Vad kloka...

vänner jag har :)

Mycket vettigt som sägs/skrivs på den här bloggen måste jag säga! Och då menar jag både små och stora saker. Roligt att få veta vad som händer i era liv oavsett vad det är. Jag har upptäckt att jag kan gå in och läsa bloggen via mobilen så jag kan hålla mig uppdaterad iaf. Lite värre att skriva egna inlägg men det funkar säkert oxå!

Har varit snarstucken, sur och irriterad på sista tiden och förra veckan var jag väldigt less!! Funderade mig blå över vad det kunde bero på, jag har ju inget att klaga på. Till slut kom jag på att det är att det beror på att ni känns så långt borta ibland (fastän vi har den här sidan). Det har tagit mig typ de här två månaderna att inse att en väldigt viktig bit i mitt liv - NI - har förändrats och att det är det som påverkat mig och mitt humör negativt. Hade nog inte förstått att skillnaden skulle bli så stor. Vi har väl egentligen aldrig träffats så ofta som man skulle vilja men förut var jag mer som en del av era liv. Nu betraktar jag det utifrån på nåt vis. Självklart kommer ni att vara mina allra bästa vänner ändå och när vi träffas eller pratar kommer det att kännas precis som vanligt :)

Lite naivt kanske att det skulle ta mig så länge att fatta det här och framför allt förstå varför jag var less när det börjar flyta på och jag börjar få ordning på mitt liv här. Tog ju beslutet om att flytta för att jag trampade på i samma hjulspår vad gäller både yrkesliv och på det privata planet. Att flytta är nyttigt för mig och jag lär mig nya saker hela tiden på både gott och ont. Positiv som jag är så tror jag att jag kommer att bli en bättre människa av denna förändring.

Är glad att jag har er som vänner och det känns så skönt att veta att ni alltid finns där när jag behöver det!
Kram

Stegar på:)

Lite bra att barna var sjuk idag, var det ju steg synvinkeln. Först så var jag och Martin ute och gick. Vi var och tittade på hästar och grisar och så familjen Lindens fjös som dom bygger om till bostad. Jättefint blir det! Sen så var det lite lunch/mellis/middags dags, vi slog ihop det idag;) Nu när barna la sig framför tv.n igen så gick jag på en 4 km promenad. Imorse så tänkte jag att 16 000 steg behöver jag idag för att inte ligga på minus sidan denna veckan, och nu så har jag 12935 så det var väl klåån om jag inte skulle lyckas med det då:)´

Just nu så mår tjejerna lite bättre, feber har dom båda fortfarande men de gråter och gnäller inte hela tiden så det tolkar jag som att de är piggare.

Fredrik undrar om jag gjort någon nytta idag eller om jag bara spelat spel på fejjan:) Och det tycker jag att han kan få fortsätta undra över!!

Kram på er♥

Mera Marika!!

Grabbarna fortsätter att sova så då kan jag ju lika gärna göra ett till inlägg!! :) Roligare än att laga middag! Har inget uppslag på mat heller för den delen...

I går var det en sån där underbar dag som behövs emellanåt - för att jag ska stå ut med dagar som är tunga! Jag och grabbarna åkte in till stan och gick på öppna förskolan. Jag bara kände när jag kom innanför dörren att jag trivs mycket bättre där än i Lit. På Z-gränd är det öppna luftiga ytor - i Lit är allt samlat i samma rum och ganska rörigt. Framförallt så är personal och besökare mer bekanta på vår "gamla gata".

Det var lugnt och inte alls så många barn. MEN Dennis var där - en glad kille som är lika gammal och lika lång och mysig som Kalle. Det märktes att Dennis var mer van vid att leka med kompisar. Han fick pusha på Kalle lite. Kalle är liksom så nöjd med att gå runt och UPPTÄCKA och UNDERSÖKA - lite i sin egen lilla värld. De åkte oouiiiii - och var ganska bra på att vänta på sin tur. De lullade runt och kollade in lite allt möjligt tillsammans...och det som gjorde mig så glad var blickarna som de gav varandra (dock var ju Dennis som sagt lite mer på G än Kalle) och nu är jag mer peppad än någonsin att besöka Öppna regelbundet. Särskilt viktigt då Kalle inte kommer att börja på dagis. Kompisar behövs!!! För både stora och små!

Jag är jätteglad att vi har den här bloggen - vi får se in i varandras "vardag" trots att vi inte träffas eller pratar med varandra. Det är inte som det var för 10-15 år sedan längre - vi kan inte bara sticka hem till varandra och snacka skit inpå småtimmarna - dra i oss en flaska Galiano på en halvtimme - utan att behöva tänka på morgondagen. Vi får helt enkelt umgås utifrån de förutsättningar vi har - MEN inte glömma att vi kanske ibland måste "bjuda till" också! Som Malle gjorde i måndags! Åkte ner och sov en natt hos Jenny - och sen hem igen!!! Var det inte i själva verket bilen som var en bonus????

Nu är Kalle på gång att vakna - jag ska bara berätta att gårdagen fick guldkant av att jag köpte en ny vagn - IGEN!!!! Nu har vi 3 enkelvagnar och 3 syskonvagnar i vår vagnpark!!! Alla används och fyller sin funktion - men det nyaste tillskottet är helt enkelt underbar!!! Jag fullkomligen sprang uppför Norderåsbackarna förut idag!!!

Kram på er! Nu är det dax för meisch = mellis!!!


Alltid helg hos mig! ...eller är det alltid vardag?

Sista dagen i månaden - om jag ska klara stegen för september behöver jag komma upp i 30 853 idag! Undrar hur många steg "midjemåttsmannen" i Östersund tar en vanlig dag? Lever han? Den jag menar är den smala skäggiga lilla gubben som gick och gick och gick - hela dagarna. Filip och Fredrik träffade honom för ett par år sedan i sin serie "100...eh vad hette den??? Sveriges 100 knäppaste människor iaf. Östersund hade en hel del att bjuda på! Jag tror jag måste leta reda på det avsnittet och OM jag kan ska jag lägga till det på Facebook - eller länka här. Det är sevärt! :)

Helgen? Magnus jobbade men jag och grabbarna fick besök av "Mmma" och "Finger i munnen". Moffa fyllde år så vi uppvaktade honom - både lördag och söndag. Vi hann inte med tårta på lördagen - så det blev sent på söndagkväll istället. Kalle var så underbart charmig när de kom på lördan. Han och jag hade gjort iordning ett paket till moffa och placerat det på vedspisen i köket. När det var dax för uppvaktning så frågade jag Kalle om han ville ge moffa något? Då "ropade" han på moffa - tog honom i handen - och gick fram till paketet och pekade på det. Jag = varm inombords. Sen satt de i soffan och Kalle var så med på att det var moffas paket - inte något som han själv skulle få öppna/leka med. Han bara satt andäktigt och tittade på medan moffa öppnade paketet och berättade sen vad som fanns i osv...

