Hemma i Skarpås

Sjukdomarna byter av varandra, Jesper har blivit sjuk igen. Han var ju hemma hela förra veckan i magsjuka, sen var han på dagis i en dag, sen blev han förkyld. Natten mot måndag hostade han, och hade jobbigt att andas, typ förkylningsastma eller nåt. Han skrek och hade så himla ont i halsen, och var ledsen för att han inte orkade hosta. Usch inte roligt. Sen har han haft feber också. Så Kalle har varit hemma nu i två dagar, och blir nog hemma resten av veckan. Kom på att sen är Kalle sportlovsledig nästa vecka, så han blir riktigt långledig.

Har bilen på verkstaden i Ström fortfarande, och det är ju typiskt, men den går hur bra som helst där, och de hittar inget fel. Men jag lovar att om vi tar hem den, så kommer den inte att starta sen. Få se vad vi gör åt den. Just nu kör vi Volvo 245:a, och det går väl bra, om man inte ska på nån längre tur...

Annars är det väl som vanligt, det rullar på. Åker väl till Ålåsen den här helgen då, senaste helgen blev det ju inget. Men i helgen ska det va fint väder igen, så jag hoppas på en bra helg!

Kram kram


Magonta

Hade musikquizet på Medis i helgen. Tyvärr var det inte alls så mycket folk som vi hade hoppats på, men de som var där verkade ha en trevlig kväll i alla fall! Väldigt lagomt och trevligt! Själva quizen höll på i kanske tre timmar, så några gick hem efter det, men flera stannade kvar och drack och umgicks och hade trevligt! :) Å Olle, Sara å Per e ju så himla duktig att spela och sjunga! Önskar att man hade fötts med en sån talang! Men de funkar ju å lyssna då i alla fall! Vi kommer nog att köra flera gånger, de va ju kul! :)

Annars så e de väl bra, förutom att det är magsjuka in da house... :( Joel började kräkas i fredags natt, och Jesper har kräkts i dag. Och jag är inte riktigt som vanligt i magen, så man får väl se om man klarar sig...! Tänkte ju åka till Ström i måra, jag och Eva ska träna på Pigg och Frisk, och sen ska vi uträtta lite ärenden.

Ja just de, å så slutade bilen å funka i dag igen. Vi brukar ofta ha problem med bakluckan, att den inte alltid vill öppnas. Det går ibland att öppna den med nyckeln manuellt, men inte alltid. Så på lunchen när jag var ner på affärn och hämtade ut fem stora paket till jobbet, så ville bilen såklart inte öppna bakluckan. Så jag kallade min fina bil "skitbil", men då gick luckan helt plötsligt öppna. Så jag sa förlåt för dom hårda orden och packade in grejerna. Men så valde den att straffa mig när jag skulle hem från jobbet. Ville inte alls starta. Men det är ju tur att man inte har så långt hem då, så det var ju bara å promenera. Så Kalle gick på jobbet sen och fick hjälp att bogsera hem bilen, och för en liten stund sen så fick Kalle igång bilen igen. Jag var ju tänkt att step uppa ikväll, men struntade i det då, när bilen inte ville skjutsa ner mig. För jag orkade inte gå ner..! Få träna extra hårt i måra i stället! :)

Bra början på sportlovet!

Kan inte säga annat än det :) Mamma, Gika, Ibbe och Minata anlände som sagt sent i onsdags kväll. Jag hann inte somna innan Gika och Ibbe kom till mig. (Mamma och Minata åkte direkt till Bälgviken). Vi pratade litegrann men gick och la oss ganska snabbt eftersom vi skulle kliva upp 3:30 för att hinna till flygplatsen. Så det blev inte många timmars sömn för mig som ni kanske förstår :p

Det var ett spänt, glatt och förväntansfullt par som jag släppte av på Skavsta och jag tror de haft det bra. I alla fall verkar det så på sms:en jag fått. Är väldigt avundsjuk på dem som fått se alla sevärdheter i Paris som jag också skulle vilja få se någon gång!

Jag har inte gjort så mycket annat än att umgås med alla i Bälg och det är ju inte det sämsta :) Har bott här sedan i fredags kväll. Har hunnit virka två mössor, en åt Olle och en åt Elsa. Ikväll började jag sticka ett par sockar åt någon av dem, får se vem de passar bäst. Ska virka en mössa åt Nata också men måste ha mer garn. Åkte hetsigt in till Eskilstuna idag för att köpa mer men de hade inget som dög åt mig. Så jag ska handla när jag kommer till Ström. Mamma har handarbetesinverkan på mig, brukar bli så här när vi umgås :) Fast oftast brukar vi sy gardiner så det här var lite roligt som omväxling!

