Glad och stolt!

Har precis kommit hem från ett fotbollsmöte i Nyköping och jag är ovanligt glad och stolt. Så jag måste bara berätta vad det beror på :)

Ikväll fick jag veta att jag är nominerad till en plats i Svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté!!!! Det beror på att jag tydligen gjort ett bra intryck. Lars-Åke Lagrell hade skickat ut ett mail till berörda distriktsordföranden med 8 namn på unga personer som märkts inom svensk fotboll och en av dem var jag :)

Kommer i så fall mest troligt få en adjungerad plats för att få möjlighet att lära mig och sätta mig in i vad arbetet innebär. Har inte riktigt klart för mig vad det innebär att vara ledamot i en sån stor stor verksamhet som SvFF men får väl ta reda på det så jag vet om jag ska tacka ja eller nej. Hur mycket tid behöver man avsätta t.ex? Måste även kolla med min rektor så att det är okej att jag hoppar på ett sånt här uppdrag. Jag är ju trots allt anställd på 100% i kommunen och det är mitt huvudsakliga uppdrag idag. Vet inte om man får ekonomisk ersättning för arbete i SvFF så det är ju något jag måste ta ställning till. Har ju inte precis råd att börja jobba deltid.

I bilen på väg hem satt jag och funderade på om jag har nog med kunskaper och är tillräckligt kompetent för att kunna bidra med något. Men kom fram till att det är jag ju såklart :) Jag är ju bra på det mesta och det man inte kan får man väl lära sig. Det är ju inte meningen att man ska kunna allt när man börjar med något nytt, eller hur?!

Sen är det ju inte säkert att jag kommer få frågan heller, många är ju nominerade. Men jag är bara glad för att jag är nominerad, det känns roligt att jag har fått förtroendet att kunna föra Svealands talan i tävlingsfrågor inom svensk fotboll!
Kram på er!

House of Lola

Hello Sisters!
Ikväll har jag varit på ett klädparty. Märket är House of Lola ifall någon av er hört talas om det. Helt okej kläder men eftersom det var ganska dyrt samt att de flesta plagg hade en liten söt broderad älva gjorde att jag inte köpte något. Är inte så mycket för söta detaljer faktiskt!

I lördags åkte jag till Gnesta och kollade på Elin som hade innebandymatch. Elin hade inte sin bästa dag och de förlorade men det var kul ändå. Elin åkte hem med mig så jag fick sällskap åt ena hållet iaf. När vi kom tillbaka till stan gick vi på restaurang och åt middag. Pekka hade åkt med barna till farmor och farfar så vi hade en hel eftermiddag och kväll tillsammans. Jättetrevligt :)

Igår klev jag upp 7:00 (trots att det var söndag) och åkte med mina fotbollsgubbar till Katrineholm. Vårt DM i Futsal skulle avgöras och damsegrare efter en rafflande final som avgjordes på straffar blev Telge United. IK Tun vann på herrsidan. Jag fick vara prisutdelare vilket innebär att man ska hålla ett litet tal. Var lite nervös men det gick bra.

Annars är det mycket fotboll för tillfället. Ikväll har jag lämnat en nulägesrapport i mitt dam- och flickprojekt till styrelsen och väntar på nya direktiv. I fredags hade Svenska fotbollsförbundet sitt representationsskap och klubbade igenom några förändringar som kommer påverka vår verksamhet i distriktet. På torsdag nästa vecka har vi i Sörmland vårt repskap så det ska bli spännande att se vad våra föreningar tycker om våra serieförslag, tävlingsbestämmelser och representationsbestämmelser. Min ordförande Thomas var lite hemlighetsfull och sa att jag nog kommer få en fråga om ett uppdrag i Svenska fotbollsförbundet så jag är väldigt nyfiken på vad det kan vara. Hoppas det är något som intresserar mig och tidsmässigt gör det möjligt att hoppa på!

