Jag känner mig så stressad...

Jag vet inte riktigt varför jag är stressad heller, eller jo dels alla steg jag vill försöka hinna med under dagen, tänker hela tiden på hur jag kan få till flera steg, blir ju hjärntvättad av den här stegräknarn. Visst är det bra att gå, och det är alltid skönt efter en promenad, men också lite stressande att man måste upp i visst många steg. Ja ja, de blir nog bättre snart.

Sen är det ju så många andra grejer man ska försöka hinna med att göra, men jag tror inte det blir något gjort i af!

I helgen var vi i alla fall i Ålåsen. Det var skönt, där blir det inte samma stress, även om stegen fanns i bakhuvudet hela tiden, men där är det inte så många andra måsten. På lördagen gick vi en långpromenad hela familjen, ja den var lång för smågrabbarna, 3 km, det var inte så många gånger som de låg raklång på vägen och skrek att de hade ont i benen, bara några! Men vi gjorde några stopp i några hallonbuskar efter vägen. Det fanns faktiskt en hel del fina bär, samtidigt som många var maskätna å äckliga också. Joel och jag smaskade i oss ganska många hallon. Gott! På söndagen var vi ute med båten på Ålåssjön, tänkte att ungarna skulle få dra upp nån aborre med deras metspön, men inte. Fanns inga fiskar! Vi åkte tillbaka till land och fikade i stället!

Ja, fika, de e ju gott. Har inte unnat mig nå gott fikabröd på länge... Men fuskade med min diet i helgen igen när jag åt en glass i fredags (gu så gott!) å så åt jag några potatisklyftor och några chips... Måste ju få äta någe gott nångång! Känner inte någon skillnad ännu av att följa LCHF-kosten, men det är ju bara tre veckor jag kört me de nu, å så lite fusk på helgen, men inte så mycket ändå!! Men det som är bra är ju att jag är aldrig hungrig eller småsugen på något mellan måltiderna. De kan ju va bra. Fortsätter ett tag till me detta så få vi se vad som händer!!

Separationsångest...

Börjar känna av den nu faktiskt. I morse åkte pappa hem till Jämtland och som vanligt är det alltid lite sorgligt att säga hej då till honom. Ikväll har vi flyttat alla mina grejer till lägenheten. Katta och Marcus hjälpte till så det gick jättebra. Jag hyrde ett släp och vi behövde köra två vändor, sen var allt fixat. 

Orkade inte börja fixa något ikväll så därför sover jag i Bälgviken en natt till. Men imorron börjar väl mitt nya liv på riktigt antar jag. Spännande och roligt men lite skrämmande också. Så många av dom jag bryr mig om, däribland ni, känns så hiiimla långt bort!

Nu ska jag se om jag hittar mig en TV som inte är alltför dyr.

Kram

Det ser ut som om ni "paras"!!

sa Emma  imorse när hon kom in i vårat sovrum och Fredrik låg och kramade på mig:) sen fortsatte hon ...men det gör ni ju inte!! Nä, sa jag, det gör mammor och pappor bara på natten när alla barn sover!! Ja, sa Emma precis som att det förstod hon ju, att just så var det!! Men jag vill gärna ha en lillebror till, säger hon i nästa andetag! Så nu har vi fått lov att "paras" iaf en gång till!! Härligt med barn:)

Idag har jag varit och myst med Hannas lilla Alice, hon var så söt och fin!
Hanna var dock lite trött, vi kom och väckte upp henne så jag har lite dåligt samvete för det men, men... Förhoppningsvis så kanske vi hinner träffa dom en gång till innan dom åker hem. Axel hade blivit så stor, men han blev väldigt glad över att få lite barn att leka med.

Sen åkte vi till Rickard och Mia och lämnade igen Wilma. Idag fick jag träffa Mia med:) Elias han hade kört fyrhjuling hela dagen så han hade inte saknat sin syster, och inte mig heller sa han:) Han började mad att nypa Wilma, tror han på nått vis vill ge igen eftersom hon hade fått sova borta hos kompis och inte han!

Det har varit lite trögare ihelgen att få i hop stegen, igår klippte jag gräs en stund på kvällen för jag låg efter och idag så tog jag och Fredrik en promenad uppe i skogen, så det fattas inte många nu!! Var så skönt att han var hemma, jag ville inte alls att han skulle fara tillbaka idag igen. Ändå så åkte dom en timme senare än vanligt...

Helgen har gått otroligt fort, men det har varit toppen allting:)

Söndagmorgon - eller iaf förmiddag...

Igår kväll var Lena & Mange här och vi åt kräftor och en supergod paj med bl a kantareller, som Lena gjort - allt var mumma! :o) Kräftor är ju så underbart gott! Julian satt med och åt han också. Han var inte så förtjust i stjärtarna, men att suga på kroppen verkade intressant, ha ha ha.

