Torsdagkväll

Nog för att det är skönt att plugga och vara hemma mån-ons, inte behöva åka iväg och allt det där ni vet! Men när man måste vara hemma och inte änns kan gå ut då känns det nästan som ett fängelse:(
 I Tisdags var vi på plaskis, jag och Martin och det var jättemysigt. Det tyckte nog han med för i bilen sa han flera gånger, bara du å ja mamma?! Men efter det så har jag postat ett brev och hämtat posten, det är allt jag varit ute på 2 dar!!
Jag har ju en skrivuppgift som jag måste göra klar med, men får liksom inte till det riktigt, har skickat till Lilian så hon får göra en snabb bedömning! Jag har problem med att få in det som ska vara där.. och den här gången betygsätts den! Läskigt!
Ibland bara känner jag att ska jag gå skola i mer än 3 år till?! Det känns inte bara kul, men andra dar så ser jag bara fördelar!
Det blir nog bra det här!
I morgon ska jag åka in till Medis och hälpa till, inför festen iaf. Tänkte ta med en film och så lämna alla barn hos Siri ett tag! Det blir hur bra som helst det=)

Snart Lördag!!!

Kram

Shopping!

Ja, man kan ju lugnt säga att jag inte passar in under benämningen shoppaholic. Eller, iaf inte när jag verkligen ska ha ngt.

Ikväll åkte jag in på stan efter att jag jobbat klart och Mathias & Co kom från skolan. Tyvärr gick jag in på Desigual det första jag gjorde. Där hittade jag nämligen en klänning som föll mig i smaken. Inte riktigt lika mycket då jag tittade på prislappen och den kostade drygt 2200:-. Det kändes inte riktigt som rätt läge för det nu, så jag gick på andra affärer. Hittade ingen riktigt lika snygg eller cool, så till sist drog jag hem tre klänningar som jag inte är så nöjd med. Ska visa dem för Mathias imorgon och de två som inte passar får åka tillbaka. Just nu spelar det inte så stor roll hur de ser ut, för jag är glad att jag ska få åka upp och träffa er på en fantastisk bröllopsfest!:oD

Tjockokoooooooooooo!!!:oD


Avslutningskonferens

I helgen har jag varit på avslutningskonferens i mitt fotbollsprojekt Förbundsledare 2010. Lite vemodigt att det är över faktiskt. Det har varit jätteroligt och lärorikt och jag hade nog inte jobbat med fotboll på samma sätt idag om jag inte fått chansen att vara med i projektet för 3 år sedan. Att jag har fått se en massa bra fotboll gör ju inte heller saken sämre. Förhoppningsvis kommer jag få fortsätta se fotboll av hög klass även i fortsättningen!!

Innehållet på konferenserna har alltid varit bra men den här gången var det nog top notch! Två helt underbara föreläsare som gjorde att man var på alerten hela tiden trots att de höll på i 3 timmar var. Andreas Hagström - Gruppdynamik och Jens Lindqvist - Bättre möten. Fick även lyssna på Lagrell en liten stund och det är ju inspirerande på ett annat sätt :)

På programmet stod middag och tävling på lördagskvällen och det förväntade jag mig mycket av! Dock var besvikelsen stor när jag insåg att vi skulle tävla i plastgitarr!!! Om ni inte visste det så tycker jag att Guitar Hero är något av det töntigaste en vuxen människa kan ägna sig åt. Förstår att barn och ungdomar tycker det är roligt men att vuxna gör det tycker jag är mycket märkligt. Som ni vet så tycker jag inte att dataspel och TV-spel över huvud taget är speciellt roligt. Men är man en tävlingsmänniska så är man. Så jag, Elin från Västerbottens FF och Jens och Mattias från Stockholms FF som hade bildat ett lag gjorde oss redo. Då upptäckte jag en mikrofon och då kändes allt plötsligt mycket lättare eftersom sång är mera mitt område! Vi sopade mattan med övriga lag kan jag väl bara tillägga! Sång 100%, plastgitarr 88% och plasttrummor 93%. Tyvärr vann vi inte eftersom den något åldersstigna juryn inte hade hört Sex is on fire med Kings of Leon :) Ett av lagen, med väldigt dålig spelprocent för övrigt, framförde Ring of fire med Johnny Cash och det gillades av juryn! Kvällen avslutades med dans tillsammans med ett gäng från Nordea. Jag gick inte och la mig förrän 2:30 och det var länge sen kan jag säga :)

När jag kom hem igår kväll var jag slö. Fanns en massa saker jag borde gjort men jag kollade på TV istället.
Kram!

