket lyx! Jag och Kalle var ju på julfest på Medis med jobbet och det var himla kul faktiskt! :)

Mer vin än vad som är brukligt på en torsdagskväll

Det var med det mottot jag gick in för gårdagens festligheter! Och jäklar vad trevligt jag hade.

Vi startade upp hemma hos Pether, trevligt att så många ville förfesta lite. Sen åkte vi till restaurangen där vi skulle äta julbordet. Satt där i 3 timmar och åt och drack. Jättegott julbord var det. Mina arbetskamrater är lite tröga när det gäller fester, dock fick jag igång några igår så jag tror det kommer gå ännu lättare nästa gång. Ska även försöka få nästa fest att gå av stapeln en fredag istället för en vardag!!!

Vi var tre som inte ville åka hem kl. 21 så vi fortsatte på två andra ställen. På ena krogen skulle det vara dans med Scotts men det kom inget folk så vi löste aldrig in oss på själva dansdelen utan satt bara i puben och pratade. Det gjorde mig inte så mycket för jag har inga höga förhoppningar om att få dansa med någon vettig man här...

Hemma vid 00:30 och la mig i bingen. Idag känner jag mig lite trött och mosig men det är det värt :)

Kram

Dans Afro

Fick följa med Carro på Friskis igår, hon hade fått en gratisbiljett. Jag lyckades övertala henne att testa på afro eftersom det är det roligaste jag vet! Har ju inte gått på Friskis denna höst eftersom jag inte haft råd att köpa kort där. Hade glömt hur roligt jag tyckte det var!!!! Så nästa termin ska jag definitivt köpa kort, även om det innebär att jag inte har råd att betala nåt annat viktigt! Har lite träningsvärk idag men det är det så värt :)

Ikväll ska jag på julfest med jobbet, hoppas det blir kul. Jag tror jag ska dricka mer än man borde på en torsdagskväll bara för att det är julfest :P Som vanligt har jag inga kläder att ta på mig men jag hittar väl alltid något!

Annars har jag varit jävligt less de sista två veckorna av olika anledningar. Men nu har jag bestämt mig för att inte vara det längre. Snart får jag jullov och ska hem till Jämtland!!!

Visst byter vi julklappar hos Marika förresten??!

Kram på er!

Längtan

Tänk att man kan längta så mycket efter någon som går på samma toalett som jag gör - inte när jag är vaken, äter vid samma bord som jag gör - bara inte samtidigt, sover i samma säng som man själv gör - efter att jag somnat. Undrar om det här är som att leva med ett spöke. Man vet att det finns där, men man kan inte se det.

Oj, vad det är till att få det att låta hemskt, jag vet ...men just nu längtar jag förfärligt mycket efter min man, trots att han sover hemma varje natt. Vi har inte hunnit prata med varandra sedan i söndagsförmiddag och det känns som en evighet sedan...

Det var bara det jag var tvungen att få ur mig.



Grattis Madde

Hoppas du får en bra födelsedag!

Kraaaam!


Soffläge

Jag ligger här på soffan under täcket och bara tar det lugnt. Känner mig tussig och väntar på att det ska gå över. Idag har jag, som bonus kanske, mått tok-illa men har som tur är inte kastat upp ngt...

M åkte på skolan efter 13 någon gång och han blir nog där ett tag till. De är ju som på sluttampen nu igen, så då är man gräsänka på kvällarna. Mysigt att ha J som sällskap i alla fall, men nu ska han egentligen sova. Han ligger ner i sin säng och har faktiskt legat ner ett bra tag nu, så det går ju åt rätt håll. Han sjunger dock fortfarande, så han kanske inte kommer att somna riktigt än dock... ;o) Han har varit så snäll och go´idag, nästan så man kan fundera på om han förstår att jag inte orkat med bråk idag:o)

Vi skulle egentligen ha Lucia-firande imorgon, men jag har skjutit upp det till onsdag, så hoppas jag att alla kommer att vara friska då. Vi har övat in fyra sånger som de (barnen) kan bra :o) Jag räknar med att de kanske inte kommer att vilja stå upp framför föräldrarna och sjunga, men då får de sitta med dem istället och så sjunger vi alla tillsammans.