Sen kollade vi på en film med Nicolas Cage och jag tänker alltid samma sak: Han har bara två miner - chockad och mindre chockad... Fast i den här filmen var han rätt bra trots sina miner. Jag kommer inte ihåg vad den hette, men den var rätt bra. Handlade om en man som är ganska framgångsrik, men lever ett ytligt karriärinriktat liv med mycket uteliv och dyra prylar, resor och äventyr. Plötsligt får han en chans att pröva på att se och uppleva hur hans liv skulle ha blivit om han fortfarande hade varit tillsammans med sin college-romance, dvs. raka motsatsen; ett liv där pengar inte är det viktigaste, utan kärleken till varandra och barnen, deras familjeliv. Känns det igen? Det får en att fundera lite på det här med hur två människor kan vilja leva så otroligt olika liv och att det faktiskt inte är säkert att den man hittar som man älskar vill samma som en själv. Tänk om Mathias och jag inte vill samma saker längre om tio år...  Jag har ju bestämt mig för honom!

Julian var lite i olag i morse och eftersom han var det blev jag det senare, så jag känner mig astrött och lite off track idag. Vi skulle egentligen åka på barnkalas, men orkade inte då. Är trött som en tok, så idag tänker jag gå en promenad med familjen och sen vila. Jag hoppas i af att Mathias och Julian också vill gå ut. Jag har fortfarande inte ngn stegräknare, så jag vet inte hur många steg jag har gått. Kanske borde försöka fixa en nu innan september i af... ;o)

Kram på er!



Livet på landet

Åh, vad underbart härligt roligt det var att få komma ut på tumanhand en sväng igår. Vi var ett glatt gäng som samlades i en av stugorna på hembygdsgården för att ha "vägfest". Vi grillade och drack - och plågades av återkommande sendrag i än det högra och än det vänstra benet (Magnus bjöd på lakrisshot som tydligen var extra effektiv för att avhjälpa just sendrag!!!).
Jag bara älskade kommentaren från Torsten när det hade surrats en stund om hur tidigare ägare i vårat hus ofta pratat om att fixa pub i källaren: "Magnus han prat inte så mycket - han ha e redan" :)

Jag hade laddat med alkoholfri öl och coca-cola. Gött! Framförallt var det känslan av att kunna lämna huset och känna sig som annat än "bara mamma" som var oerhört härlig! Axel och Kalle skötte sig exemplariskt och barnvakterna likaså. Jag hoppas verkligen att det kommer fler tillfällen.

Jag tog och räknade ihop snittet på mina steg idag. Under augusti har jag 20 dagar som jag alltså ska komma upp i 10 000 steg = 200 000 steg. För att jag ska klara det måste jag gå 12 624 steg idag och i morgon - det ska väl inte vara heeeelt omöjligt!!

Nu ska jag njuta en stund av min kopp kaffe och det faktum att Axel och Magnus sover...och mmma & "finger i munnen" underhåller Kalle...

En lugn morgon för mamman

I morse sov Kalle till 8 och Axel till 10...och eftersom Kalle är sjuk så får han ha nappen och titta på tv så mycket han vill! Han gör små utflykter för att kolla läget med mig och Axel. Magnus har dragit igång med renovering idag - hääääärligt!! Vi övar på det lilla huset! När taket är bytt tänkte jag måla om eller tapetsera där inne också. Vi har en del snygga tapeter liggande - och jättemycket färg. Möblering får vänta till våren tror jag.

Idag testade jag att ge Axel flaskan. INGA problem! Det är första gången jag pumpat med honom och det gick väl hyfsat. Eventuellt kommer mormor och morfar hit ikväll och ska vara barnvakt. Jag och Magnus ska på hembygdsgården på vägfest! Det är ju nära och bra - amningsavstånd för mig och krypavstånd för Magnus! :)

Takläggning i miniformat!

Nä, nu är det lunchdax! Sen ska jag ta och bättra på mina 947 steg so far!


ARG som ett bi!

Fy fan vad less man blir ibland. Jag hade beställt lite kläder från Ellos som kom idag så jag åkte glad i hågen till Coop Nära i Skogstorp och hämtade mitt paket. Var lite brydd när jag bar paketet till bilen att det var så tungt men tänkte inte mer på det. När jag kom hem så öppnade jag paketet och tänkte pröva mina kläder. MEN det gick inte för istället för kläder så låg det 8 glastallrikar där. GRRR! Så nu har jag tillbringat ca 1 timme med att försöka komma fram till rätt person på Ellos kundtjänst, blivit bortkopplad typ 3 gånger så jag måste börja om. Alldeles nyss fick jag så äntligen prata med en kvinna som kunde reda ut problemet. Glastallrikarna är visst en gratisgrej som de skickar ut och som hon uttryckte sig  har "någon klantat sig på lagret" och bara packat i tallrikarna men inga kläder :(

Ville ha en snygg tröja på mig imorron kväll när jag ska på kräftskiva men det är bara att glömma! Går ju inte att klä sig i glastallrikar precis, HAHA!

Har för övrigt fått hämta nyckeln till lägenheten idag så nu kan jag börja flytta in. Kruxet är bara att det inte verkar finnas någon som kan hjälpa mig att flytta i helgen. Det ska hetsbyggas altan för pappa måste visst tillbaka och börja jobba på måndag. 

Ska fråga om Katta och Markus kan hjälpa mig istället :) Har jag tur får jag sova där i helgen. Nu måste jag ta hand om Olle så dom får bygga på. 

Kram! 

