Mina dagar

Har säkert inte startat datorn på över en vecka, så det var mycket att uppdatera sig på! Många inlägg och mycket annat som man måste kolla in!! Själv är jag ju inte så snabb med att uppdatera vad som händer i mitt liv... men men, jag lider inte av det!

I midsommar var vi i alla fall på Skansnäset hos min farbror, jag och alla mina syskon och våra familjer, och mamma och pappa förstås. Vi var 24 stycken. Ganska fullt ös hela tiden! Men väldigt trevligt. Synd på vädret bara, men det var inte så mycket att göra åt det, vi var ju så många så det var inte tal om att vara inomhus ändå. Vi hade ju ett stort partytält med, så det löste sig med middagarna ändå. Och under dagarna var det lite fiske, fotboll, kubb, brännboll, promenader och annat skoj. Riktigt roligt att träffas och umgås lite intensivt så där ibland. Tror ändå att min farbror tyckte det blev lugnt och skönt när vi åkte, han är ju van å va själv mest hela tiden!!

Annars har vi fullt ös här hemma också. Joel och Jespers faster och kusin bor ju hos oss fortfarande, tills på fredag, och i dag kom grabbarnas andra faster hit och två kusiner till. Så det är fullt ös från morgon till kväll!!

Velig, vara till lags, vad vill...

...jag, så hur ska jag göra???! Har funderat ett tag och inte kommit fram till något vettigt och tror väl inte att jag kommer göra det efter det här inlägget heller. Men saker och ting brukar ju kännas lite bättre när man fått älta saker.

Vad är problemet undrar ni säkert och det är väl egentligen det som är grejen. Varför blir sånt här till ett problem för mig?? Grejen är den att jag ska åka norrut imorron och hur ska jag hinna med allt jag vill göra och alla jag vill träffa?? Och det är väl det där med vad jag vill som är det svåra att klura ut. För som ni kanske vet så har jag ju bestämt mig för att leva mitt liv och göra det jag vill istället för att försöka vara andra till lags och tänka på vad andra vill.

Nu låter det kanske som att jag anser att min existens och uppenbarelse är oumbärlig för andra människor och riktigt så menar jag inte. Men jag tror att folk skulle tycka det vore kul att träffa mig emellanåt och framför allt tycker jag att det är kul att träffa folk jag bryr mig om. Men det är så svårt att hinna med allt. Och det går överstyr ibland och så vet jag inte om jag gör saker för att jag vill det eller om jag gör det för att jag tror att andra tycker det är bra eller att de förväntar sig det av mig.

Listan på människor jag vill träffa är lång... Mamma, pappa, Lio, Gika, Minata, Ibbe, moffa, faffa, Malle med familj, Madde med familj, Marika med familj, Lilian med familj, Gunsan, Challe, Magda, Lilja, Elsa, Tobbe, Sara, Emil osv,  osv. Sen är det alla saker som jag både känner att jag borde och vill hjälpa till med hos pappa, faffa och moffa, gå på 30-års fest/fixa inför fest, spela match på Dunder, hjälpa Elin och Pekka med Olle när bäbisen får för sig att komma till världen, hjälpa Gika med sånt hon behöver, hjälpa till att laga bakaugnen så det går att baka i sommar, baka tunnbröd så jag tjänar pengar osv, osv. Och allt det här hinner man ju inte och svaret är enkelt: gör det du vill och känner för! Och så är jag där igen - vad är det då??! Usch! Jäklar!

Mennär man ser det så här i skrift slås man ju oxå av tanken att man har det himla bra som tycker att en sån här grej är ett problem. Finns ju faktiskt ganska många större problem här i världen. Måste ju tyda på att man har det väldigt bra :) Kunde ju vara så att man var helt ensam och inte hade någon man ville träffa eller som ville träffa mig...

