Hoppa hopprep

Har vabbat i två dagar nu, det blev Jespers tur att ha feber. Han fick feber på måndag kväll och i natt som var hade han feber. Men i dag har han varit pigg och ingen feber, så då blir det dagis i måra! :)  Konstigt när det bara blir feber, inget annat?

Började en ny omgång med zumba igår, det var faktiskt väldigt roligt. Vi hoppade hopprep, utan hopprep... Men det gick bra, och det känns i armarna i dag! Har tränat två gånger den här veckan då, missade styrketräningen igår när jag vabbade då, men får väl ta nån powerwalk nån dag! Men vi börjar väl inte förrän nästa vecka egentligen?!

Det här med hopprep kanske man ska ta å göra oftare?! Det var ju himla jobbigt när vi hoppade i helgen!! :D


Vår = vedfliinga

Ja, nu är den tiden här! Det betyder att leder, muskler och varendaste liten kroppsdel ömmar!! Och att man faktiskt mår ganska så bra! Det känns härligt att kroppen för en gångs skull får jobba! Inte såå härligt att jag skulle överväga att börja träna men att kanske ta lite flera raska promenader sen när veden är klar=)
Mina studier är lidande denna veckan, F är ledig och då kan jag inte göra någon nytta alls på den fronten! Bara att jobba dubbelt så hårt nästa vecka!
I morgon är det kryddparty och jag måste ner och baka nått gott tills dess, den lilla detaljen hade jag glömt! Tur att det inte är så kroppsligt jobbigt att baka för då hade jag nog inte orkat! Vill någon komma på party eller beställa så är det bara att hojta till!

Kram på  er!!

Tidningsnyhet

Kändes lite sorgligt och ensamt när jag vinkade av Lilian i söndags! Tur att jag får träffa er snart igen :) Även om det lär dröja tills vi ses alla 5 igen! Pratade vi om när det blir egentligen?!

Men oj vilket uppståndelse min utnämning av TK-ledamot inneburit! Sms, telefonsamtal och halvsidesbild med reportage i lokaltidningen! Gick in på webben för att se om artiklarna fanns med där så att ni skulle kunna läsa artikeln själv men ikväll fanns den inte med. Verkar bara vara med i pappersupplagan. Hur som helst känns det mest roligt även om jag tycker bilden i tidningen var lite väl stor...

Ikväll fick jag handlingarna till mötet imorgon kl. 17. Hoppas verkligen det kommer vara lite mer framförhållning framöver annars kommer jag få svårt att hinna sätta mig in i allt. Har suttit och läst i lite drygt en timme nu och det är det bara 3 beslut vi ska fatta! Är lite nervös för hur det är att ha telefonmöte också, hur begär man ordet och ska man ha åsikter på alla frågor?! Kommer det gå runt så alla kommer till tals eller hur funkar det???! Ja, ja imorgon kl. 17:30 kommer jag kanske ha svar på några frågor.

Madde - har börjat ta två trappsteg i taget när jag ska uppför en trappa :) Haha, kanske kommer ha annan form på rumpan nästa gång vi ses!

Kram på er!

Rullar från en superhelg i E-tuna...

Den här helgen gick verkligen megasnabbt! Underbart QL att träffa er och få rå om er en liten stund i alla fall!:o)

Först hade jag ju probem med Katrineholm när jag skulle till E-tuna, men nu när jag åkte från E-tuna ropade de inte heller ut i högtalarna när vi närmade oss/var i Katrineholm. Nu frågade jag dock en tjej som verkade samla ihop sina grejer inför ett stopp, med tanke på vad klockan var, och då sa hon att vi var i Katrineholm. Hade alltså kunnat missat att kliva av den här gången också.

