Nu snart drar vi söderut

Sitter och lyssnar på en föreläsning. Åter igen en fördel med att läsa på distans, jag kan samtidigt som jag har föreläsning vika tvätt, blogga, äta och plocka ihop packning inför vår semester=)

Föreläsaren är lite sövande så det är tur att jag kan göra lite annat under tiden. Jag skulle ha jobbat idag men jag kände att på 8 barn så behövdes inte 6 personal så jag tog ledigt!

Jag tror att jag fått med det mesta i packingen nu så det återstår bara att duscha alla barn och invänta Fredrik så drar vi sen. Han jobbar ju till 17.00 men jag hoppas att det är lugnt på jobbet så han kan komma iväg lite tidigare!

Så i natt någongång så tänkte vi umgås med Jenny, jag kan ju säga att det ser vi fram mot=)

Igår så letade vi redan på Julian, vi träffade bara honom i 5 minuter för Suss och Modo hade middagsgäster men vi fick träffas en liten stund iaf och jag fick klappa på han lite, kramen sparar vi till nästa gång♥

Härligt!

Har ju haft ledigt lite drygt en vecka och det var faktiskt lite skönt att vara kvar här. Jag har inte gjort något särskilt, mest hängt med Katta och suttit på cafeér. Mamma, Gika, Minata och Lio kom på långfredagen så från och med då bodde även jag ute i Bälg. Det enda vi gjorde var att sitta ute och prata. Men det är väl iofs inte så bara för jag tycker ju det är jättekul att prata.

Det var kul att träffa barna i tisdags men jag ska inte säga något annat än att jag längtar till 15 juni! Eftersom jag känner så är det nog dags att göra något annat!

Men wow, vad allt känns härligt! Varmt och soligt väder och en massa andra roliga saker! Imorgon kväll, SENT, kommer Malle och familj till mig och det ska bli så kul! Vet ju att det går att klämma in 5 st i min lägenhet så 6 st ska väl inte bli något större problem :)

Kram!


Soligt och varmt!

Hej, har kommer lite uppdatering vad som hander i Türkiye. Det hander visserligen inte sa mycket, vi har det i af valdigt varmt, varmare an vi trodde att det skulle vara. Hade raknat med moln och regn och langbyxor! Visst fick vi lite regn i sondags, men det varade i en halvtimme, sen var det klarbla himmel och stekandes hett. Sa vi har brant oss allihopa och ser ut som nagra kokta kraftor! Men vi har det bra, vi ater, badar i poolerna, solar, tar oss en drink, badar i havet, ater mera, tar en till drink, och ater lite mera mat. Och en kvallsdrink pa det. Sa ser val dagarna ut. Men snart ar semestern slut och vi aker hem igen. Ar dock mer positiv till Turkiet an vad vi var fran borjan. Var lite skeptisk forst, men an sa lange har vi bara stott pa trevligt folk och det ar rent och snyggt overallt. Helt ok land att semestra i! Ses snart! Kram!

Ny frisyr

Vi har ett fantastiskt väder och ett fantastiskt sällskap! Man kan ju inte annat än att vara på ett strålande humör!

Idag har det dock varit tokvarmt och Julian har svettats som en tok och ett tag var han alldeles blöt av svett, så till sist frågade jag om vi skulle raka honom och det ville han. Numera ser han ut såhär:





Jag tror att han tycker att det är ganska skönt faktiskt och dessutom passar det ju väldigt bra med det tecken han springer runt och gör. Ni kanske kan gissa vad det är om jag säger att han samtidigt säger: "Rock on!" ;o)


Glad påsk

Nu tror jag att jag packat färdigt. Så i måra drar vi till Turkiet. Kanske uppdaterar något under veckan hur vi har det. Men tills dess får Ni ha en toppenhelg och en super glad och varm och skön påsk!! Kram till Er alla!

Så ledsen för att Peter blev sjuk, att hans barn inte har någon pappa i livet och att Maria fått gå igenom allt detta! Livet är verkligen orättvisst!  Vi ska nog lite då och då tänka på det vi har och inte ta så mycket för givet. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga, jag vet bara att det gör ont i mig! Det som ändå känns bra är att jag vet oxå att de minnen jag bär med  mig av Peter kommer vara fyllda av glädje och skratt! Jag är glad att jag fick lära känna honom!

Sov så gott♥

Jag vill inte va sjuk!