Pocketpar i nior


Ja, det var de som gjorde att jag åkte ut igår. Jag klarade mig iaf förbi pausen, men sen var det stopp. Han jag förlorade mot hade pocketpar i tior och det för tredje gången, så det var nog mer hans kväll än min. Det var dock jädrigt QL och jag fick lust att gå dit igen, så vi pratar lite om nästa vecka eller veckan efter. Får väl se, för det ska ju som passa med jobbtider och sånt för alla.

Idag drömmer jag om att ha lite mer konstnärliga talanger. Jo, jag är ju visserligen gift med en som har det, men det skulle vara så härligt att bara kunna göra det man vill på egen hand och inte behöva vänta. Jag skulle vilja fixa i ordning lite mer i Julians rum och kanske göra ngt på en vägg i vardagsrummet, men det senare måste man ju verkligen vara duktig för eftersom det kommer att flytta in ngn annan efter oss någon gång i framtiden. Längtar till, och hoppas, att vi kommer att ha möjlighet att bo i ett hus någon gång i framtiden! Så man kan bestämma helt själv vad man vill göra och vilken tid på dygnet man kan göra det. Nu börjar jag dock bli ganska van vid att anpassa mig efter grannarna, men kan känna att det skulle vara skönt att bara kunna "busa" ngn gång!:o)

Efter några veckors konsekvent vägran att säga mamma, glömde sig äntligen Julian igår då vi var ute och lekte. Jag har provat och provat att få honom att säga mamma, eftersom jag upptäckte att han plötsligt bara slutade med det. När jag ville att han skulle säga det sa han:"Näh!" samtidigt som han skakade på huvudet med en mycket bestämd min. Igår när vi var ute och lekte och jag sprang runt och försökte ta bort de äckliga hundskitarna hörde jag bakom mig "Mamma!". När jag vände mig om sa han "Mamma, bla bla bla bla" - jag förstod inte riktigt det som kom efter men han pekade på ngt på backen och berättade om det. Jag blev mest glad över att han sa mamma igen :o)

Nej, nu hör jag ngt röra sig i "sovrummet".

Kram på er!

Klantarsel

Råkade först spara mitt inlägg under Marikas kategori ...hur får man bort det? Sparade den nämligen under min sedan, så nu finns den på två ställen :o(

På min privata blogg finns det så att man bara kan ta bort, men jag hittar inte här ...

rubriken är svårast att hitta på

Undrar hur det gick med Kalles prickar, men vill inte ringa nu.

Jag började skriva upp mina steg den10 augusti, och det går väldigt bra med stegen än så länge, blir väl annat när dom ska börja på vara sjuka och så. Martin är grönsnorig, men pigg och glad. Det härjar ju "sjuka" på dagis så det kommer väl hit snart med.

Är trött idag med, men jag vaknade 4.20 i morse så det kanske inte är så himla konstigt.

Ikväll så var det start på kommunterrängen, kändes som om det kom ganska så mycket folk, och det är ju alltid kul. Vi fick lite beröm för vårat spår:) Antagligen från dom som sprang fel ifjol, men som faktiskt tog sig runt rätt väg iår! Julie och Emma sprang runt, J kom i mål ganska så snabbt men för Emma tog det tid, hon väntade in Ludwig för han hade ramlat och gjort illa sig, sen så väntade han på Emma i sin tur. Vilka gullungar:) Siri kom och gjorde oss sällskap sen så gick hon hem med barnen och gav dom kvällsfika och läste saga.

Nu ska jag i säng, det är ju en dag i morgon med har jag hört:)

Kram på er 

Barnvakt

Ikväll har jag varit barnvakt åt Olle. Pekka har lovat sin gamla tränare att ställa upp de sista matcherna på säsongen och det var träning ikväll. Elin jobbar kl. 15-00 så då är det ju bra att "stormoster" kan ställa upp :) Han är så söt och gullig så jag bara smälter. Efter han ätit middag fick han bada lite och det är något han tokgillar. Skvätte vatten så jag blev rädd att parkettgolvet i vardagsrummet var i farozonen. Filmade en lite snutt med mobilen, synd att jag inte kan lägga ut den här så ni får se :)

Han har just ätit upp vällingen och lammade in snabbt. Dags för mig att ta itu med kvällens andra projekt och det är att baka fika till barna imorron. Vi har nämligen en regel som säger att man måste lämna in mobilen på morgonen och stänga av den så den inte stör oss under dagen. Märkte att det var två tjejer som inte lämnade in sin så i tisdags la jag dit min med (har haft den inlåst i skåpet annars) och det gjorde susen, de lämnade in sina oxå utan att det blev någon större affär av det. Så när jag var ute och löste en konflikt på lunchrasten kom två av mina grabbar sättande med ett stort leende i ansiktet och meddelade att jag skulle bjuda på fika! De såg nog att jag blev ett levande frågetecken så de förklarade snabbt att mamma ringt, HAHA! Hade ju stängt av den såklart men tänkte inte på att jag har ju vibrator! Så den låg visst och durrade som bara den i lådan. Fanns inget annat att göra än att krypa till korset och lova dem fika på fredag.
Ska leta upp något bra recept på kladdkaka, mitt goda ligger ju nerpackat i någon låda.

Tror för övrigt jag kan få nyckeln till lägenheten imorron :)

Kram

Lite konstigt...

... är det men det känns nästan som om jag vet mer vad som händer i era liv nu fastän jag flyttat. Bra med bloggar :)

Stackars Jesper, hoppas han gör ifrån sig allt nu! Hur är det nu? Kan han använda armen obehindrat eller?

