Slappa dagar

Har verkligen varit som en slöhög sedan jag kommit hem och det är jätteskönt! Julafton firades med pappa, Elin, Pekka, Olle, Elsa, Gika, Ibbe, Minata, Lio, moffa och mamma. Vi åt gott och öppnade julklappar innan barnen stupade i säng. Satt och pratade ett tag till innan vi hoppade i bingen allihopa.

Juldagen ägnades åt spel (vi fick ett av pappa och ett av Lio) och lite utevistelse. Jag var ute en stund med Olle och Nata medan Elin och Gika tog sig en löptur. Jag längtar efter att inte ha ont och få träna!!!! På kvällen kom Bojje och Susanne och drack kaffe med oss och sen blev det mer spelande. Lio har tittat in ibland mellan kompisumgänge och skoterkörning.

Igår morse när vi vaknade var vi utan ström så det blev frukost i skenet av stearinljus. Ganska mysigt! Sen åkte vi till Görvik och tittade på luciatåg. Olle och Elsa tordes inte vara med men Minata stod och höll Julie i handen och tittade förundrat på alla barn runtomkring. Hann inte prata så mycket med Malle som jag ville men hon hann iaf sitta ner och dricka lite kaffe med oss. Dock fick jag prata lite med Marie och det var roligt. Fick varma kramar av både Emma och Julie som värmde i själen :) Sedan drog vi till Ström och installerade oss hos Svenne. Han, Noan och Sunisa är i Thailand över jul så det passade oss perfekt. Jag lagade spagetti och köttfärssås till middag och moffa kom och åt med oss. Jag tittade på dokumentären om Foppa och sen satt vi och pratade med mamma tills hon inte orkade vara vaken längre utan gick hem till sig.

Idag väntade vi in pappa och så for vi till Tåsjö och hälsade på faffa. Han var piggare än vad jag förväntat mig. Var till och med uppe och gick en liten sväng med en gåstol. Fattar inte hur det kan gå till när man brutit höftbenet för några veckor sedan??! Han var lite surrig emellanåt men det tror jag beror på att han äter ganska starka mediciner för ibland var han precis som vanligt. Vi var där ett par timmar och när vi skulle åka blev han lite ledsen och sa att det var roligt att vi kommit och hälsat på honom för dagarna blir så långa. Jag hoppas vi hinner åka dit en gång till innan Elin och Gika åker hemåt. Mamma och moffa kom och åt middag här och så satt vi och pratade tills för en liten stund sedan.

Imorgon ska jag och Gika åka till Rossön och fixa hennes 30 års present. Hon ska få skidor av oss. Sedan far vi hem till pappa och hänger där.

Slutligen ska jag berätta att Reb och Bardo fått en pojke ikväll och att jag längtar tills på fredag :)
Kram!

Nu bar det hemat

Idag bar det ivag hemat igen. Kl 7.40 ikvall lokal tid (1.40 svensk tid) gar flyget hemat. Jag  mellanlandar pa Island dar det bara ar ca 1 timmes vantan innan flyget till Stockholm gar. Kanns som en dryg resa hem, men det ska nog ga bra.

Har haft en toppenresa, dagarna har gatt fort dock. Har egentligen inte gjort sa mycket, men vi har umgatts, atit (massor!) och shoppat. Har inte handlat sa mycket heller, men lite smasaker till grabbarna har det val blivit. Har just packat vaskan, och det var tur att jag bytte vaska me mamma, som hade en bautavaska. Den ar full nu kan man saga, och har ett halvt kilos overvikt... men det gar sakert bra. Hoppas jag.

Vi var pa hockey i tisdags, Washington Capitals mot Nashville. Niklas Backstrom gjorde ett av Washingtons 4 mal, och var inblandad i de andra tre. Han ar popular har. Kul! Det var fullt os darinne! Maktigt! :)
Innan hockeyn var vi pa lite mera sightseeing i D.C. och pa Holocaustmuseumet. Det var ganska stort museum, och det var mycket att lasa och se pa. Som alltid ar det ju valdigt tragiskt och ofattbart.

Igar var vi och bowlade, de e ju himla kul! Det borde man gora oftare hemma ocksa. Chrille slog sex strikes i rad. Inte illa! :)

Men nu ska vi snart fara in till D.C. ska in pa Chrilles jobb en svang forst. Sa vi hors igen efter jul!

Ha en toppenjul allihopa, sa ses vi innan nyar!! Kram pa Er alla!!

Packad och klar

Klockan 01:10 hade jag ställt in de sista grejerna i bilen. Ville bli klar igår eftersom jag vet hur pigg och lite tid jag brukar ha på morgnarna. Men det hann bli idag innan allt var klart. Hoppas jag inte glömt något viktigt.