Imorgon ska jag hämta Gika och Ibbe, de åker vidare till Sundsvall på en gång tror jag eftersom Gika jobbar på tisdag. Mamma ska stanna ett par dagar till så hon och jag åker nog norrut på onsdag om vår planering fortsätter enligt planerna. Jag har lovat henne att följa med på handling på tisdag... Får se hur roligt det blir!!! Finns få som kan shoppa som min mamma!

I torsdags gjorde jag magnetröntgen så jag hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag får veta vad som är fel och förhoppningsvis veta vad jag sa göra för att det ska bli bättre! Fick ju även umgås med Malle i söndags kväl och det gav mig mersmak :) Slutligen vill jag bara säga att det är jävligt skönt att vara ledig!

Kram!


Kväll och lugnet infinner sig

Men jag måste erkänna att jag haft en väldigt lugn dag. Martin har varit hos Tobben å Sanna, Julie hos Klara och Emma hos Linnea. Jag har försökt läst, planerat och funderat, men vad svårt det är när jag inte riktigt vet vad som förväntas och vilket som är just mitt syfte och mål med hela planeringen. Men jag tänker att om jag börjar spalta upp, sak för sak, funderandet, tankarna ...  å tar med mig det på jobbet och till studiegruppen och får prata om det här så kommer det att bli toppen tillslut! Nog om detta!! Emma följde iallafall med Linnea till Ramsele och åkte slalom, kom hem óch kastade in täckbyxor och meddelade att hon skulle till Linnea och äta middag! Julie följde med Klara m familj på en hästtur och stannade och åt middag, som tur var fick jag med mig Tobben å Sanna hem så dom åt middag med mig å Martin! Ja, som ni förstår så har det inte hänt särskilt mycke i Malles liv idag, så jag tar och återkommer igen senare.....snart!

Kram

Alla hjärtans dag

I helgen som var, var vi i Ålåsen och åkte lite slalom. Vi har ju åkt några gånger tidigare år, men då oftast bara en par gånger, sen var grabbarna lej! Men i helgen så åkte de faktiskt rätt många gånger, och på slutet så verkade de ha greppat balansen, och lärt sig ploga och bromsa. Inte svänga så mycket, men det kommer väl så småningom. Det var jättekul i alla fall. Så nu gäller det att fortsätta traggla då! :) Kalles pjäxor gick sönder bara, så han må fixa några nya... :(

Vi tog oss en skotertur på söndagen, då var det verkligen toppenväder! Vi åkte en tur på kanske 3 mil, upp över fjället, och det var fantastiskt fint och härligt. Nu börjar den bästa perioden! :)

Annars rullar det väl på som vanligt här, en hel del tid går åt att fixa å trixa lite för Medis. Nu på lördag är det Musikquiz där, för medlemmarna i föreningen. Ska bli roligt! Hoppas att det kommer många bara! :)

Hoppas Ni alla har haft en toppen alla-hjärtans-dag! Själv har vi inte firat så hårt.... trots att det är vår förlovningsdag i dag... men vi får fira bättre en annan dag!

Puss å kram


Kaos pga sjukdom!

Oj, oj, oj vilken dag det varit på jobbet idag. Väcktes i morse av ett sms från en kollega som berättade att två av mina resurskollegor var hemma pga vab idag. Eftersom en till dessutom varit sjuk hela veckan innebär det att vi verkligen skulle gå kort idag med tanke på barnen med särskilda behov vilket ställer till det för klasserna och deras lärare. När jag sen kom på jobbet och läste på frånvarotavlan var det 2 till som var sjuka och under dagen gick ytterligare 3 hem.

Så ni kan ju tänka er hur det blir med 8 ordinarie borta... Alla är mer eller mindre irriterade för att det är som det är. Jag har försökt hålla ångan och humöret uppe men nu är det skönt att alla barn gått hem och man äntligen får sätta sig och pusta ut! Tredje dagen utan rast denna vecka börjar märkas. Att rektorerna dessutom var borta på annat uppdrag idag gjorde ju inte saken bättre. Vi ringde vikariepoolen men det fanns ingen som kunde jobba. Är tydligen kris på flera skolor. Får se hur veckan fortsätter och hoppas verkligen att inte fler blir sjuka. Ser att många är på bristningsgränsen och alla är ju inte som mig, dvs ser positivt på saker och ting och tycker att problem är till för att lösas istället för att ältas :) Saker är som de är, ingen mening att gå omkring och reta upp sig!