Sedan blev det något problem med tåget efter att vi stigit på, så det avgick inte förrän ca 30 min senare. Gotta' love SJ...or!?..:o/ Nåja, det är ju finväder utanför fönstret och jag hinner ju med ett inlägg här ;o)

Kram på er och tack för en toppenhelg i ett vårigt Eskilstuna!!!:D


4 dagar kvar

Hade en heldag i Birsta i helgen, var och handlade grejer till vårt nya badrum. Förhoppningsvis kommer snickarna under påskveckan. Längtar! Känns som det kommer blir sååå bra med ett nytt badrum. Och på tiden! Vet inte hur gammalt badrummet är, men betydligt äldre än mig, och det verkar ju numera va gammalt...!

När vi ändå hade släpvagnen med så passade vi även på att handla lite andra grejer också, bl a en ny säng till Ålåsen, så nu kastar vi ut dom små gröna sakerna i gästrummet... några av Er har ju provlegat i dom, så Ni kanske håller med om att det är välbehövligt...! :D Sen köpte vi även en ny TV-bänk, blev inspirerad av Er, Marika, det blev inte den färgen vi hade tänkt, blev samma som Er bänk!! ;)

Det blev ju inget Ålåsen den här helgen då, när vi var på IKEA, så i lördags hade vi en "ränna runt-dag", var väl inte på så jättemånga ställen, men fyra besök hann vi med under dagen, och bl a till Norderåsen, äntligen! Var ju tvungen att passa på nu när alla var friska!! Det var full fart på alla fyra grabbarna, och jag tror att de hade väldigt roligt tillsammans! Kul! Tänk va roligt med alla dessa ungar, nu har vi 8 barn tillsammans i åldrarna 3-10 år. Det är ju härligt! Hoppas att de kommer att umgås i framtiden också!

Längtar och väntar på vår kommande stepsisterhelg! Kommer att bli väldigt trevligt! Vi ses snart! KRAM

Nu jäklar

Tänkte skriva ett inlägg igår för då kände jag att jag hade något mycket intressant att förtälja, men nu minns jag inte ens vad det var?! Måste ha varit otroligt spännande ;)
I helgen har vi bara varit hemma, inte haft några måsten! Pappa och Margit har varit i Görvik i helgen och sett efter Sanna och Tobben så vi har umgåtts med dom. Varit på andra sidan och grillat både lördag och söndag. Vädret har väl varit lite si och så men vi har iaf kunnat vara ute.
Förra veckan var grannarna magsjuk och vi har undvikit dom så gott det går....men i morse vaknade jag och var risig i kistan, känner ändå att det är skönt om det här blir gjort nu och att vi är friska till slutet av veckan när vi ska åka söderut. Emma är jättesur för att hon inte kan få sova hos Jonas och Kia som de andra 2 ska få göra. Jag har svamlat och sagt att hon ska sova hos Linnea men det är inte riktigt säkert, hon kanske ska sova hos Madde osv...Fredrik undrade varför jag helt enkelt inte bara kan säga att hon oxå ska sova hos Jonas och sen bara ta med henne och åka på torsdag:)

Vad underbart det ska bli med en Systerhelg igen <3

Nya bud

Fick just ett samtal av min läkare på Mälarsjukhuset. Som ni vet har jag ju väntat på att bli kallad till operation för mitt diskbråck.

Men nu hade de beslutat att testa med cortisonbehandling först. Antar att det är lite bättre än att behöva opereras! Huvudsaken jag blir bra :) Vill kunna träna!!!!!!!!!!!!!!!! Och inte ha ont förstås...

Kram på er!

Sjuk!

Fick åka hem från jobbet igår för att jag blev sjuk. Det är så jäkla tråkigt!!! Har lite feber och känner mig allmänt hängig. Magen känns inte riktigt hundra heller. Umgicks med Bälgvikarna i helgen och Elsa kräktes men det brukar ju aldrig påverka mig. Fast det kanske gjorde det den här gången :(

Igår sov jag mest hela tiden, hoppas det gjorde susen. Känns lite bättre idag men bra är jag inte.