Imorgon åker jag med Carro och hennes pappa till Stockholm för att kolla på Modo mot Djurgården på Hovet. Ni kan väl hålla tummarna för att Modo vinner :)

Kram på er!

Saffranskaka

Sitter och väntar på att min andra saffranskaka för kvällen ska gräddas färdigt. Har haft kaffevecka på jobbet denna vecka och det innebär att man ska bjuda på fika på fredagar. Jag har inte bakat på typ ett år eftersom jag inte fikar själv så det var riktigt roligt :) Och så luktar det fantastiskt gott. Hoppas att det blir bra också, den första har inte sjunkit ihop iaf. Ännu ska jag kanske tillägga, vem vet hur det är imorgon bitti :P

Kan väl inte säga att det infunnits sig något adventsmys här i Eskils eftersom vi har typ 8 grader varmt och regn! Verkar vara långt till någon snö och kyla. Man kan väl få ha lite frost åtminstone!

Idag har jag fikat med två gamla jobbarkompisar och som tur var gick köpet på 26 kr igenom. Är alltid luspank innan lönen kommer och när jag kollade kontot ikväll visade det sig att jag hade 5 kr kvar!! Haha, vad ska man säga?! Har ju tänkt att jag ska börja spara till vår resa men det får väl bli nästa år...

Pappa ringde nyss och var på väg hem från Tåsjögården. Faffa har tydligen tillfrisknat alldeles utomordentligt och behöver inte vara kvar på sjukhuset i Östersund längre :) Pappa tyckte han var mycket piggare även om han inte är som vanligt. Men det tror vi på att han får ganska starka smärtstillande mediciner. Han hade visst inte lika ont längre så det var skönt att höra! Så det är väl bara att se tiden an och se vad som händer. Hoppas jag får träffa honom i jul!

Dröm

Har drömt att jag var ute och åkte båt med Peter Sjölund! Han var ung, 20 kanske, jag var i nutid. Joel, Jesper och Martin var med! Peter var jätteglad och surrade på och skrattade precis så som han var, jag hade fullt sjå m att hålla reda på alla barn. J och J hoppade ur båten på en bro till en stuga som stod mitt i sjön, vi andra åkte vidare och Peter skulle visa hur man inte skulle köra och naturligtvis så skönk båten! Martin hade ingen flytväst och jag fick panik på riktigt!! Tillslut kommer Fredrik upp ur vattnet och har Martin på ryggen och då vaknade jag! Alldeles i svett och hjärtat slår så jag tror det ska hoppa ur kroppen. Jag tar mobilen och ska kolla vad klockan är, har då fått ett mms av Marit på deras nyfödda son! Ni som kan tyda drömmar, vad vill det här säga mig?!

Kram

Faffa

Vet inte om jag berättat för er att faffa är dålig. Ramlade ur sängen natten mot tisdagen och bröt lårbenet och krossade något i höften. Blev opererad i onsdags morse och det gick bra. Men han har väldigt ont och mår inte bra. Jag vill inte att han ska behöva ligga och plågas samtidigt som det känns hemskt att han inte ska finnas längre!

Hurra för magsjuka!

I fredags morse så började Jesper hulka strax före vi skulle på dagis. Han sprang på toaletten och fick upp lite skum. Hm, det bådade inte gott för dagen. Kände att det är nog bäst att stanna hemma och se var det skulle barka iväg. Kalle som precis skulle iväg på sin fisketur, fick skjutsa iväg Joel på skolan. Jesper var lite hängig under dagen, och "småkräktes" lite under dagen i sin hink som han hade bredvid sig i soffan! Han ville inte äta nåt, så riktigt bra mådde han inte. På natten vaknade jag några gånger av att han kräktes... han satt där med hinken i sängen...

