Rapport från Romresan

Tänkte bara berätta lite om vår Romresa. Vi hade en väldigt bra resa, förutom att både Kalle och jag blev förkylda precis när vi kom fram. Det var väl kanske lite väntat att vi skulle bli sjuk, när både J o J hade varit sjuk. Men vi brukar ju oftast klara oss bra, men denna gång lyckades vi bli förkylda. Så orken var väl inte på topp, men med näsdukar, nässpray och alvedon gick det ganska bra ändå! :)
Vi bodde på ett hotell som hette ESH hotell, ett fyrstjärnigt hotell som var väldigt fint och stilrent. Det sämsta var väl att det var längre in till stan än vad vi trodde, så det gick inte att promenera in. Så vi var tvungen att åka buss i ca 15-20 min innan vi var inne i själva Roms stadskärna. Men det gick bra. Vi åkte in till stan på morgonen och gick därinne hela dagen, och senare på kvällen tog vi bussen hem igen. Det blev inte så sena kvällar, då vi inte orkade med så mycket.... Så det blev inga besök på nå nattklubbar eller sånt! :)
Det var ju också så otroligt varmt där, så bara det var ju lite jobbigt också...! Fast väldigt skönt också såklart. Men 30 grader inne i en stad, är lite väl. Då vill man nog helst ligga på en strand och slappa! :)
Lite sevärdheter blev det väl, St Peterskyrkan, Colosseum, Spanska trappan, Fontana di Trevi mm. Vi såg flera andra byggnader och sånt också, som man inte har så stor koll på vad det är...! Vi var inte på några av museumen i Vatikanen, ville gärna in till Sixtinska kapellet, men det blev aldrig av. Men det var helt ok ändå. Vi gick upp till toppkupolen på St Peterskyrkan, det var fränt. Man kunde åka hiss en bit upp, men sen var det ca 320 trappsteg att gå upp i tornet. Det var väldigt smalt och trångt att ta sig upp dit, men väldigt fin utsikt över Rom när man väl kom upp. Det var ju fint väder den dagen också så man såg ut över hela stan.
Annars gick vi väl från uteservering till uteservering. Vi åt och fikade väldigt mycket.... men det var gott! :) Har ätit mest pasta. Det blev både lasagne, Carbonara, Bolognese, Canneloni å nå mer. Sen provade vi på några pizzor, paninis, sallader och annat gott! God italiensk glass åt vi varje dag, jag åt mest Nutella-glass! Väldigt gott!!! Dryck blev mest vatten, öl och cappuccino, men även lite gott rött vin! ;)
Ja, på fyra dagar tycker man att man ska hinna med mycket, men dagarna gick väldigt fort. Det var jätteskönt att åka iväg bara jag och Kalle också, det kan behövas ibland! Få se var nästa resa bär av! Varje gång man varit iväg nånstans vill man ju bara planera inför nästa! :)
Så, vart far vi nu då?!! :)

Kommentarer
Postat av: Malle

Fina bilder!! Vi kan va barnvakt nästa gång med :)

2012-05-05 @ 21:47:17
Postat av: Lilian

Härligt med bilder ocks!:o) Ni ser ut att ha haft det bra och tanken på maten får det att vattnas i min mun :o)



Ja, var ska vi åka nästa gång?;o) Krams!

2012-05-06 @ 11:40:40
Postat av: madde

Malle, Du ska me på nästa resa! :-)

2012-05-06 @ 13:30:46
Postat av: Jenny

Låter som ni haft det bra :) Kul med bilder! Försökte lägga upp en ikväll men det sket sig!

2012-05-06 @ 21:53:53
Postat av: Malle

Klart ja ska m å sen kan ja va barnvakt igen:)

2012-05-06 @ 22:31:21
Postat av: Madde

Ok då, Malle! ;)

2012-05-07 @ 15:51:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0