Känns lite bättre nu när jag fått klaga lite :)

Hoppas ni mår bra!
Kram

Fredrik

Jag bara skriver om mig själv, så nu tänkte jag skriva lite om Fredriks dag =)
I morse så körde jag F till bussen, han skulle åka in till stan och där blir  upplockad av en kille från Ö-vik (som kört 10 mil extra för F.s skull) de skulle tillsammans bila ner till Malung! Väl i Östersund får de ett samtal om att det är en turbin i Raftsjöhöjden som står och att en av dom måste vända och invänta en tekniker från Dalarna..så F får sätta sig på bussen och åka hem igen, får vara i hemmets trygga vrå i cirkus 3 timmar innan åter igen blir uppplockad av en kollega! Nu när klockan är 21.45 så hör jag tunga steg på bron och jag blir överraskad av en trött och sliten man som kom hem till sin underbara fru istället för att bila ner till Dalarna i natt så som tanken igentligen var...en liten bonus så här en måndag <3...Ja, nu vet ni lite mer om Fredriks vardag;)

Kram

Fiskelycka

Härligt att det rasslat in lite inlägg här på sistone! Alla har väl haft fullt upp, eller så är det bara så att annat kommer före.... jag kan inte påstå att jag haft fullt upp, men det blir som inte riktigt av ändå!

Har i alla fall haft lite sportlov, tog ledigt torsdag och fredag så vi åkte till Ålåsen på onsdag kväll. Det har varit jätteskönt! Oftast är man ju bara där över helgen, och helgerna går så himla fort! Så vi har mest tagit det lugnt, varit ute på skoterturer, varit på lite fiskevatten och testat fiskelyckan, åkt lite bob och pulka, varit på lite promenader, bastat, ätit gott, och bara myst.

Vi var och fiskade en dag, och Joel fick två öringar, inte så stora men det var inte så viktigt. (Det var tyvärr inte han som drog upp dom själv, jag blev så ivrig och drog upp dom!) Men det var ju Joels spö så då var det ju han som fått fisk! Jesper blev lite besviken när inte han fick nån fisk! Men då tog han och drog upp en rejäl fisk nästa dag i stället!! Snacka om lycka!

Kan inte riktigt fatta att han orkade hålla i spöet! Jag fick hjälpa han att dra upp firren, och det var inte det lättaste kan jag säga! Jag var rädd att linan skulle gå av eller att den skulle smita! Men vi lyckades lura upp den!! :)

Vi ses snart! Kram

Sista Dagarna På Sportlovet..

..har varit relativt fartfyllda! Igår så åkte hala familjen in till Jonas ochKia och va där i några timmar innan det bar iväg till Grenås och Görans 60-års kalas. En trevlig tillställning med otroligt mycket mat, sång, skratt och allmänt trevligt surr. Vi var där klockan 17.00 och vid 23.00 så orkade inte Emma mer utan då var vi tvungna att lämna placet!
Det var Lena och Göran, alla barnen m familjer och Görans syskon med respektive som var där, kul att träffa alla, skulle ha varit roligt att träffa alla "kusiner" med, men vi pratade om att Fredrik kanske får fixa en kusinträff till sommaren istället.

Idag har vi varit hemma och tagit det bara så där söndagslugnt, tittat på tv! Fredrik tyckte att jag skulle tillbringa 6 timmar och titta på föreläsningar som handlade om Matte?! Jag kan inte ens bli sur, han vill bara hjälpa mig...synd bara att de inte gav så mycket..och jag tittade kanske i 2 timmar innan jag gav upp det där :) Sen åt vi lunch/middag och så gick vi på en timmes promenad! Hem och bytte om och så gick vi till Per och fikade..så var denna dagen slut. Ja, roligare än så var det inte, och nu är det hux flux vardag igen!