På sönda´n åkte vi in till stan och hälsade på Magnus på VillaMax. Där var det lugnt och skönt. Det kom ca 4000 besökare av önskade 8000. Så det var nog ingen succé kanske. Jag tog lite brochyrer om fönster...den bistra sanningen kommer ju att komma krypande närmare och närmare...och närmare... Vi har ju så få och små fönster också!!!

Måste bara få berätta att Kalle pratar i TRE-ords meningar nu!! På sitt egna sätt såklart! "Pappa ouiiiiiii huusch" :) Någon som vill ha en översättning? "Jag åkte rutchkana med pappa på badhuset" :) :)


Bilen:)

Haha, hade ju tänkt lägga upp på bild på bilen, men det är ju rätt mörkt ute nu så det blir ingen bild idag heller! ( kanske det är så att jag inte vet hur man gör, men säg inget till Henke;)... jo, jag kan faktiskt..)

Min pappa är otroligt snäll, eller dum, välj själva. Eller så är det så att jag är otroligt bortskämd och att min pappa  inte kan säga nej när jag ber honom om något. Vi startade våran färd ner till Örebro kl 05.00 på Måndag morgon, en snabb yoghurt och kaffepaus, två kisspauser och 7 timmar senare var vi framme... gjorde upp, först en bilaffär och sen däck och fälgaffär och var klar med allt kl 14.00, då trodde jag att vi skulle äta lunch... men nej då, då vill pappa åka hem på direkten, så det blev hej då och så skildes vi åt! Pappa drog norrut och vi åkte till Jenny:) Såå kul, det är bonusen med hela bilköpet, att vi kom oss dit och fick se lite av hennes "nya" liv, hur hon bor osv..

Idag så har vi mest åkt bil hela dagen, åkte i ett svep upp till Sundsvall där vi stannade och käkade på Ikea, sen så fick Julie och Emma leka en timme i "barnrummet" och sen så åkte vi hem. Emma slocknade ganska så snabbt i bilen, när hon vaknade efter en timme så var det bara gråt och gnissel och så brukar det inte vara. Vi hann inte mer än hem och in så kräktes hon, nu tempar hon 39 grader:( Stackars liten, inte kul!! Men tur i oturen att det inte var igår morse hon blev sjuk.

Måste bara säga att barna är så otroligt duktiga, nöjda och snälla att ha med, vi har ju faktiskt kört 120-130 mil på två dagar och det bara finner dom sig i, såå duktiga barn♥

Helgen i Stockholm

I helgen var jag med några kompisar i Stockholm för att gå på Ladies Night på Globen. Vi flög ner på fredag, mitt i dan, så vi hann med att gå lite på stan också. Panikletade några kläder för som sagt, jag har ju aldrig nå fint att ha på mig. Hittade en jeansklänning som jag trivdes bra i, köp köp!! Vi bodde på hotellet vid Globen, i familjerum, 4 st i ett rum och 3 i det andra. På fredag kväll var vi och käkade på The Dubliner, och sen gick vi till Golden Hits där vi dansa loss en hel del!! Karaoke var det också, jag och Emma anmälde oss men tydligen försent!! Synd! Eller...? Kanske de va tur för de som var upp och sjöng verkade veta vad de gjorde, de lät ju för bra för karaoke! Men alla vinglas jag drack under kvällen hade satt sina spår. Huvudvärk? Ja, det kan man säga! Sen på lördag morgon var jag väl inte så sugen på frukost direkt...

Lördag dag var vi på stan och shoppade lite igen. Handlade inte så mycket faktiskt, småsaker bara. Hängde på ett fik och kolla på folk, sen tillbaka till hotellet då inför lördagkvällens bravader. Vi åt först på en restaurang intill Globen, och sen gick vi in på Globen för att se showen med Martin Stenmarck, Andreas Johnsson och Micke Tornving. Tyvärr hade vi inte bordsplatser på golvet som vi hade ifjol, utan i år satt vi på läktaren. Jag kan ju säga att jag rekommenderar att betala lite extra för att ha en middagsplats, det var trist på läktaren! Showen var bra, bättre än i fjol. Vi hade heller inte tillgång till baren, så jag var mest nykter när showen var över!! Efter showen drog vi in till Le Bon Palais, en krog som Bygg-Matte har. Där var det köttmarknad... Man kan väl säga att stordelen av besökarna var män i medelåldern, som var ute efter ett kvällsragg! Kändes inte direkt som det var nåt ställe för oss. Vi stannade ett tag, men runt 2-snåret drog vi tillbaka till hotellet. Käkade lite pizza innan vi la oss runt 3. Men på söndag morgon var jag ju rätt nöjd ändå att jag inte drack så mycket!! Sen var det hemfärd igen med flyget. Då kom mina tre älsklingar och hämtade mig! Tänk att man längtar så efter dom efter bara en helg!!

Trots allt så var helgen superkul! :)

Vilken rolig kväll!

Min eftermiddag började med att det stod en snygg guldfärgad Toyota utanför mitt hus när jag kom hem från jobbet!!

Vi åkte ut på Tuna Park för Martin hade inga rena byxor och det kan ju vara trevligt ;) Han hade lånat Emmas tights och var underbart söt i dem måste jag säga. Fick testa på att köra underverket och jag måste säga att det verkar vara ett bra köp, lättkörd när man väl vant sig vid att det är en automat. Länge sen jag pratade så mycket! Det var ju en del att ta igen om man säger som så.

Vi rymdes även utan problem. Malle och Martin tog min säng, Emma och Julie låg på luftmadrassen och jag sov i soffan. Så det ska nog ordna sig när ni kommer till mig allihop.

Och oj, vad mycket som hänt med barna sen sist!! Julie hade lärt sig läsa helt otroligt bra, läste högt med flyt och inlevelse och det är inte alla 2: or som gör det. Emma hade lärt sig att säga R och Martin byggde med pärlor som han aldrig gjort annat!

Så kul att träffas, ville inte att de skulle åka i morse. Tänk när jag får träffa er andra :) Inte så länge kvar nu!!
Kram


Solen skiner in genom fönstret

...och jag sitter inne eftersom de tre små grynen sover - äntligen! Julian har varit på trotshumör hela morgonen! Tur det finns två andra som gör som man säger i af, för när jag för femtioelfte gången lyfte bort herr Julian Söderman från lakanshögen (han var där och rev ut hela tiden) och t o m röt åt honom att han inte fick, så gick han direkt på igen *grrr*. Då orkade jag inte ryta, utan lyfte bara bort och sa åt honom. Sen när en av de andra gick dit, tittade jag på det barnet och skakade på huvudet och han gick direkt därifrån...he he det är kontraster - visserligen är jag ju bara mamma till en, så det kanske inte är så konstigt.