I morgon är det julafton

Martin längtar till julafton, pratar om det ofta och nu när jag la han så sa han att i morgon då är det julafton!! Stackars barn, det är ju jättelänge kvar!

Idag har jag varit på utvecklingssamtal med båda tjejerna! Gick ju så bra så! Ikväll pratade jag och Julie om att hon behöver inte ha så bråttom och att hon ska våga tro på att hon stavat rätt, för det är det hon inte fixar så där jättebra! Hon var så lessen så hon tog till gråten, hon tycker att hon är jättedålig på att stava och jag tycker nästan att hon har blivt sämre! Så nu till den stora frågan, hur bygger vi upp hennes självförtoende på den biten? Hon kan igentligen, men suddar och ändrar tills det blir fel! Inte helt lätt:(

Jag har fått ont i min axel igen, tror inte det är helt bra att bara sitta och läsa och att hänga vid datorn hela tiden.
Försöker gå lite med stavar och så men det gör ont iaf, mest idag när jag har varit på jobbet och de e ju lite konstigt! Men men ålder börjar väl att ta ut sin rätt!! Passar inte så bra om vi nu ska hålla på med ved i helgen som jag tänkt, får se vad Anders tänkt! Eller Gertrud rättare sagt om Anders har tid eller ej=) Måste prata med grannarna oxå å kolla om det är ok att hugga ner granen...

Så nu har jag skrivit flera rader om inget, jag är en ordbajsare!! Jippi!!

Om lite dryg en vecka så får jag träffa alla mina bästa vänner=)=)=)=)=) så glad är jag över det!

Kramen till alla


Tom Tit

Idag har jag varit med mina grabbar i fyran på Tom Tit i Södertälje. Det var superroligt!! Jag har gått leende omkring hela dagen och kollat på alla upptäckare som undersöker saker! Absolut värt ett besök om ni får tillfälle någon gång :)

Annars är det väl rätt så lugnt. Jag väntar fortfarande på besked om jag ska få vara ledig v. 44. Har inte hört något ännu och vill inte ligga på för mycket heller. Då kanske jag får ett nej bara för det!

I helgen ska jag åka till Stockholm på fotbollskonferens vilket ska bli jättekul!! Nu måste jag jobba, skriver mer sen...

Kram

Höst

Solen tiitar fram lite försiktigt mellan lövtomma träd! Ser kallt ut så jag tror vi stannar inne ett tag till, stannar inne och funderar lite på vad vi ska hitta på idag. Ska vi vara hemma, gå och fika hos Gertrud?
Ringa Marit och kolla om vi är välkommen till henne?
Vänta tills kl är 12.00 åka på skolan ocg fråga om vi får kidnappa döttrarna och dra in till stan...men då måste jag ju kolla om faster är hemma och det brukar ju aldrig vara så när jag tänkt att vi ska dit!
Ni ska se att jag om en timme sitter här och fortfarande funderar och sen efter en timme till då börjar jag ångra att jag inte åkte tidigare för då börjar det på att vara lite sent...
Ja, jag ska gå och elda och ta mig en kopp kaffe iaf det är något som jag säkert vet och sen så får vi se=) Kram

...

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F&h=d4631


nu då...

Hoppas det här funkar nu då=)

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F&h=d4631
Känner ni igen den här killen?

Kram

Höstpromenad

Idag hade vi friluftsdag, benämningen var höstpromenad. Att något så enkelt som en promenad ner till en av stans parker skulle bli en sån hit hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Alla har varit helt underbara och mina grabbar har naturligtvis varit allra bäst :)

Jag och några av mina grabbar hamnade på efterkälken eftersom vi väntade på en kille som sprang hem och hämtade matsäcken! Det var riktigt roligt, vi pratade och började samla skräp. Det var väldigt roligt att lyssna på deras resonemang kring vad som ska hända med människor som slänger skräp i naturen. För enligt dem är det nog det värsta man kan dra till att göra. Vi hann även gå igenom räddningsaktionen av gruvarbetarna i Chile samt Sveriges förlust mot Holland. Vi slog nämligen vad i tisdags, jag vidhöll att Sverige skulle vinna och grabbarna trodde de skulle förlora. Om jag fick rätt skulle jag få fixa deras frisyrer imorgon och om de fick rätt skulle jag bjuda på fika, ta med Olle och låta dem titta på film. Har bakat en kärleksmums ikväll så fika blir det iaf.

