Premiär!
Jamenvisst, här har Ni mig! Jag sitter finally en stund framför datorn, vilket inte sker så ofta kvällstid numera. Känns inte som att jag tar mig tid att göra det, är så mycket annat som måste göras t ex gå en massa himla steg som jag inte hinner skrapa ihop under min dag i kontorsstolen...Hittills i dag har jag 4.839 steg... måste nog ner till källaren å hämta upp tvätt, bära upp den till övervåningen, ner i källaren igen och leta nåt i frysen, sen... men gu, nu kom jag på vad jag skulle göra ikväll, jag har ju fem liter svartvinbärssaft jag måste ta rätt på. Suck, det är väl bäst att jag går och gör det nu då.
I kväll har jag haft middagsgäster, väldigt trevligt, bjöd faktiskt på god mat, om man får säga så, en jättegod kycklinggratäng, delar gärna med mig av den, receptet är för 3 pers:
2 stora kycklingfiléer i strimlor
1/2 purjolök i strimlor
1/2-1 paket bacon i småbitar
150 g skivade champinjoner
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt och peppar
Riven ost, gärna parmesan
Bryn kyckling i smör, lägg i purjolök, bacon och svampen och låt fräsa med en stund. Lägg i creme fraichen och grädden. Krydda m peppar men var försiktig med saltet eftersom baconet och osten är salt. Låt såsen koka ihop på hög värme så att den blir riktigt krämig. Häll såsen i en ugnsfast form och strö över osten. Gratinera i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
Jag serverade den med pasta, men åt självklart ingen pasta själv utan en grönsallad och en fetaostblandning med rödlök, chili och olivolja.
Ok, dags att fixa saften. Kram/Madde
I kväll har jag haft middagsgäster, väldigt trevligt, bjöd faktiskt på god mat, om man får säga så, en jättegod kycklinggratäng, delar gärna med mig av den, receptet är för 3 pers:
2 stora kycklingfiléer i strimlor
1/2 purjolök i strimlor
1/2-1 paket bacon i småbitar
150 g skivade champinjoner
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt och peppar
Riven ost, gärna parmesan
Bryn kyckling i smör, lägg i purjolök, bacon och svampen och låt fräsa med en stund. Lägg i creme fraichen och grädden. Krydda m peppar men var försiktig med saltet eftersom baconet och osten är salt. Låt såsen koka ihop på hög värme så att den blir riktigt krämig. Häll såsen i en ugnsfast form och strö över osten. Gratinera i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
Jag serverade den med pasta, men åt självklart ingen pasta själv utan en grönsallad och en fetaostblandning med rödlök, chili och olivolja.
Ok, dags att fixa saften. Kram/Madde
Kommentarer
Postat av: Marika
Hej och välkommen! Skitbra idé det där med receptet! Jag blev sugen direkt på att pröva...men det får bli nästa vecka när jag får äta mjölkprodukter igen! Kram!
Postat av: Lilian Olofsson Söderman
Mmm, den lät ju supergod!:o)Ska pröva den!
Trackback