Semester med Guns

Som några av er vet så har Gunsan varit och hälsat på mig några dagar. Hon är ju student och ska jobba hela sommaren men hade lyckats lägga schemat så att hon kunde hälsa på mig :) Måste säga att hon valde helt rätt dagar att vara ledig, vädret har ju varit fantastiskt :)

Här kommer några bilder som visar vad vi gjort!

Carro och jag badar i grusgropen i Hällby

Guns och jag poserar vid Sundbyholms slott

Diddi åker wakesurf

Jag är en nöjd båtåkare och BM trixar på vågen

Julle och jag, här kan vi snacka båtstekare :)

Guns och jag ute på Mälaren i Diddi och BMs båt. Nöjda!!!

Imorgon måste jag kliva upp kl. 5:30 för att skjutsa henne till tåget. Tråkigt att hon ska åka hem för det har varit jättekul att ha henne här :)

Ansa Maries Buske

..trodde jag, men jag hade visst fel!! Nu är hela j**la buskaget borta och det är sått gräsfrö där!  Nu pratar jag då om buskarna som nästan blivit törnrosabuskar så stugan knappt syntes. Men Marie har en vilja av stål när hon bestämt sig för något och jag måste erkänna att det blev väldigt bra!... och jag är väldigt väldigt smutsig och svettig!!

Semester

Jag har semester :) 

När man har semester får man bada :)

Det gillar jag :)

Man får även åka båt, det gillar jag också :)


Säsongsavslutning

Om ni lämnar era steg för maj i kommentarer här så ska vi se till att få ett avslut på det gamla...och en härlig premiär för juni månad. Vi har gjort ett toppenjobb även om vi kanske inte alltid når upp till våra tiotusen! Jag ber Henke att fixxa till en ny design när han har tid och lust - om ni övriga vill det. Kortet får väl duga ett tag till...även om det väger några kilon mer än vad ett dagsfärskt foto skulle göra. :) Jag tror att jag själv grejar att ordna till en sammanfattning av året som gått. Hejja hejja stepsisters!

Vårrullar m.m.

Igår var jag och Magnus med på en riktigt rolig grej som en kvinna i byn ordnat. Vi var 12 personer som fick lära oss några thailändska rätter av en tjej som är utbildad kock - och som dessutom har levt med en thailändsk man i många år. Nu kommer jag ju tyvärr inte ihåg vad rätterna hette...men det var bara själva grejen att få se att det faktiskt går göra själv - ganska enkelt. Min stora upplevelse var vårrullarna. Det kommer definitivt att bjudas på hos Ottossons framöver. Smaskens! Eftersom jag skriver ett inlägg i halvåret typ så ska jag försöka att sammanfatta livet i Norderåsen i några meningar. Hm...inte så lätt! :) Jag gör ett försök.
Jag har jobbat 25% i juni och ska nu jobba 50% i två veckor - sen är det semester!!! Skönt! Det funkar väl hyfsat att jobba - men jag märker att jag blir väldigt trött i både kropp och själ dagen efter ett pass. Juni har varit ganska hektisk överhuvudtaget - men rolig. Vi har ju hunnit med att fira Student och en 4 åring. Axel har fått sitt namn och vi fick möjlighet att träffa nära och kära - om än för en kort och intensiv stund. Vi firade nationaldag med våfflor och traktorparad (Kalle sa senast igår att han gärna skulle vilja åka till Joel & Jesper och se en till traktorparad). Magnus har varit på Sweden Rock i dagarna 5 - och blev sjuk i en vecka när han kommit hem. Vi har firat en 1 åring, en 2 åring och en 3 åring. Vi har haft båda bilarna på Bilbolaget i omgångar - vi har besiktat Volvo, ombesiktat volvo...ombesiktat volvo igen....och igen. Bilbolaget har fått bakläxa och bjuder på nästa ombesiktning! :) Vi har firat skolavslutning och varit på bäversafari - och firat en 65-åring som snart fyller 66. Vi har fixat och firat dagisavslutning med förlust - men fick lyssna på skönsång och se barn mula kakor. Vi har firat Midsommar i Sundsjön och testat flytväst med en Kalle i. :) Vi har fått skatteåterbäring och lön...vi har blåst skatteåterbäring...och lönen i förskott! ...och vi har en stooooooor jordhög på gården som jag tänkte sätta spaden i idag. Vi har gått in i ExpoNorr veckan så baj baj Magnus vi ses på söndagkväll!