Ska jobba till 15 idag och sedan bär det av mot Sundsvall. Ska sova hos Gika i natt innan jag drar vidare hem till Färjsunne. Längtar efter att vara lite ledig och jag har packat med mig längdskidorna i förhoppning om att jag ska kunna åka lite och att det inte gör för ont. Min värk i ben och rygg har blivit bättre på slutet men jag äter fortfarande tabletter. Har inte fått remissen till ortotpeden ännu, hoppas den kommer snart.

Var på bio igår :) Såg Simon och Ekarna och om någon av er tänkt göra detsamma kan jag varmt rekommendera er att se den. Tänkvärd historia och fantastiskt foto. Helen Sjöholm var underbar.

Får träffa 3 av er snart och det ser jag fram emot :)

Kram!

Hej du vinterland

Det är så härligt, bara för en par veckor sedan så visste vi inte riktigt om det skulle bli en vit jul eller inte, inte nån snö alls. Nu har det snöat så det är så himla vitt och fint ute, det ligger som bomull över hela bygden :) Ganska bra temp är det oxå när vintern är så här så tycker jag att det är väldigt mysigt!

Full rulle på plugget, jag tror lärarna har sparat ihop all litteratur till den här veckan, har bara hunnit skumma och gjort allt halvdant, men det gör liksom inget längre..är ju en rutinerad högskolestuderande nu för tiden, haha!

Har även fått schema över vårterminen och v 7 behövs det barnvakt. så frivilliga kan slå mig en signal ;)

Fredrik är i Danmark även denna vecka, kommer hem på torsdag och även Marie anländer då :)

Julen spenderas hemma och hos Siri, på annandagen blir det julmiddag med syskon och mor å Gerhard! Det är även traditionell skördefest på bygdegården kl 13.00 då, sså ni som är sugen på lite mera luciatåg är hjärtligt välkomna :)

Ja, men kram på er då :)

Kort rapport

Macke uppdaterar lite pa facebook sa Ni kan se lite bilder och stuff dar. Jenny, Du kan val lana nans fejja och leta reda pa Mackes sida. Ni fa bli friends me han om de inte ga se nat! :D

Annars e de ratt lugnt har, var pa det stora kopcentret har igar. Handlade inte sa mycket, men en handvaska och lite prylar till J o J. Var pa Victorias secret och provade bh:ar men var lite stressad sa det blev inget kop.

Idag ar det lordag och vi ska till Fredricksburg och titta lite. Som vanligt blir det val lite affarer och bara strosa och kika. I torsdags nar vi var i D.C. var det ju sommarvarme har, 20 grader varmt, men lite blasigt. Men det var superskont anda! I morse var det daremot bara 2 grader varmt, och det ska val ligga runt 10 grader de narmsta dagarna. Nasta helg, till jul, skulle det bli varmare igen.

Amanda jobbar om dagarna, och hon har ganska langa dagar. Hon har inte nagon semester att ta ut, sa hon maste jobba. Trist, men men. Vi hinner traffa henne lite om kvallarna i alla fall. Chrille ska vara ledig aret ut, sa det ar ju grett att han har mojlighet till det. Han jobbar ju annars hemifran sa han gor lite jobb ibland anda.

I gar fyllde pappa ar, sa vi var ut pa ett steakhouse och kakade middag. Det var fredag kvall och alla ar ute och ater, sa vi fick vanta lange pa vart bord aven fast vi bokat. 10 pers kanske inte ar sa latt att klamma in nanstans!! Men vi fick ata, och jag at nagra jattegoda ribs. Tankte pa dig da Jenny, att Du skulle tyckt om dom! :)

Talk to you soon again! Kram

D.C.

Har nu hunnit vara har i Washington D.C. i en par dagar, har inte hunnit gjort sa mycket an. Vi landade pa tisdag kvall, da var man ganska trott efter en dags flygning, sa det blev tidigt i sang. I gar fyllde jag ar, fick tarta till frukost da, och lite paket. Inte alls dumt! :) Sen var vi pa nagra affarer har i narheten och tittade lite. Handlade nagra saker till J o J. :)

Chrille och Amanda bor i ett ganska stort hus i ett villaomrade har i Stafford. Och tur ar val det nar vi kommer 8 st och invaderar huset! :) De bor inte kvar i det hus de bodde i nar Ni var hit och halsade pa, Marika och Jenny, de flyttade till ett storre hus, inte sa langt i fran det forra. Durangos, puben vi hangde pa da, finns inte kvar. Det ar numera en "pet store". Sa vi ska testa en annan pub i stallet! :)

Annars hanger vi i deras garage, det ar lite av "pubrummet" i huset. Dar ar det hockey pa de tva TV-apparaterna och ol som galler! :)

I dag har vi varit inne i D.C. och tittat pa lite sevardheter. Gatt runt lite, sa jag samlade ihop nagra steg i alla fall, har ju blivit klent me det pa sistone! :( Vi skulle pa the Holocaust museum ocksa men det hann vi inte. Sa jag hoppas att vi kan ta oss tid till det nan dag senare. Chrille sager att man blir deprimerad i flera dagar efter ett besok dar, men det kanns som jag vill dit anda.