Midsommar

Julian har ju varit tussig och äter nu pencillin mot öroninflammation, men var pigg igår så vi åkte till Slottsskogen med Göteborgsfamiljen efter lunchen. Det var strålande fint väder och varmt och skönt! Vi hade knytis-picknick och bara njöt av hur härligt det var. Vi åt så mycket gott!!!:o) Kött, olika "grill-gojjemojjer", olika röror, potatissallad, cole slaw, supergod efterrätt -som jag tror att jag måste få recept på tills ni ska komma!;o)

En jättestor midsmmarstång fanns det där och det blev ringdans och lite annat också. Julian fick dansa sin första ringdans. Det var många stora ringar och sen blev det ännu flera små. Vi startade en av dem inuti den ring vi först var med i, för Julian började gråta varje gång han tittade på den karl jag höll i handen på min andra sida... Jag försökte säga att han inte skulle titta på hono, utan titta på Malin istället, men... Han kände sig säkert trängd också av att det var så extremt mycket folk och så nära. Jag och Malin började dansa med honom bara vi inuti ringen och då lossnade det för honom och han verkade tycka att det var jätteQL!:o) Efter ett tag kom Jenny och hade med sig Fanny och sen utökades vår lilla ring med två till. När jag och Mathias åkte till Slottsskogen så var det en man och hans son (land?) som var på semester och frågade efter vägen till det vandrarhem de skulle bo på. De dök upp mitt i virrvarret av dansare, så de fick vara med i vår ring och jag tror faktiskt att de tyckte att det var rätt roligt. Fanny tyckte mest att det var skönt med gunget tror jag, så hon somnade :o)

Vid 19-tiden blev det helt plötsligt lite mulet och halvblåsigt, så då gick vi hem till Lena, Mange (som jobbade) och Fanny och tittade på fotbollen. Julian fick sova i vagnen och det gick bra. Det är så skönt att han börjar bli mindre känslig på det där med att somna borta igen, så man slipper åka hem vid senast 21 varje gång man ska göra ngt roligt.

Nu ska vi gå ut och hitta på något, för Julian har vaknat för en liten stund sedan och verkar börja reka till sig ;o) Innan han skulle sova så bytte jag sängkläder och när jag sade till honom att han skulle få nya, blev han så glad att han inte kunde äta mer, utan var tvungen att hjälpa mig bädda... Sen skulle han lägga sig direkt!:D

Vi hade en toppenmidsommar och det hoppas jag verkligen att ni också hade!!!:o)

Bamsekram!


En varm och fin sommardag

Dagen började med frukost=) 
I rask takt kan man säga, för kl 9 knackade Linnea på dörren och då stog jag helt näck i köket, gissa om jag fick bråttom in i sovrummet!! På med kläder, hojtade åt ungarna att komma ner, i med lite mat och 9.30 satt vi i bilen allihopa på väg in till Hammerdal på Avslutning på idrottsskolan=)
Dom fick glass, festis, godis mm och varsin t-shirt och alla var så himla nöjda, tyckte att dom hade jättebra ledare och att dom fått göra så himla mycke roligt!!
Jag stressade till Ström och trodde att jag skulle hinna på bolaget, men där va ju kön lååååååång!! Som tur vad kom Henke till min räddning och jag hann tillbaka till H-dal och barnen i tid( på minuten exakt).
Mycket mycket mer har jag hunnit idag, städat bla... men det tar vi på min andra blogg=)

Glad Midsommar på er alla♥

Kitchen make-over steg 3-15

Klicka här ---> http://ottossonsfyra.blogspot.com/2010/06/kitchenmakeover.html 

Glömde bort att det var i den här bloggen som jag bloggat kök. Inte lätt för en stackars 33 åring att hålla koll på så mycket!! Nu ska jag ut och njuta av solen en stund. I morgon är det midsommarafton och då ska vädret återgå till det normala igen som det verkar. Vi åker till Sundsjön i vanlig ordning. Kalle har bestämt att vi ska fiska med farfar och Agneta. Inte mig emot! :)

Mer semester uppdateringar:)

Har haft en ganska innehållsrik dag, började dagen med att åka med ungarna in på idrottsskola. När dom var där så åkte jag och Martin på jobbet en sväng och hälsade på, försökte hjälpa till med lite datatrassel och sen så fick vi lunch där=)
Hem med alla,fixade lunch och åt igen för då hade jag glömt att jag och Martin redan hade ätit en gång.