Det var en jädrans rolig helg! Festen var superQL verkligen! Fast vi hade visst först missat att det i inbjudan stod att man skulle ha peruk eller hatt, så typ strax innan vi skulle åka löste vi det genom att Mathias fick ta min hatt och jag tog "dead-baby-seal"-mössan. Jag behövde definitvt inte frysa i af ;o) Vi dansade rätt mycket också, så jag fick ihop mina 10 000 steg och gick t o m plus - extra bonus, förutom att festen var superQL alltså! Roligt folk var det där också! Vi kände ju bara Annie & Jenny och Lena & Mange sedan innan, eller ja, vi hade ju träffat deras syskon, men det var roligt, dansant och partyglatt folk!:o) Julian hade det nog mest lika QL som vi, med hans mått mätt, för han brydde sig inte alls då vi gick. Min kompis Sofia som var barnvakt jobbar ju med barn i vanliga fall och har nog verkligen valt rätt yrke, så det kändes jättebra. Vi hade ju varit på Rigors loppmarknad och hjälpt till på dagen, så vi var lite småmöra och trötta när klockan närmade sig tolv, så vi åkte hem så vi var hemma till 01.00 ca. Tyvärr vaknade Julian inget senare, men vi gick ut och tittade på spindlarna som sitter på vaktmästarhuset så då fick jag lite mindre huvudvärk... Sov sen på eftermiddagen och det gjorde susen - i af så att jag var pigg i går ;o)




Nu vill jag höra om er helg!;o)

Bamsekram




Grått och trist ute, men varmt och kärleksfullt inne

Helgen har varit toppen, i Fredags hade ju Jullan och Wilma party. Det var fullt ös, men dom var så duktiga, ingen som var osams och slogs:) Kul att se hur dom redan nu funkar, att svartsjukan finns där och rädslan för att bli nobbad när man bjuder upp... Oxå kul att se att, dom törs bjuda på sig själva och ha riktigt roligt:)

Igår så tog vi det mest lugnt, Lena och Göran kom och grattade Julie och på eftermiddagen så var vi till Siri och åt tacos.

Idag har vi varit ute, burit in utemöbeln och kört undan cyklarna för säsongen. Nu har vi precis ätit lunch och jag borde nog packa lite och inte sitta här... men men.

Imorgon är det Wilmas födelsedag och då är vi borta, men jag tror nog hon får en bra födelsedag iallafall:)

Imorgon så får ni hjälpa till att hålla tummarna, så vi köper bilen:) Att den är så fin å bra som jag hoppas på, och att allt klaffar.

Kramen på er♥

Far och fläng

Kom hem igår från Stockholm efter två dagars kurs.  Lite hektiskt, men kul att fara iväg ibland. Hann med att gå lite på stan, men som vanligt handlar man inget åt sig själv, blev lite grejer till ungarna istället! Jobbat idag, eller, vi var med jobbet på en båttur på Vattudalen idag, så det var en lättsam arbetsdag. Vädret var ju toppen, soligt, men ganska kallt. Blåste, men det var skönt ändå. En härlig höstdag! Vi åt lunch på båten också.

I kväll har vi varit i Görvik och grattat Julie på sin födelsedag. Kom hem nyss, snabb sväng in på datorn, ska lägga ungar nu, sen ut å gå 8000 steg (!) sen packa inför nästa Stockholmsresa i måra! Mer rapportering om det kommer efter helgen! Vi hörs! Kram å hej! :)

Gissa fotografen!



Branta backar bär bastant brutta...

...kommer inte på ett endaste ord på B som skulle kunna symbolisera HEM!! Oj nu gråter Axel från nedervåningen. Jag som poppade musik och hade det så gött!

Nu är Axel med mig - och jag poppar musik och har det ännu mer gött än tidigare!!!! Hittade en liten japp i skötväskan också! Uj uj! Vilken dag som helst ska jag börja ett nytt(igare) liv! Dock inte idag!!! Det låg nämligen en liten dajm där också! :) :)

Jo, jag och grabbarna tog en promenad i morse. Tänkte vi skulle gå runt (halva) byn - dvs våga oss på backarna! Helskotta vad jag blev svettig! Nästa gång blir det träningskläder på - för det SKA bli en nästa gång! Tänk att jag för några år sedan....eh typ snart femton...orkade spela en basketmatch!!! Fast när jag gick regelbundet på Friskis innan Kalle så hade jag juh lite flås att vara stolt över! Innan 35 ska jag vara tillbaka där...eller ska vi säga 40 jämt!?

Hm!

Insåg just att jag skriver så onödigt långa och vimsiga inlägg så nu ville jag skriva ett kort :o)

Tittar på min stegräknare och ser att jag i af gått 10136 steg idag. Målet uppnått - idag i af ;o)

Laxask?

Om jag sett nån? Mjao, kanske det faktiskt. Om man kallar de där stora lådorna som man packade ner fisken i, i Norge, så skulle man nästan kunna säga det ;o)

Ni har allt skrivit bra lite idag! - vad ska jag nu läsa??? ;o)

Ska snart gå och lägga mig i sängen och läsa This Charming Man tror jag. Det är Marian Keys nyaste (är lite osäker på titeln, men orkar inte kolla just nu). Den har inte riktigt fått mig på kroken ännu, men det kan ju bero på att jag precis läst ut Hypnotisören och har den tydligt i mitt minne än så länge.

Några hållplatser längre bort mot Bergsjön till så finns det något som heter Galaxen. Där har de djur, kaniner, höns, ankor, grisar, hästar och bin som man kan åka och titta på. Det kostar inget och är faktiskt rätt mysigt! Nu har jag varit där två veckor på raken med killarna och de verkar gilla det skarpt!:o) Förra veckan var hönorna mest poppis, men idag slog kaninerna hönsen med hästlängder. Kan ju iofs ha berott på att det bara var vi där idag, så alla djur "syntes" på att annat sätt. Ganska skönt att ha lite djur i närheten, så att jag kan känna mig lite hemma och så att Julian kan få en känsla av landet någonstans. Ja, det behöver nog de andra killarna också.

På lördag ska vi på inflyttningsfest/2x30-årskalas och Julian ska ha barnvakt. Inte någon av dem som vi brukar ha som barnvakter, eftersom det är hos det ena paret vi ska på fest och det andra paret (Mange och Lena) ska dit. Vi ska alltså dit som ett par utan barn, så det ska bli lite spännande!;o) I somras gjorde vi så mycket att jag nästan hade dåligt samvete för Julian (AC/DC-konsert, Madonna-konsert och Coldplay-konsert), men nu känns det bara roligt!:o) Ja, det var roligt då också, men efter ett tag hade jag ingen direkt lust att göra ngt flöjigt på ett tag. Nu har jag det igen :o)

"Oooobi obi Ooooooo" :o) (Tävling: vilken film?:o) ...känns den igen?)





