Uppdatering

Ja, vad ska man säga... Ibland tar sig livet de mest outgrundliga vägar man kan tänka sig :)

Efter att ha släppt in en människa i mitt liv (som visserligen inte finns kvar längre, men ändå) gick det visst helt plötsligt bra att släppa in fler! De kommer från alla möjliga håll. För det kan väl inte bero på att jag agerar annorlunda, eller?! Hur som helst är det väldigt roligt att leva för tillfället.

En toppenkväll med väldigt trevligt sällskap har precis avslutats. Har förhoppning att det ska blir fler trevliga upplevelser tillsammans med honom. Man vet ju dock aldrig hur saker och ting kommer att te sig. Ibland tror man sig veta väldigt väl och det har ju visat sig vara på tok! Tänker iaf göra det som känns bra för mig :) Förstår om det här inlägget kan verka lite luddigt men undrar ni något mer får ni fråga via mess. Vill inte skriva utförligare här, man vet ju aldrig vilka som läser vår blogg! Haha!

Har haft en fantastisk dag för övrigt! Det har varit superväder här i Eskils och vi har varit på kanotutflykt med grabbarna :) Ibland har man ett ganska soft jobb!

Kram!

Det var en gång

I dag e Malle sjuk ser ni, å då e de synd om henne. Hon har ont överallt och mår illa i hals, huvud och i magen! Men som tur är så finns det något som heter Ipren och Alvedon, dom fina pillren kan man blanda och så tar man några stycken, dricker jättemycket kaffe och knaprar Bafucin så kan man ändå överleva en dag som denna: När kvällen kommer så är Malle ganska glad och nöjd över dagen trots att hon har haft 38 i feber och nästan avlidit på kuppen. För på worddokumentet Malle har på datorn, är det 4200 ord och nu behöver hon bara sova och fundera om det är något som bör justeras till i morgon. Dessutom har hon lyckats göra en atomatisk innehållsförteckning( med hjälp av sin svägerska, men ändå!!!) så livet känns nu lite lättare igen!
Snipp snapp snut så va sagan slut

Håll tummarna..

..hårt, för om en kvart ska ner till Peggy! Låt oss ha lite tur nu!! Inget stök, med fukt och mögel! En glad och positiv tant som bara ser fördelar med just oss:(

Regntunga skyar

Perfekt dag att skriva tenta på, iallafall börja. Önskar att jag bara kunde sitta här tills den är klar och sen så skulle jag få slappa ända tills nästa fredag! Tyvärr ser inte verkligheten ut så, har svamlat ihop 500 ord nu av 5000 och jag har inte ens en röd tråd att följa. Jag vet att om jag bara får upp farten så har jag snart tentan klar, men jag måste ju sova på saker och ting jag. Skriver jag en punkt så måste jag vila på den och sen ändra, lägga till och ta bort. Undrar varför jag inte har börjat tidigare?? Jag har ju vetat hela tiden vad jag det är jag ska skriva om igentligen. Ett glas vin ska jag banne mig ta och hoppas att min hjärna börjar att slappna av lite så jag kan komma igång.
Har även jobbat idag, en riktig innedag har vi haft, bakat äppelkaka som var super god. Jag, Robin och Titti bakade, barnen åt mest äpplen=) Precis som det ska vara! Efter lunch så satt vi och klistrade in bilder i alla barns böcker, frågade ett barn om han ville vara med och tänkte att det är ju skoj..tyckte inte han för han hade annat att göra sa han=) Jo, dom vet ju vad dom vill de små liven och inte vill dom de jag vill:)
När vi åkte hem från dagis så, väntade vi utanför skolan på att Emma skulle komma, men hon kom ju aldrig så då åkte vi på affären. Martin gallskrek för han ville inte att vi skulle skita i Emma( han sa så) och han vägrade gå ur bilen fast jag sa att han skulle få välja om han ville ha chips eller godis! Han ville bara ha Emma!! Nu är vi hemma iaf och här sitter jag och bloggar, ungarna är osams och Emma gick till Wilma..tentan ja, kanske dags att återgå till den, suck! Men från den ljusa sidan sett: Snart sommarlov!!!

