Tre apor

Andra skoldagen här i Falun. Och det är toppen, nästan inget plugg men mycket shopping och umgänge med mina superduper trevliga klasskamrater♥ Idag hade vi drama på schemat och lite planering för den kommande gestaltande uppgiften, till den behövde vi en bok som vi var tvungen att åka och handla( vi var då tvungen att shopa lite till). Nu har vi suttit uppe på hotellrummet och skrivit ihop lite och mailat iväg den till läraren, tänk vad mycket roligare det blir när man får ett glas vin till studierna!!! Nu  blir det middag med hela klassen!!

Kram

Kompisar

I dag fick vi med två extra barn från dagis, syskonen Hallgren från Görvik. Det har varit fullt ös hela kvällen, och de har haft himla skoj. Synd bara att de inte orkar så mycket så här på en vardagskväll. Sanna somnade i bilen när jag skjutsade hem dom. Men de fick leka en stund i alla fall, och det var ju huvudsaken!!

Sanna frågade efter en docka så fort hon kommit hem till oss, så jag fick gå ner och leta i nå gamla kartonger efter den enda dockan jag har kvar från när jag var liten. Tur att jag hittade den... den fick lite ompyssling och omvårdnad vilket den inte fått på bra många år......

En helg i vänners lag!

Vilken toppendag det här har varit! Och det till trots att Julian vaknade 6 i morse, fast det var lördag...ZZzzz. Det känns väldigt bra att få ställa om klockan tycker jag, för det har bara blivit tidigare och tidigare för varje dag. När man sen inbillar sig att han ska sova lite längre på helgen när man är ledig , och som vi blev bortskämda med efter mörkret runt nyår, blir man ganska trött då man inte lägger sig i tid.

Nu kom jag bort från ämnet, som ju faktiskt var att det är en riktigt bra helg. När vi ätit frukost i morse gick vi ut vid 8.30, för det var så länge som jag iddes förhala det. Ute var det ett helt fantastiskt vårväder med sol och blommor som börjat slå ut i rabatterna lite smått. Vi kunde ju inte annat än att bli på ett riktigt toppenhumör båda två. Vid 10 gick vi in och väckte Mathias, eftersom jag skulle iväg på Zumba med Jenny.

Zumban är ju något som verkligen brukar ge mig en energikick och det gjorde det väl idag också, men tyvärr var det en annan ledare där idag och hon är inte riktigt lika positiv som den tjej vi haft mest hittills. Hon som vi hade idag är inte pedagogisk överhuvudtaget, utan förstår man inte då man kommer så förstår man mest troligt inte då man går därifrån heller. Dessutom så är hon inte naturligt glad och positiv, utan man får känslan av att hon egentligen tycker att det är jädrigt tråkigt att hålla i pass. Hon är väldigt duktig och det ser mycket bra ut när hon dansar, men hon är inte genuint trevlig eller positiv, vilket förtar känslan lite. Jag har haft ett leende på läpparna under hela passen alla gånger utom idag och Jenny kände likadant. Jag försöker tänka att den här ledaren kanske varit med om något tråkigt som gör att hon inte orkar vara glad, så att jag ska ha överseende med hennes sätt ...

Efter zumban åkte jag hem och slängde mig i duschen, för på em skulle vi på barnkalas. Julian och Mathias hade varit på barnteater när jag var på zumba, så Julian var väldigt nöjd och berättade massor om vad som hänt. Det blev inte sämre på kalaset. Det blev en hit! Dessutom hade de fyra olika sorters tårtor och jag åt av tre  (det får man väl?!). Supergott och roligt att vara med och se på glada små nunor som letar skatter och springer runt som yra frukter (i leken fruktsallad)! J blev toktrött när vi kom hem, men somnade SNABBT(!) när vi lade honom och utan minsta lilla tjafs om att han inte ville gå och lägga sig. Jag tycker jättemycket om den här familjen vi var hos!

Nu ikväll efter middagen tog Mathias fram gitarren så vi spelade och sjöng tillsammans. Jag tycker så mycket om när vi gör det, men jag tycker att jag får snävare och snävare röstomfång istället för tvärtom, men Mathias gör inte som barnen - säger åt mig att vara tyst - så det gör inte så mycket. Man blir sugen på att lära sig spela lite bättre, eller keyboard skulle vara roligt. Mathias är riktigt grym på att kompa, så trots att jag kunnat spela längre är det han som får lära mig nu.