Blocket.se

Igår shoppade jag loss på blocket. Jag var först tänkt att köpa en vagn för 2000 kr (en sån som jag verkligen ville ha) - MEN det slutade med att jag hittade en liknande, men med betydligt sämre däck, mer åt sulky-hållet. Dock för 250 kr!!!! Så då passade jag på att köpa av henne en massa annat också som hon hade lagt ut. Jag har nu en "baby-pöl" och ytterligare en tripp-trapp. Jag har faktiskt seriösa funderingar på att köra "öppen förskola" hemma hos oss. Det skulle vara roligt att bjuda in föräldralediga på byn - så slipper man åka iväg - och så vore det kul att lära känna lite andra mammor (och pappor) i närheten. Det finns ju faktiskt några småttingar här. Nä, nu ska jag ta och avnjuta en kopp te medan Kalle tittar på Rorri! Sen blir det lunch och sovstund. På eftermiddagen hoppas jag att vädret är bättre så vi kan ta oss en promenad.

Våran bil behöver repareras för ca 6000 kr. ABS-systemet! Vi ska nog skippa det - har ju kört utan ABS tidigare i livet.

gråter

http://www.youtube.com/watch?v=K0x2eBgqxJc&feature=PlayList&p=F494B498DAC7B54F&playnext=1&playnext_from=PL&index=9

När Julie hör den här låten så gråter hon och är så jätteledsen. Eller när hon är ledsen så springer hon upp och sätter på just den här....


Det är inte så lätt...

...att delta i bloggande när man inte har nån dator :-S Försöker hinna med att läsa och det går ganska bra. Men känns lite dumt att sitta och skriva på jobbet, nog att jag sitter och läser liksom. Har bestämt mig för att köpa en dator. Men måste nog vänta tills jag får lön iaf. Har nyss pratat med Helene som jag jobbade med i Lit. Hon berättade att en jobbarkompis dött i helgen. Hemskt! Inte riktigt säkert vad som hänt ännu men mest troligt har han ramlat i badkaret och slagit huvudet. Bara att hoppas att han slapp ha ont! Känner att det gäller att ta vara på det man har. Man vet aldrig vad som kan hända. I helgen har mamma och Gika hälsat på. Gika har fått ont i ryggen, kanske foglossningar?! Jag har även hunnit med att titta på en Guif-match. Hur roligt som helst, kommer att bli fler :) Slutligen vill jag säga att jag får kämpa för mina steg och att jag stundtals saknar er som fan! Kram

Smolk i bägaren

Förra veckan sov ju Julian sin första hela natt sedan han föddes. Sen gjorde han det de tre nätter som följde också. I natt vaknade han till en gång vid fem-tiden, men det var inte så farligt länge... Jag blev överlycklig! Första natten vaknade jag och blev jätteorolig, men natten efter sov jag som en stock och kände mig utsövd för första gången på jag minns inte när :o)

Sen idag ... då kom våra grannar och berättade att de inte kan sova på natten för att han skriker. Det kändes lite jobbigt faktiskt. Jag tycker att det känns jättetrist att de inte kan sova pga vår son! Det var Mathias som pratade med dem och han sa ju att vi inte heller vill att Julian ska skrika på nätterna, men att vi tyvärr inte kan göra så mycket åt det. Om det hade varit en stereo vi haft på högsta volym hade det varit lite enklare att åtgärda, men ett barn styr man ju so inte på samma sätt. För en månad sedan hade han en period när han skrek ett par ggr/natt igen (tror det berodde på tänderna) och då träffade jag en av grannarna och frågade om de hörde honom och hur det gick. Då sa hon att de kunde höra honom ibland, men att det inte var ngn fara. Vågade hon inte säga då hur det egentligen var? Det skulle ju också vara hemskt!

Jag minns när ett par andra grannar bodde där med sitt barn som kunde skrika på nätterna - ibland ganska länge - men det hörde jag bara om jag redan var vaken. Jag vaknade inte av det, så det var ju inte så jobbigt för mig.

Jag hoppas verkligen att man inte kan bli vräkt för barnskrik...




Stegar på bra:)

Tror inte jag har en ända dag under 10 000 denna månad, känner mig såå nöjd:) Det här är ju ingen tävling, utan vi gör det ju  för våran egen skull, för att bli lite mer peppad och alert!  (Hoppas jag klår Jenny)
Kram

Härliga helg

Vi tog ledigt hela familjen i fredags och tog det lugnt. Vi åkte till Strömsund och fyndade en ny tvättmaskin. Har provkört den i kväll å den ser så fin ut!! Den verkar ju funka som den ska också. Å de e ju bra!!

Sen åkte vi till Ålåsen, tog med oss min mor å far. Vi hade de bra, en superhärlig lördag. Vilket väder! Jag trodde det blivit sommar igen!! Kalle å farsgubben åkte ut på sjön och la ut nå fiskenät, sen grilla vi mackor nere vid sjön och stekte oss själva i solen. Smågrabbarna metade och försökte lura på nån fisk men de var svårfångade. Vi åkte ut en sväng med båten och metade men det var heldött. Men det var härligt ute på sjön, alldeles lugnt!! Sen en god middag med grillat och tillbehör, å lite vin förstås!! Gott! I morse var Kalle, pappa och Joel ut och plockade upp näten medan jag och Jesper låg och drog oss i sängen, Jesper vaknade inte förrän kl 9! Skönt för han! I näten satt en massa sikar och öringar och aborrar. Joel var helt upp i varv, tyckte det var väldigt spännande!

Avbytare

...är nog inte det jag ska syssla med.... ikväll när jag skulle avsluta mjölkningen och köra igång diskningen så lyckades jag krossa mjölkledningen... den som är i glas ni vet:(
Ni kanske oxå vet att man kan inte diska, eller mjölka när det fattas 3 decimeter GLASLEDNING i en mjölkmaskins utrustning!!!
Men, jag tänkte i en sekund ungefär, va fan gör jag nu!! Och sen så tog jag och skruvade bort delen som jag slagit sönder, (en sväng så klart), for runt och hittade tillslut en gammal " sväng" som gick att återanvända, så håll nu tummarna inatt att den håller ända tills Anders kommer hem igen!!!
Har lite ont i pannan eftersom jag inte fattade vad som hänt förrän jag fick en regnskur glas i pannan:)


Bottennotering!

2303 steg igår! ...fick dock mycket säng- och lästid! Jag älskar verkligen att kura ihop mig i sängen/soffan med en bra bok - ska komma ihåg det varje gång jag sätter mig framför tv´n och det bara är skit!! Viktigt att ta upp boken INNAN jag är för trött! Oj! Jag tror jag måste ta ett kort på utsikten från (ena) balkongen!!!


...sen vill jag ha en ny syskonvagn - en som är lite lättare att frakta i bilen! Finns några på blocket - men jag är lite för lat för att slå till...

 


3825 steg - men utvilad!?