På hemvägen var nog det mest spännande att vi samlade 10 kg kastanjer. Jag ska få recept imorron och jag ska banne mig prova! Låter gott tycker jag, är det någon av er som smakat??!

När jag kom tillbaka hade vi fått katalogen med foton på alla klasser och all personal och jag är nöjd med mitt kort, snygg som vanligt ;) Nu ska jag vinna på Tribello mot Elin och Pekka! Wawawawawiwa :)

Kram

Bit

Martin hade bitit Joel på dagis:( Fick jag höra på plaskis igår.. I morse frågade jag Martin om han hade bitit joel? Nej, det hade han ju inte! Han hade bitit Jesper, och Jesper hade blivit ledsen och Martin hade sagt förlåt! Sen berättade han att han hade lekt hund och hundar kan bitas om dom är arg!! Ja, men sa jag, visste Jesper att du lekte hund? Nej det visste han ju inte så han hade ju blivit ganska så ledsen!
Jag fick ju säga till Martin att det flesta hundar är ju snälla och de bits inte och att man får ju aldrig bita sina kompisar!

1250 steg!

...och ändå har jag faktiskt fått en del gjort idag!!! Jag har bara umgåtts med mina grabbar och myst! Sen Axel somnat i vagnen så la jag och Kalle mig och sjöng/läste och till slut sov vi båda i den röda "pölen". Värt varenda icke-steg. Jag går fortfarande omkring med världens stress i huvud, mage och själ - jag mår inte dåligt av den...jag bara konstaterar att den finns där och att jag helt enkelt inte KAN ta itu med allt jag borde. Nu låter jag grabbarna sova 2 timmar för länge och har därför hunnit med lite här hemma.

Igår var vi alla på 18-års kalas i Orrviken. Äh nu kom Magnus upp och bara stör mig så nu skiter jag i det här! :)Ska försöka att hinna skriva i stegen för september. Bajs!


Lördag kväll

Satte mig äntligen vid TVn ikväll för att slötitta lite, har inte tittat på TV på hela veckan. Jo, förresten, kollade ju på Desperate Housewives i tisdags kväll, som Lilian spelat in, efter vi varit på pub quizen. Men va skit de va på TVn! Hittade inget intressant att titta på! Men då kan man ju ta till datorn en stund i stället då......

I dag har barnen flyttat upp på sitt nya rum, ska visa bilder sen. De sover där nu, de har fått våra resårmadrasser som ligger direkt på golvet, så faller de inte så långt när de ramlar ur sängen!! Jesper har redan ramlat ur en gång i kväll. Kalle var nyss upp och la ut lite kuddar runt sängen......

Så nu är det bara att sätta igång med vårat rum.... ska riva lite tapeter i morgon, trodde jag skulle hinna det i dag, men det blev så mycket annat! Har provgjort en potatissallad som vi tänkte ha på festen, den blev helt ok. Den får duga. Sen bakade jag en form med fudgekaka, men har haft lite besök, så halva plåten är uppäten.... måste baka några till!!! :)

Underbara Lördag

Idag så sov vi jättelänge, åt inte frulle förrän vid 10.30! Sen så gick hela familjen( Wilma med) upp och började röja i barnas rum. Städade och plockade upp alla 2 miljoner små saker som dom har. Gjorde en liten paus för tårta hos Sanna, så hem och fortsatte. Bar ut garderoben i Martins rum, lagade hans säng och möblerade om lite där.. länge sen sist så nu var det ett måste=) Nu har barnen disco i sitt rum och Fredrik sitter och tittar på tv. Vad underbart vi har haft det idag, tänk att det är så himla grett när man är klar!! I morgon så får vi ta resten av huset! Maria har varit hit idag och hälsat på en stund och det är ju bra hon kommer hit för vi åker ju aldrig till henne!
Nu ska vi slappa i soffan resten av kvällen!
Kram