Kram

Fotboll

Glömde berätta att Joel och Jesper var på fotbollsträning igår. Egentligen var det bara Joel som skulle vara med eftersom det var 05:or och 04:or som skulle träna, så Jesper var beredd att bara stå vid sidan om och titta. Men tränarna sa att det var helt ok att va med ändå, det var ju bara på lek. 14 tappra barn var med, varav 3 tjejer och resten killar. De fick träna på att dribbla lite, skjuta, finta och så. På slutet fick de spela match och det var så himla roligt att se!! Alla springer ju och vill ha bollen, så det spelar ingen roll om en medspelare har bollen så vill de ta den ändå! Till slut hade tränarn kastat in två bollar till så de hade tre bollar de spelade match med! Joel och Jesper var hur nöjda som helst, de hade jättekul! Å mamma me! :D

The sky is open

Vilket jädra väder det varit idag. Himlen har verkligen öppnat sig ibland, ösregn är milt sagt! Sen regnade det ju sidledes också.... blåsigt som attan! Sen går det en timme så är det strålande sol och blå himmel. Fast de mörka molnen ligger i horisonten och lurar, så en timme till så är det hellregn igen.

Efter jobbet när vi kom hem var det strömavbrott, så vi bjöd in oss själva på middag hos mor å far. Sen när vi for hem igen så var strömmen tillbaka, men när jag och Joel var ute och sparkade fotboll så såg jag nere i skogen hur en av elledningarna går av och ett eldklot slår i backen. Så då försvann strömmen igen...... Men tre E.on bilar har stått här på gården ikväll, och nu ere fixat! Grett! Då hinner man blogga lite innan läggdags!

Godnatt!

Mums i min mun

Frozen Strawberry Daiquiri


4-6 cl ljus rom
3-4 jordgubbar
2 cl pressad lime eller citron
1/2 tsk socker

Häll samtliga ingridienser i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is. Kör blendern i 10-20 sekunder.
Servera i ett kylt cocktail- eller vinglas garnerat med en jordgubbe.

Många serverar sina daiquiris med en sockerrand runt glaset, som åstadkoms på samma sätt som för en Margarita.
 

Min nya favvo!!!


Tandvårdsavtal

Idag hade jag tid hos tandläkaren. Var lite nervös, eftersom det inte är det roligaste stället man kan gå till! Men det gick hur bra som helst :)

För det första fick jag träffa århundradets trevligaste behandlare som hette Fady. Ett föredöme i gott bemötande och gott handlag! Hamnade i första gruppen för tandvårdsavtalet! Vet inte om intaget av sötsaker påverkade resultatet. Att man inte ätit några söta saker på lite drygt ett halvår kan ju inte göra saken sämre iaf och tänderna var i godare skick än sist jag kollade upp dem! Ska bara skärpa till mig med tandtråd (det får jag banning om varje gång)!

När jag sen fick ett bidrag på 300 kr för att jag inte nyttjat en rabatt från Försäkringskassan de två senaste åren (???) slutade notan på 440 kr. Helt okej med tanke på att undersökningen kostade 700 kr!

Enda smolket i bägaren var att jag missade att öppna glasdörren när jag skulle ut därifrån!!! HAHAHAHA, har lite ont i pannan nu faktiskt :) Trodde det var öppet! Så Lilian, jag vet inte vilken av våra faceplants som var värst!! Ett barn som lekte bredvid utgången tittade iaf på mig med stora förbryllade ögon!! Inte blev det bättre att jag började skratta för mig själv!

Ikväll har jag tvättstugan så jag ska nog bara glo på TV och läsa bok. Hoppas ni har det bra :)

Kram!