Usch, håller på att bli förkyld. Är snorig och täppt i näsan om vartannat. Känns som mitt huvud är dubbelt så stort. Typiskt när man ska åka på semester... :( Men skit samma, spelar väl ingen roll var man är sjuk. Jag ska ligga i solstolen och bara softa ändå..! Fast, det kommer ju inte att vara toppenväder där direkt, runt 20 grader. Det är det ju här också snart... Hos Dig Jenny såg jag att det ska vara runt 22 grader varmt i helgen. Kanske skulle ha kommit till Dig i stället?!! :D

Härliga sol!

Jag hade glömt bort hur fantastiskt härligt jag tycker det är med sol :) Jag vill vara ute så mycket det bara går och det kan jag ju vara eftersom jag har påsklov!

Sen jag skrev sist har jag umgåtts med min elev med struliga hemförhållanden ni vet. Idag fick jag dock ett kort och kallt telefonsamtal från någon på socialtjänsten som meddelade att jag kunde ställa in mitt umgänge med henne imorgon! Det enda jag vet är att hon fått byta jourfamilj men sen är det inte så mycket mer. Känns olustigt och när jag frågade henne vad som kommer hända nu fick jag ett otillräckligt/otydligt svar tillbaka. Men jag ska iaf få veta något innan nästa tisdag eftersom jag lite spetsigt påpekade att det vore önskvärt eftersom hon går i min klass. Ja, ja allt ordnar sig säker men just nu känns det inge bra med tanke på det!

Idag har jag och Katta ätit lunch på Sylvia och traskat runt i lite affärer. Jag har kommit på att jag kanske kan ha kjol och klänning så det kommer nog prövas såna plagg rätt ofta framöver! Hoppas jag hittar någon jag känner mig snygg i för då kommer jag köpa en. Kanske ska spara det tills vi ses??! Då kommer jag ju ha 4 väldigt bra och ärliga smakråd!

Träffade en annan sjukgymnast idag och han kom fram till att jag har inflammation i ett muskelfäste som hette nåt med tro... Har det på en lapp någonstans men hittar den inte nu. Så han tyckte att jag skulle ringa min vårdcentral och be att få en cortisonspruta. Huga!!! Är lite nervös men ska ringa imorgon och boka tid, tänk om jag blir bra så enkelt!! Då är det värt det hundra gånger om :) Han förmande mig dessutom väldeliga vad gäller träning efter sprutan. Tydligen väldigt viktigt att jag tar det lugnt. Jag som är så jävla less på att inte få röra på mig!!! Men jag ska väl leva typ 50 år till så om jag tar det piano fram till sommaren är kanske inte så jobbigt... Efter det besöket gick jag vidare till min S-cirkel. Känner mig alltid så upplyft när jag kommer därifrån. Gillar att diskutera politik med likasinnade!

Slutligen ska jag berätta att jag blivit utvald att få delta i en SIFO-undersökning. På torsdag kommer jag att få svara på frågor av olika karaktär under ca. 60 minuter. Känns jättespännande och jag ser fram emot det. Undra vad det kommer vara för slags frågor??!

Kram!

två helger på raken

Ja, Marika sa ju det i helgen som var, tänk nu har vi fått umgåtts två helger på raken. Tänk va härligt det är, att ha vänner som man faktiskt kan vara med en hel helg utan att bli lej dom=) Till helgen är det påsk och vi har inga planer så vem vet det, kanske kan få bli tre på raken med!!

Jag tror inte att jag har berättat att Julies klass var med och sjöng på ett musikcafe på medis. De var så himla duktiga och Anki är så bra och ger verkligen järnet. Dom hade små repliker och så sjöng de Klasklättermus sånger. Jag glömde ju videokameran hemma i vanlig ordning och satt så långt bak så jag har tyvärr inga bra bilder, men duktiga var dom iaf:)

Igår så var vi superlata ända fram till klockan 14, då så var det bara att vräka sig ut och gå rond 2 med veden. Vi tog det ganska lugnt och höll kanske på en 2-3 tmmar men det har minskat och vi kommer att bli klar till helgen skulle jag tro.

Kattungarna växer så det knakar och jag tror att Sammy, killen kommer att bli långhårig! Dom e såå söta!