G

Jag klarade min allra första tenta, ett G fick jag och det känns alldeles underbart!
Puss på alla

Språkutveckling

Idag har vi varit i Stömsund på studiedag, det var en intressant och givande dag. Man sitter ju och nickar och tänker, ja just det det vet jag och jaa, det är ju jättebra det ska vi ta upp igen, för det mest har man ju provat och varit i kontakt med, men det är ändå så himla nyttig å kul att bli påmind! Man får lite ny energi och lust att göra saker och ting! Ett bra upplägg var det med så dagen har riktigt rusat iväg!
Till lunch var vi och åt Thaibuffe och det var jättegod mat!
När jag kom hem så såg jag på fejjan att halv klassen fått sin bedömning på tentan igår och då blev jag lite nervös igen, vill så gärna klara mig!! Men det blir vackert till att vänta tills i morgon!
Nu ska vi kolla in en läroplan från ett annat land, jag som inte är så haj på engelska har lite svårt att hitta det jag ska men tjejerna i min grupp är duktig på allt, så jag tror kanske att dom kan vägleda mig lite! Hoppas på det iaf=) Tror egentligen att jag skulle ha varit hur duktig som helst på engelska om jag haft en bättre lärare än vad jag hade på högstadiet! Han tog av mig precis allt självförtroende jag någonsin haft inom det området:( Jag vet att man inte ska skylla ifrån sig men nu vill jag gärna skylla på han iaf! På gymnasiet så minns jag knappt att vi hade engelska, men jag minns en annan rolig grej från de tiden!
Jessica hade en fjås en gång i tiden, minns inte vad han hette men han va iaf från Stugun. Vid ett tillfälle så körde jag henne dit och vi skulle hälsa på den här fjåsen, samtidigt var det en kompis där till honom och efter ett bra tag så var jag tvungen att fråga killen om vart ifrån jag kände igen honom. Han upplysre mig då väldigt vänligt om att vi hade gått i samma engelska klass i 2 år på gymnasiet!! Jag höll nästan på att sjunka igenom golvet, fy va pinsamt:( ..det var ju inte direkt länge sen jag hade gått ut heller...

Ja jag hade inte så mycket att säga idag men ni får hålla tillgodo med detta...jo jag vill oxå säga att jag har träffat en gammal jobbarkompis idag och att det va jättekul! Rigmor R =)

Kraam

Tillfreds!

Känner mig tillfreds just nu :) Har precis sytt färdigt kapporna till Elins två andra köksfönster och det blev himla snyggt! Är lite sugen på att börja sy mina köksgardiner men jag tror inte jag hinner färdigt förrän det blir så sent och då är det bättre att vänta.

Har förberett ett Förintelsearbete till imorron. Vi ska bla titta på en film som är fruktansvärt hemsk. I början tänkte jag att de skulle få se hela men nu har jag ändrat mig, jag ska bara visa halva. Stänger av när de värsta filmsekvenserna börjar. Anledningen är att en av killarna helt plötsligt började göra hitlerhälsning, rita hakkors och avbilda Hitler på sin bildmapp idag. Istället för att rusa fram och riva sönder hans papper (vilket jag hade gjort om jag handlat instinktivt) bet jag mig i läppen och tänkte efter lite. Tror inte det fått önskad effekt om jag talar om för honom att han inte får rita Hitler, vill att han själv ska känna att han inte vill det. Hoppas det går som jag vill imorron :)

Har ni bestämt er vad ni ska ha på er på bröllopsfesten förresten??! Det har inte jag... Får man strunta i kjol/klänning??

Kram på er!

klagobloggen

känns som om jag bara gnäller när jag är in och skriver, eller så känns det så för att just nu (igen) är det så himla mycket med den här skolan!!
Har suttit mycke i helgen, både Söndagkväll och Måndag/kväll har vi suttit tillsammans i studiegruppen! Men vi kommer ingenvart:(
NU om en kvart är det dags igen och nu så är vi fler som ska sitta och spåna tillsammans! Iaf blev jag så himla glad i söndags när Anna-Mia en i gruppen sms.a och fråga om vi inte kunde sitta tillsammans! Jaa, jag är inte ensammast i världen om att inte ha kontroll över detta=) Kändes skönt! Mycket roligare blir det med!
Igår så gick det trögt, fick inte till ett ända helt svar på 2 timmar:(
Ja, men som ni märker så är jag helt skolförstörd, kan inte tänka eller prata om någonting annat, inte änns drömma om något annat kan jag ju meddela:)
Ute är det grått och trist men det är ju bara bra så behöver jag inte längta ut=)

Kram

Jag måste ju bara skriva!!