Igår var jag totalt slut. Grabbarna fick kolla väldigt mycket på TV och vi gick inte utanför dörren på hela dagen. Jag avskyr verkligen såna dagar. De gnager - och jag känner mig sämst!! Jag vill verkligen inte att Kalle ska bli en TV-unge! Men vissa dagar orkar jag helt enkelt inte hitta på något med honom. Magnus skickade ett sms och upplyste mig om att han troligtvis skulle bli sen. Då började tårarna spruta på mig!!! Jag tror att han tänkte om - för så himla sen blev han inte!! Jag käkade middag och gick sen och la mig. Tände läslampan och tänkte hugga in på en bok...men hann inte ens öppna boken förrän jag hade somnat. Magnus kom in med Axel så han fick äta - och sen sov jag bara vidare! Det kändes som om det låg en elefant på mig och tryckte ner mig i madrassen!!!

Axel låg bredvid mig hela natten och jag tror han har skött amningen själv - för jag har knappt något minne av att han har ätit. Sen kom Magnus och sa hejdå och for iväg på jobbet!! Jag hade helst legat kvar i sängen en dag till...MEN vad gör man!? Det blir nog en hel del TV idag också befarar jag...och ännu färre steg. Är uppe i 643 just nu - brukar ha ca 3000 vid lunch...men jag försöker intala mig att det inte är ett misslyckande utan att jag verkligen behöver ta det lugnt i några dagar. Sjukt att ens behöva INTALA sig...men jag tror ni förstår vad jag menar!

Helskotta! Nu hör jag att det inte är "Hannas hjälplinje" på tv som det ska vara den här tiden!! Nä, Kalle har slagit igång DVD spelaren och Teletubbies istället!! Han sköter sig själv han! :)


Hallå där!

Vi som inte kunde vara med igår vill ju ha en rapport från i går! ;o) Eller hur Jenny!?:o)

Bamsekram

P.S. I går kväll låg Julian på sängen och läste när jag rätt som det är hör honom börja lalla en melodi :o) Man har anat att han sjungit innan, men igår var det en riktig melodi som någon som inte känner honom kunnat höra. D.S

Rävungen

Vi har en rävunge och då menar jag inte en som vi hittat i skogen...

Julian är en liten räv! Han försöker hitta på bus hela tiden. När jag har alla barnen så har jag dörren öppen när jag går på toaletten så att jag ska kunna se vad de små liven gör. Julian har dock kommit på att om han stänger dörren så ser jag ju inte vad de gör och då kan han hitta på en massa som han vet att han inte får göra i vanliga fall. Som tur är vill ju de andra två killarna gärna kunna se mig ibland och då öppnar de dörren - om han inte lyckats trycka igen den helt förstås.

Vi förvarar dosorna, till våra teknikprylar, bakom kuddarna uppe på ryggstödet på soffan. Där syns de inte så väl och barn behöver då inte bli sugna på att låna dem. Julian vet dock om att de är där, så han klättrar upp på soffan, hämtar dosorna och delar sedan ut dem till de andra... OM jag lägger undan ngt annat där så hämtar han det också och delar ut.

När Mathias är hemma och han & Julian precis har busat så tycker ju Julian att det är jätteskoj förstås, men så fort som Mathias sätter sig ner i soffan så tycker ju Julian att det är tråkigt. Då går han till DVD-spelaren och trycker ut skivan, eftersom han vet att Mathias då måste resa på sig...ha ha ha. I början sa jag åt honom när han var där (för mig gick han dit så fort jag skulle laga mat), men efter ett tag så såg jag ju att han visste att det var fel för han skakade på huvudet varje gång jag kom och skulle lyfta bort honom, så då började jag ignorera honom. Då slutade han göra det och försökte hitta på ngt i köket istället, så nu brukar jag försöka hitta på ngt åt honom att hjälpa till med. Jag vill ju inte gärna skapa en negativ trend, men det är ju så svårt att hålla sig för skratt ibland när man ser att det enda han vill är att busa. Därför varnar jag ett par gånger och sedan försöker jag visa att jag är barsk, men då måste jag ganska snabbt göra ngt annat så att jag inte ska visa att jag bara vill skratta åt honom...


Här går det undan!

I maj började vi att skrapa & måla våra balkongräcken...sen har det inte funnits så överdrivet många tillfällen att slutföra det vi påbörjade!! Det har inte precis varit den ultimata målar-sommaren. Varje gång det har varit soligt typ två dagar i följd så har vi fått fundera om målningen har högsta prio - och ibland har det haft det men för det mesta inte! Tre "balkonger" (som tur var så hade Jason grundat den på framsidan/nere innan de sålde) som ska tvättas, oljas, grundas och målas två strykningar - och det är ju inte de minsta balkongerna heller direkt! Idag fick jag iallafall ca två timmar och hann olja och grunda den sista (förutom en sida där jag inte vågade stå på stegen). Så nu har vi alltså gjort FÖRARBETET klart...och det tog drygt 4 månader!!!! :) Snacka om att vi inte ska dra igång några stora projekt de närmaste åren!!! ...men vi har ju faktiskt hunnit göra en massa andra saker under de här månaderna - så det är inte det jag menar - utan det jag vill få fram är att...ja vad vill jag ha sagt med det här? JO, att det varit en blöt, härlig och helt enkelt underbar sommar. Jag har en underbar familj som är det viktigaste för mig. Jag njuter av att sitta i soffan och amma Axel medan Kalle far runt och plockar med sina grejjjjer på golvet. Varje dag bjuder på något nytt! I går åt Kalle sin första måltid med sked - helt och hållet! Nån dag innan det lärde han sig plötsligt hur sugröret fungerar! I morse gapskrattade Axel så att mitt hjärta kvittrade!!! Det är såna saker som gör att ett omålat balkongräcke inte längre känns så viktigt!! :)


20993 steg

Ja, ni förstår väl att jag är trött, jag har ju bara gått hela dan;) Nej då, men utflykt på fm, promenad på rasten och sen en massa spring ut å in och hit och dit och vips så hade jag mycke steg:) Mycket roligare att läsa av stegräknaren en sån här kväll än dom dagar man kommer hem och ojsan det var visst bara 4389, eller hur!!

Jag ser fram imot morgondagen:) Du får väl snabba på med spruteriet Marika, eller så hänger du ut en nykel så vi tar oss in;) Vi käkar middag innan vi kommer!!

Kram kram

Tänk om man vore en traktor...

Just nu ligger min käre sambo i garaget under en traktor och putsar och pysslar om sin nya ägodel, i mörkret. Kul för traktorn... nu får man stå åt sidan ett tag framöver då...

Har just beställt lite kläder. Har insett att jag går i samma kläder jämt. Skulle va kul att ha ett intresse för kläder och så ibland, men jag bryr mig ju egentligen inte. Fast jo, de gör jag ju. Men tycker att det är himla bekvämt med jeans och t-shirt. Nån gång kan man väl va lite fin å!!


♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪

Vilken rubrik va:)

Nu är planen att åka till Marika på Onsdag eftermiddag, ska vi slå vad om att någon kommer att bli sjuk?!