På lördag blev han lite piggare mitt på dagen, så då åt han lite tomtegröt och stut, och var ute och lekte en stund. På kvällen var han som vanligt och hur pigg som helst! Skönt, tänkte jag, det här gick ju himla bra. Ett tag. För sen när jag skulle gå å lägga mig, ganska sent på lördag kväll, så hör jag hur Jesper ropar med skräck i rösten... Då hade han spytt ner hela sig och hela sängen. Himla mysigt, inte... Tur att jag tände upp tidigare på kvällen så vi hade varmvatten i alla fall, för det var ju bara å lyfta in honom i duschen och skrubba. Stackarn var helt förtvivlad med kräk över hela kroppen. Tror han var lite chockad faktiskt. Sen var det bara till att börja sanera. Sängkläder, kuddar, täcket, filtar, gosedjuren och madrassen var bara att ta ner till källarn och skölja av och sen tvätta. Sängstommen fick jag skura. Härligt. Jag är glad att jag inte hade hunnit somna själv i alla fall, så man inte behövde vakna med ett ryck och ta tag i det där.

Idag har han varit hyfsat pigg. Inte kräkts något, men har klagat på ont i magen. Har inte ätit jättemycket, men det brukar han ju iofs inte göra annars heller... Men Kalle blir hemma med honom i morgon, så får vi se om han piggnar på sig. Men då lär det väl bli resten av familjen som drabbas i stället. Jag har haft lite ont i magen idag, vet inte om man bara inbillar sig, men vi får väl se. Jag hoppas dock att vi får vara friska till helgen då, när vi får finbesök av barnen Blixt över helgen, samt att Jesper fyller år och tänkte ha lite kalas.

Nu är det en vecka sedan...

...vi satt och fikade på Condeco (visst hette det så?!), eller höll vi på med fönstershopping kanske?! Hur som helst längtar jag tillbaka, gillar att vara med er :)

Sedan vi sågs sist har jag väl inte gjort så himla mycket. Har jobbat hela veckan och håller på med pedagogiska kartläggningar, mobbningsärenden, försöker styra upp ett arbete kring likabehandlingsplanen och jobbar med mina elever. I måndags hade jag ett fotbollsmöte för ett av de tre projekt jag är med och driver. På tisdagkväll hade vi APT, i onsdagskväll var jag barnvakt för Elin och Pekka var ute och åt middag. På torsdagen åkte jag också ut till Bälg och då frågade Elin om hon kunde åka och träna innebandy så då var jag också barnvakt.

Igår kom Olle och Elsa på jobbet den sista timmen och jag var med dem tills Elin slutade jobba kl. 17. Sedan hastade jag iväg på Grappa och åt middag med Carro, Sofie, Linn, Malin och hennes brorsa Johan. Till förrätt åt jag bruschetta med basilikamarinerade räkor och till varmrätt blev det en pizza med stark salami. Jättegott! Sedan drog vi vidare till Lokomotivet och lyssnade på Veronica Maggio. En bra konsert även om jag nog inte är tillräckligt musikalisk för att uppskatta liveinslagen. Vill helst att det ska låta som på skivan!! Gillar att det märks att det är live men är inte så mycket för det där våldsspelandet på instrument som gärna blir eller att låtar görs om... Hon hade spelade alla mina favoritlåtar; Gammal sång, Dumpa mig, Satan i gatan, Välkommen in, Mitt hjärta blöder och Jag kommer. Konserten började 22:45 och 00:20 satt jag i bilen på väg mot Bälg igen. Skulle vara barnvakt idag också och eftersom Elin skulle åka ca. 06:15 var alternativet att åka dit kvällen innan bättre än att kliva upp tiiiidigt i morse och åka ut.