Smörgåstårta

Idag har jag bjudit på födelsdagsfika! Gjorde en smörgåstårta och den blev faktiskt väldigt god. Imorgon ska jag hänga med Elin och Pekka till Mariefred och umgås med Diddi och BM så då får resterna åka med. Tur jag gjorde en stor :)

Har haft en bra vecka på jobbet. Det har varit ovanligt lugnt! Vet inte om eleverna har testat färdigt varandra klart nu?! Har iofs haft några tuffa EVK: er den här veckan och flera av eleverna har ganska mycket press på sig hemifrån. En av eleverna får inte vara i skolan för tillfället pga stor hotbild så det finns saker att greja med som ni kanske märker. I onsdags hade jag hemundervisning och ska umgås med henne två dagar på lovet eftersom hon har det så jävligt med allt.

Kommer inte åka hem något det här lovet och det känns ganska skönt. Mamma, Lio, Gika och Minata kommer hit på fredag och stannar över påskhelgen. Det ska bli kul!

Hade gärna varit i Ålåsen i helgen :)

Kram på er!

Helgen

Ja, om helgen som gick skulle jag kunna skriva mycket..men det som händer i Blåsjön stannar i Blåsjön.. om det inte redan är på facebook=) Hade iaf en härlig helg med mycket skoter, god mat och skratt. Trevligt sällskap och skapligt väder ibland!

Annars är det mesta som vanligt, lite lugnare på pluggfronten. Barnen sköter sig och kattungarna växer så det knakar.

Klart slut från mig för denna gång=)

Idag tipsar jag om arkitekt ..


...studeranden:

www.mathiassoderman.com

Om jag var du (t ex ägare av en arkitektfirma och med möjlighet att ta emot en praktikant) skulle jag kasta mig in och ta en titt. Vad säger jag, jag rekommenderar ju alla att titta in såklart!

Det tycker jag att du också ska göra!

Har varit i Åre

Ja, och vad gör man i Åre? Inte åker skidor i alla fall, vi badade...... både ute och inne... Grabbarna hittade en vattenpöl utanför lägenheten vi bodde i, och den tyckte dom att dom kunde plaska och hoppa i, i tygkängorna och jeansen. Det var bara å gå in igen då. De förstod inte alls varför jag blev arg!

Vädret kunde ju ha varit bättre en helg som denna, världens storm kom till Åre och även en massa regn. Var inte alls så sugen att åka upp på skutan, utan vi höll oss ganska mycket inomhus, bl a i badhallen på Holiday, ungarna var helnöjd!

När vi for hem så sa jag till Joel och Jesper att vi skulle stanna till på chokladfabriken och smaka och köpa lite choklad. Jesper funderade en stund, sen sa han med lite förtvivlan att han inte alls ville stanna där. Vi tittade ju på Kalle och chokladfabriken för inte så längesen, och jag insåg då att han nog trodde att det var dit vi skulle....! Efteråt så var han ganska nöjd efter att fått provsmaka en massa olika choklad samt fått lite med sig hem. "Det var inge läskigt på chokladfabriken!" Nä, vilken tur!! :D

Vill skriva något.

Kram och puss!


Har varit...

... jävligt less ett tag men nu tror jag det är färdigt med det :)

Fruktansvärt jobbigt på jobbet och ont i bäckenet och då blir liksom allt jobbigt. Orkar inte berätta om alla bekymmer, ska fokusera på möjligheter från och med nu istället. Men tror inte det blir en fortsättning på Lagersbergsskolan för mig efter sommaren.

Här i Eskils är det iaf full fart på våren! All snö har smält bort, nästan åtminstone. Ligger kvar lite i skuggiga partier men den ryker nog snart. Jag har satt på nya däck på TYA redan :) Bor hos Linn och David för tillfället, de behöver nämligen min hjälp. Så just nu sitter jag och kollar på katterna som är helt ryss och hejar på Skellefteå! I övrigt kretsar mitt liv väldigt mycket runt Modo och jag mår själsligt dåligt pga av deras spel. Vinner de inte mot Södertälje kommer jag nog att börja grina :(

Skulle åkt till Tuk i helgen på systerhelg men vi ställde in det för ett par timmar sen eftersom Gika är sjuk. Trist! Men bara att boka in en ny helg inom kort!

Nu luktar det skit här och då är mest troligt Dexter den skyldige! Så innan jag går och tar bort det tänkte jag bara meddela att jag tycker om er väldigt mycket!
Kram

Som hittat!