Igår så sa Fredrik: och inte har jag fått träffa Axel heller:(
Så vi kanske kommer till er i helgen med, bara så du vet Marika:)

Köp å köp

Ja, hur ska vi göra... köpa bil eller inte köpa bil?! Jag får ångest av att göra av med så mycket pengar, samtidigt så känns det inte så lockande att åka lillrödskrutt hela vintern.... visst det finns kanske billigare bilar men jag vill ju ha den här! Vad säger ni brudar??


Jag fick kämpa lite för mina steg i helgen, inte så lätt när man mest suttit i bilen, men jag fick ihop det tillslut:)

Nu är det snart nattinatti för mig, en dusch å sen sängen:)

Kramilisi på er

Bakslag

Åkte på ett bakslag idag... Trodde att jag skulle få fara till Umeå men av flera randiga och rutiga orsaker så blev resan inställd :-( Vi ska försöka om 2 helger istället så jag hoppas på bättre tur då:) Ska vara barnvakt åt Olle imorron istället. Elin jobbar och Pekka spelar match. Så jag och Olle drar nog till Kvicksund för att se när Pekka håller nollan. Om ingen av er har nåt inplanerat så kan ni väl ta er dit kanske?! Vore så roligt att få träffa er:) Kram

Idag är jag frisk :)

Igår var jag tvungen att vara hemma från jobbet pga feber och ont i halsen! Kommer inte ihåg när det sist hände att jag var tvungen att vara hemma pga sjukdom. Har kanske gjort fel ibland, menar att man borde kanske stannat hemma men ändå masat mig iväg till jobbet. Nu när jag börjat på någe nytt så tänkte jag att varför inte ändra på dom dumheterna. Hur som helst så var det skittråkigt att vara hemma alldeles själv. Sov iofs hela förmiddagen så det var bara på eftermiddagen jag hade tråkigt. Orkade inte packa upp några lådor heller så efter helgen måste jag ta itu med det som är kvar. Jobbigt att leva i ett kartongkaos. Men det var skönt att vakna i morse och känna sig frisk!

Slutar 13:15 idag och snabbt som sjutton ska jag sätta mig i TYA för att blåsa upp till Umeå. Tur att jag blivit frisk så att jag inte missade den här roliga helgen. Ska få umgås med Gika oxå, kul!

Nu måste jag ut på rastvärd!
Kram

Lugn förmiddag

Nu sover två små kottar och den tredje är hemma och är sjuk. Både Julian och den andre lillgrabben har också börjat snora nu under morgonens timmar, så vi får väl se vad som händer i helgen. Julian var lite extra orolig igår kväll redan och även under natten, så det känns inte helt otroligt att det kommer att bryta ut ngt. Fast det är ju klart, det skulle nog vara konstigt om de klarade sig efter att ha blivit nysta på  - med snorlobbor och allt- x antal ggr den där dagen som "lille sjuk" var här med rejäl förkylning.

Mathias är världens underbaraste!:o) I ett par veckor nu har Julian varit extra "gnissig" på nätterna då han hållit på att få tänder (Mathias har inte ens vaknat, för öronproppar funkar för honom) och jag har varit helt knäckt nu under senaste veckan. Dels att ha börjat jobba, att inte ligga så bra med sköldkörtelvärdena, kliva upp 6.30 varje dag och vara uppe några ggr på nätterna har satt sina spår, men... i natt och i går natt fick jag sova inne i lekrummet och även om jag ändå vaknade ett par gånger, så behövde jag ju inte kliva upp för jag visste att Mathias tog det. Känner mig som en ny människa!:o) Ja, jag är en bortskämd jäkel! :oD     

Annars har vi superfint väder nu med sol och värme på dagarna. I morse var det dock bara 10,5 grader och så kallt har det inte varit sen i april, så det märks att det börjar bli höst. Det känns som att den kommer att vara tidig i år, men å andra sidan var det ju den tidigaste sommaren på 100 år... :o)

Men, nu vaknar de redan...


pusssss

Lilla pluppen!

Idag hade vi tid på öron-näsa-hals på sjukhuset för att ta bort Axels lilla "plupp" på örat...trodde jag! När läkaren fick se den så sa han direkt att den var så liten att han inte riktigt tyckte det var motiverat att åtgärda just nu. Vi kom fram till att det inte var värt smärtan nu. Vi avvaktar några år - och kanske till och med till dess han är så gammal att han riskerar att bli retad för den. Det avgör vi helt och hållet själva. Jag har ju absolut inga problem med att vänta - det är "sjukvården" som pressat mig till att vilja ta bort den känner jag. Redan på BB pratade de om remiss till Öron...och sen när vi var på Barn så blev det ju också påtalat - och då skrevs remissen eftersom jag trodde att det var det bästa när alla "tjatade" om det hela tiden. Snacka om att man är lättpåverkad i frågor som man inte har någon erfarenhet av! Speciellt när det handlar om sjukdomar och sjukvården känner jag att jag kastas som en liten vante fram och tillbaka. Jag har aldrig varit i den här situationen förut - med två små barn som jag vill det absolut bästa! Jag kan ingenting om gulsot, blod i bajs, hög feber, små utväxter på ett sött öra, överkänsliga magar osv osv. Jag får höra det ena, läsa det andra och uppleva det tredje - och jag vill bara lita på att de som kastar omkring oss som vantar verkligen kan sin sak!!! Nä, fy vad jag är glad att jag inte jobbar inom branchen! ...och vad jag är glad att jag hittills inte blivit ut för några felbedömningar som fått hemska konsekvenser - för det händer ju titt som tätt. Fy vad hemskt för alla inblandade!


Idol 2009

Nu har spektaklet kört igång. Därför har jag inte tid att skriva mer just nu. Det är med skräckblandad förtjusning som jag kollar på uttagningarna! Är en del människor sanna???

Ingen som gift sig idag? Det är ju egentligen bara Jenny & Madde som jag riktar den frågan till!

Åh, i morgon får jag äntligen träffa vettigt folk! Har bara umgåtts med Ottosson-tokar hela september månad - typ! Nä, nu jäklar måste jag till TV-soffan. Efter Idol är det True Blood. Får se om jag håller mig vaken. Axel har inte sovit alls idag...så det har varit full fart - men stegen går ändå åt helvete! Jag behöver en låååång promenad. Hoppas på morgondagen.

Måste bara tillägga att Kalle hade 37.2 i temp i morse!! Äntligen!

Läser:)

Ja, det är vad jag gjort i flera kvällar nu. Började med Män som hatar kvinnor och har alldeles nyss läst ut bok nr 2! Så som ni förstår så har jag inte tid med något annat:):) Imorgon ska jag låna bok nr 3, känns lite svårt att hinna den innan torsdag, men jag ska göra så gott jag kan!!

Puss på er

Kantareller

Är så nöjd över att ha hittat lite kantareller ikväll :) Det blir säkert jättelite när jag förväller dom men just nu spelar det ingen roll!! Lånar datorn hos Elin och Pekka, tror jag måste köpa mig en egen. Känner mig lite isolerad utan.