Imorgon fortsätter roligheterna, för då ska vi ut och käka för att fira Lenas födelsedag. Hon fyllde ju år i början av veckan, men det är ju smart av dem att lägga firandet på helgen så behöver man inte stressa efter jobbet. Vi ska på ett ganska nyöppnat ställe som har tapas som specialitet, så det ska bli spännande! Roligt att träffa Göteborgsfamiljen med flera också!

Vi är inte vana att ha såhär planerade helger, men det är riktigt roligt! Hoppas att er helg också är skön!

Tänk att det bara är 1,5 månad kvar tills vi träffs!!!:D

Kraaaam!





Yiihaaa!!

Sitter framför datorn och stress-äter en burk med makrill i tomatsås till middag. Samtidigt som jag tänkte snabb-blogga lite. I kväll är det countryfest på Medis, och jag hoppas verkligen att det blir lyckat och kul. Har känt mig lite stressad inför denna fest i mest två veckor nu. Men nu e re nära, och jag hoppas alla blir nöjda!!

Magnus E byggde en helfrän bardisk, och där tänkte jag hänga i kväll. På insidan då förstås. Maten är lagad, och kakor är bakade, borden är dukade och drycken är på kylning. Bålen ska blandas och folket ska mingla. Nu drar jag iväg, och återkommer senare med skvaller!! :D

...

jag är så trött så jag tror att jag svimmar! Men innan jag vilar måste jag gå ut och väcka tre sovande monster i bilen! Sätter på en film till dom å så sover jag lite själv! Visst låter det som en bra ide=)
Om ni visste vad jag längtar till den 13 maj

Kram


Kalle & jag

...hade en riktigt härlig eftermiddag igår. Vi slängde oss in i bilen efter ett sms från Madde med familj - och drog in till stan och badhusparken. Det var smockat med folk och jag tror både jag och Kalle kände oss lite smått förvirrade ett slag - han gillade inte riktigt det där med att behöva vänta på sin tur och köa för att bara kika in i en liten snöigloo osv. MEN till slut träffade vi ju goa-glada-Joel & Jesper så då blev det lite mer fart på Kalle också. Pricken över i:et, grädden på moset och...mandeln i gröten...var ju att vi hängde med på bio efteråt. Jag hade en super-härlig stund när jag fick sitta bredvid min treåring som smaskade pop-corn till dess han ville kräkas (kraxade bara lite över toastolen - och sen gick det över). Kalle som sa: "Tack mamma - du är väldigt snäll" när han fick en näve godis - och som sen satt där i biostolen och sprattlade lite med benen då och då. De där benen som hade promenerat genom stan utan att springa iväg ut i trafiken utan snällt följt mammas steg. Jag tror bestämt att vi tar och uppgraderar Lill-Kalle till Stor-Kalle...Stor-Kalle kan väl heta Gamm-Kalle från och med nu?!!! :)

Söndag

och Julie har namnsdag!

Det blev en tur till Ramsele idag, solen sken på oss och det var perfekt trögt i backen! Sen så var vi till Siri och fick gomiddag.

Imorgon så måste jag försöka börja skriva på tentan, alltid svårt innan man kommer igång men det brukar ju lösa sig!

Hoppas ni andra oxå haft en bra dag!

Kram

Ack va man bedrar sig

Ja, när man slår upp sina blå och solen gasar in, man tänker att idag blir det ju en härlig och fin dag ute, men vindarna är så friska så vi har varit inne precis hela dagen, förrutom när vi förflyttat oss ut till bilen, in på affärn och osv:(

Vi har tagit det ganska så lugnt idag, barnen och jag har bakat lite, en sockerkaka och en cheesekaka. Plockat ihop lite tvätt, plockat lite annat smått som samlas på hög. Jessica kom precis när det var dags att smaka på bakverken och sen när vi fikat klart så åkte vi till Öjarn och hälsade på där en sväng. Nu 21.30 så landade vi här hemma igen med väldigt trötta barn!