Nog om det. Ska berätta om min helg istället tänkte jag. Åkte iväg på fredagen och hamnade som ni redan vet i ett snökaos vilket innebar att vi fick köra gamla E4: an en bit mellan Gävle och Söderhamn. Men det gick bra, jag körde lugnt. Så istället för att vara framme kl. 21 som vi räknat med var jag hos Gika 23:15. Elin och Pekka hade jag släppt av på Scandic City nere i stan. De skulle sova där första natten eftersom mamma, Lisa, Lio och jag skulle sova hos Gika. På lördag natt var det meningen att mamma, Lisa och Minata skulle bo på hotell och Elin och Pekka skulle bo hos Gika men de planerna ändrades också eftersom Minata fick magsjuka på lördag förmiddag.

Jag förstod ganska snabbt att inte allt stod rätt till eftersom hon ville sitta i mitt knä och moja!!! Väldigt sällan hon sitter still i mer än 30 sekunder. Strax före 11 kom så första spyan. Tur att hon var med mamma. Hon hade varit seg, trött och slö hela dagen och natten. Jag skulle hjälpa Gika med lite saker inför festen så vi höll på med det mest hela dagen. Hann precis duscha, sminka mig och blåsa håret innan det var dags att åka på Norra berget för 30-års fest. Hur som helst var det en jättekul fest, vi var 30 st och jag gick och la mig kl. 4 på morgonen. Innan vi åkte hem hade vi plockat ihop och städat undan så vi inte skulle behöva göra något på söndagen. Gika känner en kille som kör svarttaxi så han körde hem oss och alla grejer :)

Vaknade pigg och glad på söndag förmiddag och umgicks med mamma och systrarna till ca. 14 då vi begav oss hem till Eskilstuna igen. Resan hem gick smärtfritt och när vi kom till Österbo blev vi bjudna på middag av Pekkas föräldrar. Var hemma kl. 21 och då gick jag och la mig direkt.

I måndags hade jag fotbollsmöte. Har fått förfrågan av vår valberedning om jag vill sitta med i SISU: s styrelse som representant från SöFF. Vore jättekul men jag vill vänta lite med att svara tills jag vet vad som händer med nomineringen till SvFF. Tror inte jag kommer få frågan men vill vänta lite till...

Igår ansökte jag om biljetter till fotbolls-EM, så håll tummarna för mig att jag får en!!!
Kram

De e kallt ikväll...

-30 grader Celsius. Ja, det visar termometern på i kväll. Känns ju toppen.... vi hade tänkt att åka till stugan och åka slalom och skoter i helgen, men det känns inte så aktuellt just nu. Hela helgen ska bli kall. Så vi blir nog hemma och kastar in ved i källaren i stället......

Annars är det lugnt, förutom att jag och min äldste son har våra duster... han är nog inne i nån blivande 7-års kris. Allt jag gör och säger är fel, men samtidigt kan han inte släppa mig. Han är en väldigt känslig kille. Men det är väl bara att själv ta det lugnt och inse att det är lönlöst att bli arg. Det blir bara värre då. Så jag försöker bita ihop och inte försöka krångla till saker och ting. Så går det säkert över! :)


GRATTIS I EFTERSKOTT LILIAN! Hoppas Du hade en toppenfödelsedag i alla fall! Skål för Dig! :)

Testing

Tänkte nu bara testa om jag kan gära ett inlägg från mobilen! Med förra gick det inte!
Idag så har vi varit hemma hela dagen, jag har dessutom bara varit utan för dörren för att hämta posten! Resten av dan har gått åt till, seminarium, matlagning, tvätt och eldning och där emellan har jag läst boken "pedagogiska kullerbyttor", den gillar jag och tänker läsa färdigt den ikväll! Sanna å Tobben har varit här, Linnea följde med Emma in en stund och Julie har haft med sig Karolina hem så jag har läst m öronproppar och hörselkåporna på:)
Igår klippte jag mig och Emma tyckte att jag ser ut som Marika i nacken, men som mig själv framifrån:)
Ja nu skriver jag inte mer if det här inte funkar nu :)

RSS 2.0