Har fått lite ordning på toaletten och i köket. Har inget köksbord än eftersom mitt är lite för stort. Mamma ska ta med sig ett mindre samt tvåsits soffan som hör till fåtöljen och trean när hon kommer. Ikväll blir det nog inget packande. Ska hem nu och förvälla mina svampar och kanske laga något gott. Är sugen på antingen kantarellsoppa eller omelett.

Kram!

Mensvärk

Ja, det ser ganska snyggt ut i den här vackra snirkliga stilen ;o)

Less på feber

Japp, då har jag gjort det igen! Ringt 1177 angående någon av grabbarna. Kalle har ju haft feber i ca 10 dagar nu - mellan 38 och 39. Han kämpar på men är sig inte riktigt lik. Han har sugit på nappen konstant i 10 dagar och somnar i våra knän på kvällarna (vilket i sig är väldigt mysigt...) och gråter för ingenting. Han ser så hängig ut också - sen att vi har klippt honom igen så att han ser ut som ett ryskt barnhemsbarn gör ju inte saken bättre precis! Iallafullafall så ska vi ringa HC i mårabitti och få oss en tid hos läkare för provtagning/bedömning. Skönt att vi inte behövde åka in ikväll.

Nu har vi handlat med "självscanning" på Coop för första gången också! Jag lutar åt att tycka det är smidigare med traditionell kassapersonal som gör jobbet - men man får väl in schvungen till slut. I morgon till frukost ska jag testa min nya mjölkfria yoghurt. Det blir spännande. Axel mår ju toppen när jag inte dricker mjölk. Det funkar faktiskt bra med havredryck i kaffet!

Nä, nu ska jag hjälpa min make att hänga tvätt. Det är ju något man kan roa sig med en söndag kväll kl 22. Sen blir det sängen! Förhoppningsvis med maken där också!


Godis e gott!

En ny helg har passerat, ganska lugnt i helgen, fast de ha varit lite jobb hemma, såna där måsten ni vet. Storstädade huset i går. Kan säga att det var ganska behövligt. Har inte skurat på hela sommaren... hade ju larvinvasion här i mitten av juli och då blev golven besprutade av nå medel så vi skulle inte skura golven på 5 veckor. Kan ju säga att det dröjde några veckor till innan det blev gjort...! Men nu är de rena, å har inte sett till några larver heller! Blä! Vill inte ha tillbaka dom heller!!!

Kalle har varit ute å jobbat med vedbon, fick hjälp av mor å far å trava in fulla vedbon också. Så nu e man lite rustad inför vintern!! Måste bara köra in lite till källaren också. Visst är det väl härligt med vedeldning?!!

Joel har fått noja på att titta på film. Visst, de e väl vi som har lett in han på det spåret, men han kan verkligen sätta sig in i en film. Just nu är det superhjältarna som är favoriten. I går när jag väldigt gärna ville städa färdigt så satt grabbarna en hel del framför TVn, när de inte var ute å jobba med sin far!! Ja ja, de där med "skärm-tid" kan man tydligen diskutera hur mycket som helst!! Men de bryr inte ja mig om just nu!!

Har just tryckt i mig några bitar 86%-ig mörk choklad. Har varit vääldigt gottasugen i kväll. Hade karaktär nog att avstå alla godsaker som bjöds på klädpartyt i Görvik idag, fast jag väldigt gärna ville ta för mig av alla godsakerna. Syndade med lösgodis både fredag kväll och lördag kväll. Gott, men kanske det är därför jag har ett sånt gotta-sug ikväll! 


Härliga lördag

Idag har det varit kanonväder här och vi var till Haga på fiket Husaren med en kompis och hennes fjås, som vi inte träffat förut. Vi hade verkligen tur, för vi satt ute och det verkligen kryllade av getingar runt alla bord, men ingen av oss blev stuckna :o)

Sen är det ju vår svullardag idag, så vi har ätit pizza, smågodis och efterrätt - vaniljglass med hemmagjord chokladsås och mosade Oreo cookies nerblandat. Mummelimumma!:o)

Efter att vi hade fikat så gick jag på stan och köpte pyjamasar och lite nya tröjor till Julian, medan Mathias åkte hem och lade Julian. När jag åkte hem så satt jag bakom två tjejer, ca 12-15 år. Den ena, tjej 1, satt och fotade tjej 2 med mobilen. Tjej 2 tyckte hela tiden att hon blev så dålig på bild och man kunde höra att hon verkligen tyckte att hon själv var ful. Till sist sa tjej 1 att tjej 2 fick fota henne istället. Tjej 2 tog en bild, tittade på den och sa:
"Jag hatar dig, du blir alltid bra på kort."
Då tittar tjej 1 också på den och säger:
"Oh my goood, jag kan inte ens se dålig ut! Varje gång det kommer upp en kamera så bara gör mitt ansikte så utan att jag tänker på det".

Jag satt bakom och hade aningens svårt att hålla mig för skratt...:o)


Mosin och Fasin :)

Fast livet känns lite tungt ibland så är det skönt när man känner precis tvärtom! Fy tusan vad skönt det är att leva :) Det är sällan, men ibland gräver jag ner mig i jobbiga saker, istället för att tänka tvärtom! Har det ju egentligen hur bra som helst och jag är hur bra som helst! Har mina fel och brister precis som alla andra, men de är ju inte så stora *blink, blink*, eller hur!

Idag har jag, Elin, Pekka och Olle varit på ett mejeri i Flen som tillverkar egen ost. Hade en lite butik så där fick Elin botanisera runt lite och välja sig några goda ostar som hon fick av mig i försenad present. Nästan som i Skärvången fast inte alls lika bra! Deras ställe och butik var mycket mysigare än här. Men helt okej.

Igår kväll åkte och köpte mig en TV på Elgiganten. Håller tummarna för att den inte ska krångla så mycket utan bara fungera när jag vill titta. Iddes inte plocka så mycket i lägenheten igår kväll så jag har en del kvar att fixa med. Det viktigaste är ordnat. Säng, kläder, soffa, bokhyllor, stereo, mest användbara grejer i köket och numera även en TV. Har lyse i hallen och på toaletten, så det blir nog nästa projekt att fixa lampor även i köket och sovrummet så jag kan packa upp även när mörket gör sitt inträde.

Ligger ganska många steg minus så här i början på september men det kommer ordna sig när allt är klart i lägenheten och jag kan börja orientera mig i närområdet runt omkring mig. Har varit ute en kväll och irrat så då blev det många steg, haha!

Nästa helg ska jag och Gika åka upp till Umeå och kolla in Tobbe och Saras nya hus samt få träffa Lill-Emil. På bilderna verkar han bli väldigt lik Tobbe. Häromdan satt jag och Katta och pratade om att det var tråkigt att vi inte var något speciellt åt Emil och Olle. Vi ville ha en titel liksom. Satt och spånade tills vi kläckte ett nytt ord som passar alldeles utmärkt bra (tycker vi iaf). Mosin och Fasin!! Mosin=mors kusin och Fasin=fars kusin. Vad tycker ni??