Äntligen får Jullgull den uppmärksamhet hon förtjänar :) Tror både Emma och Julie kommer bli fotbollsproffs. Tittar dom nåt på EM, sjunger nationalsången kanske?! Den kan dom ju!!

Kul att det verkar funka så bra för dig oxå Lilian! Inte lätt med tre små kan jag tänka mig :)

Vad roligt med bilder Marika! Dom växer och blir stora. Tänk att det händer så mycket på bara någon månad!!

Själv har jag det bara bra, jobbar och det känns bara bättre och bättre med barna. Man lär känna dom rätt så snabbt. Idag fick jag en lapp från Maria på expeditionen om att jag skulle ringa upp en pappa till en tjej i klassen. Rätt så nervös slog jag hans nummer och sökte febrilt i huvudet efter vad som gjorde att han var tvungen att kontakta mig!! Kom inte på att hans dotter varken gjort något dumt eller råkat ut för något dumt. Men han ville bara säga att han tyckte det kändes så positivt att hon hade mig som lärare. Hon kom hem varje dag och var jätteglad och berättade om hur bra jag var och vad mycket hon lärt sig!! Blev väldigt glad :)

Idag hade pappa sågat sig i fingret och var tvungen att åka in på akuten för att sy. Så det blev lite stopp i altanbygget... Fast jag har jag tur nu måste han stanna över helgen och det betyder ju att han kan hjälpa mig att flytta in :) Inte något ont som inte har något gott med sig ;)

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa. Saknar er!
Kram!

/Jenny

Det är kärlek i luften:)

Kom hem på kvällskvisten och möts av en överlycklig dotter!!
- Mamma, Filip har frågat chans på mig idag!!!!
- Åh, vad kul, svara jag. Vad svarade du då?
-Jag kryssa nej, för jag är ju kär i Anton!!

Haha, men hon var såå lycklig. Tänk er själv! Dom kör med lappsystemet, precis som det varit i alla tider:)

Kram

Gör ett nytt försök...

Nu provar jag igen. Alla barna' har ju gått hem nu, ja inte Julian förstås ;o)

Idag var första dagen som jag hade dem  alla tre samtidigt och det flöt på väldigt bra måste jag säga. Jag hade gruvat mig lite för att lägga dem samtidigt. Jag trodde att det skulle ta lång tid innan de somnade eftersom de skulle sova i samma rum, men det gick ju som smort. De somnade efter ca fem minuter och det hade jag väl aldrig kunnat tro innan :o)

Annars går det på i ett mest hela tiden; mat, blöjbyten, lek, frukt, blöjbyten, sova, mat, blöjbyten, utelek, mellis, blöjbyten, sova...etc ;o) Känns det igen, Malle och Marika? ;o) Det är väldigt mysigt i af!

Idag när vi var ute så gick vi till en inhägnad gräsfotbollsplan som ligger på ovansidan (där Mange och Lena bodde). Det är lite skönt att kunna låta dem lalla på som de vill, utan att hela tiden behöva springa runt och vända dem åt "rätt håll" hela tiden. Tyvärr visade det sig att någon rastat sina bamsestora (med tanke på bajskorvarnas storlek) hundar där och inte plockat upp efter sig ...så ett av barnen stoppade handen rakt i en gugga (hann inte riktigt gosa på för jag hann ta bort handen, men i af...) - Bläääh!!! Jädrans äckliga hundägare som inte ids plocka upp efter sin hund. I skogen eller längs en dikeskant säger jag inget om, men på inhägnat område får man väl ändå bete sig!  

Nu har Julian tagit på sig skorna, så det är ju tydligt vad det är dags att göra ;o) Fast vi måste ju käka middag först - han har ju nyss vaknat.








Kakbak, kräks och prickar!

I natt kring halv 4 vaknade jag av att Axel gnydde till och hann inte mer än att tända lampan och lyfta upp honom så kräktes han kaskader. Jag har aldrig varit med om det tidigare - inte ens med superkräkarn Kalle - så det var väldigt överraskande! Sen torrhulkade han med jämna mellanrum i några timmar - jag vågade inte somna om förrän han hade slutat hulka. I 6 tiden ville han ha mer mat så då kände jag mig lugn igen. Jag slumrade till och sen var det dax att kliva upp med Kalle. Vi hade en mysig förmiddag och bakade en morotskaka tillsammans. Hör och häpna! Kalle fick äntligen...


...och Axel tyckte att vi var sååååå duktiga!

När vi sen satt ute i solen och fikade kaka så upptäckte jag att han hade fullt med prickar på armarna - trodde först han hade bränt sig på en brännässla eller nåt. Det fanns dock prickar på benen och i ansiktet också. Vi får se vart det slutar. Nu vaknar Kalle - ska gå och ta upp honom och kolla prickarna. Axel somnade för två minuter sen. Ganska skönt att få ha en i taget "för sig själv".

Öppna förskolan var en "hit" föressten! Kalle lyckades pilla på saker som inga barn tidigare pillat på. Han är en utforskare utan dess like. Kram så länge!


Good morning, girls!