Hade stora planer för vad vi skulle göra idag men jäklar vad tiden går fort utan att man gör något speciellt. Väcktes 6:15 av en kvittrande Elsa som varit vaken en halvtimme tillsammans med Elin. Vi vinkade hej då till henne och 6:45 vaknade Olle. De var så snälla och gulliga med varandra och lekte hur bra som helst så på förmiddagen satt jag mest och betraktade dem efter att jag tytt ihop efter frukosten. Halv 11 var det dags för Elsa att knoppa in och Rapp behövde rastas så jag drog iväg med alla 3 på en promenad. Men den blev inte så lång som jag tänkt för jäklar vad besvärligt det är att gå med Rapp och barnvagn samtidigt. Han drar i kopplet så jag blir fan blå om handleden eftersom man måste hålla emot så jäkligt!! När vi kom hem gick jag och Olle in och bakade en kladdkaka och kolakakor. Sedan gjorde jag våfflor som barna fick äta till lunch. När Elsa vaknat kom Linn, Otto, Diddi och Julle på besök. Vi fikade och barna gick ut och lekte tills de skulle hem vid 15:30. Då började satt vi och läste lite böcker innan det var dags att börja med middagen. Elin fick jobba över så hon var inte hemma förrän 19:30 så Pekka hann hem före. Satt och pratade lite med dem innan jag åkte hem.

Imorgon ska jag på bokklubb hos Diana. Vi ska prata om boken jag läste färdigt på tåget hem från Göteborg, En nästan vanlig man. Får se vad det blir för bok till nästa gång. Ska bli skönt med sovmorgon, jag ska sova tills jag vaknar :)
Kram!

Kom hem, Kalle!

När Kalle lämnar mig över helgen så blir jag som lite tafatt. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för?! Jag brukar oftast ränna runt hos folk, men i helgen kan jag ju inte det, för Jesper började kräkas i går morse... :( Jag har en massa jag skulle vilja göra här hemma, jag har till och med skrivit en lista... men det blir som i alla fall inte gjort. Men är Kalle hemma, då blir plötsligt allt mycket lättare och roligare...! :D Så nu får han allt ta å komma hem!

Mina vana trogen

Lördagmorgon; min och Js mysfrukost är uppäten, Skeletor och Gido vilar efter leken, M sover, J "lär sig" bosniska och jag passar på att knappa lite på datorn. En skön och mysig morgon med andra ord!

Liseberg öppnade sin julvärld igår. Jag är sugen på att ta med de mina och gå dit för lördagsmys. Vädret är inte superfint, men det är ganska varmt i alla fall. Jag ska träffa en kompis, som numera bor inne i Malmö, om ett par timmar och då tänker jag att det nog hinner klarna efter det ;)

Det var så QL att ha er här förra helgen! Tack för att ni kom! <3 Jag längtar redan till mars och E-tuna!

Ha en skön helg alla goa'!

Bamsesizekramar!/

Jobbat idag!

Igår så var det nästan så jag längtade till jobbet, idag fick jag jobba extra!! Tänk om det var så jämt, att man bara önskar och nästa dag så slår det in=) Började dock dagen med att försova mig 30 minuter, lite jobbigt när man har öppning och vet att man dessutom ska hinna lämna M först, men 5-10 över 6 var jag på jobbet och inte ett barn i sikte, skönt! Vi tillbringade dagen ute, gick en ganska lång promis med dom små! Fick sen supergod fiskgratäng till lunch! Tror det är därför jag längtar till jobbet, Jenny är så jäkla duktig på att laga mat! Slutade klockan 13, hämtade Martin och Sanna och åkte hem för att ha studiegrupp. Vi skulle plocka ut huvudsater och bisatser ur några meningar..låter ju inte så svårt, men det tog ett bra tag! När jag skulle sammanställa och maila de andra hade alla mina linjer som jag strukit under bisatserna med förflyttat sig :D Datorn i all ära men den här gången skulle jag nog ha använt papper och penna!
Nu har vi suttit med Julies läxor och nu trodde jag att jag skulle få läsa saga, men de vill hellre se nått jättebra barnprogram. Favvoprogramet, som dom säger...om alla program har jag upptäckt.