Ångrar mig!

Idag åkte jag, Elin, Pekka och barna till Vingåkers Factory Outlet. Ett stort ställe med massa billiga kläder och skor. Synd att man inte har mer pengar bara! Större delen av månadens lön försvann när jag var i Stockholm förra helgen, förstår inte hur det gick till :)

Hur som helst hittade jag en SKITSNYGG väst! Ni vet en sån där snyggväst som man kan ha ett linne eller bara en vanlig långärmad tröja under. Den satt bra och jag såg bra ut i den. Men blev dumsnål och hängde tillbaka den! Men nu åååångrar jag mig! Det hade väl varit roligt att ha en sån. Klassisk och tidlös, kunde haft den i flera år säkert!

Har sökt två jobb ikväll också. Måste komma ihåg att fråga min rektor om det är okej att jag lämnar henne som referens imorron ifall någon av dem ringer! Kan ju bli lite pinsamt annars!! Tror det kommer ut flera under veckan så jag ska verkligen vara på hugget :)

Kram!

Ingen Maggio för oss

I fredags läste jag i tidningen att Veronica Maggio skulle uppträda på Liseberg och jag kände spontant att jag gärna ville se henne, så jag drog iväg ett sms till Mathias för att höra vad han ville. Han tyckte att det var en bra idé, så vi tänkte att Julian kunde somna i vagnen när han blev trött.

Sagt och gjort åkte vi in till stan ca en dryg timme i förväg. När vi kom till Korsvägen såg vi bara hur folk vällde av alla spårvagnar och bussar som kom, för att sedan fortsätta trängas in mot Liseberg. Vi gick till Getebergsäng för att se om den ingången hade lite kortare kö. Inte särskilt mycket kortare. Till en början gick kön ganska snabbt, så på en halvtimme hade vi kommit säkert 30-40 m. Efter ytterligare en halvtimme hade vi inte kommit riktigt lika långt och längre fram kunde man se att kön började svälla ut sidledes pga alla irriterande egotrippade människor som inte förstått begreppet köbildning, utan bara travat fram och börjat försöka tränga sig in...

Om vi hade haft ett Lisebergskort redan så hade vi kunnat gå in via portvärdens ingång, men nu hade vi ju inte varit så smarta ännu. Dessutom hade vi inte en tanke på att det faktiskt skulle vara Göteborgsvarvet på lördagen och att det kanske skulle innebära ett större antal människor, för hade vi tänkt på det hade vi ju kunnat åka in tre timmar tidigare.

Vi skippade kön, för vi insåg att vi inte skulle ha en chans att hinna in till Maggios konsert och att J inte skulle hinna ha något roligt där inne. Vi gick till lekplatsen utanför Universeum istället och det var J jättenöjd med. När vi skulle gå därifrån hade vi ställt barnvagnen på andra sidan av båtklätterställningen, så jag tänkte gena genom den. Tyvärr höll jag på att rätta till bältet bak i ryggen med den ena handen, medan jag tittade/pillade på mobiltelefonen nere i väskan med den högra, för att samtidigt försöka ducka under en balk och kliva över ett rep. Jag hade inte så bra koll på höjden på repet och minns att jag tänkte att jag skulle vänta med att kliva över repet tills jag var klar med mobilen. Något gick fel med mina hjärn-/kroppssignaler för tydligen så klev jag över i alla fall, fastnade, ramlade framstupa och fick äta lite sand. Bra jobbat Lilian! De som satt på bänken framför fick sig ju ett rejält skratt i af och jag skrattade ganska mycket själv också. Kände mig både lite chockad och generad, men man får väl bjuda på ett skratt helt enkelt.

Jag kommer inte ens ihåg sist jag ramlade och hade så pass dålig koll på händerna att jag t o m slog i huvudet. Efter ca tio minuter fick jag tväront i huvudet och det satt i under några timmar. Vet inte om det var chocken eller nackknycken. Skönt att det var sand jag fick fulla ansiktet och inte asfalt ...