Blödig...

Jag vet nog ingen som är mer blödig än mig själv, möjligtvis min mamma, men jag är lite trött på att va så blödig!! Såg en film i söndags, The Next Three Days, som handlar om en familj där mamman blir dömd för ett mord och åker in på livstid. Pappan är helt besatt av att övertyga hennes oskuld och ska ha ut henne till varje pris. De har en treårig son tillsammans, och det är just barnet som gör att jag blir så sentimental. Jag sätter mig in i hela situationen med hur hans uppväxt ska bli, hur den stackars pojken har det utan mamma, och med en olycklig pappa. Och hur pojken inte vill krama eller prata med sin mamma när de hälsar på i fängelset. Jag satt och storbölade hela filmen och hade världens klump i halsen långt efteråt. Sen när jag gick och la mig så låg jag och funderade på "vad som hände sen". Jag kan ju inte säga hur filmen slutade, men jag hade fortsättningen i mitt huvud när jag låg i sängen! Hade det inte funnits nåt barn med i filmen så hade det ju inte alls varit lika jobbigt...

Sen är det ju lite löjligt att mina ögon tåras när jag tittar på sportnytt och deras reportage om Sven Plex Pettersson och att han är död..!

Men Ni vet ju hur jag är, jag kan ju inte prata om så känsliga saker utan att jag tar till lipen...

Senaste nytt!

Hade skrivit några rader idag när jag la in bilden på TYAs mätarställning men det försvann visst så jag får väl skriva nu istället!

Har just kommit hem från en baddag med Elin och familjen. Jättehärligt badställe har vi hittat! Tyvärr fick vi punka när vi åkte hem... Men det var ganska snabbt ordnat trots att vi fick vänta i skogen ett tag. Sen drog vi till Hälleforsnäs och åt en av de godaste kebabpizzor jag smakat! Senare ikväll ska jag hämta Guns på tåget, hon ska hälsa på mig några dagar :) Får se om hon hinner med E-tuna tåget annars får jag dra iväg till Södertälje och plocka upp henne där!

Midsommar firade jag i Bälg tillsammans med Elin med familj samt en massa bybor. En jättelyckad tillställning med traditionsenlig dans runt stången, femkamp och sill. En fotbollsmatch mellan alla barn och vuxna samt vin i mängder hanns också med :) Trodde jag skulle gå hem tidigt men det blev inte så, jag hängde med på fest till några finnpajsare och drog sen vidare på nya äventyr innan jag gick och la mig kl. 2.

Hade visst gjort intryck på en kille eftersom han bad Elin om mitt nummer. Haha! I övrigt går väl dejtandet så där. Inte roligt att göra någon ledsen... Men kollade på film med D igår kväll och ska nog träffa S i när Guns åkt hem så egentligen är det ganska kul :)

På fredag vill jag kolla The Ark i Västerås men har inte hittat någon som vill följa med mig ännu! Så vill någon av er är det bara att säga till :) Imorgon åker jag och hämtar min nya dator som jag köpt, eller rättare sagt ska köpa imorron. Är lite nervös för hur jag ska kunna installera och fixa allt men det ska väl gå bra hoppas jag!

TYA och jag


Midsommarafton 2011

 Grundvattnet! Göran och Lena kom förbi och överraskade oss med fika och åttondelstårta.

Martin storfiskarn!!


 
            



Julie och Emma kan även dom sköta ett kastspö!! 