Ja, vi är visserligen mitt i dagen snart, men jag har precis ätit frukost i lugn och ro - lovely! :o)

De tre små liven sover sött och jag passar på att uppdatera mig här på bloggen en stund. Det blir jättebra att åka till E-tuna den där helgen du föreslog, Jenny! Ser verkligen fram emot att träffa er!:o)

Sa visst för mycket, för nu har tydligen en av dem sovit klart...

Puss så länge!
 

Måndagsbarn??!

Fick höra i dag att Jesper kanske är ett måndagsbarn? Det var tydligen ett namn på barn som är lite olycksdrabbade. Å det kanske man kan säga att Jesper är! I dag hämtade jag honom tidigare på dagis för han hade ramlat och slagit sig, igen. Vet inte riktigt vad som hände men han hade gjort illa armen i alla fall. Han kunde inte röra armen eller handen över huvudtaget utan att skrika. Så vi for på Hälsocentralen där en läkare tittade på armen. Han trodde inte att något var brutet, men skickade oss ändå till Östersund på röntgen. Så hämta ihop hela familjen och så bar det iväg till Östersund. Jesper fick en liten mitella som han hade handen i och det tyckte han va konstigt, men han accepterade den för armen kunde ju ligga still i samma läge. Han verkade ha väldigt ont... när vi gick in till sjukan i stan så bara skrek han... det var inge kul. Men vi gick till röntgen och där klämde och kände de lite grann, och eftersom de vill ta en bild på armen i "sträckt" läge, så försökte vi sakta men säkert sträcka ut armen. Det gick bra efter ett tag och efter det verkade han inte ha ont längre?!! De tog en massa bilder och sen fick vi vänta i väntrummet på en läkare som skulle titta på röntgenbilderna. Läkaren sa att de inte kunde se något på bilderna, men han trodde att det var ett ben i underarmen som kommit ur led, och när vi sträckte ut armen på röntgen så gick den tillbaka i läge igen.

Jesper mår i alla fall bra nu, vi var lite rädd att det skulle bli gips och hela baletten! Det känns som att han har fått vara med om nog mycket nu, är inte ens tre år, och far ut och in på sjukhus hela tiden!! Hoppas att det slutar här och nu!!

Inte klar än på ett tag

Nu har jag ju jobbat två dagar sen semestern kan man säga, och jag är redan TRÖTT, vad är det frågan om?! Imorse när jag vaknade var jag som en sombie, nästan illa mående och knepig hela jag.. ändå så hade jag ju fått sova nästan hela natten å la mig dessutom vid halv 10... jag fattar ingenting...

Det är iallafall väldigt skoj att vara tillbaka på jobbet, känns taggad och vill komma igång med allt vad som ska vara. Imorgon har vi persmöte och då hinner vi förhoppningsvis planera in lite i grova drag vad som ska hända denna hösten, sånt gillar jag:) Det har varit två fartfyllda dagar, med extra barn och barn som varit lediga länge och som har massor av spring i benen och inte så mycket ro att lyssna på vad vi vuxna säger och vill:)

Ikväll var vi på fotbollsträning, Emma tog och talade om härromdan att nu ville hon börja med. Hon har varit en stark motståndare ända sen Julie började och har vägrat att änns följa med och titta på, men nu iaf så var hon redo. Hon tyckte det var jättekul, var pigg å alert, och hackade på allt dom skulle göra. Duktiga tjejer!

Men med stegen går det bra för mig, har 16 000 idag så jag behöver inte kuta runt  i byn ikväll( det är ju skönt , för mina grannar tror nog att jag blivit knäppare än vanligt).

Nu ska jag jobba lite, och eftersom det är jobb på datorn så lär det väl ta en par timmar:(

Kram

Källargubbar och städkärringar!

Nu har snickarna börjat fixa i källaren. De lägger ett nytt snyggt tak i hela rummet - även om det bara var halva taket som var påverkat av vattenskadan. Perfekt! Jag bjöd upp dem på kaffe och bullar. Snacka om att jag kände mig vuxen då! MEN största anledningen till att jag bjöd upp dem var på grund av min oro för att någon av dem var bajsnödig och inte vågade gå upp på toa. Knäppa jag! De uträttade iallafall övriga behov bakom uthuset. :)

Sen måste jag få berätta att jag har skaffat hemhjälp! I fredags svepte de in i mitt hus med trasor och skurmoppar! Jag har länge funderat på detta för jag vill verkligen inte ägna min "lediga" tid till att städa. Städning har varit en het potatis i mitt och Magnus hem sen vi slog våra påsar ihop - och nu är jag less på att diskutera det längre. Ett rent hem får mig att känna mig lugn och harmonisk - så är det bara! Någonstans hade det dock blivit en miss. Jag gick och väntade på ett telefonsamtal från det aktuella företaget som bekräftade att de tog "uppdraget" och för att bestämma närmare när de skulle komma osv. I fredags ringde de slutligen på mobilen och berättade att de stog utanför min dörr!!! Oooops! Det var bara att försöka samla ihop barna så gott det gick det! Kalle ville gärna dammsuga OCH moppa golvet. Nästa gång de kommer åker vi på utflykt! De gjorde en bedömning att det tar 3 h att städa hos oss - och att det var väldigt lättstädat! ...men hur säger man på ett snyggt sätt att de "fuskade" ganska mycket?? Jag är nöjd men missnöjd.