Kram!!


Såå glad

Ja, det är jag, över att varje dag se fram emot att få gå in på våran fina blogg och se om ni skrivit nått:) Och nästan varje dag så är det ett nytt inlägg, inte som att få träffa er varje dag men nästan:)

Den här veckan har jag inte mått så bra, otroligt trött och hängig! Idag har jag ont i halsen och har börjat snora så det är nog de som har legat å lurat, men jag är ju inte förskyld mer en en dag så imorgon är jag pigg och frisk igen:)

Tänkte dra in till stan i morgon på dan, eftersom jag gärna vill fira våran 18-åring! Kan ni fatta att världens sötaste lilla Sandra blir 18!!!! det var ju nyss hon var 3! Imorgon kväll är J&E bjuden på partaj till Isac och på söndag så ska dom till Per på kalas! Tänkte gå till Bitta på klädparty söndag med och så hoppas jag att Madde kommer efter det!

Ikväll blir det att bara va hemma, mysa å vila så jag är frisk imorgon:)

Tycker vi har varit duktiga och stegat på bra, fattas lite steg för mig idag men det är ju många timmar kvar av dygnet än. Det blir väl Bulgarien eller nått, eller hur brudar:) Jag tar med en par vindunkar till E-tuna helgen så ska jag nog kunna övertala er till det mesta:):)

Ha ha, just det...

...som plåster på såren upptäckte jag när jag kom hem att min stegräknare hängde i den där plastmockafjongen och dinglade - på samma steg som innan jag gick iväg på promenaden...

Sova i samma rum


Det verkar vara lite hit och dit med sovandet för de små liven. Inte alltid så lätt att somna i samma rum, men de är väldigt duktiga. Igår kunde jag dock bara lägga in dem och gå därifrån. Fem minuter efter då jag tittade in så sov de, men idag fick jag gå ut och in kanske tio ggr och lägga ner den ene. Till sist tittade jag på klockan och insåg att det hade gått ganska lång tid, så sista gången jag lade ner honom lade jag mig därinne för att ha lite koll. Trist för den andre att bli väckt hela tiden annars, så jag ville se till att de somnade båda.

Igår var jag verkligen skitförbannad på Västtrafik!!! Jag hade tagit med mig alla tre grabbarna (två tvillingvagnen och en i bärstol på ryggen) ner till en mysig stor gräsplan intill en skog (Kvibergs ängar) nedanför kyrkogården och där ställde jag in klockan på 13.45 så att vi skulle kunna ta spårvagnen från Bellevue och hinna hem till klockan 14, för mellis och sovtider. Vid Bellevue stod vi och väntade i en kvart utan att det kom en enda spårvagn. Tills sist kom det en riktigt gammal vagn och den var knökfull. Nästa vagn skulle komma om sju minuter, så då gick vi till Kviberg. Där fick vi också vänta jättelänge, plus att när det äntligen började rulla på så kom det enbart den äldsta varianten av spårvagnar. De första var knökfulla och på de senare ingen som kunde hjälpa till. Då hade klockan runnit iväg och var helt plötsligt 14.45, så då gick jag till Beväringsgatan (jag började ställa in mig på att kanske gå hela vägen hem och var supersvettig). Alla tre passade på att bajsa på sig där.

Pratade i telefon med en mamma som var tidig och skulle hämta sitt barn, så då kom hon och mötte mig som tur var  för spårvagnen som kom sen var - just det, RIKTIGT GAMMAL!!! Grrrr!

Totalt hann det komma sju urgamla spårvagnar på den tiden... Det var dessutom aningens färre mot för vad som brukar gå i den där tiden.


Köpgalen

Jag vill ha: 
Bergvärme
Två nya bilar
Nya fönster
Isolering på vinden
En skoter till
En ny tv
Några nya möbler
Lite kläder och sånt annat små krafs och det här är bara det mest akuta!!! Beroende på hur man ser på det hela, för när snåltarmen talar så klarar vi ju oss så bra iaf.... hm, jag vill va rik...


Jävla svininfluensa!

Nu har den första vi känner insjuknat i svininfluensan. Han verkar må rätt okej men det är klart att det känns mer verkligt nu. Sen läste jag i tidningen att första dödsfallet i Sverige, till följd av influensan, nu har inträffat. Kulmen beräknas bli i början av oktober och mest i Stockholmstrakten. Just precis när hela familjen ska sitta på ett tåg till Stockholm...och sen gå på två mässor med tusentals besökare...och sen tåg igen...osv osv. Jag har en känsla av att Stockholmsbesöket inte blir av - men hoppas VERKLIGEN att Linköpingsresan ändå genomförs!! Vi har ju en månad på oss att pejla läget på. Om jag och Magnus blir sjuk bryr jag mig inte så mycket om - men vi vet ju inte alls hur barn och bäbisar klarar sjukan! Nä fy! ...ja och sen en månad senare är det dax för en tågresa till! :(  Som jag fattat det ska inte barn under 3 år vaccineras. Måste ta och läsa på lite känner jag!

Har nu klarat av stegen i augusti! Hamnade t.o.m. några steg plus. Kram kram

Lite lugn och ro

...har jag just nu. Skönt! Jag har jättemysiga barn här och det är roligt, men väldigt intensivt för någon som inte är van att göra ngt ;o) Jag hade egentligen tänkt lägga mig och vila en stund nu, för Julian har varit vaken flera ggr i natt igen, varav han satt rakt upp och ner i sängen i typ 2 h mellan ca 4-6 - förutom när han pillade mig i pannan, näsan och håret och försökte prata med mig (jag hade öronproppar i). Det beror nog på att han håller på att få flera tänder. Jag tycker nästan lite synd om honom, för det bara kryllar av tänder i hans mun och han har nog jädrigt ont.

Jag hade anmält mig på afrikansk dans idag, men jag har fått ont i halsen idag - tog nog ut mig för mycket igår i förhållande till vad hjärtat klarar än så länge, men roligt var det! Ska dock gå på baspasset nästa vecka, så att jag är frisk och kan gå på afrikanska dansen då istället. Får gå "rundan" idag, men det är ju alltid skönt att gå i skogen :o)

Mathias har börjat skolan nu och det är konstigt att man kan sakna någon så mycket igen... Hade ju som vant mig vid att ha honom nära mig hela tiden. Det är rätt mysigt!:o) Alltså, missförstå mig rätt, det går jättebra att vara hemma utan honom och jag har absolut att göra mer än jag hinner för att fylla dagarna...men det är bara känslan som är ovan.

Nu ska jag börja med lunchen till barnen, så att den är klar då de vaknar.

Bamsekram på er!:o)

RSS 2.0