Tänkte skriva om lördagen också, men det får bli i ett separat inlägg när det här blev så långt.

Hoppas att ni haft en härlig och solig helg!

Kramar!

♥♥♥

Det är såå länge sen jag var in och skrev något! Har inte så mycket att förtälja men kan ju berätta att dagen har varit bra! Tycker hela veckan har varit helt ok! Jobbade lite extra igår eftermiddag så den här v är jag på jobbet 3 dar och det var länge sen sist!

imorgon så ska första kattungen lämna oss, känns bra att det är Amanda som ska ha henne, Chanel=) Sen så ska Siri ta barnen och Fredrik och jag ska få lite egen tid! Kan inte klaga på det, känns faktiskt alldeles strålande♥♥♥, Julie tyckte inte det för hon ville gärna träffa sin pappa en gång till innan jorden går under på lördag=) Sicken gullunge!

Kram på er alla

Vänner



Tack för en underbar helg! Jag är så tacksam för att ha vänner som Ni! ♥

Ny stegräknare

... är på ingång men jag har den inte i min ägo ännu! Trodde jag skulle hinna få den till Vårruset ikväll men så blev inte fallet. Tog ju och anmälde mig till det eftersom jag nån gång i livet ska jogga 5 km :) Det är bra med ett mål har jag hört! Men min inflammation i trocanteris har ju gjort att jag inte ens får motionsgå så nu blir det till att gå istället för att lufsa runt som jag hade tänkt mig.

Ett tag kändes det lite skämmigt att ens åka dit eftersom alla andra mest troligt kommer skutta runt som gaseller men så tog jag och bestämde mig för att jag inte ska bry mig om vad alla andra gör. Det är ju vad jag gör som har betydelse eller hur?! Och eftersom jag inte får träna (lite skönt att ha något att skylla på faktiskt, blink) får jag göra det bästa av situationen. Egentligen ska jag nog inte ens gå 5 km om jag frågar dr Pedersen men frågar man inte så kan man ju göra som man vill! Hoppas det inte blir värre...

Pga detta hade det ju varit roligt att ha stegräknaren i fickan men får nog hämta den imorgon istället.

Har nyss pratat med pappa och ibland är han väldigt roligt. Faffa har fått komma hem idag efter ett par veckor på NÄVA i Ström. Men eftersom det "é så klennt é virke i käran nuförtin å dom int örk någe" hade han i princip fått brossla upp faffa själv uppför trappan till huset, typ 6 steg, för färdtjänstkillen var för svag. Jag kan bara tänka mig vilket mutter och fräs det ska ha varit där ett tag och jag tycker synd om stackaren! Fast lite lustigt att han inte hade med sig något hjälpmedel, typ ramp eller så. Det borde väl färdtjänsten ha kan man tycka! Sen kan jag även tycka att faffa borde ha en egen ramp! Men han har inte velat att pappa skulle lägga tid på att bygga någon i vinter eftersom han ändå inte skulle ut då. Levde han till sommaren tyckte han att det kanske var dags att börja fundera på så vi får se om det blir någon framöver :)

Nu ska jag snart åka!
Kram!

Jag saknar er, Maggan & Dacke!

Med det sagt så förstår väl alla vad jag pratar om!;o)

Tack för en fantastisk helg till alla inblandade!

Några höjdpunkter från helgen:
*Nä, what happens in Tuk stays in Tuk.

Annars så var det QL att se Ronnie Åströms Trio in action - och alla galna dreglande fans som befann sig där framme vid scenen.


Måndag

Just nu sitter jag lyssnar på en kvinna som berättar om talsyntes. Jag ska strax börja lyssna, bara blogga lite först:-) Har försökt komma ihåg vilka olika datum vi pratade om men eftersom jag inte hade kalendern med mig är det lite oklart! 25 juli hos Marika, helgen vecka 41 hos Lilian! Typ 15 juni nästa resa - Bulgarien! Var det nåt mer? Ny stegräknare är beställd, kommer höfta de dagar jag inte har nån!