            


   Jag sköter kockningen i vanlig ordning! Wook med nudlar i pitabröd! Mums! ( Som Maria och Thomas fixat, så jag kan inte alls ta åt mig äran för det)






Och sist en Emma med krans i håret

 

Julie och Emma gjorde en midsommarstång som vi dansade runt senare på kvällen i kallblåsten, men alla nöjda och glada=)

En sammanfattning av denna dag och kväll: Toppen, förrutom vädret som hade kunnat vara lite varmare och lite mindre blåsigt eftersom vi trodde att tältet skulle blåsa bort!

Kram

Roligheter

I fredags var jag och några på jobbet iväg och åkte crosscart i Rissna. Hur kul som helst! :) Vi körde även en felstyrd bil och en annan bil med dubbelkommando. Alltså med två rattar så man styrde två hjul var.
 Det var inte det lättaste, kan jag säga, men kul var det! Den felstyrda bilen var inte så lätt heller.... det tog lite tid! Men en kul grej att göra! Vi får dra ihop ett gäng å åka dit nångång! :)

Skrapningen av huset går trögt, så trögt att vi kommer att fira midsommar hemma och skrapa huset.... tråkigt, jag vet, men sen är vi borta eller har andra planer flera helger, och kvällarna går ju så fort. Vi vill ju inte spendera hela semestern med att skrapa och måla heller..... Men det löser sig nog! Vi kanske bara får en vägg klar i år, men då får vi väl ta den fjärde och sista väggen nästa år då! Man må ju få va lite ledig också!!

Bilaffärer

Vi måste sälja bilen!! Här hittar ni annonsen, kan va bra för er att veta ifall ni har någon liten vän som behöver en ny bil=)

http://www.blocket.se/jamtland/Toyota_Avensis_Verso__7_sitsig_34547425.htm?ca=3&w=1

Måste säga att det är med sorg i hjärtat som jag säljer min fina bil:( Men å andra sidan så har jag ju en nyare bil som är fin den med..och dessutom blå=)

På måndag kl 05.39 så drar jag alltså ner till Gävle för att hämta våran nyaste bil, och då menar jag senaste inköpta! Eftersom ni mina vänner inte ställer upp så är jag ju tvungen att ta tåget, illa, speciellt när det kostade hela 228 kr en hel förmögehet i dessa tider;)

Ja, om vi inte får Guldbilen såld så kan det nog hända att ni får försörja mig och min familj ett tag framöver tills vi lyckats resa oss ur de ekonomiska ruinerna! Det blir nog inte under en alltför lång tid, en par år bara eller så! Det har ni väl inget emot antar jag=)

Emma är glad lycklig och nöjd över att få vara med på ridläger, jag ska försöka lägga ut en bild!! Måste bara försöka få med henne en kamera dit så att vi har någon att lägga ut!
Puss och kram från en barskrapad Malle

Söndag

Sitter och väntar på att potatisen ska koka klart. Har gjort köttgryta till middag, gott! Igår morse packade vi in ungarna i bilen och drog ner till Sundsvall, tittade på lite bilar, gick igenom Ikea, väldigt snabbt och sen så åkte vi och hälsade på Jenny, Minata och Christer! Jenny bjöd på middag och så var vi ute en liten stund och barna lekte på en lekplats som dom tyckte var skoj! Lite kaffe på det och sen var det bara att åka hem igen. Intensiv dag och inget bilköp, men vi tankade lite Jenny iaf så att vi klarar oss tills i juli=)
Idag så har vi pysslat lite här hemma, gjort rabarbersaft, klippt gräs,  klätt om kökssoffan, tvättat lite...
Imorgon så ska Emma på ridläger, vilken dröm, nått sån var det aldrig tal om när jag var liten! När jag tänker efter så fick ju jag bara en egen häst, haha, så det kan bli=) Nu e päran klar! Mat!!

Kram på alla

Allt försvann

Jag som hade skrivit ett toklångt inlägg om vårt lägenhetsletande och så loggade blogg.se ut mig....:o(

Kram på er!

Äntligen...