Imorgon ska jag och grabbarna förhoppningsvis på öppna förskolan i Lit. Vi får se hur det flyter på här på morgonen. Jag går hellre på öppna än på kyrkis...men jag tror att jag ska försöka mig på ett besök där också nån dag. De har ju kyrkis i Häggenås så det är ju nära och bra på det viset - men jag är ju lite skeptisk.

En sak till...visst har jag fattat det rätt att Eskilstunahelgen bara är en "kick-off" med planering för vår slutliga destination? Är det tåg som gäller? Ska alla stanna till tisdag eller är det bara de som ska på Pink? Natti natt!

Eskilstuna 7-10/11

Då bestämmer jag att ni kommer till mig den helgen:) 

Jag har en säng, en soffa och 2 luftmadrasser som folk kan sova på. Har kollat med Elin och det är okej att några sover hos henne oxå, för vi ryms ju inte hos mig allihop. Jobbar till 13:15 på fredagen och börjar 8:00 på måndagmorgon så skynda er och kom så vi hinner va med varann! Jag måste jobba måndag och tisdag men ni kan väl förströ er själva tills jag kommer hem från jobbet.

Kan inte du Madde messa kontonumret till mig igen, hittar inte åt det i mobilen :(

Ligger faktiskt på plussidan så ikväll tänker jag bara ta det lugnt, förhoppningsvis får jag spela lite kort.

Kram!



Jag blir så sur!!

...får inte till bilderna som jag vill ha dem!!! Jag vill att det ska vara en tumnagel som man klickar på och som sen visar bilden i verklig storlek!

   

Helgen var skön!

Idag var vi på Storsjöbadet, Filip följde med och de va jättekul! Joel och Jesper var helnöjda, de åkte den gröna rutschbanan med ringarna, det tyckte de va skoj! Joel och Jesper tyckte förutom den gröna rutschbanan att barnpoolerna var roligast, där det fanns små rutschkanor också. Jag tror Filip va nöjd också.

I lördags var det surströmming då, och frångick LCHF-kosten jag försöker följa, då jag åt både potatis och stut... Men gott vare!! I går tänkte jag att jag skulle synda till kaffet också, och tog en bit jättegod chokladkaka som Kalle bakat, men den var inte så jättegod som jag trodde den skulle va, och då beror det inte på att det var Kalle som bakat den :), utan jag tror mina smaklökar har ändrats lite. Konstigt egentligen. Eller så inbillar man sig bara. Jaja, jag blev inte lockad att ta en till i af. I dag har jag dock följt LCHF med ägg och bacon till frukost. Å så lite kött och fet sås till middag!! Å så en hel del kaffe!  Å sen blev det lite kutande med gräsklipparen för att komma upp i lite steg på räknarn! Men jag ligger lite efter totalt fortfarande.... ska försöka komma i kapp i veckan!   Kram

Jag är ikapp

18 237, och jag känns väldigt nöjd!!

Nu vill jag snart att vi bestämmer hur vi gör med E-tuna resan, så vi kan bestämma hur vi åker osv...  Och så jag kan fixa barnvakt å så...

Kramen/Malle

Vilken rolig kväll...

...det var igår! Var på 40-års kalas i Bringåsen tillsammans med drygt 100 till. Åt god mat och dansade järnet till ett band som hette 2-strokes. 20 kronors bar gjorde att jag har mycket pengar kvar i plånboken. Bandet tyckte det var skitroligt att spela så dom höll igång till 02.30!

Kan vi skriva upp hur många steg vi går varje dag nu? Kommer inte bli så många för mig idag är jag rädd. Trött och slö och så ska jag sätta mig i bilen snart och köra mot Eskilstuna och i den blir det ju inte så många steg...

Ska gå och hämta bilen nu, så vi hörs!

Kram

Lejdag

Jag tycker det är hemskt tråkigt att aldrig någonsin få träffa Fredrik!

Jag har inte lyckats få ihop mina steg, så nu ska jag rusa runt lite utan för huset till jag nått mina 10 000..

Puss på er/ Malle

Premiär!

Jamenvisst, här har Ni mig! Jag sitter finally en stund framför datorn, vilket inte sker så ofta kvällstid numera. Känns inte som att jag tar mig tid att göra det, är så mycket annat som måste göras t ex gå en massa himla steg som jag inte hinner skrapa ihop under min dag i kontorsstolen...Hittills i dag har jag 4.839 steg... måste nog ner till källaren å hämta upp tvätt, bära upp den till övervåningen, ner i källaren igen och leta nåt i frysen, sen... men gu, nu kom jag på vad jag skulle göra ikväll, jag har ju fem liter svartvinbärssaft jag måste ta rätt på. Suck, det är väl bäst att jag går och gör det nu då.

I kväll har jag haft middagsgäster, väldigt trevligt, bjöd faktiskt på god mat, om man får säga så, en jättegod kycklinggratäng, delar gärna med mig av den, receptet är för 3 pers:
2 stora kycklingfiléer i strimlor
1/2 purjolök i strimlor
1/2-1 paket bacon i småbitar
150 g skivade champinjoner
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt och peppar
Riven ost, gärna parmesan
Bryn kyckling i smör, lägg i purjolök, bacon och svampen och låt fräsa med en stund. Lägg i creme fraichen och grädden. Krydda m peppar men var försiktig med saltet eftersom baconet och osten är salt. Låt såsen koka ihop på hög värme så att den blir riktigt krämig. Häll såsen i en ugnsfast form och strö över osten. Gratinera i ugnen på 175 grader i ca 20 min.