Gick på bygdegården och spelade brännboll med alla barn och Fredrik ( han är hemma idag eftersom han drar till Tyskland i morgon, om det nu är dit han ska;) för sist skulle han till skåne och åkte till småland så man vet ju aldrig;) )

Har trimmat lite gräs hemma och på bygdegården, ätit lite mera mat fikat lite...

Sen så på kvällskvsten så samlades vi tjejer och gick en långpromenad till skogs, jättehärligt!! Inte så mycket mygg och fint väder och det bästa av allt: 23 119 steg=)

Och så åkte vi ner till sjön så barna fick bada ( det är ju ända sommar!!!) Jenny S berättade att dom hade haft
+1.5 grader hos sig i natt så ni fårstår ju vad varmt det var i vattnet!

I morgon ska jag upp tidigt,7.00!! hur ska det gå?!

Puss på er

Äntligen finväder

Idag har det äntligen varit lite hyfsat väder! Har hängt ute i Bälgviken sen i lördags eftersom mamma, Lio, Gika och Minata varit här. Vi har försökt sitta ute lite men jag har varit tvungen att ha en filt på benen för att överhuvud taget kunna vistas utomhus! Dom åkte vid 14 idag och då tittade faktiskt solen fram så i eftermiddag har jag legat på en filt och tittat på barna när dom lekt. Olle har två kompisar som heter Anton och Filippa som bor tvärs över gatan och dom kom över en sväng. Jag, Elin och Jakmani satt på filten och pratade när vi plötsligt kom på att det hade varit väldigt lugnt ett ganska långt tag. Elin gick och kollade läget och då hade dom små illbattingarna lyckats öppna en färgburk så dom var mer vita än hudfärgade, haha!!

Imorgon ska jag vara barnvakt åt Olle så jag hoppas det är fint väder imorgon med. Vi kanske ska våga oss ner i vattnet en sväng om solen skiner på oss. Jag ska även få hämta min mobil imorgon, har bestämt mig för att köpa en Sony Ericsson som heter Elm, nån som känner till den? Hoppas ni bara har gott att säga om den isf :p

Åker till Umeå med Gika och Minata i början på nästa vecka så vi ses väl ännu nästa helg hoppas jag.

Kram!

Va härligt med stor familj!

Snart får jag också semester!! Bara 4 dagar kvar! Joel och Jesper har redan fått semester dom, redan i fredags när Malle hämtade dom tidigt på dagis. Å den här veckan är dom med faster Kajsa och kusin Tobben hela veckan. Lyx!! :) Om bara finvädret kunde infinna sig också! I går var jag och Kajsa ute och gick och det blåste som bara den. Hade pannband på mig och önskade att jag hade tagit en extra tröja och vantar också......

I helgen är det midsommar! Brorsan kommer hem från USA och vi samlas hela familjen i Skansnäset hos min farbror. Ska bli riktigt trevligt faktiskt!! Sen kommer även Joel och Jespers andra faster hit, och två kusiner till! Kul! :)

Nä, nu skiter jag i det här!

Ska väl börja med att säga att jag har gjort ett super-jobb och gått ner 17 kg...men trodde ju i min enfald att jag skulle kunna nå målet innan midsommar! Nu har jag gjort ett halvhjärtat försök att ta de sista 4-5 kilona - men jag KLARAR det inte! Dagarna går jättebra...men när kvällen kommer så får jag spunk och "faller dit"! Nu vaknade Axel så det var slutbloggat för den här stunden. Jag VILL ju så gärna klara det här!!!! MEN jag ska nog ta det den långsamma vägen nu - då kanske blockeringen i skallen försvinner. Då kanske det går av sig självt igen?! Ja, just ja - Axel. :)