...har vi börjat skrapa huset igen. Inte för att jag längtat, men det är ju så att när man väl har börjat så blir det som av farten att man fortsätter. Vi har dragit ut på det nog länge nu, har gruvat och kommit med undanflykter och andra ursäkter för att slippa. Det är ju "bara" två sidor som ska skrapas och målas i år, men det tar tillräckligt lång tid. Har skrapat lite i två kvällar, och det syns knappt... det tar ju sån tid. I kväll bangade vi.... har varit inne och inte gjort särskilt mycket. Kalle har dammsugit och jag somnade en sväng efter jobbet. Var trött och hängig. Men nu känns det bättre. Och tur är väl det för i morgon ska jag iväg med några på jobbet och köra crosscart mm. Blir nog kul!

Årets första dopp

Har varit i Ålåsen i helgen, vilket toppenväder det varit! Härligt! Tog årets första dopp i sjön där. Dock var det inte riktigt meningen. Joel och Jesper hade varsitt metspö liggandes på bryggan, då de inte hade nog med tålamod att sitta och vänta på att fisken nappar. De var och lekte med Johanna vid strandkanten i stället. Helt plötsligt sticker Jespers metspö iväg ut i sjön! Det flyter iväg med en jädra fart! Alla blir alldeles till sig och tror att det är en storöring på kroken! Jag slänger av mig kläderna och hoppar i vattnet och simmar efter spöt! Jag får tag i det och simmar iland igen, och känner att nånting drar spöt åt andra hållet. Men jag håller emot och simmar in, och drar upp storfisken som visar sig vara en 10 cm abborre... Jesper var hur nöjd som helst! Inte Joel dock, som stortjöt över att han inte får nån fisk. Men senare efter en liten stund drar Moffa upp två abborrar med grabbarnas metspö i varsin hand. Då var de lycklig! :)

För övrigt var det faktiskt varmt i vattnet... :)

fredagsmys en söndag

Vi har myst i soffan med Iceage 3, ostbollar och godis. När filmen var slut ville martin se den igen så nu ser vi den igen=)

Julie har feber, ont i hals och öron så vi har inte gjort så mycket vare sig igår eller idag! Skönt att bara slappa ibland. I veckan så ska jag jobba, 5 dagar på raken, hur ska det gå?! Blir nog bra det, sen är jag ju leediig=)

Kram

Jag gjorde nästan mål..

..det är vad Julie brukar säga efter varje träning och varje match, och hon brukar vara överlycklig och nöjd med att ha gjort nästan! Igår så gjorde hon mål på riktigt! Mot Stömsund, viktigaste matchen på hela säsongen som Fredrik sa:) Det var i slut minutrarna som martin kommer och säger: Jag är kissnödig! Så jag tog med han och gick bakom planket och han fick kissa, DÅ så tar Julie och gör mål!! Jag missade hennes första mål på match:(..men det vet inte Julie!

Idag har vi haft opponering på tentan och det gick bra, så nu vill jag bara fixa det sista och skicka iväg den, sen är det sommarlov. Iaf fall från skolan, jag jobbar ju den här veckan och nästa, sen är det lov på riktigt=)


Fjälltur

Äntligen törs man ha datorn igång en stund. I dag kan man säga att det åskat. Och regnat. Men regn och blåst är man ju lite van här. Nån direkt sommarvärme har vi ju inte haft här direkt.

I helgen var vi ju till fjälls, och snacka om blåsigt... Vi var ett gäng på sju stycken som vandrade över fjället ner till en fjälltjärn där vi tältade i två nätter. Snö, vind och regn. På med långkalsongerna igen... Men trots allt så var det en trevlig tur. Vi drog upp några fina firrar, både öring och röding, och hade allmänt trevligt ute.