Då blir det nog lite mindre blogginlägg oxå är jag rädd, om ni inte vill ha lite fin info om min praktiktid nu framöver;)

Iallafall så har jag kirrat barnvakt åt Martin när vi ska till E-tuna och Julie ska jag nog kunna fixa nått till med, bara katt å eldvakten kvar då =)

Kraaam

Ottossons sportlov m.m.

Äsch, vi börjar väl med sjukdomar så är det avklarat! Vi inledde vårat förkylningsmaraton redan vecka 8. Då var det Kalle som var febrig. Jag och moffa pusslade ihop den veckan & jag hann både jobba och besöka BUH för Ortopedrond med Axel. Vi ska avvakta ytterligare några månader och se om benet blir sämre. Nästa steg blir då isf medicinering, botox i musklerna eller stretch med hjälp av gips. Just nu ska vi fortsätta att stretcha benet och så ska Axel få börja gå på badning med sin vän Ulla (sjukgymnast). Sa jag att han charmade samtliga typ 5 pers i ronden?
Vi fortsatte vecka 9 med VAB på måndagen. Kalle blev även godkänd i 4 års-kontrollen. Han var helt fantastisk. ...som alltid när det gäller besök inom landstingets väggar. ...vad säger jag?! Mina barn är alltid fantastiska...men de lyssnar på instruktioner en aningens liiiiite liiiite bättre ibland...
På onsdagen var det min tur att bli förkyld - och jag blev liggande torsdag & fredag. Magnus kom hem på fredagen och var riktigt risig!! Så helgen blev lugn förutom att jag och barna ändå gick på ett 2 års kalas på byn. Alla ungar snörvlade mer eller mindre - så det kändes helt okej! 50-års kalaset vi skulle på gick feeetbort.
Kort sjukdomssammanfattning av vecka 10: Magnus upp på fötter feberfri på onsdag - men fortfarande hängig. Han har fått sköta dagistransport onsdag-fredag och det har varit såååå skönt! Min förkylning - som suttit kvar i näsan - tog om på torsdagkväll...men jag ignorerar den! I går lördag så fick Axel hög feber och kommer nog föra oss in i vår fjärde vecka med sjukdom. Välkommen vecka 11.

Sjukdomarna påverkar ju livet i allra högsta grad, men vi har ju ändå några parallella händelser värt att nämna. Hyresgästerna sa upp sig & ska flytta typ nästa vecka. En familj i byn skiljer sig & kvinnan flyttar in hos "oss". Så vi har väntat på besked av banker & hyresvärdar & makar - men allt verkar nu lösa sig väldigt smidigt. Jag gjorde ju ett tappert försök till att få hit "momma & moffa" - men de är inte riktigt redo att lämna metropolen Hammerdal ännu. 

Axel har ju varit ute på äventyr - men det får ni läsa om på http://www.ottossonsfyra.blogspot.com/2012/03/alskade-axel.html. Det har ändå tagit upp en stor del av veckans tankeverksamhet - och jag har fått strida för min sak. Det har gjort att jag växt som människa - jag har känt att jag faktiskt kan påverka & att jag har en åsikt. Det är ju enkelt att ha en åsikt och en övertygelse när det gäller något som ligger väldigt nära hjärtat. Jag brinner inte för så mycket - men för mina barn kan jag vara en exploderande vulkan om det krävs. Det vet jag nu.

Jag har också fått växa som människa genom att hålla i en heldagsutbildning för ca 20 pers. Jag & min kollega Janne bokade lokal på Clarion Hotell med tillhörande fika & lunch för 22 pers. Det gjorde vi v 8. Sen har vi haft ca 25 arbetstimmar tillsammans att först lära oss det vi skulle undervisa i plus att vi också skulle ha ett bra upplägg och vara någorlunda pedagogisk också. Det gick över förväntan! Med lite flashiga powerpoints och gott fika kommer man långt. Nämen för mig var ju den stora utmaningen att stå inför gruppen utan att få totalt hjärnsläpp. När jag väl kopplat in min dator och slagit igång kanonen så var jag inte ens nervös. Det blev en toppendag!
Nä, nu ska jag umgås med de mina. Vi har momma & moffa på besök. De erbjöd sig att vara barnvakt igår så att jag & maken fick göra något på tumanhand. Vi valde att gå ner i källaren och röja!! Jippiiii! Sen drack vi ett glas vin och tittade på när Loreen tog hem Mellon. Toppen!