Första semesterdagen

Idag har jag haft min första semesterdag. Vaknade vid 9 och kutade ner för att se om tvättstugan var ledig och jag hade tur. Kastade i två maskiner och drog sen iväg på en promenad, gick Vilsta runt. Det var jätteskönt nästan lite för varmt. Sedan åt jag lunch och började titta på Argentina-Sydkorea. Innan matchen var slut drog jag ut till Bälg för att se efter Olle en liten stund medan PP åkte iväg och jobbade och innan Elin kom hem. Vi var ute en liten stund, jag klippte lite gräs men tyckte synd om Olle så vi gick in.

Nu har jag ätit middag och klippt klart gräset och ska titta på mera fotboll! Tycker att det är helt fantastiskt med detta arrangemang!! Någon gång i livet ska jag uppleva det på plats :)

Hoppas ni har det bra allihop!

Kram!

Long time no see

Jag har inte varit så aktiv på sistone, men det har ju haft sina naturliga orsaker med en målare som varit här och fixat vardagsrum, kök och två sovrum, vilket ledde till att praktiskt taget alla våra saker befann sig ute på balkongen - inklusive routern och datorn. Jag orkade inte blogga via mobilen...:o) Sen fixade vi hallen själva, eftersom vi inte fick den omgjorde. Kändes som lika bra när vi ändå höll på!:o)

Vi har fått upp ganska mycket, men tar det inte stenhårt utan gör lite i taget, så det är ju fortfarande lite kaosartat här. Nu börjar man dock se möblerna under alla saker, så då känns det inte riktigt lika långt bort att ha ett ordnat hem igen;o)

Julian blev stucken i örat av något idag. Vi vet inte vad, men han har fått ett rött märke där så vi får hoppas att det inte är en fästing som orsakat det. Får ha det under uppsikt och se om det blir större, för då blir det nog ett besök hos doktorn. Vi hade precis kommit in efter att ha varit ute och grillat när vi upptäckte det.

Ha ha, ja, appropå grillningen... Det kom ut en granne och sa att man inte fick grilla ute på gården här, för det störde grannarna. Den här grannen bor på 7:e våningen, men har antagligen sin lägenhet där på gaveln så hon kanske kan ha känt en aning av grillröken. Vi hade bara en liten engångsgrill, så det var ju inte direkt några jättemoln som kom därifrån, men det luktade litegrann där vi satt - doftade om ni frågar mig. Vet dock inte om det kan ha kommit i så koncentrerad form till henne... Vi var inte särskilt högljudda, så det borde inte ha varit något sådant heller. På Poseidons hemsida står det att man får grilla om man inte stör grannarna, vilket är lika med en tolkningsfråga ...

Hoppsan, nu blev Sydafrikas målvakt utvisad!


En helt vanlig semesterdag

Ja, vad har jag gjort idag egentligen?! Sov ganska länge, sen så åt vi frulle och så gick vi ut! Sanna, Martin å jag gick upp till Kurt å köpte ägg. Hem och krattade lite, eldade upp rate sen vedhögen låg på gården. Sådde i landet, vattnade. Städade lite i växthuset, tvättade, stekt pannkaka till lunch..... drack lite kaffe och åt en god vinbärochrabarberkaka. Travade upp veden som var otravad och sen så städade vi under bron. Fikade lite igen och satte risgrynsgröten på kokning.
Sen gick vi till fjöse och tittade på medan Anders mjölkade, Martin var rädd i början men innan vi gick hem så hjälpte han till och tyckte att det var riktigt kul:) Wilma och Julie fyllde foderfickan för det tycker dom är väldigt skoj! Jag och Martin gick hem lite tidigere än flickorna och när vi kom hem så kom Bitta upp med Sanna hon ska sova hos oss inatt.

Ja, det var min dag=)

Och så vill jag säga GRATTIS SOFIA PÅ FÖDELSEDAGEN=)

Kram


Snubblar!