Marika, för vilka månader vill du ha in steg från mig?! Jag är på G nu, tänker försöka snitta 10000 om dagen!

Kram

Ridskola, mörker och tråkiga föreläsningar

Ja, idag har Julie varit riktigt nöjd! Hon kände sig både populär och som en kändis=) Hon sa själv att nästan alla sa något till henne, en del härmades med de flesta tyckte att det var kul att hon blivit intervjuad!

Ikväll har vi varit på ridskolan igen, dom tycker att det är så kul tjejerna. Julie ville att jag skulle springa med först när hon skulle trava men efter en stund så gick det bra utan mamma som var vid hennes sida och dom travade på så fint.
Instruktören är faktiskt toppen, hon tar det i sakta mak men dom får ändå testa mer och mer saker för varje vecka. Hon är ganska hård, men där emellan så skrattar hon så hjärtligt.
Martin satt på läktaren och rätt var det var så fladdrade han med nått och skrämde Emmas häst så den började galoppera( några steg) och då röt hon i åt M så han satt i flera minuter och hade händerna för ansiktet! Bra, tycker jag. Hästar är inte leksaker!
Det var inte så kul att köra dit, det var halt som bara den bitvis så det var till att ta det vackert, jag provbromsade hela tiden, och i Ede var det varmast men absolut halast och sen är det ju så becksvart så man måste ju krypa fram för man ser inget heller.

När ungarna kommit i säng så skulle jag kolla på en föreläsning, igen, för vi har studiegrupp i morgon direkt efter jobbet..men jag orkar bara inte! Hon gör mig så förvirrad, jag skulle ist vilja ta hem läraren vi hade på seminariet i dag. När hon berättade och förklarade så trillade poletterna ner både hos mig och alla andra! Vilken skillnad det gör när dom är säker i sin roll!!

Nu ska jag duscha och hoppa i säng, ska upp 5 imorgon och det är inte jag van direkt!

Kram alla och tack systrarna för helgen som var ♥


Grammatik

Substantiv, adjektiv, verb, pronomen, konjunktioner, adverb, prepositioner, negation, adverbial, subjekt, predikat, objekt, predikativ, finitiv verb, huvudsatser, bisatser, fraser, norminalfras, morfem, fonem, innehållsord, formord, öppna ordklasser, verbens tempus, presens, verbets konstruktion och ungerfär en miljon andra saker som jag tydligen ska kunna efter idag?! Nog för att jag är smart, men jag är även väldigt gammal och det jag lärde mig i skolan har jag glömt och det jag kommer ihåg har säkert förändrats! Jaja, jag vet att det här kommer jag att fixa det är ju inte matte vi snackar ;) men lite segt i kolan är det nu. Som tur är ska vi i studiegruppen börja lite försiktigt i morgon med att plocka ut ordklasser ur en text i morgonbitti och sen jobbar vi väl vidare därifrån i sakta mak! Performansanalys är målet i den här kursen!

Lärde ni er den här ramsan i skolan?

Verb är sådant man kan göra, som att hoppa, se och höra.
Adjektiv beskriver hur saker är, så som liten, rund och skär.
Substantiv är namn på ting, sådana som boll och ring.

Jag minns den inte.

Kram


Nata

Var så god Lilian, så här ser hon ut nu för tiden :)

Fotochique på öppna förskolan

Glad efter att ha fått slicka vispen till kakbaket!

Mobil

Ja, min mobil är lite repig och inte såå bra längre! Om jag funderar riktigt så har den faktiskt slagit av sig själv en gång och ibland när jag sms:ar så blir det så väldigt många bokstäver fast jag bara tryckt en gång!! Visst förstår ni att jag måste ha en ny? Men vad?! Tycker att både Samsung Galaxy och Iphone är lite dyra och för mig som är en slarver så även lite ömtåliga? Samsungen är även ganska stor, även fast jag förstår att man vänjer sig. I dags läget funderar jag på en Motorola, hur tokigt det än kan låta, men den är stöt och vattentålig och låg som en smäck i man hand! Tyvärr tillåter inte min skrala kassa en ny tele för tillfället, men man kan väl få önska, hoppas och drömma!