Jenny dricker sin lunch i vanlig ordning.

img_8892 (MMS)

Jenny dricker sin lunch i vanlig ordning.


Tandvärk

Har varit till tandläkaren idag, fick åka till Brunflo för att dra en visdomstand. Den satt tydligen lite krångligt till. En timme höll killen på att försöka få ut tanden. Och själva bedövningen är ju inte att leka med. När de sticker in nålen och det knakar i hela käkbenet, inte skönt. Fem sekunder senare så domnar tungan bort och man pratar roligt..! Som tur var så behövde inte tandläkarn skära upp tandköttet för att få ut tanden. Efter en stunds försök att rubba tanden lite, så borrade han bort en bit av tanden, sen gick det lättare att dra ut den. 

Tur att jag åt min lunchlåda kl 9 innan jag for till Brunflo, för sen kunde jag inte äta någonting förrän runt kl 18 ikväll. Ska ta lite värkpiller nu och lägga mig i soffan och halvslumra till ishockeyn.

Packa borde jag också göra, men jag behöver väl inte med så mycket, eller? Tänkte ju köpa mig både lite nya kläder och skor, så då behöver jag ju inte packa så mycket! :)

Vi ses snart! :D

Eskilstuna-Gotland

Vi åkte ner till Eskilstuna förra Fredagen, starade här från Görvik vid kl 17.00 och var framme hos Jenny vid halv 1! Måste säga att barnen är otrolig i bilen som bara åker med och är glada och nöjda. Hos Jenny så var vi bara, umgicks och mådde bara gott, alldeles för kort tid bara! På Söndagmorgon så var det då dags att sätta sig i bilen och åka vidare till Nynäs och båtresan över. Allt gick bara frid och fröjd. När vi kommer av båten så fylls jag ju av de här lyckokänslorna som jag fylls av varje gång. Vi åkte raka spåret till Farmor och sen när vi hälsat på där en stund så åkte vi till stugan som var liten och mysig, jättefin tomt. Det har varit kallt hela veckan men bara lite snö och regn en dag annars så har solen skinit på oss men kalla vindar. Vi har gjort lite små utflykter så där som vi brukar,Fredrik och Julie var och spelade golf en dag och det tyckte dom var jätttekul. Jag har försökt att hälsa på farmor så mycket som möjligt, och jag tycker att hon var lite piggare nu än för 2 år sedan. Lite vimsigare dock.
Det var väldigt jobbigt att säga hejdå den här gången och inte blev det bättre av att GA säger att nästa gång vi kommer så är det ju inte säker att dom lever:( Huvvaligen, men jag tänker att det är nog till att åka dit och inte vänta 2 år på nästa resa över. Hemresan flöt på fint trots att jag lämnade Fredrik på Arlanda och att jag körde hem själv. Vi gjorde bara några korta stopp, tankade en gång och några kisspauser vid vägkanten! Borta bra men hemma bäst! Slutsummeringen för resan är dock= Såå hilma skönt! Att få åka och umgås med hela sin familj en hel vecka, Vi har mått gott av det hela familjen!

Nu så har vi lite klassmöte, de andra pratar på och jag försöker lyssna och skriva samtidigt.

Känns som om jag har rätt mycket att göra den här veckan, det är bara att jobba på nu så jag kan njuta av helgen!


Sommar!!

Härligt, nu kommer värmen! I helgen har det varit sommarvärme! Inte alls så dumt! Har varit hemma och tagit det lugnt, städat och påtat lite på gården å så, grillat som sig bör i sommarvärmen. Jag och Jesper tog oss en promenad med Jespers cykel under armen, en bit bort från E:45an. Jag tror inte att Jesper är riktigt redo för att cykla efter storvägen, så vi gick bort på jobbet och sen cyklade upp på Åsen. Han var helnöjd. Annars får de ju bara cykla här på gräset och det är ju inte så himla lätt....