SKulle skriva ett inlägg nu...men jag snubblar på tangenterna och jag vet inte om det beror på ölen jag just drack eller om det beror på att klockan är över midnatt? Peace out! Jag får återkomma vid tillfälle...det här var för snurrigt! :) Sugen på en till öl - MEN det är ju en dag i morgon också...eller rättare sagt om typ 6 timmar! Jag och Magnus har ju inga bokade sovmorgnar - vi tar dagen som den kommer...tjurigast ligger kvar i sängen!!! SÅ det kan vara JAG som ska kliva upp...men om jag drar i mig en till öl så kanske det kan räknas som om jag varit på fest???

Vilka leksaker...




Pappa har lånat leksak till grabbarna i helgen. De har haft superkul!!
Antar att vi måste till en motorhandlare nu......!

Hurra!

Hurra 1 - Jag får fortsätta på Lagersberg efter sommaren!

Hurra 2 - Idag har det varit examen så jag har snart semester!

Hurra 3 - Idag börjar fotbolls-VM!

Hurra 4 - Idag har jag fått låna en fungerande mobil av Elin så nu får jag kontakt med omvärlden igen!

Hurra 5 - Jag gjorde succé som målvakt på matchen mot sexorna igår och fick omnämnande i Folket!

Hurra 6 - Livet är helt fantastiskt underbart härligt :)

Kram, kram, kram!!

Tappat min mobil :(

Igår hade jag en helt underbar dag med mina grabbar på kanotutflykt. Vi paddlade, badade och fiskade.

Tyvärr avslutades dagen på ett tråkigt sätt för jag tappade min mobil i sjön!!! Andra gången det händer för er som minns, jag har ju en som ligger på botten av Storsjön oxå. Nu har jag en som ligger på botten på Båven... Skulle bara ta upp den ur fickan och kolla vad klockan var och när jag skulle lägga tillbaka den slank den ur näven och gled ner i vattnet. Kan inte skylla på någon annan utan jag var bara KLANTIG!

Fy fan säger jag bara, hade räknat med att få lägga mina skatteåterbäringspengar på något annat än en ny mobil. Hoppas jag får mitt nya SIM-kort på fredag och så har jag plockat fram en gammal ur byrån som jag ska försöka få liv i!


Sommarfest=)

Nog för att det har varit kallt och blåsigt, men just ikväll när vi skulle ha vår sommarfest för barnen då tokregnar det och blåser och är kallt:( Tur att vi har lokaler så man kan vara inne och ha kalas. Jaja, roligt hade vi iaf. Tror alla var nöjda och glada!

Mina barn var utspridda lite här och där, Martin följde med Joel och Jesper hem och han var väldigt nöjd med det hade nog gärna stannat ett tag till som det verkade när jag kom och skulle hämta=) Julie följde med en klasskompis hem och sen så gick dom tillsammans på fotbollsträning ( J hade glömt träningskläderna hemma och regnkläder glömde hon tydligen att ta på så hon var blåfrusen, blev som tur vad omhändertagen och upptinad av sin farmor) Emma tillbringade dagen med Linnea, ifs inte så ovanligt=), hela fam olsson + Emma åkte in på friidrottsträning!
Man kan väl säga som så, att händer det saker så ska allt ske på samma gång och nu är det väl tur att jag har dom som ställer upp och hjälper mig♥

Nu har jag letat mina nycklar i en halvtimme ca, har hittat dem och nu vill jag bara krypa ner i sängen!!

Kram på er å gonatt

Tackat nej!