Jag serverade den med pasta, men åt självklart ingen pasta själv utan en grönsallad och en fetaostblandning med rödlök, chili och olivolja.

Ok, dags att fixa saften. Kram/Madde

Helt slut...

...är jag idag efter att ha tillbringat dagen tillsammans med min klass! När man är ledig på sommaren är det som om man glömmer bort hur det är att vara uppi barn :)

Har hunnit ta mig en långpromenad efter jobbet och det var tur det för jag låg ca 4000 minus sedan igår (pga friidrotts-VM ni vet). Så nu känns det bättre, kommer nog få till dem innan jag går och lägger mig. Ska ju sitta i bilen några timmar alldeles strax. Får väl gå runt på Tönnebro om det behövs, haha!!

Camping låter jätteroligt!! Lika bra vi bestämmer tidigt :)

Nu måste jag packa väskan, ska åka snart! Kanske ringer er nåt, det är ju tråkigt att inte ha någon att prata med...

Kram!

Ovan att jobba

Tjena tjejer!

Snacka om att man är ovan att jobba (dvs. lägga sig i tid och stiga upp tidigt). Det går bra, men jag är väldigt trött och blå under ögonen...ha ha. Jag väntar på att det här jädrans sköldkörtelproblemet ska lösa sig, så att jag kan börja bli lite piggare. När jag var till doktorn den 11:e sa hon att bara det blir bättre med den så kommer jag att känna mig piggare, så det blir säkert bättre snart.

Ja, mina steg är numera ett stort frågetecken, men jag tror inte att jag kom upp i tiotusen steg i går. Det tror jag däremot att jag gjort i dag. Har inte ngn ny stegräknare än, men hoppas att det ska kunna ordnas så småningom. Inte före september dock, men jag vet ju sedan innan ungefär hur långt och vad jag ska göra för att komma upp i dem i af :o) Får väl ta i extra vissa dagar för att komma en bit över.

Jag tror att jag måste sälja min Pink-biljett, för annars har jag inte råd att hälsa på i Eskilstuna på "påhälsningshelgen" och det känns som att jag hellre gör det! Vill du köpa den Malle? Jag kan tyvärr inte ge dig bättre pris, men du får köpa den om du vill. Vi har nyligen bestämt oss för att M bara ska ha halvt studielån och att vi ska försöka klara oss i af trots bara två extra barn, så vi kan inte göra några utsvävningar i år direkt. Jag vet inte än om vi kommer att få råd att åka upp vid jul, så därför vill jag verkligen åka till E-tuna och träffa er i af :o) Vi åker ju till Stockholm i helgen och det har varit bestämt sen ett bra tag, men de biljetterna köpte vi för ngt vi sålde. Jag sitter och funderar på vad det var vi sålde ...soffan!:o)

Campingsemester låter jätteQL! Som det ser ut nu skulle jag nog vara tvungen att säga nej, men man vet aldrig efter nyår, så därför ska jag se vad vi kan göra :o) Mathias är ju och spelar prova-på-poker-turnering ikväll så han kanske kan vinna ihop en resa åt oss. Jag hade en bra känsla när han gick, så det blir säkert bra :oP

På plussidan:)

Åh, herre gud vad jag är slut!!!!! På förmiddagen så jag å barna till skogs ( och Marcus såklart), plockade lite blåbär å hade trevligt. Hem fikade, kolla mailen gjorde paj med ungarna och lite så... sen kom jag på det att jag skulle springa terrängspåret med Julie..... en km, en bra början för en sån här tung kropp..... jag var nästan dö efter 300 m..... i den lilla uppförsbacken sprang å sprang jag, men jag tror lätt Martin, nää Julian, skulle ha direkt rusat förbi mig!!! Sen kändes det faktiskt lite bättre , tror till och med att jag skulle ha fixat 2 km:) Nu ikväll så har vi kärrat ut sur sågspån ut i skogen för att försöka fixa till våra spår lite, så nu kan jag bara meddela att jag ligger plus idag:):) 19892 steg!!! jihooo, men så är jag trött.

Ja vad säger ni, campa med tält, husvagn eller hyra stuga... spelar inte så stor roll för mig, men det skulle vara så skönt att få tillbringa en vecka tillsammans allihopa, utan att vara hemma hos nån, eller att man har måsten hela tiden. Så mitt förslag är: En v. i juli tex, som vi bokar ganska snart, kanske i dalarna, eller om någon annan har någon annan ide. Tänkte det var lite i mitten för oss alla:)

Puss på er/ malle

nu känns det på riktigt :)

Fick träffa barna idag och det kändes jättebra! Tror jag kommer få det bra här i Eskils tillsammans med dom :)

Camping lät roligt, är det husvagn eller tält som är tanken? Eller ska vi bo i stuga? Ser fram emot att få höra om dom här planerna!!