Imorgon har vi inte planerat in så mycket, kanske lite skoteråkning, skidor eller en slalomtur. Vem vet vi kanske inte gör ett dugg, kan va ganska så skönt det med=)

En överlycklig Amanda ringde idag, hon ska få en av kattungarna har hennes föräldrar beslutat, så nu hon vill nog komma hit varje helg framöver=)

Nu så ska jag sova tänkte jag!

Kram Kram

Solglasögon på!!

I helgen var vi till fjälls, åkte lite skoter, fiskade (väldigt lite) och grillade och åt (väldigt mycket)!! Det var toppenväder mest hela tiden. Det var en stund på lördag som det kom lite snö och blåst, men det gick över ganska fort. Vi gjorde egentligen inte så mycket, men vi umgicks och hade allmänt trevligt.

På fredagkväll satt vi nere vid sjön och grillade och mös i solnedgången, då det kom en människa och hälsade på. Från början var han ganska trevlig, men tydligen hade han fått i sig ganska mycket alkohol, och blev ganska dryg och lejsam efter en stund. Han ville gärna tala om för oss hur man skötte sig i skog och natur, och självklart var allt vi sa fel och inte bra. Han tyckte även att vi brudar var dryga som satt med solglasögon på. "Jädra Årebrudar"! ??? Jaja, han hade det nog inte lätt, och han tog sig tydligen tillbaka till sin stuga, där han dagen efter hade ramlat ner från taket och stukat foten....... trevlig kille det där!! :D

Måndagen 14 mars

"Marlene
En mycket bra gjord fältuppgift. Det ska bli intressant att höra din redovisning. Du har fått med teori och praktik i en bra mix. Jättebra/Margareta"

Gud, när jag läste det här så blev jag skitnervös, kändes inte alls som om jag blev glad och nöjd över att ändast glömt ett litet d i hela texten! Nu måste jag ju prata så klok och duktigt, åh det är inte min grjej:(


Har travat in veden som var otravad i vedboden oxå idag, allt för att slippa läsa den engelska boken;)
Har varit jättesoligt och fint ute, lite blåsigt men det var ändå jätteskönt att vara ute. Emma har med en komis hem, Linnea och David är här+ Tobben och Sanna som stannar en stund medans Kim och Bitta är ute och går. Sanna och jag har tampats en stund, hon vill inte det jag vill! Stackars barn att hon inte lärt sig att jag vinner alltid;) Nu är hon glad och näjd igen iaf!

V 18 så drar vi till Gotland, stugan är bokad, måste bara boka färjan nu så är det klart! Mycke åka i maj blir det=) Jag hoppas på att Fredrik kan få ledig och följa!

Kram

Lyxfredag!

Igår kom Mathias hem tidigare från skolan och tog hand om barnen, så att jag kunde åka in till stan för att få njuta av min födelsedagspresent som jag fick av honom: frisörbesök med massage. Det var så härligt! Det kändes verkligen superlyxigt att få göra något sådant bara sådär. När jag sedan kom hem vid 19-tiden hade han dessutom lagat hemmagjorda hamburgare på älgfärs. Helt fantastiskt gott!



Vi drar till fjällen

Idag har jag varit hemma från morgonen och packat. Snart drar vi till fjällen, fest hela kvällen...! Närå, men vi åker utan barn med några kompisar, till nån stuga någonstans... Skoteråkning och äta mat ute är väl det som gäller då, och kanske lite fiske. Jag hoppas på toppenväder, och ser man ut just nu så ser det ju strålande ut!!
-6,3 grader och helblå himmel med strålande sol. Tyvärr tror jag inte att det kommer att hålla i sig hela helgen, men får man lite sol så är man ju nöjd. Jag är glad om jag slipper blåsten...!

Det blir bara en skoter också ihelgen, Kalle har spenderat varje kväll denna vecka OCH förra veckan under huven på sin gamla härk till skoter. Men det hjälpte tyvärr inte, så vi får nöja oss med en denna helg. Nästa år blir det en nyare skoter för Kalle......

Ha en toppenhelg alla, jag ska göra mitt bästa för att den ska bli toppen!! Kram kram

Håll i er så ni inte blåser bort..

..ja, det är ju så det känns! Snart lyfter väl taket och då blir det inte kul! Jag håller tummarna för att det slutar hålla på så här och att vi ska kunna vara ute och njuta av att det är lov!