Det småregnade mest hela tiden de två första dagarna, och på lördagen när vi skulle packa ihop så spöregnade det när vi vaknade i tältet. Vi väntade ut det, och till slut sken solen och regnet försvann. Däremot så var det ännu mera blåst i stället.... Men vi packade ihop och förberedde oss för den två timmar långa vandringen tillbaka. Jag och Kalle gick själva tillbaka då några andra gick tidigare och några gick en annan väg via en annan sjö de tänkte fiska i. Så vi tjavade på, upp på fjälltoppen där vi mest höll på blåsa bort. Sen gick vi tydligen lite för långt, vi måste ha korsat den stig vi skulle vika av på, så vi fortsatte och gick och gick. Till slut insåg Kalle att vi nog gått lite väl långt, så vi vände om och gick tillbaka igen.... uppför..... solen gassade och jag var trött och precis när jag efter tre timmars vandring höll på få ett vansinnes-trötthetsutbrott så uppenbarade sig stigen framför oss... Då gick det lite lättare tillbaka till bilen igen...!

Sen skyndade vi oss hem för att kanske hinna åka till Norderåsen och fira Axel i dubbel bemärkelse, men när vi kom hem så var det strömlöst hemma. Så vi kunde inte tända upp för att få nå varmvatten, och hos mamma och pappa fanns det ingen ström heller. Men vi for på jobbet och duschade och sen stack jag och smågrabbarna till Axel. Vi hann vara med där en liten stund i alla fall! Trevligt, trevligt! :D

Skills

Att bo själv innebär att man måste ha en del skills :) Ibland fungerar inte saker i ett boende och eftersom det inte finns någon att be om hjälp är det bara att ta itu med skiten själv! T.ex. att vattnet inte rinner undan i duschen pga som det visade sig en massa Jennyhår!!! Äckligt att städa undan men nu rinner vattnet bra.

Nästa problem som inträffade för typ 20 minuter sen var att det blev något problem med strömmen! TV: n dog och då uppstod kris och panik eftersom Sverige spelar mot Finland ikväll!!! Vände ut och in på alla kablar som var kopplade till den men inget blev bättre. Den var död! Gick och kollade mina säkringar i lgh:n men de var justa. 

Tänkte att jag skulle steka lite svamp i väntan på bättre tider, ibland blir det ju bra om man ger saker och ting lite tid. Men när jag märkte att plattan aldrig blev varm nog började jag ana ugglor i mossen. Har hört talas om något som heter fas :) Så jag sprintade ner i källaren, hittade stora elcentralen för mitt hus. Lyckades lokalisera vilka proppar som var mina och det var minsann inte lätt! Fanns en del att välja på. Tyckte mig se att den röda pluppen satt lite sladdrigt på ena proppen så jag skruvade bort den och bytte till en ny fräsch. Sprang tillbaka upp i lgh: n och YES nu hade jag bild på TV: n igen :)

Är jag inte bra så säg?! Är ganska nöjd över dessa skills!

Intervjun idag gick bra. Tror jag gjorde ett bra intryck :) Blir inte förvånad om de ringer och erbjuder mig tjänst där!


Fantastisk dag!

Idag har jag verkligen varit ledig! Jag och Carro åkte ut till Bälg strax efter 9 i morse och satt ute och åt frukost. Vi satt där tills klockan blev 12 och då packade vi matsäck och drog till ett nytt badställe som Elin hittat. Det var jättemysigt där så dit kommer vi åka fler gånger. Vi badade och mådde gott! Tyvärr glömde jag bort att jag stoppat stegräknaren i bikinin så den fick också doppa sig. Hoppas den tål det! Glömmer jag den inte på Åhléns city så badar jag med den :P

När vi kom tillbaka till Bälg åkte jag och Carro till Tuna Park och shoppade lite. Jag köpte ett par bikinitrosor, ett halterneck linne och två vita tröjor från Cubus. Hittade även ett par jeans shorts som jag trivs alldeles förträffligt i :)

Sen åkte vi och köpte thaimat och drog tillbaka till Bälg. Efter att vi ätit, det var jättegott, gick vi ner till sjön och tog oss ett dopp till. Har nyss kommit hem och jag är lite kaffesugen, ska nog sätta på en panna. Vi lär väl ska åka hem snart för imorron jobbar man ju igen!! Har nästan glömt hur det var att jobba, man har ju varit ledig så länge!

Kom just på att jag ska på anställningsintervju imorgon så man kanske ska förbereda sig inför den... Men det går nog bra :)

Kram!