Jag hittade en liten burk med pepparkakor som jag nu gömt undan, så att vi inte ska hinna äta upp dem innan det är dags. Jag känner inte att jag ids göra en ny deg innan dess ;o)



Helgen som svischade förbi..

Torsdag och Fredag så var det jobb som vanligt. Slutade tidigt på Fredag, tog med flickorna och gick och fikade på "Tårtbitn" och sen så var det luciatåg på Villan/Mobacken. Dom var superduktiga, sjöng och var sötare än sötast.

Fredagkväll så började jag måla Martins rum, lördag så klev jag upp när Kim kom hit och lämnade Joel, Jesper och Sanna. Vi åt frulle och jag gick upp och målade andra strykningen. Madde och Kalle kom hit och hälsa på:)
Fredrik drog klart elen i M:s rum och vi vädrade innan vi kunde bära in möbler och sätta upp lite hyllor och så. Kl 19.30 var vi klar och då tycket killarna att det skulle bli så kul att leka där så dom fick vara uppe lite extra länge och de lekte så himla bra... Jag bäddade åt Joel och Jesper i Martins rum och Martin fick sova i våran säng, Linnea sov oxå här, så där ser man att nog skulle man kunna skaffa fler barn för plast har vi:)

Idag har jag sett 4 timmar föreläsning, kört bort askan med spark... inte så bra sparkföre men vi kämpade tappert jag och min man. Ja, sen har jag inte hunnit så mycket mer...

Imorgon så är det lucia på FLM,  kl 9.00 och jag får smita in och titta. Tack Anki för det!!!  Sen så tar jag bilen och styr kosan mot Falun, har inte bestämt vilken väg jag ska köra än men det är ju nån timme kvar innan jag ska iväg!

Snart är det jul♥, längtar riktigt!!

Ibland chockar man sig själv

...och skriver ett inlägg istället för att vika ihop datorn ;o)

Har hunnit med rätt mycket idag om jag får säga det själv, för attans vad det känns som att det ryms mycket på en dag bara för att jag stoppat in lite pluggning på kvällstid. Nu börjar jag dock få ångest över att jag varit en sådan idiot som förträngt själva tentan och inte börjat plugga tidigare. Jag känner nämligen när jag läser att det kommer tillbaka ganska snabbt, men paniken ligger i att jag inte kommer hinna igenom all litteratur...:S Jo, jag vet att det kommer fler tentor, men nästa gång är typ ända bort i mars och då är risken stor att förträngningsmekanismen sätter in igen... Fast nu ska vi vara positiva, för underverk har hänt tidigare. Kanske som genom ett under kommer jag att få orden att komma till mig som genom ett mirakel ...eller ngt sådant ;o)

I morse fick J ett vansinnesutbrott och kastade upp sin yoghurttallrik (ja, den var full) i luften så att det blev spraylackerat i köket. Jag blev jätteglad och sa att han skulle få högre månadspeng, vara uppe hur länge han ville, samt gå ut och leka naken så mycket han bara kan i fortsättningen (han har kommit in i en period då han inte vill klä på sig ens när vi ska ut). Nej! Det sa jag naturligtvis inte, utan blev faktiskt ordentligt arg på riktigt den här gången. Jag fick behärska mig aningens, för att inte använda alla fula ord jag kan när jag skrek rakt ut att:"MEN VAD ÄR DET DU GÖÖÖÖR???!!!" Han tittade på mig och skrek ett urgrundsvrål:"AAAAAAAHHHH" tillbaka mot mig, samtidigt som han spände sig som en pilbåge. Han har inget humör den här lilla pojken...^^

Vad var orsaken till utbrottet? Jo, han hade fått mese i sin yoghurt när han ville det. Tyvärr hann han äta upp den innan jag rört ut den, eftersom han tydligen inte trodde på när jag sa att det inte blev mer mese än det han fick. Han ville naturligtvis ha mer och jag höll fast vid det jag sagt. Det räckte tydligen denna morgon.