Dag 5

Dagarna bara rusar iväg och nu är lovet snart slut! Iallafall så tillbringade vi gårdagen på Storsjöbadet med Petra och Marit och deras barn, mycket mycket trevligt! Det krävs dock lite planering innan vi kommer iväg på den traditionella baddagen :) Efter badet så lämnade jag tjejerna och Maria nere på stan så gick dom på bio. Martin och jag åkte på Ica maxi och köpte godis och åt korv och mos innan vi styrde kosan hemåt. Väl hemma så gjorde jag marängtårta och sen så strålade vi samman hemma hos Per Jonsson som fyller 40 på tisdag. Ulrika hade städat uppe på övre våningen och gjort det jättemysigt, det är bara golvet som är lagt i princip så takbjälkar och allt timmer är framme! Fint och en trevlig kväll!
Nu har jag eldat så vi kan duscha å fli oss och sen iväg på nästa kalas, Göran fyller 60 :)

Tjo å hej!


Jaha, vad har hänt...

...sen ni hörde något från mig här då?!

Känns inte som som så himla mycket men ska försöka dra igenom det lite snabbt. Vill nämligen lägga mig och läsa Zlatans bok :)

Har för övrigt läst en bok som ska avhandlas i bokklubben snart och det är Eldvittnet, Keplers tredje. Den kan jag varmt, varmt, varmt rekommendera! Kanske den bästa hittills och då tyckte jag Hypnotisören var sjukt bra!

Nådde mitt viktmål förra måndagen, jabbadabbadoooo :)

Fått svar på magnetröntgen, diskbråck som ska opereras inom 3 månader. Inte fått någon tid ännu. Lite trist att man har det men jag är mest glad för att jag äntligen vet vad som är fel och nu kommer att bli bra så jag får kan TRÄNA med någon ordning :)

Många sjuka på jobbet så jag får hoppa runt och vara vikarie, hinner inte med mina ordinarie arbetsuppgifter :S

Har blivit virk- och stickgalen. Garnet tog slut i helgen, men jag har beställt nytt som jag förhoppningsvis får hämta imorgon!

Är väldigt glad och lycklig för att Modo gått till slutspel. Hoppas de kan göra en bra matchserie mot Skellefteå.

På fotbollsfronten är det ganska hektiskt. Planerar och ska hålla i en fotbollskonferens här i stan om ett par veckor som gör att jag har en del att stå i. På lördag går även årets spelordningsmöten av stapeln. Jag ska hålla i arrangemanget för damer div. 3, 4 och 5. Hoppas de är snälla med mig. Annars håller jag tummarna för EM-biljetter. Har inte hört något ännu men jag tror det snart är klart :)

Tror dagarna tills jag får träffa er kommer gå hur snaaaabbt som helst!
Kram

Dag 4

En riktig skitdag, klent väder och jag är i obalans!! När ska jag slippa den här skiten:(... Så nu blir det snart bra när jag fick gnälla lite


Bloggar lite till =)

Har inte varit ut idag..alls!! Hur är det möjligt så här när det är sportlov å allt!! Men vi har ju haft främmande precis hela dagen, de som jag skrev om tidigare och Kim å barna har varit här.
Ikväll så har vi spelat TP, ätit chips och fått en god drink...inte lika god som dom brukar vara på våra stepsistersresor men helt okej iallafall..för en stund sedan så kom Martin ramlandes nerför trappan och in i köket och talade om att han hade slagit sig under puppan?! Det gick till sig relativt snabb när han kom på att om man får o´boy blir allt bra igen. Han gick och hämtade burken med pulvret och jag satte in en mugg med mjölk i micron, vilket Martin tyckte var hur knäppt som helst eftersom det var pulvret som skulle värmas?! Jaja, han fick varm o´boy och det onda försvann!