I morse tackade jag nej till jobbet i Västerås som jag erbjöds i fredags. Iiiiihh! Hoppas verkligen att jag gjorde rätt. Kände att jag hellre ville vara kvar på Lagersberg men då de inte kan erbjuda mig nån tjänst för tillfället är det ju lite risky. Fast dom tror att dom kan göra det i slutet på veckan så det är bara att hålla tummarna. Så gör det är ni snäll :)

Gubben är hemma

Har fått hem gubben från fjälls äntligen. Han har varit borta i tre dagar, och utan mobiltäckning. Så de va skönt att han kom hem, utan att ha frysit ihjäl, de hade -4 grader i natt som va. Usch, tur han tog med tältet i allafall. Men där verkar han ha sovit själv, de andra sov i vindskyddet. Tokar! Ja ja, fisk hade han med sig hem, och två av dom grillade vi till middag idag. Det var inte fy skam! Väldigt gott faktiskt!

Har hunnit måla lite av baksidan av huset idag, hann inte så mycket, då jag, mamma och grabbarna gick ner på byn och tittade på traktorparaden. De va lite kul, grabbarna blev lite imponerade i allafall. Jag tycker de e så duktig som orkar gå. Nu tog vi ju bilen till mamma och pappa, men sen gick de utan problem ner på byn och tillbaka igen. Fyllde ju på med lite energi genom en glass då förstås, de hör ju som till. Fast egentligen skulle de och jag ha behövt lite varm choklad i stället, de va ju svinkallt! Kallblåst! Var är sommaren??!!

Nä, jag ska ta å gå upp till Kalle som redan gått och lagt sig, vill ju hinna kramas lite nu när han äntligen är hemma.......! Kram

Lördagen 5 Juni

Idag har det blåst kallt igen, solen skiner väl mest lite från och till men det hjälps liksom inte när det ska blåsa så jäkla kallt. Madde och jag gjorde iaf en utflykt och satt ute och fikade i kalvhagen, men Martin tyckte inte det va så kul, utan pira och gnall att han frös och ville hem och tur va väl det för Marika hade nog fått lite problem om hon skulle ha försökt sig på att ta sig dit ut med 2 småtroll och en vagn( hon va ju lite sen i starten  hon;) ).
Väldans så trivsamt när dom kommer och hälsar på, det är ju det som förgyller dagen, att man har sina vänner som tittar förbi ibland!! Ska försöka tänka på det och kanske kunna masa iväg mig själv någongång för det är jag så himla dålig på! Skärpning Malle!!

När "gänget" hade åkt så kom Maria hit och fick titta på när Fredrik bytte bromsklossar ( kom även med goda tips) och när jag oljade in utegolvet. Sen så följde jag och Maria med Jessica upp i skogen för att skrämma bort björnar när hon sprang spåret ett varv, ( hon tyckte det var jobbigt att sjunga högt och springa samtidigt?! ) Sen avslutde vi kvällen med en kopp the!! Nu är det sängen som gäller!

OBS! Det har gått bra med stegen denna vecka, hoppas det håller i sig framöver med!

Puss å gonatt


Årets första dopp

Efter en kvällspromenad med Katta bestämde vi oss för att åka och bada! Jag har varit sugen i flera dagar eftersom det varit så fint väder. Sagt och gjort, vi svidade om och packade ner en handduk. Åkte iväg till Borsöknasjön och slungade oss i! (Det sista var en överdrift, jag fegade i som vanligt). Simmade omkring ett tag och doppade tom huvudet, så ni förstår säkert att det var helt okej badvatten. Kommer bli fler bad, var så säker :) Imorron ska jag för övrigt på anställnings intervju igen. Håll tummarna för att det ordnar sig! Kram

1 Juni 2010

Vilken dag jag har haft!! En helt underbart härlig och fin dag. Med underbara människor och underbara djur, och att vädret var underbart gjorde ju inte saken sämre. Att Fredrik gjorde sin första dag på nya jobbet känns ju också underbart, om det är något som är negativt idag så är det väl att jag ska sova ensammen hela 4 nätter... men men jag kommer att vara så utsövd till helgen så det är ju rätt så bra;) Och något som känns rätt bra är att min räknare står på 23 186 steg idag och det känns som en helt ok start! Nu ska jag gå ner och lägga mig...om mina ben orkar bära mig ända ner vill säga=)

Idag älskar jag allt och alla!
Puss

RSS 2.0