Vi har varit till Fredrik och hälsat på hos honom i hans nya boende, mycket trevligt även om han va tvungen å jobba och så! Vi åkte upp till parken i måndags och var där och klättrade i snöhögar och barnen tyckte att det var skoj. Tyvärr så var det även tö så det dröjde inte alltför lång stund tills vi var tvungen att åka tillbaka till stugan och torka alla kläder. Men vi bakade bullar och muffins och fixade middag tills F slutat jobba och det var rätt så mysigt det med!

Lite stress kände man eftersom vi väntar smått och man aldrig riktigt vet när det ska till å bli, men än har det inte hänt nått så vi får nog bara fortsätta att vänta! Jag hoppas det blir på lovet iaf för det har jag ju nästan lovat ungarna=)

I morgon ska Julie på BodaBorg med några kompisar och på Torsdag åker vi in och ska bada och gå på bio. Resten av lovet  lämnas lite öppet tills vi ser hur vädret blir!

Kram

Fredag kväll

Fredag kväll och klockan är halv tio. Jag är på väg upp å lägga mig nu, känner mig inte pigg alls. Har varit hängig i två dagar nu, vet inte om det är nån sjuka som är på G eller vad det är frågan om. Men jag hoppas jag piggnar på mig tills i morgon i af. Vi drar till Ålåsen i måra, som vanligt. Det är nåt event i slalombacken i morrn, slalomtävling, kälkrace och lite happenings. Det blir säkert bra. Om det inte fortsätter att storma förstås. Det ska ju va stormvarning i fjällen, men jag hoppas att det är rätt lugnt i Ålåsen i af.

I onsdags var Suss och jag in till stan på basket. Gick först på Plaza på Before basket och åt lite mat och lyssnade till Eckhoffs taktik inför matchen mot 08 Stockholm. Självklart blev det en vinst för Jämtland igen! 5:e raka. Bra jobbat! Det var mest fullsatt i sporthallen, och nu är Jämtland klar för slutspel. Det kunde man inte tro tidigare på säsongen!

God natt på Er, hörs snart igen. Kram

Tiden bara rasslar iväg

Tycker det var nyss som jag satt på Sir Winston och åt middag med er! Men nu är det redan torsdag vilket innebär att det är mer än en vecka sen! Och vad har jag hunnit göra den här veckan då?! I måndags var jag på fotbollsmöte och sen tog jag det bara lugnt. I tisdags tog jag det ännu lugnare, mår nästan illa av att va så slö:-S Därför var onsdagen mkt trevligare i mina ögon! Vi dansade zumba på jobbet, rektorn har köpt in en cd åt oss. Så vi drog igång projektorn och satte igång och träna. Det var skitroligt!! Sen gick jag på världens mysigaste promenad genom skogen till Skogstorp och Katta. Umgicks med henne och Elin en stund innan jag fick skjuts hem. Det var skönt eftersom jag inte hade orkat gå hem. Ikväll har jag tvättat och hälsat på Katta igen för Ale skulle dit och hälsa på. Det var jättekul att träffa henne! Nu har jag nästan packat klart inför min Sundsvallstripp imorron. Upptäckte just att jag har INGA kläder att ta med på mig. Får ta en hetsig sväng på stan på lördag och se om jag hittar nåt. Hoppas iaf att det blir kul:-)

Om jag nån gång i livet skulle behöva hjälp...

så visst skulle ni ställa upp för mig? Jag skulle ställa upp för alla människor jag känner(nästan).. Kan inte ni då bara göra mina skoluppgifter, dom e inte så stora och inte alls svåra!

Jag ska bara reflektera begreppen, positionering, diskurs, binär, makt och normalitet utifrån mina tankar och gärna förstå hur författaren menar! Just nu vet jag inte änns vad makt betyder:( Det här ska jag lite fint få plats med på en halv A4 med 1.5 radavstånd och gärna med nått fint citat ur texten, suck jag tror jag går och lägger mig istället!

Gnäll å gnäll kanske jag skulle ta och va lite postitiv en stund: Vi mår bra, ingen som är sjuk eller döende inom familjen, så nu va det gjort!

Gonatt på er

RSS 2.0