Den här skönheten ska ta mig och Magnus framåt i helgen. Tyvärr blir det nog bara en dags skoter-lek för oss. Magnus har inte möjlighet att vara ledig i morgon utan jobbar halvdag. Så vi dyker väl upp lagom till middagen skulle jag tro...och tredje/fjärde ölen. Till er som inte vet redan så är vi ett gäng som åker upp till Stora Blåsjön på lite "mini-semester". Undre åldersgräns ca 30 år - eller bäst att säga 25!!! :) Ska bli skönt. Jag har aldrig varit där - så det ska bli väldigt spännande. Välbehövligt också tror jag! Tack momma & moffa för att ni ställer upp i vått och torrt - i nöd och i lust. :)

Vilket väder vi har fått!

Det töar som bara den nu, solen strålar och det är en massa plusgrader. Hur skönt som helst!! Blir det inte nattkallt så är det nog inte så mycket vinterväder till påsk! Men för min del kvittar det, jag kommer att befinna mig på varmare breddgrader! :)


En abborre!

I morgon hoppas jag att grabbarna är nog friska för dagis. De var hemma några dagar förra veckan, med feber och hosta. Båda två. Bra att de tar det samtidigt i och för sig..! Men i helgen har de inte haft feber, men ganska elak hosta. Och den brukar ju sitta i ett bra tag... Vi hade ju tänkt att ta en helg i Ålåsen, å åka lite skoter, men vi struntade i det, och stannade hemma i stället, och hoppas att de kurerat sig för dagis igen.

Vi åkte ut en sväng på Hammerdalssjön i dag bara och fiskade lite. Jesper fick faktiskt en liten abborre! Men sjutton va det tinar ute nu!! I natt har det varit ca 5 plusgrader och det tar på snön!! Det har tinat jättemycket nu, så det dröjer nog inte många veckor tills snön är borta......! Det var blött på isen, inte så att det är någon fara att köra, men det är en massa vatten, lite läskigt ändå....

Men jag hoppas att vårvintern håller i sig lite till i alla fall, för om två veckor tar vi långhelg och ska vara i Ålåsen, äntligen, har ju blivit så lite av det känns det som. Å då får vi ju fin-främmande också!! :D

Lördag och kalasdag!

Lördag = sovmorgon!..eller? Inte här och idag iaf, klev upp halv sju med Julie som skulle på innebandycup i Krokom. Skulle ha behövt en sovmorgon dock för både Julie och Martin har hållit oss vakna inatt, men men jag fick gå och lägga mig och sova en liten stund till sen hon åkt. Försökte lägga mig och läsa, men boken va så förbaskat tråkig så jag somnade=) Julie mådde inte bra inatt så jag visste inte hur jag skulle göra om hon skulle få åka eller ej, som tur vad så åkte hon, har ringt hem 2 gånger redan och är så glad och lycklig så! Dom hade gått till semi så det var livat i omklädningsrummet när hon ringde=)

Jag är förbannad oxå, har bakat småbröd av 2 liter och när jag nu gräddat första plåten så sitter skiten fast som ett berg i bakplåtspapperet!! Faan, rent ut sagt:( Det är till jaktastigen i morgon så jag måste ha nått bröd till fikat! Jag ska sluta ta på mig saker, vill inte göra det längre, känns som om jag har fullt upp iaf! Till veckan har fullt upp med, 2 olika inlämningsuppgifter till skolan, föreläsning och en tråkbok med alldeles för många sidor att läsa+ att jag har peronalmöte på måndag, bingo på tisdag och en extra jobbdag på onsdag då vi ska till Ström på utbildning. Inte nog med att jag ska läsa min stud.litt utan vi ska även läsa tills på onsdag,onödigt om ni frågar mig=)

Kl 14 så är det 50-års kalas på andra sidan viken, det ska bli väldigt trevligt! Det är Stefan som fyllt, imorse vid kl 7 så spöregnade det ute men nu är det riktigt fint, inte sol men helt ok iaf!

Puss

Grått ute

Trist väder idag! Så vi är inne, har gjort klart tentan och lämnat in den! Bakat en filmjölkskaka och en filmjölkslimpa. Fredrik ligger och spelar schack och jag skriver några rader här. Vad resten av dagen har erbjuda funderar vi fortfarande över! Martin känner på kulorna, dom e tillbaks säger han=) Vi kanske åker till Ström en sväng, sätter upp tv:antennen eller deklarerar vi får se:) Kram på er

RSS 2.0