I morgon fyller pappa 70 ar, sa da blir det val lite tarta igen da, och sa ska vi ut och kaka pa nan restaurang.

Hor av mig igen, nar jag har nagot mer intressant att beratta! Kram pa Er!

Vinter på riktigt

Jättelänge sen jag skrev, hinner inte med, faast igentligen så gör jag det! Är väl kanske latmasken i en som tagit överhand, eller att jag har en mobil jag kan kolla fb i så jag inte behöver starta datorn längre:) Dagarna rullar på, pluggar, skottar, bakar och så allt det där andra det vardagliga! Fort går dom iallafall. Jag tror dessutom att jag börjar på är lite för trött igen, för nu vaknar jag ibland på nätterna och på mornarna och det är på gränsen till att världen snurrar i mitt huvud. Men jag har lärt mig att häva snurret och vet att jag måste sova och försöka coola ner mitt inre litegrann så går det snart till sig.
Mycket att läsa känner jag att jag har för tillfället och inte riktigt tid, jobbar lite i morgon och så är det lucia på Villan och efter det så är det ridskola i strömsund. Måste in m en par frågor till seminariet på onsdagmorgon och för att kunna göra dom måste jag nog i allafall läsa sammanfattningarna i litteraturen:) Det blir nog bra, hade tänkt göra allt det där på onsdag m tydligen vill dom ha frågorna i morgon redan:S
Nu ska jag ut och stoppa motorvärmaren i bilen för inatt var det -20 här, ska även hämta lussebull i frysen som barnen ska få till kvällsis, orkar inte göra nått riktigt!! Lat, ja jag vet!
Och så vill jag önska Madde en alldeles underbar resa och ett tidigt grattis på födelsedagen ♥

Kram på er alla

Julen närmar sig....

Var på skidskytte i helgen, riktigt kul faktiskt. Såg först damernas distans i torsdags, och sen jaktstarterna i söndags. Mycket folk var det, så det var roligt. Kom en massa snö i söndags då precis när herrarna kört färdigt. J o J var ju med, och de var inte alls så intresserad som vi ville att de skulle va! :) Joel talade om redan dagen innan att han inte ville fara. Men vi mutade honom så det gick bra. Det blev ju toppen då när han även glömde bort sin muta!! :D 

I lördags tjuvstartade vi firandet av pappas 70-års dag. Var ett 20-tal hos Lotta och åt smörgåstårta och annat fika, och lekte lite charader och andra lekar. Det var trevligt. USA-resan närmar sig, och jag har väl börjat insett hur nära jul det är nu. Jag åker ju nästa vecka och när jag kommer hem är det jul. Så det är ju en massa jag hade tänkt att fixa då innan jag far. Men men, Kalle måste ju ha nåt att göra också när jag är borta..... Känns lite gruvsamt att lämna familjen faktiskt så länge. Men jag vet ju att de själva har det ju jättebra, och att jag kommer att ha det jättekul också. Och 10 dagar går ju faktiskt fort.....

Vi får väl se då om tomten har tid att komma förbi i år igen..... 


I bakartagen

Vi bakar finska pinnar, hallongrottor,  rulrån och bondkakor. Också gör vi hallonsylt ! / Kram Emma






Ja, här går det undan, skulle nog ha blivit bagare istället=) Länge sen jag skrev, har varit till Sundsvall som ni vet och det var toppen! Vidare därifrån via Gnarp ner till Falun..och det var oxå toppen!! Fullrulle hela tiden som ni förstår, nu på onsdag så drar F ner  till Danmark på kurs med nya jobbet:) Ja livet rullar på och det känns ganska så bra!

Kram

Fullt ös

I helgen som var hade vi tre extra barn i huset. Barnen Blixt kom hit på fredag och åkte hem på söndag. Jesper fyllde ju år på fredagen, så det blev ju som lite kalas då på fredag med lite främmande som kom. Jesper hade ju varit hemma från dagis för magsjuka mest hela veckan, så vi bestämde oss för att inte ha något barnkalas. Men det blev ju som kalas ändå!

Det var full fart på alla barna, och eftersom det var typ orkan och regn utomhus, var de bara ut en kort sväng på lördag. Så det var fullt ös inomhus. Men jag tror att de hade det väldigt kul i alla fall!

Tyvärr så började ju Joel kräkas på söndagen då, han var inte så pigg alls. Och på måndag var det Kalles tur..... Men jag har klarat mig än, peppar peppar... Så det blev ju då tyvärr så att vi smittade ner familjen Blixt också.... :( Vet inte hur många som varit sjuk där men åtminstone en av dom...

Men nu är vi alla tillbaka på jobb, skola och dagis igen. Skönt! :)

RSS 2.0