Kram!!

Sportlovsdag 3

Dag tre, och än har vi inte gjort mycket! Emma klev iaf upp i morse och meddelade att hon var frisk!
Jonas och barnen är här och på eftermiddagen så kommer Fillsta familjen!
Ute blåser det så kallt så jag tror vi håller oss inne idag!!
Ja, jag hoppas att alla ni som läser bloggen oxå har en bra dag idag <3


Andra sportlovsdagen

Ja, igår tyckte jag ju att lovet börjat bra, trots att Fredrik,Emma och Martin var lite förkyld! Den här dagen började inte riktigt lika bra. Emma kom ner till oss i gryningen och var som en liten kamin och så hes så hon inte kunde prata. När jag klivit upp och satt uppe vid datorn så hörde jag efter en stund att det var fullt pådrag där nere och jag trodde en kort sekund att nu kräks hon, men det var "bara" näsblod! Stackars liten :(
Men bara för att en är sjuk så behöver inte hela familjen drabbas, så jag å E fick vackert stanna hemma medans de övriga åkte till Ramsele och åkte slalom med Wilma,Elias och Hanna m familjen! Jag skulle gärna ha varit med för vädret är strålande även idag och det känns mindre kul att sitta inne vid datorn och böckerna idag! Men men det går fler tåg, jag får ju lite plugg bort stökat iaf! Jag har faktiskt gjort lite slingor i håret med och sitter med de i nu, spännande och se hur det blir! Har inte slingat mig på länge nu för jag har blivit så missnöjd när jag gjort det sista gångerna, så jag väntar med spänning på resultatet!

Ha en trevlig dag alla <3

Sportlov

Ja, nu har sportlovsveckan börjat! Den började väl ganska bra tycker jag, jag åkte alldeles ensam in till Östersund och på gyn, för att plocka ut spiralen. Ont gjorde det men nu är den veck! ...och vi ska inte ha flera barn, men jag har haft den i 5 år nu och då ska den bytas helt enkelt. Allt det här var gjort ganska så snabbt och jag drog kosan mot MRC i förhoppning om att Micke skulle jobba och då kanske kunna hjäpla mig att laga cd-växlaren i bilen. Idag hade jag riktigt flax för Micke var på plats och tid över att fixa cd-problemet. Kul var det att träffa honom och han frågade lite om alla och vad som hade hänt sen sist och det fanns väl inte så mycket att förtälja allt är ju bara som vanligt helt enkelt :) Efter det så handlade jag på Coop och åkte sen hem. Fick en kopp kaffe hemma innan det var dags att vika undan tvätt och gå ut och köra in ved och städa ur vedboden, Fredrik muttrade nått om att det blev så rörigt när jag kom hem..men jag tyckte inte det;) Jag tyckte vi hann en hel del =)
I morgon ska vi till Ramsele och åka slalom och sen så ska tjejerna på ridskolan. Jag skulle behöva plugga lite, men kanske att jag tar med en bok till backen, vi får se!

Kram på er alla

Vårstämning

Idag har det skvalat och varit riktig vår, vi har dikat och hackat och sopat vatten hela dagen! En ypperlig dag med andra ord. Nu ikväll hade jag å min syster lovat att barnen skulle få åka till Fyrås och åka slalom, men när jag slutade vid 17.30 var det +7 , regn och blåste kraftigt. Vi tog beslutet att inte åka, Elias blev otroligt ledsen och besviken, han som sett fram mot detta! Men de har lovat nattkallt så blir det bra väder i helgen så kommer jag att köra dit dom då ist!
Annars är allt som vanligt, full rulle med andra ord!

RSS 2.0