Långhelg!

Vilka sköna dagar jag har haft! Mamma kom i onsdags och det har varit jättekul att få vara med henne :) Eftersom mitt dejtande inte gick riktigt som jag tänkt så var det väldigt skönt att ha henne här! För nu känns det ju bra igen. Behöver bara älta några vändor som ni vet, haha!

Det har varit jättehärligt väder här så jag har faktiskt tagit årets första dopp! Tom skönt i vattnet så man kunde simma ett tag! Igår åkte vi in till stan för Elin skulle springa Å-varvet som är en kvartsmara. Det var sjukt varmt och flera löpare tog sig inte ens i mål. Jag tycker det nästan är vansinne att utsätta kroppen för något dylikt. Elin hade t.ex. en kollega som kollapsade strax före mål och slog i huvudet. Personalen fick inte kontakt med honom på typ 6 timmar!!! Tänk vad som kan ha hänt med hans hjärna eller hjärta eller njure under den tiden???! Bara att hoppas att han blir sig lik! Som tur var gick det bra för Elin, hon gjorde ett bra lopp och det är jag inte förvånad över. Hon är envis och gör alltid sitt bästa. Tror hon sprang på 53 minuter.

Idag har jag varit i Strängnäs och fått massage av Diddi! Det var jätteskönt :) Kommer åka till henne fler gånger! Mamma åkte hem idag, lite tidigare än vad som var tänkt. Har inga planer för morgondagen men den ska tillbringas utomhus om det är bra väder.

På tisdag ska jag på anställningsintervju och så ska jag försöka hinna med att hälsa på min elev som hamnade i fosterhem. Känns som om vi ska göra ett avslut, allt blev ju så abrupt! Brorsan blev iaf dömd för misshandel pga mitt vittnesmål så det känns bra att kunnat hjälpa till!

Har inte bestämt när jag ska hemåt men berättar när jag vet.
Kram på er!

Tack Margit

Idag så spelade Julie match, hon är jätteduktig. Gjorde nästan 2 mål och hon var väldigt nöjd med sin egen insats. Kallt som tusan var det, trots en bra start på morgonen med sol och värme så vände det och det har varit isvindar och regnskurar omväxlande med lite lite sol.

Hemma igen så har jag umgåtts med pappa och Margit, hade lite undringar om min tenta så tillslut så skrev jag ut den och Margit läste igenom den! På ett par ställen tyckte hon att jag skulle formulera om så att det inte blev mina personliga funderingar och sen så rådde hon mig till att plocka bort ca 100 ord som, så, ju, om, att osv =)  Nu har jag lagt 15 minuter på att justera och så har jag skickat den till min opponent!! Jag håller tummarna nu så hon inte sågar den totalt!!


Examensmiddag

Ikväll har vi varit hos Jessica på examensmiddag, fick jättegod mat och god efterrätt och vi hade jättetrevligt. Hux flux var kl 23.00 och jag kände att det kanske var dags att gå hem och lägga de små=) Kvällen gick alldeles för fort, jag tycker dock synd om Fredrik som missade det hela men han får ju smaka den goda maten när han kommer hem imorgon för Jessica skickade med en matlåda=)

I morgon har Jullan årets första fotbollsmatch och det ska bli skoj.

Jag sov 2 timmar idag på dan, det var en bra ide då...nu vet jag inte riktigt om jag tycker att de var så bra:(

Gonatt alla goa fina!

Anställningsintervju

Fick ett telefonsamtal idag från en rektor som ville att jag skulle komma på anställningsintervju! Hoppas att de tycker att jag är bra och vill erbjuda mig anställning. Har sökt 2 jobb till så vi får se om fler hör av sig :)

Ikväll ska jag vara barnvakt åt Olle och Elsa. Pekka har fixat överraskning åt Elin så dom har precis åkt. Elsa är sur som en citron och bara grinar :( Hon har börjat få en tand så det är väl det... Ska ska eventuell dejt nummer två diskuteras med personen ifråga :)


Kram


RSS 2.0