Latar dagar

Hej på alla!

Idag så gör jag och Martin bra så lite. Vi har varit till Gertrud och fikat och sen så har vi eldat så vi får någon värme i vårt hus=)

Kl 16 så ska vi till doktorn och visa upp Martins vårta som han har fått på lillfingret, stora bekymmer man har, Springa till doktorn för en vårta!!!

Sen blire plaskis, och efter det så är det väl bara gonatt då!

Ja, som ni ser så lever jag ett rätt bra liv (slött)!!

Kram

Hej från mig

Jag hade biljetter till skidskyttet i Östersund både lördag och söndag, men kom inte iväg nån dag alls...! Trist, tycker jag, men vad gör man när det är -22 grader här i H-dal på morgonen? Känns inte så lockande att ta med barnen in och stå å se skidskytte då. Visserligen blev det bara -14 i stan, men dock blåst och snö. Så det känns bra att man inte for in ändå. Vi fick faktiskt lite gjort i stället här hemma. Lite i af... Sen gjorde vi en toppen god, riktig söndagsmiddag. Det blev porterstek och potatis. Det blev väldigt gott, om man får säga så!!

I morgon har jag tid på röntgen i stan för att göra en magnetkameraröntgen, av foten som jag gjorde illa för över nio år sedan. Träffade en läkare för 1,5 vecka sedan, och han kunde nästan på en gång säga varför jag hade ont!! Vilken toppenläkare!! Eller, vi får väl se efter röntgen då om han hade rätt. Men det är troligtvis någon broskskada på framsidan foten, han ritade en väldigt fin bild över hur han trodde det låg till. Förmodligen är det inget de gör något åt ändå, man kan operera, men det känns lite överkurs. Men vi får se, jag har ju trots allt ont nästan varje dag.

Jag missade ju Ozzy-firandet i fredags, och det känns jättetråkigt...:( men det har samtidigt varit jätteskönt att bara vara hemma hela helgen, har inte gjort så mycket, men det känns bra ändå!!

Kraam


ro i sinne

helgen har nu snart gått och jag måster säga att det varit en mycket trivsam helg

I Fredags så susade vi till Marika och Magnus för att fira Ozzys 62-årsdag. Väldigt roligt och mysigt var det, min mage gjorde sig lite påmind bara, så ett tag blev jag orolig att även jag drabbats av parasiten. Jag tror att det bara var en stor dos bruna bönor i kombination med chips och kryddiga dipper som gjorde att jag har rätt regäla magsmärtor.

Lördagen var lugn och fridfull, sov länge. Bjöd Jessica, Jörgen och Anders på middag. La oss tidigt.

Idag så har vi städat ur Martins rum och så tänkte jag börja måla där nån dag. Kört in lite ved, tvättat och vikt undan tvätt har vi oxå hunnit med. Imorgon ska jag göra klart tentan har jag tänkt, inte tittat på den sen i onsdags. Jag ser ju på fb vad alla sjåsar upp sig över den, men jag tar det i morgon och så får vi väl se hur det går:) Kanske går det på räls och jag hinner måla M.s rum med!

Har fastnat i hemtentaträsket

Började morgonen med att köra Martin på dagis. Hem, koka kaffe, gjorde macka och upp till datorn för morgonfika med studiekamraterna.
Laddad så satte jag igång, skrev 2111 svamliga ord och sen vare stopp! Nu är det fortfarande stopp, fast jag ätit lunch, tagit en kort promis och försökt hitta nått bra i böckerna.
Tror det kommer att lossna nu när jag har fått beklaga mig lite. Bara jag lägger upp det här inlägget så kommer jag nog att kunna göra klar tentan idag:)
Ikväll blir det idrottskola och barngympa, imorgon kurs med jobbet hela dagen så det skulle vara skönt om jag kunde hinna klart detta!

Kram

RSS 2.0