Putsat fönstren har vi också gjort i helgen, känns bra. Nu när det är gjort så ser man att det verkligen behövdes!!

Ser verkligen fram emot helgen då vi får träffas alla igen! Tror det kommer att bli toppen!! LÄNGTAR! Ses snart!

Kram på Er alla!!

Tillbaka till vardagen igen..

Så var man hemma i Skarpås igen då. Har varit ute mest hela helgen, det har ju varit härligt väder. Förutom en liten snöskur som kom blåsandes på förmiddagen...... men vi har varit ute och krattat gården, dödat hundra råttor, och premiärgrillat och suttit ute och ätit. Inte råttorna då... och förhoppningsvis klarar vi oss från råttpesten efter allt krattande......

Vi hade i alla fall en toppenvecka i Turkiet, hade några molniga dagar och nån regndag, men överlag är vi nöjda ändå. Vi fick sol och värme, och hann gå i Sides gamla stad och titta och shoppa lite när det var lite mera moln. Vi har ätit mer än nog, ska svälta mig i några veckor nu...! Buffé till frukost, lunch och middag hör ju inte till vardagen direkt... Visst, man behöver ju inte äta allt man ser heller, men man vill ju som prova det mesta.... och det var ju så gott!! Ni vet ju att jag gillar mat...! :)



Vi hann dessutom testa på hamam, ett turkiskt bad, vilket var helt ok. Fick basta och bubbla en stund först, för att sedan bli skrubbad på gammalt skinn, och sedan lite massage på det. Det var skönt. Annars har vi mest slappat vid poolen eller på stranden. Smågrabbarna tyckte inte att havet var så lockande att bada i, men de var nöjda att leka i sanden.

Så nu får man jobba och slita lite igen, så man kan åka på nån semester i sommar också. Dock blir det nog inom Sveriges gränser då, vilket inte alls är fy skam!! :D

Vad roligt det var...

... att ha familjen Blixt på besök här igår :) De kom infarande kl. 01 och klämde ihop sig på mina soffor och en luftmadrass. När jag vaknade på morgonen bestämde jag mig för att köpa en egen, eftersom jag lånat Kattas. Efter lite frukost drog vi ner på stan för att kolla om det fanns någon på Clas Ohlson. Emma hoppade tappert på sina kryckor men fick till slut kapitulera och sätta sig i barnvagnen och oj vad hon tyckte det var pinsamt. Det var synd om henne! Det fanns ingen där så vi åkte vidare och på Jysk hittade jag en! Emma och Julie sov som kungar på den i natt :)

Vi hann även med ett besök på Norrbilar som inte hade några Nissan och Jula innan vi drog hem till mig igen. Hängde i lägenheten och gjorde typ ingenting. Barna förströdde sig själva en stund så jag och Malle fick sitta själva i köket och prata i säkert 1 hel timme :) Mitt bästa den här helgen!

På kvällen gick vi till Vilsta för att kolla brasan som jag trodde skulle tändas kl. 21 vilket visade sig vara lite fel eftersom det var en kolhög när vi kom dit, haha! Men vi fick ju se rök och kol iaf :) Martin hade klockat in så han fick vara hemma med Fredrik. När vi kom hem tittade vi klart på Sveriges match mot Norge och det var ju ingen trevlig upplevelse :(

Imorgon ska jag för övrigt vara jävligt modig! Kan berätta mer efter morgondagen :)

Kram på er!

Födelsedag


I dag fyller min älskade make år. Själv sa han till en Turk förra veckan att han var 34 år. Tror han har tappat bort några år.... men han ser ju så ung ut...! :D

Älskar Dig Kalle!

RSS 2.0