Så allt känns jättebra om det inte vore för att jag ligger lite minus med mina steg tack vare VM :(

Har hittat en runda här i Bälg som ger en många steg men om jag ska ge mig ut efter TV-sändningarna är det ju så mörkt! Inte alls som hemma, där har vi ljust mkt längre. Men det ska nog bli någon ordning på det :)

Nu ska Emma Gren börja hoppa så jag måste skynda tillbaka till TV: n :)

Kram mina bästaste!


Solsken i blick!

Idag har det inte bara varit solsken ute - jag har även fått se solsken i Kalles ögon hela långa dagen. Han har mått som en prins när han fått vara ute - och bland vänner. Efter frukost packade vi in oss i bilen och åkte norrut till Malle och gänget. Där var det fullt ös och god mat! Kalle åt FEM pannkakor till lunch! ...och jag lyckades klämma i mig två portioner kycklingwok. Det smakade underbart även fast den andra portionen hann bli kall! Jag kan inte riktigt sitta lugn när Kalle är ute och utforskar. Rätt som det är siktar han på vägen, försöker skruva isär en gräsklippare, smakar på en sten - eller klappar Jah-Jah lite väl kärleksfullt! Han lullar på mest för sig själv - men det märks ju att han är intresserad av sina äldre kompisar också - mer och mer! Dock inte så att jag skulle kalla det gemensam lek ännu. Mer lek sida vid sida.

Ja, vilken härlig dag det här var! Efter besök i Görvik så åt jag och grabbarna middag på Blå Huset. Kalle beställde potatis och köttbullar - men var mer intresserad av flugorna i lokalen än av maten. Han åt dock upp 30 av 45 kr trots allt. Jag ser mig som en aning komisk när jag sitter och matar mig själv med vänster hand, Kalle med höger, håller fast Kalles stol med vänster fot - och gungar Axel i babyskyddet med högern. Samtidigt blåser jag bort flugor från maten och sjunger "Här dansar Herr Gurka". OCH framförallt lyckas hålla mig från att pinka i brallan - och DET kära vänner är inte det absolut enklaste nuförtiden! :)

Njöt av kvällssolen hos Madde. Vilken härlig dag som sagt var!!! Fått träffa 2 av 4.

Jag ser fram emot vår gemensamma campingsemester nästa år! Så nu är det avslöjat - Malles briljanta idé!! Detaljerna får vi återkomma till - men det kommer att bli hur kul som helst!!!! :)

Jag har bara 8475 steg so far idag! Har dock börjat tvätta kläder - så det blir ju några vändor ner i tvättstugan iallafall. Kram kram! /Marika

oj, oj, oj vad svårt det är att hinna med...

...mina 10 000 steg när det är spännande sport på TV :)

Började ju trampa på för 2 veckor sedan och det har gått bra. Ligger inte så himla mycket plus men det bryr jag mig inte om, bara jag fixar 10 000. Men nu får jag kämpa på eftersom jag bänkar mig framför TV: n när jag kommer hem från jobbet.

Går det att ordna så att vi kan skriva in stegen i någon sorts kalender? Ställer frågan eftersom jag inte har en aaaning om hur man gör. Det kanske bloggrävarna (härligt uttryck Marika) vet nåt om?!

Har inte hunnit åtgärda Pink och besök hos mig, måste kolla med Marika oxå och se om Malle kan få biljett. Men jag ska :) Imorron hoppas jag!

Nu ska jag återgå till friidrotten!
Kram på er!

gammal eller ny?!

Just nu gillar jag min gamla stegräknare bättre, för den visar fler steg idag än min nya:(  Den gamla 12029, den nya 10741....  det gjorde susen att klippa gräset!! Är iaf över på på båda!!

Marika och jag har smitt lite planer för nästa sommar, för oss och våra familjer!!

Ska jag på Pink?? Hoppas:) Vad tycker ni om att åka till Jenny helgen innan?

Det här blev ju mer som ett mail;)

Kram Malle

Åh nej!

Klockan har passerat midnatt och jag har bara 9500 steg! Eller börjar den nya dagen när jag kliver upp i morgonbitti? Så har jag kört hittills iallafall. Jag ska nog lyckas få ihop mina 10 under natten - ska juh säkert upp på toa...kanske byta en blöja om jag har (o)tur också. Borde sova men drack en kopp kaffe med Malle på kvällskvisten - och det har ju verkligen gjort susen. Det känns som jag skulle kunna stanna uppe hela natten. Kalle och jag har kommit ganska bra överens idag - men det blev betydligt bättre när vi gick utomhus. Vi promenerade bort till hembygdsgården och "gung-gung". Blev där i 2,5 timmar. Axel sov hela tiden...vilket underlättade min och Kalles "bonding". Magnus hoppade ur taxin när han såg oss och Kalle sken verkligen upp när han såg pappsen komma gående. Sen var ju världens bästa Malle, Julie, Emma och Martin på besök som sagt. Kalle lullade på bland alla barn och leksaker - han var riktigt trött men höll sig vaken och relativt gästvänlig. Axel log stort mot Emma. Jag tror hon smälte rejält. Hon blev lite fnittrig och visste inte riktigt vad hon skulle säga till charmören! :)

I morgon är sista dagen med mjölkfri kost! Jag hoppas verkligen att det inte är något jag ska behöva fortsätta med sen...men självklart gör jag det om det betyder att Axel mår bättre!

Ja, då har jag gjort mitt första blogginlägg någonsin! God natt på er systrar! /Marika


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0