Nu räknar jag ner till helgen, den här v kommer att gå såååååå fort!

Kram alla


Wordfeud

Jag är fast!

Ledig!

Det är skönt att vara ledig och inte göra någonting annat än att umgås :)

Kom till Sundsvall i onsdags kväll och igår gick jag, Gika och Minata på en nyöppnad öppen förskola här i Granloholm. Sen for vi och åt lunch på mitt favoritställe "Tant Anci och Fröken Sara". Åt världens godaste laxsallad! Gika jobbade igår kväll så jag umgicks med Ibbe och Minata. Sedan tittade mamma och hennes kompisar in en sväng och drack kaffe och åt en kaka som jag och Nata bakat. De ska se konsert med Bob Dylan och Mark Knopfler på Globen.

Jag hade tagit med mig mitt dubbeltäcke eftersom Gika har en stor maskin i sin tvättstuga. Det behövdes verkligen för jäklar vad smutsigt det var. Så efter mamma åkt höll jag på att greja i tvättstugan tills allt var klart. Nu får ett rent täcke åka med tillbaka till Eskils :)

Idag tog jag Nata när hon vaknade så Gika fick lite sovmorgon och vi har inte gjort så mycket mer än att tona hennes hår. Vi väntar på Lio för hon ska komma hit och hälsa på en sväng. Kul att få träffa henne också!

Imorgon ska jag försöka hitta en vinterjacka och sen ska vi gå ut med några kompisar åt Gika. Vi har inte bestämt vart vi ska gå men det spelar inte så stor roll. Bara kul att få gå ut en sväng :)
Kram!

Höstlov

Jag har varit ledig den här veckan, och det har varit superskönt. Det har i och för sig varit mest fullt upp hela tiden, men det har bara varit kul. Jag ska jobba fredag, då får Kalle ta en ledig dag också..! :)

I lördags var vi ju på ett häftigt Helloweenparty på Norderåsen. Runt 70 barn i 5-12 års åldern som var utklädda och sprang runt och hade superkul! Joel och Jesper var ganska trötta när de kom hem. Ändå åkte vi hem långt innan partyt var slut! :)



Joel går i innebandyskolan den här veckan, mellan 9.30-13 varje dag, och han har så himla kul! Det är så roligt att se honom, han har viljan och glädjen och är så duktig! (Ja, jag är en stolt mamma! :) )



Vi har även haft besök av småsyskonen Hallgren, och Jesper har fått varit i Görvik med Martin när Joel var på innebandy igår. Idag grillade jag och Jesper kolbullar på Åsen, det var smarrigt!

Så än så länge har det varit ett toppen lov, och i morgon blir det ännu en toppendag när vi får umgås med familjerna Blixt och Ottossons! :D

Skulle bara köpa bregott

Hihihi, ibland lyckas jag väldigt bra!! Skulle köra flickorna på ridskolan, lite sen, känner efter i min jacka om plånboken ligger i fickan, japp det gör den, sliter med mig jackan i farten och åker.
När vi närmar oss Strömsund så säger jag till Emma: Ta fram min plånbok så springer vi in på Dollar och letar en present till Louise!
Men mamma, det är pappas plånbok!säger Emma!  
Nejdå, svarar jag, det är min och min jacka!
Ja, ni förstår ju att jag givetvis tagit fel, och är då tvungen att ringa F och få koden till kortet! Snäll som han är så fick jag den och han fick 1000 spänn mindre på banken :D
Julie och Emma fick nya skor när jag ändå hade chansen att spendera! Alla nöjda glada..ja,kanske inte Fredrik då..

RSS 2.0