Först vill jag berätta att jag faktiskt är in på den här bloggen och läser inlägg lite titt som tätt. Jag kommenterar inte speciellt mycket och ofta - men jag LÄSER och tänker på mina härliga vänner...men jag har inte ro i kroppen att skriva något själv. Det känns inte alls nyttigt med det liv jag lever för tillfället. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska göra för att komma ur det. Mina tankar snurrar i 180 knyck - dygnet runt...men kommer jag fram till något vettigt??? Jag har miljarder med saker att uträtta...men jag kan inte påstå att jag får något gjort. Jag försöker att umgås med framförallt barna på de timmar som utspelar sig från det jag kommer hem från jobbet och till dess de lägger sig...men är jag riktigt närvarande???! Sen har vi då den där stunden från ca 20:00 och till dess JAG slocknar. Då ska jag göra alla vardagsbestyr, avhandla ditten och datten med Magnus, planera, strukturera, logga in och logga ut på 40 olika konton här och var - kolla Idol - och egentligen gå ca 7000 steg. Det fuuuunkar inte! Är det här min verklighet nu?

Två helger på raken nu har vi haft barnvakt för att kunna slutföra "grus-jord-sten-stolp-projektet" Idag tror jag vi gjorde bokslut på det mesta - och insåg att det får bli i april-maj nästa år som vi blir HELT färdiga. Nu är det lite-lite-lite fix kvar som vi MÅSTE hinna med innan snön...men jag tror vi ska lyckas. Jag tänker INTE starta några nya projekt förrän tidigast 2014!!!! Jag är en typisk dra-igång-projekt-men-inte-orkar-slutföra-dem människa. Fy fan vad tur att jag har Magnus. Jag tror egentligen att vi kompletterar varandra perfekt i det avseendet. Han tar över där jag lägger av. Jag vet ju det att jag lägger av när jag känner att jag kör fast - att jag inte längre har koll på vad jag gör. Jag gillar utmaningar men inte när de blir mig övermäktiga. Tyvärr har jag känslan av att det mesta är mig övermäktigt just nu - familj, jobb...och jag själv. MEN jag gräver inte ner mig för det...utan lämpar över det mesta på Magnus istället. Mitt fokus ligger på jobbet. Hmmm!

Min helg

Igår åkte jag på barnloppis för att hitta en docka åt Olle. Tyvärr var jag nog där för sent, eller så fanns det inga ens från början, för jag hittade ingen som jag ville köpa. Men fyndade en byxdress åt Minotor för 10 kr, en bok till Elsa och Olle samt en Modo-jacka åt Olle för 50 kr!! Så jag är nöjd :)

Sen drog hela gänget (jag, Elin, Pekka, Olle, Elsa, Diddi och Julle) till Tingsgården för en fika. Katta, Marcus och Elsie anslöt efter en liten stund. De hade varit och skrivit kontrakt på huset i Skogstorp så nu är de husägare. Får flytta in den 1 december tror jag. När vi fikat färdigt tog jag och Elin en promenad hem till mig och for sen till Bälg. Jag hade köpt fläskkarré och nåt slags nötkött som vi åt till middag. Vi gjorde även ädelostsås som gjorde hela måltiden. Katta och Marcus åt också här och sen spelade vi spel. Två omgångar Besserwisser och en omgång På spåret. Roligt!

Jag sov över här och vaknade 5:07 imorse av Olle. Försökte få honom att somna om men märkte att det inte skulle gå så då gick jag in med honom till Elin och Pekka. Efter det läste jag ut Tusen strålande solar och grinade en kvart innan jag somnade om. Om ni inte har läst den så kan jag varmt rekommendera den! Vaknade 7:50 igen av att Olle kom och skrek att jag skulle kliva upp. Efter frukost tog vi en långpromenad och sen har jag spelat lite kort och sytt gardiner åt Elin. Tror jag ska börja med mina nu. Mamma kom precis så jag ska prata lite med henne innan hon far norrut.


Kram!

RSS 2.0